Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Joskus myönteisiäkin uutisia!

Perjantai 22.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Hyvät uutiset ovat Tampereella ja laajemmaltikin harvinaisia, mutta viime tiistaina saimme sellaisen, kun Tampereen kaupungin konsernijaosto laittoi lopullisen pisteen 20 vuoden ajan vatvotulle Tavase-teko­pohjavesi­hankkeelle.

 

Konsernijaosto perustelee päätöstään sillä, että hankkeen toteuttaminen on epärealistista muun muassa luontoarvojen, lupaprosessien ja muiden kuntaosapuolien kannanottojen perusteella.

 

On ihmeteltävä, että miten Tampereen kaupungilta kesti kaksikymmentä vuotta herätä siihen, ettei Tavase ole toteuttamiskelpoinen.

 

Kiitokset kansanedustaja Pauli Kiurulle ja Tavasen vastustamisaktiiville Ari Niemiselle, joiden työ on nyt vihdoinkin tuottamassa tulosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joskus myönteisiäkin uutisia!, Tavase, Tavase kuopataan vihdoinkin, kansanedustaja Pauli Kiuru. Ari Nieminen, Tampereen kaupungin konsernijaosto,

Työmme tuotti tulosta!

Perjantai 19.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Saimme virallisesti eilen tiedon, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on hylännyt Tavase Oy:n hakemuksen tekopohjavesilaitoksen rakentamiseksi Pälkäneelle ja Kangasalle.

 

 

Toki asiasta liikkui alustavaa tietoa jo edellispäivänä, mutta virallisesti asia vahvistui eilen.

 

 

Sanotaan, että hyvällä ja myönteisellä asialla on monta isää.

 

 

Olen varma, että Te, jotka olette vuosikausia seuranneet näitä sivujani, allekirjoitatte, että Esko Erkkilä on eräs Tavasen kuoppaamiseen liittyneen prosessin isistä!

 

 

Olen kuitenkin pieni tekijä siinä monien henkilöiden joukossa, jotka olemme taistelleet järjetöntä hanketta vastaan.

 

 

Haluan nostaa esille muutaman henkilön, jotka ovat olleet etulinjassa, kun Tavasea ollaan kuopattu.

 

 

Ari Nieminen Valkeakoskelta saa suurimmat kiitokseni, sillä hänen laskelmiin ja tosiasioihin perustuvat kirjoituksensa ja kannanottonsa ovat antaneet meille ”vesialan amatööreille” sitä selkänojaa, jota olemme tarvinneet.

 

 

Politiikan saralta kansanedustaja Pauli Kiurun selkeä toiminta Tavasen kuoppaamiseksi on ollut ratkaisevaa. Kansanedustaja Mikko Alatalo on yhdessä Pauli Kiurun kanssa muodostanut sen parivaljakon, jotka kansanedustajan mandaatilla ovat toimineet porkanmaalaisten parhaaksi.

Muistan päivän tarkkuudella sen hetken, jolloin kansanedustaja Mikko Alatalo vei silloisen ympäristöministeri Paula Lehtomäen Pälkäneelle tutustumaan järjettömään Tavase-hankkeeseen - tuo päivä oli tammikuun 24. päivä vuonna 2011!

*************

 

 

Saavuttamamme voitto on kirvelevä tappio Tampereen Vedelle ja Tavasen johdolle.

 

 

AVI:n päätös on tappio myös niille monille tamperelaispoliitikoille, jotka ovat aikoneet Tavasen kautta alistaa Tampereen naapurikunnat keskuskaupungin määräysvallan alle.

 

 

Päätös on tappio myös niille henkilöille, jotka joissain poliittisissa yhteyksissä ovat todenneet, että ”Tavasen vastustaminen on Eskon omaa toimintaa”.

 

 

*****************

 

 

 

On aihetta iloon, mutta pelkään, että Tavase-kysymyksessä on nyt nähty vasta ensimmäinen alkuerä.

 

 

Olen melko varma, että Tavase-taistelun nyt hävinneet tahot alkavat suunnitella tekopohjavesilaitoksen rakentamista Pinsiöön.

 

 

Hämeenkyrön ja Ylöjärven päättäjät!

 

Nyt pitää olla hereillä ja alkaa heti tekemään työtä, jotta Tavasen kannattajat eivät uskaltaisi alkaa tekemään suunnitelmia Pinsiönharjun tuhoamiseksi, jotta Tampereen tarpeisiin saataisiin tekopohjavettä!

 

 

Tavasen kannattajien mukaan Tampereelle eivät riitä Näsijärvi ja Pyhäjärvi raakaveden lähteiksi – sitä pitää heidän mukaansa tehdä keinotekoisilla sadetuksilla ja tuhota korvaamattomat luontoarvot.

 

 

Tavasen toinen ja todellinen taistelu on vasta alkamassa – sitä pelkään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Tavase Pinsiöön?, Pinsiö, Ari Nieminen, Pauli Kiuru, kansanedustaja Pauli Kiuru, Mikko Alatalo, Tampereen Vesi Liikelaitos, Vesitehdas, Tampereen Vesi,

Vainajan tavarat luovutetaan roskasäkeissä

Tiistai 26.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Laitoksissa kuolleille ei anneta sitä kunnioitusta, jota ihmisarvo vaatii.

 

Sairaaloissa ja vanhainkodeissa on vakiintunut tavaksi, että niissa kuolleiden vainajien tavarat luovutetaan omaisille mustassa roskasäkissä.

 

Jos tavaroita on vähän, ne luovutetaan omaisille samanlaisissa hennoissa roskapusseissa, joita käytetään suojaamaan roska-astiaa likaantumiselta.

 

Tunnen omakohtaisesti menettelyn, sillä olen vuosien saatossa joutunut monesti tilanteeseen, jossa minulle on luovutettu laitoksessa kuolleen omaiseni tavarat.

 

Ongelmaan kiinnittivät huomiota myös kansanedustajat Pauli Kiuru sekä Mikko Alatalo eläkeläistapahtumassa Tampereen Metso-kirjastossa 18.11.2013.

 

Roskapusseissa luovutettu vainajan omaisuus kertoo yhteiskunnan sivistymättömyydestä.  Laitoksissa kuolleille vainajille ei anneta sitä kunnioitusta, jota ihmisarvo vaatii. Menettely järkyttää vainajan omaisia.

 

Esitän, että vastaava viranomainen määrää sairaalat ja vanhainkodit muuttamaan menettelytapojaan.  Sitä vaatii jo se vainajien kunnioittaminenkin, joka pitäisi olla sivistysvaltiossa itsestäänselvyys.

 

Sopiva tapa olisi vaikkapa se, että sairaalat hankkisivat kunnollisia pahvilaatikoita, joissa tavarat voitaisiin arvokkaasti luovuttaa sureville omaisille.

 

Esko Erkkilä
Tampere**************

Lähetin tämän kirjoitukseni Aamulehden "Lukijalta" -palstalle 22.11.2013. Aamulehti julkaisi sen eilen eli 25.11.2013.


vainajientavarat

Sain kirjoituksestani eilen runsaasti myönteistä palautetta.

Toivon, että asiaan saadaan muutos!


********


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vainajien tavarat luovutetaan roskasäkeissä, vainajien tavarat luovutetaan omaisille roskasäkeissä, Pauli Kiuru, Mikko Alatalo, kansanedustaja Pauli Kiuru, kansanedustaja Mikko Alatalo,