Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kokoontui Tampereella 22.8.2023!

Keskiviikko 23.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Jugendtori oli eilen paikkana, kun Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kokouksensa yhteydessä järjesti…

 

 

IMG_8378.JPG

 

…yleisötilaisuuden, jossa he tapasivat tamperelaisia.

 

 

Olin mukana, joskin tarjottavat jäivät nauttimatta.

 

 

IMG_8375.JPG

 

Puheenjohtaja Sari Essayah loisti valoisalla olemuksellaan ja loi uskottavuutta puolueensa toiminnalle.

 

Essayah´n ministeriposti merkitsi, että kristillisdemokraattien yleisötilaisuutta ”valvoi” turvamies!

 

 

IMG_8376.JPG

 

Kansanedustaja Peter Östman toimii kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

 

 

IMG_8377.JPG

 

Tamperelainen Sari Tanus tuo kristillisdemokraattien toimintaan pirkanmaalaista sävyä!

 

 

IMG_8382.JPG

 

Päivi Räsänen on ollut kristillisdemokraattien johtavia hahmoja jo vuosikaudet.

 

 

IMG_8380.JPG

 

Entinen pikaluistelija Mika Poutala tuo lisää huippu-urheilun tuntemusta ja osaamista Sari Essayah´n ohella kristillisdemokraattien eduskuntaryhmään.

 

 

IMG_8407.JPG

 

Plussaa kristillisdemokraateille siitä, että heillä oli onnistunut ilmoitus sanomalehdessä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kokoontui Tampereella 22.8.2023!, Kd-eduskuntaryhmä, kristillisdemokraatit, Sari Essayah, Peter Östman, Sari Tanus, Päivi Räsänen, Mika Poutala,

Hallitusohjelma on valmis ja nyt odotetaan ministerivalintoja

Lauantai 17.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit saivat eilen valmiiksi hallitusohjelman.

 

On jopa hieman kademielellä tunnustettava, että hallitusohjelma tuntuu hyvältä – erityisen hyvältä tuntuu vasemmistolaisten ja ay-näkökohtien puuttuminen hallitusohjelmasta.

 

 

Seuraavaksi on päätettävä ministerinimistä ja käsitän, että kaikki hallituspuolueet etenevät siinä varsin nopeasti.

 

************

 

Jokunen ennakointi uusien ministerien nimistä:

 

  • toivottavasti uuteen hallitukseen saadaan ainakin kaksi ministeriä Tampereelta ja ennustukseni päätyvät kokoomuksen Anna-Kaisa Ikoseen sekä perussuomalaisten Sakari Puistoon

  • maa- ja metsätalousministeriksi saamme kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah´n ja nyt veikkaan, että hänen erityisavustajakseen tai peräti valtiosihteeriksi tulee Sami Kilpeläinen!

 

Kilpeläinen omaa ”monipuolisen” puoluetaustan, sillä hän pyrki aikoinaan mm. Suomen Keskustan puoluesihteeriksi, toimi sen jälkeen Kansalaispuolueen puheenjohtajana ja on nyt ainakin toistaiseksi löytänyt kristillisdemokraatit!

 

 

Pian nähdään, että osuvatko ennusteeni kohdalleen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitusohjelma on valmis ja nyt odotetaan ministerivalintoja, kokoomus, perussuomalaiset, RKP, kristillisdemokraatit, Anna-Kaisa Ikonen, Sakari Puisto, Sari Essayah, Sami Kilpeläinen,

"Ei paska vellaamisella parane"

Lauantai 10.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Tuo vanha viljakkalalainen kansanviisaus on ollut mielessäni, kun olen pyrkinyt olemaan kommentoimatta Paavo Väyrysen toilailuita.

 

 

 

IMG_7301.JPG

 

 

Aloin kuitenkin vellaamaan paskaa, kun luin tamperelaisen emeritusprofessori Pertti Suhosen mielipidekirjoituksen eilisen Aamulehden mielipidepalstalta.

 

 

Suhosen mielipiteet vastaavat täysin omiani.

 

 

Emeritusprofessori Suhonen perustaa mielipiteensä Taloustutkimuksen juuri ennen presidentinvaaleja tekemään tutkimukseen ja päädyin täsmälleen samaan lopputulemaan, kun seurasin toimintaa Väyrysen vaalimökillä Tampereen Keskustorilla.

 

 

Taloustutkimuksen mukaan Keskustan kannattajista Sauli Niinistöä aikoi äänestää 67 prosenttia, Matti Vanhasta 23 prosenttia, mutta Paavo Väyrystä vain 7 prosenttia.

 

 

Tutkimus osoitti, että Väyrynen oli saamassa äänistään yhtä suuren osuuden SDP:ltä kuin Keskustalta eli 14 % kummaltakin!

 

 

Väyrynen rokotti perussuomaisia ja vasemmistoliittoa rankasti, sillä hänen äänistään perussuomalaisilta tuli 13 prosenttia ja vasemmistoliitolta 11 prosenttia.

 

 

Kokoomuksen kannattajia Väyrynen rokotti myös melkoisesti, sillä sieltä hän sai 6 prosenttia äänistään ja saman verran jopa vihreiltä.

 

 

Taloustutkimuksen tuloksissa ei minulle ollut mitään uutta, sillä samanlaiseen loppupäätelmään myös minä tulin, kun seurasin Väyrys-joukkojen toimintaa Keskustorin vaalimökillä.

 

 

Väyrys-joukoissa Keskustorilla en nähnyt kertaakaan keskustalaisia vaikka olinkin vaalimökillä kaikkina päivinä.

 

 

Ymmärrän asian, sillä nekin keskustalaiset, jotka kenties äänestivät Väyrystä, kokivat olleensa pettäjän matkassa ja eivät kehdanneet julkisesti tunnustautua Väyrysen kannattajiksi.

 

 

 ******************

 

Tilanne on Väyrysen kannalta toivoton, jos ajattelee hänen mahdollisuuksiaan menestyä Sotkamon puoluekouksessa Keskustan puheenjohtajakilvassa.

 

 

Olen jo aikaisemmin todennut, että Väyrysen haaveet Keskustan puheenjohtajuudesta karahtavat kiville viimeistään, kun Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta ottaa kantaa puheenjohtajaehdokkaiden kelvollisuuteen Keskustan puheenjohtajaksi. Olen tyytyväinen, että myös muut tahot ovat nyt päätyneet kanssani samalle kannalle.

 

 

Arvostan Keskustan puoluehallituksen päätöstä, jolla se totesi Väyrysen olevan kelpaamaton Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ei paska vellaamisella parane", Paavo Väyrynen, Kansalaispuolue, Paavo Väyrynen - kansalaispuolue, Paavo Väyrynen - kristillisdemokraatit,

Vajoaako SDP "takiaispuolueiden" tasolle?

Lauantai 14.9.2013 - -Esko Erkkilä-

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tunnetaan värikkäistä ilmaisuistaan.

 

On yleisesti tiedossa, että Soinin sutkautukset eivät suinkaan ole hänen itsensä keksimiä, vaan niiden luojana toimii Jukka Jusula.

 

Eräs Jusulan Soinin suuhun keksimistä sutkautuksista on termi: ”Takiaispuolueet”.

 

Soinin ja Jusulan tarkoittamiksi takiaispuolueiksi käsitetään Vasemmistoliitto, Vihreät, Kristillisdemokraatit sekä RKP.

 

Viimeaikaisten gallup-tulosten perusteella näyttää, että SDP on ajautumassa kannatukseltaan takiaispuolueiden joukkoon.

 

Keskustalaisena tunnen tiettyä huolta, jos SDP ajautuu kannatuksessaan Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja RKP:n tasolle.

 

Politiikassa kaikki on mahdollista, mutta noin alas SDP:n kannatuksen ei soisi laskevan.

 

Jos SDP:n kannatus laskee ”takiaispuolueiden” tasolle, niin sen mahdollisuudet toimia politiikassa tiettynä voimavarana heikkenevät.

 

Gallup-tutkimusten mukaan SDP taapertaa kannatusluvuissa nyt tasolla 15 %.

 

Poliittisen tasapainon kannalta olisi jopa toivottavaa, että SDP pysyi lähellä nykyistä tasoaan ja ainakin yli kymmenen prosentin suosiota nauttivana puolueena.

 

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen syntyvän hallituksen voimasuhteiden ennakointi ei nyt ole paikallaan.


Olisi kuitenkin toivottavaa, että SDP:llä säilyisi sellainen kannatus, jotta se pystyisi olemaan mukana niissä neuvotteluissa, joissa päätetään seuraavan hallituksen linjaukset, voimasuhteet sekä paikkajako.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: takiaispuolueet, takiaispuolueet vasemmistoliitto vihreät kristillisdemokraatit ja RKP, Timo Soini,

Pelottavaa vandalismia Tampereella

Keskiviikko 13.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Koimme maanantai-aamuna 11.04.2011 Tampereella pelottavia hetkiä, kun totesimme, että vandalismit olivat yön aikana iskeneet Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteisiin.

Keskustan ja Kokoomuksen vaalijulisteiden päälle oli liimattu manipuloituja kuvia tarhaketuista. Erityisen kuvottavalta ja pelottavalta tuntui, kun pääministeri Mari Kiviniemen manipuloitu kuva oli liimattu Vihreiden ja Kristillisdemokraattien vaalijulisteen päälle! Kuva oli niin kuvottava, että en pysty sitä kuvailemaan.

Luonnollisesti tein vandaalien töistä rikosilmoituksen samaan tapaan kuin tein heidän toimistaan Sentterin ikkunoiden maalaamisesta.

Nyt Poliisin edustajat ottivat rikosilmoitukseni vakavasti, sillä vastaavaa toimintaa oli tapahtunut edellisyönä myös Helsingissä sekä Turussa.

Vandalismin kohdistaminen Tampereella Keskustan lisäksi Kokoomukseen, Vihreisiin ja Kristillisdemokraatteihin oli uutta Helsinkiin ja Turkuun verrattuna.

Toivon, että poliisitutkinnassa tutkitaan mahdolliset kytkennät taannoisen Sentterin vaalihuoneiston ikkunoiden tuhrimisen, pääministeri Mari Kiviniemen Tammelantorilla tapahtuneen häirinnän sekä nyt tapahtuneiden törkeyksien välillä.

Pääministerin puhetilaisuutta Tammelantorilla häirinneen vandaalin kuva ja nimikin oli Aamulehden etusivulla 2.4.2011 ja todella toivon, että hänen sekä hänen joukkionsa kytkennät nyt tapahtuneeseen Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteiden häpäisyyn tutkitaan.

Pidän erittäin surullisena, että Tammelantorilla riehuneen vandaalin taustajoukoissa oli mukana myös pieni lapsi. Parivuotiaalla silmälasipäisellä lapsella on todella heikot eväät elämälleen, kun hän joutuu kasvamaan vandaalien joukossa. Osaavatko lapsen vanhemmat ajatella tätä?

Vaikka vaalijulisteiden häpäisy kohdistuikin ainoastaan neljään mainittuun puolueeseen, en missään nimessä uskoa, että kyseessä olisi poliittinen toimenpide – laillisen puolueen edustajat eivät tähän vandalismiin ole voineet osallistua.

Vandaalijulisteiden painattaminen on täytynyt tapahtua isossa painotalossa, sillä kyse on isokokoisista julisteista. Onko kyseessä ylikansallinen terroristiliike – toivon, että poliisitutkinta tutkii myös tämän mahdollisuuden!

Vaalijulisteiden vandalismi on tuomittavaa toimintaa. Se on tuomittavaa, vaikka vandalismi kohdistuisi kovimpaan poliittiseen kilpailijaan. Vaalijulisteiden tuhoamisessa ei ole järjen hiventäkään.

Toivon, että poliisi pystyy kerrankin saattamaan turkisvandalismit oikeuden eteen!

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tähän juttuun ei liitetä valokuvia, sillä vandaalit saattaisivat tulkita niiden julkaisemisen voitoksi itselleen. En ainakaan nyt julkaise myöskään Mari Kiviniemen puhetilaisuutta häirinneen vandaalin kuvaa, vaikka Aamulehti sen nimitiedoin julkaisikin 2.4.2011!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Keskusta, Kokoomus, Vihreät, Kristillisdemokraatit, vaalirauha, turkisvandalismi,