Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Joulu oli!

Keskiviikko 28.12.2022 - -Esko Erkkilä-

”Oman vaalipiirin” kansanedustajat tapaavat lähetellä joulutervehdyksiä ja niitäkin toki arvostan, mutta ministerin lähettämää joulukorttia arvostan korkealle. Arvostustani lisää se, että ministeri on naapurivaalipiiristä eli en voi häntä äänestää kevään eduskuntavaaleissa!

 

 

IMG_6845.JPG

 

Valtiovarainministeri Annika Saarikon lähettämä joulukortti saapui minulle samana päivänä, kun hänen aloitteestaan päätetty tuplamääräinen lapsilisä kolahti lapsiperheiden pankkitileille.

 

Vaarina oli mukava todeta, että tuo Annikan ideoima ylimääräinen huomionosoitus saapui kahden tytön ja yhden pojan vanhempien pankkitileille ennen Joulua!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joulu oli! Lapsilisät tuplana, Keskustan aloitteesta joulukuun lapsilisät tuplana,

Haluammeko aikuisten lapsilisän?

Sunnuntai 13.1.2019 - -Esko Erkkilä-

Myönnän kernaasti etten ole perustulokysymyksen osalta asiantuntija, mutta sen verran asiaa uskon tuntevani, että joku senkin maksaisi.

 

 

Huolestuin, kun seurasin eri puolueiden nuorisojärjestöjen ”hallitusneuvotteluja” ja joidenkin puolueiden nuorisojärjestöt kannattivat perustuloa.  Täytyy toivoa, että nuorilla järki kasvaa ainakin siinä vaiheessa, jos he joskus pääsevät päättäjien paikoille.

 

 

Oletan ja osin tiedänkin, että puolueiden nuorijärjestöjen johdossa on henkilöitä, joilla työelämä on vasta edessä, joten heiltä ei voi odottaakaan kokonaisuuksien ymmärtämistä.

 

 

On selvää, että ”leivän syrjään” pääseminen auttaa nuoria myös järjen kartuttamisessa – varjelkoon näitä nuoria ainakin ammattiyhdistysliikkeen pauloihin joutumisesta!

 

 

Perustulolla tarkoitetaan kaikille kansalaisille automaattisesti ja ehdoitta kuukausittain maksettavaa rahaa - perustulosta ei maksettaisi veroa.

***************

 

 

Luulin, että perustulo on käytössä monissa maissa, mutta olin tyytyväinen, kun kuulin sen olevan voimassa vain Iranissa!

 

 

Jo yksistään tuon tosiasian tietäminen toivottavasti merkitsee, että kaikki järkevät tahot lakkaavat ajamasta perustuloa Suomeen!

 

 

Otsikkokysymykseeni siis ehdoton ei!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Haluammeko aikuisten lapsilisän - perustulon?, perustulo, ilmaisia lounaita ei ole, jotkut maksaisivat myös perustulon, ehtoton ei perustulolle,

Keskustan gallup-kannatus mukavassa nousussa

Keskiviikko 31.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Yle ilahdutti eilen suomalaisia, kun se julkisti uusimman gallup-tutkimuksensa tulokset.

 

 

 

 

ylejoulu2014

 

 

Tulokset kertovat, että Keskustan etumatka toisena olevaan Kokoomukseen on nyt lähes 10 %-yksikköä!

 

 

Eniten vastatuulta tässä tutkimuksessa oli Perussuomalaisilla, sillä heidän kannatuksestaan suli kuukaudessa tasan 1 %-yksikkö!

 

 

Saman verran yhteensä liukeni myös Kokoomuksen ja SDP:n suosiosta.

 

 

 

************

 

 

 

Ylen nyt julkistamat gallup-tulokset olivat vuoden 2014 viimeiset ja nyt saamme seuraavaksi alkaa odottamaan Helsingin Sanomien tuloksia.

 

 

Saattaa olla, että seuraavassa gallup-tutkimuksessa ei vielä näy hallituksen toteuttama n. 8 %:n suuruinen lapsilisien leikkaaminen ja ei myöskään se, että hallitus suo eläkkeisiin ruhtinaallisen 0,39 %:n korotuksen.

 

 

Lapsilisien leikkaaminen näkyy varmasti Kokoomuksen kannatuslukujen alenemisena viimeistään helmikuun gallup-mittauksissa.

 

 

Vastako silloin vai kenties jo tammikuussa SDP nousee Kokoomuksen ohi kannatusluvuissa?

 

 

Hallituksen eläkkeisiin suoma 0,39 %:n korotus tuntuu kiusanteolta.

 

 

Olemmeko me eläkeläiset ansainneet tuollaista pilkantekoa?

 

 

 

*******************

 

 

 

 

suomikuntoon2014

 

 

Keskustan kattoteema kevään eduskuntavaaleissa on

 

 

Suomi kuntoon

 

 

 

Liity Sinäkin yhä kasvavaan keskustalaisten ja Keskustan joukkoon – laitamme yhdessä Suomen kuntoon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Keskusta; Suomi kuntoon, YLE:n vaaligallup joulukuu 2014, lapsilisien leikkaaminen, lapsilisien leikkaus, eläkkeisiin olematon korotus, eläkkeiden korotus on pilkantekoa,

Hallitus kyykyttää lapsiperheitä

Perjantai 11.4.2014 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa eilen käyty välikysymyskeskustelu hallituksen perhepolitiikasta ja lapsilisien leikkaamisesta oli näyttö kokoomuksen ja SDP:n kylmästä suhtautumisesta lapsiperheisiin. Hallituksen pääpuolueet kyykyttävät lapsiperheitä.

 

Seurasin netin välityksellä eduskunnassa käytyä keskustelua ja voin todeta, että nykyisen hallituksen kyyti on lapsiperheille kylmää kyytiä!

 

 

vali1

 

Keskustan ryhmäpuheenvuoron käytti Mirja Vehkaperä.

 

 

 

vali2

 

 

Herätti suurta kummastusta kokoomuslaisten ”takapenkin Taavien” naureskelut, kun Vehkaperä selvitti mitä pihtiputaalaisen Niemisen perheelle hallituksen suunnitelmat merkitsevät vuositasolla eli yli tuhannen euron menetystä.

 

 

vali3

 

 

Kaiken huippu oli, kun pääministeri Jyrki Katainen perusteli lapsilisien leikkaamista yritysmaailman pärjäämisen takaamisella.

 

Onko todella niin, että heikoimmalta leikattu vaatimaton tuki on ainoa tae yritysmaailman pärjäämiselle?

 

vali4

Puheenjohtaja Juha Sipilä otti jälleen kerran esille, että tupakka-askin korottaminen 45 sentillä olisi korvannut hallituksen nyt ajaman lapsilisien leikkaamisen.

Sipilä kertoi, että hänelle Joensuun torilla tupakkamiehet sanoivat mielellään maksavansa tupakka-askistaan 45 senttiä nykyistä enemmän jos sillä pystytään estämään lapsilisien leikkaaminen.

 

SDP:lle ei mitenkään sovi tupakka-askin hinnan korottaminen, mutta lapsilisien leikkaaminen sopii. Näin sanoi SDP:n eduskuntaryhmä puheenjohtaja Jouni Backman

-

käsittämätöntä!

 

 

vali5

 

 

Kansanedustaja Arto Satonen Sastamalasta samaisti lapsilisien leikkaamisen sen kanssa, että joidenkin lasten isiltä heidän yrityksillään menee huonosti. Satonen vahvisti siis saman, jonka pääministeri Katainen jo sanoi.
 

 

 

vali6

 

 

Kimmo Tiilikainen muistutti, että pääministeri Katainen jättää Suomen, mutta ongelmat jäävät.

 

 

 

vali7

 

Olen tyytyväinen, että Perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistyksen jäsenyydestään erottama Laila Koskela myös käytti lapsilisien leikkaamista kritisoivan puheenvuoron.

Koskela puhuu harvoin, mutta asia oli niin merkittävä, että nyt myös hän käytti puheenvuoron.

 

 

Eilen käyty välikysymyskeskustelu oli surkea näytelmä niistä uhista, jotka nykyisen hallituksen toimenpiteet merkitsevät suomalaisten hyvinvoinnille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapsilisien leikkaaminen, välikysymys lapsilisien leikkaamisesta, Mirja Vehkaperä, Jyrki Katainen, Juha Sipilä, Jouni Backman, Arto Satonen, Kimmo Tiilikainen, Laila Koskela,

Kokoomus: "Lapsilisä on kenties yksi yhteiskuntamme haitallisimmista tuista?"

Tiistai 6.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak haluaa, että lapsilisät poistettaisiin. Schubakin mukaan lapsilisät ovat tulonsiirtoa hyväosaisilta vanhemmilta heille, jotka hankkivat lapsia saadakseen rahaa.

 

Varapuheenjohtaja Schubak´n mielipide on vaikuttavaa tekstiä. Hän toteaa mm. näin:

 

 

"Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta

 

 

Mä nimenomaan haluun eugeniikasta eroon ja terveen järjenkäytön takaisin lastenhankintaan. Lapsilisä on kenties yksi yhteiskuntamme haitallisimmista tuista"

 

 

On valitettavaa, että varapuheenjohtaja Schubak´n mielipide tuli julkisuuteen vasta kunnallisvaalien jälkeen. Olisi ollut ehdottoman välttämätöntä, että se olisi ollut tiedossa Kokoomuksen linjauksena ennen kunnallisvaaleja.

 

Lapsilisät on saatu monien taistelujen tuloksena yhteiskuntamme erääksi peruspilariksi.

 

Yksi kokoomuslainen höyrypää ei saa muuttaa asioita niin, että lapsilisien maksaminen lopetettaisiin.

 

Kaipaan pääministeri Jyrki Kataisen selkeää ulostuloa siitä, että onko Kokoomuksen tahto todellakin lapsilisäjärjestelmän poistaminen. Jonkin tuikituntemattoman-Tujusen vakuuttelut eivät näin suuressa asiassa riitä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomus. Lapsilisä on kenties yksi yhteiskuntamme haitallisimmista tuista, Saul Schubak, Jyrki Katainen, lapsilisien poistaminen, lapsilisän poistaminen. Kokoomus haluaa poistaa lapsilisät,

On varottava kamreerimaista otetta!

Keskiviikko 15.12.2010 - -Esko Erkkilä-

Kamreeri on yritys- ja myös kuntamaailmassa tarpeellinen toimija organisaatiossa.

 

Kamreereja kutsutaan organisaatiokaavioissa controllereiksi, laskentapäälliköiksi, talouspäälliköiksi tai muilla vastaavilla termeillä – monesti kamreeripostin hoitajan titteli päättyy ”johtaja” –termiin.

 

Kamreeri ajattelee asioita kylmien numeroiden ja usein toteutuneiden lukujen perusteella.

 

Kamreerit tuijottavat tavallisesti siis historialukuja, sillä tulevaisuuden ennakointi kamreeri-näkökulman omaaville on vaikeaa - useimmiten mahdotonta

 

Kamreerista ei ole ylimmäksi päättäjäksi.

 

Seuraavien vaalien jälkeen Suomen on varottava, että kamreeri-ajattelu ei valtaa ylimpiä päättäjiämme.

 

Jos kamreerimainen ajattelu saa vallan valtakunnan johdossa, on kansalaisille tiedossa kylmää kyytiä. Leikkauslistat otetaan käyttöön ja aletaan leikata – näin menettelevät kamreerimaisesti ajattelevat johtajat.

 

Erityisesti lapsiperheiden, eläkeläisten, työttömien ja muutenkin heikompiosaisten kannalta on suuri vaara, että kamreeriajattelun omaavat puolueet ja henkilöt pääsevät päättäjän asemaan.

 

Kokoomus, demarit, vihreät ja hallituskipeydessään nyt myös perussuomalaiset liputtavat leikkauslistojen perään.

 

On suurta aihetta huoleen.

 

Keskusta on selkeästi linjannut, että leikkaukset ovat vihoviimeinen keino.

 

Toivon, että leikkauslistojen kärjessä olevat kansalaiset muistavat antaa tukensa puolueelle, joka ei tule kannattamaan kamreerimaista ajattelua eduskuntavaalien jälkeenkään.

 

Keskusta on valinnut eduskuntavaaliteemakseen ”Asiaa”.

 

Keskustan teema kertoo yksinkertaisuudessaan sen, että asioista on puhuttava niiden oikeilla nimillä.

 

Leikkauslistoille eivät saa kuulua lapsilisät, asumistuet, työttömyyskorvaukset eivätkä eläkkeet!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asiaa, Suomen Keskusta, kamreeri, leikkauslistat, lapsilisä, asumistuki, työttömyyskorvaus,