Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Asumistukena maksettava summa ylittää tänä vuonna maataloustukien kokonaissumman

Sunnuntai 12.11.2017 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen osallistua mielenkiintoiseen seminaariin, jossa puhujana oli mm. asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

 

 

 

IMG_5440.JPG

 

 

Olen aina arvostanut Kimmo Tiilikaista sekä hänen toimintaansa ja tapaamisemme oli tälläkin kerralla miellyttävä.

 

 

 

*****************

 

 

 

Entisenä maa- ja metsätalousministerinä Tiilikainen tuntee hyvin maatalousasiat ja kun hänelle nyt kuuluvat asuntoasiat, on molempien asioiden kokonaiskuvan hallitseminen hänelle helppoa.

 

 

 

IMG_5435.JPG

 

 

Julkisuudessa puhutaan paljon suurista maataloustuista ja siitä, että miten paljon ne perustuvat kansallisiin tukiin.

 

 

Ministeri Tiilikainen vertasi asuntotukien ja maataloustukien määrää kun hän totesi, että tänä vuonna asumistuen määrä ohittaa Suomessa maksettavien maataloustukien määrän!

 

 

Tilanne oli ainakin minulle suuri yllätys vaikka tiedänkin, että asumistukien määrä on voimakkaasti kasvanut!

 

 

Asumistuet maksetaan verotuksella kerätyistä varoista, kun maataloustuista n. puolet tulevat EU:lta.

 

 

On luonnollista, että EU:n kautta tulevat maataloustuet ovat ainakin osiltaan niitä rahoja, joita maksamme EU:lle, mutta asumistuet ovat kokonaan suomalaisten maksamia tukia.

 

 

Tätä tietoa kannattaa jakaa, jotta mahdolliset virheelliset käsitykset tulevat oikaistua!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asumistuet, maataloustuet, asumistuet ovat suuremmat kuin maataloustuki,

Persut ovat tuhoamassa Suomen neuvotteluaseman maataloustuki-, aluetuki- ja monissa muissa maallemme elintärkeissä kysymyksissä

Perjantai 6.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Persut leikittelevät vaalivoittohuumassaan koko Suomen selkärankana olevien maataloustuki-, elintarvike-, huoltovarmuus- ja aluetukikysymysten kanssa.

Kansanedustaja Kimmo Sasi on joutunut nopealla aikataululla etsimään persujen aiheuttamaan Portugali-kysymykseen ratkaisua.

Jos persut pysyvät jääräpäisesti kannassaan, he tulevat mähläämään Suomen mahdollisuudet moniksi vuosiksi luotettavana neuvottelukumppanina EU:ssa.

 

Tätäkö persuja äänestäneet halusivat?

 

Sirkka-Liisa Anttilan suomalaisille elintarvikeketjussa toimiville työntekijöille, alkutuotannossa toimiville ja eritoten suomalaiselle kuluttajalle – suomalaiselle perheenemännälle, joka jonottaa päivittäistavarakaupan kassalla - neuvottelemat edut ovat muutamassa päivässä valumassa hiekkaan.  Ruuan hinta karkaa käsistä!

Päivittäistavarakaupan kassalla kuluttajat tulevat huomaamaan, että salmonellapitoiset tuontielintarvikkeet valtaavat kylmätiskeissä nykyistä paljon suuremman alan, sillä kotimainen elintarviketuotanto hiipuu. Lähiruuaksi joudutaan jo pian laskemaan keski-Euroopassa, Brasiliassa ja Argentiinassa tuotetut elintarvikkeet, joiden tuottamiseen on jouduttu hakkaamaan määräämättömät alueet sademetsää.

Haja-asutusalueet tulevat hiljenemään, sillä erakoituva Suomi ei pysty ylläpitämään alueiden infraa. Tieverkosto rappeutuu ja suunnitellun tietoverkon rakentamiseen ei ole mahdollisuuksia.

Edessä on maamme vientitulojen tyrehtyminen ja massatyöttömyys.

Ymmärtävätkö persut, että millaisilla panoksilla he pelaavat?

 

Kysyy

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Persut, maataloustuki, aluetuki, elintarviketyöntekijät, SEL, huoltovarmuus. Huoltovarmuuskeskus, Päivittäistavarakauppa , salmonella, sademetsät, Sirkka-Liisa Anttila,