Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pelottavaa vandalismia Tampereella

Keskiviikko 13.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Koimme maanantai-aamuna 11.04.2011 Tampereella pelottavia hetkiä, kun totesimme, että vandalismit olivat yön aikana iskeneet Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteisiin.

Keskustan ja Kokoomuksen vaalijulisteiden päälle oli liimattu manipuloituja kuvia tarhaketuista. Erityisen kuvottavalta ja pelottavalta tuntui, kun pääministeri Mari Kiviniemen manipuloitu kuva oli liimattu Vihreiden ja Kristillisdemokraattien vaalijulisteen päälle! Kuva oli niin kuvottava, että en pysty sitä kuvailemaan.

Luonnollisesti tein vandaalien töistä rikosilmoituksen samaan tapaan kuin tein heidän toimistaan Sentterin ikkunoiden maalaamisesta.

Nyt Poliisin edustajat ottivat rikosilmoitukseni vakavasti, sillä vastaavaa toimintaa oli tapahtunut edellisyönä myös Helsingissä sekä Turussa.

Vandalismin kohdistaminen Tampereella Keskustan lisäksi Kokoomukseen, Vihreisiin ja Kristillisdemokraatteihin oli uutta Helsinkiin ja Turkuun verrattuna.

Toivon, että poliisitutkinnassa tutkitaan mahdolliset kytkennät taannoisen Sentterin vaalihuoneiston ikkunoiden tuhrimisen, pääministeri Mari Kiviniemen Tammelantorilla tapahtuneen häirinnän sekä nyt tapahtuneiden törkeyksien välillä.

Pääministerin puhetilaisuutta Tammelantorilla häirinneen vandaalin kuva ja nimikin oli Aamulehden etusivulla 2.4.2011 ja todella toivon, että hänen sekä hänen joukkionsa kytkennät nyt tapahtuneeseen Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteiden häpäisyyn tutkitaan.

Pidän erittäin surullisena, että Tammelantorilla riehuneen vandaalin taustajoukoissa oli mukana myös pieni lapsi. Parivuotiaalla silmälasipäisellä lapsella on todella heikot eväät elämälleen, kun hän joutuu kasvamaan vandaalien joukossa. Osaavatko lapsen vanhemmat ajatella tätä?

Vaikka vaalijulisteiden häpäisy kohdistuikin ainoastaan neljään mainittuun puolueeseen, en missään nimessä uskoa, että kyseessä olisi poliittinen toimenpide – laillisen puolueen edustajat eivät tähän vandalismiin ole voineet osallistua.

Vandaalijulisteiden painattaminen on täytynyt tapahtua isossa painotalossa, sillä kyse on isokokoisista julisteista. Onko kyseessä ylikansallinen terroristiliike – toivon, että poliisitutkinta tutkii myös tämän mahdollisuuden!

Vaalijulisteiden vandalismi on tuomittavaa toimintaa. Se on tuomittavaa, vaikka vandalismi kohdistuisi kovimpaan poliittiseen kilpailijaan. Vaalijulisteiden tuhoamisessa ei ole järjen hiventäkään.

Toivon, että poliisi pystyy kerrankin saattamaan turkisvandalismit oikeuden eteen!

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tähän juttuun ei liitetä valokuvia, sillä vandaalit saattaisivat tulkita niiden julkaisemisen voitoksi itselleen. En ainakaan nyt julkaise myöskään Mari Kiviniemen puhetilaisuutta häirinneen vandaalin kuvaa, vaikka Aamulehti sen nimitiedoin julkaisikin 2.4.2011!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Keskusta, Kokoomus, Vihreät, Kristillisdemokraatit, vaalirauha, turkisvandalismi,

Vaaliräiskettä Sentterissä!

Keskiviikko 30.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan Sentteri-kohtaamispaikka joutui 28…29.03.2011 välisen yön aikana vandalismin kohteeksi, sillä Hallituskadulla sijaitsevan kohtaamispaikkamme ikkunat töhrittiin valkoisella maalilla.

Maanantai-iltana klo 18.00 kaikki oli kunnossa, kun lähdin Sentteristä, mutta tiistai-aamuna klo 09.10 Hallituskadun puoleinen ikkuna ja Sentteri-ovi olivat olleet vandalismin kohteina.

Huomasin vandalismin, kun poikkesin aamutarkastuksella Sentterissä.

Julkisivu-ikkunoille oli rikottu neljän maalipullon sisältö.

 

pict0524.jpg

 

Räiskeet ikkunassa lupaavat hyvää vaalimenestystä - näin me sen näemme!

  

pict05222.jpg

 

Vandaalit olivat rikkoneet yhden maalipullon Sentterin oveen.

 

Maalipullojen suut oli tulpattu maalarinteipillä ja pullonsuut lojuivat kadulla.

Näkymä merkitsi, että tunsin itseänikin loukatun.

Teon törkeyttä lisää se, että vandalismi kohdistui yhteisten asioiden hoitamiseen keskittyneen yhdistyksen toimintaan. En soisi näin käyvän millekään poliittiselle puolueelle.

Ilmoitin asiasta puhelimitse poliisille, mutta sieltä ei myötätuntoa löytynyt. Poliisia ei kiinnostanut saapua tapahtumapaikalle. Sain toki ohjeet tehdä asiasta rikosilmoituksen Sorin poliisiasemalle.

Muiden kiireideni vuoksi ehdin Sorille vasta iltapäivän alkaessa. Rikosilmoituksen vastaanottamisessa poliisi ei kiirehtinyt, mutta Paavo Lipsonen -nimisen poliisimiehen ystävällisen toiminnan tuloksena sain rikosilmoituksen tehtyä.

Sorilla odotellessa tuli mieleen, että pitääkö kansalaisen varata etukäteen aika rikosilmoituksen tekemiseen.

Pientä skarppausta toivon poliisitoimelta, jotta vandalismin tai muun rikoksen uhriksi joutunut kansalainen ei joudu kohtuuttomasti odottelemaan rikosilmoituksen tekemisessä. Odotushuoneesta kutsuttiin minua myöhemmin saapuneita kansalaisia sisään - näyttivät olleen poliisimiehille ja poliisinaisille tuttuja!

Kiitokset on sanottava vuokraisännällemme, joka huolehti törkyjen puhdistamisesta nopeasti. Kiitokset myös puhdistusfirman kahdelle työntekijälle, jotka saivat Sentterin ikkunat nopeasti puhtaiksi.

Toistan, että pidän raskauttavana asianhaarana töhrimisen kohdistamista poliittisen puolueen toimintaan.

Mielipiteeni pysyy täsmälleen samana, vaikka kohteena olisi mikä puolue tahansa!

Vaalityö jatkuu ja innokas Sentteri-väki näkee ikkunoiden saamat ylimääräiset koristelut vaaliräiskeenä, joka lupaa hyvää menestystä Keskustalle Pirkanmaalla.

Keskiviikkona 30.3.2011 Sentterissä on varsinainen tapahtumapäivä - siitä kuitenkin myöhemmin lisää!

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Sentteri, vandalismi, Tampereen Poliisilaitos, Hallituskatu