Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maamme päärata kulkee Hämeenkyrössäkin!

Maanantai 18.10.2021 - -Esko Erkkilä-


Useimmat – hämeenkyröläisetkin – mieltävät, että pitäjän läpi kulkee vain yksi valtakuntamme liikenteen pääsuoni eli kolmostie.

 

Tosiasiassa Hämeenkyrössä kulkee myös valtakunnan rautatieliikenteen valtasuoni eli Tampere-Parkano-Seinäjoki –rautatie!

 

Mökkitonttini Viljakkalan Majajärvellä rajoittuu Hämeenkyröön ja tiedän asian tosivarmasti, sillä meiltä pakkolunastettiin aikoinaan neljä hehtaaria metsää tuon radan tarpeisiin.

 

Aikoinaan oli isälleni kova paikka, kun hänen taannoin synnyintilaltaan ostamasta metsäpalstasta pakkolunastettiin 4/10!

 

Rautatie on aina läsnä mökilläni, sillä Majajärvellä on rajanaapurinani liikennepaikka, jossa hitaammat junat odottavat nopeampien junien ohittamista tai vastaantulemista.

 

 

IMG_35452.JPG

 

 

Kävin eilen illalla laiturillani kuvaamassa kuunsiltaa, joka teki järvelle kuunsillan Hämeenkyrön Mahnalankylän puolelta ja kuunsillan vierelle sattui pikajuna, joka 180 kilometrin tuntinopeudella kiirehti Mahnalassa Tampereelta kohti Seinäjokea!

 

Varmaan harva hämeenkyröläinen tietää, että Mahnalassa kulkee maamme päärata!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Maamme päärata kulkee Hämeenkyrössäkin!, Hämeenkyrö, Hämeenkyrön Mahnala, Mahnala, Viljakkala, Viljakkalan Majajärvi, Tampere-Parkano-Seinäjoki -rata, Kuunsilta,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini