Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maamme päärata kulkee Hämeenkyrössäkin!

Maanantai 18.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Useimmat – hämeenkyröläisetkin – mieltävät, että pitäjän läpi kulkee vain yksi valtakuntamme liikenteen pääsuoni eli kolmostie.

 

Tosiasiassa Hämeenkyrössä kulkee myös valtakunnan rautatieliikenteen valtasuoni eli Tampere-Parkano-Seinäjoki –rautatie!

 

Mökkitonttini Viljakkalan Majajärvellä rajoittuu Hämeenkyröön ja tiedän asian tosivarmasti, sillä meiltä pakkolunastettiin aikoinaan neljä hehtaaria metsää tuon radan tarpeisiin.

 

Aikoinaan oli isälleni kova paikka, kun hänen taannoin synnyintilaltaan ostamasta metsäpalstasta pakkolunastettiin 4/10!

 

Rautatie on aina läsnä mökilläni, sillä Majajärvellä on rajanaapurinani liikennepaikka, jossa hitaammat junat odottavat nopeampien junien ohittamista tai vastaantulemista.

 

 

IMG_35452.JPG

 

 

Kävin eilen illalla laiturillani kuvaamassa kuunsiltaa, joka teki järvelle kuunsillan Hämeenkyrön Mahnalankylän puolelta ja kuunsillan vierelle sattui pikajuna, joka 180 kilometrin tuntinopeudella kiirehti Mahnalassa Tampereelta kohti Seinäjokea!

 

Varmaan harva hämeenkyröläinen tietää, että Mahnalassa kulkee maamme päärata!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maamme päärata kulkee Hämeenkyrössäkin!, Hämeenkyrö, Hämeenkyrön Mahnala, Mahnala, Viljakkala, Viljakkalan Majajärvi, Tampere-Parkano-Seinäjoki -rata, Kuunsilta,

Viime lauantaina iltakymmeneltä oli nähtävissä hieno kuunsilta, mutta ei mitään luvattua "superkuuta"!

Maanantai 7.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Tiedotusvälineet hehkuttivat viime viikolla, että toukokuun 5. päivän ja 6. päivän välisenä yönä olisi nähtävissä todellinen superkuu.

 

Vietin kyseisen yön mökillä, sillä olemme siirtymässä mökkiaikaan ja se merkitsi, että mökin lämmittäminen oli ”etupartiona” aloitettava, jotta koko perhe pystyisi sinne asettautumaan.

 

Lämmittäminen onnistui poikkeuksellisen hienosti, sillä yhtään kertaa palovaroittimet eivät kertoneet, että sisätiloihin olisi tullut savua.

 

Lämmittämisen lisäksi onnistuin helposti saamaan myös vesipumpun toimimaan, joten ruoka- ja pyykinpesuveden saanti näyttäisi olevan turvattu.

 

Lämmittämisen ja vesipumppuhommien ohella aikaa jäi mukavasti nurmikoiden puhaltamiseen puista putoilleista oksista ja viime syksyn puhallustöiden jälkeen nurmikoille putoilleista lehdistä.


Nurmikoiden siivouksen suoritin luonnollisesti Viherpeukalon tärkeimmällä työvälineellä eli lehtipuhaltimella!

 

Tuloksekkaan ja onnistuneen työpäivän jälkeen ajattelin seurata superkuun ilmestymistä taivaalle.

 

kuu_5.5.2012

 

Ensimmäisen kuvan otin ”superkuusta” klo 21.34, mutta pettymyksekseni totesin, että kuu näyttäytyi järven takaa tuiki tavallisen oloisena!

 


kuunsilta_5.5.2012

 

Tasan iltakymmeneltä eli klo 22.00 menin uudestaan kameran kanssa terassille ja tavallisen kokoiselta kuu näytti yhä edelleen.

  Näyttävä kuunsilta oli toki muodostunut ja sitä oli hieno katsella.

 

kuunsilta_5.5.2012_salamalla

 

Otin toisen kuvan salamalla, mutta totesin jälleen kerran, että sen käyttö ei sovellu tunnelmakuvauksiin. Lipputanko sekä lähipuut dominoivat ja kuu sekä kuunsilta eivät pääse lainkaan oikeuksiinsa.

 

 

Iltakymmenen jälkeen pilviverho laskeutui mökkijärvemme tietämille ja hienon superkuun seuraaminen siirtyi seuraavaan kertaan.

 

Astrologit sanovat, että kuu oli edellisen kerran lähellä maata viime vuoden maaliskuussa ja sama tilanne toistuu taas n. vuoden kuluttua.

 

Nyt pitää jäädä kiltisti odottamaan seuraavaa superkuuta ja sen ilmestymisestä saamme varmaan kuulla aikanaan taas tiedotusvälineistä! 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: superkuu, kuunsilta,