Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kaarina Kaikkosen "Sisulla noustiin" -taideteos Tampereella Vuoreksessa

Perjantai 25.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Kaarina Kaikkonen on tullut kuuluisaksi tilallisista installaatioistaan, joita hän on rakentanut Suomeen sekä ulkomaille.

 

 

Kaikkosen ”pikkutakkikokoelma” on joskus takavuosina liehunut Tampereella Satakunnankadulla teoksessa, jonka nimi oli Varjo.

 

 

Harvat tietävät, että Tampereen Vuoreksessa on hänen laatimansa pysyvä taideteos, jonka nimi on ”Sisulla noustiin”!

 

 

Teos sijaitsee osoitteessa Koukkurannankatu 6 ja siellä Asunto Oy Tampereen Hellan ja Tamellan huoltorakennuksen ulkoseinällä.

 

 

Sain tutustua teokseen, kun Tampereen kaupungin Vanhusneuvoston jäsenet tutustuimme Vuorekseen.

 

 

 

IMG_2075.JPG

 

 

Kysymys on suksikokoelmasta, joka täyttää huoltorakennuksen kadunpuoleisen seinän kokonaan ja hieman vielä toistakin seinää.

 

 

 

IMG_2074.JPG

 

 

Teoksessa olevat sukset on saatu lahjoituksina Kaarina Kaikkosen kotiseudulta Iisalmesta ja Mäntästä.

 

 

 

IMG_2077.JPG

 

 

Teos on julkistettu 8.6.2015 ja tilaisuuden itseoikeutettuna pääpuhujana oli Juha Mieto!

 

 

 

IMG_2076.JPG

 

 

”Kun suksi ei luista” oli teoksen työnimenä, mutta lopullinen nimi teokselle on

”Sisulla noustiin”.

 

 

Kannattaa poiketa katsomassa maailmankuulun suomalaistaiteilijan laatimaa taideteosta Vuoreksessa.

 

 

Vuorekseen on hyvät opastukset Lahdesjärven ABC-liikennemyymälään johtavalta rampilta eli sinne on helppo osata, tulipahan Tampereelle sitten miltä suunnalta tahansa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaarina Kaikkonen, Sisulla noustiin, Kun suksi ei luista, Vuores, Vuoreksen taideteokset, Juha Mieto,

Keskusta osallistui ainoana poliittisena puolueena Tampereella WGH:n työhyvinvointitapahtumaan!

Perjantai 5.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Work goes happy (WGH) on uusi ja monipuolinen työhyvinvointikonsepti, joka on aloittanut taipaleensa työhyvinvointikiertueella.

 

WGH järjesti Tampere-talolla 3.10.2012 tapahtuman, johon myös Pirkanmaan Keskustan piiri ry osallistui omalla osastollaan. Olin mukana esittelijänä.

 

Herätti kummastusta, että olimme ainoa poliittinen puolue, joka halusi olla mukana työhyvinvointitapahtumassa.

 

Olemme kylläkin viime päivinä saaneet kuulla esim. kokoomuksen taholta irtiottoja siihen suuntaan, että he eivät vähääkään välitä työntekijöiden työhyvinvoinnista – poissaolo tapahtumasta oli ilmeinen seuraus kovan linjan pääsystä voitolle kokoomuksessa.

 

Keskusta oli vahvasti mukana tapahtumassa, sillä kansanedustaja Mikko Alatalo ja entinen kansanedustaja Juha Mieto esiintyivät tapahtumassa edukseen.

 

 

wghmikkomatoja_kalle

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli Leningrad Cowboys-yhtyeestä tutuksi tulleen monitoimimies Mato Valtosen ja entisen yritysjohtajan, teräväsanaisena tunnetun kolumnisti-kirjailijan Kalle Isokallion haastateltavana.

 

 

wghmikko

 

Alatalon, Valtosen ja Isokallion keskustelu kosketteli monia työelämän erilaisia kipukohtia ja tietysti myös musiikkimaailmaa.

Mikko totesi, että musiikkibisnes on nykyisin kovaa bisnestä ja esim. ryyppääminen ei sinne enää kuulu.

 

 

wghmietomatojakalle

 

Järjestäjät huomasivat Juha Miedon osastollamme ja Mikko Alatalon haastatteluhetken jälkeen myös Mieto kutsuttiin Valtosen sekä Isokallion tentattavaksi.

 

 

wghmieto

 

 

Kärkkäänä haastattelijana ja jopa haastateltavan keskeyttäjänä tunnettu Isokalliokin meni hiljaiseksi Miedon alussa esittämän pitkän ja työhyvinvointiin ansiokkaasti paneutuvan monologin jälkeen. Isokallio totesi jotenkin siihen suuntaan, että siinäpä se sitten!

 

 

Esiintymislavan edessä oli yli kaksisataa tuolipaikkaa ja ne olivat varsin hyvin miehitettyinä Alatalon sekä Miedon haastattelujen aikana.

 

Keskustalaisena saa olla ylpeä ”seurakavereista”, joilla todella on sanottavaa!

 

 

wghmiedonkainalot

 

 

Juha Mieto koppasi kainaloonsa erään osastollamme vierailleen rouvan sekä kunnallisvaaliehdokkaamme Anne Kotin (vasemmalla) – myös minä pääsin samaan kuvaan!

 

 

 

 

 

 

wghmietojasaarimaa

 

Keskustan Tampereen kunnallisvaaliehdokas Timo Saarimaa on tässä syventynyt syvällisiin keskusteluihin Juha Miedon kanssa.

 

 wghjuhaeskojamikko

 

Juha Miedolla ja Mikko Alatalolla riitti paljon keskusteltavaa ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä – myös minä sain olla kuulolla!

 

 wghmietomikkojapairkko

 

Keskustan Pirkanmaan piiri teki WGH:n –messutapahtumassa videota, joka näinä päivinä julkaistaan piirin nettisivuilla.

Juha Miedon ja Mikko Alatalon haastattelijana toimi Keskustanaisten Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle.

 

Kuvassa näkyy hyvin Keskustan valtakunnallinen vaalijuliste:

”On kotiin tulon aika”

 

Slougan on painettu onnistuneesti ”isoäidin kangaspuissa syntyneen räsymaton” päälle.  

 

Tampere-talossa järjestetty tilaisuus oli onnistunut ja antoi yleisölle paljon uusia eväitä työhyvinvoinnin kehittämiseksi.

 

Keskustelua kävijöiden joukossa herätti se, että muut puolueet ylenkatsoivat työhyvinvoinnin merkitystä nyky-Suomessa. Puolueiden poisjäännistä voi tehdä hyvinkin pitkälle meneviä johtopäätöksiä!

 

Saimme kokea onnistumisia, sillä lavaohjelman ehdottomat huiput olivat Mikko Alatalo ja Juha Mieto!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: WGH, Work goes happy, Tampere-talo, Mikko Alatalo, Juha Mieto, Anne Kotti, Eeva Tuokko, Timo Saarimaa, Mato Valtonen, Kalle Isokallio, Keskustan Pirkanmaan piiri, Pirkko Vuolle, Pirkanmaan Keskustanaiset,

"Raha ei kasva puussa, mutta puu kasvaa rahaa"

Perjantai 9.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Hämeenkyrön yhdistys on aktiivinen toimija Hämeenkyrön lisäksi Viljakkalassa.

 

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Seppo Hyypöläinen Viljakkalasta ja hän sai ”ylipuhuttua” minutkin yhdistyksen jäseneksi jo ennen eläkkeelle siirtymistäni.

 

Eläkeliiton Hämeenkyrön yhdistyksen vieraana oli maanantaina syyskuun 5. päivänä Juha Mieto. Tilaisuus järjestettiin Heiskalla Antinsalissa ja paikalla oli 70 kuulijaa.

 

Olin mukana tilaisuudessa.

 

Tiedän kokemuksesta, että Miedolla on sana halussaan ja nytkin saimme kuulla mielenkiintoisen lähes tunnin pituisen alustuksen yleisöä kiinnostavista asioista. Esityksensä aluksi Juha Mieto totesi, että nyt hän ei puhu politiikkaa ja hyvin hän sanansa piti.

 

Lähes tunnin kestäneen puheenvuoronsa Mieto piti ilman papereita. Eteläpohjalainen murre on Miedon tavaramerkki ja sitä saimme ihaillen kuunnella nytkin.

 

Juha Mieto on syntynyt v. 1949, joten hänellä on perspektiiviä käsitellä niitä asioita, joita tilaisuuden yleisö arvosti.

 

Mieto antoi tunnustusta, että tilaisuuden osanottajat ovat uurtaneet ja luoneet tämän yhteiskunnan kivijalan.

 

Miedon eräs keskeisimmistä aiheista jo hänen eduskunta-aikanaan oli liikkuminen, hyötyliikunta ja se, että ihminen on luotu liikkumaan.

 

Juha Mieto on ollut jo ennen sauvakävelybuumia innokas sauvakävelyn puolestapuhuja. Jo 1970-luvun alusta alkaen hän on sauvakävellyt. Hän muistutti, että sauvojen kanssa liikkuminen on vanhemmalle väelle jopa turvatekijäkin.

 

Lasten fyysisiä leikkejä tarvittaisiin Miedon mielestä nykyistä enemmän. Ne loisivat hyvän perustan nykylasten terveydelle. Elinikäennuste on yli 100 vuotta totta joka neljännen nyt syntyvän tyttölapsen kohdalla. Pitkä elinikäennuste tarvitsee toteutuakseen hyvän fyysisen kunnon jo nuorena.

 

Mieto painotti, että tulevaisuus on lapsissa ja haaste se, että miten saada heidät liikkumaan.

 

Juha Mieto painotti opettajien sekä puolison roolia elämän onnistumisessa. Juha mainitsi olleensa leskimies jo viidentoista vuoden ajan ja se kirvoitti usean kuulijan silmäkulmat kostumaan.

 

Otsikossa mainittua teemaa Juha painotti ja halusi sillä muistuttaa metsän merkitystä.

 

Juha Mieto on positiivisuuden perikuva. Hän mainitsi, että ei ole koskaan jäänyt selittelemään sadasosasekunnin häviötään Thomas Wassberg´lle. Jos hän olisi häviötään alkanut selitellä, niin sitä olisi saanut hävetä hautaan saakka, mainitsi Mieto.

 

Tässä muutama kuva tilaisuudesta:

 

pict1591.jpg

 

Yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Hyypöläinen avasi tilaisuuden.

 

pict15922.jpg

 

Juha Mieto käyttää mukaansatempaavassa esiintymisessään koko kehoaan ja hienoa etelä-pohjanmaan murretta.

 

pict1593.jpg

 

Seppo Hyypöläinen ja Juha Mieto – armoitettuja esiintyjiä molemmat!


pict15992.jpg

 

Minut oli plaseerattu Juha Miedon viereen kunniapaikalle. Juhan koulunkäynti alkoi Kurikan Harjankylän koululta ja se tuli minullekin tutuksi silloin, kun toimin myyntimiehenä Etelä-Pohjanmaalla. (Kuva; Tuula Klug)

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Mieto, Eläkeliitto, Eläkeliiton Hämeenkyrön yhdistys, Seppo Hyypöläinen, Hämeenkyrö, Viljakkala,

Päivi Hiltusen vaali-iltamissa Kyröskosken Koskilinnassa oli ainakin 196 osanottajaa Hämeenkyröstä, Viljakkalasta, Ylöjärveltä, Tampereelta ja muualta Pirkanmaalta

Maanantai 21.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Päivi Hiltusen tukiryhmä järjesti onnistuneen vaali-iltama –tapahtuman Kyröskosken Koskilinnassa perjantaina 18.3.2011 klo 19.00.

Olin mukana paikalla.

Jutun otsikon tausta on se, että Päivin ehdokasnumero eduskuntavaaleissa on 196 ja Koskilinnassa oli katettuja pöytäpaikkoja täsmälleen sama määrä! Kaikille paikoille riitti istujia, joten tukiryhmä oli saanut väen hyvin liikkeelle.

Ohjelma koostui puheista, laulu- ja soittoesityksistä sekä tietenkin mainiosta ruokailusta, perinnejuomasta ja kakkukahveista.

Pääosassa oli tietenkin Keskustan kansanedustajaehdokas Päivi Hiltunen.

Otin tilaisuudessa paljon valokuvia ja nyt selostankin vaali-iltaman kulkua valokuvien kautta:

pict0088.jpg

 

Iltamavieraiden vastaanotosta huolehtivat Päivin kampanjapäällikkö Kauno Perkiömäki sekä Päivin äiti Ulla Pentti.

 

 

 pict0086.jpg

 

Päivin vaali-iltamissa esiintyi kolme istuvaa kansanedustajaa. Tässä Päivi toivottaa heistä yhden - Juha Miedon - tervetulleeksi juhlaansa.

 

pict0085.jpg 

 

Kansanedustajakolleegat ovat yhtä hymyä - Päivin isä Klaus Pentti ja Juha Mieto!

 

pict0089.jpg

 

Kauno Perkiömäen ohella Päivin vaalikampanjan tärkeä työmyyrä - Raija Mäensivu Hämeenkyrön Lavajärveltä Ulla Pentin ja Kauno Perkiömäen kanssa keskustelemassa.

 

pict0092.jpg

 

Kaksi kovaa takavuosien hiihtäjää, Juha Mieto Kurikasta ja Jorma Rajakoski Hämeenkyön Lavajärveltä, ovat tässä Ulla Pentin kanssa juttusilla.

 

pict0093.jpg

 

Klaus Pentti ja Antti Hollo keskustelevat tilaisuuden järjestelyistä. Olen lukemattomat kerrat saanut olla Antin kanssa mukana hämeenkyröläissyntyisen kenraali Pentti Lehtimäen järjestämillä  matkoilla Venäjälle ja Baltian maihin. Ensi kesänä meitä kutsuu Puola! Odotan matkaa innolla.

 

pict0096.jpg

 

Tamperelainen kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen kättelee Juha Mietoa ja Ulla Pentti sekä tyttärensä Päivi Hiltunen hymyilevät vieressä.

 

pict0099.jpg

 

Aktiivinen sotaveteraani Paavo Mäntyniemi Viljakkalasta kättelee Juha Mietoa ja Päivin miehen Eero Hiltusen taltioimassa kuvassa Esko Erkkilä sekä Päivi Hiltunen ovat myös valmiit kättelemään vahvan päivätyön kunnallispolitiikassa tehnyttä sotaveteraania!

 

 

pict0100.jpg

 

Vaalijuhlan juontajan Annen ja Päivin "vihreys" sointuivat mainiosti yhteen!

 

pict0101.jpg

 

Tuula Klug pääsi Juha Miedon kainaloon!

 

 

pict0103.jpg

Hämeenkyröläinen kulttuurin ja monen muun elämänalan monitaituri Kauno Perkiömäki avaa Päivin vaalijuhlan.

 

pict0104.jpg

 

Juhlan "päätähti" kansanedustajaehdokas Päivi Hiltunen piti hienon juhlapuheen omassa vaalijuhlassaan.

 

pict0108.jpg

Juhlasalin 196 tuolia olivat lähes kaikki käytössä!

 

pict0110.jpg

 

Päivi Hiltusen setä, dosentti, yleisesikuntaeverstiluutnantti evp Veikko Pentti ja kansanedustaja Mikko Alatalo keskustelivat sivummalla varmaan tärkeistä asioista

 

pict0112.jpg

 

Kansanedustaja ja taiteilija Mikko Alatalo esiintyi Päivi vaalijuhlassa kitaran kanssa ja myös ilman kitaraa

 

pict0117.jpg

 

Kansanedustaja Klaus Pentin puheenvuorot sisältävät aina täyttä asiaa - niin tälläkin kertaa

 

pict0120.jpg

 

Kulttuurin monityötaitoinen työmyyrä Kauno Perkiömäki esiintyi vaalijuhlassa myös Viljakkalan Pelimannien laulusolistina.

 

pict0121.jpg

 

Kansanedustaja Juha Miedon puheenvuoro oli koskettava. Hän peräänkuulutti vastuunkantoa ja mainitsi omalta kohdaltaan hetken, jolloin Minna-vaimo siirtyi ajasta ikuisuuteen. Silloin Juha teki päätöksen, että kantaa vastuun silloin 8-vuotiaasta pojastaan - päätös on pitänyt!

 

pict0126.jpg

 

Hämeenkyröläinen kansanedustajaehdokas Jouni Ovaska toi oman tervehdyksensä Päivi Hiltusen vaalijuhlayleisölle

 

 

pict0127.jpg

 

Herrasmiehenä Juha Mieto ohjailee Päiviä ja Ulla sekä Klaus Penttiä kahvipöytään

 

pict0129.jpg

 

Onnistuneisiin vaalijuhliin kuuluu aina arpajaiset. Tässä jännitetään, että kuka voittaa pääpalkinnon

 

 

Kiitän Päivi Hiltusta ja hänen tukiryhmäänsä, että sain osallistua onnistuneeseen vaalijuhlaan. Toivottelen Päiville menestystä vaaleissa ja kansanedustajan paikkaa Arkadianmäellä!

 

-Esko Erkkilä-

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päivi Hiltunen, 196, Klaus Pentti, Klaus ja Ulla Pentti, Juha Mieto, Mikko Alatalo, Jouni Ovaska,