Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ilma on kallista kuljetettavaa!

Maanantai 4.9.2017 - -Esko Erkkilä-

Otsikossa oleva toteamus on eräs etu sillä jätteiden putkikeräysjärjestelmällä, joka on rakennettu Tampereen Vuorekseen.

 

 

Jätteiden putkikeräysjärjestelmä toimii alipaineella.

 

 

 

IMG_2036.JPG

 

 

Vuoreksessa on asunto-osakeyhtiökohtaisia jäteasemia ja sen lisäksi jäteasemia eri puolilla aluetta siten, että jätteiden kuljetusmatkat asukkailla pysyvät kohtuullisina.

 

 

Tällä asemalla on omat jätekuilunsa vasemmalta lukien biojätteelle, sekajätteelle, kartongille ja paperille.

 

 

Jäteluukku avataan asuntokohtaisella kortilla, joten kuka tahansa ei pääse järjestelmää käyttämään.

 

 

Seuranta onkin paikallaan, jotta ei aiheutettaisi ongelmia järjestelmän toimivuudelle.

 

 

Tampereen Vanhusneuvoston tutustumiskäynnillä meille kerrottiin, että ongelmia on aiheutunut ainakin silloin, kun kiuaskiviä tai sirkkelinteriä on työnnetty jäteaseman kuiluun!!

 

 

Jäteaseman alla on 300 litran suuruinen säiliö, jossa sinne pudotettu jätemassa puristetaan tiiviimpään muotoon ja sen jälkeen puristettu jätemassa kulkee alipaineen voimalla…

 

 

 

IMG_2030.JPG

 

 

…koonta-asemalle, joka sijaitsee Vuoreksen puistokadun varrella.

 

 

Koonta-asemalla jätemassa puristetaan tehokkailla puristimilla tiiviiksi, jotta autokuljetuksessa ei tarvitsisi kuljettaa tarpeettomasti ilmaa.

 

 

 

IMG_2032.JPG

 

 

Vuoreksen putkikeräysjärjestelmän laitetoimittajana on vantaalainen MariMatic Oy, joka on toimittanut yli 800 alipaineella toimivaa kuljetusjärjestelmää eri toimialoille yli 40 eri maahan.

 

 

Vuoreksen pihoilla ja kulkuväylillä ei tarvitse pelätä peruuttelevia ja melusaastetta aiheuttavia jätteenkuljetusautoja!

 

 

Putkikeräysjärjestelmän heikkoutena on mm. se, että asuntokohtaisia jätemääriä ei seurata ja sen seurauksena asukkailla ei ole motiivia jätemäärien pienentämiseen, koska jätemäärien pienentämisestä ei palkita jätemaksun alenemisen muodossa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jätteiden putkikeräysjärjestelmä, Vuores; jätteiden putkikeräysjärjstelmä, Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Pirkan Putkikeräys Oy,

Kaarina Kaikkosen "Sisulla noustiin" -taideteos Tampereella Vuoreksessa

Perjantai 25.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Kaarina Kaikkonen on tullut kuuluisaksi tilallisista installaatioistaan, joita hän on rakentanut Suomeen sekä ulkomaille.

 

 

Kaikkosen ”pikkutakkikokoelma” on joskus takavuosina liehunut Tampereella Satakunnankadulla teoksessa, jonka nimi oli Varjo.

 

 

Harvat tietävät, että Tampereen Vuoreksessa on hänen laatimansa pysyvä taideteos, jonka nimi on ”Sisulla noustiin”!

 

 

Teos sijaitsee osoitteessa Koukkurannankatu 6 ja siellä Asunto Oy Tampereen Hellan ja Tamellan huoltorakennuksen ulkoseinällä.

 

 

Sain tutustua teokseen, kun Tampereen kaupungin Vanhusneuvoston jäsenet tutustuimme Vuorekseen.

 

 

 

IMG_2075.JPG

 

 

Kysymys on suksikokoelmasta, joka täyttää huoltorakennuksen kadunpuoleisen seinän kokonaan ja hieman vielä toistakin seinää.

 

 

 

IMG_2074.JPG

 

 

Teoksessa olevat sukset on saatu lahjoituksina Kaarina Kaikkosen kotiseudulta Iisalmesta ja Mäntästä.

 

 

 

IMG_2077.JPG

 

 

Teos on julkistettu 8.6.2015 ja tilaisuuden itseoikeutettuna pääpuhujana oli Juha Mieto!

 

 

 

IMG_2076.JPG

 

 

”Kun suksi ei luista” oli teoksen työnimenä, mutta lopullinen nimi teokselle on

”Sisulla noustiin”.

 

 

Kannattaa poiketa katsomassa maailmankuulun suomalaistaiteilijan laatimaa taideteosta Vuoreksessa.

 

 

Vuorekseen on hyvät opastukset Lahdesjärven ABC-liikennemyymälään johtavalta rampilta eli sinne on helppo osata, tulipahan Tampereelle sitten miltä suunnalta tahansa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaarina Kaikkonen, Sisulla noustiin, Kun suksi ei luista, Vuores, Vuoreksen taideteokset, Juha Mieto,

Vanhusneuvoston ensimmäinen aktiviteetti - Vuores-kävely!

Torstai 24.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Kevään kuntavaalien tuloksena minut valittiin Tampereen kaupungin Vanhusneuvoston jäseneksi.

 

 

Valinnan myötä kahdeksan ja puoli vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä on saamassa jatkoa Tampereen kaupungin luottamushenkilönä.

 

 

Uuden ”virkatehtäväni” ensimmäisenä aktiviteettina oli eilen Vanhusneuvoston toteuttama Vuores-kävely, jonka aikana tutustuimme rakenteilla olevaan Vuoreksen kaupunginosaan.

 

 

Tunnen Tampereen Infran ajoilta Vuoreksen, sillä alueen infra on Tampereen kaupungin omaa tuotantoa eli Tampereen Infra Liikelaitoksen toteuttamaa.

 

 

Vuores on erillään kantakaupungista ja onkin sanottu, että nykytietämyksen mukaan Vuores ja sen rakentaminen oli virheinvestointi.

 

 

Tampereen saamat asuntomessut vuonna 2012 olivat yksi merkittävä syy, että Vuores rakennettiin, sillä asuntomessut toteutettiin Vuoreksessa.

 

 

Tampereen asuntomessut vuonna 2012 olivat taloudellisesti raskaat Tampereen Infra Liikelaitokselle, sillä monet olosuhdeyllätykset merkitsivät Infran joutumista maksumieheksi.

 

 

Käytän silloisen johtokunnan jäsenenä termiä ”Me”, kun totean, että emme saaneet kaupungilta mitään erityiskorvausta niistä hankaluuksista, joita useiden asuntonäyttelytonttien osalta ilmeni.

 

 

Vuoreksen alueella on nyt n. 3.000 asukasta ja tavoite on päästä tasolle 13.000 – 14.000 asukasta.

 

 

Vuoreksessa on nyt kaksi pientä päivittäiskauppaa, mutta esimerkiksi apteekkipalvelut puuttuvat.  Asukkaat toivovat mm. kuntosalipalveluja ja ehkä ne Vuorekseen saadaankin. kun väestöpohja jatkaa kasvuaan.

 

 

Eilisestä jäi se kuva, että Vuores ei moneen vuoteen pysty kasvamaan sellaiseksi asuntoalueeksi, että se kiinnostaisi senioriväestöä.

 

 

Omakotiasujana jäi häiritsemään se, että alueen kehittämisessä mukanaolevat virkahenkilöt puhuivat ainoastaan kerrostaloasumisen kehittämisestä, vaikka Vuoreksen alueella on jo nyt myös omakotiasumista.

 

 

 

Osa Vuoreksesta kuuluu Lempäälän kuntaan, mutta Lempäälä ei ole ainakaan vielä ”eväänsä liikauttanut” Vuoreksen rakentamisesta.

 

 

Eilinen antoi kuitenkin joka tapauksessa uutta tietoa meille luottamushenkilöille ja pystymme varmasti hyödyntämään saamaamme tietoa Tampereen kehittämisessä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupungin Vanhusneuvosto, Vanhusneuvosto, Vuores, Vuores-kävely, Vanhusneuvoston Vuores-kävely, oliko Vuoreksen rakentaminen virheinvestointi?, Tampereen asuntomessut 2012, Tampereen asuntomessut Vuoreksessa, Tampereen Infra Liikelaitos,

Tervetuloa Tampereen asuntomessuille!

Tiistai 17.7.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen 43. asuntomessut avattiin Tampereen Vuoreksessa perjantaina 13.7.2012 ja ne ovat avoinna 12.8.2012 saakka.

 

Osallistuin avajaistilaisuuteen ja tässä joitain tuokiokuvia tilaisuudesta:

 

 

simofrangen

 

Avajaistilaisuuden juontajana toimi Simo Frangen.

 

 


jukkagusfsson

 

Opetusministeri Jukka Gustafsson avasi asuntomessut ja hän totesi avauksessaan, että tehtävä on opetusministerille haasteellinen. Gustafsson mainitsi, että tehtävä kuuluisi oikeastaan asuntoministeri Krista Kiurulle. 

Ministeri mainitsi, että kaupunginosien eriytymistä ei Tampereella ole päässyt tapahtumaan.

Gustafsson totesi aivan oikein, että syrjäytymisen ehkäisy lähtee jo lähiympäristöstä – luonnonläheisyys, viljelypalstat ja taide ovat ministerin mielestä asioita, jotka esimerkiksi kuuluvat mielekkääseen lähiympäristöön.

On kiinnostavaa, että demariministeri mainitsee lähiympäristön positiivisina asioina juuri niitä seikkoja, joita nykyhallitus toimenpiteillään kurittaa!

 

 


ireneroivainen

 

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivaisen tervehdys asuntomessujen avajaisissa oli sopivan lyhyt ja iskevä.

Roivainen maalaili, että Vuoreksessa pyritään luomaan pikkukaupungin elämää luonnon kainalossa.

Näyttelyalueeseen tutustuminen vahvistaa Roivaisen maalailun todeksi.

Sitä vastoin se, kun Roivainen kertoi sujuvat palvelut Vuoreksen tulevaisuudenkuvaksi hieman arveluttaa, sillä mm. monet näyttelytalot on rakennettu niin umpitiiviiksi, että kännykkään puhuminen ei onnistu talojen sisällä! Kenttää ei kerta kaikkiaan ole!

 


Henkilökohtaisesti kannan huolta Vuoreksessa lentomelun häiritsevyydestä.


Odotan mielenkiinnolla niitä valitusvirsiä, joita Pirkkalan lentokenttää käyttävät Hornetit lentomelullaan aiheuttavat – toki Ilmavoimien uudet järjestelyt saattavat helpottaa Vuoreksen lentomeluongelmaa.

 

Olen vuosikaudet aktiivisesti tuonut esille Pirkkalan lentomeluongelmat ja tyytyväisyyteni on suuri, jos Pirkkalan lentokentän itäisellä lähestymisreitillä lentomelu nyt ollaan saamassa ainakin hieman vähenemään.


Ilmavoimissa enimmät kertausharjoituspäiväni palvelleena reservin yliluutnanttina osaan antaa arvoa Ilmavoimien tärkeälle tehtävälle Suomen ilmatilan valvomisessa ja puolustamisessa, mutta se ei saa tapahtua siten, että lentokenttien ja tukikohtien lähellä asuvat asukkaat joutuvat kärsimään kohtuuttomasta lentomelusta. Eteläisellä Tampereella näin on käynyt ja sitä en voi lukuisten muiden etelä-tamperelaisten kanssa hyväksyä.

 

 

eeroheinaluoma

 

Avajaistilaisuuden kunniavieras oli puhemies Eero Heinäluoma.

 

Tässä kuvassa Heinäluoma on kiireetön, mutta ennen avajaistilaisuutta hän puhui kynnykkäänsä tai näpräsi sen kautta tekstiviestejä.

 

Heinäluoman kiireet selittyivät sillä, että hän päätti avajaisten aikoihin kutsua Eduskunnan koolle seuraavan viikon torstaiksi ja perjantaiksi.

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja todetessaan, että silloin kokoomus, SDP, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit päättävät

 

”hallitusohjelman mukaisesti”

 

jatkaa suomalaisten rahojen lapioimista Espanjan pankkien tukemiseen.

 

****


Tampereen asuntomessujen avajaistilaisuus keräsi ”tuvan” – todellisuudessa teltan – täyteen kansaa.

 

Avajaistilaisuuden jälkeen oli hyvä lähteä tutustumaan messutarjontaan.

 

Vuoreksen asuntomessujen tarjonta on monipuolista ja voin jo nyt toivottaa kaikki tervetulleiksi Tampereelle tutustumaan Vuorekseen, asuntomessuihin sekä laajemmaltikin Tampereen kesätarjontaan!

 

Tarjolla oleva juttuaineisto on nyt poikkeuksellisen mittava, mutta saatan tällä saitilla vielä palata Tampereen asuntomessuja kosketteleviin kysymyksiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen asuntomessut, Vuores, Simo Frangen, Jukka Gustafsson, Irene Roivainen, Eero Heinäluoma, hallitusohjelman mukaan,

Tampereen bussiliikenteen linjastomuutoksessa ainakin kymmenen pienaluetta kokee jo nyt liitoskuntien kohtalon

Lauantai 3.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen joukkoliikenne on laatinut alustavan suunnitelman talviaikataulukaudella 2012-13 toteutettavista linjastomuutoksista.

 

Toteutuessaan muutokset heikentävät Tampereella julkisen liikenteen palvelutasoa virkamiesten kertoman mukaan kymmenellä pienalueella. Suuntaus tuntuu kummalliselta, kun samaan aikaan puhutaan tarpeesta kasvattaa julkisen liikenteen kulkutapaosuutta.


palvelutasomuutokset2012

 

Alueet, joilla muutokset heikentävät palvelutasoa, sijaitsevat pääosin läntisellä Tampereella, mutta myös esimerkiksi Peltolammi sekä Palokallio kuuluvat alueisiin, joilla julkisen liikenteen palvelutaso laskee.

 

Muutosta suunnitelleet virkamiehet kertovat, että palvelutason heikkeneminen koskee 4.000 – 5.000 tamperelaista, mutta kun virkamiesten suunnittelulukua korjataan näissä yhteyksissä tutulla korjauskertoimella kaksi, päästään todellisiin lukuihin eli 8.000 – 10.000 tamperelaista tulee kokemaan palvelutason heikennyksen.

 

Palvelutason heikennykset saavat aikaan muutaman kysymyksen:

 

  • ovatko heikennykset seurausta Vuorekseen panostamisesta?

  • aloitetaanko muutoksella ”pikaratikkarahaston” kartuttaminen?

  • onko linjastomuutoksissa kyse sala-askeleesta siirtää bussiliikenteen palveluja enenevässä määrin kaupungin oman tuotannon ulkopuolelle?

  • onko kyse Suur-Tampere –ajattelun varhaiskokeilusta, jossa kauempana ydinkeskustasta sijaitsevia alueita ja asukkaita rokotetaan?

 

Virkamiehet kertovat, että Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päättää mahdollisista muutoksista kokouksessaan 7.3.2012 tai viimeistään 4.4.2012.

 

Toivon, että luottamushenkilöt ottavat aikalisän ja laittavat linjastomuutosehdotuksen uuteen valmisteluun, jotta kohtuuttomilta ratkaisuilta vältytään.

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Tampereen joukkoliikenne, pikaratikka, Vuores, joukkoliikenteen kulkutapaosuus, Peltolammi, Palokallio, Tesoma, Ikuri, Lielahti,

Tampereen Peltolammin tiivistysrakennussuunnitelma on kelvoton

Torstai 24.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Peltolammin seurakuntakeskuksessa oli 22.6.2010 Tampereen kaupungin järjestämä yleisötilaisuus, jossa Tampereen kaupungin virkahenkilöt esittelivät suunnitelmiaan Peltolammin alueen täydennysrakentamiseksi. Kyseessä on alueen yleissuunnitelma.

 

Tilaisuudessa oli n. 120 alueen asukasta ja osallistuin tilaisuuteen.

 

Asukastilaisuuden tekniset järjestelyt oli toteutettu alokasmaisesti, sillä mm. kovaäänisjärjestelyt sekä diaesitysten esittäminen auringon valaisemalle seinälle ontuivat pahasti.

 

Etelä-Alvarin touhunaisen Pirkko Maatraivan ja Etelä-Alvarin puheenjohtajan...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, Peltolammi, Palokallio, Multisilta, Pirkko Maatraiva, Juhani Skogberg, Hervanta, Vuores, Peltolamminkatu, Lempääläntie, TKL, lentomelu