Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Väyrynen tamperelaisten suosikki Keskustan puheenjohtajaksi - Pirkanmaalla tasaista eri ehdokkaiden kesken

Maanantai 28.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys päättyi eilen klo 18.00 ja alustavat tulokset ovat näitä rivejä naputeltaessa tiedossa.

 

Tampereella Paavo Väyrysen saama äänimäärä oli suurin, mutta koko Pirkanmaalla kaikki kolme ehdokasta – …

 

jasenaanestys1

 

…Tuomo Puumala, Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen …

 

...– olivat lopputuloksissa hyvin tasavahvoja. Puheenjohtajakisaan viimeisenä ilmoittautunut Timo Kaunisto lähti liikkeelle niin myöhään, että hän ei ollut jäsenten arvioitavissa neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä.

 

Olin vaalitoimitsijana kahdessa paikassa; viime perjantaina Keskustorilla ja eilen sunnuntaina Keskustan piiritoimistolla Näsilinnankadulla.

 

jasenaanestys2

 

Keskustorilla lisäkseni olivat vaalitoimitsijoina Arja Hirvenoja (vasemmalla), Toivo Aura (toinen vasemmalta) sekä Jari Rajasalo (oikealla). Äänestysauton omistaja, kuljettaja ja vaalitoimitsija Jorma Kuitunen oli kuvanottohetkellä kahvilla.

Keskustorilla meitä poikkesi tervehtimässä Keskustan Muonion kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kosti Hietala (toinen oikealta).

 

jasenaanestys3

 

Keskustan piiritoimistolla olivat lisäkseni toimitsijoina Raija Kytöharju (vasemmalla), Arja Hirvenoja (keskellä) sekä Jari Rajasalo (oikealla).

 

jasenaanestys4

 

"Tulostaulumme" osoittaa, että äänestyspäivinä Tampereella äänesti 40 henkilöä, jotka olivat tai äänestystapahtumassa liittyivät Keskustan jäseniksi.  Heidän äänistään Paavo Väyrynen sai 22 ääntä ja Tuomo Puumala sekä Juha Sipilä yhdeksän ääntä kumpainenkin.

 

Keskustan Tampereen piiritoimistolla äänesti ennakkoon yhteensä 53 keskustalaista, joista tamperelaisia jäseniä oli 39 henkilöä. Ennakkoon äänestäneiden osalta kuntakuntaisia äänestystuloksia ei kirjattu.

 

Keskusta Tampereen kunnallisjärjestön vaalipäällikkönä olen erityisen iloinen siitä, että Tampereella äänestysprosentiksi muodostui peräti 34,3 % eli enemmän kuin kolmannes Keskustan tamperelaisista jäsenistä käytti äänioikeuttaan.

 

Pirkanmaan kunnista Tampereella äänestäneiden lukumäärä oli Pirkanmaalla selvästi suurin ja se lämmittää vaalipäällikön mieltä – saimme Tampereen keskustalaiset hyvin liikkeelle!

 

Pirkanmaalla Paavo Väyrysen ja Tuomo Puumalan kisa oli tiukka, sillä Väyrynen sai ainoastaan yhden äänen enemmän kuin Puumala.

 

Valtakunnallisesti Väyrynen sai eniten ääniä ja toiseksi kiri Juha Sipilä.

 

Keskustan neuvoa-antava puheenjohtajaäänestys oli hieno kokemus ja osoitti, että saimme keskustalaiset Tampereella hyvin vaaliuurnille.

 

Virallisena puoluekokousedustajana on nyt ja erityisesti sitten Rovaniemellä tarkoin punnittava, että kenelle puheenjohtajaehdokkaalle annan ääneni!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan jäsenäänestys, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Paavo Väyrynen, Juha Sipilä, Tuomo Puumala, Timo Kaunisto,

Osallistu Suomen seuraavan pääministerin valintaan!

Perjantai 25.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Otsikko on haastava, mutta ilmeisen todellinen.


Nykyhallituksen toiminta mm. kuntauudistuksessa, vähäosaisten huomioimisessa ja Kreikan tukemisessa merkitsevät, että hallitusvalta vaihtuu seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Paalupaikalla Suomen suurimmaksi puolueeksi on Suomen Keskusta.

 

Tulevana viikonvaihteena kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa Suomen seuraavan pääministerin valintaan, kun Suomen Keskusta järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen Keskustan puheenjohtajasta.

 

Jäsenäänestykseen voivat osallistua kaikki Suomen Keskustan jäsenet sekä ne, jotka maksavat Keskustan jäsenmaksun ennen vaalilippunsa täyttämistä ja sen pudottamista vaaliuurnaan.

 

Äänestys on neuvoa-antava ja lopullisen päätöksen puheenjohtajasta tekevät Rovaniemelle 8…10.6.2012 kokoontuvat puoluekokousedustajat.

 

Olen virallinen puoluekokousedustaja ja tulen antamaan ääneni sille puheenjohtajaehdokkaalle, jota pidän parhaana valintana Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

 

Tampereella jäsenäänestys toteutetaan kaupungin eri puolilla kiertävässä bussissa tänään perjantaina ja huomenna lauantaina sekä vielä sunnuntaina Keskustan piiritoimistolla.

 

Bussin aikataulu ja pysähdyspaikat ovat seuraavat:

 

 

pe 25.5.2012

 
klo 12.00 - 13.00 Teisko /Terälahti Paikallisosuuspankin piha

klo 14.00 - 15.30 Keskustori/ Vanhan Kirkon edessä

klo 16.00 - 18.00 Lielahti/Citymarketin piha

La. 26.5.2012

 

klo 9.00 - 11.00 Tammelantori

klo 11.30- 13.00 Citymarket Turtola

klo 14.00 – 16.00 Kauppakeskus Duo HervantaSunnuntaina 27.5.2012 äänestyspaikkana on Keskustan piiritoimisto Apila (Näsilinnankatu 23 A1)


klo 16.00- 18.00

aanestysilmoitus25052012

 

Ilmoituksemme Aamulehdessä perjantaina 25.5.2012!

Muiden kuntien äänestyspaikat on kerrottu Suomen Keskustan nettisivuilla www.keskusta.fi – tutki sieltä oman kuntasi äänestyspaikat ja –ajankohdat!

 

Tervetuloa vaikuttamaan Suomen seuraavan pääministerin valintaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys puheenjohtajasta, Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Keskustalla riittää päteviä puheenjohtaja- ja puoluesihteeriehdokkaita!

Torstai 17.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Keskustajärjestöt järjestivät Keskustan Puheenjohtajapaneelin Tampereen Yliopistolla tiistaina toukokuun 15. päivänä.

 

Puheenjohtajapaneelissa olivat mukana Timo Kaunisto, Tuomo Puumala ja Juha Sipilä.

 

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei ehtinyt tilaisuuteen, mutta hän kävi esiintymässä tamperelaisille Äitienpäivänä.

 

Juha Sipilä kävi esittäytymässä Tampereella edellisperjantaina, mutta Puumala ja Kaunisto olivat tämän kisan aikana ensimmäistä kertaa esiintymässä tamperelaisille – toki molemmat ovat aiemmin useasti käyneet esiintymässä Tampereella.

 

matleena

 

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Tampereen Keskustajärjestöt ja järjestämisvastuu oli pääasiassa Keskustanaisilla ja Keskustanuorilla.

Tässä Keskustanuorten toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen asettelee opasteita yleisön ohjaamiseksi oikeaan luentosaliin Tampereen Yliopistolla.

 

Pirkko_Vuolle

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja kunnallisneuvos Pirkko Vuolle oli tilaisuuden toisen pääjärjestäjän edustajana paikalla.

 

Arto_puheenjohtajana_15.5.2012

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti toimi tilaisuuden jämäkkänä johdattelijana.

Pirttilahti on Rovaniemen puoluekokouksessa ehdolla Keskustan varapuheenjohtajaksi ja hänellä onkin siihen tehtävään hyvät mahdollisuudet.

 

Kolme_puheenjohtajaehdokasta

 

Paikalla olleet puheenjohtajaehdokkaat keskustelivat ennen tilaisuuden alkamista kaikkia kiinnostavista aiheista. Takana näkyy Antti Varis, joka puoluesihteeriehdokkaana esittäytyi ensimmäistä kertaa tamperelaisille.

 

Juha_Sipila

 

Juha Sipilä painotti toimintansa pohjautuvan ihmisyyteen, kestävään talouteen ja realistiseen luontosuhteeseen.

Sipilä korosti, että työn ja perheen yhteensovittaminen on tärkeää. Hän painotti yritysjohtajan kokemuksella, että johtamisella luodaan olosuhteet viihtyvyydelle ja kaikkinaiselle hyvinvoinnille.

Loppupuheenvuorossaan Sipilä totesi, että Rovaniemen puheenjohtajavalinta on johtajuuden vaali.

 

Tuomo_Puumala

 

Tuomo Puumala nauratti yleisöä, kun hän totesi näyttävänsä päivä päivältä yhä enemmän Urho Kekkosta!

Ylisukupolvisen ajattelun tarve oli Puumalan mielestä asia, jota pitäisi pystyä edistämään.

Puumala mainitsi konkreettisina kehitettävinä seikkoina tiet, radat, laajakaistat ja suomalaisen ruoan. Kiitokset tästä luettelosta Tuomolle!

Omina valtteinaan Keskustan puheenjohtajaksi Tuomo Puumala mainitsi nuoruutensa, tuoreutensa ja kokemuksensa.

 

Timo_Kaunisto

 

Timo Kaunisto kertoi tulevansa suoraan rypsin- ja rapsinkylvöistä Tampereelle!

Kaunisto kertoi, että hän haluaa olla keskustalainen omatunto. Aina siitä ei ole saanut heti kiitosta, mutta hetken kuluttua kiitosta on satanut.

Kyläpolitiikka pitää tuoda koko Suomeen, oli Kauniston toteamus, jolla hän varmaankin viittasi Kokoomuksen kuntahuuhailuihin.

Pidin Kauniston maininnasta, kun hän totesi, että miekkaa on heilutettava S- ja K-ryhmien yllä, sillä ne vievät monopolistisella toiminnallaan montaa asiaa Suomessa väärään suuntaan.

Kaunisto totesi itsestään, että hänellä on jalat tiukasti maassa, mutta hän näkee pitkälle.

 

 

Antti_Varis1

 

Puheenjohtajapaneelin lopuksi esiintynyt puoluesihteeriehdokas Antti Varis teki vakuuttavan vaikutuksen.

Hän linjasi mielestäni aivan oikein, että puoluesihteerin pitää keskittyä puolueen toiminnan johtamiseen – politiikan tekijöitä Keskustan organisaatiossa on tarpeeksi.

Tutustuminen Varikseen oli paikallaan, sillä nyt tamperelaiset tietävät, että puoluesihteeriksi on ainakin kaksi hyvää vaihtoehtoa; Antti Varis ja Sami Kilpeläinen!

 

Kiitän Keskustanuoria ja Keskustanaisia hienon tilaisuuden järjestämisestä – saimme paljon uusia ainespuita niille päätöksille, joita puoluekokousedustajat saavat Rovaniemellä tehdä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Tuomo Puumala, Timo Kaunisto, Antti Varis, Arto Pirttilahti, Pirkko Vuolle, Matleena Mikkonen, Keskustan jäsenäänestys,

Puheenjohtajaa kyyditsemässä vain muutama päivä ennen Kiviniemen ilmoitusta olla asettumatta ehdolle jatkokaudelle

Maanantai 9.4.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereella järjestetyt Keskustan ensimmäiset politiikka- ja toimintapäivät olivat kolmipäiväinen tapahtuma, sillä Keskustan puoluehallitus kokoontui Tampereella jo perjantaina 23.3.2012.

 

Puoluehallituksen Tampereen kokouksen merkittävin päätös oli, että Keskusta järjestää kesäkuussa valittavasta puheenjohtajastaan neuvoa-antavan jäsenäänestyksen. Päätös puoluehallituksessa syntyi äänestyksen tuloksena ja äänet jakaantuivat 19 – 15 jäsenäänestyksen puolesta.

 

Olen tyytyväinen puoluehallituksen päätökseen ja olen toivonut alusta alkaen, että jäsenäänestystä edeltävä aika käytettäisiin rakentavaan Keskustaa edesauttavaan keskusteluun.

 

Omalta osaltani politiikka- ja toimintapäivät alkoivat lauantaina maaliskuun 24. päivänä ja juhlallisesti alkoivatkin, sillä olin päivien järjestämistä koskevissa valmisteluissa sopinut, että toimin puheenjohtaja Mari Kiviniemen autonkuljettajana politiikka- ja tapahtumapäivien alussa.

 

Mari_ja_Kirsti

 

Autonkuljettajan roolini alkoi lauantaina aamulla Tampereen keskustasta, sillä puheenjohtaja Kiviniemi oli sopinut lehdistöhaastattelun Aamulehden kanssa Scandic Tampere City – hotelliin.

Saavuin noutamaan puheenjohtajaa hyvissä ajoin ja sain lähituntumalta seurata lehdistöhaastattelun etenemistä.

Aamulehti julkaisi toimittaja Kirsti Pohjosen laatiman haastattelun seuraavana päivänä.

 


Mari_Kiviniemi_24.3.2012

 

Puheenjohtaja Mari Kiviniemi totesi Aamulehden haastattelussa, että Keskustan johtama oppositiopolitiikka on ollut tiukkaa ja siinä on onnistuttu.

Opposition ykköspaikka on otettu ammattitaitoisen tiimin avulla, totesi Kiviniemi ja antoi siten tunnustusta koko keskustaväelle.

 

Nykyhallituksen politiikkaa puheenjohtaja Kiviniemi kuvaili Aamulehden haastattelussa haahuilevaksi ja otteettomaksi sekä totesi sen antavan oppositiolle iskun paikkoja aivan liiankin kanssa.


Hyvin sujuneista presidentinvaaleista Kiviniemi totesi, että niissä saatiin kelpo tulos. Keskustaväen itsetunto koheni ja tästä voidaan lähteä eteenpäin, tiivisti puheenjohtaja Mari Kiviniemi Aamulehden haastattelussaan.

 

 

Mari_Kirsti_ja_Raine

 

Toimittaja Pohjosen matkassa oli mukana Aamulehden valokuvaaja Raine Lehtoranta, joka ahkerasti kuvasi puheenjohtaja Mari Kiviniemeä.

Kuvat jäivät sillä kerralla Aamulehden arkistoon, sillä haastattelun kuvituksena niitä ei julkaistu. Eräät haastattelutilanteen kuvat Aamulehti julkaisi niiden uutisten yhteydessä, jossa se kertoi Kiviniemen päätöksestä luopua Keskustan puheenjohtajuudesta.

Puheenjohtaja Kiviniemestä oli toki Aamulehden etusivulla sunnuntaina 25.3.2012  kuuden palstan levyinen Raine Lehtorannan ottama valokuva, mutta se oli otettu myöhemmin päivällä järjestetyn yleisötilaisuuden aikana.

 


Hymyileva_Mari

 

Valokuvaaja Raine Lehtoranta halusi kuvata Mari Kiviniemeä myös ulkotiloissa ja siihen soveltuikin hyvin hetki, jolloin Mari hyväntuulisena oli valmis avaamaan Focukseni oven ja astumaan etupenkille.

 Huomaattehan, että kuinka kauniisti sadepisarat koristavat juuripestyn Ford Focukseni kattoa, ikkunoita sekä taustapeiliä.

Sadepisarat hymyilevät yhtä valloittavasti kuin Mari!

 

Valokuvaamisen jälkeen matkamme Tampereen Yliopistolle ja siellä kohta alkavaa avajaistilaisuutta kohti saattoi alkaa.


Vielä silloinkaan ei ilmeisesti itse Kiviniemellekään ollut selvää, että hän ei asetu ehdokkaaksi jatkokaudelle Rovaniemen puoluekokouksessa ensi kesäkuussa.


On varmaa, että Mari Kiviniemellä on paljon annettavaa Keskustalle ja koko Suomelle, vaikka hän nyt onkin ilmoittanut olevansa pyrkimättä jatkokaudelle Keskustan puheenjohtajaksi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, puheenjohtaja Mari Kiviniemi, Keskustan puoluehallitus, Keskustan jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan oppositiopolitiikka, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät,