Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustan eduskuntaryhmä päätti avoimessa kokouksessaan tehdä välikysymyksen koulutuksen tulevaisuudesta ja tasa-arvosta

Tiistai 10.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmä piti avoimen ryhmäkokouksen Keskustan vaaliristeilyllä 8.2.2015.

 

 

ryhma1

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen avasi ryhmäkokouksen. Kokous oli kaikille avoin ja sen vuoksi Baltic Queen –laivan Starlight Palace –ravintolasali olikin täynnä yleisöä.

 

 

 

ryhma2

 

 

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tuomo Puumala alusti ajankohtaisista sivistys- ja koulutuspoliittisista asioista.

 

Väkimäärää katsellessaan Puumala totesi, että alkaa näyttämään hyvältä tämän kokoinen Keskustan eduskuntaryhmä.

 

 

 

 

ryhma3

 

 

Ryhmäkokoukseen osallistuivat vasemmalta lukien mm. Timo Korhonen, Arto Pirttilahti, Mikko Savola ja Ari Torniainen.

 

 

 

 

ryhma4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti totesi puheenvuorossaan, että hallituksen koulutuspolitiikka on vienyt pohjan pois mm. nuorisotakuulta.

 

Pirttilahti mainitsi, että 40 % pirkanmaalaisista nuorista miehistä on työttömänä.

 

 

 

 

ryhma5

 

 

Keskustan eduskuntaryhmä päätti tehdä välikysymyksen koulutuksen tulevaisuudesta ja tasa-arvosta.

 

 

Tiilikainen mainitsi, että Vihreät ovat lähdössä tukemaan Keskustan välikysymystä ja eduskuntaryhmä päätti, että alkavan viikon aikana myös Perussuomalaisia ja Vasemmistoliittoa kysytään mukaan.

 

 

Idea eduskuntaryhmän avoimesta ryhmäkokouksesta oli hyvä, sillä nyt myös rivikeskustalaiset pääsivät näkemään Keskustan eduskuntaryhmän työskentelyä melkein siihen itse osallistuen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan eduskuntaryhmä, Kimmo Tiilikainen, Tuomo Puumala, Timo Korhonen, Arto Pirttilahti, Mikko Savola, Ari Torniainen, Anne Kalmari,

"Tämä maa tarvitsee Keskustaa"

Lauantai 14.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Otsikkolause sisältyi puheeseen, jonka Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä piti eilen Turussa alkaneen kolmipäiväisen Keskustan puoluekokouksen alkajaisiksi.

 

 

 

tku1

 

Sipilän avaussanojen jälkeen alkoivat suosionosoitukset, jotka Juha Sipilä joutui lopettamaan ja alkoi puheensa vaikka suosionosoitukset vain jatkuivat.

 

 

 

 

tku2

 

Puoluekokousyleisö keskeytti Sipilän puheen suosionosoituksilla kymmenkunta kertaa ja puheen jälkeen yleisö nousi seisaalleen ja taputti puheenjohtaja Sipilälle!

 

 

 

 

tku3

 

 

 

Puoluekokouspaikkanamme on Turun Messukeskus ja sen pääsisäänkäynnillä puoluekokousyleisöä tervehtivät mm. varapuheenjohtajaksi ehdolla olevan Anu Vehviläisen roll-up –mainokset!
 

 

**********

 

 

Kuljin puoluekokousyleisön joukossa ja etsin kamerani linssiin Keskustan kansanedustajia sekä muita keskeisiä keskustalaisia.

 

Tässä tuloksia:

 

 

 

 

tku4

 

Tapasin Anu Vehviläisen myös livenä ja toivottelin hänet huomenissa tervehtimään Keskustan pirkanmaalaisia puoluekokousedustajia – Anu lupasi tulla!

 

 

 

 

tku5

 

Juha Sipilä oli käytäväkeskusteluissa monien suosittu kuvauskohde ja keskustelukumppani.

 

 

 

 

tku6

 

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska Hämeenkyröstä liikuskeli hyväntuulisena porukan keskellä.

 

 

 

 

tku7

 

Paavo Väyrynen viihtyi koko avauspäivän kokouspaikalla ja usein hän oli tavattavissa ”kaksoisolentonsa” eli roll-upin vierellä! Pyysin Paavoa poseeraamaan ja hyvän kuvan sainkin.

 

 

 

 

tku8

 

Kansanedustaja Tuomo Puumala.

 

 

 tku9

Varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Annika Saarikko. Annikan tavaramerkkinä olevat liinat loppuivat alkuunsa, mutta Annika lupasi niitä tulevan lauantaiksi lisää. Odotan omaani!

 

 

tku10

 

 

Kansanedustajat Mikko Savola ja Elsi Katainen.

 

 

 

tku11

 

Totesin jälleen kerran Sirkka-Liisa Anttilalle, että hänen maa- ja metsätalousministeriaikana oli levollinen olo ruokaturvallisuuden osalta, sillä Sirkka-Liisa ministerinä ja Jaana Husu-Kallio Eviran pääjohtajana olivat luotettava työpari.

 

 

 

tku12

 

 
Kansanedustaja Aila Paloniemen kanssa keskustelimme molempia kiinnostavista asioista.
 

 

 

 

tku13

 

 
Kansanedustaja Antti Kaikkonen.

 

 

 

 

tku14

 

Ex-meppi Hannu Takkula ja puoluesihteerivaalissa mukana oleva Janne Seurujärvi ovat molemmat ”pohjoisen poikia”. Saa nähdä, että nouseeko Takkula varasijalta Brysselin koneeseen!

 

 

 

tku15

 

Jouni Ovaska ja varapuheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Ann-Mari Kemell.

 

 

 

******************

 

Lainaan tämän juttuni lopuksi kaksi kohtaa Juha Sipilän puheesta:

 

 

”Nyt on taas mukava olla keskustalainen”

 

 

”Tätä maata on uudistettava rohkeasti ja pidettävä kaikki mukana”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2014, Juha Sipilä, Annika Saarikko, Aila Paloniemi, Anu Vehviläinen, Paavo Väyrynen, Jouni Ovaska, Ann-Mari Kemell, Antti Kaikkonen, Tuomo Puumala, Mikko Savola, Elsi Katainen, Sirkka-Liisa Anttila, Hannu Takkula, Janne Seurujärvi,

Tuomolla on tukka harventunut ja Jutalle puolestaan on kiloja kertynyt

Lauantai 27.7.2013 - -Esko Erkkilä-

Naapurini vanhapoikaisäntä tapasi sanoa aamutoimistaan kertoessaan näin:

 

 ”Laitoin valkeen kodan alle”,…

 

… kun tarkoitti, että laittoi tulen karjakeittiön vesipadan alle.

 

 

Vähän sama tilanne oli minulla eilen, kun laitoin tulta saunan muuripadan alle. Sytykkeenä minulla oli ”Kokkola” – nimisen ilmaisjakelulehden numero, joka oli ilmestynyt 6.10.2004.

 

Lehdessä oli runsaasti kunnallisvaalimainoksia, sillä vuoden 2004 kunnallisvaalit olivat lehden ilmestymispäivästä hieman yli kahden viikon kuluttua eli 24.10.2004.

 

Kokkola-lehdessä oli kolmen valtakunnallisen politiikan kärjessä silloin olleen tai sinne myöhemmin kiivenneen ehdokkaan vaalimainokset.

 

Yhdeksän vuotta sitten julkaistut kunnallisvaalimainokset ovat nyt mielenkiintoista aineistoa ja tallensinkin kolmen silloisen kärkiehdokkaan vaalimainokset digikuvina:

 

 

 

vaalit20041

 

 

 

Vuonna 2004 Kokkolassa Suomen Keskusta sai eniten ääniä eli yhteensä 3.616 ääntä.

Tuomo Puumala oli Keskustan äänikuningas ja hän sai 390 henkilökohtaista ääntä.

Tuomolla oli silloisessa vaalimainoksessa hieman enemmän tukkaa kuin nykyisin.

Joskus mainitsin Tuomolle löytämästäni vaalimainoksesta ja siitä tilanteesta, jossa sen löysin.

Tuomo totesi, että ethän käyttänyt lehteä saunanpesän sytykkeenä ja nyt voin oikein todistusvoimaisesti todeta, että en käyttänyt!

Tuomo taisi muuten joskus todeta, että hän näyttää päivä päivältä yhä enemmän Kekkoselta - ei lainkaan hassumpaa kehitystä!

 

 

 

vaalit20042

 

 

Kokkolan äänikuningatar vuoden 2004 kunnallisvaaleissa oli Jutta Urpilainen, joka sai 506 henkilökohtaista ääntä.

Koska SDP:n kokonaisäänimäärä oli kuitenkin vain 3.519 ääntä, sai Tuomo Puumala Keskustan vaalilistan äänillä suurimman vertausluvun ja päihitti lopullisissa vaalituloksissa siten Jutta Urpilaisen.

Jutta Urpilainen oli 9 vuotta sitten kapeaposkinen nainen, mutta nyt ”Helsingin ja Brysselin lihapadat” ovat etäännyttäneet posket kauemmas toisistaan.

 

 

vaalit20043

 

 

Samassa lehdessä oli myös kristillisten Bjarne Kalliksen vaalimainos ja Kalliksesta voi todeta, että mies on nykyäänkin samannäköinen kuin vuonna 2004.

Kallis sai vuoden 2004 Kokkolan kunnallisvaaleissa 398 henkilökohtaista ääntä.

 

 

 

Vanhat vaalimainokset ovat politiikan harrastajille monessakin mielessä mielenkiintoista aineistoa ja siinä mielessä vuoden 2004 kunnallisvaalimainokset nousevat entistä suurempaan arvoon, kun vuosia kertyy.

 

Millaisissa asemissa Tuomo Puumala, Jutta Urpilainen ja Bjarne Kallis ovat kymmenen vuoden kuluttua?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit 2004, Kokkolan tulokset vuoden 2004 kunnallisvaaleissa, Tuomo Puumala, Jutta Urpilainen, Bjarne Kallis,

Facebook - hyödyllinen ja nopea tiedonvälityskanava

Tiistai 26.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Liityin useiden vuosien lievän painostuksen tuloksena facebook ´iin.

 

En ole ainakaan vielä katunut liittymistäni, sillä ”naamakirjan” kautta saa uutta ja ennen kaikkea tuoretta tietoa monista asioista.

 

Otan kaksi esimerkkiä - molemmat liittyvät eri tavoilla kansanedustaja Mauri Pekkariseen.


 1.      Ensimmäinen esimerkki:

 

Pekkarinen ehdotteli Ykkösaamussa helmikuun 23. päivänä, että Tuomo Puumalan olisi paikallaan asettua Keskustan europarlamenttiehdokkaaksi ensi vuoden EU-vaaleissa.

 

Puumala ”otti kopin” Pekkarisen ehdotuksesta ja kysyi facebookissa kavereidensa mielipidettä asian johdosta.

 

Tuomo toteaa facebookissa samana päivänä näin:

 

”Pekkarisen Mauri kosiskeli minua tänään Ykkösaamussa eurovaaliehdokkaaksi. Kun vastaavia pyyntöjä on nyt tullut aika paljon eri puolilta Suomea, niin kyllä kai sellainenkin vaihtoehto täytyy punnita. Onko kavereilla asiaan vankkoja mielipiteitä?”

 

Puumala on saanut kysymykselleen paljon tykkäämisiä sekä monia kommentteja.

 

Kommentit ovat olleet pääasiassa ehdokkuuteen kannustavia.

 

Toivon, että Tuomo Puumala lähtee Keskustan ehdokkaaksi EU-vaaleihin, sillä maan tilanne vaatii nyt parhaiden voimien asettautumista EU-vaaleissa ehdokkaaksi.

 

Keskustan tilanne on EU-vaalien osalta nyt poikkeuksellisen vahva, sillä Paavo Väyrysen, Anneli Jäätteenmäen, Hannu Takkulan ja Timo Kauniston ilmoitukset ehdokkuudesta ovat vahva viesti Keskustan pärjäämisestä.

 

Uskallan olla luottavainen ja todeta, että pari keskustalaista meppiä saa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kutsun ministeripostille Juha Sipilän ensimmäiseen hallitukseen. Sen vuoksi Keskustan ainakin viisi eniten ääniä EU-vaaleissa saavaa ehdokasta pääsee keskeisille paikoille EU-parlamenttiin ja Suomen hallitukseen!

 

2.      Toinen esimerkki:

 

Samassa Ykkösaamu-lähetyksessä Mauri Pekkarinen piti mahdollisena, että venäläinen Rosatom tulisi Fennovoiman laitostoimittajaksi.

 

Pekkarinen täydensi esittämäänsä ajatusta Facebook´ssa ja totesi siellä näin:


”Mikäli Fennovoima valitsisi Rosatomin, se saattaisi kyllä merkitä päätöksenteon palaamista eduskuntaan. Näin siksi, että Fennovoiman saamassa periaatepäätöksessä määritellään käytettävä teknologia tavalla, jota Rosatomin laitokset eivät ehkä täyttäisikään.”

 

Kiitän Mauri Pekkarista asiantuntevista lausunnoista – lausunnot kuvaavat sitä asiantuntemusta, joka Suomessa on ainoastaan Pekkarisella.

 

Olen tyytyväinen, että Fennovoima sai rakennusluvan Pyhäjoelle suunnittelemalleen ydinvoimalalle.

 

Jos Rosatomin valinta laitetoimittajaksi merkitsee uutta käsittelyä Eduskunnassa, näen Rosatomin valinnalle varsin korkean kynnyksen.

 

Tiedän Arevan ongelmat suomalaisen rakennuskulttuurin noudattamisessa ja kun Toshiballa ei ole lähiseudulta merkittäviä referenssejä, niin ymmärrän puheet Rosatomin mukaantulosta Pyhäjoen ydinvoimalan laitetoimittajaksi. E.ON:n luopuminen Fennovoiman osakkuudesta saattaa lisätä uuden laitetoimittajavaihtoehdon mukaantuloa ydinvoimalan laitetoimittajaksi ja jopa omistajaksi.

 

Kuitenkin se, että Rosatom merkitsisi uuden eduskuntakäsittelyn alkamista painaa mielipiteeni sille kannalle, että Rosatom ei tule kyseeseen Fennovoiman laitetoimittajana.

 

Juttuni alkuperäinen aihe oli facebook´n merkitys tiedonvälittäjänä.

 

Kertomani esimerkit vahvistavat ”naamakirjassa” esitettyjen mielipiteiden ja taustojen esittämisen merkitystä kansalaiskeskustelun vauhdittajana.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: facebook, Mauri Pekkarinen, Tuomo Puumala, EU-vaalit, Paavo Väyrynen, Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula, Timo Kaunisto, Fennovoima Oy, Pyhäjoki, Rosatom, Areva, Toshiba, Fennovoiman laitetoimittaja, Juha Sipilä,

Hieno yleisötilaisuus Tampereen Keskustorilla

Torstai 13.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja Keskustan eduskuntaryhmä järjestivät todellisen kunnallisvaalistartin Tampereen Keskustorilla tiistaina 11.9.2012.

 

Tapahtuman ideoijana oli Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, joka Rovaniemen puoluekokouksessa tuli ehdottelemaan nyt toteutetun tilaisuuden järjestämistä.

 

Me tamperelaiset olimme heti toteuttamassa Tiilikaisen ideaa ja nyt saamme olla tyytyväisiä mainion tilaisuuden onnistumisesta.

 

Pieni kuvakertomus tilaisuuden huippuhetkistä on paikallaan.

 

ktorivaari

 

Aloitimme tilaisuuden klo 15.00 tamperelaisvoimin. Toivon, että minulla on myöhemmin tilaisuus kertoa näillä sivuilla tamperelaisvoimin toteutetusta osuudesta. 

Saimme tilaisuuteen hanurinsoittajaksi Martti Niemen Tampereen Teiskosta. Kuvassa Jari Rajasalo täsmäilee mikrofonia sopivalle korkeudelle, jotta hänen vaarinsa soitto tavoittaa kovaäänisten kautta Keskustorilla ja Hämeenkadulla liikkuvat tamperelaiset.

 

ktorimikko

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo saapui Keskustorille ennen muita kansanedustajia. Mikon varhainen tulo oli mahdollista sen vuoksi, että hän kiiruhti Eduskunnasta Tampereelle omalla autollaan, kun muut kansanedustajat matkasivat Tampereelle junalla! 

Sain toimia toritilaisuuden juontajana ja kuvasta näkee, että aikataulussa pysyminen oli juontajan keskeinen haaste – käteni on heti tarttumassa mikrofoniin, kun Mikko hetkenkin hengähtää!

 

ktorikimmo

 

Keskustan kansanedustajia kuljettanut juna saapui Tampereelle klo 15.52 ja sen jälkeen vieraiksemme saapuneet kansanedustajat kävelivät vastaanottajiemme opastuksella Keskustorille.

 

Annoin ensimmäisen puheenvuoron tilaisuuden ideoineelle Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaiselle. 

Kysyin Tiilikaiselta hänen puheenvuoronsa lopuksi, että onko Ruokolahdella nyt nähty leijonia. Tiilikainen vastasi, että viimeinen varma havainto on kahdenkymmenen vuoden takaa! Niin ne vuodet vierivät!

 

ktorijuha

 

Tiilikaisen jälkeen pyysin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mikrofonin ääreen. 

Sipilän esitys oli vakuuttava ja hän käsitteli siinä mm. viime aikoina esillä ollutta lasten turvattomuutta.

 

ktorijuhajamikko

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo haastatteli puheenjohtaja Juha Sipilää ja kaikesta huomasi, että Keskustan puheenjohtajalla on varmuutta, esiintymiskykyä ja taitoa ”ottaa kuulijansa”. 

Keskustorille kerääntynyt sankka yleisöjoukko palkitsi Juha Sipilän esityksen mittavilla suosionosoituksilla.

 

ktorijohannesjanaiset

 

Huomasin, että kunnallisvaaliehdokkaittemme nestori, sadan maratonin mies ja Sara Hildenin taidemuseon johtokunnan jäsen Johannes Jonoff  koppasi Sipilän esityksen aikana kainaloonsa Seija Alatalon sekä kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan.

 

 

ktorisirkkaliisa

 

Totesin juonnossani, että nyt kaipaamme ruoka- ja elintarvikeasioissa turvallisuutta, joka on ollut kadoksissa sen jälkeen, kun Sirkka-Liisa Anttila luopui maa- ja metsätalousministerin pestistä.

Pyysin, että Sirkka-Liisa rohkaisisi meitä ruokaturvallisuusasioissa, sillä jo pelkästään hänen varman ja vakuuttavan äänensä kuullessaan suomalaiset ovat oppineet olemaan ruoka-asioissa turvallisella mielellä.

Ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttila muistutti, että Suomella on kolme perusvahvuutta ruokaturvallisuuden takaajana. Ne ovat; 

 • raskasmetalleista vapaa maaperä
 • runsaat pohjavesivarat
 • kotimainen energia

 

ktorituomo

 

Tuomo Puumala on usein käynyt Tampereella ja myös nyt me toivotimme Tuomon tervetulleeksi Tampereelle.

Tuomo on taitava sanankäyttäjä ja niin hän oli myös nyt. Tuomo osaa ja taitaa Keskustan perimmäisen Alkioon perustuvan linjan ja sen vuoksi minä ja monet muut arvostavat Tuomoa korkealle. 

Kerroin Tuomolle, että vast´ikään Kälviällä käydessäni käteeni osui Keskipohjanmaa-lehti vuodelta 2004. 

Lehdessä oli runsaasti silloisten kunnallisvaalien ilmoituksia ja Keskustan ilmoituksessa Tuomo Puumalalla oli enemmän hiuksia kuin nyt. Uskalsin kertoa näin, sillä Tuomohan usein kertoo itsestään, että hän alkaa päivä päivältä muistuttaa entistä enemmän Kekkosta!

Tuomo kysyi kaikkien kuullen, että ethän laittanut tätä vanhaa lehteä saunan pesään ja pystyin hyvällä omallatunnolla kertomaan, että se on nytkin mukana autossani!

 

ktorijuharehula

 

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula kertoi kaiken kansan kuullen, että hänestä ei yleensä saa hymyilevää kuvaa, mutta kuulemma minun ottamanani hän on nähnyt peräti kolme kuvaa, jossa hän hymyilee.

Rehulan kertoma laittaa ounastelemaan, että myös hän kuluu muiden muassa juttujeni lukijoiden joukkoon. 

Arvostan Juha Rehulan korkealle, sillä hän on terveys- ja sosiaalipuolen asioihin hyvin paneutunut poliitikko. 

Hän pitää sanansa ja siitä sain taannoisten Tampereella järjestettyjen politiikka- ja toimintapäivien aikana todisteen, kun Rehula toimitti esityksensä sähköisenä pari päivää esityksensä jälkeen. Annoin Rehulalle tästä tunnustusta jo Rovaniemellä ja Rehula vastasi, että hän pitää lupauksensa!

 

ktoriarto

 

”Kansanedustajakimaran” päätti maakuntamme oma kansanedustaja eli Arto Pirttilahti. 

Arto on meille tamperelaisille tärkeä henkilö, sillä hänen viime eduskuntavaaleissa Tampereelta saamansa äänet pitäisi nyt kunnallisvaaleissa pysyä imuroimaan tamperelaisille Keskustan kunnallisvaaliehdokkaille.

 

 

Hieno tilaisuus Keskustorilla päättyi klo 17.00, sillä silloin ”maakunnan miehet ja naiset” noutivat heille sovitut kansanedustajat esiintymään Tampereen lähikuntiin.

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä ja kansanedustaja Arto Pirttilahti jäivät Tampereelle, mutta se onkin sitten taas uuden jutun aihe!


Kiitän Keskustan Eduskuntaryhmää ja Keskustan puoluetoimistoa hienosta yhteistyöstä Keskustorin tilaisuuden järjestämisestä.


Voin kertoa, että tilaisuuden järjestäminen vaati lukemattomia puheluita ja sähköpostiviestejä, mutta kun tulos oli näin mainio, kaikki kannatti kokea.


Pystyimme varmasti tällä tilaisuudella tasoittamaan paljon maaperää Keskustan hyvälle kunnallisvaalimenestykselle Tampereella.


Tilaisuuden aikana saimme muutaman uuden kunnallisvaaliehdokkaan ja heti huomenissa heitä saimme kirjata ehdokkaaksemme lukuisia.


Suurimmat kiitokset osoitan tamperelaisille, jotka sankoin joukoin täyttivät Keskustorin ja nauttivat Keskustan tarjoamista kahveista sekä sanallisesta annista!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Kimmo Tiilikainen, Juha Rehula, Sirkka-Liisa Anttila, Tuomo Puumala, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Johannes Jonoff, Seija Alatalo, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan eduskuntaryhmä

Kolme keskustalaissenaattoria lähes villitsi tamperelaiset Keskustorilla

Lauantai 16.6.2012 - -Esko Erkkilä-

Tämä juttu oli laadittu Keskustan puoluekokouksen ajaksi "varalle" tälle saitille, mutta koska pystyin päivittäin päivittämään näitä sivuja puoluekokouksen aikana, niin en julkaissut tätä juttua silloin.


Nyt se on hieman jälkijättöinen, mutta sisältää kuitenkin mielestäni sellaista asiaa, että julkaisen sen nyt alkuperäisessä muodossaan:


**************


Tampereen Keskustorilla järjestettiin Tampereen Torikauppiasyhdistyksen toimesta Tampereen Markkinat Puolustusvoimain Lippujuhlan päivänä maanantaina 4.6.2012.

 

Markkinat_4.6.2012

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistui markkinoille omalla osastollaan ja vahvoin ottein.

Tarjottavana meillä oli pyttipannua sekä mehua ja ne saivatkin suuren suosion.

 

Johannes_Arja_ja_Jari

 

Osastomme toimivuudesta kantoivat suurimman vastuun Johannes Jonov (vasemmalla), Arja Hirvenoja (keskellä) ja Jari Rajasalo (oikealla).

Timo Tukia ja Kaarina Peltomäki eivät ehtineet tähän valokuvaan, mutta he olivat voimallisesti mukana toritapahtuman toteuttamisessa.

 

Mikko_Alatalo

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo otti puheessaan tiukasti kantaa hallituksen toimintaan, sillä se on kuntaliitoshuumassaan tyystin unohtanut kansalaisten tarpeet. Pirkanmaan syrjimistä esim. tiehankkeiden rahoittamisessa Alatalo piti käsittämättömänä.

Hallitus lähes lapioi rahaa kaakkois-Suomen liikenneyhteyksien kehittämiseen. Siellä vaikuttaa Kokoomuksen vahva vaikuttaja eli ministeri Häkämies ja tarvitsevathan venäläiset hänen johdollaan hyvät tiet, jotta pääsevät vaivattomasti Helsingin seudulle!

Puheenvuoronsa jälkeen Mikko otti esille kitaransa ja esitti toriyleisön mieliksi suositun ”Viivy vielä hetki” kappaleensa.

 

Arto_Pirttilahti

 

Pirkanmaan toinen keskustalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti oli myös paikalla ja teki itseään tunnetuksi Keskustan varapuheenjohtajakisassa pärjäämisen merkeissä.

Artolla on hyvät mahdollisuudet kohota Keskustan varapuheenjohtajaksi ja hänellä on siihen luottamustoimeen Tampereen ja Pirkanmaan keskustalaisten vankka tuki.

Pirttilahti sai viime eduskuntavaaleissa hienon potin tamperelaisääniä ja nyt meillä on haasteena Arton avulla pystyä kanavoimaan ne Tampereen keskustalaisten kunnallisvaaliehdokkaiden äänipottiin.

Kiitän kansanedustaja Arto Pirttilahtea jo tässä vaiheessa hienon työn tekemisestä Tampereen keskustalaisten hyväksi!

 

Tuomo_Puumala

 

Kolmantena Keskustorilla esiintyneenä senaattorina teltallamme esiintyi Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä Tuomo Puumala.

Tuomo Puumala esiintyi sytyttävästi Keskustorilla ja vakuutti esiintymisellään omaavansa valmiudet Keskustan puheenjohtajaksi ja sitä kautta Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Puumala on vast´ikään julkaissut kirjasen, jonka nimenä on ”Keskusta tulee takaisin”. Oli hienoa kuulla yleisön joukosta kommentti: ”Eihän Keskusta ole poissa ollutkaan!”.

Tamperelaisittain yleisökommentti pitää todella paikkansa, sillä saihan keskustalainen presidenttiehdokas viime presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 11.339 tamperelaisääntä. Tällä äänimäärällä Keskusta peittosi kirkkaasti SDP:n sekä perussuomalaisten presidenttiehdokkaan!

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vaalipäällikkönä tunnen suurta luottamusta, mutta myös haastetta siitä, että kaikki Tampereen keskustalaiset antavat äänensä kuulua myös syksyn kunnallisvaaleissa!

 

Yleisoa_4.6.2012

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön onnistunut toritapahtuma, jota ryydittivät kansanedustajat Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Tuomo Puumala, oli todella vakuuttava voimannäyte siitä, että Keskustan sanoma Tampereella on ajankohtainen.

 

Arto_Tuomo_ja_Mikko

 

Neljännestusina Keskustan kansanedustajia kokoontui pyynnöstäni tilaisuuden lopuksi vielä yhteiskuvaan ja tässä hieno otos tamperelaisten, pirkanmaalaisten ja koko Suomen etua ajavista senaattoreista!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Tuomo Puumala, Arto Pirttilahti, Tampereen Markkinat,

Puheenjohtajaehdokkaiden kielenkäyttö muuttui terävämmäksi, kun valintaäänestys lähestyy

Lauantai 9.6.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtajavalinta tapahtuu tänään iltapäivällä.

 

Lappi Areenalla eilen klo 18.30 alkaneessa puheenjohtajataiston viimeisessä yhteisessä keskustelussa ehdokkaiden kielenkannat avautuivat ajoittain lähes kiivastahtiseen sanailuun saakka. Yleisö piti näkemästään ja kuulemastaan, sillä jokseenkin jokaisen puheenvuoron jälkeen kuultiin suosionosoituksia.

 

Keskustelua johdatteli Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen.

 

Puheenjohtajaehdokkaat

 

Ehdokkaat olivat ryhmittäytyneet esiintymislavalle pöytien ääreen.

 

 Kaunisto

 

Timo Kaunisto muistutti, että ”hevosen vaihtaminen ei riitä”. Sen lisäksi Keskustan pitää Kauniston mielestä löytää toimintalinja keskusta-vasemmistolaisesta perustasta. Tästäkin puheenvuorosta Kaunisto sai suosionosoituksia!

 

Puumala

 

Tuomo Puumala peräänkuulutti, että Keskustan uuden puheenjohtajan on oltava yhdistävä tekijä puolueelle ja hänen on osattava kuunnella kansalaisia.

Eri mieltä olevat on Puumalan linjauksen mukaan saatava lähimmäs puoluejohtoa.

 

Sipila

 

Juha Sipilä totesi: ”Johtamaani Keskustaan sopivat kaikki.”

Sipilän mielestä Mari Kiviniemeä olisi pitänyt tukea enemmän. ”Nyt pitää katsoa eteenpäin” oli Juha Sipilän resepti huomiselle.

 

Vayrynen

 

Paavo Väyrynen luotti Keskustan puoluekokouksen kykyyn valita puheenjohtajaksi paras henkilö. ”Valinta tulee olemaan onnistunut, kun 3.000 keskustalaista miettii viikonvaihteen ajan, että kenestä tulee puheenjohtaja.”

 

Keskustelin päivän aikana lukemattomien puoluekokousosanottajien kanssa ja minulle jäi se tuntuma, että Juha Sipilän asemat ovat puoluekokouksen aikana kohentuneet ja hänestä saattaa tänään tulla Keskustan uusi puheenjohtaja!


 Esko_ja_Juha


Juttelin Juha Sipilän kanssa päivän tunnelmista.

Ihailin Sipilän toimintaa päivän aikana - koko ajan hän oli liikenteessä yleisön joukossa ja teki tuttavuutta entisten ja uusien tuttaviensa kanssa!


Esko_ja_Tuomo


Myös Tuomo Puumalan kanssa pääsin kiittämään häntä oikein kädestä pitäen siitä mallikkaasta esiintymisestä, jonka Puumala suoritti Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön osastolla Tampereen Markkinoilla 4.6.2012!


Eilen pystyin päivittämään tälle palstalle kesken päivän uutta tietoa – saa nähdä, että ehdinkö kertomaan tuoreet tunnelmat uuden puheenjohtajan valinnasta tänään ennen iltaohjelmamme alkamista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous, Timo Kaunisto, Tuomo Puumala, Juha Sipilä, Paavo Väyrynen,

Väyrynen tamperelaisten suosikki Keskustan puheenjohtajaksi - Pirkanmaalla tasaista eri ehdokkaiden kesken

Maanantai 28.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys päättyi eilen klo 18.00 ja alustavat tulokset ovat näitä rivejä naputeltaessa tiedossa.

 

Tampereella Paavo Väyrysen saama äänimäärä oli suurin, mutta koko Pirkanmaalla kaikki kolme ehdokasta – …

 

jasenaanestys1

 

…Tuomo Puumala, Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen …

 

...– olivat lopputuloksissa hyvin tasavahvoja. Puheenjohtajakisaan viimeisenä ilmoittautunut Timo Kaunisto lähti liikkeelle niin myöhään, että hän ei ollut jäsenten arvioitavissa neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä.

 

Olin vaalitoimitsijana kahdessa paikassa; viime perjantaina Keskustorilla ja eilen sunnuntaina Keskustan piiritoimistolla Näsilinnankadulla.

 

jasenaanestys2

 

Keskustorilla lisäkseni olivat vaalitoimitsijoina Arja Hirvenoja (vasemmalla), Toivo Aura (toinen vasemmalta) sekä Jari Rajasalo (oikealla). Äänestysauton omistaja, kuljettaja ja vaalitoimitsija Jorma Kuitunen oli kuvanottohetkellä kahvilla.

Keskustorilla meitä poikkesi tervehtimässä Keskustan Muonion kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kosti Hietala (toinen oikealta).

 

jasenaanestys3

 

Keskustan piiritoimistolla olivat lisäkseni toimitsijoina Raija Kytöharju (vasemmalla), Arja Hirvenoja (keskellä) sekä Jari Rajasalo (oikealla).

 

jasenaanestys4

 

"Tulostaulumme" osoittaa, että äänestyspäivinä Tampereella äänesti 40 henkilöä, jotka olivat tai äänestystapahtumassa liittyivät Keskustan jäseniksi.  Heidän äänistään Paavo Väyrynen sai 22 ääntä ja Tuomo Puumala sekä Juha Sipilä yhdeksän ääntä kumpainenkin.

 

Keskustan Tampereen piiritoimistolla äänesti ennakkoon yhteensä 53 keskustalaista, joista tamperelaisia jäseniä oli 39 henkilöä. Ennakkoon äänestäneiden osalta kuntakuntaisia äänestystuloksia ei kirjattu.

 

Keskusta Tampereen kunnallisjärjestön vaalipäällikkönä olen erityisen iloinen siitä, että Tampereella äänestysprosentiksi muodostui peräti 34,3 % eli enemmän kuin kolmannes Keskustan tamperelaisista jäsenistä käytti äänioikeuttaan.

 

Pirkanmaan kunnista Tampereella äänestäneiden lukumäärä oli Pirkanmaalla selvästi suurin ja se lämmittää vaalipäällikön mieltä – saimme Tampereen keskustalaiset hyvin liikkeelle!

 

Pirkanmaalla Paavo Väyrysen ja Tuomo Puumalan kisa oli tiukka, sillä Väyrynen sai ainoastaan yhden äänen enemmän kuin Puumala.

 

Valtakunnallisesti Väyrynen sai eniten ääniä ja toiseksi kiri Juha Sipilä.

 

Keskustan neuvoa-antava puheenjohtajaäänestys oli hieno kokemus ja osoitti, että saimme keskustalaiset Tampereella hyvin vaaliuurnille.

 

Virallisena puoluekokousedustajana on nyt ja erityisesti sitten Rovaniemellä tarkoin punnittava, että kenelle puheenjohtajaehdokkaalle annan ääneni!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan jäsenäänestys, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Paavo Väyrynen, Juha Sipilä, Tuomo Puumala, Timo Kaunisto,

Keskustalla riittää päteviä puheenjohtaja- ja puoluesihteeriehdokkaita!

Torstai 17.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Keskustajärjestöt järjestivät Keskustan Puheenjohtajapaneelin Tampereen Yliopistolla tiistaina toukokuun 15. päivänä.

 

Puheenjohtajapaneelissa olivat mukana Timo Kaunisto, Tuomo Puumala ja Juha Sipilä.

 

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei ehtinyt tilaisuuteen, mutta hän kävi esiintymässä tamperelaisille Äitienpäivänä.

 

Juha Sipilä kävi esittäytymässä Tampereella edellisperjantaina, mutta Puumala ja Kaunisto olivat tämän kisan aikana ensimmäistä kertaa esiintymässä tamperelaisille – toki molemmat ovat aiemmin useasti käyneet esiintymässä Tampereella.

 

matleena

 

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Tampereen Keskustajärjestöt ja järjestämisvastuu oli pääasiassa Keskustanaisilla ja Keskustanuorilla.

Tässä Keskustanuorten toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen asettelee opasteita yleisön ohjaamiseksi oikeaan luentosaliin Tampereen Yliopistolla.

 

Pirkko_Vuolle

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja kunnallisneuvos Pirkko Vuolle oli tilaisuuden toisen pääjärjestäjän edustajana paikalla.

 

Arto_puheenjohtajana_15.5.2012

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti toimi tilaisuuden jämäkkänä johdattelijana.

Pirttilahti on Rovaniemen puoluekokouksessa ehdolla Keskustan varapuheenjohtajaksi ja hänellä onkin siihen tehtävään hyvät mahdollisuudet.

 

Kolme_puheenjohtajaehdokasta

 

Paikalla olleet puheenjohtajaehdokkaat keskustelivat ennen tilaisuuden alkamista kaikkia kiinnostavista aiheista. Takana näkyy Antti Varis, joka puoluesihteeriehdokkaana esittäytyi ensimmäistä kertaa tamperelaisille.

 

Juha_Sipila

 

Juha Sipilä painotti toimintansa pohjautuvan ihmisyyteen, kestävään talouteen ja realistiseen luontosuhteeseen.

Sipilä korosti, että työn ja perheen yhteensovittaminen on tärkeää. Hän painotti yritysjohtajan kokemuksella, että johtamisella luodaan olosuhteet viihtyvyydelle ja kaikkinaiselle hyvinvoinnille.

Loppupuheenvuorossaan Sipilä totesi, että Rovaniemen puheenjohtajavalinta on johtajuuden vaali.

 

Tuomo_Puumala

 

Tuomo Puumala nauratti yleisöä, kun hän totesi näyttävänsä päivä päivältä yhä enemmän Urho Kekkosta!

Ylisukupolvisen ajattelun tarve oli Puumalan mielestä asia, jota pitäisi pystyä edistämään.

Puumala mainitsi konkreettisina kehitettävinä seikkoina tiet, radat, laajakaistat ja suomalaisen ruoan. Kiitokset tästä luettelosta Tuomolle!

Omina valtteinaan Keskustan puheenjohtajaksi Tuomo Puumala mainitsi nuoruutensa, tuoreutensa ja kokemuksensa.

 

Timo_Kaunisto

 

Timo Kaunisto kertoi tulevansa suoraan rypsin- ja rapsinkylvöistä Tampereelle!

Kaunisto kertoi, että hän haluaa olla keskustalainen omatunto. Aina siitä ei ole saanut heti kiitosta, mutta hetken kuluttua kiitosta on satanut.

Kyläpolitiikka pitää tuoda koko Suomeen, oli Kauniston toteamus, jolla hän varmaankin viittasi Kokoomuksen kuntahuuhailuihin.

Pidin Kauniston maininnasta, kun hän totesi, että miekkaa on heilutettava S- ja K-ryhmien yllä, sillä ne vievät monopolistisella toiminnallaan montaa asiaa Suomessa väärään suuntaan.

Kaunisto totesi itsestään, että hänellä on jalat tiukasti maassa, mutta hän näkee pitkälle.

 

 

Antti_Varis1

 

Puheenjohtajapaneelin lopuksi esiintynyt puoluesihteeriehdokas Antti Varis teki vakuuttavan vaikutuksen.

Hän linjasi mielestäni aivan oikein, että puoluesihteerin pitää keskittyä puolueen toiminnan johtamiseen – politiikan tekijöitä Keskustan organisaatiossa on tarpeeksi.

Tutustuminen Varikseen oli paikallaan, sillä nyt tamperelaiset tietävät, että puoluesihteeriksi on ainakin kaksi hyvää vaihtoehtoa; Antti Varis ja Sami Kilpeläinen!

 

Kiitän Keskustanuoria ja Keskustanaisia hienon tilaisuuden järjestämisestä – saimme paljon uusia ainespuita niille päätöksille, joita puoluekokousedustajat saavat Rovaniemellä tehdä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Tuomo Puumala, Timo Kaunisto, Antti Varis, Arto Pirttilahti, Pirkko Vuolle, Matleena Mikkonen, Keskustan jäsenäänestys,

Ehyt Suomi -teematilaisuus avasi Keskustan ensimmäiset politiikka- ja toimintapäivät

Tiistai 10.4.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan ensimmäiset politiikka- ja toimintapäivät Tampereella avannut Ehyt Suomi –teematilaisuus oli onnistunut avaus Keskustan kunnallisvaalitoiminnalle. Näin siitä huolimatta, vaikka Mari Kiviniemi ilmoitti ainoastaan muutaman päivän kuluttua olevansa sivussa Keskustan puheenjohtajavalinnoista Rovaniemen puoluekokouksessa.

 


Yliopisto_24.3.2012

 

Tilaisuus järjestettiin Tampereen Yliopiston Juhlasalissa lauantaina 24.3.2012 ja se keräsi yleisöä salin lähes täyteen.

 

Puoluejohto_24.3.2012

 

Eturivissä Keskustan lähes koko puoluejohto.

 

Vasemmalta Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen, Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen, kansanedustaja Tapani Tölli, varapuheenjohtaja Tuomo Puumala, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, varapuheenjohtaja Annika Saarikko ja puoluesihteeri Timo Laaninen. Olen kiireessä rajannut kuvasta pois Laanisen vierellä istuneen puheenjohtaja Mari Kiviniemen. Varapuheenjohtaja Timo Kaunisto saapui saliin vasta hetken kuluttua kuvan ottamisesta.

Juhlasalin toisella penkkirivillä näkyvät vasemmalta lukien lapsiasiavaltuutettu Marja-Kaisa Aula, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Juha Sipilä sekä Keskustan puoluehallituksen jäsen, konsernijohtaja ja opiskelukaverini, agrologi  Antti Hietaniemi Perhosta.

 

Timo_Laaninen

 

Puoluesihteeri Timo Laaninen avasi tilaisuuden.Mari_Kiviniemi

 

Puheenjohtaja Mari Kiviniemen puhe oli kattava ja hyvin valmisteltu. Sen teema oli:

 

Oikeudenmukaisempaan ja tasa-arvoisempaan politiikkaan

 

Kiviniemi toi esille Kataisen hallituksen toiminnan synkkien tulevaisuudenkuvien maalaajana, kun hän sanoi näin:

 

”Pahinta, mitä hallitus tekee, on ihmisten omatoimisuuden ja tulevaisuuden uskon romuttaminen. Pääministeri Katainen on joukkoineen muuttunut tuomiopäivän saarnaajiksi. Ministerit kiersivät koko Suomen esittelemässä huoltosuhdekuvia, joilla todistettiin, että maailmanloppu on tulossa.”

 

Puheenjohtaja Kiviniemi kertasi Keskustan näkemykset Suomen ja suomalaisten mahdollisuuksista, kun hän jatkoi:

 

”Keskustan viesti on toinen. Me uskomme, että Suomi on tuhansien mahdollisuuksien maa. Koko Suomi - ei vain kuusi suurinta kaupunkia - pitää sisällään suuren potentiaalin. Meillä on koko maassa ahkeria eteenpäin katsovia ihmisiä, meillä on raaka-aineita, osaamista, yrittäjyyttä, hieno koulutusjärjestelmä ja rohkeutta tarttua uusiin ideoihin.

Suomen yhteiseksi kokeminen ja usko omiin mahdollisuuksiin kulkevat käsi kädessä. Kun ihminen tuntee seisovansa omilla jaloillaan, hän jaksaa myös tehdä työtä, yrittää ja mikä tärkeintä, huolehtia itsestään ja läheisistään. Politiikalla pitää koota kaikki suomalaiset rakentamaan yhteistä hyvää eikä jakaa heitä menestyjiin ja häviäjiin.”

 

Kiviniemen sytyttäviin sanoihin on helppo yhtyä myös nyt, kun tiedämme hänen jatkoaikeensa!

 

Kokousyleisö keskeytti Mari Kiviniemen puheen suosionosoituksilla useaan kertaan ja kaikesta aisti, että Keskustan kunnallisvaalistartti oli onnistumassa täydellisesti.

 

Paavo_Vayrynen

 

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen suuntasi kokousväen tunnelmat konkreettisiin tulevaisuuden toimenpiteisiin. Väyrysen aihe oli

 

Presidentinvaaleista kunnallisvaaleihin

 

 

Tapani_Tolli

 

Suomen parhaan kunta-asiantuntijan Tapani Töllin puheen otsikko oli

 

Lähipalvelut ja –vaikuttaminen tarvitsevat puolustajia

 

Politiikka- ja toimintapäivien avajaistilaisuus oli täysosuma ja se osoitti, että keskustalaiset ovat lähdössä syksyn kunnallisvaaleihin vankoista asemista.

 

*************

 

Tässä vielä pieni kuvakimara avajaistilaisuudesta ja sitä edeltäneeltä kahvitukselta:

 

 

Timo_ja_AK

 

Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen vaihtoivat ajatuksia ennen avajaistilaisuuden alkamista.

 


Pirttilahti_ja_Vaali

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti (vasemmalla) Mänttä-Vilppulasta ja Vesaisten valtakunnallinen varapuheenjohtaja Tapio Vaali Ruovedeltä keskustelivat innokkaasti molempia kiinnostavista aiheista.

 


Vayrynen_ja_Janne

 

Myös Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysellä ja ex-kansanedustaja Janne Seurujärvellä oli toisilleen asiaa kahvihetken aikana.

Kysyin Seurujärveltä hänen aikeistaan asettua puoluesihteerikisaan ehdokkaaksi Rovaniemen puoluekokouksessa ja sain vastauksen, että hän päättää asiasta ehkä huhtikuun aikana.

 

Anne_Kalmari

 

Kansanedustaja Anne Kalmari Kivijärveltä on profiloitunut suomalaisen ruuan ja kotimaisen ruuantuotannon puolustajana ja kotimaisesta ruuasta vaihdoimmekin ajatuksia kahvitilaisuudessa. Mielipiteemme ovat suomalaisesta ruuasta ja sen tärkeydestä yhteneväiset.

 

Tamperelaiset_24.3.2012

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Juva, Keskustan Tampereen valtuustoryhmän varavaltuutettu Timo Taivalsalmi, Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Aleksi Vesanto sekä Keskustanuorten Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen olivat tyytyväisiä, että Keskusta valitsi Tampereen ensimmäisten politiikka- ja toimintapäivien järjestämispaikkakunnaksi.

 

Helena_Pakarinen

 

Keskustan poliittinen sihteeri Helena Pakarinen oli keskeisessä roolissa politiikka- ja toimintapäivien järjestelyissä.

Avajaistilaisuuden kynnyksellä Helenalla oli vielä jännitystä, että sujuvatko kaikki järjestelyt nappiin.

Helena oli tärkein yhteyshenkilö minulle, kun osallistuin politiikka- ja toimintapäivien käytännön kuvioiden suunnitteluun.

 

 

Palaan vielä tuonnempana politiikka- ja toimintapäivien antiin, mutta totean jo nyt, että ne osuivat ajankohtana oikeaan saumaan, sillä hallituksen toimet merkitsevät suorastaan ylitarjontaa suomalaisia kuristavista toimista, joihin Keskustan vastuullisena puolueena on puututtava.

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Keskustan politiikka- ja toimintapäivät, Mari Kiviniemi, Timo Laaninen, Paavo Väyrynen, Annika Saarikko, Tuomo Puumala, Antti Kurvinen, Elsi Katainen, Arto Pirttilahti, Antti Hietaniemi, Timo Hanhilahti, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Antti Juva,

"Maalaispoika 60 v." - Mikko Alatalon juhlakonsertti oli hieno kokemus

Lauantai 7.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Siniset silmälasit - Mikko Alatalon brändi – toimivat kulisseina, kun koko kansan maalaispoika sai olla juhlinnan kohteena Tampere-talossa tiistaina 3.5.2011.

Lavasteena toimivat siniset silmälasit olivat kookkaat, sillä niiden ”nenämutkan” kautta kaikki juhlassa esiintyneet artistit astelivat lavalle.

Sain vaimoni ja monien muiden kanssa olla mukana täpötäydessä Tampere-talon suuressa salissa, kun maalaispojan 60-vuotissynttäreitä juhlittiin.

Tämä kertomukseni käsittelee varmaan hieman eri asioita kuin ne aikakauslehtien jutut, jotka lähipäivinä käsittelevät samaa tapahtumaa.

Uskon, että yhteistä aikakauslehtien ja tämän jutun linjalle on se, että Seija Alatalon puku oli ihailtavan onnistunut.

Ensimmäisenä sinisten silmälasien nenämutkan kautta estradille saapui Tampereen pormestari Timo P. Nieminen.

Olen samaa mieltä lukuisten muiden kanssa, kun totean, että pormestari Nieminen piti Mikon juhlassa erään parhaista tervetulotoivotuspuheistaan.

Pormestari totesi, että Mikko Alatalo on eräs Tampereen tavaramerkeistä. Tammerkosken sillalla –yhteislaulutilaisuudet tekivät Tampereen tutuksi koko Suomen kansalle, totesi pormestari Timo P. Nieminen.

Minua ilahdutti erityisesti se, kun pormestari totesi, että Vanhan kirkon puistoa ollaan kunnostamassa ja työn valmistuttua Timo P. toivotti Mikko Alatalon pitämään yhteislaulutilaisuuksia Vanhan Kirkon puistoon.

Suureen ilahtumiseeni on eräänä syynä se, että Vanhan Kirkon puiston kunnostus tapahtuu Tampereen Infra Liikelaitoksen toimesta ja olen ylpeä Infran johtokunnan varapuheenjohtajana ”oman” liikelaitoksen aikaansaannoksista!

Pormestari Timo P. Nieminen toivotteli Mikolle vauhtia ja voimaa edelleenkin – pormestarin onnentoivotuksiin oli salintäyteisen yleisön helppo yhtyä.

Konsertin juonsi TV-kakkosen Salla Paajanen ja hyvin juonsikin. Hän totesi, että TV-kakkonen on kasvattanut Yleisradiolle pääjohtajan, maan ehkä ansioituneimman musiikki-ikonin ja kansanedustajan eli Mikko Alatalon sekä itseensä viitaten tämän konsertin juontajan! Raikuvat suosionosoitukset olivat tämän juonto-osuuden palkkiona!

Maalaispojan 60-vuotiskonsertti oli taiteellisen tasonsa puolesta täysosuma.

Se oli helppo uskoa jo etukäteenkin, kun esiintyjinä olivat mm.:

 • Pauli Hanhiniemi
 • ”Pate” Mustajärvi eli Ikurin Torpedo
 • Heikki Salo
 • Heikki Silvennoinen
 • Laura Voutilainen
 • Mariska
 • Pentti Hietanen
 • Juha Tapio
 • Jani Wickholm
 • Anna Hanski
 • Joel Hallikainen
 • Erja Lyytinen
 • Jarkko Ahola
 • Janna Hurmerinta

 

sekä monet muut.

 

Useat Mikon konsertissa esiintyneet ovat juuri järjestäneet konsertin Tampere-talossa tai ovat sellaisen siellä lähiaikoina järjestämässä – tämä jos mikä kertoo esiintyjien korkeatasoisuudesta!

Mikko Alatalon juhlakonsertin ohjelmaan oli liitetty kaksi erillisonnittelua.

Ensimmäisestä vastasivat Suomen Hiihdonopettajat ry, jonka toiminnassa Mikko on toiminut siten, että nyt hän sai vastaanottaa täyden Tampere-talon yleisön edessä yhdistyksen viirin. Mikko kertoi, että hän oli aikanaan ollut kurssinsa priimus ja opettajat olivat todenneet ”…ja tuolla kropalla!”. Mikko oli kommentoinut, että laskettelu on rytmilaji!

Toisen kunnianosoituksen kohteeksi Mikko pääsi, kun pääministeri Mari Kiviniemi ja Keskustan varapuheenjohtajat Tuomo Puumala sekä Annika Saarikko luovuttivat Mikolle Keskustan kultaisen ansiomerkin. Kunniamerkin luovuttaminen tapahtui ”Hazardihommia” esityksen jälkeen ja pääministeri totesikin, että Suomessa pääministerinkin hommat ovat hazardihommia. Kuka vielä väittää Mari Kiviniemeä huumorintajuttomaksi?

On luonnollista, että valokuvia konsertista ei voinut ottaa.

Harmittelen, että kuvani pormestari Timo P. Niemisestä ja apulaispormestari Timo Hanhilahdesta epäonnistui ja ei ole julkaisukelpoinen.

Muutaman kuvan kuitenkin konsertin väliajalla nappasin ja tässä ne selityksineen:

 

pict1343.jpg 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Juva (vasemmalla) keskustelee Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kauniston sekä Kirsi Ojansuun kanssa.

 

pict1344.jpg

 

Keskustan kansanedustajia ja entisiä kansanedustajia Mikon juhlakonsertissa oli paikalla useita.

Tässä ovat vuosina 2003…2007 kansanedustajana toiminut ja nyt valtakirjansa uudistanut Simo Rundgren (vasemmalla) sekä eduskuntatyöstä vapaaehtoisesti luopunut Pekka Vilkuna Nivalasta.

 

pict1346.jpg 

 

Keskisuomalainen Aila Paloniemi (vasemmalla) ja Tampereen Keskustan keskeinen toimija, Super:n järjestöpäällikkö Raija Moilanen keskustelevat lastenhoitajien tarpeellisuudesta. Aila Paloniemi on koulutukseltaan lastenhoitaja ja on varmaa, että lastenhoitajien taitoja tarvittaisiin Eduskunnassa edustajien suuntaan päivittäin!

 

Maalaispojan konsertti päättyi siihen, että täysi Tampere-talon yleisö nousi seisaalleen ja osoitti suosionosoituksillaan arvostavansa Mikko Alatalon työtä koko kansan tuntoja kuvaavana muusikkona ja nyt kahdeksan vuoden ajan myös kansanedustajana.

 

Kolmas kansanedustajakausi Mikolla on alkanut ja on arvoitus, että joudutaanko ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Olen varma, että Mikko Alatalo säilyttää senaattorinpaikkansa, vaikka persut ajaisivatkin Suomen ahdinkoon ja jouduttaisiin ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Maalaispoika, Pate Mustajärvi, Heikki Silvennoinen, Joel Hallikainen, Laura Voutilainen, Mari Kiviniemi, Tuomo Puumala, Annika Saarikko, Timo Kaunisto, Timo P. Nieminen, Timo Hanhilahti, Aila Paloniemi. Raija Moilanen,

Lahdessa tehtiin oikeita henkilövalintoja

Sunnuntai 13.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa on tehnyt henkilövalinnat puoluejohtoon.

 

Puheenjohtajaksi valittiin Mari Kiviniemi ja varapuheenjohtajiksi Tuomo Puumala, Annika Saarikko sekä Timo Kaunisto. Puoluesihteerin pestin sai Timo Laaninen.

 

Tunnen henkilökohtaisesti kaikki valitut ja luotan heidän taitoihinsa johtaa Suomen Keskusta Suomen suurimmaksi puolueeksi kevään 2011 eduskuntavaaleissa.

 

Mari Kiviniemen johdolla Keskusta saa avaimet siihen, että kaupunkien ovet Suomen Keskustalle avautuvat. Mari on kotoisin Jalasjärveltä, joten hän tuntee myös maakuntien tarpeet ja odotukset.

 

Tuomo Puumala on laaja-alainen vaikuttaja Keski-Pohjanmaalta Kokkolasta, mutta hänellä on suuri kannattajajoukko myös muissa maakunnissa. Puumala oli leimallisesti nuorten ehdokas puoluejohtoon.

 

Annika Saarikko teki nopean nousun puoluejohtoon. Saarikon monipuolinen kokemus eri tehtävissä sekä nuorten tuki selittävät hänen suosionsa. Annikan nyt tekemä askel on vasta ensimmäinen hänen matkallaan maamme keskeiseen vaikuttajaryhmään.

 

Timo Kauniston tuoreet mielipiteet puheenjohtajataistossa tasoittivat hänen tietään varapuheenjohtajaksi. Sain monesti keskustella Timon kanssa ennen puheenjohtajavalintoja ja voin vahvasti todeta, että Timo on mies paikallaan Suomen Keskustan varapuheenjohtajana. Onnittelut Vakka-Suomen ja Varsinais-Suomen suuntaan!

 

Timo Laanisen valinta puoluesihteeriksi toteutui juuri sillä ylivoimaisuudella, joka oli aistittavissa jo jonkin aikaa. Mediataidot ja vahva kokemus Keskustan taustavaikuttajana olivat ne eväät, jotka takasivat Laanisen valinnan.

 

Toivotan puoluejohtoon valitulle viisikolle parhainta menestystä ja tiedän, että koko keskustaväki ajattelee samoin.

 

Nyt alkaa haastava kymmenen kuukauden rupeama, jonka jälkeen kevään eduskuntavaaleissa linjoitetaan Suomen suunta neljäksi seuraavaksi vuodeksi. Vastuulliset suomalaiset antavat eduskuntavaaleissa luottamuksensa nyt valitulle Keskusta-johdolle!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Lahden puoluekokous, Mari Kiviniemi, Tuomo Puumala, Annika Saarikko, Timo Kaunisto, Timo Laaninen

Tuomo Puumala - vahva vaikuttaja Keski-Pohjanmaalta

Perjantai 9.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala vieraili 06.04.2010 Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen kutsumana Tampereella.

 

Puumalan tilaisuudessa pitämä esitys oli monia asioita kosketteleva ja sen yleissävy oli tulevaisuuteen uskova.

 

Tuomo Puumala rinnasti Isänmaamme ja Suomen Keskustan menneet vaiheet uudella sekä mielenkiintoisella tavalla. Suomen Keskusta on monissa Suomen "aalloissa" ollut ratkaisevassa roolissa ja saman Puumala uskoi toistuvan myös tulevaisuudessa.

 

Puumala kiteytti...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuomo Puumala, Viljami Kalliokoski, Esko Aho, Keski-Pohjanmaa, Kokkola, Halsua, Veteli, Kannus, Räyrinki