Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomuksen romahtaminen ei sinällään ollut yllätys!

Perjantai 4.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilen aamulla julkistettiin Taloustutkimuksen Ylelle tekemä mittaus puolueiden kannatuksesta.

 

Tulos ei sinällään yllättänyt, mutta Kokoomuksen romahtamisen suuruus oli yllätys. On ennenkuulumatonta, että kannatusmittauksessa jokin puolue menettää kannatuksestaan kertaheitolla 2,3 %-yksikköä, mutta näin kävi Kokoomukselle!

 

Tuskin erehdyn, kun etsin Kokoomuksen romahtamiselle syytä siitä johtamisvajeesta, josta suurimpana esimerkkinä on pääministeri Petteri Orpo.  Orposta huokuu miellyttävyys, mutta johtajaksi hänestä ei ole.

 

On ilmiselvää, että eiliset kannatuslukemat eivät tule olemaan Kokoomuksen pohjalukemat, sillä alamäki tulee jatkumaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomuksen romahtaminen ei sinällään ollut yllätys!, Taloustutkimus, Yle, Puolueiden kannatus elokuu 2023, Petteri Orpo, Johtajuusvaje, Petteri Orpon johtajuusvaje, Kokoomuksen johtajuusvaje, Kokoomuksen alamäki tulee jatkumaan,

Epäpyhäliitto ei tule onnistumaan!

Perjantai 30.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Maallemme hallituksen muodostaminen on haasteellista, sillä Petteri Orpo yrittää muodostamaan hallitukseensa kahta toisistaan kaukana olevia poliittisia ryhmiä eli RKP:tä ja perussuomalaisia yhdistäen.

 

Ei kai koskaan aikaisemmin ole ollut hallituspuolueiden kesken viikon kuluttua hallituksen muodostamisen jälkeen niin suuria erimielisyyksiä kuin nyt.

 

Suhtaudun periaatteessa myötäsukaisesti oikeistolaiseen suuntaan linjaavaan hallitukseen, mutta joudun ennustamaan, että nykyinen hallitus jää lyhytikäiseksi.

 

Harmillista, mutta todennäköistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Epäpyhäliitto ei tule onnistumaan!, Petteri Orpo, Petteri Orpon hallitus, perussuomalaiset, RKP,

Joudun harkitsemaan Aamulehden tilaukseni lopettamista

Keskiviikko 17.8.2016 - -Esko Erkkilä-

Olen naureskellut henkilöille, jotka uhkailevat Aamulehden tilauksensa päättämistä eri syistä.

 

 

Demareilla syy on se, että Aamulehti kohtelee kaltoin demareita ja kokoomuslaisilla puolestaan se, että Aamulehti kohtelee muka kaltoin kokoomuslaisia.

 

 

Tasapuolisuuden nimessä Aamulehti kohtelee kaltoin myös keskustalaisia, mutta en ole sen vuoksi lopettamassa Aamulehden tilaustani.

 

 

Syy tilaukseni lopettamiskaavailuille on tyystin toinen kuin puoluepoliittinen.

 

 

Syy on se, että Aamulehti syyllistyy jatkuvasti kielioppivirheeseen eli lehti taivuttaa nykyisen valtiovarainministeri Petteri Orpon nimen muotoon ”Orvon”, kun oikea taivutusmuoto on ”Orpon”.

 

 

En ole ollut uskoa silmiäni. kun vielä nytkin näen Aamulehden sivuilla kirjoitettavan ”Petteri Orvosta”, kun pitäisi olla ”Petteri Orposta”!

 

 *****************

 

 

 

Työelämän aikana työkaverinani oli Soupas-niminen henkilö.

 

 

Laadin joskus muistiota palaverista, jossa oli mukana mm. mainittu Soupas.

 

 

Soitin silloiseen Kielitoimistoon ja kysyin. että pitääkö kirjoittaa ”Souppaan ” vaiko ”Soupaksen”.

 

 

Puheluuni vastannut naishenkilö sanoi, että ”Hetkinen, Eurassa on heidän tietojensa mukaan Soupas-nimisiä henkilöitä”.

 

 

Kerroin, että kyse on juuri Eurasta syntyisin olevasta henkilöstä.

 

 

Naishenkilö palasi luurin päähän ja kertoi, että Euran Souppaat haluavat käytettävän muotoa ”Souppaan”, eivät suinkaan ”Soupaksen”.

**************

 

 

Tietääkseni Petteri Orpo haluaa käytettävän sukunimestään muotoa ”Orpon”.

 

 

Lohdutukseksi Aamulehden markkinoinnista vastaaville kerron, että en aio tämän asian vuoksi kuitenkaan lopettaa Aamulehden tilaustani vaan luotan Aamulehden ymmärtävän suomenkielen taivutusmuodot ja alkavan käyttämään Petteri Orpon sukunimestä taivutusmuotoa ”Orpon”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petteri Orpo, Petteri Orpon, Petteri Orvon, Aamulehti, Aamulehden käyttämä väärä taivutusmuoto,

Saan kerrankin olla samaa mieltä kokoomuslaisen kanssa: Tuen Petteri Orpon vaatimusta hänen sukunimensä taivutusmuodoksi!

Lauantai 1.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Viime eduskuntavaalien jälkeen en ole tainnut pystyä olemaan Kokoomuksen kanssa samaa mieltä yhdestäkään poliittisesta asiasta.

 

Nyt voin kerrankin kannattaa kokoomuslaisen kärkipoliitikon hanketta!

 

Kyse on siitä, että kokoomuslainen kärkipoliitikko Petteri Orpo haluaa sukunimensä taivutettavan muotoon Orpon, kun Kotimaisten kielten keskus suosittelee muotoa Orvon.

 

Kannatan Petteri Orpon kantaa.

 

Omaan asiasta henkilökohtaista kokemusta kymmenkunnan vuoden takaa.

 

Hyvä työkaveri oli silloin ja on edelleenkin nimeltään Soupas.

 

Tapasin työelämän aikana ja pidän tapanani edelleenkin laatia palavereista ainakin itselleni muistion ja kun eteeni tuli nimen ”Soupas” taivutusmuodon oikeinkirjoitus, soitin silloiseen Kielitoimistoon.

 

Kysyin, että kuinka sukunimi ”Soupas” taivutetaan.

 

Puheluuni vastannut henkilö sanoi, että hetkinen, hän tarkistaa asian.

 

Henkilö palasi hetken kuluttua langoille ja totesi, että Eurassa on Soupas-nimisiä henkilöitä ja he haluavat, että nimi taivutetaan ”Souppaan” –muotoon (ei siis esimerkiksi ”Soupaksen”)!

 

Kielitoimiston virkailija totesi, että asianomaisten haluama taivutusmuoto on se, jota he suosittelevat.

 

Olen Petteri Orpon kannalla siinä, että hän päättää kuinka hänen sukunimensä taivutetaan.

 

Jos nykyinenKotimaisten kielten keskuksen kielenhuolto-osasto”  eli entinen Kielitoimisto linjaa, että sukunimi ”Orpo” pitäisi taivuttaa muotoon ”Orvon”, en ole sillä kannalla!

 

Toivon, että tiedotusvälineet jatkossa taivuttaisivat Petteri Orpon sukunimen muotoon Orpon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskuksen kielenhuolto-osasto, Kotimaisten kielten keskus, Petteri Orpo, Petteri Orpon,