Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tunnen positiivista "syyllisyyttä"!

Maanantai 4.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Rakensimme Ruokomäenkadun varteen omakotitalon vuonna 1988 ja heti seuraavana vuonna istutimme…

 

 

IMG_8494.JPG

 

…syyshortensia-aidanteen tonttimme rajalle viereisen kävelytien varrelle.

 

******************

 

Perustimme syyshortensia-aidanteemme oikeaoppisesti, sillä istutuskaivanto on riittävän suuri ja se on täytetty happamalla suomudalla, joka on syyshortensian kasvamisen edellytys.  Kalkki olisi syyshortensialle suurta myrkkyä!

 

Myös syyshortensia-aidanteen leikkaaminen on suoritettu joka kevät, sillä syyshortensiaa ei saa leikata syksyllä.

 

*****************

 

Tiedän, että syyshortensia-aidanteemme on eräänlainen nähtävyys ja viime syksyinä onkin ollut ilo huomata, että Ruokomäenkadun varteen on ilmestynyt useita syyshortensiakasvustoja – esimerkkimme on saanut katumme varrella sijaitsevien rivi- ja kerrostaloasuntojen asukkaat haluamaan omille tonteilleen syyshortensia-aidanteita!

 

Mikäs sen mukavampaa!

 

*****************

 

 

Tässä muutamia esimerkkejä ”kotikatumme” varrelle viime vuosina ilmestyneistä syyshortensia-aidanteista:

 

 

IMG_8489.JPG

 

 

IMG_8486.JPG

 

 

IMG_8485.JPG

 

 

IMG_8484.JPG

 

 

IMG_8483.JPG

 

 

IMG_8482.JPG

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tunnen positiivista "syyllisyyttä"!, syyshortensia, syyshortensia-aidanne, Ruokomäenkatu Tampereella, syyshortensiakatu Tampereella, Onko Ruokomäenkatu todellinen syyshortensiakatu?,

On ihmeellistä, että Tampereen keskikaupungilla ei ehditä tekemään lumitöitä!

Maanantai 12.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Kartan Tampereen keskikaupungilla käyntiä, mutta joskus siellä on pakko käydä.

 

Tekemättömät lumityöt kasvattivat taas eilen kynnystä lähteä käymään keskikaupungilla, sillä jopa joukkoliikenteen käyttämät pääväylät oli aurattu huolimattomasti tai ei lainkaan!

 

Olin aikoinaan 8 ja puoli vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen hallituksen jäsenenä ja silloin me luottamushenkilöt huolehdimme, että keskikaupungillakin pääsi talvisaikaan liikkumaan.

 

Nyt Tampereen Infra on yhtiöitetty Tampereen Infra Oy:ksi ja entisen liikelaitoksen palvelukyvystä on vain haalea muisto!

 

Tampereen Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Petri Olkinuora ja hallituksen jäsenet ovat Ilkka Ojala, Pia Nordström, Pauli Välimäki, Johannes Tossavainen, Heikki Päätalo sekä Pauliina Pasanen.

 

****************************

 

Onneksi meillä Peltolammilla ja Ruokomäenkadulla katujen ja kulkuväylien kunnosta vastaa yksityinen yritys eli Pihahuolto Haapaniemi Oy ja se aurasi eilenkin moneen kertaan asuinalueemme pääväylän eli Ruokomäenkadun!

 

Tampereen Infra Oy:n vastuuhenkilöiden – erityisesti hallituksen jäsenten – kannattaisi tehdä opintomatka Palokalliolle Ruokomäenkadulle!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: On ihmeellistä, että Tampereen keskikaupungilla ei ehditä tekemään lumitöitä!, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Oy, Tampereen Onfra Oy on kirosana asukkaiden kannalta, Pihahuolto Haapaniemi Oy, Ruokomäenkatu, Peltolammi, Palokallio, Tampere,

Kyllä nyt saisi jo riittää!

Torstai 24.2.2022 - -Esko Erkkilä-

”Vuodet eivät ole veljeksiä” –totuuden olemme tänä talvena saaneet kokea täysimääräisenä – tarkoitan lumentuloa!

 

 

Sellaisen omakotitalon omistajana, jonka tontti rajoittuu katuun ja kadun vierellä kulkevaan jalkakäytävään, tämä talvi on tarjonnut työtä yllinkyllin.

 

 

******************

 

 

Tampereella eri alueiden talvikunnossapito on pääosin Tampereen Infra Oy:n vastuulla, mutta muutamalla alueella talvikunnossapito on ulkoistettu ulkopuolisille yrityksille.

 

 

Annan kiitokset Pihahuolto Haapaniemi Oy:lle, joka huolehtii katujen talvikunnossapidosta meillä Palokalliolla.

 

 

****************

 

 

Olen pitänyt kunnia-asianani, että Ruokomäenkadun jalkakäytävä on omakotitonttimme kohdalla myös talvella normaalin levyinen ja kun olen vuonna 1968 Mustialan Instituutissa oppinut, että lumipenkat on oltava…

 

 

IMG_4889.JPG

 

…45 asteen kulmassa, on hommia riittänyt! Täytyy tunnustaa, että toissapäivänä periaatteen toteuttaminen teki tiukkaa!

 

 

IMG_4890.JPG

 

On luonnollista, että postilaatikon ja ulko-oven välisten lumipenkkojen pitää olla molemmin puolin 45 asteen kulmassa!

 

 

 

Lumitila ei omalla tontilla riitä, mutta lumitilan laajentamiseen kadun toiselle puolelle Pihahuolto Oy on luonut hyvät mahdollisuudet; …

 

 

IMG_4924.JPG

 

…toki se on merkinnyt melkoisen korkeita lumikasoja – Ford Focukseni tässä mittatikkuna!

 

 

Sääennusteet kertovat, että lumimäärä kasvaa vielä tänäänkin ja sen vuoksi odotankin jo viikonvaihteessa kunnollisia suojasäitä ja mikä tärkeintä; vesisateita!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ennätyssuuret lumikasat, ennätyssuuret lumikasat helmikuussa 2022, Ruokomäenkatu, Pihahuolto Haapaniemi Oy, lumisateet, lumikasojen sulaminen,