Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aina se tuntuu hyvältä, kun pääsee valtakunnan ykköspäättäjän kanssa samaan kuvaan!

Maanantai 27.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Maamme valtioministeri Annika Saarikko oli eilen maakuntamatkallaan Tampereella ja mieluusti asetuin hänen kanssaan…

 

 

annikajaesko26032023.jpg

 

…samaan kuvaan Tampereen Keskustorilla.

 

Olen ollut Annikan tukimies Pirkanmaalla jo siitä alkaen, kun hän alkoi suostumaan tavoittelemaan Keskustan puheenjohtajuutta Katri Kulmunin epäonnistuttua tehtävässään.

 

 

Gallupit ennustavat Keskustalle Pirkanmaalla vain yhtä paikkaa ja pahoin pelkään, että gallupit ovat oikeassa.

 

Nyt tarvitaan kaikki ”kynnellekykenevät” varmistamaan, että Keskusta pystyy säilyttämään kaksi kansanedustajapaikkaa Pirkanmaalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aina se tuntuu hyvältä kun pääsee valtakunnan ykköspäättäjän kanssa samaan kuvaan! Annika Saarikko, Pirkanmaan vaalipiiri, Keskusta Pirkanmaalla, Keskusta,

Pirkanmaan vaalipiiri laajenee lokakuun maakuntavaaleissa!

Maanantai 7.5.2018 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan vaalipiiri tulee laajentumaan lokakuussa järjestettävissä maakuntavaaleissa, kun Kuhmoinen siirtyy Keski-Suomen vaalipiiristä Pirkanmaan vaalipiiriin.

 

 

Kuhmoinen on ollut yksi maamme ”heittopussikunnista” jota on riepoteltu mihin mihinkin maakuntaan.

 

 

Heittopussikunnan tilanne on tukala, sillä sen asioita ei oikeastaan aja minkään maakunnan päättäjät.

 

 

Eräiden vaalipiirien osalta pääministeri Juha Sipilän hallitus on tehnyt seuraavat päätökset – suora lainaus Oikeusministeriön verkkosivuilta:

 

 

***

Pääministeri Sipilän hallitus linjasi 5.7.2017 muun ohella, että maakunta- ja sote-uudistusta koskevan hallituksen esityksen (HE 15/2017 vp) mukaisen lainsäädännön on tarkoitus tulla voimaan kesäkuussa 2018 ja että ensimmäiset maakuntavaalit toimitetaan omina erillisinä vaaleinaan sunnuntaina 28. lokakuuta 2018.

Hallituksen esitykseen sisältyy säännös uudesta maakuntajaosta. Sen mukaan nykyinen maakuntajako muuttuisi viiden kunnan osalta seuraavasti:  

- Heinävesi siirtyisi Etelä-Savon maakunnasta Pohjois-Karjalan maakuntaan,
- Joroinen siirtyisi Etelä-Savon maakunnasta Pohjois-Savon maakuntaan,
- Iitti siirtyisi Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan,
- Isokyrö siirtyisi Pohjanmaan maakunnasta Etelä-Pohjanmaan maakuntaan ja
- Kuhmoinen siirtyisi Keski-Suomen maakunnasta Pirkanmaan maakuntaan.

***

 

 

Nyt peräänkuulutan pirkanmaalaisilta päättäjiltä Kuhmoinen-myönteistä otetta, sillä Kuhmoisten päättäjät haluavat vahvasti kuntansa suuntautuvan Pirkanmaalle.

 

 

Uskon, että Kuhmoisten suuntautumiselle Pirkanmaalle on suuri merkitys sillä, että Kuhmoisten kunnanjohtaja Anne Heusala toimii Pirkanmaan liitossa osa-aikaisena vastuullisena projektissa, jossa käsitellään maakuntahallintoon siirtymisessä kuntalaisten osallistumista.

 

 

Sain taannoin olla mukana eräässä ajatuspajassa, jossa käsiteltiin ikäihmisten osallistumista maakunnassa osallistumiseen ja Anne Heusala oli eräs ajatuspajan vetäjistä – asiantunteva henkilö!

 

 

Asetimme taannoin Tampereen Keskustassa tavoitteeksi, että kaikki tamperelaiset Keskustan maakuntavaaliehdokkaat käyvät ennen vaalipäivää jokaisessa Pirkanmaan vaalipiirin kunnassa ja nyt Kuhmoisten siirtyminen Pirkanmaalle lisää mukavasti vaikeuskerrointa tähän osin leikkimieliseen mutta niin ajankohtaiseen haasteeseen.

 

 

Tervetuloa Kuhmoinen Pirkanmaan maakuntaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan vaalipiiri laajenee lokakuun maakuntavaaleissa!, Kuhmoinen Pirkanmaalle, Kuhmoinen Pirkanmaan vaalipiiriin, Kuhmoinen, kunnanjohtaja Anne Heusala,

Komea ehdokasjoukko!

Maanantai 30.3.2015

Huhtikuun 19. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa Pirkanmaalta valittavien kansanedustajien määrä kasvaa yhdellä ja nyt maakunnastamme valitaan 19 kansanedustajaa.

 

 

On luonnollista, että Keskusta lähtee vaaleihin täydellä listalla eli listoillamme on 19 hienoa eduskuntavaaliehdokasta.

 

Olemme laatineet ehdokkaistamme diasarjan.

 

Kuvasin diasarjassa esiintyvät kaikki ehdokkaamme ja tässä he ovat:

 

 

 

d1

 

 

 

 

d2

 

 

 

 

d3

 

 

 

 

d4

 

 

 

 

d5

 

 

 

 

d6

 

 

 

 

d7

 

 

 

 

d8

 

 

 

 

d9

 

 

 

 

d10

 

d11

 

 

 

 

d12

 

 

 

 

d13

 

 

 

 

d14

 

 

 

 

d15

 

 

 

 

d16

 

 

 

 

d17

 

 

 

 

d18

 

 

 

 

d19

 

 

 

 

*************************

 

 

 

 

d20

 

 

”Suomi kuntoon!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon!, Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaat 2015,

Valiokuntatyö on kansanedustajan tärkeää työtä

Lauantai 28.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Sain viime torstaina osallistua Keskustan Pirkanmaan piirin järjestämälle opintomatkalle Keskustan puoluetoimistolle ja eduskuntaan, jonne meidät oli kutsunut kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

 

 

 

pirtti1

 

 

Arto Pirttilahti on ensimmäisen kauden kansanedustaja Mänttä-Vilppulasta ja hän lähtee vahvoista asemista uudistamaan valtakirjaansa hhtikuun eduskuntavaaleissa.

 

 

Pirttilahti on koulutukseltaan agrologi, joten olen ylpeä koulukuntamme menestyksestä valtiomiessarjassa!

 

 

 

 

pirtti2

 

 

Arto Pirttilahden paikka eduskuntasalissa on päättymässä olevalla vaalikaudella ollut takarivissä – kuvassa Pirttilahti ”omalla” paikallaan, mutta menestys kevään eduskuntavaaleissa vie varmaan Artsia lähemmäs puhemiestä!

Paikat isossa salissa ovat tavallisesti samat koko vaalikauden, mutta poikkeuksiakin on ja eräs niistä päättyvällä vaalikaudella oli se, että kun Juha Sipilä aluksi istui Pirttilahden vieressä, niin Keskustan puheenjohtajaksi tultuaan hän siirtyi lähemmäs puhemiestä!

 

 

 

 

pirtti3

 

 

Istuntosaliin ei ulkopuolisilla ole asiaa, mutta tässä kuitenkin poseeraten olen ikään kuin avaamassa istuntosalin ovea!

 

 

 

************************

 

 

 

 

Eduskunnassa lainsäädäntötyö perustuu valiokuntatyöskentelyyn ja suuressa salissa nähtävä julkinen käsittely perustuu niihin päätöksiin ja esityksiin, jotka eri valiokunnat ovat saaneet työstettyä.

 

 

Pysyviä valiokuntia on kaikkiaan 16.

 

 • suuri valiokunta
 • perustuslakivaliokunta
 • ulkoasiainvaliokunta
 • valtiovarainvaliokunta
 • tarkastusvaliokunta
 • hallintovaliokunta
 • lakivaliokunta
 • liikenne- ja viestintävaliokunta
 • maa- ja metsätalousvaliokunta
 • puolustusvaliokunta
 • sivistysvaliokunta
 • sosiaali- ja terveysvaliokunta
 • talousvaliokunta
 • tulevaisuusvaliokunta
 • työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
 • ympäristövaliokunta

 

 

 

Valiokunnissa on 17 jäsentä ja 9 varajäsentä, paitsi suuressa valiokunnassa, jossa on 25 jäsentä ja 13 varajäsentä, ja valtiovarainvaliokunnassa, jossa on 21 jäsentä ja 19 varajäsentä, ja tarkastusvaliokunnassa, jossa on 11 jäsentä ja 6 varajäsentä.

 

 

 

 

**************

 

 

 

 

 

pirtti4

 

 

Arto Pirttilahti on jäsenenä talousvaliokunnassa ja hänen johdollaan saimmekin tutustua talousvaliokunnan työhuoneeseen.

 

 

Istuin esittelyn ja koulutustilaisuuden ajan perussuomalaisten edustajana talousvaliokuntaan kuuluvan Martti Mölsän paikalla kuvassa etuoikealla, paikalla jonka edessä valokuvaamiseni aikana näkyy kännykkäni.

 

 

 

 

 

pirtti5

 

 

Edellisessä kuvassa näkyy talousvaliokunnan jäsenten edessä korkeat asiakirjapinkat ja niin ne näkyvät myös tässä kuvassa, jossa vierailumme isäntä kansanedustaja Arto Pirttilahti on melkein jäämässä asiakirjapinkkojen taakse.

 

 

 

******************

 

 

 

Talousvaliokunnan merkitys on tiedostettu jo varhain, sillä se on perustettu jo säätyvaltiopäivillä vuonna 1863.

 

 

Valiokuntatyöskentelyn merkityksestä on osoituksena, että esim. talousvaliokunta kokoontuu neljä kertaa viikossa.

 

 

Talousvaliokunnan tehtävänä on käsitellä pankkivaltuutettujen vuosittain antamat kertomukset sekä valmistella Suomen Pankkiaja Suomen itsenäisyyden juhlarahastoa (Sitraa) koskevat säädösasiat sekä muut maan pankki- ja rahalaitosta koskevat asiat. Talousvaliokunta käsittelee lisäksi asiat, jotka koskevat kauppaa ja teollisuutta, energiataloutta, kaupallisia yhteisöjä, elinkeinotoimintaa ja sen tukemista, kilpailua, kuluttajansuojaa, yksityistä vakuutustoimintaa, rahoitus- ja arvopaperimarkkina-lainsäädäntöä sekä valtion yhtiöitä, jotka eivät kuulu muun valiokunnan toimialaan.

 

 

Liike-elämässä 40 ja puoli vuotta toimineena osaan arvostaa sitä työtä, jota talousvaliokunnassa tehdään.

 

 

On selvää, että talousvaliokunnan merkitys tulee seuraavalla vaalikaudella olemaan entistäkin tärkeämpi, kun nykyhallituksen taloustoimia on pakko alkaa korjaamaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

PS. Ilmoitan, että en kirjoita tälle saitille sanaakaan 29. - 31.2.2015. Tarkoitukseni on palata tänne vasta 1.3.2015!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, talousvaliokunnan jäsen Arto Pirttilahti, talousvaliokunta, eduskunnan talousvaliokunta, Pirkanmaan vaalipiiri - Arto Pirttilahti, Mänttä-Vilppula, 29. - 31.02.2015,