Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viisumikielto kaikille venäläisille on oltava tavoitteena!

Torstai 18.8.2022 - -Esko Erkkilä-

On ilahduttavaa, että Suomi kulkee etujoukoissa, kun keskustellaan venäläisille EU:n alueelle asetettavista viisumikielloista.

 

Viisumikielloista pidättäytymistä perusteellaan sillä, että tavalliset venäläiset eivät ole syyllisiä Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan Ukrainaan.

 

Eivät toki olekaan, mutta nyt on tärkeää, että Venäjällä saadaan painetta tavallisten venäläisten suunnalta tuomita Putin häikäilemätön hyökkäys Ukrainaan.

 

Naamiot on nyt riisuttu ja Suomen sekä EU:n on toimittava ja eristettävä Venäjä ja venäläiset kaiken sivistyneen maailman ulkopuolelle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viisumikielto kaikille venäläisille on oltava tavoitteena!, Viisumikielto kaikille venäläisille on oltava tavoitteena!, Venäjä, Ukraina, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Putinin hyökkäyssota Ukrainaan, Naamiot on nyt riisuttu, Viisumikielto venäläisille,

Myös Suomi on sitoutunut Ukrainan jälleenrakentamiseen

Torstai 26.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5372.JPG

 

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen käsitteli Tampereella maanantaina 23.5.2022 järjestetyssä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilaisuudessa Ukrainan jälleenrakentamista.

 

Sota on edelleen käynnissä, joten jälleenrakentamisen kustannuksista on ennenaikaista puhua, mutta Vanhanen totesi, että jälleenrakentaminen tulee maksamaan ainakin 500 miljardia euroa.

 

 

Puhemies Matti Vanhanen tapasi eduskunnassa eilen Ukrainan presidentin erityslähettilään, ministeri Oleksiv Chernyshov´n ja hänelle Vanhanen totesi, että Suomi on sitoutunut osallistumaan Ukrainan jälleenrakentamiseen.

 

On selvää, että Ukrainan jälleenrakentamisen suurimman ja ainoan maksumiehen pitäisi olla Venäjän!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Myös Suomi on sitoutunut Ukrainan jälleenrakentamiseen, Ukraina, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Matti Vanhanen, Ukrainan jälleenrakentaminen, Oleksiv Chernyshov,

Asiantuntevaa analysointia Ukrainan sodasta ja Suomen Nato-päätöksestä

Tiistai 24.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen osallistua ulko- ja turvallisuuspolitiikkaamme käsittelevään yleisötilaisuuteen, jossa eduskunnan puhemies Matti Vanhanen analysoi Ukrainan sotaa ja Suomen Nato-päätöstä.

 

 

IMG_5370.JPG

 

Puhemies Vanhanen totesi puheenvuoronsa aluksi, että se tilanne kuuluisi muille vuosisadoille, jossa eurooppalainen maa hyökkää toista itsenäistä Euroopan valtiota vastaan.

 

Vanhasen mukaan Eduskunnan äänestyspäätöksen tulos Natoon liittymisestä äänin 188 – 8 on vastaansanomaton.

 

Päätös on harkittu, maltilla tehty ja se on itsenäisen valtion tekemä päätös.  Vanhanen oli varma, että nyt tehty päätös pitää myös seuraavan Eduskunnan tarkastelun.

 

 

IMG_5373.JPG

 

Puhemies Matti Vanhanen totesi päätöksen jälkeen, että on muistettava kolme asiaa:

 

  • liittymisen jälkeen suomalaisten on avarrettava omaa ajatteluaan ja osattava huomioida koko puolustusliiton asiat

  • uskottavasta omasta puolustuksesta on huolehdittava

  • ulkopuolisen painostamisen mahdollisuus pienenee

 

 

Tilaisuuteen osallistuivat myös kansanedustajat Arto Pirttilahti sekä Jouni Ovaska ja heidän esityksistään joskus myöhemmin.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asiantuntevaa analysointia Ukrainan sodasta, Asiantuntevaa analysointia Suomen Nato-päätöksestä, Eduskunnan puhemies, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Nato, Suomen Nato-päätös,

Puolustusliitto Nato!

Tiistai 15.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän roistomainen hyökkäys Ukrainaa vastaan on nostanut esille Suomen liittymisen Natoon.

 

Olen viime päivinä seurannut suurella mielenkiinnolla keskustelua Suomen Natoon liittymisestä.

 

Eilen julkistetussa mielipidetutkimuksessa todettiin, että jo 62 % suomalaisista kannattaa liittymistä puolustusliitto Natoon.

 

Haluan kiinnittää erityistä huomiota siihen, että Natosta käytettäisiin termiä ”puolustusliitto”!

 

************


 

 

nato5

 

Pääsin vierailemaan Naton päämajassa Brysselissä tammikuussa 2014, mutta silloin Naton nykyinen päämajarakennus oli vasta rakenteilla ja vierailimme vielä vanhassa päämajassa.

 

Nykyinen päämajarakennus oli jo silloin rakenteilla ja tältä se silloin puolivalmiina näytti!

 

**************

 

Olen aina käyttänyt Natosta termiä ”puolustusliitto” ja toivon, että sitä termiä käytetään Natosta aina ja joka paikassa!

 

 

Puolustusliitto Nato!

 

 

-Esko Erkkilä-

 

2 kommenttia . Avainsanat: Puolustusliitto Nato!, Vierailu Naton päämajassa vuonna 2014, Nato, puolustusliitto Nato, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan, Venäjä, Venäjän hyökkäys,

Suomen ortodoksinen kirkko tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan

Sunnuntai 6.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Suomen ortodoksisen kirkon piispat tuomitsevat 26.2.2022 päivätyssä pastoraalikirjeessään Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

 

Tälle sodalle ei ole perusteita, on kirjeen otsikko ja se kuuluu näin:

 

 

”Tälle sodalle ei todellakaan ole perusteita. Ukrainan valtio ansaitsee kaiken tukemme: sekä taloudellisesti että rukouksemme kautta. Kirkkomme hyväntekeväisyysjärjestö Filantropia ry tarjoaa yhden tavan lähettää ukrainalaisille kiireellistä kriisiapua. Kirkkomme valmistautuu myös tarjoamaan apua ja tukea turvapaikanhakijoille.

 

Vetoamme Moskovan patriarkaatin alaisiin piispoihin ja pappeihin rauhan edistämiseksi.

 

Tällä vaikealla hetkellä ajatuksemme ovat Ukrainan kansassa, pakenemassa sodan kauhuja naapurimaihin. Viattomat ovat aina sodan suurimmat uhrit, ja lasten tilanne on erityisen epämukava.

 

Meidänkin on pyrittävä rauhaan ja yhteisymmärrykseen. Tästä tilanteesta ei pidä syyttää tavallista Venäjän kansaa eikä kirkkomme jäsenyyden keskuudessa Suomessa syntyä epäharmoniaa. Jokainen kirkkomme jäsen on meille rakas etnisestä taustastaan riippumatta.

 

Pyydämme kaikkia muistamaan kärsiviä ihmisiä rukouksissaan ja pappeja tekemään rukouspalveluksia rauhan puolesta. Täydentäkäämme rukouksemme yhdessä!

 

Monet ovat huolissaan tämän sodan laajenemisen mahdollisuudesta. Maamme poliittisen johdon mukaan Suomessa ei tällä hetkellä ole välitöntä sotilaallista uhkaa. Kirkkona tietenkin rukoilemme Triuune Jumalaa, jotta voimme jatkaa "hiljaisen ja rauhanomaisen elämänjohtamista kaikessa jumaluudessa ja rehellisyydessä" (1. Timoteus 2:2).

”Joten jatkakaamme sitä, mikä tekee rauhan ja keskinäisen rakentumisen. ” (Roomalaiskirje 14:19)

Isällisellä rakkaudella Kristuksessa

 

 

+ Hänen korkeutensa, Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo

+ Hänen ylhäisyytensä, Kuopion ja Karjalan pääkaupunkiseudun Arseni

+ Hänen ylhäisyytensä, Oulun pääkaupunkiseudun Elia

+ Hänen armonsa, Haminan piispa Sergei”

 

 

*********************

 

 

Ortodoksinen kirkko ei suinkaan ole asiassa yksimielinen, sillä vetoomuksessa mainittu Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirill on Venäjän ortodoksisen kirkon päämies ja hengellinen johtaja sekä diktaattori Vladimir Putinin varaukseton kannattaja.

 

Onneksi patriarkka Kirill ei ole hengellinen esimies Suomen ortodoksisen kirkon piispoille.

 

*********************

 

Ortodoksisuus on tullut menneinä vuosikymmeninä minulle tutuksi, sillä anoppini oli miehensä kuolemaan saakka ortodoksi ja olen ollut mukana hänen sisarustensa lukuisissa siunaustilanteissa ja osaan arvostaa ortodoksisuutta.

 

Mieluusti poikkean ortodoksisissa jumalanpalveluksissa Venäjällä käydessäni.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ortodoksinen kirkko tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, Ukraina, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen ortodoksinen kirkko, Hänen korkeutensa Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Hänen ylhäisyytensä Kuopion piispa Arseni,