Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon!

Tiistai 12.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Ruotsin liittyminen puolustusliitto Natoon sai eilen lopullisen päätöksen, kun Ruotsin lippu kohosi omalle paikalleen Naton päämajan edessä Brysselissä.

 

Lippuseremoniassa puhunut Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson totesi mm. sen, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan vahvisti Ruotsissa käsityksen siitä, että täysimittainen sotilaallinen liittoutuminen on oikea ratkaisu.

 

Ruotsin liittyminen Natoon on myös Suomen kannalta elintärkeä asia, sillä muodostuuhan sen avulla taustavahvuutta myös Suomen puolustukselle.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon!, NATO, Puolustusliitto Nato, sotilasliitto Nato, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson, Ulf Kristersson, Naton päämaja,

Rohkaisevaa, että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!

Tiistai 19.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Yllätyin positiivisesti, että eilen järjestetyssä Kouvolan Turvallisuuskonferenssissa kaikki presidenttiehdokkaat kannattivat Suomen Nato-jäsenyyttä.

 

Olen koko aikuisikäni pitänyt tavoitteena, että Suomesta tulisi puolustusliitto Naton jäsen – tavoitteeni täyttyi 4.4.2023, kun Suomesta tuli Naton täysjäsen.

 

Valitettavasti on luonnollista, että pieni vähemmistö suomalaisista edelleen hännystelee Neuvostoliittoa ja Venäjää toimiessaan Nato-jäsenyyttämme vastaan.

 

Maamme Nato- ja EU-jäsenyydet muodostavat Suomen ulkopoliittiset kulmakivet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rohkaisevaa että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!, Kouvolan Turvallisuuskonferenssi 18.9.2023. Suomen Nato-jäsenyys, Nato, puolustusliitto Nato, EU, Suomen EU-jäsenyyt,

Puolustuksessa tarvitaan syvyyttä!

Lauantai 1.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Sotilastaktiikassa eräs keskeisimmistä periaatteita on se, että puolustuksessa tarvitaan syvyyttä.

 

Varusmiespalveluksen aikana puolustuslinjan syvyydeksi riitti parisenkymmentä metriä, mutta kertausharjoituksissa oltiin jo lähempänä totuutta, kun puolustuslinjaan syvyydeksi vaadittiin ainakin kilometri, mutta mielellään enemmänkin.

 

Puolustuslinjan syvyys on tänään ajankohtainen asia, kun Suomi on liittymässä puolustusliitto Natoon.

 

**********************

 

Uhka tulee idästä ja Suomi joutuu mahdollisessa puolustusliiton ja idän kriisitilanteessa kantamaan sivistyneen maailman puolesta ensisijaisen vastuun idän toimenpiteitä vastaan.

 

Mahdollisessa kriisitilanteessa Nato tarvitsee kuitenkin enemmän puolustuslinjan syvyyttä kuin pelkkä Suomen itä-länsi-etäisyys ja sen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että myös Ruotsi pääsee Naton jäseneksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustuksessa tarvitaan syvyyttä!, puolustusliitto Nato, Nato, Ruotsin liittyminen Natoon on tärkeää,

Nyt vasta Suomi on todellinen länsimaa!

Lauantai 18.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Saamme lausua Venäjän presidentti Vladimir Putinille parhaat kiitokset siitä, että Suomesta on vihdoinkin tulossa todellinen länsimaa, kun olemme liittymässä puolustusliitto Natoon!

 

Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmittiin 19.9.1944 Jatkosodan päättänyt välirauhansopimus.

 

Välirauhansopimuksen allekirjoittamisesta tulee kulumaan lähemmäs 80 vuotta, kun Suomi vihdoinkin pääsee Natoon liittymisen ansiosta todelliseksi länsimaaksi!

 

Natoon liittyminen on ollut koko aikuisikäni haaveilema toive.

 

Vladimir Putinista on paljon negatiivistä sanottavaa, mutta siitä hänelle on annettava tunnustus, että nyt Suomi on todellinen länsimaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt vasta Suomi on todellinen länsimaa! Puolustusliitto Nato, Nato, Vladimir Putin, Nyt Suomi on länsimaa, Jatkosota, välirauhansopimus, välirauhansopimus 19.9.1944,

Eilen oli ensimmäinen Puolustusvoimain lippujuhlapäivä sen jälkeen, kun päätimme pyrkiä puolustusliitto Natoon!

Sunnuntai 5.6.2022 - -Esko Erkkilä-

Saimme eilen viettää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää ”levennetyin hartioin”, sillä Eduskunta päätti 17.5.2022 äänestyksen jälkeen, että Suomi hakee jäsenyyttä puolustusliitto Natossa.  Äänestyksessä 188 kansanedustajaa kannatti Natoon liittymistä ja sitä vastusti 8 kansanedustajaa.

 

 

IMG_5456.JPG

 

 

Siniristilippu liehui eilen vankalla perustalla, sillä takanamme mahdollisessa kriisitilanteessa on koko läntinen Eurooppa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, puolustusliitto Nato, Puolustusvoimain lippujuhlapäivä, Puolustusvoimain lippujuhlapäivän liputus, Puolustusvoimain lippujuhlapäivä 4.6.2022,

Puolustusliitto Nato!

Tiistai 15.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän roistomainen hyökkäys Ukrainaa vastaan on nostanut esille Suomen liittymisen Natoon.

 

Olen viime päivinä seurannut suurella mielenkiinnolla keskustelua Suomen Natoon liittymisestä.

 

Eilen julkistetussa mielipidetutkimuksessa todettiin, että jo 62 % suomalaisista kannattaa liittymistä puolustusliitto Natoon.

 

Haluan kiinnittää erityistä huomiota siihen, että Natosta käytettäisiin termiä ”puolustusliitto”!

 

************


 

 

nato5

 

Pääsin vierailemaan Naton päämajassa Brysselissä tammikuussa 2014, mutta silloin Naton nykyinen päämajarakennus oli vasta rakenteilla ja vierailimme vielä vanhassa päämajassa.

 

Nykyinen päämajarakennus oli jo silloin rakenteilla ja tältä se silloin puolivalmiina näytti!

 

**************

 

Olen aina käyttänyt Natosta termiä ”puolustusliitto” ja toivon, että sitä termiä käytetään Natosta aina ja joka paikassa!

 

 

Puolustusliitto Nato!

 

 

-Esko Erkkilä-

 

2 kommenttia . Avainsanat: Puolustusliitto Nato!, Vierailu Naton päämajassa vuonna 2014, Nato, puolustusliitto Nato, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan, Venäjä, Venäjän hyökkäys,

Kukapa olisi uskonut, että Venäjän diktaattori Putin olisi paras konsulentti Suomen Nato-jäsenyyden puolesta!

Tiistai 1.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen tapahtui Suomen ulkopolitiikan perusteissa suuri muutos, kun Yle:n kansalaiskyselyssä oli tuloksena, että…

 

 

IMG_4933.JPG

 

…kansalaisten enemmistö puoltaa maamme liittymistä puolustusliitto Natoon.

 

 

Kansalaiskyselyn linjaus on vahva rätti niiden silmille, jotka jääräpäisesti ovat vastustaneet Suomen liittymistä läntiseen puolustusliitto Natoon.

 

On selvää, että Suomen liittyminen Natoon merkitsee tiettyä prosessia, joka vie oman aikansa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, puolustusliitto Nato, läntinen puolustusliitto Nato, YLE,