Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

77-vuotias Kalervo Kummola on ryhtymässä Tampereen pormestariksi?

Perjantai 7.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Tämänpäiväisen blogijuttuni otsikko päättyy kysymysmerkkiin, sillä politiikassa mikään ei ole ennen lopullisia päätöksiä varmaa.

 

75-vuotiaana kannatan, että minua pari vuotta vanhemmasta ”rautakansleri” Kalervo Kummolasta leivottaisiin Tampereen seuraava pormestari.

 

Tampereen pormestarin paikka tuli avoimeksi, kun pormestariutta hoitanut kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen valittiin kansanedustajaksi ja samoin tapahtui myös Tampereen apulaispormestari kokoomuksen Aleksi Jäntille.

 

Kannatan Kummolan valintaa pormestariksi ja siihen on muutamia – osin humoristisiakin – perusteita.

 

Kas näin:

 

  • olen joistakin vinkkeleistä tarkasteltuna yhdennäköinen Kalervo Kummolan kanssa ja sen vuoksi olenkin ainakin kahdesti saanut jääkiekko-otteluiden erätauoilla miesten vessoissa kommentteja; ”saatana, mitä tuo Kummola täällä tekee”!

 

Tapasin joskus Kummolan silmälääkärin vastaanotolla ja kerroin hänelle saamistani yhdennäköisyyskommenteista – Kummola kommentoi kertomaani näin:

 

        ”On sullakin ristinsä!”

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 77-vuotias Kalervo Kummola on ryhtymässä Tampereen pormestariksi?, Kalervo Kummola, Anna-Kaisa Ikonen, Aleksi Jäntti, Tampereen pormestari,

Suomen turvallisuusasioilla ei pitäisi leikitellä

Perjantai 24.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marin toimi ajattelemattomasti, kun taannoin heitti ilmoille ajatuksen, että Suomi voisi antaa Ukrainalle Hornet-hävittäjiä.

 

Marin teki suuren virheen, kun ilman kenenkään kanssa käytyä etukäteiskeskustelua meni ehdottelemaan, että Suomi luopuisi Horneteista Ukrainaan.

 

***************

 

Suomeen hankittiin aikoinaan 64 Hornet-hävittäjää ja niistä on vuosien varrella tuhoutunut erilaisissa lento-onnettomuuksissa 3.

 

***************

 

Minullakin on tietynlainen suhde Hornetteihin, sillä varusmiespalveluksen ja muutamien kertausharjoitusten jälkeen minut siirrettiin maavoimista Ilmavoimien organisaatioon.

 

Eräässä kertausharjoituksissa saimme illanistujaistemme vieraiksi muutaman lentäjän, jotka olivat osallistuneet Hornettien siirtolentoihin Yhdysvalloista Suomeen – laadukkaita pilotteja olivat.

 

*********************

 

Pidän Sanna Marinin mellastelua Hornet-asiassa aisan yli potkimisena ja annan täyden tukeni puolustusministeri Antti Kaikkosen toteamukselle, että Hornetit tarvitaan Suomen puolustukseen niiden käyttöiän loppuun saakka.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen turvallisuusasioilla ei pitäisi leikitellä, Sanna Marin, Sanna Marin ja Hornetit, Antti Kaikkonen ja Hornetit, Hornettien siirtolento Yhdysvalloista Suomeen, Ilmavoimat ja Hornetit, Suomen Hornetit ja Ukraina, Ukraina,

Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuudet sytyttävät poliittisissakin tapahtumissa

Lauantai 11.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti kaikille avoimen…

 

 

IMG_7286.JPG

 

…yhteislaulutilaisuuden Nokian Kerholassa 9.3.2023.

 

 

IMG_7331.JPG

 

Laulattajana toimi Mikko Alatalo ja myös minä olin yleisössä mukana!

 

 

IMG_7295.JPG

 

Mikon mukana säestäjänä oli hänen poikansa Kalle Alatalo.

 

 

IMG_7366.JPG

 

Yhteislaulutilaisuuden juonsi Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä ja hyvin juonsikin!

 

 

IMG_7287.JPG

 

Esiintymislavalla olivat esillä muutaman eduskuntavaaliehdokkaan roll ´up ja parhaat niistä olivat Marjo Mäkinen-Aakulan sekä Arto Pirttilahden roll´up:t!

 

 

Ehkä palaan yhteislaulutilaisuuden ohjelmaan ja esiintyjiin myöhemmin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuudet sytyttävät poliittisissakin tapahtumissa, Mikko Alatalo, Kalle Alatalo, Pirjo Ala-Hemmilä, Marjo Mäkinen-Aakula, Arto Pirttilahti, Keskustan Pirkanmaan piiri, Nokian Kerhola,

Maanantaimarkkina-pidot vain paranivat!

Tiistai 7.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Maanantaimarkkinat ja ne on viime kuukausina järjestetty Hämeenpuistossa.

Eilen järjestetyillä Maanantaimarkkinoilla olivat mukana kaikki puolueet, sillä olihan kyseessä viimeiset Maanantaimarkkinat ennen kesään Eduskuntavaaleja.

Keskusta oli panostanut eilisille Maanantaimarkkinoille poikkeuksellisesti, sillä osastolla oli tarjolla hernekeittoa.

Tarjottu hernekeitto oli laadultaan erinomaista, sillä yhteen annokseen osui useita palvilihakuutioita, jotka antoivat keitolle hienon maun.

 

Seuraavassa muutamia kuvia tilaisuudesta:

 

 

IMG_7261.JPG

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti oli mukana aamusta alkaen.

 

 

IMG_7274.JPG

 

Kansanedustajaehdokas Raili Naskali totesi tämän kuvani saatekstissä, että tässä on Pirkanmaan Keskustan kaksi kansanedustajaa vaalien jälkeen – minulle Railin ennustus sopii vallan hyvin!

 

 

IMG_7267.JPG

 

Janne Riitakorpi toimii nyt kansanedustaja Mikko Kärnän eduskunta-avustajana ja pyrkii kevään eduskuntavaaleissa senaattoriksi.

 

 

IMG_7275.JPG

 

Kansanedustajaehdokkaiden roll up´:t kertovat paljon laatijoidensa tyylitajusta ja tässä kisassa Keskustan Marjo Mäkinen-Aakula pitää ehdottomasti kärkisijaa!

 

 

Hieno päivä äänestäjillekin eilen Hämeenpuistossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkina-pidot vain paranivat!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Arto PIrttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Raili Naskali, Marjo Mäkinen-Aakula, Janne Riitakorpi, roll up, Pirkanmaan paras roll up, Hämeenpuisto,

Luomumunista löytyi ympäristömyrkyksi luokiteltuja PFAS-yhdisteitä

Tiistai 28.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilen uutisoitu, että luomukananmunista olisi löydetty ympäristömyrkyiksi luokiteltuja PFAS-yhdisteitä, ei ollut ainakaan minulle mikään yllätys.

 

Toimin aikoinaan rehuteollisuudessa maamme toiseksi suurimman yrityksen palveluksessa ja noiden PFAS-yhdisteiden analysointi rehuteollisuuden raaka-aineista oli jo yli kymmenen vuotta sitten rutiinitoimenpide.

 

Vuosien varrella minulle kertyi kattava aineisto eri raaka-aineiden analysointituloksista ja sen perusteella eilen uutisoitu ei ollut minulle mikään uutinen.

 

Luomutuotanto perustuu ruokinnassa paljolti yksittäisten raaka-aineiden käyttöön ja niiden hallitsemattomaan käyttämiseen, joten lopputuotteiden laatutaso voi olla arvaamaton.

 

Onneksi luomutuotannon laatutodellisuus alkaa pikkuhiljaa paljastumaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luomumunista löytyi ympäristömyrkyksi luokiteltuja PFAS-yhdisteitä, Luomutuotanto, PFAS-yhdisteet, PFAS-yhdisteet luomussa, onko luomutuotanto turvallista?,

Yleisömenestys kertoo, että K50-messut ovat tulleet tarpeeseen!

Sunnuntai 26.2.2023 - -Esko Erkkilä-

IMG_7224.JPG

Tampere-talossa järjestettiin eilen K50-messut eli leikkimielisesti tapahtuma, jonne pääsy oli kielletty alle 50-vuotiailta.

 

 

 

IMG_7221.JPG

 

Piipahdin paikalla heti avajaisten jälkeen ja yleisöä oli mukana tungokseen saakka.

 

 

Messuilla oli lukemattomia osastoja ja näytteilleasettajia, joiden kohderyhmänä ovat varttuneet kansalaiset.

 

 

IMG_7223.JPG

 

Puolueista olivat mukana Keskusta, Kokoomus, SDP sekä Kristillisdemokraatit.

 

 

Keskustan osastolla tapasin eduskuntavaaliehdokkaat Minna Sarvijärven (vasemmalla) ja minulle ennestään tuntemattoman Tarja Haapasaaren Lempäälästä!

 

 

IMG_7220.JPG

 

Pirkanmaan alueen Eläkeliiton paikallisyhdistyksistä omalla osastollaan oli mukana Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys ry ja tässä sen puheenjohtaja Markku Saarela yhdessä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajan Liisa Flinck-Vasaman kanssa!

 

 

Paljon oli tuttuja mukana messuilla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisömenestys kertoo että K50-messut ovat tulleet tarpeeseen! K50.messut, K50 messut Tampereella, K50-messut Tampere-talossa, Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Markku Saarela, Liisa Flinck-Vasama, Tampere-talo, Eläkeliitto

Totta nämäkin!

Lauantai 25.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Petra Schulze Steinen esitti puheenvuorossaan 23.2.2023 Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen järjestämässä eduskuntavaalitilaisuudessa mm. näitä ajatuksia:

 

 

IMG_7184.JPG

 

 

IMG_7186.JPG

 

 

”Hyvinvointialueiden kesken tullaan käymään kovaa kisailua rahoituksesta”

 

 

 

IMG_7187.JPG

 

 

IMG_7200.JPG

 

”Jotkut palvelut ovat vaarassa tippua kuntien ja hyvinvointialueiden vastuiden väliin”

 

 

IMG_7202.JPG

 

 

IMG_7206.JPG

 

 

”Muistettava, että ollaan ihmisten puolella”

 

 

 

Asiaa puhui Petra!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Totta nämäkin!, Petra Schultzen Steinen, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys,

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista!

Perjantai 24.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys järjesti eilen Tampereen Laikussa eli vanhan kirjastosalin luentosalissa…

 

 

IMG_7168.JPG

 

 

…Eduskuntavaalitilaisuuden, johon oli kutsuttu osanottajiksi kaikkien puolueiden edustajat.

 

 

Tilaisuuden juontajana oli ”järjestävän seuran” jäsen…

 

 

IMG_7167.JPG

 

…ex-kansanedustaja Markku Vuorensola.

 

 

Vuorensola totesi tilaisuuden aluksi, että esiintyjillä on kokemusta ja näkemystä – tämä kävi kaikille ilmi tilaisuuden edetessä!

 

 

*****************

 

 

Seuraavassa lyhyt kiteytys jokaisen ehdokkaan sanomasta:

 

 

 

IMG_7169.JPG

 

 

Sirpa Pursiainen, Kristillisdemokraatit: ”Jokaisen pitää saada ikääntyä turvallisesti”

 

 

IMG_7171.JPG

 

 

Petra Schulze Steinen, Keskusta: ”Talous ei ole itseisarvo, vaan se on väline”

 

 

IMG_7173.JPG

 

Asko Virtanen, Liike Nyt: ”Yrittäjät ovat yhteiskunnan moottoreita”

 

 

 

IMG_7175.JPG

 

Leena Mankkinen, SDP: ”Raha ja hoitajapula!”

 

 

 

IMG_7177.JPG

 

Sonja Hietaranta, Kokoomus: ”Kaikki viisaus ei asu julkisessa terveydenhoidossa”

 

 

 

IMG_7195.JPG

 

Timo Halttula, Vihreät: Luki kirjeen, jonka hän ”on kirjoittanut vuonna 2035”

 

 

IMG_7181.JPG

 

Esko Turunen, Vasemmistoliitto: Kertoi, että ei ole Vasemmistoliiton jäsen, mutta sen ajatukset sopivat hänen ajatusmaailmaansa.

 

 

IMG_7182.JPG

 

Susanna Saarinen, Perussuomalaiset: "Hallintohimmeleistä voidaan leikata”

 

 

*******************

 

 

IMG_7213.JPG

 

Tilaisuuden lopuksi esiintyjät kokoontuivat yhteiskuvaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista! Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Sirpa Pursiainen, Petra Schulze Steinen, Leena Mankkinen, Timo Halttula, Sonja Hietaranta, Susanna Saarinen, Esko Turunen, Markku Vuorensola, Asko Virtanen, Laikku,

Kymmenen vuotta ehti kulua ennen kuin havahduttiin korjaamaan edes osittain Jyrki Kataisen hallituksen tekemää virhepäätöstä!

Tiistai 21.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Jyrki Kataisen johtama hallitus teki joulukuussa 2013 kohtalokkaan päätöksen, jolla leipäviljan varmuusvarastot puolitettiin siten, että nykyisin Suomen varmuusvarastoissa on leipäviljaa ainoastaan kuuden kuukauden tarvetta vastaavasti.

 

 

IMG_7098.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen erityisavustaja Pertti Hakanen kertoi eilen Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsentapaamisessa, että Huoltovarmuuskeskus eli HVK on parhaillaan kasvattamassa leipäviljojen varmuusvarastomääriä 2,5 kuukauden verran.  Tämän jälkeen leipäviljojen varmuusvarastot riittäisivät 8,5 kuukauden tarpeisiin!

 

Rukiin vuotuinen elintarvikekäyttö on suuruusluokkaa 90 miljoonaa kiloa ja elintarvikekäyttöön päätyvän vehnän tarve on vuositasolla suuruusluokkaa 250 – 300 miljoonaa kiloa eli näiden perusteella voidaan hahmotella nykyisiä (6 kuukautta) ja tulevia (8,5 kuukautta) varmuusvarastointimääriä!

 

 

Yhteenvetona leipäviljojen varmuusvarastotasoista on todettava, että kokoomuksen Jyrki Katainen ja silloinen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen tekivät onnettoman päätöksen leipäviljojemme varmuusvarastointimääristä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Leipäviljan varmuusvarastot, HVK, Huoltovarmuuskeskus, Antti Kurvinen, Pertti Hakanen, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliitto, Jyrki Katainen, Jari Koskinen,

Poliittisia havaintoja Maanantaimarkkinoilta!

Torstai 9.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kiertelin viime maanantaina kameran kanssa poliittisten puolueiden osastoilla Tampereen Torikauppiasyhdistyksen järjestämillä Maanantaimarkkinoilla Hämeenpuistossa Tampereella ja tämmöisiä kuvia tallentui muistikortilleni:

 

 

IMG_7017.JPG

 

Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa, kun nykyinen Vasemmistoliitto on kuoriutunut kommunismia ja Neuvostoliittoa ihannoivista aatoksistaan Venäjän presidentti Putinia kritisoivaksi puolueeksi!

 

 

IMG_7019.JPG

 

Suomen Kommunistinen Puolue jaksaa jatkuvasti esiintyä osastollaan Maanantaimarkkinoilla ja jatkaa Nato-vastaista esiintymistään – liittäisi varmaan Suomen Varsovan liittoon, jos se vielä olisi olemassa!

 

 

IMG_7021.JPG

 

Kolmantena kuvana perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemen auto, jonka teippauksissa on onnistuttu ”viimmesempäälle”!  Tuota autoa on ilo katsella!

 

 

Ei mulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poliittisia havaintoja Maanantaimarkkinoilta!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, SKP, Suomen Kommunistinen Puolue, Vasermmistoliitto, Neuvostoliitto Putin, Venäjä, Perussuomalaiset, Veijo Niemi,

Ministerivieras Maanantaimarkkinoilla!

Tiistai 7.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina Maanantaimarkkinat.

 

Maanantaimarkkinat järjestettiin aikaisemmin Keskustorilla, mutta monien myllerrysten tuloksena ne on viime kuukausina järjestetty Hämeenpuistossa.

 

Hämeenpuisto on armottomasti syrjässä, mutta näillä systeemeillä on mentävä.

 

*******************

 

Poliittiset puolueet ovat ottaneet tavakseen esiintyä Maanantaimarkkinoilla ja eduskuntavaalien läheisyys villitsi kaikki puolueet eilen esiintymään Hämeenpuiston Maanantaimarkkinoilla.

 

***************

 

Taisi eilen olla ensimmäinen kerta, kun Tampereen Keskusta sai Maanantaimarkkinat-osastolleen vieraakseen ministerin, kun valtiovarainministeri Annika Saarikko vieraili osastolla!

 

Tässä muutama kuva ministeri Saarikosta Keskustan osastolla:

 

 

IMG_7026.JPG

 

Annika Saarikko jaksoi hymyillä kilpaa talvisen auringon kanssa.

 

 

IMG_7031.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi viihtyi hyvin ministerin seurassa.

 

 

IMG_7038.JPG

 

Ehdokkaat halusivat, että otan yhteiskuvan heistä sekä valtiovarainministeristä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerivieras Maanantaimarkkinoilla!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Tampereen Keskustori, Tampereen Hämeenpuisto, valtiovarainministeri Annika Saarikko, Annika Saarikko,

Kestämätön kytkentä!

Maanantai 6.2.2023 - -Esko Erkkilä-

On positiivista, että Teollisuusliitto tuli järkiinsä ja hyväksyi sen ja Teknologiateollisuuden työnantajien välille ehdotetun palkkaratkaisun.

 

Käsittämätöntä on sen sijaan se kytkentä, jolla kunta- ja hyvinvointialueiden työntekijöiden palkkariidassa työntekijät saavat sopimansa korotuksen ylimenevän osuuden oman korotuksensa päälle.

 

Käsittämättömiä ovat ammattiyhdistysliikkeen kuviot!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kestämätön kytkentä!, Teollisuusliitto, Teknologiateollisuuden työnantajat, ammattiyhdistysliike, ay-liike, Kunta- ja hyvinvointialueiden työntekijät, kunta- ja hyvinvointialueiden työntekijät ovat vapaamatkustajia,

Nyt on käyty Nokia Arenalla!

Lauantai 21.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry järjesti eilen jäsenilleen tutustumiskäynnin Nokia Arenalle – olin mukana yli kuudenkymmenen kiinnostuneen joukossa!

 

 

 

IMG_6945.JPG

 

Sisäänkäyntejä Nokia Arenalle on useita ja me menimme sisään tästä!

 

 

 

IMG_6942.JPG

 

Jääareena oli tyhjä ja samoin tyhjänä olivat myös katsomot.

 

 ***************

 

Käynti oli mielenkiintoinen ja se oli osaltani ensimmäinen ja saattoipa se olla myös viimeinen – toki jonkinlainen kulttuuritapahtuma saattaa saada minut uudemmankin kerran käymään Nokia Arenalla!

 

Jääkiekkotapahtumiin minua on turha houkutella!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt on käyty Nokia Arenalla!, Nokia Arena, eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry,

Eilinen oli synkkä päivä suomalaisen yhteiskunnan kannalta!

Perjantai 20.1.2023 - -Esko Erkkilä-

En olisi uskonut, että joudun elämään eilisen päivän, jossa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi äänin 11 – 5 hallituksen esityksen ns. translaiksi.

 

 

Päätös merkitsee – jos se tulee eduskunnan päätökseksi, että jokainen voi vuorovuosin oman ilmoituksensa perusteella olla joko nainen tai mies!

 

 

Käsittämätöntä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Synkkä päivä, Synkkä päivä suomalaisen yhteiskunnan kannalta, translaki eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta, vuorovuosin mies ja vuorovuosin nainen, vuorovuosin setä, vuorovuosin täti,

Vastuutonta toimintaa!

Keskiviikko 18.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilen saimme taas tuulahduksen vastuuttomasta työmarkkinapolitiikasta, kun Teollisuusliitto ilmoitti lakkovaroituksista, jotka koskevat eräitä Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n sekä Kemianteollisuus ry:n jäsenyrityksiä.

 

 

Lakkovaroituskuoroon yhtyivät lisäksi ylempien toimihenkilöiden YTN sekä Ammattiliitto Pro.

 

 

Lakkovaroitukset ovat tässä vaiheessa tietyllä tavalla tunnusteluja, sillä nyt varoitetut lakot kestäisivät kolme päivää helmikuun alussa. On selvää, että lakkojen sovittelujärjestelmä tulee siirtämään lakkojen voimaantuloa, joten keskustelu asiasta on vasta alkamassa.

 

 

Olin työelämässä aikoinaan hieman yli neljäkymmentä vuotta ja milloinkaan en ollut minkäänmoisen ammattiyhdistyspuljun jäsen ja siten en myöskään koskaan lakkoillut!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vastuutonta toimintaa!, Vastuutonta toimintaa ammattiyhdistysliikkeeltä, Teknologiateollisuuden työnantajat ry, Kemianteollisuus ry, YTN, Teollisuusliitto, ammattiyhdistysliike kusettaa, Ammattiliitto Pro,

Mitä tulevat vaalikeskustelut tuovatkaan tullessaan?

Maanantai 16.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Mediassa tai ainakin media innoittamina on viime päivinä käyty mielenkiintoisia keskusteluja eduskuntavaalien jälkeisistä asetelmista.

 

 

Oleellista näissä keskusteluissa on ollut se, että SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät sekä myös RKP jo etukäteen kieltäytyneet yhteistoiminnasta Perussuomalaisten kanssa.

 

 

En toki ole vähimmissäkään mielessä persu, mutta ihmettelen sen kanssa tehtävästä yhteistyöstä kieltäytymistä jo ennen kuin on käyty vaaliuurnilla!

 

 

Toki tuo SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden ja myös RKP:n toiminta sopii minulle, sillä kaventaahan se noiden puolueiden saamaa äänisaalista.

 

 

Povaakohan tuo, että SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP avittavat Perussuomalaiset huhtikuun eduskuntavaaleissa maamme suurimmaksi puolueeksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mitä tulevat vaalikeskustelut tuovatkaan tullessaan?, SDP ei suostu yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, Vasemmistoliitto ei suostu yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, Vihreät ei suostu yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, RKP ei suostu,

Verenpaineen mittaamisen pitää jokaisen itsensä hoitaa!

Tiistai 10.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry järjestää jäsentapaamisen joka toinen maanantai klo 11.00 Marttalassa.

 

Jäsentapaamisemme aiheena eilen oli ”Ikäihmisten palveluiden järjestäminen” ja aiheesta olimme saaneet alustajaksi…

 

 

IMG_6914.JPG

 

…yhdistyksemme jäsenen, psykologian erikoislääkärin ja teologian maisteri Reijo Laitisen.

 

 

Reijo Laitinen on myös Tampereen vanhusneuvoston jäsen eli hän on seuraajani tuossa luottamushenkilöpaikassa!

 

 

***************

 

 

Reijo Laitisen alustus oli mielenkiintoinen ja siinä tuli esille useita ikäihmisille tärkeitä seikkoja.

 

 

Eräs näistä seikoista oli se, että ikäihmisten pitäisi omaehtoisesti huolehtia verenpaineensa seurannasta.

 

 

Laitinen painotti, että verenpaineen seurannan pitää tapahtua omaehtoisesti eli omilla laitteilla kotona.

 

 

Omakohtaisesti totean, että meille on hankittu verenpainemittari ja taas eilen Rouva komensi minut pöydän ääreen ja mittasi verenpaineeni.

 

 

Yläpaineeni oli hieman koholla, mutta alipaine oli kohdallaan!

 

 

Suosittelen verenpaineen omaehtoista ja säännöllistä seurantaa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Verenpaineen mittaamisen pitää jokaisen itsensä hoitaa! , Verenpaine, Verenpaineen mittaaminen, Yläpaine, Alapaine, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry, Reijo Laitinen, Tampereen Vanhusneuvosto,

MTV:n ja YLE:n välinen taistelu Yhdysvaltain senaatin puhemiestermistä!

Lauantai 7.1.2023 - -Esko Erkkilä-

 

Aamulehden päätoimittajana aikoinaan toiminut Jouko Jokinen väänsi edustamansa lehden käyttämään Eduskunnan puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”.

 

 

Jokisen edustama nimitys on laiton, sillä Suomen perustuslain 34. pykälässä todetaan näin:

 

 

”Eduskunta valitsee keskuudestaan valtiopäiviksi kerrallaan puhemiehen ja kaksi varapuhemiestä.”

 

 

Yleisradioon siirryttyään Jokinen jatkaa perustuslain vastaista nimittelyään ja nyt saamme joka päivä todeta, että Yleisradio käyttää Yhdysvaltain senaatin puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”, mutta onneksi MTV:n uutisissa pysytään Suomen perustuslain mukaisessa menettelyssä eli puhutaan puhemiehestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: MTV:n ja YLE:n välinen taistelu Yhdysvaltain senaatin puhemiestermistä!, yhdysvaltain senaatti, yhdysvaltain senaatin puhemies, Yhdysvaltain senaarin puhemies ei ole puheenjohtaja, Suomen perustuslain 34 pykälä, Eduskunnan puhemies, MTV on oikeassa, YLE,

Maanantaimarkkinoiden siirtäminen ratikan autioittaman Hämeenkadun päähän Hämeenpuistoon on ollut niille karhunpalvelus!

Tiistai 3.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry:n aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina järjestämät Maanantaimarkkinat ovat tuoneet elämää muuten ratikan aiheuttamista ongelmista kärsivän Tampereen elämään.

 

Maanantaimarkkinat on perinteisesti järjestetty Keskustorilla, mutta nyt ne on jouduttu muiden tapahtumien tieltä jouduttu siirtämään Hämeenpuistoon.

 

Matka Keskustorilta Hämeenpuistoon ei ole pitkä, mutta kun välissä on…

 

 

IMG_6905.JPG

 

…ratikan täysin autioittama Hämeenkatu, ovat Maanantaimarkkinat menettäneet merkityksensä.

 

*******************

 

Varsinaisia torimyyjiä eilen oli paikalla vain muutama, mutta pääosin Hämeenpuiston keskikäytävä huuteli tyhjyyttään.

 

 

Harmillista tuo ratikan aiheuttama Tampereen ydinkeskustan autioituminen, mutta Partolan, Turtolan, Linnainmaan, Lielahden ja Kalevan kauppakeskukset sekä Ideapark Lempäälässä ja Kauppakeskus Elo Ylöjärvellä kiittävät!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikka, Ratikan autioittama Hämeenkatu, Ratikan näivettämä Tampereen ydinkeskusta, Ideapark, Kauppakeskus Elo, Partolan kauppakeskus, Lielahden kauppakeskus, Turtolan kauppakeskus, Kalevan kauppakeskus, Linnainmaan kauppakeskus, Tampereen torikauppiasyh.

Kahden vuoden korona-tauko on lisännyt Uudenvuoden paukuttelua!

Maanantai 2.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Omaan kokemusta vuodelta 1989 saakka, jolloin ensimmäisen kerran järjestimme omakotialueellamme Palokallion Pamauksen.

 

Palokallion Pamaus on Palokallion Omakotiyhdistys ry:n järjestämä Uudenvuoden tapahtuma, joka järjestetään omakotitaloamme vastapäätä kadun toisella puolelle.

 

Koronan vuoksi tapahtumassa on ollut kahden vuoden tauko, mutta nyt taas järjestimme Palokallion Pamauksen.

 

Hallituksemme teki päätöksen tapahtuman järjestämisestä – olen hallituksen varapuheenjohtaja, mutta en ollut paikalla tuossa kokouksessa.

 

Tapahtuman järjestäminen jäi vastuulleni, vaikka en ollut siitä päättämässä.

 

***************

 

Jaoin kutsut asukkaiden postilaatikkoihin ja yllätyksekseni paikalle saapui Uudenvuodenyönä klo 23.45 n. kahdeksankymmentä palokalliolaista vieraineen.

 

Hankin Pamaus-tavaroita hieman yli 166 eurolla ja hankinnat menivät jokseenkin nappiin, sillä ainoastaan…

 

 

IMG_6891.JPG

 

…nuotiomakkaroiden osalta jouduimme hieman pieneen pakkotarjontaan.

 

 

IMG_6897.JPG

 

Ilotulitusvälineitä väellä oli runsaasti ja selvästi näkyi, että kahden vuoden koronatauko on lisännyt Uudenvuoden paukuttelun tarvetta.

 

 

Järjestelyt onnistuivat hyvin vaikka hoidinkin ne pääosin yksin!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kahden vuoden korona-tauko on lisännyt Uudenvuoden paukuttelua!, Palokallio, Palokallion Pamaus, Palokallion Omakotiyhdistys ry, nuotiomakkara,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »