Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kahden vuoden korona-tauko on lisännyt Uudenvuoden paukuttelua!

Maanantai 2.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Omaan kokemusta vuodelta 1989 saakka, jolloin ensimmäisen kerran järjestimme omakotialueellamme Palokallion Pamauksen.

 

Palokallion Pamaus on Palokallion Omakotiyhdistys ry:n järjestämä Uudenvuoden tapahtuma, joka järjestetään omakotitaloamme vastapäätä kadun toisella puolelle.

 

Koronan vuoksi tapahtumassa on ollut kahden vuoden tauko, mutta nyt taas järjestimme Palokallion Pamauksen.

 

Hallituksemme teki päätöksen tapahtuman järjestämisestä – olen hallituksen varapuheenjohtaja, mutta en ollut paikalla tuossa kokouksessa.

 

Tapahtuman järjestäminen jäi vastuulleni, vaikka en ollut siitä päättämässä.

 

***************

 

Jaoin kutsut asukkaiden postilaatikkoihin ja yllätyksekseni paikalle saapui Uudenvuodenyönä klo 23.45 n. kahdeksankymmentä palokalliolaista vieraineen.

 

Hankin Pamaus-tavaroita hieman yli 166 eurolla ja hankinnat menivät jokseenkin nappiin, sillä ainoastaan…

 

 

IMG_6891.JPG

 

…nuotiomakkaroiden osalta jouduimme hieman pieneen pakkotarjontaan.

 

 

IMG_6897.JPG

 

Ilotulitusvälineitä väellä oli runsaasti ja selvästi näkyi, että kahden vuoden koronatauko on lisännyt Uudenvuoden paukuttelun tarvetta.

 

 

Järjestelyt onnistuivat hyvin vaikka hoidinkin ne pääosin yksin!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kahden vuoden korona-tauko on lisännyt Uudenvuoden paukuttelua!, Palokallio, Palokallion Pamaus, Palokallion Omakotiyhdistys ry, nuotiomakkara,

Nyt Keskustalla on Pirkanmaalla oikea meininki!

Torstai 29.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Muutaman päivän kuluttua Suomessa alkaa uusi aika, kun maamme jakaantuu 21 hyvinvointialueeseen, joiden vastuulla on sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen 1.1.2023 lukien. 

 

Hyvinvointialueella on itsehallinto ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

 

Hyvinvointialueiden aluevaltuustot on valittu sunnuntaina 23.1. toimitetuissa aluevaaleissa.

 

Pirkanmaalla Keskusta taisteli tasapäisesti hyvinvointialueen kolmanneksi suurimmasta paikasta, mutta jäi äänimäärissä lopulta kuudenneksi.

 

Pirkanmaan hyvinvointialueella Keskustan valtuustoryhmä on vaalien jälkeen ollut aktiivinen ja Joulun sekä Uudenvuoden välipäivinä se on järjestänyt isoja yleisötilaisuuksia, joissa sen jäsenet ovat tavanneet hyvinvointialueen asukkaita.

 

 

IMG_6885.JPG

 

Osallistuin eilen yleisötilaisuuteen, jonka Keskustan valtuustoryhmä järjesti Ravintola Sarvessa Kyröskoskella.

 

Mukana olivat Pirkanmaan hyvinvointialueen Keskustan valtuustoryhmästä (vasemmalta alkaen) Minna Sarvijärvi, Klaus Myllymäki, Marjo Mäkinen-Aakula, Katariina Pylsy sekä Linda Lähdeniemi.

 

Arvostan Keskustan valtuustoryhmää ja sen toimintaa, sillä nyt koettu uudenlainen asukkaiden kuuleminen ja heidän huomioimisensa on jotain uutta, johon politiikanteossa ei ole totuttu!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt Keskustalla on Pirkanmaalla oikea meininki!, Pirkanmaan hyvinvointialue, Keskustan aluevaltuustoryhmä Pirkanmaalla, Minna Sarvijärvi, Klaus Myllymäki, Marjo Mäkinen-Aakula, Katariina Pylsy, Linda Lähdeniemi, Ravintola Sarvi, Kyröskoski, Hämeenkyrö,

Ei ehkä otollisin aika etsiä uusia jäseniä!

Tiistai 27.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain toissa yönä eräältä fb-kaveriltani Messenger-viestin, jossa tämä kaverini houkutteli minua liittymään…

 

 

IMG_6880.JPG

 

…Suomi-Venäjä-Suomi –seuran facebook-sivuille!

 

En tunne suurta innostusta tässä tilanteessa liittyä mihinkään Suomi-Venäjä –kotkotuksiin, mutta sen verran asia kiinnosti, että vierailin Suomen-Venäjä –seuran nettisivuilla.

 

Totesin, että paljon on väkeä töissä Suomi-Venäjä –seurassa, mutta mitään aktiivista toimintaa Venäjän suuntaan heillä ei ole, vaan esim. kaikki ensi vuodelle suuntautuva toiminta on erilaisia matkoja eri puolille Suomea.

 

Tänä vuonna Suomi-Venäjä –seura on ollut melkoisessa vastatuulessa, sillä mm.Venäjän ulkoministeriö ilmoitti lopettavansa yhteistyön seuran kanssa kesäkuussa. Syynä oli se, että seura oli tuominnut helmikuussa Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa ja sanonut sen olevan "täysin kansainvälisen oikeuden vastainen".

 

Eräät keskustalaiset poliitikot ovat toimineen Suomi-Venäjä –seuran puheenjohtajina ja ainakaan Katri Kulmunille tai Petri Honkoselle tuo tehtävä ei ole ollut meriitti!

 

 

On selvää, että en tule liittymään Suomi-Venäjä –seuran fb-ryhmään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ei ehkä otollisin aika etsiä uusia jäseniä!, Suomi-Venäjä -seura, Suomi-Venäjä-Suomi -facebookryhmä, Katri Kulmuni, Petri Honkonen, Suomi-Venäjä - seuran puheenjohtaja,

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

Keskiviikko 21.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Pitää olla pimeää, jotta päästään kohti valoa, kevättä ja kesää.

 

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

 

Vielä tänäänkin kuljemme pimeyttä kohti, mutta klo 23.48 kaikki muuttuu, kun päivä alkaa pidentymään.

 

Kevättalvi on toivon ja uskon aikaa ja tuo aika alkaa tänään.

 

Runsas lumi on auttanut kulunutta pimeää aikaa, mutta nyt alkaa todellinen matka kohti kevättä.

 

Lopetin mökkikauden marraskuun alussa ja nyt odotan huhtikuuta ja mökkikauden alkamista.

 

Talvipäivän seisaus eli tämä päivä palauttaa toivon, että pimeys päättyy.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään., Talvipäivän seisaus 21.12.2022 klo 23.48, Nyt alkaa valkeus, Pimeys päättyy,

Meni yhdeksän vuotta, jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!

Tiistai 13.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 2013 hallituksen pääministerinä oli kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja siihen kuuluivat kokoomuksen lisäksi sosiaalidemokraatit, vihreät, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit sekä huhtikuuhun 2014 saakka vasemmistoliitto.

 

Tuo Kataisen hallitus vähät välitti maamme kansallisesta turvallisuudesta ja eräs tuon piittaamattomuuden ilmenemismuodoista oli, kun se puolitti maamme leipäviljan varmuusvarastot.

 

Maamme leipäviljan varmuusvarastot riittivät aikaisemmin vuoden tarpeisiin, mutta Kataisen hallitus puolitti ne ja nyt meillä on leipäviljaa Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimissa varmuusvarastoissa vain puolen vuoden tarvetta vastaava määrä.

 

Viljojen varmuusvarastoista myytiin Kataisen hallituksen päätöksellä elintarvikelaatuista viljaa noin 146 miljoonaa kiloa, josta vajaat 130 miljoonaa kiloa oli vehnää.

Myynti tapahtui useassa erässä 13 kuukauden aikana vuosina 2015–16.

 

******************

 

Tervehdin suurella tyydytyksellä eilen tehtyä päätöstä, jolla Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimia leipäviljan varmuusvarastoja nostetaan siten, että ne riittävät kahdeksan ja puolen kuukauden tarpeisiin.

 

Valitettavaa puolestaan on se, että edelleenkään emme yllä niihin varmuusvarastointimääriin, jotka olivat voimassa ennen kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemiä leikkauspäätöksiä.

 

Vaadin, että leipäviljamme varmuusvarastointimäärät palautetaan ennen vuotta 2013 olleelle tasolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meni yhdeksän vuotta jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!, Huoltovarmuuskeskus, Leipäviljojen varmuusvarastot, Jyrki Katainen, Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus teki karhunpalveluksen Suomelle,

Yhteiskunnan tarjoamien rokotusten välttely on vastuutonta!

Tiistai 29.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Parhaillaan on aika, jolloin kansalaisille on tarjolla maksuttomia rokotuksia koronaa ja influenssaa vastaan.

 

 

IMG_6656.JPG

 

Kävin eilen ottamassa ”kaksi piikkiä” eli korona- ja influenssapiikit TAYS:n Hatanpään sairaalassa.

 

Influenssarokotuksista olen useimpina vuosina laistanut, mutta nyt otin myös flunssapiikin.

 

Koronarokotukset olen koko ohjelman mukaan ottanut ja eilen olikin kyseessä viides koronapiikki.

 

Olen erityisesti koronarokotusten osalta vastuullinen, sillä ymmärrän, että koko rokotusohjelma pitää läpikäydä, jotta tuolta taudilta välttyy tai ainakin sen esiintyminen sitten aikanaan on lievää.

 

En osaa arvostaa niitä uskalikkoja, jotka jopa rehvastelevat sillä, että eivät ole ottaneet ainuttakaan koronapiikkiä – pidän heitä vastuuttomina!

 

He ovat vastuuttomia itseään kohtaan, mutta erityisesti he ovat vastuuttomia muita ihmisiä kohtaan, sillä koronan kanssa ei pitäisi leikitellä.

 

Kahden piikin eli viidennen koronapiikin ja flunssapiikin ottaminen sujui ilman ajanvaraustakin Hatanpäällä nopeasti – odotusaika oli lähes tunnin, mutta varsinaiset piikit sain selvästi alle viidessä minuutissa!

 

Nyt on hyvä mieli, sillä tunnen tehneeni kansalaisvelvollisuuteni!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhteiskunnan tarjoamien rokotusten välttely on vastuutonta!, korona, koronarokotukset, viides koronarokotus, influenssarokotus, TAYS, TAYS Hatanpää,

Huligaanit olivat eilen sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!

Keskiviikko 23.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olemme Palokallion Omakotiyhdistys ry:nä aikoinaan hankkineet asukkaidemme käyttöön paperinkeräyskontin, jonka tyhjennyksestä huolehtii Keskisen keräys ja kuljetus Oy.

 

 

IMG_6638.JPG

 

Kontti sijaitsee omakotitaloamme vastapäätä kadun toisella puolella ja se on töherryksiä lukuun ottamatta saanut olla rauhassa, mutta eilen jotkut älypäät olivat sytyttäneet sen sisällä olleet jätepaperit tuleen.

 

IMG_6642.JPG

 

Palokunta kävi pillit soiden sammuttamassa kytevän ja runsaasti savua aikaansaaneen tulipalon.

 

Kaikkea ne vatipäät saavat aikaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huligaanit olivat 22.11.2022 sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!, Palokallio, Palokallion Omakotiyhdistys ry, vatipäät, huligaanit, Pirkanmaan Pelastuslaitos, Keskisen keräys ja kuljetus Oy,

Pahalta näyttää taas!

Perjantai 11.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Fingrid suunnittelee uutta voimajohtoyhteyttä Kristiinankaupungin ja Nokian välille.

 

Hanketta koskeva ympäristövaikutusten arviointimenettely on käynnistynyt, kun arviointiohjelma on toimitettu Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle lokakuussa 2022.

 

MTK Pirkanmaa järjesti eilen teams-kokouksen asian tiimoilta ja osallistuin tuohon kokoukseen.

 

Tilanne näyttää pahalta Maatalousyhtymä Erkkilän eli synnyinkotini osalta, sillä uusi linja tulee kulkemaan maidemme läpi.  Hyvää - jos tässä nyt pätkääkään on hyvää – on se, että kaavailtu linja tulisi kulkemaan aikaisemmin raivatun voimalinjan linjausta pitkin.

 

Metsässä linjalta on pysyvästi poistettava koko puusto 42 metrin leveydeltä ja sen lisäksi linjan molemmin puolin on 10 metrin oheisvyöhyke, jossa puita saa kasvattaa vain tavallista lyhyemmiksi eli metsässä haittaleveys on 62 metriä!

 

Odottelen tarkempia tietoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pahalta näyttää taas!, Fingrid Oy, voimajohtoyhteys Kristiinankaupungin ja Nokian välille, Viljakkala, MTK-Pirkanmaa, MTY Erkkilä,

Teemu Keskisarja: "Internet on epäkulttuuria ja on perseestä!"

Tiistai 8.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Historioitsija Teemu Keskisarja oli luennoitsijana Viljakkalan yhtenäiskoululla eilen maanantaina 7.11.2022 klo 17.30.

 

Yhtenäiskoulun ruokala osoittautui liian pieneksi ja osa kuulijoista joutuikin seuraamaan luentoa käytävälle nostetuilla jakkaroilta.

 

Olin mukana tilaisuudessa.

 

********************

 

IMG_6461.JPG

 

Teemu Keskisarjan yleisöluennon aiheena oli: ”Suomalaista sivistyshistoriaa uskonpuhdistuksesta internettiin”.

 

IMG_6463.JPG

 

Keskisarja on ”puhevalmis” esiintyjä ja siitä kertoo se, että hänellä oli esityksensä tukena vain ryppyinen aanelonen, johon hän oli etukäteen kirjoittanut esityksensä tukisanat – arvostan!

 

IMG_6460.JPG

 

Historioitsija Teemu Keskisarjan mielestä kulttuuri-ihmiset ja heidän vaikutuksensa ovat pidempiaikaisia kuin esim. sotapäälliköt ja sotapäällikköinä hän mainitsi mm. Mannerheimin.

 

Kulttuurillisesti Suomi on menossa alaspäin ”kuin lehmän häntä”. Tähän on Keskisarjan mielestä syynä englannin ylivalta myös Suomessa.

 

Lasten ja nuorten oppimisvaikeudet sekä mm. unettomuus ovat tämän epäkulttuurin aiheuttamia.

 

Internet ja älypuhelimet ovat Keskisarjan mielestä tilanteen aiheuttajia ja sen vuoksi ne ”ovatkin perseestä”.

 

Yleisöluentonsa lopuksi Keskisarja totesi yks´oikoisesti, että Internet on tuhottava!

 

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättelevä esitys!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Teemu Keskisarja, historioitsija Teemu Keskisarja, Internet on epäkulttuuria ja on perseestä!, Internet, älypuhelimet, Viljakkala, Viljakkalan yhtenäiskoulu,

Jo vuonna 1967 "Pyhäinmiestenpäivän" nimi muutettiin muotoon "Pyhäinpäivä"

Sunnuntai 6.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Vietimme eilen Pyhäinpäivää, joka on kristillinen pyhimysten, marttyyrien ja vainajien päivä.

 

Perhekuntamme perinteisiin kuuluu, että Pyhäinpäivänä viemme läheistemme haudoille kynttilät ja muistelemme heitä.

 

IMG_6441.JPG

 

Viljakkalan kirkko ja kirkkomaa ovat hengellinen kotini, sillä Viljakkalan kirkkomaalle on haudattuina isäni ja äitini sekä heidän molempien vanhempansa.

 

Sinne on haudattuna myös neljä setääni sekä kolme tätiäni ja lukematon määrä naapureita sekä tuttuja kyläläisiä.

 

 

IMG_6443.JPG

 

Viljakkalan kirkkomaalla on muualle haudattujen muistokivi ja sen äärelle myös eilen laskin sytytetyn kynttilän.

 

 

IMG_6444.JPG

 

”Oi saanhan joukkoon autuaitten

kans` ystäväini ja omaisten

mä päästä kerran

luo armon Herran”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jo vuonna 1967 Pyhäinmiestenpäivän? nimi muutettiin muotoon ?Pyhäinpäivä?, Pyhäinmiestenpäivä, Pyhäinpäivä, Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan hautausmaa, Muualle haudattujen muistokivi,

Saattaisin jotain tietää minäkin!

Keskiviikko 26.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Huomasin, että MTK:n entisen puheenjohtajan Heikki Haaviston muistelmat ovat ilmestyneet.

 

Heikki Haavisto teki pitkän luottamushenkilöuran mm. Raision Tehtaat Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajana 1988 – 1996 ja hallituksen puheenjohtajana vuodesta 1997.

 

Haaviston muistelmakirjan kommenteissa todetaan, että hän kummeksuu kirjassa Raision johtajien osaamattomuutta sekä optioahneutta.

 

Raision johtajien osaamattomuudesta minulla on lähikokemusta, sillä olihan Raisio työantajani päivälleen 40-vuotta 1.12.1970 alkaen.

 

Vain yksi yhtymän pääjohtajista poikkesi pääjohtaja Veikko Vainion lisäksi osaamisellaan ja hän oli pääjohtaja Matti Salminen.

 

Vuorineuvos Matti Salminen toimi Raision pääjohtajana vuosina 1992 – 1999 ja hänen pääjohtajakautensa oli Raisio Yhtymälle vahvaa eteenpäinmenon sekä kasvun aikaa – Salmisen Raisiossa oli ilo työskennellä.

 

Pitääpä hankkia luettavakseen Heikki Haaviston muistelmateos ”Talonpojan muistelmat”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saattaisin jotain tietää minäkin!, Heikki Haavisto, Raision Tehtaat Oy, Raisio Yhtymä, Raision hallintoneuvoston puheenjohtaja Heikki Haavisto, pääjohtaja Veikko Vainio, pääjohtaja Matti Salminen, Raision johtajien osaamattomuus, Talonpojan muistelmat,

Yhdistyneet kansakunnat on menettänyt merkitystään!

Tiistai 25.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilinen eli lokakuun 24. päivä oli Yhdistyneiden kansakuntien vuosipäivä, jota vietettiin Yhdistyneiden kansakuntien (YK) perustamisen kunniaksi.

 

Sanottuun päivään mennessä vuonna 1945 oli riittävän suuri määrä jäsenvaltioita vahvistanut YK:n perustamissopimuksen niin, että se tuli voimaan.

 

Suomi liittyi YK:hon vuonna 1955 ja jo 1950-luvun lopulla aloitimme osallistumisen YK:n rauhanturvaamistoimintaan.

 

 

IMG_6373.JPG

 

Suomalaisissa kalentereissa YK:n päivä on ollut merkittynä vuodesta 1968 ja vakiintuneeksi liputuspäiväksi se tuli vuodesta 1987 lähtien.

 

On luonnollista, että eilen lipputangossamme oli siniristilippu – kuva on otettu liputusajan viime hetkillä ja kuva on laadultaan heikko.

 

*****************

 

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on muuttanut monta asiaa ja eräs niistä on se, että sota on rapauttanut YK:n merkitystä arvostettuna maailmanjärjestönä.

 

Venäjän mahdollisuus käyttää YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan rapauttaa koko YK:n toimintaa.

 

*****************

 

On sanomattakin selvää, että YK:n roolin heikentyminen vahvistaa EU:n sekä Naton merkitystä kansainvälisessä yhteistyössä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdistyneet kansakunnat on menettänyt merkitystään!, EU:n merkitys on kasvanut, Naton merkitys on kasvanut YK:n turvallisuusneuvosto, veto-oikeus, Venäjä käyttää veto-oikeuttaan, YK, Yhdistyneet kansakunnat,

Ryhdikäs päätös Katariina Pylsyltä!

Torstai 13.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Agrologit ry:n puheenjohtaja ja Pirkanmaan aluevaalien keskustalainen ääniharava…

 

 

katariinapylsy.JPG

…Katariina Pylsy kertoi eilen tehneensä päätöksen, että ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa.

 

 

Katariina kertoi keskittyvänsä luottamushenkilöpostiinsa Hämeenkyrön kunnanvaltuustossa sekä Pirkanmaan aluevaltuustossa.

 

 

Katariinan päätös alentaa ehdokaspohdintojeni määrän kahteen henkilöön, mutta siitä huolimatta arvostan Katariinan päätöstä – toivon listoille pätevää tamperelaista ehdokasta.

 

Mielipiteeni vaalien ehdokkuuksista myötäilee Katariinan päätöstä ja toivoisin, että varsin monet henkilöt noudattaisivat hänen linjaustaan ja keskittyisivät vain muutamien luottamushenkilöpestien tavoitteluun!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ryhdikäs päätös Katariina Pylsyltä! Katariina Pylsy, Hämeenkyrön kunnanvaltuutettu Katariina Pylsy, Pirkanmaan aluevaltuutettu Katariina Pylsy, Pirkanmaan Agrologit ry, Pirkanmaan Agrologit ry:n puheenjohtaja Katariina Pylsy,

Eläkeläisillä on ääni heilläkin!

Perjantai 7.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys teki retken Eduskunnan kyselytunnille viime viikon torstaina ja saman aktiviteetin olivat toteuttaneet myös eräät muut eläkeläisjärjestöt.

 

 

IMG_6267.JPG

 

Isäntänämme oli kansanedustaja Aarto Pirttilahti ja mukana oli myös…

 

 

IMG_6268.JPG

 

…Jouni Ovaska.

 

 

Meitä kävi tervehtimässä myös…

 

 

IMG_6291.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

IMG_6294.JPG

 

Vieressämme oli Eläkeliiton Seinäjoen yhdistyksen seurue ja sen isäntinä olivat kansanedustaja Pasi Kivisaari sekä ministeri Antti Kurvinen.

Harmittelen, että en käynyt pyytämässä Antti- ministeriä tervehtimään myös meitä!

 

***************

Kyselytunti kiinnosti myös demareita, sillä yleisön joukossa olivat myös…

 

IMG_6286.JPG

 

…kansanedustajien Matias Mäkysen ja…

 

 

IMG_6284.JPG

 

…Eveliina Heinäluoman isännöimät eläkeläisporukat!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antti Kaikkonen, Eläkeläisillä on ääni heilläkin!, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliitto, Arto Pirttilahti, Eduskunnan kyselytunti, Jouni Ovaska, Eveliina Heinäluomas, Matias Mäkynen, Pasi Kivisaari, Antti Kurvinen,

Korona sulki Eduskunnan yleisölehterit yli kahdeksi vuodeksi!

Torstai 6.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Olin junailuvastuussa, kun Eläkeliiton Tampereen yhdistys oli tekemässä jäsenmatkaa Eduskunnan kyselytunnille 12.3.2020.

 

Järjestelyt olivat jokseenkin valmiit, kun tuli päätös, että yleisöä ei päästetä seuraamaan kyselytunteja.

 

 

Tilanne oli ”päällä” runsaat kaksi vuotta, sillä vasta nyt syksyllä Eduskunnan lehterit avautuivat yleisölle.

 

**************

 

Vierailumme oli sovittu…

 

 

IMG_6282.JPG

 

…kansanedustaja Arto Pirttilahden kanssa, mutta suunnitelmat eivät siis silloin toteutuneet.

 

**************

 

Koronapeikko on pienentynyt ja Eduskunnan yleisölehterit ovat avautuneet kansalaisille.

 

 

Onneksi…

 

IMG_6281.JPG

 

 

IMG_6266.JPG

 

…kansanedustaja Arto Pirttilahti pääsi myös nyt eli viime torstaina isännäksemme ja saimme hänen johdollaan kuulla Eduskunnan toiminnasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona sulki Eduskunnan yleisölehterit yli kahdeksi vuodeksi!, Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eduskunnan kyselytunti, Eduskunta, Eduskunnan yleisölehterit,

Mies paikallaan - Antti Kaikkonen!

Keskiviikko 5.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Politiikassa on onnistujia ja epäonnistujia – eräs parhaimmista onnistujistamme on puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

Syvän rauhan aikana puolustusministeriä pidettiin ministereistä aliarvostetuimpana ja silloin pidettiinkin tärkeänä, että puolustusministerin piti olla mies, jotta puolustusministeri voisi käydä kenraalien kanssa kusella nurkan takana!

 

Antti Kaikkonen valittiin kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä vuonna 2003 ja on siitä alkaen ollut kansanedustajana.

 

Puolustusministerinä Antti Kaikkonen toimi Antti Rinteen johtamassa hallituksessa ja jatkoi samassa pestissä, kun pääministeriksi tuli Sanna Marin.

 

***

 

Olen ”aina” arvostanut Antti Kaikkosta ja äänestinkin häntä Keskustan puheenjohtajaksi Juha Sipilän seuraajaksi vuonna 2019 – lyhytaikaiseksi puheenjohtajaksi valittiin kuitenkin Katri Kulmuni.

 

 

**********************

 

 

IMG_6293.JPG

 

Antti Kaikkonen kävi viime torstaina tervehtimässä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäseniä, kun vierailimme Eduskunnan kyselytunnilla.

 

*****************

 

Ennakkotietona kerron, että puolustusministeri Antti Kaikkonen vierailee Tampereella Kirjastotalo Metsossa maanantaina 10.10.2022 klo 15.00 -16.30!

 

Tervetuloa tapaamaan Antti Kaikkosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mies paikallaan - Antti Kaikkonen!, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Puolustusministeri Antti Kaikkonen Tampereella 10.10.2022 klo 15.00, Eläkeliiton Tampereen yhdistys,

Eduskunnan kyselytunti kerää ministerit ministeriaitioon!

Tiistai 4.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin viime torstaina lehteriyleisönä seuraamaan Eduskunnan kyselytuntia – olin mukana Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenenä.

 

Kyselytunti televisioidaan ja on todettava, että televisioinnin kautta pääsee vallan mainiosti seuraamaan ministerien käyttäytymistä ja heidän vastauksiaan kysymyksiin.

 

Seuraavassa kuvakimara ministeriaition tapahtumista:

 

 

IMG_6299.JPG

 

 

IMG_6300.JPG

 

 

IMG_6302.JPG

 

 

IMG_6305.JPG

 

 

IMG_6306.JPG

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti kerää ministerit ministeriaitioon!, Kyselytunti, ministeriaitio, Suomen hallitus, Eduskunnan lehterit, Eläkeliiton Tampereen yhdistys,

Työ ja tulevaisuus -patsassarjalla Eduskunnan istuntosalissa on monivaiheinen historia!

Maanantai 3.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Kuvanveistäjä Wäinö Aaltonen voitti vuonna 1930 nuoren valtion ihanteita kuvaavalla veistossarjallaan julkistetun taidekilpailun.

 

Kullatut kipsivalosveistokset sijoitettiin vastavalmistuneen Eduskuntatalon istuntosaliin vuonna 1932.

 

Veistossarjasta otettiin pronssivaluvedokset vuonna 1968 ja ne sijoitettiin istuntosaliin vuonna 1969.

 

Eduskuntatalossa suoritettiin perusteellinen korjaus 2015 – 2017 ja sen päätteeksi alkuperäiset kullatut kipsivalokset palautettiin istuntosaliin.

 

Pronssivalokset siirrettiin muualle Eduskuntatalossa ja viime torstaina Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen vierailulla näimme myös ne!

 

 

Patsassarjaan kuuluvat seuraavat teokset:

 

 

IMG_6269.JPG

 

Raivaaja

 

 

IMG_6270.JPG

 

Henkinen työ

 

 

IMG_6271.JPG

 

Tulevaisuus

 

 

IMG_6273.JPG

 

Usko

 

 

IMG_6274.JPG

 

Sadonkorjaaja

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työ ja tulevaisuus -patsassarjalla Eduskunnan istuntosalissa on monivaiheinen historia!, Työ ja tulevaisuus, Wäinö Aaltonen, Eduskuntatalo, Eduskuntatalon istuntosali, Raivaaja, Henkinen työ, Tulevaisuus, Usko, Sadonkorjaaja, Eläkeliiton Tampereen yhd.,

On totta, että jokaisen tulisi tietää oma verenpaineensa!

Tiistai 20.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen pitkästä aikaa Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen maanantaitapaamiseen, joka pidettiin tavalliseen tapaan…

 

 

IMG_61952.JPG

 

…Marttalassa Tampereen Hämeenpuistossa.

 

 

Maanantaitapaamisessa käytti lähes tunnin kestäneen alustuksen…

 

 

IMG_6194.JPG

 

…psykologian erikoislääkäri Reijo Laitinen, joka keskittyi alustuksessaan käsittelemään verisuoni- ja sydäntauteja – hyödyllistä tietoa kaikki!

 

***************

 

Laitinen painotti, että jokaisen tulisi joka hetki olla tietoisia verenpaineestaan ja se on mahdollista, jos kotiin on hankittu verenpainemittari.

 

Tämän asian tiimoilta voin todeta olevani ainakin verenpainemittarin osalta mallioppilas, sillä meillä on verenpainemittari!

 

Kokonaan toinen asia on se, että aivan liian harvoin hiljennyn keittiön pöydän ääreen ja annan Rouvan mitata verenpaineeni!

 

*******

 

Verenpaineen lisäksi meidän pitäisi Reijo Laitisen mukaan seurata veremme kolesterolipitoisuutta – sen mittaaminen ei onnistu kotikonstein, mutta erilaiset laboratoriot tekevät kolesterolimittauksia ilman lääkärin lähetettä!

 

 

Hyödyllistä tietoa Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen maanantaitapaamisessa ja meitä kiinnostuneita oli paikalla lähemmäs 60 henkilöä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jokaisen tulisi tietää oma verenpaineensa!, verenpaine, kolesterolipitoisuus, verenpainemittari, Eläkeliitto, Elökeliiton Tampereen yhdistys, Marttala Tampere, Reijo Laitinen, psykologian erikoislääkäri Reijo Laitinen,

Laadukkaat äänentoistolaitteet ovat onnistuneiden yleisötilaisuuksien perusedellytys!

Keskiviikko 17.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain aikoinaan luottamuksen toimia kuuden vuoden ajan Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

 

Ensimmäisenä toimenani oli hankkia kunnallisjärjestölle kunnolliset äänentoistolaitteet, sillä ne ovat yleisötilaisuuksien toteuttamisessa välttämättömät.

 

Valitettavan monet yhdistykset vielä tänäänkin laiminlyövät kunnollisten äänentoistolaitteiden hankinnan. On yksinkertainen totuus, että heikkojen äänentoistolaitteiden käyttäminen on kuulijoiden ja tilaisuuden osanottajien aliarvioimista!

 

Yleisötilaisuuksissa käytettävissä äänentoistolaitteissa on käytettävä kahta kaiutinta ja kahta mikrofonia, jotta asiantuntijoiden haastattelu on mahdollista.

 

Äänentoistolaitteiden tehot ja monipuolisuudet ovat kohonneet kuluneiden kymmenen vuoden aikana, mutta aikoinaan johdollani hankitut äänentoistolaitteet ovat yhä edelleen ”kova sana”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Äänentoistolaitteet, yhdistysten on hankittava kunnolliset äänentoistolaitteet, Hyvän yleisötilaisuuden perusedelletys ovat hyvät äänentoistolaitteet, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »