Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On hienoa, että Eduskunta oli lähes yksimielinen Suomen Natoon liittymisestä!

Torstai 2.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Kiitokset Eduskunnalle eilisestä äänestyksestä, jolla korkein päättävä elimemme päätti murskaluvuin eli 184 – 7 Natoon liittymisestä.  Tyhjää äänesti yksi kansanedustaja ja äänestyksestä oli poissa 7 kansanedustajaa.

 

Olen seurannut politiikkaa nelisenkymmentä vuotta ja koko ajan olen ollut Natoon liittymisen kannalla. Eilinen äänestystulos on siis todella mieluisa minulle.

 

Isyyslomaltaan puolustusministeriksi palannut Antti Kaikkonen totesi, että Nato-jäsenyys on Suomelle puolustuksellinen ratkaisu.

 

Nyt vaan jäämme odottamaan Unkarin ja Turkin päätöstä Suomen Natoon liittymisen puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunta oli lähes yksimielinen Suomen Natoon liittymisestä!, Eduskunnan äänestystulos 184 - 7 Natoon liittymisen puolesta, Nyt jäämme odottamaan Unkarin ja Turkin päätöstä Suomen Natoon liittymisen puolesta,

Luomumunista löytyi ympäristömyrkyksi luokiteltuja PFAS-yhdisteitä

Tiistai 28.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilen uutisoitu, että luomukananmunista olisi löydetty ympäristömyrkyiksi luokiteltuja PFAS-yhdisteitä, ei ollut ainakaan minulle mikään yllätys.

 

Toimin aikoinaan rehuteollisuudessa maamme toiseksi suurimman yrityksen palveluksessa ja noiden PFAS-yhdisteiden analysointi rehuteollisuuden raaka-aineista oli jo yli kymmenen vuotta sitten rutiinitoimenpide.

 

Vuosien varrella minulle kertyi kattava aineisto eri raaka-aineiden analysointituloksista ja sen perusteella eilen uutisoitu ei ollut minulle mikään uutinen.

 

Luomutuotanto perustuu ruokinnassa paljolti yksittäisten raaka-aineiden käyttöön ja niiden hallitsemattomaan käyttämiseen, joten lopputuotteiden laatutaso voi olla arvaamaton.

 

Onneksi luomutuotannon laatutodellisuus alkaa pikkuhiljaa paljastumaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luomumunista löytyi ympäristömyrkyksi luokiteltuja PFAS-yhdisteitä, Luomutuotanto, PFAS-yhdisteet, PFAS-yhdisteet luomussa, onko luomutuotanto turvallista?,

Käykö Petteri Orpolle kuin kävi Antti Rinteelle?

Sunnuntai 19.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kevään eduskuntavaaleihin on aikaa n. puolitoista kuukautta ja Kokoomuksen aikoinaan hankkima etumatka sulaa päivä päivältä.

 

 

On suuri mahdollisuus, että Perussuomalaiset nousevat maamme puolueista ykköspaikalle.

 

 

Perussuomalaisten nouseminen ykköspaikalle olisi virkistävä ilmiö ja se löisi vahvasti Kokoomukselle märän rätin heidän silmilleen.

 

 

Viime eduskuntavaalien jälkeen SDP:n Antti Rinne kohosi pääministeriksi, mutta joutui eroamaan lyhyen ajan jälkeen.

 

Jos Kokoomus voittaa kevään eduskuntavaalit, on suuri mahdollisuus, että Petteri Orposta tulee Suomen pääministeri.

 

Orposta ei kuitenkaan ole johtajaksi, joten ennustan, että Kokoomus joutuu varsin nopeasti valitsemaan joukostaan uuden pääministerin ja siinä valinnassa Antti Häkkänen tulee olemaan vahvoilla.

 

 

Se näkee joka elää!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Käykö Petteri Orpolle kuin kävi Antti Rinteelle?, Petteri Orpo, Antti Rinne, Perussuomalaiset, Kansallinen kokoomus, SDP, päämisterin valinta, eduskuntavaalit 2.4.2023, Antti Häkkänen,

Suomen siipikarja- ja sikataloudet tukeutuvat vahvasti soijarouheen käyttöön ja lypsykarjatalous puolestaan tuontirapsirouheeseen!

Torstai 16.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Julkisuutta seuraamalla pääsee helposti käsitykseen, että Suomessa kotieläintalouden tarvitsemat valkuaistäydennykset ovat kotimaista hernettä ja härkäpapua.

 

Käsitys on ollut haavekuva vain jo moniaita vuosia ja haavekuvien särkemiseksi selvitin kotieläintalouden tarvitsemien täydennysvalkuaisten alkuperän ”suurella pensselillä”!

 

Käytin mittayksikkönä 10 miljoonaa kiloa ja aikajaksona vuotta 2020.

 

En huomioinut eri valkuaislähteiden valkuaispitoisuuksia enkä varsinkaan eri valkuaislähteiden aminohappopitoisuuksia.

 

 

****************

 

 

 

Selvityksessäni kotimaisen herneen ja härkäpavun määrät olivat naurettavan pieniä ja määrät olivat sen lisäksi laskusuunnassa.

 

 

Soijarouhetta tuotiin vuonna 2020 sikojen ja siipikarjan ruokintaan n. 120 miljoonaa kiloa eli 120.000 tonnia. Määrä merkitsee kymppimilliä per kuukausi ja kun yksi laivalasti soijarouhetta on n. 2.500 tonnia, niin neljä soijarouhelastia saapui Suomeen joka kuukausi.

 

Suurimmillaan soijarouheen tuontimäärät olivat vuosina 2008 – 2010, jolloin soijarouheen kokonaistuonti oli suuruusluokkaa 180 milj. kiloa per vuosi.

 

Toimin vuosina 2008 – 2010 Rehuraisio Oy:n raaka-ainepäällikkönä ja vastuullani oli silloin n. 65 miljoonan kilon suuruinen soijarouheen tuontipotti per vuosi.

 

 

Rypsi/rapsirouheen vuotuinen kulutus oli vuonna 2020 yllättävän suuri, sillä se oli n. 290 milj. kiloa.  Määrästä kotimaassa jalostettiin kotimaisesta siemenestä 20 mkg ja tuontisiemenestä n. 40 mkg.

 

Rypsi/rapsirouhetta tuontiin rouheena peräti 290 miljoonaa kiloa!

 

 

***************

 

 

Ja sitten ne kotimaiset täydennysvalkuaiset:

 

 

Hernettä käytettiin 60 mkg ja härkäpapua vain 30 mkg!

 

 

***************

 

Toivon, että nämä luvut lopettavat sen haihattelun, jota kotimaisten täydennysvalkuaisten tiimoilta on jo ainakin kymmenen vuotta käyty!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen siipikarja- ja sikataloudet tukeutuvat vahvasti soijarouheen käyttöön ja lypsykarjatalous puolestaan tuontirapsirouheeseen!, soijarouhe, rapsirouhe, rypsirouhe, valkuaistase 2020, Tuontisoijarouhe, tuontirapsirouhe,

Maanmittauslaitos osaa asiakaspalvelun!

Maanantai 13.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Majajärven yksityistien toimitsijamiehenä olen parin viime viikon aikana joutunut asioimaan Maanmittauslaitoksen kanssa.

 

Vaikka Maanmittauslaitos on Suomen valtion omistama, on sieltä saamani palvelu ylittänyt laadukkaimmankin yksityisen toimijan palvelukyvyn.

 

Yksityistiemme pankki halusi palvelupakettinsa kokoamiseksi yksityistiestämme kiinteistörekisteriotteen ja onneksi olin säilyttänyt vuonna 2019 Maanmittauslaitokselle ilmoittamani tiekunnan yhteystiedot ja erityisesti yksityistiemme yksilöllisen käyttöoikeustunnuksen.

 

 

Käyttöoikeustunnuksen avulla Maanmittauslaitoksen puhelimeen vastannut henkilö toimitti minulle sähköisesti tarvitsemani tiedot ja ilahduttavaa oli se, että palvelu maksoi ainoastaan 18,00 euroa!

 

 

********************

 

 

Positiivisesta kokemuksesta rohkaistuneena lähdin muutaman päivän kuluttua selvittämään yksityistiemme erään osakkaan yhteystietoja, jotka minulta puuttuivat.

 

Tämä selvittely oli hieman haastavampaa, mutta karttoja tutkailemalla asia selvisi ja nyt yksityistiemme osakkaiden yhteystiedot ovat tiedossani – vaikka tämän seikan selvittely vei vartin verran aikaa, niin hommasta ei tullut meille mitään kuluja!

 

 

Kiitokset Maanmittauslaitokselle tehokkaasta, ystävällisestä sekä asiantuntevasta asiakaspalvelusta!

 

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanmittauslaitos osaa asiakaspalvelun!, Maanmittauslaitos, Ote kiinteistötietojärjestelmästä, kiinteistörekisteriote, käyttöoikeusyksikkö, yksityistien käyttöoikeusyksikön osat, käyttöoikeusyksikkötunnus, Majajärven yksityistie, Viljakkala,

Kansanedustajat tykkäävät, että heitä kuvataan!

Keskiviikko 8.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Pyörähdin viime maanantaina Tampereen Torikauppiasyhdistys ry:n järjestämillä Maanantaimarkkinoilla ja vierailin kaikkien puolueiden esittelyosastoilla.

 

Aikomukseni oli kuvata kaikki osastoilla olleet kansanedustajat, mutta demareiden sekä Vasemmistoliiton osastoilla kansanedustajia ei ollut.

 

Kansanedustajat tykkäävät, että heitä valokuvataan – toki kaikki kamerani eteen osuneet kansanedustajat tuntevat minut ja minä heidät, joten kuvaamisessa ei ollut mitään ongelmaa.

 

 

************

 

 

 

IMG_7014.JPG

 

Arto Satonen, kokoomus

 

 

IMG_7015.JPG

 

Pauli Kiuru, kokoomus

 

 

IMG_7022.JPG

 

Jari Kinnunen, kokoomus

 

 

IMG_7016.JPG

 

Veijo Niemi, perussuomalaiset

 

 

IMG_7020.JPG

 

Sakari Puisto, perussuomalaiset

 

 

IMG_7018.JPG

 

Sari Tanus, kristillisdemokraatit

 

 

IMG_70372.JPG

 

Arto Pirttilahti, keskusta

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kansanedustajat tykkäävät kun heitä kuvataan!, Arto Satonen, Pauli Kiuru, Jari Kinnunen, Veijo Niemi, S¤akari Puisto, Sari Tanus, Arto Pirttilahti,

Eduskunnan translakiäänestyksen lopputulokset kirkastivat osaltaan äänestysmenettelyni kevään eduskuntavaaleissa.

Torstai 2.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa äänestettiin eilen ns. translaista ja kansanedustajien enemmistön mielestä ehdotus voitti äänestyksen 133 – 69 eli translaki on tulossa voimaan.

 

Lakiesitystä vastaan äänesti 13 Keskustan kansanedustajaa ja puolesta 12.

 

Äänestyksen lopputulos antaa ainakin minulle selkeän viestin siitä, että kenelle annan ääneni kevään eduskuntavaaleissa.

 

*****************

 

artopirttilahti.JPG

 

Pirkanmaan istuvista kansanedustajista Keskustan Arto Pirttilahti osoitti kannattavansa suomalaisen yhteiskunnan perusarvoja ja äänestyskäyttäytymisellään hän vahvisti asemiaan ehdokkaana, jolle vakavasti harkitsen ääneni antamista kevään eduskuntavaaleissa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan translakiäänestyksen lopputulokset kirkastivat osaltaan äänestysmenettelyni kevään eduskuntavaaleissa. translaki, translakiäänestys 1.2.2023, Arto Pirttilahti, Translakia vastustaneet Keskustan kansanedustajat,

Liikenneturvallisuutta halvalla!

Tiistai 17.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalassa sijaitseva Majajärven yksityistie päätti, että yksityistien ensimmäiselle kilometrille pitää saada 30 km/h –nopeusrajoitus.

 

 

Toimitsijamiehenä ryhdyin toimeen ja eilen sain noutaa Tampereen Sarankulmassa sijaitsevalta…

 

 

IMG_6928.JPG

 

 

…Trafino Oy:n toimipisteeltä etukäteen tilaamani tarvikkeet.

 

 

 IMG_69292.JPG

 

Varsinaiset liikennemerkit metallipylväineen ja…

 

 

IMG_6931.JPG

 

…asiaankuuluvine betonimöhkäleineen ovat nyt peräkärryssäni odottamassa kuljetusta Viljakkalan Majajärvelle.

 

 

Hankkimani paketti on halpa, sillä se maksoi veroineen vain 212,04 euroa ja pakettiin kuuluu lisäksi määrätön määrä lukuisia kiinnityshiluja.

 

 

Kiitän Ylöjärven kaupunkia Trafino Oy:n suosittelemisesta ja nyt teen vastaavasti samoin eli kääntykään liikennemerkkitarpeissanne Trafino Oy:n puoleen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liikenneturvallisuutta halvalla!, Trafino Oy, liikennemerkit, Viljakkala, Ylöjärvi, Majajärven yksityistie,

Kyllä minä nautin tästä säästä!

Sunnuntai 15.1.2023 - -Esko Erkkilä-

 

Olen kesäihminen ja kuluneen joulukuun sekä tammikuun ensimmäisten päivien lumisateista ei tykännyt lankaan.

 

 

Nyt helpottaa, kun lumet ovat vähiinpäin sulaneet ja tuntuu, että kevät ottaa ensiaskeleitaan.

 

 

Paljon saimme tehdä turhaa työtä, kun lumivallit kohosivat korkeuksiin ja aurauskustannukset kohosivat pilviin.

 

Kaupungin avustushakemusta varten piti pyytää yksityistiemme joulukuun aurauksista erillislasku ja se oli yli 400 euroa!

 

 

Toivottavasti lauhaa ja vesisateita jatkuu pitkään, sillä niitä ainakin minä toivon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joulukuun lumentulo oli liiallista, Lumisade, Lumitöiden kustannukset, "Nyt saa jo riittää"!, Yksityistiet, Yksityistieavustkset, Yksityistieavustukset Ylöjärvellä, Majajärven yksityistie,

Pienosakkaista on vain kuluja!

Lauantai 14.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Mökkitieni Viljakkalassa on ollut virallisena yksityistienä vuodesta 1994 alkaen ja olen koko ajan toiminut sen palkattomana toimitsijamiehenä.

 

 

Palkaton toimitsijamies on suuri taloudellinen etu yksityistien osakkaille, sillä ulkopuoliselle taholle yksityistetty toimitsijamies maksaisi maltaita.

 

 

Toimitsijamiehen vastuulla on huolehtia kirjanpidosta ja muistakin tarpeellisista toimenpiteistä, jotta kunta tai kaupunki suostuu myöntämään pienen vuosittaisen avustuksen yksityistielle.

 

 

Olemme takavuosina saaneet Ylöjärven kaupungilta seuraavan laiset tieavustukset:

 

  • 2018                   208,41 €

  • 2019                   263,84 €

  • 2020                   295,81 €

  • 2021                   288,34 €

  • 2022                   298,80 €

 

Kiitokset Ylöjärven kaupungille!

 

 

****

 

 

Yksityistiellämme on hieman yli 30 osakasta, mutta heistä toistakymmentä on todellisia pienosakkaita.

 

 

Pidimme joulukuussa tiekunnan kokouksen ja päätimme kerätä osakkailtamme 2.500 euroa tien kunnossapitoon.  Esitin 5.000 euroa, mutta osakkaat päättivät toisin.

 

 

Sain eilen postiin osakaskohtaiset maksulaput ja voitte olla varmoja, että harmitti lähetellä useita maksulappuja, joissa maksettava määrä oli max. kahdenkymmenen euron tietämillä!

 

Kokouskutsun postittaminen maksoi postimaksuna 2,10 euroa ja sama hinta oli myös maksulapun postittamisesta eli osakaskohtaisiin postimaksuihin kului yksityistien varoja jo 4,20 euroa!

 

 

Olen entistä vahvemmin sitä mieltä, että yksityisteiden kokouksia pitää järjestää harvahkosti ja kerralla on koottava riittävästi varoja, jotta ei pääse syntymään sitä tilannetta, joka meille nyt pääsi syntymään.

 

 

Minun tiemaksuni tuosta 2.500 eurosta oli muuten 306,80 euroa eli 12,2 prosenttia – en muuten postittanut kutsua enkä maksulappua itselleni, joten säästin siinäkin!

 

 

Palkaton toimitsijamies Majajärven yksityistiellä

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Yksityistien osakkaat, Yksityistiet, yksityisteiden toimitsijamiehet, toimitsijamies, Majajärven yksityistie, Viljakkala,

MTV:n ja YLE:n välinen taistelu Yhdysvaltain senaatin puhemiestermistä!

Lauantai 7.1.2023 - -Esko Erkkilä-

 

Aamulehden päätoimittajana aikoinaan toiminut Jouko Jokinen väänsi edustamansa lehden käyttämään Eduskunnan puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”.

 

 

Jokisen edustama nimitys on laiton, sillä Suomen perustuslain 34. pykälässä todetaan näin:

 

 

”Eduskunta valitsee keskuudestaan valtiopäiviksi kerrallaan puhemiehen ja kaksi varapuhemiestä.”

 

 

Yleisradioon siirryttyään Jokinen jatkaa perustuslain vastaista nimittelyään ja nyt saamme joka päivä todeta, että Yleisradio käyttää Yhdysvaltain senaatin puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”, mutta onneksi MTV:n uutisissa pysytään Suomen perustuslain mukaisessa menettelyssä eli puhutaan puhemiehestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: MTV:n ja YLE:n välinen taistelu Yhdysvaltain senaatin puhemiestermistä!, yhdysvaltain senaatti, yhdysvaltain senaatin puhemies, Yhdysvaltain senaarin puhemies ei ole puheenjohtaja, Suomen perustuslain 34 pykälä, Eduskunnan puhemies, MTV on oikeassa, YLE,

Aluevaalit asettivat useat maakunta-ja kuntapäättäjinä itseänsä pitäneet uuteen tilanteeseen!

Perjantai 30.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Tammikuussa järjestetyt hyvinvointialueiden aluevaalit olivat monessakin mielessä onnistuneet vaalit.

 

Ensinnäkin ne asettivat monet maakunnallisina ja kuntapäättäjinä häärineet uuteen asemaan ja tämä uuteen asemaan asettaminen ei ollut lainkaan heidän luulojensa mukainen.

 

Hyvinvointialueiden aluevaalit, joita myös maakuntavaaleiksi kutsuttiin, toivat alueellisen politiikan eturiviin aivan uusia henkilöitä, joiden osaamista ja kansansuosiota ei ole ennen huomattu.

 

On pelkästään hyvä, että kaikkien puolueiden riveistä aluevaaleissa nousi uusia kansalaisten arvostamia henkilöitä.

 

Luopuminen on vaikeaa, mutta kannustan nyt niitä alueellisen politiikan johtopaikoilla rynnineitä, jotka saivat aluevaaleissa pienen ääniosuuden, luopumaan asemistaan ja antamaan tukensa niille, jotka aluevaaleissa saivat kansalaisten luottamuksen.

 

Onkohan toiveeni turha ja entinen meno jatkuu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalit asettivat useat maakunta-ja kuntapäättäjinä itseänsä pitäneet uuteen tilanteeseen!, Aluevaalit, Maakuntavaalit, Nykyiset maakuntapäättäjät pettyivät kansan suosioon, Nykyiset maakunta- ja kuntapäättäjät pettyivät suosioonsa,

Meni yhdeksän vuotta, jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!

Tiistai 13.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 2013 hallituksen pääministerinä oli kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja siihen kuuluivat kokoomuksen lisäksi sosiaalidemokraatit, vihreät, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit sekä huhtikuuhun 2014 saakka vasemmistoliitto.

 

Tuo Kataisen hallitus vähät välitti maamme kansallisesta turvallisuudesta ja eräs tuon piittaamattomuuden ilmenemismuodoista oli, kun se puolitti maamme leipäviljan varmuusvarastot.

 

Maamme leipäviljan varmuusvarastot riittivät aikaisemmin vuoden tarpeisiin, mutta Kataisen hallitus puolitti ne ja nyt meillä on leipäviljaa Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimissa varmuusvarastoissa vain puolen vuoden tarvetta vastaava määrä.

 

Viljojen varmuusvarastoista myytiin Kataisen hallituksen päätöksellä elintarvikelaatuista viljaa noin 146 miljoonaa kiloa, josta vajaat 130 miljoonaa kiloa oli vehnää.

Myynti tapahtui useassa erässä 13 kuukauden aikana vuosina 2015–16.

 

******************

 

Tervehdin suurella tyydytyksellä eilen tehtyä päätöstä, jolla Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimia leipäviljan varmuusvarastoja nostetaan siten, että ne riittävät kahdeksan ja puolen kuukauden tarpeisiin.

 

Valitettavaa puolestaan on se, että edelleenkään emme yllä niihin varmuusvarastointimääriin, jotka olivat voimassa ennen kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemiä leikkauspäätöksiä.

 

Vaadin, että leipäviljamme varmuusvarastointimäärät palautetaan ennen vuotta 2013 olleelle tasolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meni yhdeksän vuotta jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!, Huoltovarmuuskeskus, Leipäviljojen varmuusvarastot, Jyrki Katainen, Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus teki karhunpalveluksen Suomelle,

Itsenäisyyspäivä antaa juhlalliset puitteet ylennyksille ja kunniamerkkien saamiselle

Tiistai 6.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vietämme tänään itsenäisyytemme 105. juhlapäivää, sillä Suomi itsenäistyi 6.12.1917.

 

Itsenäisyyspäivämme juhlaohjelma on vuosien mittaan vakiintunut ja se huipentuu illalla Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton televisiointiin.

 

Itsenäisyyspäivänä liputus alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 20.00.

 

****************

 

Henkilökohtaisesti kaksi Itsenäisyyspäivää muistuu ylitse muiden ja ensimmäinen niistä liittyy siihen, kun sain Tasavallan presidentin minulle myöntämän…

 

 

IMG_6740.JPG

 

…Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristin eli SVR Ar:n.

 

Kunniamerkin saaminen edellyttää Suomen Valkoisen Ruusun (SVR) ritarikunnan ohjesäännön mukaan ansioituneisuutta isänmaan palveluksessa.

 

**********

 

Toinen mieliinpainuva Itsenäisyyspäivä on se, kun sain toisen reserviläisylennykseni eli minut ylennettiin yliluutnantiksi.

 

 

Kiitollisena muistelen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyspäivä, Itsenäisyyspäivä 6.12.2022, Itsenäisyyspäivän ylennykset, Itsenäisyyspäivän ansiomerkit, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta, Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristi, SVR Ar,

Kuntien maksamia yksityistieavustuksia voisi vallan mainiosti nostaa!

Lauantai 3.12.2022 - -Esko Erkkilä-

On monestakin syystä tärkeää, että kansalaiset pitävät maaseudun asuttuna ja kehittävät syrjäkulmia.

 

Eräs keino tässä on huolehtia kunnan maksamien yksityistieavustusten suuruudesta.

 

Olen Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä yhteensä viiden yksityistien osakas ja neljä noista yksityisteistä palvelee vakituista asutusta.

 

Yksityistiet, jotka palvelevat vakituista asutusta, saavat kunnilta yksityisavustusta.

 

Olen toimitsijamiehenä mökkitielläni, jonka varrella on myös vakituista asutusta ja olemme saaneet kuluneiden viiden vuoden aikana Ylöjärven kaupungilta yhteensä n. 1.350 euroa yksityistieavustusta. Summa on ollut vuosittain keskimäärin hieman yli 250 euroa.

 

On selvää, että kaupungin myöntämä avustus ei läheskään kata kaikkia kulujamme, mutta hyvä apu se on ollut.

 

Olen kuullut, että ensi vuonna esim. Oriveden kaupunki nostaa yksityisavustuksiaan yli 30 prosenttia ja se jos mikä on hieno asia!

 

Kiitokset Ylöjärven kaupungille sen yksityisteille myöntämistä avustuksista ja eipä tuo Orivedellä ensi vuodelle toteutettava korotuskaan olisi hassumpi juttu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntien maksamia yksityistieavustuksia voisi vallan mainiosti nostaa!, yksityistieavustukset,

Taidamme selvitä säikähdyksellä!

Keskiviikko 30.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Rakensimme omakotitalon Tampereen Palokalliolle vuonna 1988 – Palokallio sijaitsee eteläisellä Tampereella Tampere-Helsinki – moottoritien välittömässä läheisyydessä.

 

Olemme olleet asuinpaikkaamme tyytyväisiä, sillä se sijaitsee lähellä keskustaa, mutta kuitenkin riittävän etäällä siitä.

 

Peltolammin suuralue – johon Palokalliokin kuuluu – on viime aikoina ollut tapetilla, sillä sinne ja Lakalaivan alueelle on meneillään kaksi täydennysrakentamisen asemakaavahanketta.

 

Suurimmat huolemme hälvenivät, kun osallistuin monien muiden tavoin eilen asiasta järjestettyyn asukastilaisuuteen.

 

Tilaisuus järjestettiin neljä tuntia kestäneenä…

 

 

IMG_6686.JPG

 

…non stop-tilaisuutena ja olin mukana ensimmäisen kolmen vartin ajan.

 

 

IMG_6685.JPG

 

Projektiarkkitehti Ilkka Kotilainen toimi asukastilaisuuden juontajana ja hyvät kokemukset hänen taidoistaan vahvistuivat.

 

IMG_6682.JPG

 

Peltolammin koulu puretaan ja sen tilalle rakentuu pienkerros- ja rivitaloja, keskiosiin 20 pientä kaupunkiomakotitonttia ja itäreunaan yhtiömuotoisia pientaloja. Alue rakentuu kaksikerroksisena. Alueen rakennusoikeus on 9000 kerrosneliömetriä, mikä vastaa 160–170 asukasta.

 

 

*******************

 

Peltolammin koulun alue elää omaa elämäänsä hieman meistä kauempana, mutta Lakalaivan uusi ilme kiinnostaa lähemmän sijaintinsa vuoksi meitä enemmän.

 

 

IMG_6681.JPG

 

Lakalaivaan nykyisen Valion toimitilojen maisemiin on tarkoitus toteuttaa Tampereen eteläisiä kaupunginosia palveleva hyvinvointikeskus.

 

Ohjelmassa on muun muassa koulu, päiväkoti, nuorisotilat, ikäihmisten päivätoiminta ja kirjasto. Itäiseen kortteliin sijoittuu päivittäistavarakaupan tilaa, pienliiketilaa, liikuntatilaa ja sote-palveluita. Palvelukorttelit rakentuvat 3–4-kerroksisina. Niiden eteläpuolelle sijoittuu pysäköintitalo.

 

Nyt teollisuuskäytössä oleva alue mullistuu täysin, sillä suunnittelualueelle ollaan rakentamassa 7 kerroksisia ja jopa 12 kerroksisia ns. pistetaloja – asuntokortteleiden rakentaminen merkitsee jopa 1350 – 1450 uutta asukasta!

 

On selvää, että noin suuri uusien asukkaiden määrä arveluttaa!

 

Kysyin asukastilaisuudessa, että ovatko asunnot vuokra- vaiko omistusasuntoja ja sain vastaukseksi, että ilmeisesti molempia.

 

Asuntopoliittisena tavoitteena kuulemma on kohtuuhintainen vapaarahoitteinen monipuolinen asuminen, johon sisältyy eri kokoja pienistä asunnoista perheasuntoihin ja myös erityisryhmien asumista.

 

On selvää, että minä ja Palokallion Omakotiyhdistys ry seuraamme erityisesti Lakalaivan alueen suunnitelmien edistymistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Taidamme selvitä säikähdyksellä!, Peltolammi, Palokallio, Lakalaiva, Peltolammin täydennysrakentamissuunnitelma, Lakalaivan täydennysrakentamissuunnitelma,

Huligaanit olivat eilen sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!

Keskiviikko 23.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olemme Palokallion Omakotiyhdistys ry:nä aikoinaan hankkineet asukkaidemme käyttöön paperinkeräyskontin, jonka tyhjennyksestä huolehtii Keskisen keräys ja kuljetus Oy.

 

 

IMG_6638.JPG

 

Kontti sijaitsee omakotitaloamme vastapäätä kadun toisella puolella ja se on töherryksiä lukuun ottamatta saanut olla rauhassa, mutta eilen jotkut älypäät olivat sytyttäneet sen sisällä olleet jätepaperit tuleen.

 

IMG_6642.JPG

 

Palokunta kävi pillit soiden sammuttamassa kytevän ja runsaasti savua aikaansaaneen tulipalon.

 

Kaikkea ne vatipäät saavat aikaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huligaanit olivat 22.11.2022 sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!, Palokallio, Palokallion Omakotiyhdistys ry, vatipäät, huligaanit, Pirkanmaan Pelastuslaitos, Keskisen keräys ja kuljetus Oy,

Seurakuntavaalien ehdokkaat panostivat ennätyksellisesti vaalimainontaan!

Tiistai 22.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Seurakuntavaalit ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon päättävien elinten päättäjien valitsemiseksi järjestettävät vaalit.

 

Vaalit järjestetään neljän vuoden välein ja vuoden 2022 vaalipäivä oli viime sunnuntaina eli 20.11.2022.

 

Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että en käyttänyt äänioikeuttani, mutta seurasin tiiviisti oman seurakuntani sekä useiden lähiseurakuntien vaaleja.

 

Keskeistä vaalikampanjoinnissa oli ehdokkaiden runsas panostaminen vaalimainontaan. Vaalimainonta keskittyi paikallislehtiin ja erityisesti sosiaaliseen mediaan.

 

Ehdokkaiden taustoissa oli kahtakin tyyliä eli osa ehdokkaista painotti ehdokaslistansa poliittisuutta ja osa taas halusi tehdä selkeän eron poliittisiin puolueisiin.

 

En osaa ottaa kantaa poliittisiin puolueisiin ja niistä erillään pysyneisiin ehdokkaisiin juuri siitä syystä, että en käyttänyt äänioikeuttani.

 

Huomionarvoista on se, että valitut ovat eilen olleet aktiivisia somessa ja kiitelleet heitä äänestäneitä!

 

Veikkaan, että seurakuntien päättäviin elimiin valitut ovat hiirenhiljaa taas lähemmäs neljä vuotta ja sitten taas vuonna 2026 virkistyvät ja kertovat erinomaisuudestaan!

 

Harmi juttu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seurakuntavaalien ehdokkaat panostivat ennätyksellisesti vaalimainontaan!, seurakuntavaalit, evankelis-luterilainen kirkko, Hämeenkyrön seurakunta, Ylöjärven seurakunta, Tampereen Eteläinen seurakunta, Messukylän seurakunta, Härmälän kirkko,

Asiakaspalvelutehtävät koulivat kykyä sanoa asiat positiivisesti!

Maanantai 21.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen jo pidempään pohdiskellut liian monien ihmisten tapaa sanoa – jopa möläytellä – asioita luotaantyöntävästi.

 

Politiikan parissa pyörivien osalta tuo luotaantyöntävä tapa sanoa asiat on varsin yleistä. Onneksi äänestäjät ja lähimmät yhteisökaverit osoittavat näille henkilöille ”kaapin paikan” ja jonkin ajan kuluttua nuo ilmapiirin myrkyttäjät osaavat itsekin huomata asian ja luopuvat vastuutehtävistään.

 

Tässäkin pätee vanha suomalainen viisaus eli:

”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!”

 

Ei minulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asiakaspalvelutehtävät koulivat kykyä sanoa asiat positiivisesti!, työympäristön ilmapiirin myrkyttäjät, Ilmapiirin myrkyttäjät järjestöelämässä, Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!,

Pää saappaaseen ja kivekset pois!

Torstai 17.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Suomenpystykorva on maamme kansalliskoira ja ainakin minä arvostan sen koiraroduista korkeimmalle.

 

Isäni kertoi, että heillä oli lapsuudenkodissaan koirana aina suomenpystykorva ja sen lisäksi hän kertoi jokaisen koiran nimenä olleen Sälli.

 

Omassa lapsuudenkodissani oli kaksi koiraa ja tietysti ne olivat kumpikin suomenpystykorvia. Ei varmaan ole yllätys, että molempien koiriemme nimi oli Sälli!

 

***************

 

Ainakin ensimmäinen Sälli alkoi karkailemaan kotoa ja sen vuoksi se piti salvaa eli pallit pois!

 

Elettiin 1960-luvun alkupuolen vuosia ja sain tehtäväkseni viedä Sällin naapuritaloon, jossa Sakari-isännällä oli kokemusta koirien salvamisesta.

 

Sakari laittoi Sällin pään saappaaseen, jotta tuo kirurginen toimenpide oli mahdollista tehdä.

 

Partakoneen terällä viillot pallien kohdalle ja kivekset pois – niin yksinkertaista se oli!

 

Toimenpiteen jälkeen Sälli juoksi suorinta tietä kotiin ja siitä tulikin kotona viihtyvä uskollinen koira!

 

*************

 

En tiedä, että salvetaanko vielä nykyisin uroskoiria, mutta se lienee varmaa, että homman hoitaa eläinlääkäri!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomenpystykorva, Suomenpystykorva on maamme kansalliskoira, koiran salvaminen, koiralta pallit pois,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »