Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ilman perussuomalaisten tukea hallitus ei olisi voittanut SAK:ta!

Perjantai 5.4.2024 - -Esko Erkkilä-

SAK koki kirvelevän tappion, kun se joutuu ensi viikon maanantaina lopettamaan terroristisen lakkoilunsa suomalaista yhteiskuntaa vastaan.

 

Olen keskustalainen ja aion sellaisena myös pysyä, mutta annan kaiken tukeni hallituksen pyrkimyksille vihdoinkin lopettaa ay-liikkeen rikolliset pyrkimykset suomalaisen yhteiskunnan perusteiden raunioittamisessa.

 

Hallituksen toiminta nauttii kansalaisten suurta luottamusta ja totean jälleen kerran, että tämmöistä toimintaa olisi Keskustan pitänyt toteuttaa jo vuosikausia sitten.

 

Ay-valta ei kuulu suomalaiseen demokratiaan, vaan sitä toteuttaa vaaleissa valitut päättäjät.

 

*****************

 

On työelämäni synkimpiä hetkiä, kun jouduin käymään Turussa paikallisen Elintarviketyöläisten Liiton toimistolla ja jossakin lakkotilanteessa anelemaan toimituslupaa rehuseoksille varsinais-suomalaisille broilertiloille!

 

*******************

 

Jos Keskusta on ollut asioiden hoitamisessa takavuosina hampaaton, on Kokoomus ollut sitä samaa, mutta perussuomalaisten ansiosta se on ryhdistäytynyt ja asettunut työministeri Arto Satosen johdolla oikeille linjoille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ilman perussuomalaisten tukea hallitus ei olisi voittanut SAK:ta!, SAK:n terroristimainen toiminta, Ay-liikkeen rikollinen toiminta, Perussuomalaiset ohjaavat Kokoomuksen toimintaa, Ay-valta ei kuulu suomalaiseen demokratiaan,

Kokoomus uskaltaa perussuomalaisten takana ajaa työelämän uudistuksia!

Lauantai 16.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus johtaa hallitusta, mutta puhtia sen linjauksille luovat perussuomalaiset.  RKP ja kristilliset antavat viedä itseään edes vikisemättä.

 

On annettava kaikki tuki hallituksen ajamille työelämän uudistuksille, sillä vain niiden toteuttamisella voidaan Suomi nostaa siitä taloudellisesta lamakuopasta, johon se on joutunut.

 

Ammattiyhdistysliike ja vasemmistopuolueet ovat unohtaneet, että vaaleilla valitut päättäjät ovat päättäjiä, jotka voidaan vasta seuraavissa vaaleissa siirtää sivuun.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomus uskaltaa perussuomalaisten takana ajaa työelämän uudistuksia! Työelämän uudistukset,

Kaupan keskusliikkeiden suurella mölinällä toitottavat elintarvikkeiden hinnanalennukset koskevat vain kaupan omia tuotemerkkejä!

Maanantai 4.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Vaikeuksissa olevat elintarvikeyritykset ovat langenneet valmistamaan kaupan keskusliikkeille niiden omia tuotemerkkejä eli private label-tuotteita.

 

Muistan vallan hyvin, kun K-ryhmä aloitti merkkituotteiden kopioinnin vuonna 1986 – olin erään etelä-pohjalaisen K-kaupan markkinoilla, kun kauppias saapui Seinäjoella pidetystä kokouksesta suurella tohinalla ja uhosi, että nyt Kesko tuo markkinoille jotain ennenkuulumatonta.

 

S-ryhmä katseli Keskon toimintaa monta vuotta, mutta sitten sekin toi markkinoille merkittömät tuotteet ja risti ne Rainbow-tuotteiksi.

 

Pirkka- ja Rainbow-tuotteet ovat laadultaan kakkos- tai kolmosluokan tuotteita, joissa kuluttajalaadulla ei ole mitään roolia, sillä ne ovat pelkkiä rahantekotuotteita päivittäistavarakaupalle.

 

***************

 

Nyt kaupan keskusliikkeet toitottavat suureen ääneen, että ne ovat alentaneet myymiensä elintarvikkeiden hintoja!

 

Toitottaminen on täyttä sontaa, sillä hinnanalennukset koskevat ainoastaan kaupan omia tuotemerkkejä eli private-label-tuotteita!

 

****************

Arvostan suomalaisen elintarviketeollisuuden toimintaa, kun se ei ole nöyrtynyt kaupan keskusliikkeiden vaatimuksiin merkkituotteiden hinnanalennuksista!

 

 ********************

 

On selvää, että meidän ostoskoriimme ei eksy kaupan omia tuotemerkkejä!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Kaupan keskusliikkeiden suurella mölinällä toitottavat elintarvikkeiden hinnanalennukset koskevat vain kaupan omia tuotemerkkejä!, kaupan omat tuotemerkit, Keskon Pirkka, S-ryhmän Rainbow, suomalainen elintarviketeollisuus, private label,

Ammattiyhdistysliikkeen junailemat lakot satavat hallituksen laariin!

Sunnuntai 11.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Vasemmistopuolueet ovat takapiruina Suomen talouselämää riuduttavien lakkojen takana ja niiden tarkoituksena on lyödä hiekkaa rattaisiin maamme yhteiskunnan kehittymiselle.

 

Viimeisimmän kannatuskyselyn mukaan kansalaiset eivät ole hyljänneet hallituspuolueita, mutta vasemmistopuolueet ovat puolestaan saaneet siipeensä.

 

Vahvin ammattiyhdistyspuolue SDP on viimeisimmän kannatuskyselyn mukaan menettänyt kannatustaan 0,6 %-yksikköä, kun puolestaan hallituspuolue Perussuomalaiset on loikannut peräti 2,4 %-yksikköä ylöspäin.

*****************

 

Sivusta seuraavana toivon, että hallitus saa suunnittelemansa työelämän uudistukset nopeasti käytäntöön ja pääsemme pois ay-liikkeen ylivallasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ammattiyhdistysliikkeen junailemat lakot satavat hallituksen laariin!, ay-liike, Ay-liikkeen junailemat lakot ovat myrkkyä suomalaisille,

Suomalainen pullonpalautusjärjestelmä on menestystarina!

Keskiviikko 24.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomalainen pullonpalautus on logistinen järjestelmä, jossa tyhjät tölkit ja pullot kierrätetään - osa pulloista uusiokäytetään ja osan materiaali kierrätetään. Kaikki tölkkien materiaali kierrätetään.

 

Suomessa pullonpalautusjärjestelmästä vastaa Suomen Palautuspakkaus Oy eli Palpa.

 

Palpan omistavat seitsemän eri yritystä eli

 • Hartwall

 • Olvi

 • Sinebrychoff

 • Alko

 • Inex Partners

 • Ruokakesko

 • Tuko Logistics

 

Juomapakkausvero ohjaa pullojen ja tölkkien kierrätystä, sillä tiettyjen alkoholi- ja virvoitusjuomien pakkauksista kannetaan juomapakkausveroa 0,51 € / litra, mutta veroa ei tarvitse maksaa, jos juomien valmistaja tai maahantuoja liittyy hyväksyttyyn ja toimivaan palautusjärjestelmään.

*******************

 

Palpan nettisivuilla on ajantasainen laskuri, että kuinka paljon tämän vuoden alusta on palautettu alumiinitölkkejä, muovipulloja ja kierrätyslasipulloja – eilen eli tammikuun 23 päivänä illansuussa kokonaispalautusmäärä lähenteli 140 miljoonaa palautusta!

 

Vuositasolla Suomessa palautetaan yli 2 miljardia pantillista juomapakkausta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomalainen pullonpalautusjärjestelmä on menestystarina!, Palpa, www.palpa.fi, Hartwall , Olvi, Sinebrychoff, Alko, Inex Partners, Ruokakesko, Tuko Logistics,

HKScan myy Ruotsin liiketoimintansa Lantmännenille!

Lauantai 6.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Lounaissuomalaisen osuusteurastamo LSO:n taival suomalaisessa yrityselämässä on ollut vuosien ajan paljon takkuisempi kuin etelä-pohjalaisen verrokkinsa Itikan.

 

LSO:n omistaman yrityksen nimi on nykyisin mm. HKScan ja Itikan puolestaan Atria. 

 

Olen aikoinaan saanut toimia molempien yritysten kanssa kiinteässä yhteistoiminnassa ja olinhan aikoinaan Raision sekä LSO:n yhteisomistaman Liemirehu Oy:n toimitusjohtajakin.

 

LSO:n harharetkiä on ollut omistuskokeilut ulkomailla ja nyt se on päättänyt luopua Ruotsissa omistamistaan liha-alan yrityksistä. Ilmeisen viisas päätös!

 

********************

 

Olen läheltä seurannut LSO:n harharetkiä ainakin 1990-luvun alusta alkaen ja toivon, että yritys nyt on pääsemässä selvemmille vesille – en toki siitä ole nytkään varma!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HKScan myy Ruotsin liiketoimintansa Lantmännenille!, HKScan, Lantamännen, Atria, Itikka, LSO, suomalaiset lihatalot, Raisio, Liemirehu Oy,

Ruoka on halpaa!

Lauantai 30.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Lähikauppamme Lidl – jossa en toki ole koskaan käynyt – tarjoaa joka päivä…

 

 

IMG_9182.JPG

 

…halpakasseja, joissa on tarjolla ”päiväysvanhoiksi” meneviä elintarvikkeita.

 

Halpakassit maksavat 2 euroa par kassi ja eilen Rouva osti niitä kaksi!

 

*********

 

Lidl tuli aikoinaan Suomeen suomalaisia elintarvikkeita ja suomalaista elintarviketeollisuutta halveksien, joten siitä syystä en ole vielä avannut Lidl´n ovea.

 

Suon kuitenkin sen, että Rouva käy Lidl´ssä ja hyödyntää siellä olevat suomalaisiin elintarvikkeisiin kohdistuvat tarjoukset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruoka on halpaa!, Lidl, Lidl halveksi suomalaista elintarviketeollisuutta, Lidl halveksi suomalaista ruokaa,

Hallitukselle pitää antaa vankkumaton tuki työelämän uudistuksissa!

Sunnuntai 10.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksen ja perussuomalaisten johtamalle hallitukselle pitää antaa vankkumaton tuki niissä uudistuksissa, jotka kuuluvat jo hallitusohjelmaan ja joita hallitus johdonmukaisesti ajaa eteenpäin työministeri Arto Satosen johdolla.

 

Ammattiyhdistysliikkeen ensi viikolle suunnittelemat työtaistelutoimenpiteet paskovat omaan pesäämme ja en voi niitä hyväksyä.

**************

 

En kuulu kokoomuksen enkä perussuomalaisten kannattajiin, mutta heidän nyt yhdessä suunnittelemiaan työelämän uudistuksia kannatan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitukselle pitää antaa vankkumaton tuki työelämän uudistuksissa!, Ammattiyhdistysliikkeen suunnitelmat ovat vastuuttomia, Ay-liike, Kokoomus, Perussuomalaiset, Työministeri Arto Satonen,

Laihaksi jäi Rukalla suomalaisanti!

Maanantai 27.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Kuluneen viikonvaihteen urheiluanti jäi osaltani Rukan kisojen seuraamiseen.

 

Anti jäi perin heikoksi ja surkeimmaksi jäi se, kun Iivo Niskanen osoitti koko surkeutensa heittelemällä sauvojaan jäätyään kisassa toiseksi.

 

Oli aivan oikein, että Remi Lindholm päihitti Niskasen sunnuntaina kahdellakympillä!

********************

 

Paljon saa Iivo tehdä, jotta arvostus hänen toimintaansa palautuu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Laihaksi jäi Rukalla suomalaisanti!, Ruka, Iivo Niskanen, Iivo Niskasen raivonpuuska, Ala-arvoista käytöstä Iivo Niskaselta, Remi Lindholm,

Saamme olla ylpeitä suomalaisesta pullonpalautusjärjestelmästä!

Keskiviikko 8.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Pullonpalautusjärjestelmä on suomalainen menestystarina, sillä eri materiaaleista valmistettujen juomapakkausten yhteenlaskettu palautusprosentti asettuu tasolle 93!

 

IMG_8902.JPG

 

PET-muovipullojen palautusaste on 90 % ja se merkitsee 490 miljoonaa palautettua pulloa per vuosi.

 

Alumiinitölkkejä palautetaan vuosittain 1,3 miljardia kappaletta ja se merkitsee palautusprosenttina 95.

 

Lasipullojen palautusprosentti on 87 ja se merkitsee 140 miljoonaa palautettua lasipulloa per vuosi.

 

*******************

Me suomalaiset saamme olla ylpeitä suomalaisesta pullonpalautusjärjestelmästä, sillä missään muualla ei ole niin kattavaa järjestelmää kuin meillä!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saamme olla ylpeitä suomalaisesta pullonpalautusjärjestelmästä!, suomalainen pullonpalautusjärjestelmä, pullonpalautusjärjestemä, PET-muovipullojen palautusjärjestelmä, alumiinitölkkien palautusjärjestelmä, lasipullojen palautusjärjestelmä,

Olli Rehn: "Suomalaiset ovat selviytyvä ja menestyvä kansa!"

Sunnuntai 5.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Tammikuussa järjestettävät presidentinvaalit lähestyvät ja kansalaisten on nyt tarkasteltava ehdokkaita sekä heidän toimintaansa, jotta pystyisimme tekemään oikean valinnan.

 

Presidenttiehdokas Olli Rehn teki mittavan kiertueen Pirkanmaalla perjantaina 3.11.2023, kun hän esiintyi yleisötilaisuuksissa Tampereella, Ylöjärvellä sekä Pirkkalassa.

 

Olin mukana Tampereen sekä Ylöjärven tilaisuuksissa.

 

 

***********

 

IMG_8860.JPG

 

Tampereen yleisötilaisuus järjestettiin Kauppahallissa Kahvila Aniittassa, joka oli täpötäynnä kansalaisia.

 

 

IMG_8869.JPG

 

Janne Riitakorpi ja ex-kansanedustaja Arto Pirttilahti olivat yleisötilaisuuden keskeisiä järjestäjiä.

 

 

IMG_8866.JPG

 

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn piti mielenkiintoisen puheenvuoron, joka vakuutti paikallaolleet kansalaiset hänen pätevyydestään tasavallan presidentiksi!

 

 

*****************

 

 

IMG_8871.JPG

 

Ylöjärven tilaisuus järjestettiin Villen Kaupalla ja sen keskeinen järjestäjä oli syntyjään viljakkalalainen kunnallisneuvos Pirkko Vuolle.

 

 

IMG_8874.JPG

 

Ylöjärvellä tilaisuuden juontajana toimi Petra Schulze Steinen ja hyvin toimikin!

 

 

IMG_8879.JPG

 

 

Olli Rehn´n esiintyminen oli vakuuttavaa, jossa hän totesi, että suomalaiset ovat selviytyvä ja menestyvä kansa!

 

************

On turvallista äänestää Olli Rehn Suomen Tasavallan presidentiksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Rehn: "Suomalaiset ovat selviytyvä ja menestyvä kansa!", Olli Rehn, Kahvila Aniitta, Tampereen Kauppahalli, Ylöjärvi, Villen Kauppa Ylöjärvi, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle, Petra Schulze Steinen, Arto Pirttilahti, Janne Riitakorpi,

Onneksi on pysyvä Halos-esto päällä!

Keskiviikko 18.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Sosiaalisessa mediassa on keskeinen puheenaihe ollut presidentti Halosen epäkunnioittava käytös presidentti Martti Ahtisaaren poismenoa käsittelevässä televisio-ohjelmassa.

 

Kerrotaan, että Halosen valinta tuohon ohjelmaan oli vikatikki, sillä hän ei suinkaan muistellut Ahtisaaren saavutuksia, vaan keskittyi oman poliittisen uransa retosteluun.

 

Säästyin Tarja Halosen raukkamaisen toiminnan katselulta, sillä minulla on ollut jo vuosikaudet päällä täydellinen Halos-esto, joka merkitsee sitä, että suljen televisioni välittömästi jos televisiossa edes vilahtaakin Tarja Halosen naama!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi on pysyvä Halos-esto päällä!, kukaan järkevä henkilö ei pysty katselemaan Tarja Halosta, Tarja Halonen, Tarja Halonen - kahdentoista vuoden piina suomalaisille, ei enää koskaas Tarja Halosta, Martti Ahtisaari,

Antaako luottamushenkilöiden riitely rohkaisevan mallin virkamiesten välinpitämättömyydelle?

Maanantai 18.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Viljakkala liittyi taannoin Ylöjärveen ja nyt minua huolestuttaa Ylöjärven luottamushenkilöiden riitely, sillä suurena vaarana on se, että luottamushenkilöiden keskinäiset kiistat heijastuvat myös virkahenkilöiden toimintaan.

 

Kannan huolta Ylöjärven kaupungin toimintakyvystä, sillä puolet omistamastani Maatalousyhtymä Erkkilästä sekä vapaa-ajanasuntoni sijaitsevat Ylöjärvellä.

 

Seuraan tarkasti Ylöjärven kaupungin virkahenkilöiden toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antaako luottamushenkilöiden riitely rohkaisevan mallin virkamiesten välinpitämättömyydelle?, perussuomalaiset, Ylöjärven perussuomalaiset, Ylöjärvi, Viljakkala,

Olli Rehn: " Pyrin Suomen tasavallan presidentiksi, koska minä luotan suomalaisiin!"

Torstai 24.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on ehdolla tasavallan presidentiksi ensi vuonna järjestettävissä presidentinvaaleissa.

 

 

IMG_8410.JPG

 

Tamperelaisilla oli kunnia tavata Olli Rehn tiistaina 22.8.2023 Tampereen Keskustorilla Keskustan eduskuntaryhmän kesäillan yleisötilaisuudessa.

 

 IMG_8396.JPG

 

Olli Rehn liikkui yleisön keskuudessa ja…

 

 

IMG_8400.JPG

 

…piti myös selkeäsanaisen puheenvuoron ajankohtaisista asioista.

 

 IMG_8387.JPG

Tilaisuudessa kansalaisilla oli mahdollisuus allekirjoittaa Olli Rehn´ä kannattava kannattajakortti presidentinvaaleihin.

 

*****************

Hoidin tuon kansalaisvelvollisuuteni jo Okra-maatalousnäyttelyssä heinäkuussa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Rehn, Olli Rehn luottaa sjuomalaisiin, suomalaiset luottavat Olli Rehn´iin,

Saako Tampere toisenkin ministerin!

Sunnuntai 2.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Perussuomalaisten Vilhelm Junnilan ministeriys Petteri Orpon johtamassa hallituksessa jää lyhyeksi, sillä hän kertoi viime perjantaina luopuvansa elinkeinoministerin salkustaan.

 

Alkuperäinen suunnitelma oli, että elinkeinoministerin salkkua kantaisi vaalikauden kaksi ensimmäistä vuotta Junnila ja vaalikauden loppuaikana elinkeinoministerinä olisi Sakari Puisto Tampereelta.

 

 

sakaripuisto.JPG

 

Tunnen Sakari Puiston, sillä hän on mukana kaikissa Tampereella järjestettävissä poliittisissa tori- ja yleisötapahtumissa.

 

Tohtorismies Puisto on herrasmies ja hänellä on tapana tervehtiä mm. minua tasavertaisena kaverina.

 

Minulla ei luonnollisesti ole pienintäkään päätösvaltaa perussuomalaisten ministerivalinnoissa, mutta kannatan Sakari Puiston ministerijakson alkamista jo nyt!

 

Petteri Orpon hallituksesta saattaa tulla hyvinkin lyhytikäinen ja senkin vuoksi Sakari Puiston ministerijakson varhaistaminen olisi perusteltua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saako Tampere toisenkin ministerin!, Sakari Puisto, Vilhelm Junnila, Perussuomalaiset, Petteri Orpo, Kaatuuko Perri Orpon hallitus?,

Epäpyhäliitto ei tule onnistumaan!

Perjantai 30.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Maallemme hallituksen muodostaminen on haasteellista, sillä Petteri Orpo yrittää muodostamaan hallitukseensa kahta toisistaan kaukana olevia poliittisia ryhmiä eli RKP:tä ja perussuomalaisia yhdistäen.

 

Ei kai koskaan aikaisemmin ole ollut hallituspuolueiden kesken viikon kuluttua hallituksen muodostamisen jälkeen niin suuria erimielisyyksiä kuin nyt.

 

Suhtaudun periaatteessa myötäsukaisesti oikeistolaiseen suuntaan linjaavaan hallitukseen, mutta joudun ennustamaan, että nykyinen hallitus jää lyhytikäiseksi.

 

Harmillista, mutta todennäköistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Epäpyhäliitto ei tule onnistumaan!, Petteri Orpo, Petteri Orpon hallitus, perussuomalaiset, RKP,

Hallitusohjelma on valmis ja nyt odotetaan ministerivalintoja

Lauantai 17.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit saivat eilen valmiiksi hallitusohjelman.

 

On jopa hieman kademielellä tunnustettava, että hallitusohjelma tuntuu hyvältä – erityisen hyvältä tuntuu vasemmistolaisten ja ay-näkökohtien puuttuminen hallitusohjelmasta.

 

 

Seuraavaksi on päätettävä ministerinimistä ja käsitän, että kaikki hallituspuolueet etenevät siinä varsin nopeasti.

 

************

 

Jokunen ennakointi uusien ministerien nimistä:

 

 • toivottavasti uuteen hallitukseen saadaan ainakin kaksi ministeriä Tampereelta ja ennustukseni päätyvät kokoomuksen Anna-Kaisa Ikoseen sekä perussuomalaisten Sakari Puistoon

 • maa- ja metsätalousministeriksi saamme kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah´n ja nyt veikkaan, että hänen erityisavustajakseen tai peräti valtiosihteeriksi tulee Sami Kilpeläinen!

 

Kilpeläinen omaa ”monipuolisen” puoluetaustan, sillä hän pyrki aikoinaan mm. Suomen Keskustan puoluesihteeriksi, toimi sen jälkeen Kansalaispuolueen puheenjohtajana ja on nyt ainakin toistaiseksi löytänyt kristillisdemokraatit!

 

 

Pian nähdään, että osuvatko ennusteeni kohdalleen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitusohjelma on valmis ja nyt odotetaan ministerivalintoja, kokoomus, perussuomalaiset, RKP, kristillisdemokraatit, Anna-Kaisa Ikonen, Sakari Puisto, Sari Essayah, Sami Kilpeläinen,

Tampereella Vasemmistoliitto ja jopa Kristilliset ajoivat kahdeksassa vuodessa Keskustan ohi!

Perjantai 5.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Neljässäkin vuodessa eli yhdessä vaalikaudessa voi puolueiden välillä tapahtua merkittäviä muutoksia, mutta kahdeksassa vuodessa muutokset voivat olla dramaattisia.

 

Seuraavassa vertailen puolueiden menestystä Tampereella vuoden 2015 ja vuoden 2023 eduskuntavaalien tulosten pohjalta.

 

Vertailu on minulle osittain henkilökohtaista, sillä olin vuonna 2015 Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

 

 • vertailujaksolla puolueiden kärkipaikka vaihtui ja vaihtui selvästikin, sillä SDP ajoi selvästi suurimmaksi puolueeksi (27,6 %) ja Kokoomus sai tyytyä 22,6 prosenttiin annetuista äänistä.

 • Perussuomalaiset saivat hieman lisää %-osuutta (14,7 -> 15,8), mutta hyvin maltillisesti

 • positiivista oli se, että Vihreiden ääniosuus aleni 15,0 prosentista 11,1 prosenttiin – järki alkoi voittamaan siis Tampereellakin

 • suurimman ääniromahduksen kahdeksan vuoden aikana koki kuitenkin Keskusta, sillä puheenjohtamani Keskusta vuonna 2015 keräsi 10,5 prosentin kannatuksen, mutta viime Eduskuntavaaleissa Keskustan ääniosuus Tampereella oli vain 3,6 prosenttia!

 

 

Pohjalla ollaan vai ollaanko!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella Vasemmistoliitto ja jopa Kristilliset ajoivat kahdeksassa vuodessa Keskustan ohi!, Tampereen Vasemmistoliitto, Tampereen Kristiilisdemokraatit. Tampereen Perussuomalaiset, Tampereen SDP, Tampereen Kokoomus,

Perussuomalaiset, kokoomus vaiko demarit!

Maanantai 3.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Nyt kello on vaalipäivänä 19.40 ja vaalien tulokset ovat vasta arvailujen varassa.

 

Suuri kysymys on se, että pystyvätkö perussuomalaiset kiilaamaan ensimmäiseksi vai ohittavatko kokoomus ja/tai demarit sen.

 

Demarien voittoa toivoo harva, mutta se askarruttaa, että riittävätkö perussuomalaisten ja kokoomuksen voimat voittoon!

 

Ennakkoäänestystulokset klo 20.00:

 

Kokoomus sekä demarit tasoissa ja perussuomalaiset selvästi jäljessä.  Keskusta vahvasti neljäntenä – onneksi vihreät jopa vasemmistoliiton jäljessä!

 

Tässä vaiheessa positiivisinta on se, että vihreät tulevat poistumaan poliittisten päättäjien joukosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset kokoomus vaiko demarit!, eduskuntavaalit 2.4.2023,

Vilma Murto ja Reetta Hurske palauttivat uskon suomalaiseen urheiluun!

Maanantai 6.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Kulunut viikko ja viikonvaihde piti olla suomalaisen hiihtourheilun loistoaikaa ja olihan se ainakin osittain sitä, kun Suomi saavutti miesten viestinhiihdossa MM-kisoissa hopeamitalin.

 

Naisten kolmenkympin ja miesten viidenkympin hiihtomatkat olivat kuitenkin suuri pettymys, sillä menestystä ei tullut.

 

Onneksi urheilujännärin viikonvaihde sai kuitenkin onnistuneen kuorrutuksen ja siitä huolehtivat EM-hallikisoissa urakoineet naiset.

 

Vilma Murto naisten seiväshypyssä…

 

 

IMG_7259.JPG

 

…ja Reetta Hurske naisten 60 metrin aitajuoksussa voittivat lajinsa ja urheilujännärin viikonvaihde oli pelastettu.

 

”Hiihtotähtiemme” sanomisista voisi sanoa pahastikin, mutta olkoon ja keskitymme nyt kannustamaan Vilma Murron, Reetta Hurskeen sekä myös ainakin Camilla Richardssonin tekemisiä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vilma Murto ja Reetta Hurske palauttivat uskon suomalaiseen urheiluun!, MM-hiihdot olivat suomalaisittain pettymys, Vilma Murto, Reetta Hurske, Camilla Richardsson,

Vanhemmat kirjoitukset »