Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Viljakkalan pölinät" on aktiivinen fb-ryhmä!

Lauantai 25.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen syntynyt Viljakkalassa, joka vuonna 2001 liitettiin Ylöjärven kaupunkiin.

 

Edelleen olen vahvasti viljakkalalainen, sillä vietän siellä Majajärvellä lähes puolet vuodestani mökkimaailmassani.

 

Poikkesin eilen Viljakkala-cityssä ja kuvasin, kun suuret joutsen- sekä hanhilaumat olivat pysähtyneet ruokailu- ja lepotauolle Markku Markkulan viljelemille pelloille melkein keskustaan.

 

 

IMG_3211.JPG

 

 

IMG_3212.JPG

 

 

IMG_3213.JPG

 

 

Ihahduin, kun kuvani saivat Viljakkalan pölinöissä suuren suosion, sillä eilisillan edetessä ne saivat yli 80 tykkäystä sekä kommenttia.

 

 

Tykkäysten ja kommenttien suuri määrä kertoo mielestäni, että maalla asumista arvostetaan ja kiitokset siitä!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: "Viljakkalan pölinät" on aktiivinen fb-ryhmä!, Viljakkalan pölinät, Joutsenten ja hanhien syysmuutto, Joutsenten ja hanhien syysmuutto Viljakkalassa, Viljakkala,

Helene Schjerfbeck oli eräs suomalaisen kultakauden taiteilijoista...

Maanantai 7.10.2019 - -Esko Erkkilä-

…ja useita hänen teoksiaan on nähtävissä Mäntässä Serlachiuksen Gösta-museon toisessa kerroksessa.

 

 

Helene Schjerfbeck syntyi Suomen suuriruhtinaskunnan aikana vuonna 1862 Helsingissä ja kuoli vuonna 1946 Ruotsissa.

 

 

Hänet on haudattu Hietaniemen hautausmaalle Helsingissä.

 

 

Serlachiuksen Gösta-museossa on siis useita Schjerfbeck´n teoksia ja niistä tarkemmin tässä kahdesta, joihin tutustuin taannoisella Pirkanmaan Agrologit ry:n 80-vuotisjuhlamatkalla:

 

 

 

IMG_4759.JPG

 

 

Astereita, vuodelta 1884

 

 

 

IMG_4761.JPG

 

 

Punainen pää vuodelta 1915

 

 

 

IMG_4763.JPG

 

 

Eräässä näyttelyhuoneessa on useitakin Helene Schjerfbeck´n maalauksia – tällä seinustalla äärimmäisenä oikealla tuo äsken mainitsemani ”Punainen pää”.
 
Kyseessä on öljyväri- ja lyijykynätyö kankaalle, maalaus on kooltaan 37 x 36 cm!

 

 **************

Helene Schjerfbeck on ollut 2010-luvulla ainakin kahdesti poikkeuksellisen huomion kohteena, sillä vuonna 2012 hänen syntymänsä 150-vuotispäivän kunniaksi lyötiin kaksi miljoonaa kappaletta 2 euron arvoisia juhlarahoja ja kun Schjerfbeck´n syntymäpäivä on Suomen kuvataiteen päivä, niin vuonna 2017 tuona päivänä sisäasiainministeriö suositteli kansalaisia liputtamaan Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helene Schjerfbeck oli eräs suomalaisen kultakauden taiteilijoista, Helene Schjerfbeck, Helene Schjerfbeck kahden euron kolikossa, Serlachius-museot, Serlachiuksen Gösta-museo,

Tärkeän, tarpeellisen ja turhan tiedon jakajat

Perjantai 5.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Noudan Aamulehden postilaatikostani aamuseitsemän tienolla ja alan tutustumaan siihen.

 

 

Huomaan usein, että lukemani uutiset ovat minulle jo tuttuja.  Syynä on se, että olen facebookissa Aamulehden ”kaveri” ja sen vuoksi aamun uutiset olen jo lukenut.

 

 ***********************

 

Olen ollut facebookissa muutaman vuoden ja hankkinut sinä aikana n. 550 ”kaveria”.

 

 

Facebook on minulle tärkeä tiedonlähde, sillä fb-kaverini linkkaavat sinne mielenkiintoisia uutisia itseään lähellä olevista viestimistä.

 

 

Minulla on fb-kavereita kaikista puolueista ja sen vuoksi saan luettavakseni eri poliittisten puolueiden näkemyksiä maailman menosta – facebook tarjoaa minulle monipuolisen kattauksen yhteiskunnastamme.

 

 

Arvostan monipuolista mielipidetarjontaa ja sen vuoksi pidän fb-kavereistani heidän puoluekannastaan riippumatta.

 

 

Aivan liian monet fb-kavereistani ovat ”turhan tiedon jakajia”, mutta ainakin toistaiseksi olen pitänyt myös he fb-kavereinani.

 

Mielestäni ei ole järkevää, että jakaa päivittäin jopa 5 – 8 eri artikkelia fb-kaveidensa riesaksi ja ei pysty itse tuottamaan minkäänlaista aineistoa.

 

 

Itse pidän ohjenuoranani, että julkaisen fb:ssa korkeintaan yhden jutun per päivä – monesti jää väliin päiviä, että en julkaise fb:ssa mitään.

 

 

Vielä se, että mikäs minä olen kritisoimaan tai vielä vähemmän opettamaan ihmisten käyttäytymistä facebookissa – kukkikoot kaikki kukat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fb, facebook, fb-kaverit,

Suomen Pankin talon sijainti Sortavalassa kertoo kaupungin taloudellisesta merkityksestä ennen sota-aikaa Suomessa

Maanantai 18.7.2016 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Sortavalan Kolmikulman puistossa sijaitsevasta Runonlaulaja-patsaasta.

 

 

 

sortavala1.jpg

 

 

Runonlaulaja-patsaan takana Brahenkadulla sijaitsee yhä edelleen Suomen Pankin talo, jossa nykyään toimii Venäjän Keskuspankki.

 

 

Talon on suunnitellut arkkitehti Uno Ullberg (1879 – 1944) ja se on rakennettu vuonna 1915.

 

 

Suurin osa arkkitehti Ullberg´n suunnittelemista rakennuksista jäi luovutettuun Karjalaan.

 

 

 

sortavala2.jpg

 

 

Suomen Pankin talon oikeanpuoleisessa porttipylväässä on yhä edelleen kirjaimet ”SP” eli Suomen Pankki…

 

 

 

sortavala3.jpg

 

 

…ja vasemmanpuoleisessa porttipylväässä on kirjaimet ”FB” eli Finlands Bank.

 

 

 

sortavala4.jpg

 

 

Suomen Pankin talon vieressä on sisäänkäynti talon sisäpihalle ja myös se on yhä nykyäänkin arvokkaan näköinen.

 

 

Porttikongin yläpuolella on kiveen hakattuna joko Ga tai 6a ja nyt pyydänkin lukijoitani kertomaan, että mitä ne merkitsevät!  Toivon, että ”tietäjiä” löytyy!

 

 

Suomen Pankin talo Sortavalassa on eräs niistä kohteista, joihin haluan aina Sortavalassa käydessäni tutustua!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sortavala, Suomen Pankki, Suomen Pankin talo, Suomen Pankin talo Sortavalassa, SP eli Suomen Pankki, FB eli Finlands Bank, Finlands Bank, Uno Ullberg, Kyröläismatka2016, Venäjä2016,

Kysymykseni Tampereen pormestarin ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asukasillassa 7.2.2012:

Maanantai 13.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen pormestari Timo P. Nieminen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivainen järjestävät säännöllisesti kaupunkilaisille tarkoitettuja asukasiltoja. Asukasilloissa on heidän lisäkseen Tampereen apulaispormestarit sekä valtuustoryhmien edustajat kuuntelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin.

Viimeisin asukasilta järjestettiin Tampereen valtuustosalissa 7.2.2012.

Olen usein esittänyt em. tilaisuuksissa ”haastavia” kysymyksiä, mutta nyt tein mielestäni kovinkin kannustavan kysymyksen ja se meni näin:

====

"Kysymykseni liittyy Tampereen kaupungin tiedotuskäytäntöön ja täytyy heti todeta, että tämä kysymykseni on luottamushenkilöitä ja virkamiehiä kiittävä.


YLE:n TV1 lähetti tammikuun 9. päivänä tänä vuonna MOT eli Mikä Oli Tutkittava –ohjelman, jossa käsiteltiin tekopohjavesiyhtiö Tavasea.


Ohjelmanteossa oli ongelmia ja se ilmenee ohjelman toimittaneen Maarit Åström´n blogikirjoituksesta, joka on edelleen luettavissa netissä ja löytyy googlettamalla ”tekopohjavesikauhu”. Imuroin sen tänään imuroin netistä ja tässä suora lainaus kirjoituksesta:


Tavase Oy:n käyttäytyminen oli kuitenkin erikoista. Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokela vältteli viikkokausia haastattelupyyntöjä ja yritti siirtää tapaamista ohjelman ulostulon jälkeiseen aikaan. Tampereen kaupunki sai Jokelan tulemaan kameran eteen mm. koska kaupunki harjoittaa avointa viestintää


Lainaus päättyy.


Kenelle Tampereen kaupungin virkahenkilölle tai luottamushenkilölle voin toimittaa suklaarasian, jonka ansiosta julkisuutta kartteleva konserniyhtiön toimitusjohtaja saatiin kameroiden eteen?"


--------


Kysymykseni jälkeen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivainen totesi, että suklaarasiat kelpaisivat kenelle tahansa, mutta selkeää vastausta kysymykseeni hän ja eivätkä läsnä olleet apulaispormestaritkaan pystyneet antamaan.


SDP:n kaupunginvaltuutettu ja Tampereen Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja Atanas Aleksovski totesi omassa puheenvuorossaan, että Eskon pitää toimittaa lupaamansa suklaarasia Tavase Oy:n hallituksen puheenjohtaja Peter Löfberg´lle. Atanas otaksui, että Tavase Oy:n hallituksen puheenjohtaja Löfberg olisi määrännyt toimitusjohtaja Petri Jokelan kameroiden eteen.

Tavase Oy:n toiminnasta kertova MOT-ohjelma avasi suomut monen Tavase-uskovaisen silmistä, sillä niin perusteellisesti Maarit Åströmin oli perehtynyt Tampereen ja sen lähikuntien todelliseen ongelmaan - Tavase osakeyhtiöön!

Mainittakoon, että Atanas Aleksovski on kaupunginhallituksen edustaja Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnassa, joten tunnen Atanaksen hyvin ja arvostan hänen toimintaansa.


Nyt vaan pitää alkaa hankkimaan sitä lupaamaani suklaarasiaa!


-Esko Erkkilä-


PS. Mainittakoon, että toimittaja Åström päättää blogikirjoituksensa näin:


Tavasen viestintäkauhu herättää kysymyksiä siitä mitä yritys yrittää peitellä.”


Tätä en kysymyksessäni kertonut, mutta todettakoon se nyt tässä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, tekopohjavesiyhtiö Tavase, Irene Roivainen, Peter Löfberg, Petri Jokela, Atanas Aleksovski, tekopohjavesikauhu,