Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kyllä tieto kulkee!

Tiistai 28.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Poikkesin viime lauantaina Tampereen Bauhausissa Panasonic´n lämpöpumppuesittelyssä, sillä lämpöpumpun asentaminen saattaa lähiaikoina tulla ajankohtaiseksi.

 

Täydensin tietojani ja poikkesin joidenkin muidenkin lämpöpumppuyritysten nettisivuilla.

 

********************

 

Voi sitä ruuhkaa, joka minua on nyt nettimaailmassa kohdannut, sillä lukemattomat lämpöpumppuyritykset ovat piirittäneet minua!

 

En ole millekään yritykselle jättänyt yhteystietojani, mutta facebook vuotaa, sillä olen hukkua lämpöpumppuyritysten mainoksiin!

 

***********************

 

Voi surkeuden surkeutta!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kyllä tieto kulkee!, Facebook, Facebook vuotaa, lämpöpumppu, lämpöpumppuyritykset,

Ei ehkä otollisin aika etsiä uusia jäseniä!

Tiistai 27.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain toissa yönä eräältä fb-kaveriltani Messenger-viestin, jossa tämä kaverini houkutteli minua liittymään…

 

 

IMG_6880.JPG

 

…Suomi-Venäjä-Suomi –seuran facebook-sivuille!

 

En tunne suurta innostusta tässä tilanteessa liittyä mihinkään Suomi-Venäjä –kotkotuksiin, mutta sen verran asia kiinnosti, että vierailin Suomen-Venäjä –seuran nettisivuilla.

 

Totesin, että paljon on väkeä töissä Suomi-Venäjä –seurassa, mutta mitään aktiivista toimintaa Venäjän suuntaan heillä ei ole, vaan esim. kaikki ensi vuodelle suuntautuva toiminta on erilaisia matkoja eri puolille Suomea.

 

Tänä vuonna Suomi-Venäjä –seura on ollut melkoisessa vastatuulessa, sillä mm.Venäjän ulkoministeriö ilmoitti lopettavansa yhteistyön seuran kanssa kesäkuussa. Syynä oli se, että seura oli tuominnut helmikuussa Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa ja sanonut sen olevan "täysin kansainvälisen oikeuden vastainen".

 

Eräät keskustalaiset poliitikot ovat toimineen Suomi-Venäjä –seuran puheenjohtajina ja ainakaan Katri Kulmunille tai Petri Honkoselle tuo tehtävä ei ole ollut meriitti!

 

 

On selvää, että en tule liittymään Suomi-Venäjä –seuran fb-ryhmään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ei ehkä otollisin aika etsiä uusia jäseniä!, Suomi-Venäjä -seura, Suomi-Venäjä-Suomi -facebookryhmä, Katri Kulmuni, Petri Honkonen, Suomi-Venäjä - seuran puheenjohtaja,

Kerran vuodessa se sattuu kohdalle!

Keskiviikko 8.6.2022 - -Esko Erkkilä-

Minulla oli eilen merkkipäivä, kun syntymästäni tuli kuluneeksi 3/4 sataa vuotta eli 75 vuotta.

 

Onhan se paljon ikää, mutta näillä mennään!

 

Olen mukana facebookissa ja sain sitä kautta jonkin verran yli 200 onnittelua.

 

Onhan se mykistävää, että niin monet lähettävät onnitteluja!

 

******************

 

IMG_5464.JPG

 

Kiitokset tätäkin kautta kaikille Teille tämän Karjalanneidon myötä, joka eilen ilmestyi merkkipäivänäni mökkiverannallemme!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerran vuodessa se sattuu kohdalle!, merkkipäivä, merkkipäiväjuhlat, facebook, Karjalanneito,

Mietelmäni netissä ja erityisesti facebookissa esiintymisestä

Sunnuntai 14.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen päivittänyt henkilökohtaista blogiani nyt runsaat kymmenen vuoden ajan joka ainoa päivä ja sen lisäksi olen melko aktiivinen facebookissa.

 

 

Facebookissa olen pitänyt linjanani, että vain yksi päivitys vuorokauden aikana, mutta viime aikoina olen siitä lipsunut ja julkaissut jopa kaksi fb-päivitystä samana päivänä.

 

 

*****************

 

 

Mikä minä olen rajoittamaan ihmisten fb-päivityksiä, mutta sitä monesti ihmettelen, että jotkut tekevät faceen jopa neljä tai jopa kuusikin päivitystä saman vuorokauden aikana!

 

 

Erityisesti eräitä poliittisia fb-keskusteluryhmiä seuratessa tulee mieleen tämmöinen mietelmä:

 

 

”Paljon viisaamman kuvan henkilö antaisi itsestään, jos ei lainkaan esiintyisi facebookissa!”

 

 

Mietelmä koskee myös minua!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: facebook, facebookissa roikkuminen, blogikirjoitukset,

Niinistön tyylitaju petti!

Torstai 4.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään 28.1.2018.

 

 

Istuvana presidenttinä Sauli Niinistöllä on ilmeinen johtoasema gallupeissa.

 

 

Olen kaksissa viimeisimmissä presidentinvaaleissa äänestänyt vaalien toisella kierroksella Niinistöä – ensimmäisen kerran huonolla menestyksellä Tarja Halosta vastaan, mutta toisella kerralla menestyksekkäästi Pekka Haavistoa vastaan.

 

 

 

IMG_6477.JPG

 

 

Olen surullinen, sillä sinänsä arvostamani Sauli Niinistöltä petti tyylitaju Uudenvuodenpäivänä klo 13.04, kun hän tai hänen avustajansa päästivät facebook´iin todellisen rimanalituksen.

 

 

Niinistön viestissä todetaan sanatarkasti näin:

 

 

”Kiitos läsnäolostanne ja kannustuksestanne kuluneen vuoden aikana.

Kaikkea hyvää tälle alkaneelle. SN, Jenni ja Lennu”

 

 

En ole milloinkaan hyväksynyt ja en hyväksy sitä myöskään istuvan Tasavallan Presidentin suusta, että koirasta sanotaan ”hän”!

Koiran nimen liittäminen "allekirjoitusketjuun" on sama asia, kuin jos koirasta käytetään termiä "hän".

 

 

Totean yksiselitteisesti, että Uudenvuodenpäivänä Sauli Niinistöltä petti tyylitaju sen jälkeen, kun hän televisioidun Uudenvuodenpuheensa lopuksi toivotti:

 

 

”Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta!”

 

Olen pettynyt - koirien kanssako meitä on johdettu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tasavallan Presidentin tyylitaju petti!, Sauli Niinistön rimanalitusviesti, Sauli Niinistö facebookissa, Lennu-koira,

Tärkeän, tarpeellisen ja turhan tiedon jakajat

Perjantai 5.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Noudan Aamulehden postilaatikostani aamuseitsemän tienolla ja alan tutustumaan siihen.

 

 

Huomaan usein, että lukemani uutiset ovat minulle jo tuttuja.  Syynä on se, että olen facebookissa Aamulehden ”kaveri” ja sen vuoksi aamun uutiset olen jo lukenut.

 

 ***********************

 

Olen ollut facebookissa muutaman vuoden ja hankkinut sinä aikana n. 550 ”kaveria”.

 

 

Facebook on minulle tärkeä tiedonlähde, sillä fb-kaverini linkkaavat sinne mielenkiintoisia uutisia itseään lähellä olevista viestimistä.

 

 

Minulla on fb-kavereita kaikista puolueista ja sen vuoksi saan luettavakseni eri poliittisten puolueiden näkemyksiä maailman menosta – facebook tarjoaa minulle monipuolisen kattauksen yhteiskunnastamme.

 

 

Arvostan monipuolista mielipidetarjontaa ja sen vuoksi pidän fb-kavereistani heidän puoluekannastaan riippumatta.

 

 

Aivan liian monet fb-kavereistani ovat ”turhan tiedon jakajia”, mutta ainakin toistaiseksi olen pitänyt myös he fb-kavereinani.

 

Mielestäni ei ole järkevää, että jakaa päivittäin jopa 5 – 8 eri artikkelia fb-kaveidensa riesaksi ja ei pysty itse tuottamaan minkäänlaista aineistoa.

 

 

Itse pidän ohjenuoranani, että julkaisen fb:ssa korkeintaan yhden jutun per päivä – monesti jää väliin päiviä, että en julkaise fb:ssa mitään.

 

 

Vielä se, että mikäs minä olen kritisoimaan tai vielä vähemmän opettamaan ihmisten käyttäytymistä facebookissa – kukkikoot kaikki kukat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fb, facebook, fb-kaverit,

Toivottavasti nykyajan kauppa-autoidea on kannattavaa liiketoimintaa

Sunnuntai 6.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Tapasin maanantaina 1.7.2014 tyytyväisiä viljakkalalaisia ja tyytyväisyyden aihe oli, että nyt kauppa-auto käy Viljakkalassa parillisten viikkojen torstaina ja viipyy kirkonkylän keskustassa tunnin klo 14.00 – 15.00!

 

Asia on mielenkiintoinen ja jopa surullinen, sillä Tampereella rakennetaan tasamaalle tunnelia ja haaveillaan ratikasta, mutta Viljakkalassa ollaan tyytyväisiä, kun kauppa-auto poikkeaa kylällä kerran kahdessa viikossa!

 

Viljakkalan kirkonkylässä oli ennen viisi kauppaa; Salvas, Tuomi, Jalava, Osuusliike Voima ja Hämeenkyrön Osuuskauppa. Niiden lisäksi eri puolilla pitäjää oli pienempiä kauppoja.

 

Nyt Viljakkalassa ei ole yhtään kauppaa!

 

 

**************

 

 

Viljakkalan surkeaa kauppatilannetta on nyt parantamassa Iloisen Pojan Lihakauppa eli kauppa-auto, jonka Iloisena Poikana toimii Pasi Tanninen Pirkkalasta.

 

 

 

 

myymala1

 

 

Satuin paikalle, kun Iloisen Pojan Lihakauppa oli pysähtynyt Takamaan koulun luokse Ylöjärvelle keskiviikkona 3.7.2014.

 

 

 

 

myymala2

 

 

Poikkesin sisään ja sain todellakin tavata Iloisen Pojan eli Pasi Tannisen työnsä äärellä.

 

Kyse on tosiaankin Iloisesta Pojasta, sillä niin luontevaa – suorastaan mukaansatempaavaa – oli yrittäjän toiminta!

 

 

 

 

myymala3

 

 

Myymäläauton tuotevalikoima päihittää laadussa markettien valikoimat, mutta tietysti tilakysymykset merkitsevät, että markettien volyymeihin kauppa-autossa ei päästä.

 

 

**********

 

 

Iloisen Pojan Lihakauppa –myymäläauto on liikenteessä keskiviikosta sunnuntaihin ja sen toiminta-alueena on lähes koko Pirkanmaa.

 

Aikataulut on laadittu siten, että parillisina viikkoina liikutaan Valkeakosken, Akaan, Urjalan, Punkalaitumen, Vesilahden, Lempäälän, Hämeenkyrön, Ylöjärven, Viljakkalan, Ikaalisten, Virtojen, Ruoveden, Längelmäen, Oriveden, Kangasalan, Luopioisten ja Pälkäneen suunnilla.

 

Parittomina viikkoina kauppa-auto suuntaa Nokialle, Vesilahteen, Sastamalaan, Hämeenkyröön, Viljakkalaan, Ylöjärvelle, Juupajoelle, Ruovedelle, Vilppulaan, Längelmäelle, Tampereelle ja Pirkkalaan.

************

 

 

 Huomasin Takamaalla, että Iloisen Pojan Lihakaupan asiakkaina ovat nuorperheet. Se oli miellyttävä yllätys, sillä oletin asiakkaina olevan ainoastaan vanhempaa väkeä ja eläkeläisiä.

 

Olen varma, että Iloisen Pojan Lihakauppa –kauppa-auton nuorekas ilme ja mainio tavaravalikoima kannustavat asiakkaiksi kaiken ikäisiä kuluttajia.

 

 

Iloisen Pojan Lihakaupan tapaat facebookista näin:

 

www.facebook.com/iloisenpojan

 

Käy kurkkaamassa, sillä sieltä näet mm. pysähtymispaikat sekä aikataulut!

 

 

Toivotan Iloisen Pojan Lihakaupalle parhainta menestystä, sillä sen toiminta on juuri sitä mitä Pirkanmaa tarvitsee – syrjäseutujen elämän virkistämistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iloisen Pojan Lihakauppa, Pasi Tanninen, www.facebook.com/iloisenpojan, Viljakkala, Iloisen Pojan Liikkuva LIhakauppa,

Facebook - hyödyllinen ja nopea tiedonvälityskanava

Tiistai 26.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Liityin useiden vuosien lievän painostuksen tuloksena facebook ´iin.

 

En ole ainakaan vielä katunut liittymistäni, sillä ”naamakirjan” kautta saa uutta ja ennen kaikkea tuoretta tietoa monista asioista.

 

Otan kaksi esimerkkiä - molemmat liittyvät eri tavoilla kansanedustaja Mauri Pekkariseen.


 1.      Ensimmäinen esimerkki:

 

Pekkarinen ehdotteli Ykkösaamussa helmikuun 23. päivänä, että Tuomo Puumalan olisi paikallaan asettua Keskustan europarlamenttiehdokkaaksi ensi vuoden EU-vaaleissa.

 

Puumala ”otti kopin” Pekkarisen ehdotuksesta ja kysyi facebookissa kavereidensa mielipidettä asian johdosta.

 

Tuomo toteaa facebookissa samana päivänä näin:

 

”Pekkarisen Mauri kosiskeli minua tänään Ykkösaamussa eurovaaliehdokkaaksi. Kun vastaavia pyyntöjä on nyt tullut aika paljon eri puolilta Suomea, niin kyllä kai sellainenkin vaihtoehto täytyy punnita. Onko kavereilla asiaan vankkoja mielipiteitä?”

 

Puumala on saanut kysymykselleen paljon tykkäämisiä sekä monia kommentteja.

 

Kommentit ovat olleet pääasiassa ehdokkuuteen kannustavia.

 

Toivon, että Tuomo Puumala lähtee Keskustan ehdokkaaksi EU-vaaleihin, sillä maan tilanne vaatii nyt parhaiden voimien asettautumista EU-vaaleissa ehdokkaaksi.

 

Keskustan tilanne on EU-vaalien osalta nyt poikkeuksellisen vahva, sillä Paavo Väyrysen, Anneli Jäätteenmäen, Hannu Takkulan ja Timo Kauniston ilmoitukset ehdokkuudesta ovat vahva viesti Keskustan pärjäämisestä.

 

Uskallan olla luottavainen ja todeta, että pari keskustalaista meppiä saa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kutsun ministeripostille Juha Sipilän ensimmäiseen hallitukseen. Sen vuoksi Keskustan ainakin viisi eniten ääniä EU-vaaleissa saavaa ehdokasta pääsee keskeisille paikoille EU-parlamenttiin ja Suomen hallitukseen!

 

2.      Toinen esimerkki:

 

Samassa Ykkösaamu-lähetyksessä Mauri Pekkarinen piti mahdollisena, että venäläinen Rosatom tulisi Fennovoiman laitostoimittajaksi.

 

Pekkarinen täydensi esittämäänsä ajatusta Facebook´ssa ja totesi siellä näin:


”Mikäli Fennovoima valitsisi Rosatomin, se saattaisi kyllä merkitä päätöksenteon palaamista eduskuntaan. Näin siksi, että Fennovoiman saamassa periaatepäätöksessä määritellään käytettävä teknologia tavalla, jota Rosatomin laitokset eivät ehkä täyttäisikään.”

 

Kiitän Mauri Pekkarista asiantuntevista lausunnoista – lausunnot kuvaavat sitä asiantuntemusta, joka Suomessa on ainoastaan Pekkarisella.

 

Olen tyytyväinen, että Fennovoima sai rakennusluvan Pyhäjoelle suunnittelemalleen ydinvoimalalle.

 

Jos Rosatomin valinta laitetoimittajaksi merkitsee uutta käsittelyä Eduskunnassa, näen Rosatomin valinnalle varsin korkean kynnyksen.

 

Tiedän Arevan ongelmat suomalaisen rakennuskulttuurin noudattamisessa ja kun Toshiballa ei ole lähiseudulta merkittäviä referenssejä, niin ymmärrän puheet Rosatomin mukaantulosta Pyhäjoen ydinvoimalan laitetoimittajaksi. E.ON:n luopuminen Fennovoiman osakkuudesta saattaa lisätä uuden laitetoimittajavaihtoehdon mukaantuloa ydinvoimalan laitetoimittajaksi ja jopa omistajaksi.

 

Kuitenkin se, että Rosatom merkitsisi uuden eduskuntakäsittelyn alkamista painaa mielipiteeni sille kannalle, että Rosatom ei tule kyseeseen Fennovoiman laitetoimittajana.

 

Juttuni alkuperäinen aihe oli facebook´n merkitys tiedonvälittäjänä.

 

Kertomani esimerkit vahvistavat ”naamakirjassa” esitettyjen mielipiteiden ja taustojen esittämisen merkitystä kansalaiskeskustelun vauhdittajana.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: facebook, Mauri Pekkarinen, Tuomo Puumala, EU-vaalit, Paavo Väyrynen, Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula, Timo Kaunisto, Fennovoima Oy, Pyhäjoki, Rosatom, Areva, Toshiba, Fennovoiman laitetoimittaja, Juha Sipilä,