Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vajaat viisi vuotta siihen kului, mutta lopputulos on nyt oikea!

Sunnuntai 16.6.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta järjesti syyskuussa 2019 puoluekokouksen Kouvolassa, jossa valitsimme puheenjohtajan.

 

Puheenjohtajaehdokkaina olivat Katri Kulmuni ja Antti Kaikkonen.

 

Olin virallinen puoluekokousedustaja ja äänestin puheenjohtajavaalissa Antti Kaikkosta.

Kaikkonen sai 829 ääntä ja Katri Kulmuni 1.092 ääntä, joten Kulmunista tuli puheenjohtaja.

 

 

****************

 

 

Muiden kiireiden vuoksi en päässyt viime perjantaina alkaneeseen ja tänään päättyvään Keskustan puoluekokoukseen, mutta etänä seurasin erityisesti eilistä puheenjohtajavaalia, jonka Antti Kaikkonen voitti ylivoimaisesti.

 

 

*************************

 

Tähän voisi kai todeta vaikkapa näin:

 

"Hyvää kannattaa odottaa!"

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puheenjohtajavaali 15.6.2024. Keskustan puheenjohtajavaali 2.9.2019, Antti Kaikkonen, Katri Kulmuni, Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen, Hyvää kannattaa odottaa!,

Kellarin säilyttäminen teettää ylimääräistä työtä, mutta kannatti!

Perjantai 14.6.2024 - -Esko Erkkilä-

Mökkirakennushommissa kellarin säilyttäminen hankaloittaa rakennustöitä, kun se joudutaan huomioimaan kaikissa työvaiheissa.

 

 

IMG_9959.JPG

 

Kellarin eteinen tuhoutui palossa, mutta nyt sen uudet seinät ovat ”valua vaille”!

 

Kellarin säilyttäminen merkitsi ”uusrakennetun” mökin säilymistä entisellä paikallaan ja tämän vuoksi sen säilyttäminen oli tärkeää.

 

 

*************************

 

Asioilla on aina kaksi puolta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kellarin säilyttäminen teettää ylimääräistä työtä mutta kannatti!, Kellarin säilyttäminen teettää ylimääräistä työtä, Kellarin säilyttäminen kannatti!,

Vakuutukset kannattaa pitää kunnossa!

Maanantai 6.5.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen pyrkinyt pitämään perhekunnan autojen, omakotitalon, maatalousrakennusten sekä vapaa-ajanasunnon vakuutukset kunnossa.

 

Vuosi sitten tapahtunut mökkipalo osoitti, että vakuutukset kannattaa pitää kunnossa.

 

Meillä on vakuutukset OP-Pohjolassa ja on todettava, että vakuutusyhtiömme suhtautuminen palovahinkoomme on ollut ymmärtäväistä.

 

Vakuutuskorvauksilla ei voi hyötyä, mutta vahinkojen minimointi niiden avulla on mahdollista.

***************

 

Suosittelen vahvasti, että jokainen tarkistaa vakuutusturvansa ja jos siinä on puutteita, niin asia kannattaa korjata mahdollisimman pian.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vakuutukset kannattaa pitää kunnossa!, autovakuutukset, omakotivakuutukset, vapaa-ajanasunnon vakuutukset,

Perunaa, porkkanaa ja sipulia ei kannata itse viljellä!

Perjantai 26.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Kaupasta saatavat juurekset ja vihannekset ovat niin halpoja, että niitä ei kannata itse viljellä.

 

Onneksi juuresten ja vihannesten hintataso on nyt selvillä, jotta tilanteeseen ehtii vielä reagoimaan ennen kylvö- ja istutuspäätösten tekemistä.

 

Sain eilen puoliltapäivin määräyksen kuoria perunoita, porkkanoita sekä sipuleita ja näillä hinnoilla Rouva niitä oli ostanut aamupäivän aluksi:

 

 

IMG_9674.JPG

 

Perunoita; hinta 0,49 €/kg.

 

 

IMG_9675.JPG

 

Porkkanoita; hinta 1,19 €/kg.

 

 

IMG_9673.JPG

 

Sipuleita; hinta 1,29 €/kg.

 

 

Kyllä kotimainen ruoka on edullista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perunaa, porkkanaa ja sipulia ei kannata itse viljellä!, Kyllä kotimainen ruoka on edullista!

Makeisten arvonlisäverokannan muutoksen vaikutukset ovat kaikissa portaissa pieniä!

Torstai 25.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Hallitus on päättänyt, että makeisten arvonlisäverokanta muutetaan nykyisestä 14 %:sta 25,5 prosenttiin jo tämän vuoden puolella.

 

Korotuksen ennakoidaan tuottavan 85 miljoonaa euroa lisätuloja valtiolle.

 

Kuvaan kuuluu, että makeisvalmistajat maalaavat pirua seinälle asian johdosta, mutta mielestäni niin ei ole.

 

Perustan maltillisen näkemykseni markettien irtokarkkihyllyjen näkymiin, sillä eräs pahuuksistani on viime aikoina ollut vierailla niillä hyllyillä.

 

Irtokarkkihyllyjen tarjonta on kaikissa liikkeissä monipuolista ja irtokarkkien hinnat vaihtelevat välillä 5,50 -10,50 euroa per kilo!

 

Halvimmat kilohinnat olen tavannut Prismoissa ja kalleimmat Citymarketeissa.

 

Otan muutaman esimerkin:

 

·      Prismassa oli taannoin halpa hinta eli 5,50 /kg ja se merkitsi verottomaksi hinnaksi 4,83 €/kg. Uudella alv-prosentilla uusi hinta olisi 6,06 €/kg eli hinnannousua olisi 0,56 €/kg.

 

IMG_9672.JPG

 

·      Eilen Koivistonkylän Prismassa Tampereella hinta oli 8,95 €/kg joka merkitsi verottomaksi hinnaksi 7,85 €/kg.  Uudella alv-prosentilla uusi hinta olisi 9,85 €/kg eli hinnannousua olisi 0,90 €/kg.

 

·      City-marketeissa irtokarkkien hintataso liikkuu tasolla 10,50 €/kg ja se merkitsee verottomana hintana 9,21 €/kg.  Uudella alv-prosentilla uusi hinta olisi 11,56 €/kg eli hinnannousua olisi 1,06 €/kg.

 

*************

En luonnollisesti tiedä suurten kauppaketjujen sisäänostohintoja, mutta otaksun niiden olevan irtokarkeissa tasoa 3,50 – 4,00 euroa per kilo ja se merkitsee, että kauppa pystyisi vallan hyvin myymään irtokarkkeja nykyhinnoin myös uuden alv-tason aikana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Makeisten arvonlisäverokannan muutoksen vaikutukset ovat kaikissa portaissa pieniä!, Makeisten arvonlisävero,

Toivottavasti hallituksen linja terroristivoimia vastaan pitää!

Lauantai 9.3.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9500.JPG

Pääministeri Petteri Orpo ja vastikään Eduskunnalta luottamuksen saanut työministeri Arto Satonen tapasivat terroristimahdiksi pyrkivät ay-johtajat eilen.

****************
 

Ay-mahdit eivät perääntyneet vaatimuksistaan ja sen vuoksi pääministeri ja työministeri totesivat, että asiassa edetään hallituksen linjoilla.

*********************
 

Kannatan ja tuen hallituksen toimia työelämän uudistamiseksi ja totean, että nykyinen hallitus toteuttaa niitä toimia, joita Keskustan olisi pitänyt ajaa ja kannattaa jo usean vuoden ajan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toivottavasti hallituksen linja terroristivoimia vastaan pitää!, ay-terroristit, pääministeri Petteri Orpo, Työministeri Arto Satonen, Hallitus toteuttaa nyt niitä toimia joita Keskustan olisi pitänyt ajaa ja kannattaa jo usean vuoden ajan!,

Kaikki vastuulliset tahot kannattavat hallituksen esittämiä työelämän uudistuksia!

Keskiviikko 14.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Viimeisimmät galluptulokset antavat hallitukselle vankan tuen viedä eteenpäin niitä uudistuksia, joita se suunnittelee työelämän uudistuksiksi.

 

Eilen Eduskunnassa kuultu pääministerin ilmoitus hallituksen politiikasta vuonna 2024 vahvisti, että hallitus ei taivu ammattiyhdistysliikkeen lakkoilun avulla esittämiin vaatimuksiin.

 

Pääministeri totesi puheensa aluksi:

”Meidän tehtävämme on tehdä päätöksiä, joilla rakennetaan Suomelle nykyistä valoisampaa tulevaisuutta. Se tarkoittaa Suomea, jossa talous on kestävällä pohjalla ja turvallisuudesta voidaan pitää huolta. Suomea, jossa ihmisillä on osaamista, työtä ja toimeentuloa. Ja sitä kautta syntyvää hyvinvointiyhteiskuntaa, palveluja ja hoivaa.”

 

****************

 

En kuulu hallituspuolueiden kannattajiin, mutta kannatan hallituksen talouspoliittisia linjauksia, joihin oleellisena osana kuuluu useita työelämän uudistuksia! 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaikki vastuulliset tahot kannattavat hallituksen esittämiä työelämän uudistuksia! Pääministeri Petteri Orpo, Työelämän uudistukset,

Ensi kesän viljelysuunnitelmat alkavat hahmottumaan!

Tiistai 30.1.2024 - -Esko Erkkilä-

On pikkuhiljaa aika alkaa tarkentamaan ensi kesän viljelysuunnitelmia, sillä esimerkiksi juuresten markkinatilanne on pikkuhiljaa tiedossa.

 

Porkkanan osalta luovuimme jo viime kesänä sen viljelystä, sillä porkkanan tuholaisten esiintyminen ja määrä teki viljelystä kannattamattoman.

 

Ammattimaiset porkkananviljelijät osaavat toteuttaa tuholaisten ja kasvitautien torjunnan niin tehokkaasti, että kotitarveviljelijän ei kannata hommaan ryhtyä.

 

 

Uutena juureksena on…

 

IMG_9347.JPG

 

…peruna, jota marketeissa tarjotaan 0,49 euroa per kilo –kilohintaan!

 

 

IMG_9333.JPG

 

Ostin kokeeksi tuota 0,49 euron kilohintaista perunaa muutaman kilon ja totesin, että eipä kannata maksaa perunasta kahden tai jopa kolmen euron hintaista kilohintaa ja eikä sitä tuolla hinnalla kannata itsekään viljellä.

*********************

Ensi kesän trekoolimailla kasvaa tietysti valkosipuli, joka on istutettu jo syksyllä, mansikka ja ilmeisesti myös keväällä kylvettävät erilaiset papukasvit.

 

Punajuuri myös pienessä mittakaavassa sekä myös tavalliset sipulit ja punasipulit pysyvät mukana kuvioissa.

 

Perunan halvat markkinahinnat merkitsevät, että perunasta ainoastaan varhaisperunaa tullaan viljelemään omalla maalla.

 

***************

 

Näin tuntuu tällä hetkellä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ensi kesän viljelysuunnitelmat alkavat hahmottumaan! Porkkanaa ja talviperunaa ei kannata viljellä,

Ensi kesän viljelysuunnitelmat valmistuvat!

Sunnuntai 3.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Elämme joulukuun alkupäiviä ja on aika alkaa suunnitella ensi kesän viljelysuunnitelmia trekoolimaille.

 

Päivittäiskaupat helpottavat viljelysuunnitelmien tekemistä, sillä esimerkiksi erilaisten juuresten tarjonta on vilkasta.

 

Porkkana on eräs…

 

 

IMG_8953.JPG

 

…perusjuurikkaista ja nyt yhä edelleen sitä tarjotaan 0,99 euron kilohintaan.

 

Kyse on kotimaisesta porkkanasta ja sen laatutaso on korkea – tarjoajana on Lidl, jossa toki en ole koskaan käynyt, mutta Rouva siellä käy!

 

Lidl:n myymiin porkkanoihin on kasvatusvaiheessa asianmukaisesti käytetty kasvinsuojeluaineita, sillä muuten noin laadukkaita porkkanoita ei ole mahdollista tuottaa.

 

Järkevää työnjakoa on se, että osaavat tuottavat porkkanoita ja minä nautin niitä ja niistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ensi kesän viljelysuunnitelmat valmistuvat!, porkkanoita ei harrastajan kannata kasvattaa, porkkanat 0, 99 ?/kg,

Hybridikokoustaminen on osanottajille vaivatonta, mutta poliittisten puolueiden kannatusta se nakertaa!

Keskiviikko 15.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Hybridiosanottaminen kokoustapana yleistyy ja miksikäs ei, sillä niin vaivatonta se osanottajille on.

 

Kirjautumisen jälkeen voit puuhastella mitä vain ja ”toisella korvalla” kuunnella, että miten kokous etenee.

 

Tämän viikon ohjelmaani kuuluu etänä osallistuminen kolmeen kokoukseen eli tiistaina klo 19.00, keskiviikkona klo 18.00 ja torstaina klo 17.00!

*****************

 

Perimmiltään en hyväksy etämahdollisuudella kokoukseen osallistumista, mutta juuri nyt, kun koronatuntemukset ovat päällä, sen hyväksyn.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hybridikokoustaminen on osanottajille vaivatonta mutta poliittisten puolueiden kannatusta se nakertaa!, hybridiosanottaminen, teams, teams-osanotto, etäosanotto,

Perunaa ja porkkanaa ei kannata itse viljellä!

Maanantai 23.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Vaikka elämmekin vasta lokakuun jälkipuoliskoa, on aika ajatella ensi kesän puutarhaviljelyksiä.

 

************

 

Emme ole jo kahtena vuonna viljelleet porkkanoita ja niiden osalta sama tilanne tulee jatkumaan myös ensi kesänä.

 

Porkkana on konstikas viljeltävä, sillä sen tuholaistorjunnasta on huolehdittava tai muuten porkkanakärpänen vie voiton.

 

IMG_8823.JPG

 

Kaupasta on viime päivinäkin ollut saatavissa kahden kilon suuruisia porkkanapusseja, joiden hinta on 1,00 euroa per pussi!

 

Nuo porkkanat ovat olleet laadultaan ensiluokkaisia ja laadun takeena on varmasti ollut oikea tuholaistorjunta.

 

 

*************

 

 

IMG_8822.JPG

 

Toinen hinnaltaan edullinen juures on viime päivinä ollut peruna, sillä K-ryhmä on myynyt pestyjä perunoita viiden kilon pusseissa hintaan 1,99 euroa per pussi!

 

Perunat ovat olleet laadukkaita ja on varmaa, että ne on kasvatettu oikein lannoittamalla.

 

Molemmat eli porkkanat ja perunat ovat luonnollisesti kotimaisia!

 

*************

 

Nyt näyttää kevään viljelysuunnitelmien osalta siltä, että perunaa istutetaan vain varhaisperunan tarvetta vastaavasti ja porkkanaa ei laiteta kasvuun laisinkaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perunaa ja porkkanaa ei kannata itse viljellä!, peruna, varhaisperuna, porkkana, porkkanakärpänen, perunaa ja porkkanaa pitää lannoittaa, porkkanan kasvinsuojelusta on huolehditttava,

Rohkaisevaa, että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!

Tiistai 19.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Yllätyin positiivisesti, että eilen järjestetyssä Kouvolan Turvallisuuskonferenssissa kaikki presidenttiehdokkaat kannattivat Suomen Nato-jäsenyyttä.

 

Olen koko aikuisikäni pitänyt tavoitteena, että Suomesta tulisi puolustusliitto Naton jäsen – tavoitteeni täyttyi 4.4.2023, kun Suomesta tuli Naton täysjäsen.

 

Valitettavasti on luonnollista, että pieni vähemmistö suomalaisista edelleen hännystelee Neuvostoliittoa ja Venäjää toimiessaan Nato-jäsenyyttämme vastaan.

 

Maamme Nato- ja EU-jäsenyydet muodostavat Suomen ulkopoliittiset kulmakivet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rohkaisevaa että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!, Kouvolan Turvallisuuskonferenssi 18.9.2023. Suomen Nato-jäsenyys, Nato, puolustusliitto Nato, EU, Suomen EU-jäsenyyt,

Nyt kannattaa tarkastaa kaikki mustatorvisienen kasvupaikat!

Lauantai 2.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Makuasioista ei kannata kiistellä ja sen vuoksi en ehdottomasti väitäkään, että mustatorvisieni on paras sienilaji, mutta ”läheltä liippaa”!

 

Kirjallisuustieto kertoo, että mustatorvisieni on paikkauskollinen ja siitä tiedosta olen täsmälleen samaa mieltä.

 

 

Minulla on synnyinkotini lähimetsässä takuuvarma mustatorvisienipaikka ja…

 

 

IMG_8496.JPG

 

…sieltä sain eilen poimittua noita himoittuja sieniä melkoisesti.

 

 

IMG_8497.JPG

 

Mustatorvisienen nimi kuvastaa täydellisesti sienen ulkonäköä!

 

********************

 

Nyt pitäisi ehtiä kulkemaan lähimetsiä ristiin ja rastiin sekä etsiskellä mustatorvisienen kasvupaikkoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt kannattaa tarkastaa kaikki mustatorvisienen kasvupaikat!, mustatorvisieni, mustatorvisieni on kasvupaikkauskollinen, kasvupaikkauskollisuus,

Yksityistien yksikkömaksujen maksamisen kanssa ei kannata viivytellä!

Perjantai 11.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Olen osakkaana viidessä yksityistiessä ja sen lisäksi osakkaana yhdessä metsäautotiessä. Perhekunnassamme Rouva on osakkaana näiden lisäksi kahdessa yksityistiessä, joten huolehdimme maaseutuinfran ylläpidosta varsin mittavalla panostuksella.

 

Lisäksi poikamme ovat osakkaana kahdessa niistä yksityistiessä, joiden osakkaana olen – myös niiden yksityismaksut olen maksanut!

 

Maksamista siis riittää!

 

**********

 

Joiltakin unohtuu, että yksityismaksut ovat ilman erillistä prosessia ulosottokelpoisia.

***************

Olen toimitsijamiehenä yhdessä yksityistiessä ja eräs sen osakas on laiminlyönyt maksuvelvollisuutensa jo useasti ja nyt on vakaasti harkittava, että asioinko voudin kanssa, jotta saisimme myös tuon yhden osakkaan maksamaan yksikkömaksunsa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yksityistien yksikkömaksujen maksamisen kanssa ei kannata viivytellä!, yksityistiet, Majamaan yksityistie, Majajärven yksityistie, Hanhijärven yksityistie, Koivuniemen yksityistie, Pirttijärven yksityistie, Hietalan yksityistie,

Kokoomuksen romahtaminen ei sinällään ollut yllätys!

Perjantai 4.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilen aamulla julkistettiin Taloustutkimuksen Ylelle tekemä mittaus puolueiden kannatuksesta.

 

Tulos ei sinällään yllättänyt, mutta Kokoomuksen romahtamisen suuruus oli yllätys. On ennenkuulumatonta, että kannatusmittauksessa jokin puolue menettää kannatuksestaan kertaheitolla 2,3 %-yksikköä, mutta näin kävi Kokoomukselle!

 

Tuskin erehdyn, kun etsin Kokoomuksen romahtamiselle syytä siitä johtamisvajeesta, josta suurimpana esimerkkinä on pääministeri Petteri Orpo.  Orposta huokuu miellyttävyys, mutta johtajaksi hänestä ei ole.

 

On ilmiselvää, että eiliset kannatuslukemat eivät tule olemaan Kokoomuksen pohjalukemat, sillä alamäki tulee jatkumaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomuksen romahtaminen ei sinällään ollut yllätys!, Taloustutkimus, Yle, Puolueiden kannatus elokuu 2023, Petteri Orpo, Johtajuusvaje, Petteri Orpon johtajuusvaje, Kokoomuksen johtajuusvaje, Kokoomuksen alamäki tulee jatkumaan,

Nyt olen presidentinvaaleissa virallisesti Olli Rehn´n tukijoukoissa!

Perjantai 7.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomen presidentinvaali 2024 järjestetään sunnuntaina 28. tammikuuta 2024 ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta 2024. Vaaleissa valitaan tasavallan presidentti toimikaudelle 2024–2030.

 

 

IMG_8105.JPG

 

Minulla on ollut Olli Rehn´n kannattajakortti työpöydälläni jo muutaman viikon ajan ja sain eilen sen palautettua allekirjoitettuna Keskustan näyttelyosastolle Okra-maatalousnäyttelyssä Oripäässä.

 

 

IMG_8102.JPG

 

Tähän asti ilmoittautuneista ehdokkaista Olli Rehn on ainoa vakavasti otettava ehdokas tasavallan presidentiksi Sauli Niinistön jälkeen.

 

 

IMG_8101.JPG

 

Arvostamani entinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä oli Okrassa Keskustan osastolla vauhdittamassa Olli Rehn´n presidentinvaalien kannattajakorttien keräämistä.

 

Jari Leppä oli keskustelemassa näyttelyvieraiden kanssa, mutta todettuaan minun olevan paikalla, hän kiirehti kättelemään – lämmitti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt olen presidentinvaaleissa virallisesti Olli Rehn´n tukijoukoissa!, presidentinvaalit 2024, Olli Rehn, Olli Rehn'n kannattajakortit, Olli Rehn presidentiksi 2024, Okra-maatalousnäyttely, Jari Leppä, Keskustan osasto Okrassa,

Alppiruusuryhmän perustamiseen kannattaa panostaa, sillä...

Maanantai 19.6.2023 - -Esko Erkkilä-

…kasvupaikan valinta, istutuskuopat ja oikea lajikevalinta tuovat onnistuessaan hienon kukinnan näin kesäkuun puolivälin tienoilla. Mökkitontillamme kasvava alppiruusuryhmä on saavuttanut yli neljän metrin korkeuden ja on ilo silmälle.

 

Tässä pieni kuvakimara ryhmästämme!

 

IMG_7980.JPG

 

 

IMG_7978.JPG

 

 

IMG_7976.JPG

 

 

IMG_7974.JPG

 

 

IMG_7972.JPG

 

 

IMG_7969.JPG

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alppiruusuryhmän perustamiseen kannattaa panostaa, Alppiruusu, rodo,

Kotitarveviljelijän ei kannata viljellä porkkanaa!

Perjantai 16.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa ”itketään” jatkuvasti, että elintarvikkeiden hinnat ovat kohonneet.

 

Väite ei pidä paikkaansa ainakaan porkkanoiden kohdalla!

 

Huomasin kylmiössämme kaksi kilon suuruista porkkanapussillista ja…

 

 

IMG_7964.JPG

 

…ladoinpa toisen pussillisen sisällön valokuvattavaksi.

 

Porkkanat ovat kotimaista tuotantoa ja ovat oikein laadukkaita, vaikka elämmekin jo kesäkuun puoltaväliä.

 

Rouva oli ne eilen ostanut ja hintana oli ollut vaivaiset 0,89 € per kilo!

 

**************

 

On selvää, että noin laadukkaiden porkkanoiden tuottamisessa on käytetty kasvinsuojeluaineita, sillä muuten tuollaisia porkkanoita ei pysty tuottamaan. Ymmärrän ja hyväksyn kasvinsuojeluaineiden käyttämisen, sillä mikään luomu ei ole makuuni!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kotitarveviljelijän ei kannata viljellä porkkanaa!, porkkana,

Eipä kannata itse viljellä!

Perjantai 9.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Olen aikaisemmin ollut innokas juuresten viljelijä, mutta nyt ovat tilanteet muuttuneet siten, että kaupasta saa kotimaisia juureksia poskettoman halvalla.

 

Jo viime vuonna meillä ei ollut metriäkään porkkanaa viljelyksessä ja sitä ei ole nytkään.

 

Pestyjä kotimaisia porkkanoita saa kaupasta jopa alle euron kilohinnalla, joten porkkanoiden kasvattaminen omalla maalla ei ole mahdollista. On luonnollista, että porkkanoita pitää kasvattaa erilaisten torjunta-aineiden ryydittämänä, sillä ilman ötökkäaineita kasvattaminen ei onnistu.

 

Punajuurta meillä oli edellisvuonna runsaasti, joten senkään osalta ei ole viljelytarvetta.

 

Viime syksyllä istutin tavanomaisen määrän valkosipuleita ja valkosipulit ovatkin varhaisperunan ohella ainoat juurekset, joita nyt kasvatamme.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eipä kannata itse viljellä!, varhaisperuna, porkkana, punajuuret, valkosipulit,

Halutaanko kokouksen kannanotolla vaikuttamista ja julkisuutta?

Perjantai 26.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Yhä edelleen joudun tilaisuuksiin ja kokouksiin, joissa laaditaan kokouksen kannanotto tai tiedote.

 

Kannanotoilla ja tiedotteilla on tarkoitus vaikuttaa kansalaisten mielipiteisiin ja viimekädessä päättäjien päätöksiin.

 

Kokemattomat ja omasta kynänjäljestään tykästyneet nuoret tapaavat laatia superpitkiä luonnoksia kokousten kannanotoiksi, joissa ei lopulta esitetä mitään.

 

***************

 

Olen saanut oppia kannanottojen laatimisessa ja niitä olen myös kantapään kautta oppinut.

 

**************

 

Kannanoton otsikon on oltava lyhyt sekä iskevä ja sen ydinsanoman pitää tiivistää kannanoton ensimmäisellä kolmelle riville – kannanoton kolme ensimmäistä riviä pitää olla kirjoitettuna vahvennetulla tekstuurilla.

 

Kannanoton loput kolme lyhyttä kappaletta pitää olla asiaa selventäviä, mutta niitä ei saa olla enempää.

 

Kannanottoa varten on kokouksen puolivälissä valittava erillinen ryhmä, joka luonnostelee kokouksen kannanoton - täysin perseestä on, jos kokouksen kannanotoksi hyväksytään jonkin kellokkaan ennen kokousta laatima kannanottoluonnos!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Halutaanko kokouksen kannanotolla vaikuttamista ja julkisuutta?, julkilausuma, kannanotto,

Vanhemmat kirjoitukset »