Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Väyrynen tamperelaisten suosikki Keskustan puheenjohtajaksi - Pirkanmaalla tasaista eri ehdokkaiden kesken

Maanantai 28.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys päättyi eilen klo 18.00 ja alustavat tulokset ovat näitä rivejä naputeltaessa tiedossa.

 

Tampereella Paavo Väyrysen saama äänimäärä oli suurin, mutta koko Pirkanmaalla kaikki kolme ehdokasta – …

 

jasenaanestys1

 

…Tuomo Puumala, Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen …

 

...– olivat lopputuloksissa hyvin tasavahvoja. Puheenjohtajakisaan viimeisenä ilmoittautunut Timo Kaunisto lähti liikkeelle niin myöhään, että hän ei ollut jäsenten arvioitavissa neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä.

 

Olin vaalitoimitsijana kahdessa paikassa; viime perjantaina Keskustorilla ja eilen sunnuntaina Keskustan piiritoimistolla Näsilinnankadulla.

 

jasenaanestys2

 

Keskustorilla lisäkseni olivat vaalitoimitsijoina Arja Hirvenoja (vasemmalla), Toivo Aura (toinen vasemmalta) sekä Jari Rajasalo (oikealla). Äänestysauton omistaja, kuljettaja ja vaalitoimitsija Jorma Kuitunen oli kuvanottohetkellä kahvilla.

Keskustorilla meitä poikkesi tervehtimässä Keskustan Muonion kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kosti Hietala (toinen oikealta).

 

jasenaanestys3

 

Keskustan piiritoimistolla olivat lisäkseni toimitsijoina Raija Kytöharju (vasemmalla), Arja Hirvenoja (keskellä) sekä Jari Rajasalo (oikealla).

 

jasenaanestys4

 

"Tulostaulumme" osoittaa, että äänestyspäivinä Tampereella äänesti 40 henkilöä, jotka olivat tai äänestystapahtumassa liittyivät Keskustan jäseniksi.  Heidän äänistään Paavo Väyrynen sai 22 ääntä ja Tuomo Puumala sekä Juha Sipilä yhdeksän ääntä kumpainenkin.

 

Keskustan Tampereen piiritoimistolla äänesti ennakkoon yhteensä 53 keskustalaista, joista tamperelaisia jäseniä oli 39 henkilöä. Ennakkoon äänestäneiden osalta kuntakuntaisia äänestystuloksia ei kirjattu.

 

Keskusta Tampereen kunnallisjärjestön vaalipäällikkönä olen erityisen iloinen siitä, että Tampereella äänestysprosentiksi muodostui peräti 34,3 % eli enemmän kuin kolmannes Keskustan tamperelaisista jäsenistä käytti äänioikeuttaan.

 

Pirkanmaan kunnista Tampereella äänestäneiden lukumäärä oli Pirkanmaalla selvästi suurin ja se lämmittää vaalipäällikön mieltä – saimme Tampereen keskustalaiset hyvin liikkeelle!

 

Pirkanmaalla Paavo Väyrysen ja Tuomo Puumalan kisa oli tiukka, sillä Väyrynen sai ainoastaan yhden äänen enemmän kuin Puumala.

 

Valtakunnallisesti Väyrynen sai eniten ääniä ja toiseksi kiri Juha Sipilä.

 

Keskustan neuvoa-antava puheenjohtajaäänestys oli hieno kokemus ja osoitti, että saimme keskustalaiset Tampereella hyvin vaaliuurnille.

 

Virallisena puoluekokousedustajana on nyt ja erityisesti sitten Rovaniemellä tarkoin punnittava, että kenelle puheenjohtajaehdokkaalle annan ääneni!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan jäsenäänestys, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Paavo Väyrynen, Juha Sipilä, Tuomo Puumala, Timo Kaunisto,

Osallistu Suomen seuraavan pääministerin valintaan!

Perjantai 25.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Otsikko on haastava, mutta ilmeisen todellinen.


Nykyhallituksen toiminta mm. kuntauudistuksessa, vähäosaisten huomioimisessa ja Kreikan tukemisessa merkitsevät, että hallitusvalta vaihtuu seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Paalupaikalla Suomen suurimmaksi puolueeksi on Suomen Keskusta.

 

Tulevana viikonvaihteena kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa Suomen seuraavan pääministerin valintaan, kun Suomen Keskusta järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen Keskustan puheenjohtajasta.

 

Jäsenäänestykseen voivat osallistua kaikki Suomen Keskustan jäsenet sekä ne, jotka maksavat Keskustan jäsenmaksun ennen vaalilippunsa täyttämistä ja sen pudottamista vaaliuurnaan.

 

Äänestys on neuvoa-antava ja lopullisen päätöksen puheenjohtajasta tekevät Rovaniemelle 8…10.6.2012 kokoontuvat puoluekokousedustajat.

 

Olen virallinen puoluekokousedustaja ja tulen antamaan ääneni sille puheenjohtajaehdokkaalle, jota pidän parhaana valintana Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

 

Tampereella jäsenäänestys toteutetaan kaupungin eri puolilla kiertävässä bussissa tänään perjantaina ja huomenna lauantaina sekä vielä sunnuntaina Keskustan piiritoimistolla.

 

Bussin aikataulu ja pysähdyspaikat ovat seuraavat:

 

 

pe 25.5.2012

 
klo 12.00 - 13.00 Teisko /Terälahti Paikallisosuuspankin piha

klo 14.00 - 15.30 Keskustori/ Vanhan Kirkon edessä

klo 16.00 - 18.00 Lielahti/Citymarketin piha

La. 26.5.2012

 

klo 9.00 - 11.00 Tammelantori

klo 11.30- 13.00 Citymarket Turtola

klo 14.00 – 16.00 Kauppakeskus Duo HervantaSunnuntaina 27.5.2012 äänestyspaikkana on Keskustan piiritoimisto Apila (Näsilinnankatu 23 A1)


klo 16.00- 18.00

aanestysilmoitus25052012

 

Ilmoituksemme Aamulehdessä perjantaina 25.5.2012!

Muiden kuntien äänestyspaikat on kerrottu Suomen Keskustan nettisivuilla www.keskusta.fi – tutki sieltä oman kuntasi äänestyspaikat ja –ajankohdat!

 

Tervetuloa vaikuttamaan Suomen seuraavan pääministerin valintaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys puheenjohtajasta, Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Keskustan jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi Tampereella vilkkaana

Tiistai 15.5.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puheenjohtajavaalin neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi Keskustan piiritoimistoilla eilen ja jatkuu tänään sekä huomenna.

 

Suomen Keskusta valitsee puheenjohtajan Rovaniemellä 8. – 10.6.2012 pidettävässä puoluekokouksessa.

 

Puoluekokousedustajat valisevat puheenjohtajan, mutta asiasta järjestetään puolueen jäsenille mahdollisuus osallistua neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen.

 

Osallistuin neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ennakkoäänestykseen Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla eilen puolenpäivän tietämillä.

 

Ennakkoäänestys alkoi klo 11.00 ja ennen minua oli piiritoimistolla käynyt jo useita henkilöitä, jotka olivat halunneet vaikuttaa Keskustan puheenjohtajavaalin tulokseen.

 

Ennakkoäänestykseen ja varsinaiseen neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen ovat oikeutettuja osallistumaan jäsenmaksunsa maksaneet Keskustan jäsenet sekä ne, jotka maksavat jäsenmaksun äänestyksen yhteydessä.

 

Keskustan_ennakkoaanestys_14.5.2012

 

Kuvassa hervantalainen Pentti J. Ilmari suorittaa kansalaisvelvollisuuttaan ja täyttää ennakkoäänestykseen liittyviä tietoja. Käytän tarkoituksella sanaa ”kansalaisvelvollisuus”, sillä Keskustan puheenjohtajan valinta on tässä tilanteessa koko kansan asia.

Ennakkoäänestysvirkailijana piiritoimistolla toimi eilen puolenpäivän tietämillä Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö.

 

Neuvoa-antavan jäsenäänestyksen yhteydessä Keskusta suorittaa kyselyn, jossa äänestäjiä pyydetään nimeämään mielestään kolme tärkeintä seuraavista vaihtoehdoista:

 

 • Riittävän henkilöstön turvaaminen vanhustenhoitoon
 • Lasten kotihoidon tuen puolustaminen
 • Kohtuuhintaisen asumisen edistäminen
 • Maatalouden edellytysten turvaaminen
 • Omaishoitajien palkkaus ja työolot
 • Julkisen liikenteen kehittäminen
 • Sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen lähellä
 • Ympäristön ja vesien suojelu
 • Keskittämisen vastustaminen
 • Pienet opetusryhmät peruskouluissa
 • Yksityistieavustusten säilyttäminen
 • Eläkeiän nostaminen
 • Nuorten syrjäytymisen ehkäisy
 • Biotalouden edistäminen
 • Suomen edunvalvonta EU:ssa
 • Yrittäjyyteen kannustaminen

 

Erittäin tärkeäksi koin kysymyksen, joka kuului näin:

 

Mitä asioita Keskustan tulisi seuraavalla valtuustokaudella erityisesti nostaa politiikkansa painopisteiksi omassa kunnassasi?

 

 

Toivon mahdollisimman suurta osanottoa Keskustan puheenjohtajavalinnan ennakkoäänestykseen!

 

Keskustan Pirkanmaan piiritoimisto sijaitsee Tampereella osoitteessa Näsilinnankatu 23 A 1.

 

Soita ovisummeria, astu sisään ja vaikuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Suomen Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, toiminnanjohtaja Ritva Männistö, Ritva Männistö, Näsilinnankatu 23, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, jäsenäänestys,

Puheenjohtajaa kyyditsemässä vain muutama päivä ennen Kiviniemen ilmoitusta olla asettumatta ehdolle jatkokaudelle

Maanantai 9.4.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereella järjestetyt Keskustan ensimmäiset politiikka- ja toimintapäivät olivat kolmipäiväinen tapahtuma, sillä Keskustan puoluehallitus kokoontui Tampereella jo perjantaina 23.3.2012.

 

Puoluehallituksen Tampereen kokouksen merkittävin päätös oli, että Keskusta järjestää kesäkuussa valittavasta puheenjohtajastaan neuvoa-antavan jäsenäänestyksen. Päätös puoluehallituksessa syntyi äänestyksen tuloksena ja äänet jakaantuivat 19 – 15 jäsenäänestyksen puolesta.

 

Olen tyytyväinen puoluehallituksen päätökseen ja olen toivonut alusta alkaen, että jäsenäänestystä edeltävä aika käytettäisiin rakentavaan Keskustaa edesauttavaan keskusteluun.

 

Omalta osaltani politiikka- ja toimintapäivät alkoivat lauantaina maaliskuun 24. päivänä ja juhlallisesti alkoivatkin, sillä olin päivien järjestämistä koskevissa valmisteluissa sopinut, että toimin puheenjohtaja Mari Kiviniemen autonkuljettajana politiikka- ja tapahtumapäivien alussa.

 

Mari_ja_Kirsti

 

Autonkuljettajan roolini alkoi lauantaina aamulla Tampereen keskustasta, sillä puheenjohtaja Kiviniemi oli sopinut lehdistöhaastattelun Aamulehden kanssa Scandic Tampere City – hotelliin.

Saavuin noutamaan puheenjohtajaa hyvissä ajoin ja sain lähituntumalta seurata lehdistöhaastattelun etenemistä.

Aamulehti julkaisi toimittaja Kirsti Pohjosen laatiman haastattelun seuraavana päivänä.

 


Mari_Kiviniemi_24.3.2012

 

Puheenjohtaja Mari Kiviniemi totesi Aamulehden haastattelussa, että Keskustan johtama oppositiopolitiikka on ollut tiukkaa ja siinä on onnistuttu.

Opposition ykköspaikka on otettu ammattitaitoisen tiimin avulla, totesi Kiviniemi ja antoi siten tunnustusta koko keskustaväelle.

 

Nykyhallituksen politiikkaa puheenjohtaja Kiviniemi kuvaili Aamulehden haastattelussa haahuilevaksi ja otteettomaksi sekä totesi sen antavan oppositiolle iskun paikkoja aivan liiankin kanssa.


Hyvin sujuneista presidentinvaaleista Kiviniemi totesi, että niissä saatiin kelpo tulos. Keskustaväen itsetunto koheni ja tästä voidaan lähteä eteenpäin, tiivisti puheenjohtaja Mari Kiviniemi Aamulehden haastattelussaan.

 

 

Mari_Kirsti_ja_Raine

 

Toimittaja Pohjosen matkassa oli mukana Aamulehden valokuvaaja Raine Lehtoranta, joka ahkerasti kuvasi puheenjohtaja Mari Kiviniemeä.

Kuvat jäivät sillä kerralla Aamulehden arkistoon, sillä haastattelun kuvituksena niitä ei julkaistu. Eräät haastattelutilanteen kuvat Aamulehti julkaisi niiden uutisten yhteydessä, jossa se kertoi Kiviniemen päätöksestä luopua Keskustan puheenjohtajuudesta.

Puheenjohtaja Kiviniemestä oli toki Aamulehden etusivulla sunnuntaina 25.3.2012  kuuden palstan levyinen Raine Lehtorannan ottama valokuva, mutta se oli otettu myöhemmin päivällä järjestetyn yleisötilaisuuden aikana.

 


Hymyileva_Mari

 

Valokuvaaja Raine Lehtoranta halusi kuvata Mari Kiviniemeä myös ulkotiloissa ja siihen soveltuikin hyvin hetki, jolloin Mari hyväntuulisena oli valmis avaamaan Focukseni oven ja astumaan etupenkille.

 Huomaattehan, että kuinka kauniisti sadepisarat koristavat juuripestyn Ford Focukseni kattoa, ikkunoita sekä taustapeiliä.

Sadepisarat hymyilevät yhtä valloittavasti kuin Mari!

 

Valokuvaamisen jälkeen matkamme Tampereen Yliopistolle ja siellä kohta alkavaa avajaistilaisuutta kohti saattoi alkaa.


Vielä silloinkaan ei ilmeisesti itse Kiviniemellekään ollut selvää, että hän ei asetu ehdokkaaksi jatkokaudelle Rovaniemen puoluekokouksessa ensi kesäkuussa.


On varmaa, että Mari Kiviniemellä on paljon annettavaa Keskustalle ja koko Suomelle, vaikka hän nyt onkin ilmoittanut olevansa pyrkimättä jatkokaudelle Keskustan puheenjohtajaksi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, puheenjohtaja Mari Kiviniemi, Keskustan puoluehallitus, Keskustan jäsenäänestys, Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys, Keskustan oppositiopolitiikka, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät,

Liity nopeasti Keskustan jäseneksi - pääset vaikuttamaan puheenjohtajavalintaan!

Maanantai 26.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kenttä saa äänestää puolueen kesäkuussa valittavasta puheenjohtajasta.

 

Tampereella perjantaina 23.3.2012 kokoontunut Keskustan puoluehallitus siunasi jäsenvaalin toteuttamisen äänin 19 - 15.

 

Neuvoa antava jäsenäänestys käydään 25. - 27. toukokuuta. Lopullinen päätösvalta säilyy edelleen puoluekokouksella.

 

Äänestämään pääsevät ne, joiden nimet ovat Suomen Keskustan rekistereissä nyt alkavan viikon loppuun mennessä.

 

Huolehdi, että liityt Keskustan jäseneksi nopeasti, sillä vain siten voit vaikuttaa puolueen puheenjohtajan valintaan!

 

Jäsenäänestys järjestetään todennäköisesti uurnaäänestyksenä ja sen yksityiskohdista tullaan kertomaan mm. tällä palstalla.

 

Tampereella jäseneksi liittyminen tapahtuu ottamalla yhteyttä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön tai Tampereella toimivien paikallisyhdistysten luottamushenkilöihin.

 

Jäsenmaksulaput toimitetaan uusille jäsenille siten, että jäsenmaksun maksaminen voi tapahtua nopeasti jäseneksi liittymisen jälkeen.

 

Toimin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan varapuheenjohtajana ja Keskustan jäseneksi haluavat voivat ilmoittautua sähköpostitse vaikkapa minulle alkaneen viikon aikana.

 

Sähköpostisoitteeni on esko.erkkila(at)gmail.com

 

Myös muut keskustalaiset Pirkanmaalla ja Tampereella ottavat vastaan jäseneksi-ilmoittautumisia!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puheenjohtajaäänestys, neuvoa-antava jäsenäänestys, Mari Kiviniemi, Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen,