Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viljakkalan terveyspalvelujen alasajamisen laillisuus ratkaistaan "hovissa"

Torstai 23.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Synnyinkuntani Viljakkala solmi vapaaehtoisen kuntaliitoksen Ylöjärven kaupungin kanssa 1.1.2007.

 

Olen käsittänyt, että kuntaliitoksen neuvotteluvaiheessa Ylöjärven virkahenkilöt, mutta myös sen johdossa olleet kokoomuslaiset ja SDP:n luottamushenkilöt antoivat monenlaisia suullisia takeita, että Viljakkalaa kohdellaan kuntaliitoksen jälkeen tasapuolisesti muiden Ylöjärven alueiden kanssa.

 

Kuntaliitoksen jälkeen Ylöjärvi aloitti kuitenkin heti Viljakkalan näivettämisen ja halusi nujertaa ennen niin vilkkaan ja elämänmyönteisen pikkukunnan asukkaat toisen tai kolmannen luokan kansalaisiksi.

 

Viljakkalan kohtalo on ollut oppikirjamainen esimerkki, että miten kuntaliitoksessa käy sille kunnalle, joka liittyy, liitetään tai pakkoliitetään isompaan kuntaan.

 

Viimeisin huippu Ylöjärven virkahenkilöiden ja kokoomuslaisten sekä demaripäättäjien osalta oli, kun he alasajoivat Viljakkalan terveyspalvelut.

 

Se todella ihmetytti terveyspalvelujen alasajopäätöksen yhteydessä, että kaikki kokoomuksen sekä SDP:n kaupunginvaltuutetut olivat yksimielisiä Viljakkalan terveyspalvelujen alasajosta.

 

 

 

**********

 

 

Viljakkalan terveyspalvelujen alasajo on nyt saanut uuden käänteen, kun päätöksestä on tehty valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

 

Keskustan viljakkalalaiset Teuvo Hakanen ja Pekka Hietaniemi sekä perussuomalaisten viljakkalalainen Mauri Heiska ja kurulainen Matti Ylitalo ovat allekirjoittaneet valituksen, jossa Hämeenlinnan hallinto-oikeutta pyydetään kumoamaan tehty päätös. Kaikki valittajat ovat kaupunginvaltuutettuja Ylöjärven kaupunginvaltuustossa.

 

 

ylojarvenuutiset

 

 

Eilen ilmestyneessä Ylöjärven Uutiset –lehdessä oli asiallinen ja perusteellinen juttu Hakasen, Hietaniemen, Heiskan sekä Ylitalon valituksesta ja sen valitusperusteista.

Jutun otsikko oli:

"Kaupunginvaltuuston joulukuinen päätös on kumottava"

 

Valittajien valitusperusteet olivat hyvin samanlaiset, joihin me Viljakkala-neuvostossa kiinnitimme huomiota. Viljakkala-neuvoston varapuheenjohtajana tunnen neuvoston perustelut hyvin.

 

 

Viljakkalan terveyspalvelujen alasajo oli käsittämätön prosessi, jossa kuntalaisdemokratialla ja kunnan eri alueiden tasa-arvoisella kohtelulla pyyhittiin lattiaa.

 

Kokoomus ja demarit tekivät arvottomalla tempullaan suuren palveluksen Keskustalle ja Perussuomalaisille, sillä seuraavissa vaaleissa viljakkalalaisen pitää olla käsittämättömän ”umpiluinen päästään”, jos vielä antaa äänensä joko kokoomukselle tai SDP:lle.

 

Keskustan ja perussuomalaisten vaalimenestys seuraavissa vaaleissa on toki kallis hinta sille, jonka Viljakkala ja sen asukkaat joutuvat Viljakkalan terveyspalvelujen alasajosta maksamaan.

Näin on todettava, vaikka Hakanen, Hietaniemi, Heiska ja Ylitalo voittaisivatkin asiansa Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Toivon heille kuitenkin menestystä ”hovissa”!

 

Haluan lausua parhaat kiitokset Ylöjärven Uutisille koko Ylöjärven kannalta tärkeän uutisen tuomisesta julkisuuteen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, Viljakkalan terveyspalvelujen alasajo, valitus Viljakkalan terveyspalvelujen alasajosta, Teuvo Hakanen, Pekka Hietaniemi, Mauri Heiska, Matti Ylitalo, Keskusta Viljakkala, Perussuomalaiset Viljakkala, Perussuomalaiset Kuru, Kokoomus Ylöjärvi,

Puoluejohtajat osaavat galluptuloksia analysoidessaan kertoa olevansa menossa kohti suurempaa suosiota

Perjantai 20.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Vaali-iltana näemme televisiossa vain sellaisia puoluejohtajia, jotka kertovat vaalituloksen merkitsevän oman puolueensa eteenpäinmenoa ja suosion kasvamisesta. Näin siitä huolimatta, vaikka puolueen saama äänimäärä ja edustajalukumäärä olisi laskenut.

 

Sama erinomainen selittelytaito on nyt laajentunut poliittiseen lehdistöön ja sen tapaan käsitellä galluptuloksia.

 

Saimme tästä tavasta hyvän esimerkin, kun SDP:n Demokraatti kommentoi eilen Helsingin Sanomien uusinta puolueiden kannatusta tutkivaa galluptutkimusta näin:

 

”HS: Keskusta ja SDP nousevat, kokoomus ja perussuomalaiset putoavat”

 

 

Otsikkohan on ihan oikein, sillä Keskusta kasvatti Helsingin Sanomien gallupissa kannatustaan nyt jo 23 prosenttiin, kun se lokakuussa vastaavassa tutkimuksessa oli 21,8 prosenttia.

 

SDP:n kannatus oli nyt julkistetussa galluptutkimuksessa 16,7 %, kun se edellisessä HS:n tutkimuksessa oli 16,2 %!

 

Kokoomus pääsi nyt 18 prosenttiin (lokakuussa 18,2 %) ja perussuomalaiset 17,5 prosenttiin (lokakuussa peräti 18,9 %)

 

 

************

 

 

Demokraatin eilinen otsikko perustui siis tosiasioihin, mutta muutokset ovat perussuomalaisten romahtamista ja keskustan nousua lukuun ottamatta pienet.

 

Täytyy ihailla politiikantoimittajien positiivisuutta, kun neljän suurimman puolueen jumbosijalla majailevan puolueen lehti uutisoi noin vahvasti 0,5 %-yksikön gallupnousua.

 

Tokihan jo SDP:n mandaatilla presidentiksi valittu Mauno Koivisto totesi aikoinaan jotenkin siihen suuntaan, että tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike.

 

Koivisto siteerasi näillä sanoilla 1932 kuollutta saksalaista sosiaalidemokraattista teoreetikkoa ja poliitikkoa Eduar Bernstain´a, joka lausui näin:

 

 

"päämäärä ei tarkoita minulle mitään, liike on minulle kaikki kaikessa"

eli saksaksi

 

"das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles".

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Demokraatti, Keskusta ja SDP nousevat - kokoomus ja perussuomalaiset putoavat, päämäärä ei tarkoita minulle mitään - liike on minulle kaikki kaikessa, das Endziel ist mir nichts - die Bewegung ist mir alles, Eduar Bernstain, Mauno Koivisto SDP,

Keskustan tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia: galluppien kärkipaikka ja ylivoimaisesti paras asema inhokkipuolueiden listalla!

Maanantai 24.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Helsingin Sanomat julkisti ennen juhannusta TNS Gallup´lla teettämänsä tutkimuksen, jossa selvitettiin puolueiden kannatusta eduskuntavaaleissa.


HS uutisoi teettämästään tutkimuksesta näin:

 

********

 

Kokoomuksen kannatus vaipui alle 20 prosentin ensimmäistä kertaa HS:n gallupissa sitten vuoden 2004.

Keskusta on noussut suurimmaksi puolueeksi Helsingin Sanomien teettämässä galluptutkimuksessa. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, keskustaa äänestäisi 20,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Puolue on petrannut kannatustaan huhtikuun mittauksesta 1,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen kannatus on luisunut alle 20 prosentin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004.

Myös Sdp:n alamäki jatkuu – puoluetta äänestäisi enää vain 16,8 prosenttia suomalaisista.

*********

Helsingin Sanomat jatkaa uutisointiaan näin:


Keskusta on noussut vuoden takaisesta noin 16 prosentin kannatuksesta melkein viisi prosenttiyksikköä. Sipilä valittiin puheenjohtajaksi kesäkuussa 2012.

TNS Gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkosen mukaan keskusta kerää kannatusta tasaisesti miehiltä ja naisilta. Uusia äänestäjiä puolue kalastelee menestyksekkäästi nukkuvista ja kokoomuslaisista.

 

 

On tärkeää huomata, että mitä hallituspuolueiden hiipuvasta kannatuksesta Helsingin Sanomien mukaan toteaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus, tiukka kokoomuslainen. Hän toteaa ykskantaan, että…


…nykyinen laajapohjainen hallitus on yrittäjän kannalta huono ratkaisu.

 

***********

Helsingin Sanomat julkaisi juhannusviikolla toisenkin Keskustan kannalta positiivisen uutisen, kun se julkisti Karoliina Liimataisen laatimassa jutussa sen, että Keskusta on ylivoimainen ykkönen listalla, jossa kansalaiset määrittelivät puolueen, jolle he viimeisimpänä antaisivat ”inhokkiäänensä”.

Inhokkilistalla ylivoimaisena ykkösenä oli Perussuomalaiset, joille 34 % suomalaisista antaisi miinusäänen, jos se olisi mahdollista.


 

hsinhokkiaanet

 

Kuvasta nähdään, että toiseksi inhotuin puolue Suomessa oli HS:n tutkimuksen mukaan Kokoomus. Kokoomukselle suomalaisista 18 % antaisi inhokkiäänensä, jos se olis mahdollista.

Keskusta nauttii suomalaisten keskuudessa parhainta suosiota, sillä Keskustalle ainoastaan 2 % suomalaisista olisi valmis antamaan inhokkiäänensä!

Tutkimuksen suurin ansio on se, että tulokset kertovat kuluneen kahden vuoden aikana tapahtuneen muutoksen.

Keskustan kohdalla inhokkiäänten osuus on puolittunut, kun se esim. kokoomuksella on kahden vuoden aikana kasvanut 4:llä %-yksiköllä!

 

On muistettava, että gallup-suosion piikkipaikasta ja inhokkiäänien vähäisyydestä huolimatta Keskusta on edelleenkin eduskunnan pienin oppositiopuolue.

 

Työtä suomalaisille paremman tulevaisuuden takaamisesta on jatkettava, mutta on rohkaisevaa, että ennusmerkit Keskustan tekemän työn arvostuksen lisääntymisestä ovat koko ajan voimistumassa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustalla kärkipaikka gallupsuosiossa, Keskusta, inhokkipuolueet, perussuomalaiset suurin inhokkipuolue, kokoomus toiseksi suurin inhokkipuolue,

Tampereen vihreät ja perussuomalaiset sekä myös muut valtuustoryhmät ovat tervetulleita Keskustan kanssa vastustamaan mieletöntä Tavase -tekopohjavesihanketta

Maanantai 5.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuustoon 28.10.2012 valitut valtuustoryhmät vastasivat suurimman ryhmän eli kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmän asettamiin 11 kysymykseen. Niillä pohjustetaan alkavia neuvotteluja pormestariohjelmasta.

 

Pyrin osaltani tekemään kunnallisvaaleista Tavase-vaalit ja tinkimättömänä mielettömän tekopohjavesihankkeen vastustajana olin mielissäni, että Keskustan lisäksi Tampereen Vihreät sekä Tampereen Perussuomalaiset ilmaisivat julkisesti kielteisen kantansa tekopohjavesihankkeen toteuttamiselle.

 

Kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmän muille esittämien kysymysten joukossa oli kysymys numero 4 ja se kuului näin:

 

 

Miten ryhmänne suhtautuu Tampereen tulevaisuusinvestointeihin? Mahdolliset priorisoinnit, toteutus- ja rahoitusmallit ja aikataulut?

 

 

Poimin vastauksista Tavase -tekopohjavesihankkeeseen liittyvät maininnat:

 

 

Vihreät

 

”TAVASE-hanketta emme näe ajankohtaisena hankkeena.”

 

 

Perussuomalaiset:

 

”Perussuomalaiset vastustavat toiminnallisesti ja taloudellisesti riskialtista Tavase-tekopohjavesihanketta.”

 

 

Suomen Keskusta…

 

…ei julkistanut vastaustaan, mutta oletan sen myötäilevän sitä valtuustoaloitetta, jonka Keskustan valtuustoryhmä teki Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.9.2012:


*********

 

TAVASE OY:N TILANNESELVITYS

 

Tekopohjavesiyhtiö Tavase Oy on jättänyt aluehallintoviranomaiselle hakemussuunnitelman, jolla haetaan lupaa tekopohjavesilaitoksen rakentamiselle tilanteessa, jossa Akaa, Kangasala ja Valkeakoski ovat vetäytymässä koko tekopohjavesihankkeesta. Tampereen kaupunki on taannut talousvaikeuksissa olevan yhtiön toiminnan jatkamisen.

 

Tampereen veronmaksajille tulee kertoa, että mikä on Tampereen kaupungin suunnitelma Tavasen jatkon suhteen. Vastausta vaille ovat kysymykset kolmen kunnan irtautumisen vaikutuksista hankkeeseen, Tampereen tämän hetken maksuosuudesta yhtiöön, mahdollisen investoinnin rahoitussuunnitelmasta, onko jo laadittu suunnitelma mahdollisesta Tampereen kaupungin hankkeesta irtautumisesta ja siitä johtuvan vesihuollon uuden suunnitelman tekemisestä. Kyse on merkittävästä tulevaan vaalikauteen liittyvästä ratkaisusta: tehdäänkö  noin 50 – 200 miljoonan euron investointi vai lopetetaanko hanke kirjanpidon alasajokirjauksin.

 

Keskustan valtuustoryhmä esittää nopeasti tehtävää selvitystä Tavase Oy:n tilanteesta ja sen toiminnan kustannuksista sekä esittää Tampereen kaupungin valmiuden lisäämistä vaihtoehtoisen vesihuoltosuunnitelman tekemiseksi Tavase Oy:n alasajamisen varalta.

 

Tampere 17.09.2012

 

Keskustan valtuustoryhmä


******

 

Toivottelen Tampereen Vihreät sekä Perussuomalaiset Keskustan linjalle. Se vastustaa mieletöntä tekopohjavesihanketta ja pyrkii irtautumaan siitä mahdollisimman nopeasti.

 

On ollut mieluisaa todeta, että myös Tampereen muut valtuustoryhmät ovat ilmaisseet olevansa valmiita luopumaan Tavase –hankkeesta!

 

Oletan, että lähipäivinä on suorastaan tungosta sillä tiellä, jonka lopputuloksena Tampereen kaupunki luopuu mielettömästä Tavase –tekopohjavesihankkeesta ja on valmis kirjaamaan kirjanpitoonsa runsaan viiden miljoonan euron alaskirjauksen.

 

Surullista, että Tampereen naapurikunnat joutuvat maksamaan Tavase –seikkailuistaan yhteensä n. kahden miljoonan euron suuruisen ”opintorahan”.

 

Positiivista prosessissa on kuitenkin se, että nopealla Tavasen kuoppaamisella pystytään minimoimaan veronmaksajille aiheutuvat vahingot!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Tavase -tekophjavesihanke, mieletön Tavase, Tavase ja vihreät, Tavase ja perussuomalaiset, Tavase ja Keskusta, Tampereen Vihreät, Tampereen Perussuomalaiset, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä,

Keskustan toiminta Tampereella on saamassa uutta vauhtia!

Keskiviikko 8.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeinen aika on ollut Tampereella Keskustan kannalta vilkasta ja mielenkiintoista aikaa.


Keskustan nouseminen Tampereen kolmanneksi suurimmaksi poliittiseksi ryhmäksi on lisännyt puolueemme vetovoimaa.


Liitän tähän uusimman eli 6.2.2012 julkisuuteen toimittamamme tiedotteen.


Osa siinä kerrotuista seikoista oli jo aikaisemmin julkisuuden tiedossa, mutta täsmällinen tiedotteemme sisältää kuitenkin uuttakin tietoa.


===

KESKUSTAN TOIMINTA TAMPEREELLA ON SAAMASSA UUTTA VAUHTIA!


Keskustan toiminta Tampereella on viime päivinä ollut lisääntyvän kiinnostuksen kohteena, kun eri puolueiden aktiivijäsenet haluavat liittyä keskustalaisesti ajattelevien tamperelaisten joukkoon.


Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen ja hänen puolisonsa Vuokko Väyrysen vaalityö teki Suomen Keskustasta tahon, jonka toimintaan luotetaan yli vanhojen puoluerajojen. Keskusta-aktiivien vaalityö ympäri maan oli edellytys hyvälle vaalitulokselle ja nyt se palkitaan kannatuksen kasvamisena. Erityismaininnan ansaitsevat Keskustanaisten sekä Keskustanuorten näkyvä rooli vaalityössä – ne laajensivat puolueen kiinnostavuutta naisten sekä nuorten piirissä.


Perussuomalaisten entinen jäsen Jari Rajasalo (38) sekä Vapauspuolueen Pirkanmaan piirijärjestön entinen varapuheenjohtaja Arja Hirvenoja (44) ovat 3.2.2012 liittyneet Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön jäseniksi.


Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö kiittää luottamuksesta ja toivottaa kaikki sen toiminnasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi.


Keskustan poliittisen voiman kasvattaminen ennen syksyn kunnallisvaaleja on kaikkien tamperelaisten etu. Sen vuoksi on tärkeää, että Keskustan kautta kaikille päteville henkilöille löytyy kanava, jonka kautta pystyy vaikuttamaan ja aikaansaamaan todellista muutosta.


Keskustan kunnallisvaaliehdokkaiden valinta on menossa ja etsimme edelleen ehdokkaita, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään Tamperetta nykyistä paremmaksi asuinkunnaksi.



Kansalaisten tarvitsemien palvelujen saaminen

* nopeasti

* edullisesti

* ja kerralla oikein

on Keskustan keskeinen tavoite Tampereella.


KESKUSTAN TAMPEREEN KUNNALLISJÄRJESTÖ RY
Johtokunta


Lisätietoja:   

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kriikku, 040 514 1355    

Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja vaalipäällikkö Esko Erkkilä, 050 556 4878

===
                        
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta - kolmanneksi suurin Tampereella, Paavo Väyrynen, Vuokko Väyrynen, Keskustanaiset, Keskustanuoret, Jari Sajasalo, Arja Hirvenoja, Perussuomalaiset, Vapauspuolue, Mikko Kriikku,

Miten persut ovat hoitaneet vaalikampanjan aikana lupaamansa taitetun indeksin korjaamisen?

Keskiviikko 12.10.2011 - -Esko Erkkilä-

Sosiaali- ja terveysministerin salkku oli demareiden hallussa, kun taitettu indeksi otettiin vuoden 1996 alusta käyttöön.


Silloin päätettiin, että kuluttajahintaindeksin muutosten paino työeläkkeisiin määriteltiin olevan 80% ja ansiotasoindeksin muutos vain 20%. Aiemmin kyseinen jako oli 50% ja 50%. Muutos on aiheuttanut sen, että eläkkeet eivät seuraa yleistä palkkojen ja hintojen nousua. Siksi eläkkeiden ostovoima pienenee joka vuosi.


Perussuomalaisten eräs kärkiteema viime eduskuntavaaleissa oli, että he muuttavat taitetun indeksin eläkeläisille paremmaksi. Monet eläkeläiset antoivat tämän lupauksen perusteella äänensä persuille.


Persut eivät ole laittaneet ”tikkua ristiin” epäkohdan korjaamiseksi ja sen vuoksi kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk) kysyikin Aamulehden kansanedustajapaneelissa 3.10.2011 Martti Mölsältä (ps), että…


…mitä aiotte tehdä Pirkanmaan vaalikentilläkin tiuhaan lupaamallenne eläkkeiden taitetun indeksin korjaukselle?


Mölsä kiemurteli ja mutisi jotain siitä, että he ovat oppositiossa ja sieltä ei paljon ole vaikutusvaltaa.


En hyväksy Mölsän vastausta, sillä persuille olivat hallitusovet avoinna ”taivasta myöden” pariinkin otteeseen.


On yksinomaan perussuomalaisten oma tahto ja päätös, että he eivät halunneet vastuunkantajiksi.


Katteettomia lupauksia on helppo heitellä, jos ei ole aikomustakaan vastata niistä.


Perussuomalaiset ovat näin menetelleet monessa muussakin asiassa kuin taitetun indeksin epäkohtien korjaamisessa!


pict0942.jpg

Aamulehden kansanedustajapaneelissa olivat vastaamassa vasemmalta lukien Jukka Gustafsson (sdp), Sofia Vikman (kok), Martti Mölsä (ps), Mikko Alatalo (kesk), Anna Kontula (vas), Oras Tynkkynen (vihr) ja Leena Rauhala (kd).

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, persut, taitettu indeksi, Mikko Alatalo, Martti Mölsä, Jukka Gustafsson, Sofia Vikman, Anna Kontula, Oras Tynkkynen, Leena Rauhala,

Ei tullut takkia, ei ministerin raitahousuja, ei Audin nahkaista takapenkkiä, eikä edes tuluskukkaroa!

Lauantai 14.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Muistamme, kun hiiri oli sadussa kissalle räätälinä.

Huonostihan siinä kävi, sillä;

”Ei tullut takkia, tuli liivi.

Ei tullut liiviä, tuli hanskat.

Ei tullut hanskoja, tuli tuluskukkaro.”

Sadun kissalla kävi kuitenkin paljon paremmin kuin persuille eduskuntavaaleissa - persut eivät saaneet edes tuluskukkaroa!

Näemme, että persuista ei tullut ministereitä - jäi vain räksyttävä lauma tuuleen huutajia!

Jo vaali-iltana häivähti mielessä Johannes Virolaisen sanat kokoomukselle heidän erään vaalimenestyksensä jälkeen: ”Mitä aiotte tehdä vaalivoitollanne?” Virolaisen sanat tulivat vaali-iltana mieleen persuja ajatellen – mitä aiotte vaalivoitollanne tehdä?

Nyt tiedämme, että persut eivät saaneet vaalivoitollaan mitään aikaiseksi.

Persut jatkavat samalla vastuuttomuuden tiellään, jolla kulkivat Timo Soinin ja hänen ideanikkareidensa kehittämien iskulauseiden esittäjinä ennen vaaleja. Iskulauseet villitsivät tietyn osan kansasta, mutta niiden avulla ei valtakuntaa pystytä vastuullisesti hallitsemaan.

Vain diktatuureissa diktaattori voi sanella muidenkin menettelytavat. Timo Soini oletti omaavansa diktaattorin valtuudet ja luuli kaikkien muiden tanssivan hänen tahdissaan.

Erehtyi ja pahasti!

Diktaattoriksi hamuava Soini sai vahvasti kynsilleen, kun muut puolueet totesivat persut yhteistyökyvyttömiksi ja pullauttivat heidät yli hallituslaidan.

Saattoi olla ehkä niinkin, että persuryhmä laittoi Soinin aisoihin.

Soini saattoi myös tajuta, että persulaumassa ei ole hänen lisäkseen ministeriainesta omaavia yksilöitä. Mistä Soini olisi taikonut itsensä ja Raimo Vistbackan lisäksi ministerivalmiudet omaavia henkilöitä - ei mistään?

Pakka on pahasti sekaisin. Persujen epäluotettavuudesta ja saamattomuudesta saa hyvän kuvan, jos kolmasosan eduskuntapaikoistaan menettäneet Vihreät jatkavat hallituksessa ja murskavoiton saavuttaneita persuja ei hallitukseen kelpuuteta.

Näin pelaa suomalainen demokratia ja siihen on persujenkin taivuttava.

"Ei auta, vaikka olisi kuinka ison talon poika" toteaa suomalainen sananlasku!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: persut. Timo Soini. persut oppositioon, hallitusneuvottelut, perussuomalaiset, eri tullut housuja. liituraitahousut, ei tullut takkia. ei tullut liiviä, tuli tuluskukkaro.

Perussuomalaisten Heikki Luodon esitys ei perustamperelaista innosta

Keskiviikko 5.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Kaupunginvaltuutettu Heikki Luoto (persu) valitti Aamulehden blogissa 16.12.2010 klo 20.00, että Tampereen kaupungin nettisivuilla kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, lautakuntien ja johtokuntien esityslistat sekä pöytäkirjat eivät avaudu riittävän nopeasti.

Luoto esitti blogikirjoituksessaan aihion valtuustoaloitteeksi, jonka hän suunnittelee jättävänsä.

En voi varauksettomasti yhtyä Luodon mielipiteeseen ja kommentoinkin välittömästi hänen nettikirjoitustaan näin:

------------------------

Etsin päivällä useiden lautakuntien ja johtokuntien esityslistoilta sekä pöytäkirjoista kaupunkilaista kiinnostavia asioita.

 

Linkkasin pöytäkirjoja myös henkilöille, joita ko. pöytäkirjassa kerrotut päätökset koskettivat.

 

Kaikki pelasi mutkattomasti.

 

Luin Luodon blogikirjoituksen ja kokeilin useiden lautakuntien sekä johtokuntien pöytäkirjojen avaamista. Tutustuin myös kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen pöytäkirjoihin sekä esityslistoihin.

 

Nyt asiakirjat avautuivat niin nopeasti, että hiiren liikuttelu hiirimatolla oli ainoa rajoite asiakirjojen nopealle avautumiselle.

 

Oletan, että ongelmat esityslistojen ja pöytäkirjojen avautumisen takkuilussa johtuvat käyttäjän puutteellisista tietoliikenneyhteyksistä.

 

En halua olla kehityksen esteenä, mutta kaupunkilaisena ja veronmaksajana en voi kannattaa Luodon esitystä.

 

Tietoliikennejärjestelmien muuttaminen on iso ja kallis operaatio. Kokemuksesta tiedän, että muutosvaihe sisältää suuria käytännön ongelmia.

 

Erilaiset konsultit ja "asiantuntijat" luonnollisesti hurraavat Luodon esitykselle, mutta tavallista perustamperelaista se ei innosta.

 

---------------

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoto, Aamulehden blogit, perussuomalaiset, perustamperelaiset,

« Uudemmat kirjoitukset