Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onnistuneen vaalitilaisuuden kruunasi trubaduurin esitys!

Torstai 23.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Petra Schulze Steinen järjesti Tampereella Kulttuuritalo Laikun neuvottelutiloissa hienon ajankohtaisseminaarin perjantaina 17.3.2023.

 

Seminaarissa olivat alustajina Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi, MTK:n elinvoimajohtaja Päivi Nerg sekä ex-maatalous ja metsätalousministeri Jari Leppä.

 

Ajankohtaisseminaari oli asiasisällöltään sellainen, että niin laadukkaaseen seminaariin pääsee vain harvoin.

 

Seminaarin kruunasi, kun Petran kampanjapäällikkö Harri Penttilä esiintyi!

 

 

IMG_7465.JPG

 

 

IMG_7461.JPG

 

 

IMG_7459.JPG

 

Trubaduuri-Harri!

 

 

******************

 

Seminaarin lopuksi alustajat sekä tilaisuuden emäntä kokoontuivat yhteiskuvaan…

 

 

IMG_7470.JPG

 

…eli vasemmalta Jari Leppä, tilaisuuden järjestäjä Petra Schulze Steinen, Päivi Nerg ja Karoliina Niemi!

 

 

Kiitokset hienosta seminaarista!

 

 

.Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onnistuneen vaalitilaisuuden kruunaa trubaduurin esitys!, Harri Penttilä. Jari Leppä, Katariina Niemi, Päivi Nerg, Petra Schulze Steinen,

Nyt vasta Suomi on todellinen länsimaa!

Lauantai 18.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Saamme lausua Venäjän presidentti Vladimir Putinille parhaat kiitokset siitä, että Suomesta on vihdoinkin tulossa todellinen länsimaa, kun olemme liittymässä puolustusliitto Natoon!

 

Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmittiin 19.9.1944 Jatkosodan päättänyt välirauhansopimus.

 

Välirauhansopimuksen allekirjoittamisesta tulee kulumaan lähemmäs 80 vuotta, kun Suomi vihdoinkin pääsee Natoon liittymisen ansiosta todelliseksi länsimaaksi!

 

Natoon liittyminen on ollut koko aikuisikäni haaveilema toive.

 

Vladimir Putinista on paljon negatiivistä sanottavaa, mutta siitä hänelle on annettava tunnustus, että nyt Suomi on todellinen länsimaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt vasta Suomi on todellinen länsimaa! Puolustusliitto Nato, Nato, Vladimir Putin, Nyt Suomi on länsimaa, Jatkosota, välirauhansopimus, välirauhansopimus 19.9.1944,

Puhemies Matti Vanhanen oli ehdoton tähtiesiintyjä Tampereen Yliopiston vaalitorilla 14.3.2023

Perjantai 17.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Yliopiston Keskusta-areenan sisäänkäyntiaulassa järjestettiin 14.3.2023 vaalitori, johon olivat tervetulleita kaikki poliittiset puolueet.

 

Tilaisuuden ehdoton tähtiesiintyjä oli Keskustan kansanedustaja, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, joka saapui paikalle jo varttia vaille virallista alkamisaikaa.

 

 

IMG_7416.JPG

 

Jopa ennen Vanhasta paikalle saapui SDP:n kansanedustaja Marko Asell – Asell on toisen kauden kansanedustaja, joka jäi valitsematta edelliskauden eduskuntavaaleissa eli hän oli kansanedustaja vuosina 2007 – 2011 ja uudestaan vuodesta 2019 alkaen.

 

 

IMG_7417.JPG

 

Miina-Maija Simonen Ruovedeltä on kansaneduskuntavaaliehdokkaana.

 

 

IMG_7418.JPG

 

Useimmat muiden puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat halusivat tulla kuvatuiksi Matti Vanhasen kanssa ja näin teki mm. kokoomuksen Arto Satonen.

 

 

IMG_7428.JPG

 

Keskustan kansanedustajaehdokas Petra Schulze Steinen oli keskeinen ja tarmokas toimija tässäkin tilaisuudessa!

 

 

Kiitokset puhemies Matti Vanhaselle esiintymisestäsi Tampereen yliopistolla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puhemies Matti Vanhanen oli ehdoton tähtiesiintyjä Tampereen Yliopiston vaalitorilla 14.3.2023. Matti Vanhanen, Puhemies Matti Vanhanen, Tampereen Yliopisto, Tampereen Yliopiston vaalitori, Petra Schulze Steinen, Arto Satonen, Marko Asell, M-M Simonen,

Kauppaneuvos Kalle Kaihari rakasti nopeita autoja!

Torstai 16.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Taannoisessa Urho Kekkosen ja Kalle Kaiharin suhdetta käsitelleessä seminaarissa Tampereen valtuustosalissa 10.3.2023 tuli esille kauppaneuvoksen mieltymys nopeisiin autoihin.

 

Minulla on tästä henkilökohtainen kokemus – kas näin:

 

 

Joskus 1970-luvun alkupuolella oli matkalla Tampereelta synnyinkotiini Viljakkalaan, kun tavoitin samaan suuntaan matkalla olleen urheilullisella autolla ajelleen autokunnan, joka ilmeisesti oli kauppaneuvos Kalle Kaihari.

 

Kaihari ei lainkaan tykännyt, että ohitin hänet ja hän liimautuikin perääni sekä yritti kaikissa mahdollisissa ja varsinkin mahdottomissa paikoissa ohitseni.

 

Mutkainen tie, vastaantuleva liikenne sekä yltiöpäinen ajotapani Saab 96:lla kuitenkin estivät Kaiharin ohitusyritykset.

 

Kilpa-ajomme päättyi Hämeenkyrön Lavajärvellä hieman Lavajärven Kaupan jälkeen, kun Kaihari kääntyi mökilleen ja kilpa-ajomme päättyi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppaneuvos Kalle Kaihari rakasti nopeita autoja!, Kalle Kaihari, kauppaneuvos Kalle Kaihari, Urho Kekkonen, Urho Kekkonen oli Kalle Kaiharin ystävä, Kauppaneuvoksentie Hämeenkyrön Lavajärvellä, Viljakkala, Lavajärvi, Hämeenkyrön Lavajärvi. Saab 96,

Tiede- ja kulttuuriministeri vieraili Tampereella!

Torstai 9.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Pakkanen paukkui eilen Tampereella, mutta se ei haitannut, kun Keskustan varapuheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen vieraili vauhdittamassa Keskustan vaalityötä Tampereen Keskustorilla.

 

Arvostan, että…

 

 

IMG_7278.JPG

 

…ministeri Honkosella on menossa kolme päivää kestävä kiertue Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa!

 

Keskustorilla kävi viileä viima, mutta se ei haitannut pirkanmaalaisia kansanedustajaehdokkaita, jotka olivat saapuneet paikalle – kas näin;

 

 

IMG_7277.JPG

 

Janne Riitakorpi

 

 

IMG_7279.JPG

 

Ari Arvela

 

 

IMG_7281.JPG

 

Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

IMG_7285.JPG

 

Petra Schulze Steinen

 

***********

 

IMG_7276.JPG

 

Myös keskusta-aktiivimme Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen oli toivottamassa ministeri Honkosta Tampereelle.

 

 

Lämmittihän se minunkin mieltäni, kun ministeri tuli kättelemään ja osoitti tuntevansa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tiede- ja kulttuuriministeri vieraili Tampereella!, ministeri Petri Honkonen, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, Ari Arvela, Petra Scdulze Steinen, Marjo Mäkinen-Aakula. Janne Riitakorpi, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Keskustori, Keskusta,

Yleisömenestys kertoo, että K50-messut ovat tulleet tarpeeseen!

Sunnuntai 26.2.2023 - -Esko Erkkilä-

IMG_7224.JPG

Tampere-talossa järjestettiin eilen K50-messut eli leikkimielisesti tapahtuma, jonne pääsy oli kielletty alle 50-vuotiailta.

 

 

 

IMG_7221.JPG

 

Piipahdin paikalla heti avajaisten jälkeen ja yleisöä oli mukana tungokseen saakka.

 

 

Messuilla oli lukemattomia osastoja ja näytteilleasettajia, joiden kohderyhmänä ovat varttuneet kansalaiset.

 

 

IMG_7223.JPG

 

Puolueista olivat mukana Keskusta, Kokoomus, SDP sekä Kristillisdemokraatit.

 

 

Keskustan osastolla tapasin eduskuntavaaliehdokkaat Minna Sarvijärven (vasemmalla) ja minulle ennestään tuntemattoman Tarja Haapasaaren Lempäälästä!

 

 

IMG_7220.JPG

 

Pirkanmaan alueen Eläkeliiton paikallisyhdistyksistä omalla osastollaan oli mukana Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys ry ja tässä sen puheenjohtaja Markku Saarela yhdessä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajan Liisa Flinck-Vasaman kanssa!

 

 

Paljon oli tuttuja mukana messuilla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisömenestys kertoo että K50-messut ovat tulleet tarpeeseen! K50.messut, K50 messut Tampereella, K50-messut Tampere-talossa, Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Markku Saarela, Liisa Flinck-Vasama, Tampere-talo, Eläkeliitto

Käykö Petteri Orpolle kuin kävi Antti Rinteelle?

Sunnuntai 19.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kevään eduskuntavaaleihin on aikaa n. puolitoista kuukautta ja Kokoomuksen aikoinaan hankkima etumatka sulaa päivä päivältä.

 

 

On suuri mahdollisuus, että Perussuomalaiset nousevat maamme puolueista ykköspaikalle.

 

 

Perussuomalaisten nouseminen ykköspaikalle olisi virkistävä ilmiö ja se löisi vahvasti Kokoomukselle märän rätin heidän silmilleen.

 

 

Viime eduskuntavaalien jälkeen SDP:n Antti Rinne kohosi pääministeriksi, mutta joutui eroamaan lyhyen ajan jälkeen.

 

Jos Kokoomus voittaa kevään eduskuntavaalit, on suuri mahdollisuus, että Petteri Orposta tulee Suomen pääministeri.

 

Orposta ei kuitenkaan ole johtajaksi, joten ennustan, että Kokoomus joutuu varsin nopeasti valitsemaan joukostaan uuden pääministerin ja siinä valinnassa Antti Häkkänen tulee olemaan vahvoilla.

 

 

Se näkee joka elää!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Käykö Petteri Orpolle kuin kävi Antti Rinteelle?, Petteri Orpo, Antti Rinne, Perussuomalaiset, Kansallinen kokoomus, SDP, päämisterin valinta, eduskuntavaalit 2.4.2023, Antti Häkkänen,

Eduskunnan translakiäänestyksen lopputulokset kirkastivat osaltaan äänestysmenettelyni kevään eduskuntavaaleissa.

Torstai 2.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa äänestettiin eilen ns. translaista ja kansanedustajien enemmistön mielestä ehdotus voitti äänestyksen 133 – 69 eli translaki on tulossa voimaan.

 

Lakiesitystä vastaan äänesti 13 Keskustan kansanedustajaa ja puolesta 12.

 

Äänestyksen lopputulos antaa ainakin minulle selkeän viestin siitä, että kenelle annan ääneni kevään eduskuntavaaleissa.

 

*****************

 

artopirttilahti.JPG

 

Pirkanmaan istuvista kansanedustajista Keskustan Arto Pirttilahti osoitti kannattavansa suomalaisen yhteiskunnan perusarvoja ja äänestyskäyttäytymisellään hän vahvisti asemiaan ehdokkaana, jolle vakavasti harkitsen ääneni antamista kevään eduskuntavaaleissa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan translakiäänestyksen lopputulokset kirkastivat osaltaan äänestysmenettelyni kevään eduskuntavaaleissa. translaki, translakiäänestys 1.2.2023, Arto Pirttilahti, Translakia vastustaneet Keskustan kansanedustajat,

Annikan ja Petran matkassa Pirkanmaalla!

Keskiviikko 25.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko teki mittavan maakuntakierroksen eilen Pirkanmaalla.

 

 

Annikan maakuntakierrokseen sisältyi kaikkiaan kahdeksan eri tilaisuutta ja hänen kiertueseurueeseensa kuului myös kansanedustajaehdokas Petra Schulze Steinen, jonka tukimies haluan olla.

 

 

Osallistuin Annikan tilaisuuteen Tampereella sekä Ylöjärvellä ja niistä seuraavassa muutama valokuva:

 

 

IMG_6958.JPG

 

 

IMG_6959.JPG

 

 

IMG_6961.JPG

 

 

********************

 

 

 

 IMG_6968.JPG

IMG_6957.JPG

 

 

IMG_6978.JPG

 

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annikan ja Petran matkassa Pirkanmaalla!, Annika Saarikko Pirkanmaalla 24.1.2023, Petra Schulze Steinen, Petra Annikan kiertueella Pirkanmaalla, Annika Saarikko,

Nuuttipukki-perinnettä pitäisi virkistää

Perjantai 13.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Tänään on Nuutinpäivä ja tämä on perinteisesti se päivä, jolloin joulunaika päättyy kaksikymmentä päivää kestettyään.

 

 

Nuutinpäivä oli entisaikaan monessakin mielessä tärkeä päivä varsinkin agraariyhteiskunnassa ja silloin nuuttipukit olivat liikkeellä.

 

 

Nuuttipukit eivät lapsuusaikanani enää olleet eriskummallisiin vaatteisiin pukeutuneina, vaan he liikkuivat tavallisiin vaatteisiin pukeutuneina.

 

 

Nuuttipukkien keskeinen toiminta oli, että he halusivat ottaa haltuunsa sahtitynnyreiden tapit ja siten varmistavat saavansa viimeiset sahtitilkat sahtitynnyreistä.

 

 

Meillä ei säännöllisesti valmistettu sahtia jouluksi, mutta näin tehtiin naapurissamme Lepomäessä ja olikin luonnollista, että kylämme sahdinystävät kävivät aina Nuutinpäivänä varmistamassa sahdin loppuneen Lepomäen sahtitynnyreistä!

 

 

Sahtiperinteen jatkaminen Jouluna saattaa olla haasteellista, mutta Nuutinpäivän perinteiden elvyttäminen lienee helpompaa!

 

 

Voisiko tässä elvyttämisessä olla rooli omakotiyhdistyksillä?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuuttipukki-perinnettä pitäisi virkistää, Nuutinpäivä, Nuutinpäivän perinne, sahti, nuutinpäivänä sahtitynnyrin tappi poistettiin, sahtitynnyri, nuuttipukki, nuuttipukit, nuuttipukkiperinne, tammikuun 13. päivä,

Tampereen verotoimistossa osataan asiakaspalvelu!

Torstai 5.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Teetimme viime vuonna omakotitalomme viemärijärjestelmän täystarkastuksen ja siitä kertyi kotitalousvähennykseen oikeuttavaa verovähennysoikeutta melkoisen paljon.

 

IMG_6906.JPG

 

Kotitalousvähennykseen oikeuttavat asiakirjat toimitin henkilökohtaisella käynnillä Tampereen verotoimistoon vasta eilen.

 

Sain kertakaikkiaan hienoa asiakaspalvelua!

 

Virkailija tuli heti avukseni, kun aloin näpelöidä ajanvarausapparaattia.

 

Kuultuaan asiani hän kävi tulostamassa tarvittavan lomakkeen ja niin sitten hänen ohjauksellaan täytinkin tarvittavan lomakkeen.

 

Yksi tarvittava tieto oli työn maksupäivä ja kun sitä tietoa ei minulla ollut mukanani, niin se jäi kotitehtäväkseni.

 

Jotta palvelu olisi ollut täydellistä, niin virkailija kävi vielä noutamassa palautuskirjekuoren ja antoi sen minulle!

 

Kylläpä oli miellyttävä kokemus käydä verotoimistossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen verotoimistossa osataan asiakaspalvelu!Tampereen verotoimistossa osataan asiakaspalvelu!, Verotoimisto, Tampereen verotoimisto, www, vero.fi, kotitalousvähennys,

Mahtava voitto Mika Lintilän johdolla toteutetulle Suomen elinkeinopolitiikalle!

Keskiviikko 4.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomen talous- ja elinkeinopolitiikka sai eilen hienon voiton, kun julkisuudelle kerrottiin norjalaisen Blastr Green Steel –nimisen yrityksen valinneen Inkoon tulevan terästehtaansa sijaintipaikaksi.

 

Toteutuessaan hanke olisi lähes samansuuruinen kuin Raahen terästehdas.

 

***************

 

 

Norjalaisyrityksen päätös sijoittua Inkooseen on osoitus suomalaisen teollisuuden ja infrastruktuurin kilpailukyvystä.

 

Tuo päätös on myös valtavan suuri voitto Keskustalle ja elinkeinoministeri Mika Lintilälle johdonmukaisesta työstä Suomen teollisen kilpailukyvyn nostamisesta maailman kärkeen.

 

Projektin toteuttamisessa on paljon haasteita ja ehkä merkittävin niistä on operoivan yrityksen nuori ikä sekä ohut osaamistausta.

 

Parhaimmat onnentoivotukset kuitenkin Blastr Green Steel-yritykselle, elinkeinoministeriöllemme ja kaikille asiaan vaikuttaneille, jotta tarkemmat neuvottelut johtavat siihen, että jo vuonna 2026 Inkoossa pystytään tuottamaan ”vihreää terästä”!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mahtava voitto Mika Lintilän johdolla toteutetulle Suomen elinkeinopolitiikalle!, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Mika Lintilä. Inkoon terästehdashanke, Blastr Green Steel,

Maanantaimarkkinoiden siirtäminen ratikan autioittaman Hämeenkadun päähän Hämeenpuistoon on ollut niille karhunpalvelus!

Tiistai 3.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry:n aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina järjestämät Maanantaimarkkinat ovat tuoneet elämää muuten ratikan aiheuttamista ongelmista kärsivän Tampereen elämään.

 

Maanantaimarkkinat on perinteisesti järjestetty Keskustorilla, mutta nyt ne on jouduttu muiden tapahtumien tieltä jouduttu siirtämään Hämeenpuistoon.

 

Matka Keskustorilta Hämeenpuistoon ei ole pitkä, mutta kun välissä on…

 

 

IMG_6905.JPG

 

…ratikan täysin autioittama Hämeenkatu, ovat Maanantaimarkkinat menettäneet merkityksensä.

 

*******************

 

Varsinaisia torimyyjiä eilen oli paikalla vain muutama, mutta pääosin Hämeenpuiston keskikäytävä huuteli tyhjyyttään.

 

 

Harmillista tuo ratikan aiheuttama Tampereen ydinkeskustan autioituminen, mutta Partolan, Turtolan, Linnainmaan, Lielahden ja Kalevan kauppakeskukset sekä Ideapark Lempäälässä ja Kauppakeskus Elo Ylöjärvellä kiittävät!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikka, Ratikan autioittama Hämeenkatu, Ratikan näivettämä Tampereen ydinkeskusta, Ideapark, Kauppakeskus Elo, Partolan kauppakeskus, Lielahden kauppakeskus, Turtolan kauppakeskus, Kalevan kauppakeskus, Linnainmaan kauppakeskus, Tampereen torikauppiasyh.

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

Keskiviikko 21.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Pitää olla pimeää, jotta päästään kohti valoa, kevättä ja kesää.

 

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

 

Vielä tänäänkin kuljemme pimeyttä kohti, mutta klo 23.48 kaikki muuttuu, kun päivä alkaa pidentymään.

 

Kevättalvi on toivon ja uskon aikaa ja tuo aika alkaa tänään.

 

Runsas lumi on auttanut kulunutta pimeää aikaa, mutta nyt alkaa todellinen matka kohti kevättä.

 

Lopetin mökkikauden marraskuun alussa ja nyt odotan huhtikuuta ja mökkikauden alkamista.

 

Talvipäivän seisaus eli tämä päivä palauttaa toivon, että pimeys päättyy.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään., Talvipäivän seisaus 21.12.2022 klo 23.48, Nyt alkaa valkeus, Pimeys päättyy,

Itsenäisyyspäivä antaa juhlalliset puitteet ylennyksille ja kunniamerkkien saamiselle

Tiistai 6.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vietämme tänään itsenäisyytemme 105. juhlapäivää, sillä Suomi itsenäistyi 6.12.1917.

 

Itsenäisyyspäivämme juhlaohjelma on vuosien mittaan vakiintunut ja se huipentuu illalla Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton televisiointiin.

 

Itsenäisyyspäivänä liputus alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 20.00.

 

****************

 

Henkilökohtaisesti kaksi Itsenäisyyspäivää muistuu ylitse muiden ja ensimmäinen niistä liittyy siihen, kun sain Tasavallan presidentin minulle myöntämän…

 

 

IMG_6740.JPG

 

…Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristin eli SVR Ar:n.

 

Kunniamerkin saaminen edellyttää Suomen Valkoisen Ruusun (SVR) ritarikunnan ohjesäännön mukaan ansioituneisuutta isänmaan palveluksessa.

 

**********

 

Toinen mieliinpainuva Itsenäisyyspäivä on se, kun sain toisen reserviläisylennykseni eli minut ylennettiin yliluutnantiksi.

 

 

Kiitollisena muistelen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyspäivä, Itsenäisyyspäivä 6.12.2022, Itsenäisyyspäivän ylennykset, Itsenäisyyspäivän ansiomerkit, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta, Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristi, SVR Ar,

Tampereen Kirjafestareilla tapasin tuttujakin!

Maanantai 5.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Tampere-talo ja Sevent Oy järjestivät…

 

IMG_6722.JPG

 

…Tampereen Kirjafestarit…

 

 

IMG_6724.JPG

 

…Tampere-talolla 3. – 4.12.2022.

 

Poikkesin tapahtumassa eilen eli sunnuntaina 4.12.2022.

 

***

 

Tapahtumassa oli tarjolla valtava määrä kirjoja, mutta en lämmennyt ostamaan edes siltä osastolta…

 

IMG_6718.JPG

 

…jossa tarjottiin kaikki kirjat viiden euron hinnalla!

 

***

 

Messujen kohokohta kohdallani oli, kun tapasin Eläkeliiton toiminnasta tutun Pirkko-Liisa Kinnarin, joka on kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen äiti!

 

Pirkko-Liisa pyysi ottamaan kuvan kirjailijatyttärestään sekä yhteiskuvan hänestä tyttärensä kanssa ja mieluusti niin myös tein!

 

IMG_67192.JPG

 

Kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen…

 

 

IMG_6720.JPG

 

…ja tässä myös hänen äitinsä Pirkko-Liisa Kinnari.

 

Kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen taustoihin ja tuotantoon kannattaa tutustua googlaamalla ”Vilja-Tuulia Huotarinen”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Kirjafestarit, Tampere-talo. Sevent Oy, Tampere, Vilja-Tuulia Huotarinen, kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen,

Suometsien ns. ennallistaminen olisi isku vasten isiemme kasvoja!

Lauantai 26.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Metsähallituksen nettisivuilla kerrotaan, että maassamme nykyinen suopinta-ala on 8,7 miljoonaa hehtaaria ja niistä ojitettuna on 4,7 miljoonaa hehtaaria ja ojittamatta n. 4,0 miljoonaa hehtaaria.

 

Maatalousyhtymä Erkkilän omistuksessa Viljakkalan Majajärvellä on runsaat pari hehtaaria ojitettua suometsää.

 

Olin mukana vuonna 1964, kun isäni ilmoittautui Ylöjärven maatalousnäyttelyssä KOP:n järjestämään ”suometsäkilpailuun” jossa suometsäomistajat ilmoittautuivat ja sitoutuivat omistamansa suometsän ojitukseen ja tuon metsäkappaleensa saattamisesta metsänkasvatuksen piiriin.

 

Ilmoittautumisen jälkeen isäni hommasi palstalle kaivinkoneen, joka kaivoi kunnollisen piiriojan ”kovan maan” ja suon rajalle sekä toinen oja kaivettiin meidän ja naapurimme rajalle.

 

KOP:n suometsäkilpailu päättyi aikanaan ja kaikille sen kunniakkaasti suorittaneille ojennettiin kunniapokaali!

 

Tänään tuolla entisellä suolla kasvaa vankka männikkö ja koko alue on saatettu tehokkaan metsähoidon piiriin.

 

Olisi isäni metsähoidollisten toimenpiteiden perusteetonta hyljeksimisestä ja halveksimista, jos tuo alue nyt ns. ennallistettaisiin.  Siihen ei minua kukaan pysty taivuttamaan!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suometsien ns. ennallistaminen olisi isku vasten isiemme kasvoja!, ennallistaminen, suometsien ennallistaminen, Viljakkala, Majajärvi, Viljakkalan Majajärvi, Ylöjärvi, Ylöjärven maatalousnäyttely, Ylöjärven maatalousnäyttely vuonna 1964, KOP, suometsäkil.

Huligaanit olivat eilen sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!

Keskiviikko 23.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olemme Palokallion Omakotiyhdistys ry:nä aikoinaan hankkineet asukkaidemme käyttöön paperinkeräyskontin, jonka tyhjennyksestä huolehtii Keskisen keräys ja kuljetus Oy.

 

 

IMG_6638.JPG

 

Kontti sijaitsee omakotitaloamme vastapäätä kadun toisella puolella ja se on töherryksiä lukuun ottamatta saanut olla rauhassa, mutta eilen jotkut älypäät olivat sytyttäneet sen sisällä olleet jätepaperit tuleen.

 

IMG_6642.JPG

 

Palokunta kävi pillit soiden sammuttamassa kytevän ja runsaasti savua aikaansaaneen tulipalon.

 

Kaikkea ne vatipäät saavat aikaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huligaanit olivat 22.11.2022 sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!, Palokallio, Palokallion Omakotiyhdistys ry, vatipäät, huligaanit, Pirkanmaan Pelastuslaitos, Keskisen keräys ja kuljetus Oy,

Kahdesta on vara valita!

Sunnuntai 20.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien äänestyspäivä on sunnuntaina huhtikuun 2. päivä ensi keväänä.

 

Ehdokasasettelu on monen puolueen osalta jo valmis ja Keskustan Pirkanmaan piirin osalta saimme eilen järjestetyssä piirikokouksessa päivitetyn tilanteen Keskustan osalta.

 

Piirikokous järjestettiin Orivedellä ja olin mukana hieman yli täyden työpäivän verran eli aamuyhdeksästä iltapäivä puoli kuuteen saakka – olin virallinen kokousedustaja puheenjohtamani Keskustan Etelä-Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

 

Piirikokous tavallaan aloitettiin aamukymmeltä Oriveden torilla järjestetyllä toritapahtumalla, jossa ministerivieraanamme oli maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

 

*****************

 

IMG_6544.JPG

 

Omalta osaltani tilanne on hyvin hallinnassa, sillä niiden kansanedustajaehdokkainen määrä on jo supistunut kahteen, joista aikanaan tulen valitsemaan sen, joka saa ääneni!

 

Ehdokasehdokkaani ovat kansanedustaja Arto Pirttilahti ja Euroopan keskuspankissa työskentelevä lakimies Petra Schultze Steinen, jotka yhdessä ministeri Kurvisen kanssa sain kamerani linssin eteen eilen Oriveden torilla!

 

Toivon, että Arto ja Petra saavat huhtikuussa kansanedustajamandaatin Pirkanmaalta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kahdesta on vara valita!, Eduskuntavaalit 2.4.2023, Keskustan kansanedustajaehdokkaat Pirkanmaalta vuonna 2023, kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, Euroopan keskuspankin lakimies Petra Schultze Steinen, Petra Schultze Steinen,

Sen aamuhetken muistan!

Lauantai 12.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli marraskuun 11. päivä ja monien päivien joukossa tuo päivä vuonna 1955 on päivä, jonka parhaiten muistan.

 

Mummuni Matilda Välimäki pääsi tuolloin maallisen vaelluksensa päätteeseen eli se on hänen kuolinpäivänsä.

 

Matilda-mummuni vietti viimeiset aikansa yksikseen meidän pirtissä ja me muut yövyimme talomme muissa huoneissa.

 

Marraskuun 11. päivän aamuna kuulimme pirtistä korahduksen ja tutkittuamme asiaa totesimme, että mummuni oli siirtynyt sen rajan yli, josta paluuta ei ole.

 

matildavalimakihautakivi.JPG

 

Mummuni on haudattuna Viljakkalan kirkkomaalle ja samassa haudassa on myös hänen tyttärensä ja tätini Helmi Helena. Samassa hautakivessä on myös vaarini Jaakko Vihtori Välimäen tiedot, mutta hän on haudattuna jonnekin muualle samalla hautausmaalla – Jaakko Vihtorin tarkka hautapaikka ei ole tiedossa.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Sen aamuhetken muistan!, 11.11.1955, Viljakkala, Viljakkalan hautausmaa, Viljakkalan Välimäki,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »