Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maanmittauslaitos osaa asiakaspalvelun!

Maanantai 13.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Majajärven yksityistien toimitsijamiehenä olen parin viime viikon aikana joutunut asioimaan Maanmittauslaitoksen kanssa.

 

Vaikka Maanmittauslaitos on Suomen valtion omistama, on sieltä saamani palvelu ylittänyt laadukkaimmankin yksityisen toimijan palvelukyvyn.

 

Yksityistiemme pankki halusi palvelupakettinsa kokoamiseksi yksityistiestämme kiinteistörekisteriotteen ja onneksi olin säilyttänyt vuonna 2019 Maanmittauslaitokselle ilmoittamani tiekunnan yhteystiedot ja erityisesti yksityistiemme yksilöllisen käyttöoikeustunnuksen.

 

 

Käyttöoikeustunnuksen avulla Maanmittauslaitoksen puhelimeen vastannut henkilö toimitti minulle sähköisesti tarvitsemani tiedot ja ilahduttavaa oli se, että palvelu maksoi ainoastaan 18,00 euroa!

 

 

********************

 

 

Positiivisesta kokemuksesta rohkaistuneena lähdin muutaman päivän kuluttua selvittämään yksityistiemme erään osakkaan yhteystietoja, jotka minulta puuttuivat.

 

Tämä selvittely oli hieman haastavampaa, mutta karttoja tutkailemalla asia selvisi ja nyt yksityistiemme osakkaiden yhteystiedot ovat tiedossani – vaikka tämän seikan selvittely vei vartin verran aikaa, niin hommasta ei tullut meille mitään kuluja!

 

 

Kiitokset Maanmittauslaitokselle tehokkaasta, ystävällisestä sekä asiantuntevasta asiakaspalvelusta!

 

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanmittauslaitos osaa asiakaspalvelun!, Maanmittauslaitos, Ote kiinteistötietojärjestelmästä, kiinteistörekisteriote, käyttöoikeusyksikkö, yksityistien käyttöoikeusyksikön osat, käyttöoikeusyksikkötunnus, Majajärven yksityistie, Viljakkala,

Kela-taksi ja sote-taksi ovat eri asioita!

Lauantai 4.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin viime viikolla erääseen yleisötilaisuuteen, jossa käsiteltiin mm. Kela-takseihin ja sote-takseihin liittyviä kysymyksiä.

 

Tilaisuudessa tai oikeastaan vasta tilaisuuden jälkeen tuli selväksi, että Kela-taksit ja sote-taksit ovat tyystin eri asioita.

 

 

Kela-taksin voit saada, jos joudut käymään lääkärissä sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi etkä voi terveydentilasi vuoksi matkustaa julkisilla kulkuvälineillä.

 

Kela-taksi tilataan erityisestä numerosta ja koko Pirkanmaalla sekä Tampereella tuo numero on 0800-415710.

 

Kela-taksin omavastuuhinta on 25,00 euroa.

**************

 

Sote-taksia voivat Vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita saada henkilöt, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

 

Sote-taksin tilaus Tampereella tehdään numeroon 03-5678101.

 

Sote-taksin omavastuuhinta on varsin edullinen.

Varmistin puhelinnumerot 3.2.2023, joten ne ovat oikeat.

 

 

***************

 

Yksinkertaistaen voidaan todeta, että Kela-taksin käyttöoikeus on tapauskohtainen, kun taas sote-taksin käyttöoikeus on henkilökohtaisesti jatkuva!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kela-taksi ja sote-taksi ovat eri asioita!, Kela-taksi, Sote-taksi, vammaispalvelulaki,

Näinkö se kuitenkin käy?

Torstai 19.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Kuuntelin synnyinkotini pirtissä alle kymmenvuotiaana, kun isäni ja hänen sotakaverinsa muistelivat sotamuistojaan.

 

Jatkosodan päättymisestä oli kulunut vasta kymmenkunta vuotta, joten muistelukset olivat varsin tuoreita.

 

 

Ajattelin silloin pienessä mielessäni, että myös minä joudun sotaan ryssää vastaan, kun hieman vartun.

 

 

********

 

 

Onneksi tilanteet ovat vajaan seitsemänkymmenen vuoden aikana muuttuneet ja sodanuhkaa ei ole ollut.

 

 

Nyt tilanne on tyystin toisin, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan ja sen vastavetona Suomi on liittymässä Natoon.

 

 

Uutiset Venäjältä ovat huolestuttavia, sillä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi eilen, että Venäjä vastaa ”tarkoituksenmukaisin toimenpitein rajoilla”, mikäli Suomi liittyy sotilasliitto Natoon.

 

 

En henkilökohtaisesti enää ole ”etulinjakelpoinen” sotimaan, mutta onko maailmanpyörä kuitenkin pyörähtämässä asentoon, jossa joudun seuraamaan, kun ryssä hyökkää maahamme ja sotakuntoiset miehemme joutuvat puolustamaan itsenäistä Suomea?

 

 

Onneksi meillä on nyt Nato turvanamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näinkö se kuitenkin käy?, Talvisota, Jatkosota, Lapinsota, sotaveteraanit, Sergei Lavrov, pensasneuvostoliittolainen, Venäjä, Neuvostoliitto, Ukraina, Venäjän hyökkäyssota, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Nato, Onneksi meillä on Nato turvanamme,

Liikenneturvallisuutta halvalla!

Tiistai 17.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalassa sijaitseva Majajärven yksityistie päätti, että yksityistien ensimmäiselle kilometrille pitää saada 30 km/h –nopeusrajoitus.

 

 

Toimitsijamiehenä ryhdyin toimeen ja eilen sain noutaa Tampereen Sarankulmassa sijaitsevalta…

 

 

IMG_6928.JPG

 

 

…Trafino Oy:n toimipisteeltä etukäteen tilaamani tarvikkeet.

 

 

 IMG_69292.JPG

 

Varsinaiset liikennemerkit metallipylväineen ja…

 

 

IMG_6931.JPG

 

…asiaankuuluvine betonimöhkäleineen ovat nyt peräkärryssäni odottamassa kuljetusta Viljakkalan Majajärvelle.

 

 

Hankkimani paketti on halpa, sillä se maksoi veroineen vain 212,04 euroa ja pakettiin kuuluu lisäksi määrätön määrä lukuisia kiinnityshiluja.

 

 

Kiitän Ylöjärven kaupunkia Trafino Oy:n suosittelemisesta ja nyt teen vastaavasti samoin eli kääntykään liikennemerkkitarpeissanne Trafino Oy:n puoleen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liikenneturvallisuutta halvalla!, Trafino Oy, liikennemerkit, Viljakkala, Ylöjärvi, Majajärven yksityistie,

Edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat pitäisi yhdenmukaistaa hyvinvointialueiden toimintarajojen kanssa!

Sunnuntai 8.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Vuodenvaihteessa siirryimme Sote-palveluissa hyvinvointialueiden vastuulla olevien maakunnallisten alueiden piiriin.

 

 

Hyvinvointialueet ovat aikojen kuluessa muovautuneet sellaisiksi, että ne vastaavat ihmisten luonnollisia asioimissuuntia vaikka niitä ei ole aikaisemmin kutsuttukaan hyvinvointialueiksi.

 

Aikojen kuluessa lukemattomien edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat ovat muotoutuneet eräänlaisen Suomen kartan pahoinpitelyn tuloksena.

 

 

Otan esimerkkinä esille eläkeläisjärjestöjen tavan pahoinpidellä Suomen karttaa!

 

 

Tunnen kohtuullisen hyvin Suomen suurimman eläkeläisjärjestön eli Eläkeliiton maakunnalliset rajat ja nyt haluan nostaa esille Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat.

 

 

Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat ovat hyvinkin kaukana niistä kuntakohtaisista rajoista joita nyt on Pirkanmaan hyvinvointialueella.

 

 

Pirkanmaan alueellinen keskus on Tampere ja jokainen ymmärtää, että on nurinkurista jos ja kun vajaan neljänkymmenen kilometrin etäisyydellä Tampereen Keskustorilla sijaitsevan Mouhijärven alueet kuuluvat Eläkeliiton Satakunnan piiriin!

 

 

Ennustan, että Eläkeliiton alueellisten piirirajojen muuttaminen järkeviksi vaatii vähintään vuosikymmenten työn, mutta esitän, että tämä muutostyö aloitetaan välittömästi - olkoon tämä blogikirjoitukseni lähtölaukaus tähän työhön!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Edunvalvontaorganisaatiot, eläkeläisjärjestöt, hyvinvointialueet, Pirkanmaan hyvinvointialue, Eläkeliitto, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri, Eläkeliiton Satakunnan piiri, Pirkanmaa, Satakunta, Mouhijärvi,

Tampereen verotoimistossa osataan asiakaspalvelu!

Torstai 5.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Teetimme viime vuonna omakotitalomme viemärijärjestelmän täystarkastuksen ja siitä kertyi kotitalousvähennykseen oikeuttavaa verovähennysoikeutta melkoisen paljon.

 

IMG_6906.JPG

 

Kotitalousvähennykseen oikeuttavat asiakirjat toimitin henkilökohtaisella käynnillä Tampereen verotoimistoon vasta eilen.

 

Sain kertakaikkiaan hienoa asiakaspalvelua!

 

Virkailija tuli heti avukseni, kun aloin näpelöidä ajanvarausapparaattia.

 

Kuultuaan asiani hän kävi tulostamassa tarvittavan lomakkeen ja niin sitten hänen ohjauksellaan täytinkin tarvittavan lomakkeen.

 

Yksi tarvittava tieto oli työn maksupäivä ja kun sitä tietoa ei minulla ollut mukanani, niin se jäi kotitehtäväkseni.

 

Jotta palvelu olisi ollut täydellistä, niin virkailija kävi vielä noutamassa palautuskirjekuoren ja antoi sen minulle!

 

Kylläpä oli miellyttävä kokemus käydä verotoimistossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen verotoimistossa osataan asiakaspalvelu!Tampereen verotoimistossa osataan asiakaspalvelu!, Verotoimisto, Tampereen verotoimisto, www, vero.fi, kotitalousvähennys,

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

Keskiviikko 21.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Pitää olla pimeää, jotta päästään kohti valoa, kevättä ja kesää.

 

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

 

Vielä tänäänkin kuljemme pimeyttä kohti, mutta klo 23.48 kaikki muuttuu, kun päivä alkaa pidentymään.

 

Kevättalvi on toivon ja uskon aikaa ja tuo aika alkaa tänään.

 

Runsas lumi on auttanut kulunutta pimeää aikaa, mutta nyt alkaa todellinen matka kohti kevättä.

 

Lopetin mökkikauden marraskuun alussa ja nyt odotan huhtikuuta ja mökkikauden alkamista.

 

Talvipäivän seisaus eli tämä päivä palauttaa toivon, että pimeys päättyy.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään., Talvipäivän seisaus 21.12.2022 klo 23.48, Nyt alkaa valkeus, Pimeys päättyy,

Meni yhdeksän vuotta, jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!

Tiistai 13.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 2013 hallituksen pääministerinä oli kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja siihen kuuluivat kokoomuksen lisäksi sosiaalidemokraatit, vihreät, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit sekä huhtikuuhun 2014 saakka vasemmistoliitto.

 

Tuo Kataisen hallitus vähät välitti maamme kansallisesta turvallisuudesta ja eräs tuon piittaamattomuuden ilmenemismuodoista oli, kun se puolitti maamme leipäviljan varmuusvarastot.

 

Maamme leipäviljan varmuusvarastot riittivät aikaisemmin vuoden tarpeisiin, mutta Kataisen hallitus puolitti ne ja nyt meillä on leipäviljaa Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimissa varmuusvarastoissa vain puolen vuoden tarvetta vastaava määrä.

 

Viljojen varmuusvarastoista myytiin Kataisen hallituksen päätöksellä elintarvikelaatuista viljaa noin 146 miljoonaa kiloa, josta vajaat 130 miljoonaa kiloa oli vehnää.

Myynti tapahtui useassa erässä 13 kuukauden aikana vuosina 2015–16.

 

******************

 

Tervehdin suurella tyydytyksellä eilen tehtyä päätöstä, jolla Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimia leipäviljan varmuusvarastoja nostetaan siten, että ne riittävät kahdeksan ja puolen kuukauden tarpeisiin.

 

Valitettavaa puolestaan on se, että edelleenkään emme yllä niihin varmuusvarastointimääriin, jotka olivat voimassa ennen kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemiä leikkauspäätöksiä.

 

Vaadin, että leipäviljamme varmuusvarastointimäärät palautetaan ennen vuotta 2013 olleelle tasolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meni yhdeksän vuotta jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!, Huoltovarmuuskeskus, Leipäviljojen varmuusvarastot, Jyrki Katainen, Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus teki karhunpalveluksen Suomelle,

Pirtti oli sakeana tupakansavusta!

Lauantai 10.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Muistelen 1960-lukua ja sitä, kun pirttimme oli sakeana tupakansavusta.

 

Sakea tupakansavu pirtissä merkitsi sitä, että oli tammikuu ja veroilmoitusten laatimisaika.

 

1915 syntynyt isäni oli käynyt neljä luokkaa kansakoulua Viljakkalan Karhen koululla ja osallistunut Talvisotaan, Jatkosotaan ja vielä myös Lapinsotaan.

 

Isäni valittiin Viljakkalan kunnanvaltuustoon kahdesti 1950-luvulla ja 1960-luvun alussa – hän oli Maalaisliiton kunnallismies!

 

Miksi sitä tupakansavua oli pirtissämme?

 

Vaatimattomasta koulusivistyksestään huolimatta isäni tunsi kunnallisen verotuslainsäädännön ja sen ansiosta hän oli kyläläisten keskuudessa haluttu veroilmoitusten täyttäjä.

 

Katselin muurinpankolta, kun toistakymmentä kyläläistä odotti isäni puheille pääsemistä ja hänen kysymyksiään veroilmoituksensa täyttämiseksi.

 

Jonossa oli tulipalokommunisteja ja ökyrikkaita kokoomuslaisia, mutta kaikki he odottivat kiltisti vuoroaan – jokunen pientalonpoikakin, demari ja maalaisliittolainenkin oli joukossa.

Ja tupakkia paloi!

 

Se oli sodanjälkeisen Suomen yhteiskunnallista rakentamista parhaimmillaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirtti oli sakeana tupakansavusta!, taksoituslautakunta, verolautakunta, veroilmoitusten täyttäminen, tutkintalautakunta, roikotuslautakunta, Viljakkala, Karhen koulu, Talvisota, Jatkosota, Lapinsota, kunnallismies, Maalaisliitto, pientalonpojat, kokoomus

Asiakaspalvelutehtävät koulivat kykyä sanoa asiat positiivisesti!

Maanantai 21.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen jo pidempään pohdiskellut liian monien ihmisten tapaa sanoa – jopa möläytellä – asioita luotaantyöntävästi.

 

Politiikan parissa pyörivien osalta tuo luotaantyöntävä tapa sanoa asiat on varsin yleistä. Onneksi äänestäjät ja lähimmät yhteisökaverit osoittavat näille henkilöille ”kaapin paikan” ja jonkin ajan kuluttua nuo ilmapiirin myrkyttäjät osaavat itsekin huomata asian ja luopuvat vastuutehtävistään.

 

Tässäkin pätee vanha suomalainen viisaus eli:

”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!”

 

Ei minulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asiakaspalvelutehtävät koulivat kykyä sanoa asiat positiivisesti!, työympäristön ilmapiirin myrkyttäjät, Ilmapiirin myrkyttäjät järjestöelämässä, Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!,

Pää saappaaseen ja kivekset pois!

Torstai 17.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Suomenpystykorva on maamme kansalliskoira ja ainakin minä arvostan sen koiraroduista korkeimmalle.

 

Isäni kertoi, että heillä oli lapsuudenkodissaan koirana aina suomenpystykorva ja sen lisäksi hän kertoi jokaisen koiran nimenä olleen Sälli.

 

Omassa lapsuudenkodissani oli kaksi koiraa ja tietysti ne olivat kumpikin suomenpystykorvia. Ei varmaan ole yllätys, että molempien koiriemme nimi oli Sälli!

 

***************

 

Ainakin ensimmäinen Sälli alkoi karkailemaan kotoa ja sen vuoksi se piti salvaa eli pallit pois!

 

Elettiin 1960-luvun alkupuolen vuosia ja sain tehtäväkseni viedä Sällin naapuritaloon, jossa Sakari-isännällä oli kokemusta koirien salvamisesta.

 

Sakari laittoi Sällin pään saappaaseen, jotta tuo kirurginen toimenpide oli mahdollista tehdä.

 

Partakoneen terällä viillot pallien kohdalle ja kivekset pois – niin yksinkertaista se oli!

 

Toimenpiteen jälkeen Sälli juoksi suorinta tietä kotiin ja siitä tulikin kotona viihtyvä uskollinen koira!

 

*************

 

En tiedä, että salvetaanko vielä nykyisin uroskoiria, mutta se lienee varmaa, että homman hoitaa eläinlääkäri!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomenpystykorva, Suomenpystykorva on maamme kansalliskoira, koiran salvaminen, koiralta pallit pois,

Postimerkkien hinnat ovat pilvissä ja Postin palvelut laaksonpohjassa!

Torstai 10.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Postin jakelupalvelut ovat laaksonpohjassa ja en pysy lainkaan perillä siitä, että milloin Posti jakaa minulle osoitetut postilähetykset.

 

Jouduin muutama päivä sitten asioimaan Postin kanssa, kun hommani oli postittaa kokouskutsu yksityistiemme osakkaille tiekokousta varten

 

Hämmästyin, kun halvin…

 

IMG_6480.JPG

 

…postimerkki maksoi 2,10 euroa!

 

 

Toimitsijamiehenä katsoin välttämättömäksi säästää postikustannuksissa ja sen vuoksi kävinkin jakamassa tiekokouskutsut kymmenkunnalle tiekuntamme osakkaalle – näin säästin tiekunnan rahoja melkein yhden aurauskerran verran!

 

Kokonaan eri asia on se, että pystyykö Posti ja millä aikataululla toimittamaan kutsut vastaanottajille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Postimerkkien hinta ovat pilvissä ja Postin palvelut laaksonpohjassa!, posti, postin hinnoittelu, Postin palvelukyky, postimerkkien hinta,

Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle Viljakkalan sankarihautojen hyvästä hoidosta!

Maanantai 7.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan kuntaliitos Ylöjärven kaupunkiin 1.1.2007 oli tiukka paikka monelle viljakkalalaiselle ja ei vähiten minulle.

 

Samalla meni myös Viljakkalan seurakunnan itsenäisyys ja se ei ollut lainkaan helppo juttu.

 

 

Nyt on mieluisaa todeta, että Ylöjärven seurakunta on panostanut Viljakkalaan ja siitä on parhaana esimerkkinä se, että Viljakkalan sankarihautausmaalle on seurakunnan toimesta hankittu muistokynttilöiden turvalliseen ja näyttävään palamiseen soveltuvat muistokynttilöiden suojukset.

 

***************************

 

IMG_6445.JPG

 

Viljakkalasta kaatui Talvi- ja Jatkosodan aikana lähemmäs kahdeksankymmentä poikaa ja käsittääkseni kaikkien heidän maalliset jäännöksensä saatiin kuljetettua kotiseurakunnan multiin.

 

IMG_6442.JPG

 

Ylöjärven seurakunta on hankkinut muistokynttilöiden suojukset kaikille sankarihaudoille ja sellainen on myös setäni Reino Erkkilän sankarihaudalla.

 

**************

Arvostan Ylöjärven seurakunnan toimintaa Viljakkalan sankarihautojen hoitoon panostamisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle Viljakkalan sankarihautojen hyvästä hoidosta!, Viljakkala, Viljakkalan sankarihautausmaa, Ylöjärven seurakunta, Viljakkalan seurakunta, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan hautausmaa, Talvisota, Jatkosota, Viljakkalan kunta,

Se oli palkkapäivä eilen!

Maanantai 31.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Kaikki EU-kansalaiset nauttivat eilen palkkapäivästä, sillä kesäaika päättyi ja saimme tuntia pidemmän päivän!

 

Toki me olimme tuon palkkapäivän ansainneet maaliskuun viimeisenä sunnuntaina, kun ajanjuoksumme siirtyi kesäaikaan.

*******************

 

Noudatamme EU-alueella kesäaikaa maaliskuun viimeisestä päivästä lokakuun viimeiseen päivään saakka.

 

********************

 

Tänä vuonna kesäaika alkoi 27. maaliskuuta ja päättyi siis eilen eli 30. lokakuuta.

 

Monet, erityisesti suomalaiset, vierastavat kesäaikaa ja haluaisivat junnata koko vuoden samassa ajassa – en kuulu valtaväestöön, vaan kannatan kesäaikaa!

 

Myönnän, että kesäaikaan siirtyminen on minullekin hieman vastahakoinen tapahtuma, mutta vastenmielisyys poistuu, kun tietää siirtymisen talviaikaan koittavan taas lokakuun viimeisenä sunnuntaina!

 

 ***************

 

Seuraavan kerran siirrymme kesäaikaan 26.3.2023!

 

Sitä odotellessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Palkkapäivä, Se oli palkkapäivä 30.10.2022, kesäajan päätttyminen, talviajan alkaminen, kesäaika, talviaika, kesäaikaa ei pidä vastustaa, miksi kesäaikaa vastustetaan?, .

Talvikiekot kerrankin ajoissa autojen alle!

Lauantai 29.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Olin apupoikana, kun keskipoika vaihtoi talvirenkaat Focukseni ja Rouvan Fiestan alle.

 

Kahteen metriin yltävä autonosturi sekä ammattikäyttöön suunniteltu painepesuri helpottivat ja jouduttivat hommia.

 

 

IMG_6385.JPG

 

Kahteen metriin nostava Stenhöj-nelipilarinosturi mahdollistaa myös…

 

 

IMG_6396.JPG

 

…autojen pohjan tutkimisen.

 

 

IMG_6387.JPG

 

Pojat hankkivat aikoinaan Kärcher Professional HDS 10/20-4M – kuumavesipesurin ja…

 

 

IMG_6391.JPG

 

…sitä käytettäessä pitää olla tukeva asento, sillä potkua riittää, mutta puhdastakin tulee.

Perhekunnalla taitaa olla seitsemän autoa, joten renkaidenvaihtopuuhaa ja renkaiden pesemistä riittää.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Talvikiekot kerrankin ajoissa autojen alle!, Talvirenkaiden vaihtaminen, Stenhöj, Stenhöj-nelipilarinosturi, Kärcher, Kärcher Professional HDS 10/20 -4M, ammattipesuri, Ford Fiesta, Ford, Ford Focus,

Nyt on aika laittaa haudat talviasentoon!

Torstai 20.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Varasin peräkärryyni aikamoisen määrän kuusenhakoja, jotka eilen kävin viemässä läheisteni haudoille Viljakkalan hautausmaalla.

 

Haot olivat omasta metsästä, joten kytkös haudoissa lepäävien läheisteni ja hakojen välillä oli vankka.

 

Hakojen lisäksi haudoille tuli kanervia ja niin olivat tehneet myös lukemattomat muut hautojen hoitajat.

 

 

IMG_6359.JPG

 

Viljakkalan kirkkomaan uudempi hautausmaa sijoittuu kirkon itäpuolelle ja siellä sijaitsee mm. se kiviporras, jossa on lukemattomat rippikoululaiset kuvattu – minäkin olen ripille päässeenä seisonut noilla portailla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt on aika laittaa haudat talviasentoon!, Hautojen talvihoito, Hautakanervat, Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan rippikoululaiset,

Sadetus- ja kastelupumput pääsevät nyt talvilepoon!

Lauantai 15.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Sadetus- ja kastelupumput ovat olleet tarpeettomia jo parin kuukauden ajan, mutta vasta eilen lähdin rantaan putkitonkien kanssa ja poistin ne ”linjoilta” sekä siirsin ne kottikärryillä peräkärryyni ja matkalle talvilepoon.

 

 

IMG_6351.JPG

 

 

Pitihän sitä kuitenkin kokeilla, että molemmat sadetus- ja kastelupumput pelittävät!

 

 

IMG_6352.JPG

 

Hyvin olivat pohjaventtiilit pitäneet!

 

 

IMG_6353.JPG

 

Pumput peräkärryyn ja ovat nyt menossa talvilepoon autotalliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sadetus- ja kastelupumput pääsevät nyt talvilepoon!, kastelupumput, sadetuspumput,

Mika Lintilän ehdotus sähkön alv-alennuksesta tuli hallituksen päätökseksi!

Perjantai 2.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdotti jo elokuun alussa sähkön arvonlisäveroprosentin alentamista nykyisestä 24 prosentista joko 14 tai 10 prosenttiin.

 

Hallitus päätti eilen, että sähkön arvonlisäveroprosentti alennetaan 01.12.2022 alkaen 10 prosenttiin eli Lintilän ehdotus päätyi hallituksen päätökseksi!

 

Arvonlisäveroprosentin alentaminen on määräaikainen, sillä se päättyy 30.04.2023.

 

Arvostan Lintilän toimintaa, sillä sähkön hinnan kohotessa hänen esittämänsä ja hallituksen päättämä asia ei ilmeisesti ole keneltäkään pois!

 

Esimerkillistä toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mika Lintilän ehdotus sähkön alv-alennuksesta tuli hallituksen päätökseksi!, Mika Lintilä, Mika Lintila elinkeinoministeri. Mika Lintilä Keskusta, sähkön alv, sähkön alv-alennus,

Elinkeinoministeri Mika Lintilän ehdotus sähkön arvonlisäveron laskemisesta on eräs ratkaisu sähkön hinnannousuun!

Maanantai 29.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Sähkölaskussa arvonlisäveroprosentti on nykyisin 24 ja elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdottaa, että se alennettaisiin joko 14 prosenttiin tai kymmeneen prosenttiin.

 

Kannatan Lintilän ehdotusta!

 

*********************

 

Eilen iltauutisissa kuulimme rohkaisevia näkemyksiä sähkön hintatilanteesta eli hintataso olisi ensi vuoden puolella alenemassa.

 

Nämä näkemykset eivät kuitenkaan saa olla este sille, että Mika Lintilän ehdotukset eivät olisi toteuttamiskelpoisia – olkoon alv-alennus vaikkapa määräaikainen ja/tai tilapäinen!

 

Harmittelen, että muuten arvostamani MTK on asettunut vastustamaan Lintilän ehdotusta.

 

MTK:n vastustamisen syy on se, että maataloustuottajat saavat tehdä alv-palautuksen, mutta kuluttajien saamaa alv-tason alennusta he eivät siis hyväksyisi!!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elinkeinoministeri Mika Lintilän ehdotus sähkön arvonlisäveron laskemisesta on eräs ratkaisu sähkön hinnannousuun!, Elinkeinoministeri Mika Lintilä, sähkölaskujen alv-alentaminen,

Sähkömaksujen arvonlisäverokannan tilapäinen alentaminen olisi nyt oikea ratkaisu!

Keskiviikko 10.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdotti eilen, että sähkömaksujen arvonlisäveroprosenttia alennettaisiin tilapäisesti nykyisestä 24 prosentista joko neljääntoista tai kymmeneen prosenttiin.

 

Lintilän ehdotus on kannatettava täsmätoimi, jonka vaikutus kohdistuisi tavallisten kuluttajien talouteen.

 

Yrityksille sähkölaskut ovat arvonlisäveroineen vähennettäviä kulueriä, joten on ymmärrettävää, että elinkeinoelämän piiristä Lintilän ehdotus ei saa kannatusta.

 

Lintilän ehdotus alennuksen tilapäisyydestä on täsmätoimi myös siltä kannalta, että se mahdollistaisi paluun entiselle verokannalle, jos Olkiluodon uusin ydinvoimala käynnistyy viimeisimpien suunnitelmien mukaan.

 

Nyt on mielenkiintoista nähdä, että miten hallituskumppanit suhtautuvat Lintilän ehdotukseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sähkömaksujen arvonlisäverokannan tilapäinen alentaminen olisi nyt oikea ratkaisu!, Mika Lintilä, elinkeinomonisteri Mika Lintilä, arvonlisävero. ALV, sähkömaksujen arvonlisäverokannan tilapäinen alentaminen,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »