Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt Keskustan puoluesihteerikisaan tuli säpinää!

Lauantai 26.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskusta tulee valitsemaan uuden puoluesihteerin Turussa 23.9.2023 järjestettävässä puoluekokouksessa.

 

Puoluesihteerikisaan tuli säpinää, kun…

 

 

IMG_8390.JPG

 

…Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä ilmoittautui kisaan.

 

**********************

Pirjo Ala-Hemmilä on lyhyessä ajassa saanut uutta virtaa alamaissa olleen Keskustan Pirkanmaan piirin toimintaan ja nyt laajat joukot luottavat, että ”Pilkku” saa uutta suuntaa myös Keskustan valtakunnalliseen toimintaan.

 

*******************

 

Pirjo Ala-Hemmilä oli keskeinen toimija, kun Keskustan eduskuntaryhmä järjesti yleisötilaisuuden Tampereen Keskustorilla tiistaina 22.8.2023.

 

 

IMG_8392.JPG

 

Pirjo Ala-Hemmilä ja musiikkineuvos Mikko Alatalo omasivat keskeisen roolin yleisötilaisuuden onnistumisessa!

 

Tuen Pirjo Ala-Hemmilää Keskustan puoluesihteerikisassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt Keskustan puoluesihteerikisaan tuli säpinää!, Pirjo Ala-Hemmilä, "Pilkku" Ala-Hemmilä. Pirjo Ala-Hemmilä Keskustan puolue´sihteeriksi, Keskustan puoluesihteeri, Keskustan puoluekokous, Keskustan puoluekokous Turussa 2023, Musiikkineuvos Mikko Alatalo,

Keskustan puoluesihteeri ja ehdokkaat vauhdittivat aluevaaleja Tammelantorilla sekä Ylöjärvellä

Sunnuntai 16.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Aluevaalit lähestyvät ja aktiiviset tulevat aluepäättäjät olivat kampanjoimassa eilen eli lauantaina 15.1.2022 Tammelantorilla sekä Ylöjärvellä Villen Kaupan pihalla.

 

Tammelantorilla olivat Keskustan lisäksi kampanjoimassa kristillisdemokraatit, perussuomalaiset sekä pienellä osasollaan myös demarit.

 

 

IMG_4816.JPG

 

Tammelantorilla oli vankka joukko keskustalaisia puheenjohtajansa Matti Järvisen sekä kunniapuheenjohtaja Matti Kaperin johdolla.

 

 

IMG_4829.JPG

 

Keskustan puoluesihteeri Rikka Pirkkalainen piti Ylöjärvellä hyvän puheen, jossa hän totesi kaikkien muiden puolueiden joutuvan näissä vaaleissa vastaamaan Keskustan esittämiin haasteisiin.

 

 

IMG_4825.JPG

 

Sain aikoinaan toimia kahdeksan ja puoli vuotta Ylöjärven kaupungin luottamushenkilönä, kun kuuluin Viljakkala-neuvostoon – kaksi vuotta varapuheenjohtajana, kaksi vuotta rivijäsenenä ja lopuksi neljä ja puoli vuotta puheenjohtajana.

 

Nyt Viljakkalasta on aluevaaliehdokkaana Matti Särkilampi (oikealla), Kurusta Minna Sarvijärvi sekä Ylöjärveltä Leena Risku.

 

 

IMG_4820.JPG

 

Minna Sarvijärven leipomat piparkakut olivat Ylöjärven tilaisuuden parasta tarjoilua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluesihteeri ja ehdokkaat vauhdittivat aluevaaleja Tammelantorilla sekä Ylöjärvellä, Tammelantori, Villen Kauppa Ylöjärvi, Leena Risku, Minna Sarvijärvi, Matti Särkilampi, Viljakkala, Viljakkala-neuvosto, Kuru,

Mahtava juttu!

Lauantai 25.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskusta ja Keskustan kuntavaalikampanja teki eilen suuren loikan eteenpäin Tampereella ja koko Pirkanmaalla, kun puoluesihteeri Jouni Ovaska julkisti, että hän asettuu kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella.

 

 

 

 

 

Tapahtuman merkitystä on varmaan monen vaikeaa hahmottaa - Suomen suurimman puolueen puoluesihteeri asettuu kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella!

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana tunnen suurta tyytyväisyyttä vaikka matkalla todelliseen menestykseen on vielä paljon haasteita.

 

 

Toivon, että Jounin esimerkki vauhdittaa ehdokaslistamme täydentymistä, sillä listallamme on vielä tilaa uusille kuntavaaliehdokkaille.  Aikaa tosin on niukalti, mutta nykyisin suuretkin muutokset ovat mahdollisia lyhyessä ajassa.

 

 

Huhtikuun 9. päivänä järjestettävien kuntavaalien tulosten perusteella nimetään maakuntahallintoa valmisteleva väliaikaishallinto, jonka tehtävänä on valmistella 1.1.2019 voimaantulevaa maakuntahallintoa.

 

 

Väliaikaishallinnon poliittisilla voimasuhteilla on maakuntauudistuksen kannalta suuri merkitys ja Keskustan kannalta on tärkeää, että Tampereella pääsemme etenemään.

 

Kiitokset Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaskalle, joka haluaa omalta osaltaan laittaa itsensä likoon, jotta Tampere saataisiin koko muun Suomen tavoin nousuun!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskusta, puoluesihteeri Jouni Ovaska kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella, Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska,

Jouni Ovaska on Suomen suurimman puolueen puoluesihteeri!

Tiistai 14.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluekokous valitsi 11.6.2016 Jouni Ovaskan puoluesihteerikseen.

 

 

 

ova1.jpg

 

 

Jouni Ovaska kävi puoluekokouksessa esiintymässä kaikkien piirin ryhmäkokouksissa – tässä Jouni Keskustan Pirkanmaan piirin ryhmäkokouksessa.

 

 

 

***************

 

 

Puoluesihteeriehdokkaat saivat pitää puoluekokouksessa enintään kolmen minuutin pituisen esittelypuheenvuoron ja tässä Jounin esittelypuheenvuoro kokonaisuudessaan:

 

 

 

ova2.jpg

 

 

Keskusta on hämmentävä puolue.

Vuonna 2012 politiikan toimittaja Tommi Parkkonen kirjoitti Iltalehdessä: ”Keskusta on ehditty monta kertaa julistaa auringonlaskun joukkioksi. Vaan ei. Aivan kuin kivitetty, hapotettu, säteilytetty ja singolla ammuttu torakka, se pudistelee hieman pahimpia pölyjä päältään ja jatkaa taaperrustaan eteenpäin kuin mitään ei olisi tapahtunut.”

Meitä on koetettu painaa maanrakoon. Meitä on koetettu jakaa, jopa omiemme toimesta.

Ei, Me emme ole liberaaleja tai konservatiiveja, kaupunkilaisia tai maalaisia.

Me olemme keskustalaisia.

 

 

ova3.jpg

 

 

110 vuotta tuhannet ja tuhannet keskustalaiset ovat kokoontuneet yhteen. He ovat uskoneet, että tässä kansanliikkeessä on voimaa, joka saa aikaan muutoksen.

Me voimme saada aikaiseksi, kun haluamme. Meidän on saatava väkemme liikkeelle.

Yhdessä olemme aina löytäneet sen voiman, itsestämme ja toisistamme.

 

 

ova4.jpg

 

Arvoisa puoluekokous,

Ei ole sattumaa, että meistä kirjoitetaan paljon. Suomen Keskusta on aina viitoittanut isänmaan tietä sen taitekohdissa.

Maalaisliitto teki Suomesta tasavallan, Keskustapuolue oli rakentamassa maahan peruskoulua, Suomen Keskusta ratkaisi EU-jäsenyyden kohtalon.

Näihin päätöksiin ei olisi päästy, jos puolue ei olisi kunnossa.

 

 

ova5.jpg

 

Jälleen kerran Suomi on taitekohdassa. Ja Keskusta on kantamassa vastuuta isänmaasta ja sen huomisesta.

Meidän on tehtävä töitä sen eteen joka päivä.

Ja minä en työtä pelkää. Jos olen Mauri Pekkarisen vauhdissa pysynyt, pysyn kyllä puolueen kyydissä.

Tässä salissa on valtava määrä viisautta, jota Suomi tarvitsee. Kokemusta ja näkemystä, uutta ja erilaista. Se kaikki on saatettava yhteen.

Nyt, rakkaat ystävät, on aika siirtää viestikapula uudelle sukupolvelle.

Ajat ovat kovat, mutta niin ovat tekijätkin.

Puheenjohtaja Juha, olet laittanut itsesi ja joukkueesi likoon. Kiitos siitä! Haluan olla varmistamassa, että mitä kovempi vastatuuli tulevaisuudessa on, sitä tukevamman tuulensuojan tältä porukalta saat.

Rakkaat maakuntien naiset ja miehet, mummuni tapasi sanoa: ”Niin kauan kuin maa on olemassa, ei lopu kyntäminen ja kylväminen, ainoastaan kylväjä vaihtuu.”

 

 

Arvoisa kokousväki, minä olen valmis, jos te niin päätätte.

Kulkemaan rinnallanne, tukenanne ja edessänne.

 

 

***************

 

 

ova6.jpg

 

 

Tässä on tulos – Jouni Ovaska on Keskustan puoluesihteeri!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska,

Kuljeta, kustanna ja kannusta

Maanantai 10.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Puoluesihteeri Timo Laaninen piti mainion alustuspuheenvuoron Keskustan Pirkanmaan piirikokouksessa viime lauantaina Toijalassa.

 

 

 

 

laaninen1

 

 

 

Puheessaan Laaninen toi esille puolueen kannatuksen joka on Keskustalle kaikkien aikojen korkein, mitä on saatu Ylen tekemissä gallup-tutkimuksissa eli 25,5 %.

 

Laaninen kuitenkin totesi, että ei tarvitse mennä kauaksi ajassa taaksepäin kun se oli puolet pienempi, eli nopeat muutokset ovat mahdollisia molempiin suuntiin. Tämä on pidettävä mielessä nyt alkavassa vaalityössä.

 

 

 

 

laaninen2

 

 

Laaninen totesi myös, että yksi tekijä, eikä vähäisin, Keskustan kannatuslukemiin on hallituksen perinpohjainen epäonnistuminen. Tämä taas oli Laanisen mukaan odotettavissa viime vaalien jälkeisessä poliittisessa asemassa. Hallituspohjaksi tuli liian leveä otos, joka ei pystynyt muodostamaan yhtenäisiä päämääriä. 

 

Puoluesihteeri Laaninen muistutti, että maamme julkinen talous on nyt viritetty 2007 tasolle ja useat yritykset pohtivat, että kannattaako Suomeen enää investoida. Tähän on saatava muutos. 

 

Keskustan vaihtoehto on biotalous ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttö, metsien ja peltojen tuotto.

Yritystaloutta on elvytettävä kasvurahastoilla. Jokaisen on otettava vastuuta lähiyhteisöistään. Huolenpitojärjestelmät on oltava kunnossa niille, jotka eivät omin avuin selviä.

 

 

 

 

 

laaninen5

 

 

Laaninen rohkaisi pirkanmaalaista kokousväkeä, kun hän totesi, että nyt kun Keskusta tuntuu olevan vahvoilla, iskuja tulee niin oikealta kuin vasemmalta.  Hän kuitenkin totesi, että ei kannata lähteä vastaiskuihin.

 

Pidin, kun Laaninen muistutti liike-elämän periaatteista, että markkinajohtaja ei vilkuile sivuilleen vaan keskittyy omaan näkemykseensä ja toimii sen mukaan.

 

 

Osuva oli Laanisen vertaus myös siinä, kun hän kannusti tavallisia keskustalaisia toimimaan kansanedustajaehdokkaiden suuntaan samoin, kuin vanhemmat toimivat kannustaessaan ja tukiessaan lapsiaan hyviin harrastuksiin.

 

Lasten harrastusten tukemisessa on kolme keskeistä toimenpidettä:

 

  • kuljeta

  • kustanna

  • kannusta

 

Hyvä ohje meille kaikille, jotka haluamme muutoksen nykymenoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Laaninen, puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan Pirkanmaan piiri,