Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viron Keskustapuolue - "Keskerakond" - lähtee europarlamenttivaaleihin "iso edellä"

Tiistai 20.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Oli mielenkiintoista seurata virolaisten puolueiden europarlamenttivaalityöskentelyä, kun vierailimme perjantaina 16.5.2014 Türin Kukkamarkkinoilla

 

Kaikki merkittävät virolaispuolueet olivat omilla osastoillaan Kukkamarkkinoilla.

 

 

 

tyripoli1

 

Viron Keskustapuolue eli Keskerakond esiintyi markkinoilla perisuomalaiseen tyyliin, johon kuuluu esitteiden jakamisen lisäksi ilmapallot.

 

 

 

tyripoli2

 

 

Puolueen osastolla oli jakomateriaalina ”Seitse päevä” –lehti, joka on ”Keskerakonna ajaleht” eli Keskustapuolueen ajankohtaislehti.

 

Lehden etusivulla on esittely puolueen eurovaaliehdokkaista ja esittelystä huomaa, että Keskustapuolueen ykkösehdokas Viron europarlamenttivaaleissa on Tallinnan pormestari Edgar Savisaar.

 

 

 

tyripoli3

 

Pidän lyhyistä ilmaisuista ja sen vuoksi arvostankin Edgar Savisaar´n vaaliesitettä, jonka pääsanoma on ”Rahu” eli Rauha!

 

 

"Europarlamentti on tärkeä areena, jossa Virossa asuvat etniset vähemmistöt pitää olla edustettuna",...

...on Savisaar sanonut ja jatkanut näin:

"Tilanne on se, että kaksissa edellisissä EU-vaaleissa ei Virosta ole valittu lainkaan venäläisiä. Se on valitettavaa ja Keskusta on ainoa, joka voi tilannetta tällä hetkellä muuttaa".

 

 


Türin Kukkamarkkinoilla oli osastot myös…

 

 

 

tyripoli4

 

 

…IRL-puolueella,…

 

 

 

tyripoli5

 

 

…Reformipuolueella sekä SDE:llä eli sosiaalidemokraateilla.

 

 

Virosta valitaan toukokuun 25. päivänä järjestettävissä europarlamenttivaaleissa kuusi europarlamentaarikkoa ja on mielenkiintoista nähdä, että ketkä ovat virolaiset MEP:t seuraavat viisi vuotta!

Valitaanko Edgar Savisaar ja ottaako hän valituksi mahdollisesti tullessaan paikan vastaan; Siim Kallas ja Andrus Ansip, miten heidän poliittinen uransa jatkuu?

No, jo vajaan viikon kuluttua olemme tietoisia asioista enemmän!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Türin kukkamarkkinat, Türi, Viron Keskustapuolue, Keskerakond, Edgar Savisaar, Siim Kallas, Andurs Ansip, Keskerakonna ajaleht,

Santeri Alkio näki kauas

Keskiviikko 16.10.2013 - -Esko Erkkilä-

Olen luonteeltani toteuttaja ja syvälliset menneisyyteen pohjaavat pohdinnat eivät ole koskaan olleet sitä toimintaa, johon olisin jaksanut perehtyä..

 

Ikä ja kokemus ovat kuitenkin tuoneet kiinnostukseni piiriin ainakin ripauksen syvällisemmän pohdiskelun arvostamista.

 

Viittaan edelliseen, kun totean, että olen keskustalaisena kenttätoimijana huonosti perehtynyt Alkiooni eli Keskustan ja sen edeltäjien aatepohjan luojan ajatusmaailmaan.

 

Eilen koin pienoisen ahaa-elämyksen, kun sain olla kahdessakin tilaisuudessa, joissa kansanedustaja Paula Lehtomäki vieraili Pirkanmaalla ja taustoitti Euroopan Unionin syvimpiä saloja.

 

 

 

metso1

 

 

Sain toimia juontajana siinä Kirjastotalo Metsossa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa Paula Lehtomäki alusti keskustalaisesta vinkkelistä EU-näköaloja.

 

 

 

********

 

 

Suhtaudun myönteisesti Euroopan Unioniin ja kerron nyt, että annoin aikoinaan jo EU-kansanäänestyksessä ääneni liittymisen puolesta

 

 

*******

 

 

 

Ilahduin, kun kansanedustaja Paula Lehtomäki kertoi keskustalaisen aatepohjan luojan

Santeri Alkion jo vuonna 1920 linjanneen visionäärisesti nykyisen EU:n tarpeellisuudesta!

 

 

 

 

metso2

 

 

 

Osoittaa Santeri Alkion kaukonäköisyyttä, kun hän 15.1.1920 julkaistussa ”Maan ääni”-lehdessä totesi näin:

 

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista.

 

On ilmeistä, että oman rauhan vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”

 

 

********

 

 

Totesin tilaisuuden juontajana yleisölle Kirjastotalo Metsossa, että nämä Santeri Alkion sanat luovat vahvan selkänojan sille toiminnalle, jolla Keskusta valmistautuu ensi toukokuun 25. päivänä järjestettäviin europarlamenttivaaleihin!

 

Sain Santeri Alkion sanoista eilen vahvistuksen myös sille äänestyskopin hiljaisuudessa 16.10.1994 tekemälleni päätökselle, jolla asetuin puoltamaan Suomen EU-jäsenyyttä.

 


Alkion sanoma on myös vahva viesti sille toiminnalle, jota voimieni mukaan tulen tekemään lähikuukausien aikana Keskustan vaalimenestyksen eteen toukokuun eurovaaleissa!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Santeri Alkio, Maalaisliitto, Keskustapuolue, Suomen Keskusta, Keskusta, Paula Lehtomäki, kansanedustaja Paula Lehtomäki, Kirjastotalo Metso, Ylöjärvi-sali, Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-sali, Pirkko Vuolle,