Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuvasatoa Aamulehden ja Yle-Tampereen järjestämiltä vaalivalvojaisilta

Tiistai 30.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Tamperelaisten puolueiden edustajat kokoontuivat ravintola Ziperiaan Yle Tampereen ja Aamulehden yhteiseen vaali-iltaan vaalipäivänä eli 28.10.2012 klo 19.30.

 

Aamulehti julkaisi nettisivuillaan mahtavan 88 kuvan kavalkadin vaali-illan tapahtumista.

 

Jään Aamulehteä selvästi heikommaksi, mutta tässä oma kuvakavalkadini samasta tilaisuudesta. Sen verran panen Aamulehteä paremmaksi, että liitän muutaman saatesanan jokaiseen kuvaan. Tämä sen vuoksi, että ounastelen monien lukijoideni olevan Tampereen ulkopuolelta.  Heidän palvelunsa vuoksi muutama saatesana jokaisen kuvan kohdalla lienee siis paikallaan! 

 

 

Aa1

 

Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen ja Ylen maakuntaradion päällikkö Maaria Grönfors toimivat tilaisuuden juontajina.

 

 

Aa2

 

 

Vihreiden Satu Hassi on todellisuudessa puolueen pormestariehdokas, vaikka häntä ei ole ehdokkaaksi virallisesti nimettykään.

 

 

Aa3

 

 

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovskiin olen tottunut luottamaan, sillä hän toimii kaupunginhallituksen edustajana Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnassa.

Saan lähes jokaisessa kokouksessa todeta näin:

”Olen jyrkästi samaa mieltä Atanaksen kanssa!”

 

 

Aa4

 

Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti on tässä Maaria Grönfors´n haastateltavana.

 

 

Aa5

 

21-vuotias kristillisdemokraattien pormestariehdokas Lauri Kangasniemi.

 

 

Aa6

 

SDP:n Pauli Ruoholahti sekä Atanas Aleksovski keskustelevat ja saman puolueen Aila Dunder-Järvinen hymyilee vieressä.

 

 

Aa7

 

 

Pirkanmaan Keskustanuorten toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen (vasemmalla) oli pitkään kiinni Keskustan varavaltuutetun paikassa, mutta ääntenlaskun edetessä tilanne muuttui hieman. Oikealla Eva Back.

 

 

Aa8

  

Monien iloksi myös Matti Pitko oli paikalla.

Matilla toimittajanura vaan jatkuu, sillä hän on tehnyt Paavo Väyrysen kanssa sopimuksen, että Matti lopettaa toimittajan hommat vasta sen jälkeen, kun Paavosta tulee Suomen presidentti!

 

 

Aa9

 

 

Kansanedustaja Kimmo Sasi antoi asiantuntevia vastauksia toimittajien kysymyksiin.

 

 

Aa10

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin johtokunnan jäsen Pirjo Männistö, toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen ja kunnallisvaaliehdokkaamme Jenna Leppänen.

 


Aa11

 

 

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harri Airaksinen ja kansanedustaja Harri Jaskari löivät kuvaajan pyynnöstä veljellisesti kättä, vaikka kisaavatkin tiukasti kokoomuksen pormestariehdokkaan paikasta.

 

 

Aa12

 

 

Keskustan voimamies Matti Järvinen kohosi ensiyrittämisellä Keskustan varavaltuutetuksi.

 

 

Aa14

 

Virkaiältään Suomen pitkäaikaisin apulaispormestari ja Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti koppasi kainaloonsa kokoomuksen Sointu Lankin (vas)  ja SDP:n  Aila Dunder-Järvisen.

 

 

Aa13

 

 

Hyvillä arvosanoilla Keskustan järjestämässä Pormestaripaneelissa arvioitu pormestari Timo P. Nieminen on tässä Maaria Grönfors´n haastateltavana.

 

 

Aa15

 

 

SDP:n Anneli Kivistö ja Keskustan Tampereen kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi ovat Tampereella kokeneinta poliittista joukkoa.

 

 

Aa16

 

Tässä sain kamerani linssiin todellisen vaikuttajanelikon tamperelaisia kokoomusnaisia.

Vasemmalta ovat kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja pormestaritoimeen oleva ehdokasehdokas Leena Kostiainen, kansanedustaja Sofia Vikman, apulaispormestari Irja Tulonen ja entinen kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Riitta Koskinen.

 

 

img_2589.jpg

 

 

Vihreät olivat kovin harvalukuisina vaali-illassa, mutta apulaispormestari Olli-Poika Parviainen pääsi jopa toimittaja Kai Pohjasen haastateltavaksi.


Jatkan huomenissa kuvakerrontaani!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, Yle-Tampere, vaali-iltamat, Satu Hassi, Atanas Aleksovski, Timo Hanhilahti, Lauri Kangasniemi, Matti Pitko, Kimmo Sasi, Harri Airaksinen, Harri Jaskari, Leena Kostiainen, Sofia Vikman, Irja Tulonen, Riitta Koskinen, Olli-Poika Parviainen,

Aamulehden Jälkilöylyt: Paavo Väyrystä ja Timo Soinia ensimmäisellä kierroksella äänestäneet ratkaisevat presidentinvaalin

Tiistai 24.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti järjesti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeisenä päivänä eli maanantaina 23.1.2012 Jälkilöylyt-tapahtuman auditoriossaan Tampereella.


Paikalle oli kutsuttu presidenttiehdokkaiden paikalliset kampanjaveturit altavastaajiksi sekä kolme tunnetusti sanavalmista analyytikkoa, joiden seurassa ei pääse pitkästymään.


Analyytikkoina olivat mukana…
img_10142.jpg


...Aamulehden pakinoitsija Matti Pitko,…
img_1006.jpg


…blogisti, politiikan taustavaikuttaja ja presidentintekijä Jussi Lähde sekä…img_0997.jpg


…Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti ja vaaliasiantuntija Pertti Timonen.Jatkoon selvinneiden presidenttiehdokkaiden kampanjavetureina olivat paikalla…img_1009.jpg

Pirkko-Liisa Ollila Sauli Niinistön puolelta ja…img_09942.jpg


Juhana Suoniemi Pekka Haaviston taustajoukoista.


Myös muiden presidenttiehdokkaiden kampanjaveturit oli kutsuttu paikalle ja siinä ominaisuudessa puheenjohtajamme Antti Juva päätti, että minä edustan Paavo Väyrysen taustaryhmää.


Paavo Lipposen taustaryhmää edusti Harri Sandell ja Timo Soinin taustaryhmän edustajana oli Mikko Nurmo.
Jälkilöylyissä löylynheittäjinä toimivat Aamulehden toimituspäälliköt…Matti_Posio


Matti Posio ja…Sari_Torvinen


Sari Torvinen.Tilaisuuden alussa tunnelma oli melkein uninen, mutta asiantuntijoiden suorittaman lämmittelyn jälkeen asioihin alettiin pääsemään.


Joitain asiantuntijoiden ja myös raatilaisten esittämiä toteamuksia:


”Demarit nolasivat vanhan puheenjohtajansa.”


”Aivotoiminta on kuollut poliittisissa puolueissa, kun puhutaan presidentinvaaleista.”


”Kun tuuli puhaltaa, olemme kaikki kevyttä tavaraa.” Tällä lausumalla Jussi Lähde viittasi Eeva Kuuskosken haihtuneeseen kansansuosioon.


”Paavo Väyrynen yllätti.”


”Jutta Urpilainen ja Mikael Jungner hukkasivat näissä vaaleissa 500.000 demariääntä.”


”Kokoomukselle on tulossa presidentin virka sen lisäksi, että sillä on pääministerin virka ja kuntauudistuksen jälkeen kaikki kunnanjohtajien virat ja vielä Supon johtajan pesti.” Tämän toteamuksen esitti Matti Pitko.


”Niinistö on puhunut niin viisaita kuin hän pystyy.”


”Avattiin kaikki kaapinovet” oli Juhana Suoniemen toteamus Pekka Haavistosta. Suoniemi jatkoi, että he ovat aina olleet hyviä katukampanjoinnissa.


Haaviston osalta asiantuntijat ihailivat, että hän on pystynyt sisällyttämään jokaiseen esiintymiseensä yhden täkyn. Täkyistä mainittiin esimerkkeinä mm. se, kun Haavisto ehdotti, että Puolustusvoimiin perustettaisiin pieni iskukykyinen palkka-armeijajoukko. Toinen täky oli se, kun Haavisto pahoitteli (pitäisiköhän kirjoittaa ”pahoitteli”?) kansalaisten suurta intoa erota kirkosta.


Juhana Suoniemi totesi Haaviston ”kaapeista” pahemman olevan vihreys kuin homous!


Asiantuntijat totesivat, että vaalipäivän ilta ja vaalipäivää seurannut maanantai tekivät Paavo Väyrysestä rakastetun henkilön. Tämä sen vuoksi, että Paavo Väyrynen ei ole etsinyt vikaa vaalitulokseen muista.


Matti Pitko kertoi joskus tehneensä Paavo Väyrysen kanssa sopimuksen, että hän pysyy toimittajana niin kauan, kunnes Paavo Väyrysestä tulee Suomen Tasavallan presidentti. Pitko toivotteli Väyryselle hyvää kuutta vuotta, sillä se merkitsee hänelle itselleen kuutta vuotta toimittajana!


Perussuomalaisten osalta asiantuntijat totesivat, että perussuomalaisten suosio palasi nyt sille tasolle, joka on heille ”luontainen”. Nyt perussuomalaisia äänestivät todelliset perussuomalaiset ja viime eduskuntavaaleissa heitä protestinä äänestäneet palasivat omiin joukkoihinsa. SMP:n ja sen perillisten luontainen kannatustaso on hieman alle 10 %.


SDP:n tilannetta puitiin moneen otteeseen. Dosentti Timonen totesi, että perinteiset demarit eivät äänestäneet Lipposta.


SDP:llä on paniikinomainen tilanne, sillä Tampereella ja jopa Helsingissä esim. Paavo Väyrynen sai enemmän ääniä kuin Lipponen.


Jussi Lähde totesi, että pitkät kampanjat palkittiin ja palkitaan aina.


Väyrysen kampanjoinnin puutteeksi asiantuntijat listasivat sen, että Väyrysen tukijoukot tapasivat pääosin ainoastaan väyrysläisiä. Haaviston kampanjajoukot tapasivat asiantuntijoiden mukaan pääsääntöisesti ei-haavistolaisia.


Arhinmäen kampanjoinnista todettiin, että hän veti puheenjohtajakierroksen ja Essayah on puolestaan kristillisdemokraattien seuraava puheenjohtaja – ja hyvä onkin.


Matti Pitko keksi SDP:lle slouganin seuraaviin kunnallisvaaleihin. Se on ”tenkkaböö!”


Asiantuntijat kyselivät, että miksi Niinistö ja Haavisto eivät muuta yhteen? Hehän ovat kuin identtiset kaksoset.


Vapaaehtoisten roolista vaalikampanjoissa asiantuntijat olivat yhtä mieltä. Demokratia on tekemistä, ei vain äänestämistä. Vapaaehtoiset ovat ratkaisevia vaalitoiminnassa.


Pyysin tilaisuudessa kaksi puheenvuoroa ja myös sain ne.Ensimmäisessä puheenvuorossani totesin, että tänään on keskustalaisena ollut mukava liikkua Tampereella, sillä saavutimme vaaleissa kolmanneksi suurimman äänimäärän. Keskusta tai sen edeltäjät eivät ole koskaan aiemmin päässeet Tampereella äänimäärissä kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi.

Mainitsin Väyrysten käyntikerrat vaalikampanjan aikana Tampereella ja kerroin kuinka Vuokko Väyrynen totesi minulle pariinkin otteeseen, että Tampereelle on aina mukava tulla.


Totesin myös sen, että ulkopolitiikasta keskusteleminen jäi ensimmäisellä kierroksella liian vähiin ja niin tulee käymään myös toisella äänestyskierroksella, sillä kummallakaan ehdokkaalla ei ole siihen valmiuksia.


Toisen puheenvuoroni aihe oli Haaviston jo maanantaina alkanut keskustalaisten ja perussuomalaisten kosiskelu. Keskustalaisia Haavisto kosiskeli mainitsemalla mm. kuntateurastukset.


Pirkko-Liisa Ollila väitti, että Niinistö ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia. Tässä Ollilan muisti pätkii, sillä kuntien pakkoliitokset kuuluvat Niinistön keinovalikoimaan.


Kiitän Aamulehteä mielenkiintoisen tilaisuuden järjestämisestä ja odotan kiinnostuneena, että miten ammattitoimittajat käsittelevät tilaisuutta tänään ilmestyvässä lehdessä.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Pitko, Jussi Lähde, Pertti Timonen, Pirkko-Liisa Ollila, Juhana Suoniemi, Matti Posio, Sari Torvinen, Harri Sandell, Mikko Nurmo,