Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuvasato Aamulehden ja Yle Tampereen järjestämiltä vaalivalvojaisilta jatkuu!

Keskiviikko 31.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Jatkan eilen aloittamaani kuvasarjaa Aamulehden ja Yle Tampereen järjestämiltä vaalivalvojaisilta vaali-iltana 28.10.2012:

 

Aaa1

 

Opetusministeri Jukka Gustafsson oli vaimonsa Virpin kanssa mukana vaali-illassa.

 

 

 

Aaa2

 

Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen ja opetusministeri Jukka Gustafsson seurasivat tuloslaskennan edistymistä tarkkaavaisina.

 

 

Aaa3

 

Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen saapui paikalla illan edettyä ja joutui heti Maaria Grönfors´n haastateltavaksi.

 

 

Aaa4

 

Dosentti Pertti Timonen on toiminut kommentaattorina lukemattomissa vaaleissa ja siinä roolissa hän toimi nytkin.

 

 

Aaa5

 

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Luoto ja pormestari Timo P. Nieminen löysivät molempia kiinnostavia keskustelunaiheita.

 

 

Aaa6

 

Oletan, että Keskustan kunnallisvaaliehdokas, kokenut kuntajohtaja Eero Mäki-Tanila ja pormestari Timo P. Nieminen keskustelivat itsenäisten kuntien yhteistoiminnasta Pirkanmaalla.

 

 

Aaa7

 

 

Opetusministeri Jukka Gustafsson ja kansanedustaja Sofia Vikman Ylen toimittaja Kai Pohjasen haastateltavana.

 

 

Aaa8

 

Jos yhtään osaan arvata, niin Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti ja kokoomuksen vastavalittu kaupunginvaltuutettu Yrjö Schafeitel keskustelivat eläkeläisten syrjimisestä.

Kannatan Yrjö Schafeitel´n ajatuksia vaikka en kuulukaan samaan puolueeseen hänen kanssaan.

 

 Aaa9

 

Tampereen Sitoutumattomien ehdokkaana ollut Lasse ”Oka” Oksanen sai säilytettyä ryhmällään yhden paikan -aiemmin paikkoja oli tuplasti enemmän.

Olen aina arvostanut Lassen mielipiteitä ja niin teen nytkin ainakin pikaratikan osalta – tunnelin kohdalla mielipiteemme eroavat, sillä Lasse on vahva tunnelin puolestapuhuja!

 

 

Aaa10

 

Keskustan neuvottelijana puolueiden välisissä keskusteluissa oleva Matti Kaperi ja SKP:n Jari Heinonen keskustelun tiimellyksessä.

Olen aina arvostanut Jari Heinosen mielipiteitä, sillä niissä puhuu kokemuksen vahva ääni.

 

 

Aaa11

 

Kokoomuksen nuoruus eli Ilkka Sasi ja kokemus eli Yrjö Schafeitel kuvassa, jonka otsikoksi Ilkka Sasi halusi ”Konkarit”.

 

 

Aaa12

 

Sain kuvaan myös kokoomuksen ykkösehdokkaan Tampereen seuraavaksi pormestariksi eli valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikosen.

Tässä hän keskustelee Yrjö Schafeitel´n kanssa.

On selvää, että valtiosihteeri Ikosella ei ole nyt helppo pesti, kun hän yrittää ajaa ”käärmettä pyssyyn” eli toistella kuntaministeri Henna Virkkusen mahdottomia linjauksia kuntarakenteen uudistamiseksi. 

 

 

Aaa13

 

Matti Kaperi ja Atanas Aleksovski keskusteluissa.

 

 

Aaa14

 

Keskustan varavaltuutettu Matti Järvinen, Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen ja pormestari Timo P. Nieminen keskustelevat siitä, että saako omalle maalle rakentaa.

Tiedän, että aihe on tämä, jos Matti Järvinen on saanut valita keskustelun aiheen!

 

 

Kuvani loppuivat tähän, mutta toivon, että lukijani saivat pienen tuulahduksen niistä tunnelmista, jotka vallitsivat Aamulehden ja Yle Tampereen vaalivalvojaisissa 28.10.2012!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jukka Gustafsson, Olli-Poika Parviainen, Jouko Jokinen, Pertti Timonen, Timo P. Nieminen, Heikki Luoto, Eero Mäki-Tanila, Sofia Vikman, Timo Hanhilahti, Yrjö Schafeitel, Lasse Oksanen, Matti Kaperi, Jari Heinonen, Ilkka Sasi, Anna-Kaisa Ikonen,

Onko Tamperetta johdettu kissantalutustekniikalla kuusi vuotta?

Lauantai 27.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry ideoi Pormestaripaneelin ja se järjestettiinkin Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn –salissa eilen eli 26.10.2012.

 

Kutsuimme paneeliin kaikki Tampereen kaupunginvaltuustossa olevat ryhmät.

 

Sain olla tilaisuuden järjestelyissä mieluisassa ”juoksupojan” roolissa ja houkutella tilaisuuteen eri puolueiden edustajia!

 

Onnistuimme järjestelyissä hyvin, sillä mukaan tulivat kaikki Tampereen kaupunginvaltuustossa edustettuina olevat puolueet.

 

 

Wivijuontajat

 

Saimme Pormestaripaneeliin yhteistyökumppaniksemme Tamperelainen –lehden. Sen päätoimittaja Sakari Nupponen (oikealla) toimi paneelin johdattelijana ja hänen apunaan oli valtio-opin dosentti Pertti Timonen (vasemmalla).

 

 

Panelisteina olivat aakkosjärjestyksessä vasemmalta oikealle eri puolueiden tamperelaiset ykköshenkilöt:

 

 

wivimikkojaatanas

 

 

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen ja SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski.

 

 

wivitimojasatu

 

 

Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti ja europarlamentaarikko Satu Hassi, joka on valmis vihreiden pormestariehdokkaaksi.

 

 

Wivijarijalauri

 

 

SKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja pormestariehdokas Jari Heinonen sekä kristillisdemokraattien pormestariehdokas Lauri Kangasniemi.

 

 

wivileenajahannu

 

Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Leena Kostiainen ja Tampereen Sitoutumattomien pormestariehdokas Hannu Soro.

 

 

wiviveltto

 

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Pertti Virtanen saapui Pormestaripaneeliin hieman ”myöhäjunassa”, mutta hän paikkasi asian ja poistui paneelista muita aikaisemmin.

 

 

Paneelin eräs mielenkiintoisimmista osioista oli, kun panelistit saivat antaa kouluarvosanan pormestari Timo P. Niemiselle, joka kuuden pormestarivuoden jälkeen nyt on siirtymässä sivuun.

 

 

Juontaja Sakari Nupponen laski panelistien antamien arvosanojen perusteella Timo P. Niemiselle ”päästötodistuksen” arvosanaksi 8,17! Kelpo saavutus Tampereen ensimmäiselle pormestarille.

 

 

Niemisen pormestarityötä arvioitaessa europarlamentaarikko Satu Hassi kehitti aivan uuden termin kuvaamaan Timo P. Niemisen johtamistyöskentelyä. Satu Hassi luonnehti pormestari Niemisen johtamistyyliä ”kissantalutustekniikalla” johtamiseksi. Näin kertoo Tamperelainen nettisivuillaan Hassin luonnehdinnasta: ”Timo P. Nieminen on ohjaillut kissantalutustaktiikalla asioita haluamaansa suuntaan.”

 

Tiedän kokemuksesta, että kissan tai ainakin kissojen johtaminen on taitolaji, sillä nuoruudessani mursin ranteeni, kun yritin johtaa kissoja iltalypsypaikalta navetalle.

 

Koen aidosti, että Satu Hassin luonnehdinta kertoo arvostuksesta pormestari Timo P. Niemisen johtamistyyliä kohtaan.

 

 

***************

 

On myönnettävä, että erityisesti kokoomus ja SDP eivät aluksi olleet ilahtuneita, kun ilmoitimme järjestävämme Pormestaripaneelin ja kutsuvamme siihen kaikkien puolueiden pormestariehdokkaat. Vasemmistoliitto lähti helposti mukaan ja vihreiden paikallisilta emme edes kysyneet, vaan turvauduimme suoriin suhteisiimme Satu Hassiin.

 

Meidän keskustalaisten mielihyvä oli suuri, kun paneelin jälkeen kaikki kilvan kiittivät Keskustaa ja Tamperelaista hienon tilaisuuden järjestämisestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Pormestaripaneeli, Keskustan Pormestaripaneeli, Tamperelainen, Sakari Nupponen, Pertti Timonen, Mikko Aaltonen, Atanas Aleksovski, Timo Hanhilahti, Satu Hassi, Jari Heinonen, Lauri Kangasniemi, Leena Kostiainen,

Ei tullut takkia, ei tullut liiviä, ei tullut hanskoja ja ei tullut edes tuluskukkaroa!

Perjantai 31.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Kataisen-Urpilaisen hallituksen räpellys vanhuspalvelulain uudistamiseksi päätyi täydelliseen mahalaskuun.

 

Vanhaa satua mukaillen yritettiin takkia, mutta ei saatu aikaiseksi edes tuluskukkaroa!

 

Hallitus päätyi tavoittelemaan vanhusten hoidossa alempaa henkilöstömitoitusta kuin on nykytilanne!

 

Kokoomus ja SDP näyttävät käyvän julkista keskustelua, että kumpi voitti.

 

Tässä arvottomassa pelissä oli ainoastaan häviäjiä, tässä ei ole voittajia. On vastuutonta esittää, että tässä olisi kukaan selvinnyt voittajana.

 

Kokoomuslainen ja sosiaalidemokraattinen maailmankatsomus kokivat mahalaskun ja sen myötä kiistan kohteet eli vanhukset hävisivät.

 

Demarit lukkiutuivat kiistan alussa hoitajakertoimen 0,7 taakse, mutta lopulta he suostuivat kertoimeen 0,5!

 

Ja millaiseen hoitajakertoimeen?

 

Se on nykyinen suositus ja kokoomuksen sekä demarien ”sovun” tuloksena siihen pyritään vapaaehtoisin toimin 31.12.2014 mennessä!

 

Hallituksen päätös merkitsee siis sitä, että hoitajia voi olla oikeastaan miten vähän tahansa yli kaksi vuotta tästä eteenpäin!

 

Ei tullut edes tuluskukkaroa kokoomuksen ja SDP:n budjettisovun tuloksena!

 

Kun vanhuspalvelulaki on nyt saatu vesitettyä oikein perusteellisesti, voivat kokoomuksen Jyrki Katainen ja SDP:n Jutta Urpilainen kääriä hihansa ja jatkaa suomalaisten tienaaman rahan lapioimista etelä-Euroopa hulttiovaltioille.

 

Vanhusten hoitoon sovittu 10 miljoonaa euroa on mitätön taskuraha verrattuna niihin kymmeniin miljardeihin, joita Katainen ja Urpilainen nyt taas pääsevät estoitta jakamaan Kreikalle, Espanjalle ja Italialle.


Tilanteen karkaaminen hallituksen käsistä ilmenee myös siitä, että hallituksen edustajat eivät itsekään tiedä, ovatko he päättäneet lisätä vanhustenhoidon rahoja kymmenellä vai kahdellakymmenellä miljoonalla eurolla vuodessa!

 

Olen varma, että tavalliset kokoomuslaiset ja suomalaiset demarit häpeävät johtajiensa toimia, kun nämä hyljeksivät suomalaista yhteiskuntaa rakentaneita vanhuksia, mutta paapovat etelä-Euroopan hulttiomaita!


Häpeä on syksyn kunnallisvaaleissa hyvä kanavoida positiiviseen suuntaan ja äänestää ehkä elämänsä ensimmäisen kerran Keskustan ehdokasta!

 

Julkidemari Pertti Timonen ennustaa syksyn kunnallisvaalien teemaksi hulttiomaiden tukemista.

 

Tamperelainen-lehden haastattelussa 29.8.2012 politiikan tutkimuksen dosentti Pertti Timonen toteaa mm. näin:

 

Tampereellakin syksyn kuntavaalien merkittävin puheenaihe ei ole omien talousmiesten ja poliitikkojen budjettipainotukset, vaan eteläeurooppalaisten kollegoiden todistettavasti heikko euro-osaaminen ja Suomen osuus laskusta.

 

– Eurokriisi ratkaisee Tampereen vaalituloksen. Valtakunnan politiikka ja puheenaiheet ratkaisevat, sanoo Timonen.

 

Vanhuspalvelulain mahalasku vakuuttaa monet suomalaiset dosentti Timosen kannalle!

 

Keskusta voi syystäkin olla luottavaisesti mukana Tampereen kunnallisvaalikuvioissa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ei tullut takkia, ei tullut liiviä, ei tullut hanskoja, ei tullut edes tuluskukkaroa, vanhuspalvelulaki, vanhuspalvelulain vesittäminen, Tampereen Keskusta, Pertti Timonen, dosentti Pertti Timonen, Tamperelainen-lehti,

Aamulehden Jälkilöylyt: Paavo Väyrystä ja Timo Soinia ensimmäisellä kierroksella äänestäneet ratkaisevat presidentinvaalin

Tiistai 24.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti järjesti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeisenä päivänä eli maanantaina 23.1.2012 Jälkilöylyt-tapahtuman auditoriossaan Tampereella.


Paikalle oli kutsuttu presidenttiehdokkaiden paikalliset kampanjaveturit altavastaajiksi sekä kolme tunnetusti sanavalmista analyytikkoa, joiden seurassa ei pääse pitkästymään.


Analyytikkoina olivat mukana…




img_10142.jpg


...Aamulehden pakinoitsija Matti Pitko,…




img_1006.jpg


…blogisti, politiikan taustavaikuttaja ja presidentintekijä Jussi Lähde sekä…



img_0997.jpg


…Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti ja vaaliasiantuntija Pertti Timonen.



Jatkoon selvinneiden presidenttiehdokkaiden kampanjavetureina olivat paikalla…



img_1009.jpg

Pirkko-Liisa Ollila Sauli Niinistön puolelta ja…



img_09942.jpg


Juhana Suoniemi Pekka Haaviston taustajoukoista.


Myös muiden presidenttiehdokkaiden kampanjaveturit oli kutsuttu paikalle ja siinä ominaisuudessa puheenjohtajamme Antti Juva päätti, että minä edustan Paavo Väyrysen taustaryhmää.


Paavo Lipposen taustaryhmää edusti Harri Sandell ja Timo Soinin taustaryhmän edustajana oli Mikko Nurmo.




Jälkilöylyissä löylynheittäjinä toimivat Aamulehden toimituspäälliköt…



Matti_Posio


Matti Posio ja…



Sari_Torvinen


Sari Torvinen.



Tilaisuuden alussa tunnelma oli melkein uninen, mutta asiantuntijoiden suorittaman lämmittelyn jälkeen asioihin alettiin pääsemään.


Joitain asiantuntijoiden ja myös raatilaisten esittämiä toteamuksia:


”Demarit nolasivat vanhan puheenjohtajansa.”


”Aivotoiminta on kuollut poliittisissa puolueissa, kun puhutaan presidentinvaaleista.”


”Kun tuuli puhaltaa, olemme kaikki kevyttä tavaraa.” Tällä lausumalla Jussi Lähde viittasi Eeva Kuuskosken haihtuneeseen kansansuosioon.


”Paavo Väyrynen yllätti.”


”Jutta Urpilainen ja Mikael Jungner hukkasivat näissä vaaleissa 500.000 demariääntä.”


”Kokoomukselle on tulossa presidentin virka sen lisäksi, että sillä on pääministerin virka ja kuntauudistuksen jälkeen kaikki kunnanjohtajien virat ja vielä Supon johtajan pesti.” Tämän toteamuksen esitti Matti Pitko.


”Niinistö on puhunut niin viisaita kuin hän pystyy.”


”Avattiin kaikki kaapinovet” oli Juhana Suoniemen toteamus Pekka Haavistosta. Suoniemi jatkoi, että he ovat aina olleet hyviä katukampanjoinnissa.


Haaviston osalta asiantuntijat ihailivat, että hän on pystynyt sisällyttämään jokaiseen esiintymiseensä yhden täkyn. Täkyistä mainittiin esimerkkeinä mm. se, kun Haavisto ehdotti, että Puolustusvoimiin perustettaisiin pieni iskukykyinen palkka-armeijajoukko. Toinen täky oli se, kun Haavisto pahoitteli (pitäisiköhän kirjoittaa ”pahoitteli”?) kansalaisten suurta intoa erota kirkosta.


Juhana Suoniemi totesi Haaviston ”kaapeista” pahemman olevan vihreys kuin homous!


Asiantuntijat totesivat, että vaalipäivän ilta ja vaalipäivää seurannut maanantai tekivät Paavo Väyrysestä rakastetun henkilön. Tämä sen vuoksi, että Paavo Väyrynen ei ole etsinyt vikaa vaalitulokseen muista.


Matti Pitko kertoi joskus tehneensä Paavo Väyrysen kanssa sopimuksen, että hän pysyy toimittajana niin kauan, kunnes Paavo Väyrysestä tulee Suomen Tasavallan presidentti. Pitko toivotteli Väyryselle hyvää kuutta vuotta, sillä se merkitsee hänelle itselleen kuutta vuotta toimittajana!


Perussuomalaisten osalta asiantuntijat totesivat, että perussuomalaisten suosio palasi nyt sille tasolle, joka on heille ”luontainen”. Nyt perussuomalaisia äänestivät todelliset perussuomalaiset ja viime eduskuntavaaleissa heitä protestinä äänestäneet palasivat omiin joukkoihinsa. SMP:n ja sen perillisten luontainen kannatustaso on hieman alle 10 %.


SDP:n tilannetta puitiin moneen otteeseen. Dosentti Timonen totesi, että perinteiset demarit eivät äänestäneet Lipposta.


SDP:llä on paniikinomainen tilanne, sillä Tampereella ja jopa Helsingissä esim. Paavo Väyrynen sai enemmän ääniä kuin Lipponen.


Jussi Lähde totesi, että pitkät kampanjat palkittiin ja palkitaan aina.


Väyrysen kampanjoinnin puutteeksi asiantuntijat listasivat sen, että Väyrysen tukijoukot tapasivat pääosin ainoastaan väyrysläisiä. Haaviston kampanjajoukot tapasivat asiantuntijoiden mukaan pääsääntöisesti ei-haavistolaisia.


Arhinmäen kampanjoinnista todettiin, että hän veti puheenjohtajakierroksen ja Essayah on puolestaan kristillisdemokraattien seuraava puheenjohtaja – ja hyvä onkin.


Matti Pitko keksi SDP:lle slouganin seuraaviin kunnallisvaaleihin. Se on ”tenkkaböö!”


Asiantuntijat kyselivät, että miksi Niinistö ja Haavisto eivät muuta yhteen? Hehän ovat kuin identtiset kaksoset.


Vapaaehtoisten roolista vaalikampanjoissa asiantuntijat olivat yhtä mieltä. Demokratia on tekemistä, ei vain äänestämistä. Vapaaehtoiset ovat ratkaisevia vaalitoiminnassa.


Pyysin tilaisuudessa kaksi puheenvuoroa ja myös sain ne.



Ensimmäisessä puheenvuorossani totesin, että tänään on keskustalaisena ollut mukava liikkua Tampereella, sillä saavutimme vaaleissa kolmanneksi suurimman äänimäärän. Keskusta tai sen edeltäjät eivät ole koskaan aiemmin päässeet Tampereella äänimäärissä kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi.

Mainitsin Väyrysten käyntikerrat vaalikampanjan aikana Tampereella ja kerroin kuinka Vuokko Väyrynen totesi minulle pariinkin otteeseen, että Tampereelle on aina mukava tulla.


Totesin myös sen, että ulkopolitiikasta keskusteleminen jäi ensimmäisellä kierroksella liian vähiin ja niin tulee käymään myös toisella äänestyskierroksella, sillä kummallakaan ehdokkaalla ei ole siihen valmiuksia.


Toisen puheenvuoroni aihe oli Haaviston jo maanantaina alkanut keskustalaisten ja perussuomalaisten kosiskelu. Keskustalaisia Haavisto kosiskeli mainitsemalla mm. kuntateurastukset.


Pirkko-Liisa Ollila väitti, että Niinistö ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia. Tässä Ollilan muisti pätkii, sillä kuntien pakkoliitokset kuuluvat Niinistön keinovalikoimaan.


Kiitän Aamulehteä mielenkiintoisen tilaisuuden järjestämisestä ja odotan kiinnostuneena, että miten ammattitoimittajat käsittelevät tilaisuutta tänään ilmestyvässä lehdessä.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Pitko, Jussi Lähde, Pertti Timonen, Pirkko-Liisa Ollila, Juhana Suoniemi, Matti Posio, Sari Torvinen, Harri Sandell, Mikko Nurmo,