Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On hienoa, että Eduskunta oli lähes yksimielinen Suomen Natoon liittymisestä!

Torstai 2.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Kiitokset Eduskunnalle eilisestä äänestyksestä, jolla korkein päättävä elimemme päätti murskaluvuin eli 184 – 7 Natoon liittymisestä.  Tyhjää äänesti yksi kansanedustaja ja äänestyksestä oli poissa 7 kansanedustajaa.

 

Olen seurannut politiikkaa nelisenkymmentä vuotta ja koko ajan olen ollut Natoon liittymisen kannalla. Eilinen äänestystulos on siis todella mieluisa minulle.

 

Isyyslomaltaan puolustusministeriksi palannut Antti Kaikkonen totesi, että Nato-jäsenyys on Suomelle puolustuksellinen ratkaisu.

 

Nyt vaan jäämme odottamaan Unkarin ja Turkin päätöstä Suomen Natoon liittymisen puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunta oli lähes yksimielinen Suomen Natoon liittymisestä!, Eduskunnan äänestystulos 184 - 7 Natoon liittymisen puolesta, Nyt jäämme odottamaan Unkarin ja Turkin päätöstä Suomen Natoon liittymisen puolesta,

Näinkö se kuitenkin käy?

Torstai 19.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Kuuntelin synnyinkotini pirtissä alle kymmenvuotiaana, kun isäni ja hänen sotakaverinsa muistelivat sotamuistojaan.

 

Jatkosodan päättymisestä oli kulunut vasta kymmenkunta vuotta, joten muistelukset olivat varsin tuoreita.

 

 

Ajattelin silloin pienessä mielessäni, että myös minä joudun sotaan ryssää vastaan, kun hieman vartun.

 

 

********

 

 

Onneksi tilanteet ovat vajaan seitsemänkymmenen vuoden aikana muuttuneet ja sodanuhkaa ei ole ollut.

 

 

Nyt tilanne on tyystin toisin, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan ja sen vastavetona Suomi on liittymässä Natoon.

 

 

Uutiset Venäjältä ovat huolestuttavia, sillä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi eilen, että Venäjä vastaa ”tarkoituksenmukaisin toimenpitein rajoilla”, mikäli Suomi liittyy sotilasliitto Natoon.

 

 

En henkilökohtaisesti enää ole ”etulinjakelpoinen” sotimaan, mutta onko maailmanpyörä kuitenkin pyörähtämässä asentoon, jossa joudun seuraamaan, kun ryssä hyökkää maahamme ja sotakuntoiset miehemme joutuvat puolustamaan itsenäistä Suomea?

 

 

Onneksi meillä on nyt Nato turvanamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näinkö se kuitenkin käy?, Talvisota, Jatkosota, Lapinsota, sotaveteraanit, Sergei Lavrov, pensasneuvostoliittolainen, Venäjä, Neuvostoliitto, Ukraina, Venäjän hyökkäyssota, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Nato, Onneksi meillä on Nato turvanamme,

Kaksi isoa asiaa vuodelta 2022

Sunnuntai 1.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Vuosi on vaihtunut ja nyt on aika luoda katse viime vuoden suurimpiin tapahtumiin.

 

Katson asiaa ”isosta räppänästä” ja katseeni päätyy kahteen isoon asiaan, joista toinen on synkkä, mutta toinen puolestaan hyvinkin positiivinen.

 

Aluksi se synkkä ja se on ilman muuta Venäjän helmikuun 24. päivänä aloittama hyökkäyssota Ukrainaan.

 

On täysin käsittämätöntä, että maailman jonkinlaisena vaikuttajana itseään pitänyt maa aloitti barbaarisen hyökkäyksen itsenäistä naapurimaataan kohtaan!

 

Onneksi Venäjä on saanut todeta, että se on siirretty pois jokseenkin kaikesta sellaisesta toiminnasta, jota tehdään eri maiden kesken.

Hylkiömaa saa tekojensa mukaisen palkkion!

 

**************

Ja se positiivinen asia, joka paljolti on sidoksissa tuohon synkkään asiaan:

 

Positiivinen asia on luonnollisesti se, että Suomi päätti hakea Nato-jäsenyyttä toukokuun 17. päivä! 

 

Nato-maat allekirjoittivat Suomen Nato-jäsenyyttä koskevan liittymispöytäkirjan 5. heinäkuuta, ja Suomesta tuli Naton tarkkailijajäsen.

 

Olen ”aina” kannattanut Suomen Nato-jäsenyyttä ja olen tyytyväinen, että vuonna 2022 pääsimme asiassa pitkälle.

 

On surkuhupaisaa, että veljeskansamme Unkari ja sen ohella myös Turkki eivät vielä ole ratifioineet Nato-jäsenhakemustamme, mutta tähänkin sopii vanha suomalainen sananlasku, että ”perseelleen porsas kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa!”

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Kaksi isoa asiaa vuodelta 2022, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Suomen Nato-hakemus, Perseelleen porsaskiusaa tekee kun purtilonsa kaataa, Turkki ja Unkari vastustavat Nato-hakemustamme,

Yhdistyneet kansakunnat on menettänyt merkitystään!

Tiistai 25.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilinen eli lokakuun 24. päivä oli Yhdistyneiden kansakuntien vuosipäivä, jota vietettiin Yhdistyneiden kansakuntien (YK) perustamisen kunniaksi.

 

Sanottuun päivään mennessä vuonna 1945 oli riittävän suuri määrä jäsenvaltioita vahvistanut YK:n perustamissopimuksen niin, että se tuli voimaan.

 

Suomi liittyi YK:hon vuonna 1955 ja jo 1950-luvun lopulla aloitimme osallistumisen YK:n rauhanturvaamistoimintaan.

 

 

IMG_6373.JPG

 

Suomalaisissa kalentereissa YK:n päivä on ollut merkittynä vuodesta 1968 ja vakiintuneeksi liputuspäiväksi se tuli vuodesta 1987 lähtien.

 

On luonnollista, että eilen lipputangossamme oli siniristilippu – kuva on otettu liputusajan viime hetkillä ja kuva on laadultaan heikko.

 

*****************

 

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on muuttanut monta asiaa ja eräs niistä on se, että sota on rapauttanut YK:n merkitystä arvostettuna maailmanjärjestönä.

 

Venäjän mahdollisuus käyttää YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan rapauttaa koko YK:n toimintaa.

 

*****************

 

On sanomattakin selvää, että YK:n roolin heikentyminen vahvistaa EU:n sekä Naton merkitystä kansainvälisessä yhteistyössä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdistyneet kansakunnat on menettänyt merkitystään!, EU:n merkitys on kasvanut, Naton merkitys on kasvanut YK:n turvallisuusneuvosto, veto-oikeus, Venäjä käyttää veto-oikeuttaan, YK, Yhdistyneet kansakunnat,

Se on nyt totta!

Keskiviikko 29.6.2022 - -Esko Erkkilä-

Suomen Nato-jäsenyys on ollut henkilökohtainen tavoitteeni vuosikymmenet ja eilisten tapahtumien myötä se on nyt toteutumassa.

 

 

Keskustalaisuuteen Suomen Nato-jäsenyys ei ole perinteisesti kuulunut, mutta minun keskustalaisuuteeni se on aina kuulunut.

 

 

Kiitokset Sauli Niinistölle, joka lopulta johdattelit meidät Natoon.

 

 

Olen kerran päässyt käymään Naton pääkonttorissa Brysselissä, joten osaan arvostaa sitä paikkaa.

 

 

Käyntini Naton päämajassa ajoittui vuoteen 2014 ja silloin nykyinen…

 

 

natonpaamaja2014.jpg

 

 

…päämaja oli vasta rakenteilla.

 

 

Elämäni eräs suurimmista ulkopoliittista ja turvallisuuspoliittisista haaveista on nyt toteutumassa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Nato-jäsenyys on nyt totta, Suomi ja Nato, Nato, Otan, Naton päämaja, Bryssel,

Eilen oli ensimmäinen Puolustusvoimain lippujuhlapäivä sen jälkeen, kun päätimme pyrkiä puolustusliitto Natoon!

Sunnuntai 5.6.2022 - -Esko Erkkilä-

Saimme eilen viettää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää ”levennetyin hartioin”, sillä Eduskunta päätti 17.5.2022 äänestyksen jälkeen, että Suomi hakee jäsenyyttä puolustusliitto Natossa.  Äänestyksessä 188 kansanedustajaa kannatti Natoon liittymistä ja sitä vastusti 8 kansanedustajaa.

 

 

IMG_5456.JPG

 

 

Siniristilippu liehui eilen vankalla perustalla, sillä takanamme mahdollisessa kriisitilanteessa on koko läntinen Eurooppa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, puolustusliitto Nato, Puolustusvoimain lippujuhlapäivä, Puolustusvoimain lippujuhlapäivän liputus, Puolustusvoimain lippujuhlapäivä 4.6.2022,

Asiantuntevaa analysointia Ukrainan sodasta ja Suomen Nato-päätöksestä

Tiistai 24.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen osallistua ulko- ja turvallisuuspolitiikkaamme käsittelevään yleisötilaisuuteen, jossa eduskunnan puhemies Matti Vanhanen analysoi Ukrainan sotaa ja Suomen Nato-päätöstä.

 

 

IMG_5370.JPG

 

Puhemies Vanhanen totesi puheenvuoronsa aluksi, että se tilanne kuuluisi muille vuosisadoille, jossa eurooppalainen maa hyökkää toista itsenäistä Euroopan valtiota vastaan.

 

Vanhasen mukaan Eduskunnan äänestyspäätöksen tulos Natoon liittymisestä äänin 188 – 8 on vastaansanomaton.

 

Päätös on harkittu, maltilla tehty ja se on itsenäisen valtion tekemä päätös.  Vanhanen oli varma, että nyt tehty päätös pitää myös seuraavan Eduskunnan tarkastelun.

 

 

IMG_5373.JPG

 

Puhemies Matti Vanhanen totesi päätöksen jälkeen, että on muistettava kolme asiaa:

 

  • liittymisen jälkeen suomalaisten on avarrettava omaa ajatteluaan ja osattava huomioida koko puolustusliiton asiat

  • uskottavasta omasta puolustuksesta on huolehdittava

  • ulkopuolisen painostamisen mahdollisuus pienenee

 

 

Tilaisuuteen osallistuivat myös kansanedustajat Arto Pirttilahti sekä Jouni Ovaska ja heidän esityksistään joskus myöhemmin.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asiantuntevaa analysointia Ukrainan sodasta, Asiantuntevaa analysointia Suomen Nato-päätöksestä, Eduskunnan puhemies, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Nato, Suomen Nato-päätös,

Suomen ja Ruotsin yhteistyö sai ylleen Nato-kultahiekkaa!

Torstai 19.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Presidentti Niinistön virallinen vierailu Ruotsiin päättyi eilen ja se tavallaan jatkuu Yhdysvalloissa, kun Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson matkustavat tapaamaan presidentti Joe Bideniä.

 

Suomen ja Ruotsin Nato-liittymisessä kantona kaskessa on nyt ainoastaan Turkki ja sen presidentti Erdogan joka käy ”iltalypsyllä” Suomen ja Ruotsin liittymisestä.

 

Erdogan on tietyllä tavalla Putinin etäispääte, mutta viimeisen sanan Turkin linjauksista päättää kuitenkin Yhdysvallat ja sen vuoksi Niinistön sekä Magdalena Anderssonin vierailu Washingtoniin on tärkeä.

 

Toimittaja Pirjo Auvinen kuvaili eilen Suomen ja Ruotsin yhteistyötä, että sen yhteistyön yllä on nyt Nato-kultahiekkaa – olen samaa mieltä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ja Ruotsin yhteistyö sai ylleen Nato-kultahiekkaa, Suomen ja Ruotsin yhteistyö Nato-asiassa, Nato, Suomi ja Nato, Ruotsi ja Nato, Erdogan, Turkki, Yhdysvallat, Joe Biden, Magdalena Andersson,

Nyt vihdoinkin voidaan todeta, että Suomi kuuluu Länteen!

Keskiviikko 18.5.2022 - -Esko Erkkilä-

En varmaan ole ainoa, joka iloitsee, kun Suomi päätti eilen liittyä Natoon.

 

Olen ollut Naton kannattaja koko aikuisikäni ja nyt saan todeta vuosikymmenten haaveeni olevan toteutumassa.

 

Suomen halu liittyä Natoon on vahva, sillä valtiopäivien äänestyksessä Natoon liittyminen sai 188 kansanedustajan kannatuksen.

 

Vain pieni vähemmistö suomalaisista halusi, että lipputangoissamme liehuisi punainen vaate, jossa työkaluina näkyisivät sirppi ja vasara!

 

Suomi on sodan jälkeen saanut taivaltaa aluksi Neuvostoliiton ja sen jälkeen Venäjän varjossa vaikka toista on näyteltykin.

 

Vladimir Putinin 24.2.2022 aloittama sota Ukrainaa vastaan riisui maailmalla monet naamiot ja eräs noista naamioista oli se, jonka takaa näyteltiin Suomen puolueettomuutta.

 

 

Kiitokset presidentti Sauli Niinistölle, pääministeri Sanna Marinille, ulkoministeri Pekka Haavistolle sekä puolustusministeri Antti Kaikkoselle jotka olivat keskiössä, kun Suomi sai liittyä Länteen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuuluu Länteen, Nato, Suomen liittyminen Natoon, naamiot on riisuttu,

Eduskunnassa eilen klo 10.00 alkanut ja tänään jatkuva keskustelu osoittaa päättäjiemme yksituumaisuuden!

Tiistai 17.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa alkoi eilen klo 10.00 keskustelu, jonka otsikkona on:

”Valtioneuvoston selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon”

 

Suunnitelmien mukaan tuota keskustelua käydään tiistaille klo 2.00 saakka ja sen suunnitellaan jatkuvan tiistaina.

 

Seurasin keskustelua eilen iltasella ja kaikkien edustajien puheet olivat Nato-jäsenyyteen kannustavia; monet edustajat kertoivat kantansa muuttuneen Nato-myönteiseksi sen jälkeen, kun Venäjän roistovaltio hyökkäsi 24.2.2022 Ukrainaan.

 

Muutama sitaatti eilisistä puheenvuoroista:

 

Ben Zyskowicz:

 

”Nato on uhka Venäjän uhalle!”

 

Hanna Kosonen:

 

”Kannatan Natoa koska haluan rauhaa!”

 

 

IMG_5322.JPG

 

Arto Pirttilahti

”Turvallisuus menee kaiken edelle!”

 

”Nyt on Naton aika!”

 

******************

 

Suomen turvallisuuden puolesta - Nato!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtioneuvoston selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon, Arto Pirttilahti, Nato,

Yle Uutiset osaa painottaa uutisia oikein!

Lauantai 14.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Maailmalla, Euroopassa sekä Suomessa tapahtuu näinä päivinä paljon ja se merkitsee myös sitä, että media joutuu arvottamaan eri tapahtumien painoarvon kansalaisten arvostamalla tavalla.

 

Kolmesta ajankohtaisesta tapahtumasta mielestäni ehdottomasti tärkein on Suomen Nato-jäsenyysprojekti ja sen aikaansaanut Venäjän roistovaltion hyökkäys Ukrainaan.

 

Arvostan Yle Uutisten aihevalintaa ja aihevalintajärjestystä eilen 13.5.2022 puoliyhdeksän uutisissa, jossa Suomen Nato-prosessi sai uutislähetyksen aluksi valtaosan koko uutislähetyksestä!

 

****************

 

Tampereella ja kai osin Helsingissäkin järjestettävät jääkiekko-ottelut saivat ansionsa mukaan ja niistä ei juurikaan mahtunut mainintaa Ylen iltauutisiin.

 

****************

 

Kolmas uutisaihe eli Euroviisut saivat niille kuuluvan osuuden eilisissä Ylen- iltauutisissa, sillä niistä ei uutislähetyksessä mainittu sanaakaan.

 

***

 

Kiitokset Yle Uutisille, että osaatte painottaa uutisia oikein!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle Uutiset osaa painottaa uutisia oikein!, Yle Uutiset, Suomen Nato-hakemus, Suomen Nato-hakemus on ykkösuutinen, Jääkiekon ottelut eivät kiinnosta,

Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!

Perjantai 13.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5280.JPG

 

Siniristiliput liehuivat eilen Suomalaisuuden päivän kunniaksi ja se päivä sopi oikein hyvin sille, että Tasavallan Presidentti ja pääministeri julkaisivat yhteislausunnon Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin totesivat yhteislausuntonsa lopuksi näin:

 

”Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, toteamme omat yhtenevät kantamme myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi. Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.”

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!, Suomalaisuuden päivä, Nato, Presidentti Niinistö ja pääministeri Marinin yhteislausunto Suomen Nato-jäsenyydestä,

Onnistunut ajoitus!

Keskiviikko 11.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Toivottavasti saamme tämän viikon aikana päätöksen, että Suomi pyrkii puolustusliitto Naton jäseneksi.

 

 

annikajaesko.JPG

 

Valtiovarainministeri ja Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ilmoitti eilen, että hän kannattaa Suomen pyrkimystä Naton jäseneksi.

 

Annikan ilmoitus oli asiasisällöltään odotettu ja erityisesti ihailen hänen ilmoituksensa ajoittamista!

 

Annika Saarikko oli ensimmäinen merkittävä hallituspuolueen edustaja, joka kertoi itsensä ja johtamansa puolueen tahtotilan Nato-kysymyksessä.

 

On kerrottu, että Tasavallan Presidentti kertoo kantansa Natoon pyrkimisestä ehkä huomenissa ja SDP linjaa päätöksensä viikonlopun aikana.

 

Ennusmerkit ovat presidentin ja SDP:n Nato-myönteisestä linjauksesta vahvat, mutta oleellista Saarikon lausunnossa on se, että keskeisistä päättäjistä Keskusta on pääavaaja ja kukaan ei voi sanoa, että Keskusta peesaisi Tasavallan Presidentin, pääministerin ja SDP:n linjauksia!

 

Uskon, että Annika Saarikon eilinen linjanveto palkitaan seuraavissa gallup-tuloksissa Keskustan kannatuksen nousuna!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Keskustan onnistunut ajoitus, Suomi Naton jäseneksi, Keskusta johtavassa roolissa Natoon liittymisessä,

Puolueiden selkeä Nato-myönteisyys lisää kannatusta

Perjantai 6.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Eri medioiden kuukusittain julkaisemat gallup-tulokset omaavat hyvän viihdearvon, mutta todellisuudessa ne ovat herkkä puntari puolueiden nauttimasta kannatuksesta.

 

 

Yletouko2022.jpg

 

Eilen julkaistun Ylen gallup-kyselyn tulokset heijastelevat eri puolueiden Nato-suhtautumista.

 

Gallup-kyselyssä Kokoomus korjaa nyt sitä satoa, jonka se on kasvattanut Nato-myönteisyydellään.

 

Keskusta sai eilen julkistetussa Yle-gallupissa ”palkinnon” nopeasta ja yksimielisestä suhtautumisestaan Nato-jäsenyyteen.

 

Nyt vaan odottelemme lopullista myönteistä Nato-päätöstämme!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolueiden selkeä Nato-myönteisyys lisää kannatusta, Nato, Nato-kannatus, YLE, Yle-gallup toukokuussa 2022,

Keskustan puoluevaltuusto antoi selkeän tukensa Nato-hakemukselle

Maanantai 11.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuusto on puolueen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

Se kokoontui Vaasassa 9. – 10.4.2022 ja antoi kokouksensa jälkeen eilen poliittisen kannanoton, jossa puolue asettui selkeästi Natoon liittymisen kannalle.

 

Poimin kannanotosta suorina lainauksina seuraavat kohdat:

 

”Euroopan turvallisuustilanne muuttui ratkaisevasti yhdessä yössä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Keskusta tuomitsee hyökkäyksen jyrkästi. Sota loukkaa räikeästi Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia sekä kansainvälistä oikeutta. Erityisesti siviilejä kohtaan tehdyt julmuudet osoittavat Venäjän täydellistä piittaamattomuutta ihmisarvosta ja -oikeuksista. Sotarikoksiin syyllistyneet on saatettava vastuuseen.”

 

*** 

 

”Maanpuolustusvelvollisuus koskee kaikkia. Tässä maassa asuu kansa, jolla on tahtoa ja kykyä puolustaa omaa maataan, sen jokaista neliötä.”

 

***

 

”Hallitus on vahvistanut puolustuskykyämme merkittävästi. Jo talvella tehdyt hävittäjähankinnat sekä kehysriihen panostukset maanpuolustukseen sekä kyber- ja rajaturvallisuuteen vahvistavat kykyämme puolustaa isänmaatamme…”

 

***

 

”Keskusta tukee valtiojohdon toimintaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä. Puoluevaltuusto antaa valtuutuksen puoluejohdolle ja Keskustan edustajille maan hallituksessa kaikkien Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen.”

 

 

Siis;

 

”…sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen”!

 

 

Kannanotto vastaa omaa näkemystäni!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto antoi selkeä tukensa Nato-hakemukselle, Keskustan puoluevaltuusto, Keskusta tukee Suomen Nato-jäsenyyttä, Nato. Otan, Suomen Nato-jäsenyys,

Valheiden verho on avattu!

Sunnuntai 10.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuusto on puolueen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

Puoluevaltuusto aloitti eilen kaksipäiväisen kokouksensa Vaasassa ja minäkin seurasin kokouskeskusteluja tarkasti, sillä asialistalla oli puolueen suhtautuminen Suomen Nato-kysymykseen.

 

Pirkanmaalta kokousedustajia on kymmenkunta ja seurasin heistä muutaman kokouspuheenvuoroja.

 

 

IMG_5122.JPG

 

Parkanolainen Susanne Salonen-Seppälä toi puheenvuorossaan selkeästi esille Nato-myönteisen kantansa, mutta parhaimman ja siis Nato-myönteisimmän kantansa toi esille…

 

 

IMG_5112.JPG

 

…Pilvi Kärkelä, joka totesi, että nyt valheiden verho on avattu!

 

Pilvi tarkoitti roistovaltio Venäjän toimintaa ja sitä, että nyt kaikki näemme Venäjän hylkiömäisen toiminnan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valheiden verho on avattu!, Pilvi Kärkelä, Susanne Salonen-Seppälä, Pirkanmaan Keskusta, Nato, Keskustan puoluevaltuusto 9.4.2022, roistovaltio-Venäjä, Venäjä,

Puolustusliitto Nato!

Tiistai 15.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän roistomainen hyökkäys Ukrainaa vastaan on nostanut esille Suomen liittymisen Natoon.

 

Olen viime päivinä seurannut suurella mielenkiinnolla keskustelua Suomen Natoon liittymisestä.

 

Eilen julkistetussa mielipidetutkimuksessa todettiin, että jo 62 % suomalaisista kannattaa liittymistä puolustusliitto Natoon.

 

Haluan kiinnittää erityistä huomiota siihen, että Natosta käytettäisiin termiä ”puolustusliitto”!

 

************


 

 

nato5

 

Pääsin vierailemaan Naton päämajassa Brysselissä tammikuussa 2014, mutta silloin Naton nykyinen päämajarakennus oli vasta rakenteilla ja vierailimme vielä vanhassa päämajassa.

 

Nykyinen päämajarakennus oli jo silloin rakenteilla ja tältä se silloin puolivalmiina näytti!

 

**************

 

Olen aina käyttänyt Natosta termiä ”puolustusliitto” ja toivon, että sitä termiä käytetään Natosta aina ja joka paikassa!

 

 

Puolustusliitto Nato!

 

 

-Esko Erkkilä-

 

2 kommenttia . Avainsanat: Puolustusliitto Nato!, Vierailu Naton päämajassa vuonna 2014, Nato, puolustusliitto Nato, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan, Venäjä, Venäjän hyökkäys,

Nato-kysymystä ei missään tapauksessa pidä asettaa kansanäänestyksen kohteeksi!

Sunnuntai 13.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että Suomen mahdollista liittymistä puolustusliitto Naton jäseneksi ei pidä asettaa kansanäänestyksen kohteeksi.

 

Perusteluina ole esittänyt, että tavallisella kansalaisella ei ole käytettävissään tarvittavia tietoja päätöksentekonsa pohjaksi.

 

Mielipiteeni sai toissapäivänä vahvistusta, kun eräs merkittävä ihminen esitti yleisötilaisuudessa, että Suomen pitäisi erota Euroopan Unionista!

 

Samana päivänä jouduin erimielisyyteen muuten arvostamani henkilön kanssa siitä, että Euroopan Unioniin liittyminen 1995 olisi muka ollut vastoin Suomen maatalouden etua!

 

En kiistä osan maatalousväestön ehkä aiheellistakin mielipidettä, mutta vähemmistöksi se jäi ja sen vuoksi jälkikäteinen urputtaminen on vailla pohjaa.

 

**********************

 

Jos ja kun arvostellaan 16.10.1994 järjestetyn kansanäänestyksen tulosta 12.3.2022 eli vajaan 28 vuoden kuluttua, on aivan turha järjestää kansanäänestyksiä!

 

Ei siis missään tapauksessa kansanäänestystä Natoon liittymisestä vaan tehkööt siitä päätöksen ne, joille olemme päätösvallan vaaleissa antaneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato-kysymystä ei missään tapauksessa pidä asettaa kansanäänestyksen kohteeksi!, Nato, Nato-kansanäänestys, EU-kansanäänestys, Euroon liittyminen ilman kansanäänestystä, Euroon liittyminen, Euro, 16.10.1994 EU-kansanäänestys. Euroopan Unioniin liittyminen

Päättäjien on pystyttävä päättämään Suomen Nato-jäsenyydestä ilman kansanäänestystä!

Perjantai 4.3.2022 - -Esko Erkkilä-

EU-jäsenyydestä järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys 16.10.1994 ja sen tuloksena Suomi liittyi Euroopan Yhteisöön 1.1.1995.

 

Kansanäänestyksen tuloksena suomalaiset kannattivat liittymistä siten, että liittymistä kannatti 56,9 % kansalaista.

 

On luonnollista, että kannatin Euroopan Yhteisöön liittymistä.

 

EU-liittymisen jälkeen toinen merkittävä päätös oli euroon liittyminen ja se tapahtui tilirahana 1.1.1999 – eurosetelit ja eurokolikot otettiin käyttöön vasta 1.1.2002.

 

Myös se on luonnollista, että olen alusta alkaen kannattanut Suomen liittymistä euroon!

 

***********************

 

Jälleen meillä on edessämme iso kysymys ja se on Suomen mahdollinen liittyminen puolustusliitto Natoon!

 

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Washingtonissa USA:n presidentti Joe Bidenin ja toivon, että tuon neuvonpidon seurauksena Suomi liittyy puolustusliitto Natoon, sillä vain se mahdollistaa Suomen turvan Venäjän diktaattorivaltaa vastaan.

 

Maamme johtavien päättäjien on nyt tehtävä selvä linjaus Naton puolesta, jotta esimerkiksi kansanäänestystä haikailevat osaavat pysyä hiljaa ja tyytyä kohtaloonsa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päättäjien on pystyttävä päättämään Suomen Nato-jäsenyydestä ilman kansanäänestystä!, Nato-kansanäänestys on tarpeeton, Nato-kansanäänestys, Nato, EU-kansanäänestys, Neuvoa-antava kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, EU-kansanäänestys, Euro,

Kukapa olisi uskonut, että Venäjän diktaattori Putin olisi paras konsulentti Suomen Nato-jäsenyyden puolesta!

Tiistai 1.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen tapahtui Suomen ulkopolitiikan perusteissa suuri muutos, kun Yle:n kansalaiskyselyssä oli tuloksena, että…

 

 

IMG_4933.JPG

 

…kansalaisten enemmistö puoltaa maamme liittymistä puolustusliitto Natoon.

 

 

Kansalaiskyselyn linjaus on vahva rätti niiden silmille, jotka jääräpäisesti ovat vastustaneet Suomen liittymistä läntiseen puolustusliitto Natoon.

 

On selvää, että Suomen liittyminen Natoon merkitsee tiettyä prosessia, joka vie oman aikansa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, puolustusliitto Nato, läntinen puolustusliitto Nato, YLE,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »