Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

AKT kulkee Paperiliiton viitoittamalla tiellä

Tiistai 22.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Paperiliitto sai puheenjohtajansa Jouko Ahosen johdolla aikaan sen, että paperiteollisuus Suomessa on kulkenut alaspäin jo vuosikaudet.

 

 

Paperiliiton toimet ovat saaneet aikaan sen, että paperiteollisuusyritykset ovat suunnanneet investointinsa muualle kuin Suomeen ja tässä myyräntyössään Paperiliitto on onnistunut lähes täydellisesti.

 

 

Jokaiselle on viime aikoina tullut selväksi se, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry pyrkii kaikin tavoin estämään suomalaisten hyvinvoinnin.

 

 

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kulkee Paperiliiton taannoisen puheenjohtaja Jouko Ahosen viitoittamalla tiellä!

 

 

Hallitus on nyt päättänyt, että myös Suomessa tullaan maaliskuusta alkaen noudattamaan kabotaasikysymyksessä EU:n säännöksiä ja silloin kumotaan kabotaasisäännösten kansalliset tulkinnat.

 

 

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen toteaa oman liittonsa tekemiset unohtaen liittonsa nettisivuilla, että liikenneministeri Anne Bernerin esitys on kuolinisku suomalaiselle kuljetuselinkeinolle ja liittää suomalaiset raskaan liikenteen kuljettajat jonon jatkoksi työttömien armeijaan.

 

 

Miksi Piirainen nyt unohtaa ne johtamansa liiton toimenpiteet, jotka kerta toisensa jälkeen ovat laittaneet Suomen talouselämän polvilleen ja saaneet aikaan Suomessa laajaa työttömyyttä?

 

 

On myönnettävä, että kabotaasitulkinnan muuttuminen merkitsee kotimaisille kuljetusyrityksille haasteita, mutta ainakaan AKT:n liittyminen nykyisiä kabotaasisäännöksiä puolustavaan joukkoon ei aiheuta myötätuntoa.

 

 

AKT:lle voisi todeta vaikkapa näin:

 

 

Sitä saa mitä tilaa.

 

 

tai

 

 

Koska AKT ei halua rakentaa hyvinvoivaa Suomea, niin ei kai Suomikaan tarvitse AKT:tä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: AKT Paperiliiton tiellä, AKT, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, kabotaasi, kabotaasisäännökset, Paperiliitto, Markku Piirainen, Jouko Ahonen,

Paperiliiton puheenjohtajasotku siivotaan vasta eduskuntavaalien jälkeen

Sunnuntai 23.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Paperiliitto rypee puheenjohtajansa Jouko Ahosen aikaansaamassa liemessä.

Ahonen puolusteli yritysjohtajien satojen tuhansien eurojen kuukausipalkkoja sekä niiden päälle maksettavia ruhtinaallisia boonuksia ja sai paperityöläisten vihat päälleen.

Puheenjohtajan menettely oli jatkuvissa YT-neuvotteluissa kituvan paperityöläisen vinkkelistä katsellen tavatonta. Se osoitti puheenjohtajan erkaantuneen johtamansa porukan tuntemuksista.

On selvää, että Ahonen ei voi jatkaa puheenjohtajana, vaan Paperiliiton on tavalla tai toiselle päästävä hänestä eroon.

Eroon pääseminen on vaikeaa, sillä lihapatojen ääreen kivunnut Ahonen ei suostu itse irtisanoutumaan ja ainoa hänet erottamaan pystyvä Paperiliiton elin eli liittokokous on koolla vasta vuonna 2013.

Paperiliiton hallitus päätti torstaina tammikuun 20. päivänä, että puheenjohtaja Ahosen hyllyttämistä jatketaan huhtikuun loppuun saakka.

Aikataulu on ymmärrettävä, sillä Paperiliiton demarit ja SDP:n johto eivät halua, että Ahoselle kulisseissa kaavailtu mittava kultainen kädenpuristus tulisi julkiseksi ennen eduskuntavaaleja.

Ahonen kultaisen kädenpuristuksen julkistaminen ennen eduskuntavaaleja lisäisi SDP:n ahdinkoa nykyisestään.

Ahosen kuukausipalkka on 9.000 euroa kuukaudessa ja sitä maksetaan Paperiliiton nykypäätöksillä hänelle viime vuoden marraskuun lopusta tämä vuoden huhtikuun loppuun saakka ilman työvelvoitetta.  Ahoselle maksetaan siis viiden kuukauden aikana palkkaa kotisohvalla loikoilemisesta 45.000 euroa! Kohtuullinen tienesti!

Ahonen täytti vast´ikään 57 vuotta. Se merkinnee, että Ahosen eduskuntavaalien jälkeen kuittaama kultainen kädenpuristus koostunee muutaman tulevan vuoden palkkasummasta, jolla Paperiliitto saattelee nykyisen, mutta pian entisen puheenjohtajansa eläkevaariksi.

Veikkaan, että Ahosen saaman kultaisen kädenpuristuksen eurohintaa ei julkisteta. Käytännössä se on kuitenkin määriteltävä sen mukaan, että hänen nykyinen ansiotasonsa turvataan 63 vuotiaaksi saakka.

On helposti arvioitavissa, että Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahoselle eduskuntavaalien jälkeen sovittava kultainen kädenpuristus on hinnaltaan 600.000 -1.000.000 euroa. On siinä paperimiehillä nielemistä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paperiliitto, Jouko Ahonen, kultainen kädenpuristus, Ahosen kultainen kädenpuristus, SDP, SDP:n ahdinko,