Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Väyrynen on ajoituksen mestari!

Lauantai 2.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan vaalivankkurit lähtivät hienosti liikkeelle kohti ensi vuoden Europarlamenttivaaleja ja seuraavan vuoden Eduskuntavaaleja, kun VTT Paavo Väyrynen ilmoitti olevansa ehdokkaana molemmissa vaaleissa.

 

Paavo Väyrynen ilmoitti asiasta blogissaan 29.1.2013.

 

Väyrynen taustoittaa ehdokkaaksi lähtemistään näin:

 

”Ilmoitan ehdokkuuksistani jo nyt ennen muuta Britannian pääministerin David Cameronin äskettäisen linjapuheen innoittamana. Cameronin avaus käynnistää todellisen keskustelun EU:n ja euroalueen tulevaisuudesta.”

 

Suosittelen lukemaan Väyrysen blogin osoitteessa www.vayrynen.com.

 

Uskallan ennustaa, että tuota nettiosoitetta tullaan kaikkien politiikasta kiinnostuneiden toimesta seuraamaan tiiviisti ainakin seuraavat kaksi ja puoli vuotta!

 

Keskustalla tulee olemaan vahva ehdokaslista runsaan vuoden kuluttua järjestettävissä Europarlamenttivaaleissa. Sanon näin, vaikka osaan arvailla vasta osan ehdokasnimistä.

 

Keskustan istuvista mepeistä Anneli Jäätteenmäki ja Hannu Takkula ovat jo nyt vahvistaneet olevansa ehdokkaina 8.6.2014 järjestettävissä Europarlamenttivaaleissa. Toivon, että myös Riikka Manner päätyy siihen, että asettuu uudelleen ehdokkaaksi.

 

Jäätteenmäki, Takkula, Manner ja Väyrynen olisi sellainen kvartetti, että muilla puolueilla ei ole esittää vastaavaa ehdokasjoukkoa.

 

On varmaa, että myös muita keskustalaisia kiinnostaa Europarlamenttivaaliehdokkuus, sillä veikkaan tästä kvartetista löytyvän ministereitä vuonna 2015 muodostettavaan Juha Sipilän ensimmäiseen hallitukseen.

 

Viides ja ilmeisesti myös kuudes sija Keskustan listalla Europarlamenttivaaleissa 2014 merkinnevät paikkaa Brysselin koneessa vuoden 2015 keväästä eteenpäin, sillä seuraavat Eduskuntavaalit järjestetään 19.4.2015!

 

Toivon, että tapaan Anneli Jäätteenmäen, Hannu Takkulan, Riikka Mannerin ja Paavo Väyrysen tänään sekä huomenna Helsingissä järjestettävillä Keskustan toiminta- ja politiikkapäivillä sekä ”maaohjelman” jälkeen toteutettavalla Tallinnan-risteilyllä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Anneli Jäätteenmäki, Riikka Manner, Hannu Takkula, Europarlamenttivaalit 2014, Eduskuntavaalit 2015, David Cameron, www.vayrynen.com,

Keskustan puoluekokousiltamat järjestettiin 60 metrin syvyydessä!

Sunnuntai 10.6.2012 klo 2.18 - -Esko Erkkilä-

Terveisiä Keskustan puoluekokousiltamista Rovaniemeltä!


Ne järjestettiin kuudenkymmenen metrin syvyydessä Santavuoren kallion sisällä sijaitsevassa Santaparkissa.


Santapark

 

Santaparkin sisäänkäynnin jälkeen…

 


luola1

 

…laskeudutaan sadan metrin matkalla sopivasti alaspäin…

 

Luola2

 

…välitasanteelle.

 

luola3

 

Välitasanteen jälkeen laskeudutaan edelleen sadan metrin kävelymatkan aikana taas syvemmälle vuoren sisään ja…

 

Santapark_sisalta

 

…saavutaan Santaparkin juhlasaliin.

 

johtoviisikko1

 

Juhlasalissa esittäytyi Keskustan uudistunut johtoviisikko.

 

Juha_Sipila

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä

 


Annika

 

Varapuheenjohtajat Annika Saarikko,…


 

Riikka1

 

…Riikka Manner…

 

Juha_Rehula

 

…ja Juha Rehula.


 

Laaninen

 

Puoluesihteeri Timo Laaninen.


Puoluekokouksen toisesta päivästä jäi mieleen yhtenäisyyttä kuvaava mieliala.

 

Ylimmän johdon tällä kokoonpanolla Keskustalla on mahdollisuuksia vaikka minne saakka!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous, Juha Sipilä, Annika Saarikko, Riikka Manner, Juha Rehula, Timo Laaninen,

Keskustan uusi puoluejohto on valittu

Sunnuntai 10.6.2012 - -Esko Erkkilä-

Kerron lyhyesti ja täydennän myöhemmin:

 

Juha_Sipila_pj

 

Puheenjohtajaksi Juha Sipilä

 


Varapuheenjohtajiksi:

 

Annika

 

Annika Saarikko

 

 

Riikka

 

Riikka Manner

 

 

Juha_Rehula

 

Juha Rehula

 

 

 

Laaninen_ja_Uosukainen

 

Puoluesihteeriksi Timo Laaninen...

...(joka tässä kertoo ääntenlaskun aikana tunnelmistaan Riikka Uosukaiselle)

 

 

Täydennän Rovaniemen kuulumisia toivottavasti jo tänään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous, Juha Sipilä. Annika Saarikko, Riikka Manner, Juha Rehula, Timo Laaninen,

Keskustan puheenjohtajakisa tiivistyy, mutta sen ohella myös kisa puolueen varapuheenjohtajista on pääsemässä vauhtiin

Lauantai 2.6.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta valitsee Rovaniemellä kesäkuun 8. – 10. päivinä pidettävässä puoluekokouksessa puolueelle puheenjohtajan, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluesihteerin.

 

Ennakkokeskustelu henkilövalinnoista on tähän saakka keskittynyt puheenjohtajan valintaan, mutta nyt myös varapuheenjohtajavalinnat ovat nousemassa keskustelun keskiöön.

 

Puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajavalintojen ohella keskustelu puoluesihteerin toimenkuvasta ja erityisesti puoluesihteerin henkilöstä on jäänyt valitettavan laimeaksi. Siihen kaipaan lähipäivinä lisää terävyyttä, sillä puoluesihteeri on keskeinen toimija menestyvässä puolueessa.

 

Varapuheenjohtajavalinta sai uusia kierroksia tamperelaisittain, kun varapuheenjohtajaehdokkaat Riikka Manner ja Arto Pirttilahti ilmoittivat olevansa kansalaisten tavattavissa Tampereella Kahvila Nostalgiassa perjantaina kesäkuun 1. päivänä heti aamutuimaan.


Kahvila Nostalgiassa kuulimme, että EU-parlamentaarikko Riikka Manner on kuumeessa ja ei pääse tilaisuuteen.

 

Kansanedustaja ja varapuheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Arto Pirttilahti oli kuitenkin paikalla!

 

AP

 

Kansanedustaja Pirttilahti kertoi ajankohtaisista näkymistä Eduskunnan vinkkelistä.

 

Suomen taloustilanne on Pirttilahden mukaan nyt OK, mutta useiden EU-maiden tilanne on sellainen, että koko EU:ssa on aihetta huoleen. Tulevaisuudesta ei kenelläkään ole selkeää näkemystä ja se antaa aiheen huoleen.

 

Pirttilahti totesi, että Suomessa virkamieskunta on aina tottunut tottelemaan ja nyt kaivattaisiin meiltä kaikilta tervettä itsekkyyttä.

 

Eduskunnan valiokuntatyöskentelyissä on ollut Pirttilahden mukaan havaittavissa, että kaikkia EU:sta tulevia linjauksia ei ole ilman muuta hyväksytty, vaan on osattu ottaa asioihin selkeä suomalainen näkökulma. Pirttilahden kuulijajoukko antoi tälle menettelylle yksimielisen tuen.

 

Laivaliikenteen rikkipäästökysymyksen Pirttilahti totesi merkitsevän suomalaiselle vientiteollisuudelle yhden miljardin verran lisäkustannuksia vuodessa. Totean, että tässä taas saamme ”vihreitä terveisiä” eräältä hallituspuolueeltamme!

 

Miten me suomalaiset voimme tukea vihreiden politiikkaa, joka jokaisessa käänteessä kampittaa suomalaisten hyvinvointia?

 

juva_aitoa_osaamista

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti totesi varapuheenjohtaja-kampanjansa aikana kiertäneensä laajalti koko Suomessa.

Juvalla ollessaan hän oli saanut paikallisilta keskustalaisilta mainoslakin, jossa tekstinä on

 

Juva

Aitoa osaamista

 

Arto_ja_Antti_01062012

 

Pirttilahti halusi lahjoittaa mainoslakin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Juvalle!

Tässä tyytyväinen Antti Juva vastaanottaa Arto Pirttilahdelta mainoslakin, joka hyvin kuvaa kunnallisjärjestömme puheenjohtajan toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Riikka Manner, Arto Pirttilahti, Antti Juva,

Suomen Keskustan onnistunut suurristeily Riikaan

Torstai 30.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta järjesti omalle väelleen suurristeilyn Helsingistä Riikaan 25. - 27.9.2010 m/s Baltic Princess-laivalla.

 

Suurristeily toimi ensi kevään eduskuntavaalien lähtölaukauksena. Risteilyllä oli hyvä tunnelma - kaikesta näki, että keskustaväki lähtee luottavaisena viiden ja puolen kuukauden kuluttua järjestettäviin eduskuntavaaleihin.

 

Olin risteilyllä mukana ja voin vakuuttaa, että tunnelma risteilyllä oli luottavainen. Keskustalla on kaikki eväät päästä Suomen suurimmaksi puolueeksi jo kolmannen kerran peräkkäin.

 

Erityisen tyytyväinen voi olla nuorten suuresta osanotosta risteilylle. Julkisuudessa Keskustaa mainitaan menneisyyden kansanliikkeeksi, mutta todellisuus on vallan toista.

 

Risteilyllä oli koko matkan ajan korkeatasoisia seminaareja ja ajankohtaiskeskusteluja, joissa olivat mukana raskaan sarjan suomalaiset vaikuttajat.

 

Keskustan monet ministerit olivat pääministeri Mari Kiviniemen johdolla mukana. Osan keskustaministereistä oli jäätävä koti-Suomeen, sillä hallituksen on oltava koko ajan päätösvalmiina.

 

Ministereistä mukana olivat ympäristöministeri Paula Lehtomäki, maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula ja kuntaministeri Tapani Tölli. Pääsin keskustelemaan kaikkien ministereiden kanssa.

 

Europarlamentaarikoista mukana olivat Anneli Jäätteenmäki sekä Riikka Manner.

 

Tamperelaisista kansanedustajaehdokkaista mukana olivat Vilhartti Hanhilahti ja Mikko Alatalo.

 

Useat Pirkanmaan keskustalaiset kansanedustajaehdokkaat olivat tukijoukkoineen mukana risteilyllä.

 

Keskustan piiritoimistolta olivat menossa mukana Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö sekä Keskustanaisten Pirkanmaan piiri ry:n toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle - he kunnostautuivat monessa asiassa; erikoisesti Ritva ja Pirkko pääsivät esille mainioina laulajina Mikko Alatalon vetämässä yhteislaulutilaisuudessa.

 

Olen tyytyväinen, että pääsin risteilylle mukaan. Risteily osoitti laajalle kenttäväelle ja mukana seuranneelle mediaväelle, että Keskusta on menossa kohti hyvää vaalitulosta.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskustan suurristeily, Riika, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Juha Rehula, Tapani Tölli, Sirkka-Liisa Anttila, Anneli Jäätteenmäki, Riikka Manner, Vilhartti Hanhilahti, Mikko Alatalo,