Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onko takinkäännön paikka?

Sunnuntai 6.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Kannatan ja olen kannattanut Tampereen suurhankkeista – Rantaväylän tunneli, ratikka, jäteveden keskuspuhdistamon rakentaminen Sulkavuoreen, Tavase sekä Kansi ja Areena – ainoastaan Kansi ja Areena –hanketta, mutta nyt kun olen kuullut huhuja, että Tampereen kaupungin osuus hankkeen kustannusarviosta olisi huimasti nousemassa, pidätän itselläni takinkääntöön mahdollisuuden.

 

 

Olen elänyt lapsellisessa haaveiden muistikuvassa, että Tampereen kaupungin osuus Kannen ja Areenan kustannuksista olisi suuruusluokkaa 10 miljoonaa euroa, mutta nyt puhutaan 30 miljoonan suuruisen Tampereen kaupungin osuuden kaksinkertaistamisesta ja kun sekään ei kuulemma riitä, niin Tampereen kaupungin osuus olisi huhutietojen mukaan kasvamassa 80 miljoonaan euroon.

 

 

Käsittämätöntä, mutta sopii hyvin siihen taudinkuvaan, joka Tampereen kaupungin taloudenpidolle on viime vuodet ollut ominaista.

 

 

Tampere elää kuin pellossa!

 

 

Jotta 80 miljoonan suuruisen summa saisi oikeat viitekehykset pitää palauttaa mieliin, että Tampereella 30 miljoonaa euroa merkitsee kunnallisveroon yhtä %-yksikköä – kyse olisi siis lähes kolmen (3) %-yksikön korotustarpeesta Tampereen kunnallisveroon!

 

 

Vaadin, että kaupunginvaltuutetut pyrkivät saamaan kaupungilla vellovien huhujen todenperäisyyteen totuuden viimeistään seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa, joka pidetään 14.3.2016.

 

 

Totuuden saamiseen saakka pidätän itselläni oikeuden vetää tukeni pois Tampereen Kansi ja Areena -hankkeelta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: takinkääntö, Tampereen Kansi ja Areena, Tampereen Kansi- ja Areena-hankkeen kustannusarvio karkaa, Rantaväylän tunneli Ratikka, jäteveden keskuspuhdistamo, Tavase, Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne,

Eräs episodi Tavasen alkutaipaleelta

Perjantai 16.11.2012 - -Esko Erkkilä-


 

 

***********************

 

 

 

Valtiopäivät TAA 681/1998 vp

Talousarvioaloite 681

Jorma Rantanen /sd ym.: Määrärahan osoittamisesta Tampereen ja Valkeakosken seudun vedenhankinnan (TAVASE) järjestämiseen

Eduskunnalle

Tampereen ja Valkeakosken vedenhankinnan yleissuunnittelutyön tavoitteena on alueen pohjavesivarojen mahdollisimman tehokas käyttöönotto ja tekopohjavesien muodostamismahdollisuuksien selvittäminen. Suunnittelualueena ovat Hämeenkyrön, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Pälkäneen, Tampereen, Toijalan, Valkeakosken, Vesilahden, Viialan ja Ylöjärven kuntien alueet. Lisäksi suunnittelussa otetaan huomioon Sahalahden kunnan vedentarve.

Yleissuunnitelmassa on useampia vaiheita, joiden kokonaisinvestoinnit maksavat 213 000 000 markkaa. Investointikustannukset on ajoitettu tasaisesti vuosille 1994─2010. Tärkeimpänä tavoitteena on pitää talousveden laatu mahdollisimman hyvänä. Toisena tärkeänä tavoitteena on vedenhankinnan turvaaminen poikkeustilanteissa. Tällöin vedenhankinta pystytään turvaamaan, vaikka jokin vedenottamo tai pintavesilaitos olisi käyttökelvoton.

Edellä olevan perusteella ehdotamme kunnioittaen,

että Eduskunta ottaisi valtion vuoden 1999 talousarvioon momentille 35.10.77 1 000 000 markkaa Tampereen ja Valkeakosken seudun vedenhankinnan (TAVASE) järjestämiseen.

Helsingissä 15 päivänä syyskuuta 1998

Jorma Rantanen /sd Reino Ojala /sd Eila Rimmi /vas

Arja Ojala /sd Pia Viitanen /sd Mikko Kuoppa /va-r

Kimmo Sasi /kok Irja Tulonen /kok Markku Vuorensola /kesk

Reijo Lindroos /sd Kari Kantalainen /kok Sulo Aittoniemi

/kesk

Jukka Gustafsson /sd

 

 ********************


Ovatkohan tämän talousarvioaloitteen allekirjoittaneet poliitikot Tavasesta edelleen samaa mieltä?

 

Hanke on ollut alusta alkaen kuolleena syntynyt ja sen haittavaikutukset merkitsevät ongelmia koko Pirkanmaalle.

 

Tavasen ongelmat koskettavat erityisen rankalla kädellä Tampereen kaupunkia, sillä nyt siihen on kulunut veronmaksajilta kerättyjä varoja jo n. 7.000.000 euroa.

 

 

Takinkääntäjiä ei yleensä arvosteta, mutta tässä asiassa toivon, että saisimme todeta kaikki silloiset allekirjoittajat takinkääntäjiksi!


 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jukka Gustafsson, Jorma Rantanen, Reino Ojala, Eila Rimmi, Arja Ojala, Pia Viitanen, Mikko Kuoppa, Kimmo Sasi, Irja Tulonen, Markku Vuorensola, Reijo Lindroos, Kari Kantalainen, Sulo Aittoniemi, Tavase, Tavase Oy, takinkääntäjä, TAA 681/1998 vp,

Kokoomuksen ja SDP:n kunnallisvaalipolitikointia vanhusten kustannuksella - asia jonka SDP:n puoluesihteerikin myöntää vaalikikkailuksi!

Keskiviikko 22.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Päähallituspuolueet ovat rakentaneet vanhuspalvelulaista kunnallisvaalien vetonaulan, jolla pyritään höynäyttämään äänestäjiä.

 

Lakikeskustelulla pyritään siirtämään suomalaisten huomio pois hallituksen rahan lapioimisesta etelä-Euroopan vempulamaille.

 

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (SDP) on vaihtanut lakivalmistelun viime metreillä mieltään kuin mustalaiset ennen hevosiaan. Sanonta ”lakivalmistelun viime metrit” saattaa kuitenkin olla toiveajattelua, sillä lakia on pyritty saamaan aikaiseksi jo vuosikaudet.

 

MGR:n vaatimus hoitohenkilökunnan määrän tietystä suhteesta hoidettaviin on populistista äänten kalastelua. Se on myös pilvilinnojen rakentelua, jos siihen ei ole osoittaa varoja. Lisäksi on muistettava, että koulutettua hoitohenkilökuntaa ole, joten siinäkin mielessä tässä asiassa olisi maalaisjärjen käyttö sallittua - jopa toivottavaa.


On arvostettava SDP:n puoluesihteeri Reijo Paanasta, joka Ylivieskassa totesi suoraan, että vanhuspalvelulakiin SDP:n ajama henkilöstömitoitus on vaalikikka.


On mielenkiintoista seurata, että saako totuudenpuhuja puolusihteeri Paananen puolueessaan "majaa"!

 

Yli 65 –vuotiaiden suomalaisten määrä ylitti hetki sitten miljoonan asukkaan rajan. Suomessa joka viides asukas on nyt täyttänyt 65 vuotta.

 

Valtaosa yli 65 –vuotiaista on hyväkuntoisia ja he pyörittävät vahvalla osuudella suomalaista talouselämää. Yli 65 –vuotiaat ovat kuluttajina monella sektorilla tärkeä asiakasryhmä.

 

Senioriväestön osuuden kasvaminen merkitsee, että hallitus ei pääse pälkähästä samalla metodilla, jolla yhteiskunta on hoitanut sotaveteraanien asiaa. Sotaveteraanien määrä alenee vinhaa vauhtia, mutta näin ei käy vanhusten määrälle. Se kasvaa, kunhan loputkin suurien ikäluokkien edustajat hieman vanhenevat.

 

Peräänkuulutan sellaista lainsäädäntöä, että ikääntyvän väestön tarpeet pystytään hoitamaan.

 

Silmänkääntötemppuja ei tarvita eikä suurta teatteria vanhusten kustannuksella.


Vanhusten kotihoitoon ja heidän kotihoidon tukeensa on satsattava. SDP:n ja kokoomuksen kina hoitajamitoituksesta ei saa syödä näitä rahoja eikä henkilöresursseja.

 

Jos hallituksen vastuuministerit vanhuspalvelulain aikaansaamisessa ovat toistensa kimpussa kuin herhiläiset, on heidät vaihdettava.

 

Vanhusasia ei saa vesittyä demareiden ja kokoomuksen kunnallisvaalitemppuilun vuoksi.

 

Toivon, että kansalaiset tiedostavat päähallituspuolueiden ”riidan” temppuiluksi – sillä halutaan vaientaa kansalaisten ärhäkkyys etelä-Euroopan vempulamaiden tukemisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhuspalvelulaki, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, takinkääntö, Maria Guzenina-Richardson , puolesihteeri Reijo Paananen, vaalikikkailu, SDP:n vaalikikkailu, SDP:n vaalikikkailu vanhusten kustannuksella,

Tampereen kunnallisjärjestön Vihreä Vappu -tapahtumassa esiintyi kunnallisjärjestön terävin kärki

Maanantai 2.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti Vihreä Vappu – tapahtuman Hämeenpuiston tapahtuma-aukiolla Vappuna klo 11.00.

 

Puolueen oppositioon siirtyminen merkitsi sitä, että juhlapuhujiksi oli saatu kunnallisjärjestön terävin kärki eli Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti, SuPer:n järjestöpäällikkö Raija Moilanen sekä kansanedustajavaltakirjansa uudistanut kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

Terävimmän kärjen aktiivisuus kertoo, että Keskustan oppositiokausi tulee olemaan tiukka, mutta asiapitoinen. Vaalitappiossa on uuden menestyksen vahva siemen!

 

Vastasin nuorimmaisen poikani Harrin kanssa tilaisuuden käytännön järjestelyistä ja ne sujuivat kitkattomasti.

 

pict12622.jpg

 

Aamun ensimmäinen tehtävä oli puhaltaa seitsemisenkymmentä Keskusta-ilmapalloa ja "pakata" ne kuomun alle peräkärryyn.

 

 

 

pict12662.jpg

 

Mikko Alatalo viritteli yleisöä "Viivy vielä hetki" -esityksellään.

 

 

pict12682.jpg

 

Apulaispormestari Timo Hanhilahti painotti, että Keskusta ei tule hyväksymään haja-asutusalueiden vetämistä ”kölin alta”.

 

Tampere on Pirkanmaan veturi, mutta se on sitä mm. Porin sekä koko Satakunnan alueelle, mainitsi apulaispormestari Timo Hanhilahti.

 

Uskon, että Hanhilahden mainitsemien Porin sekä Satakunnan lisäksi Pirkanmaan kehittymistä katsellaan suopein silmin ainakin Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Olen omin korvin kuullut, että myös Loimaan seutu katselee yhteistyöstä haaveillen Pirkanmaan suuntaan.

 

pict1270.jpg

 

SuPer:n tamperelainen järjestöpäällikkö Raija Moilanen totesi, että hän pääsee nyt ensimmäisen kerran esiintymään Keskustan Vihreä Vappu –tapahtumassa.

 

Moilanen totesi, että ammattiyhdistysliikkeen jäsenillä on matala kynnys liittyä Keskustaan. Esimerkkinä Moilanen mainitsi, että esim. hänen takanaan olevassa´Keskustan teltassa ei ole kynnyksiä lainkaan!

 

Nyt alkanut oppositiotaival merkitsee sitä, että Keskusta kuuntelee herkällä korvalla kansalaistuntoja, totesi Moilanen.

 

Ihmisten syrjäytymisestä Moilanen oli huolissaan. Hän konkretisoi, että vuosittain 3.000 henkilön siirtyminen mielenterveysongelmien vuoksi työelämästä merkitsee rahallisesti samaa summaa kuin Portugalin Suomen vastuut!

 

Moilanen peräänkuulutti iloista ja mukaansatempaavaa asennetta asioihin – sen tarttuu kuin mustikka sormiin, totesi SuPer:n järjestöpäällikkö Raija Moilanen!

 

 

pict12722.jpg

 

Valtakirjansa kansanedustajaksi uudistanut Mikko Alatalo käytti pitkän ja perusteellisen sekä mielenkiintoisen puheenvuoron. Sellainen puheenvuoro on mahdollista ainoastaan henkilölle, joka hallitsee kokonaisuudet ja pystyy kiihkottomasti analysoimaan tilannetta.

 

Alatalo totesi, että jo ensimmäisinä päivinä persut ovat kunnostautuneet takkien kääntäjinä.

 

Arvonlisävero on kohoamassa ja taitetun indeksin korjaaminen jää vaalilupaukseksi.

 

Taitetun indeksin korjaaminen oli persuilta täyttä puppua – siitä on muistutettava joka käänteessä.

 

Alatalo kertoi, että vaalitaistelun aikana oli surullista käydä kunnissa, jotka olivat kokeneet kuntaliitoksen. Hän mainitsi nimeltä monta pirkanmaalaista kuntaa, jotka ovat joutuneet kuntaliitoksen uhreiksi.

 

Muodostettavan hallituksen toimesta on suuri vaara, että kuntaliitosten määrä kasvaa.

 

Harjoitetusta maatalouspolitiikasta Alatalo totesi, että Sirkka-Liisa Anttila on ollut hallituksen ainoa ”jätkä”, joka on pystynyt pitämään suomalaisten kuluttajien sekä alkutuottajien puolta EU:ssa.

 

Alatalo otti esille Ruotsin nuivan suhtautumisen Suomen osuudelle EU:n maatalouspolitiikassa Sirkka-Liisa Anttilan aikana. Alatalo kertoi Anttilan vastanneen ruotsalaisille, että te saitte pitää nuuskan, antakaa Suomen säilyttää kunnolliset EU:n maataloustuet kuluttajien sekä alkutuotannon parhaaksi!

 

pict1273.jpg

 

Keskustan Vihreä Vappu oli innostava kokemus Keskustan oppositiokauden alkajaisiksi. Siitä saa hyvän kuvan, kun huomaa, että Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti (oikealla) sekä Ossi ja Eeva Tuokko näyttävät perin tyytyväisiltä Hämeenpuistossa Vapunpäivänä kokemaansa

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihreä Vappu, Keskustan Vihreä Vappu, Timo Hanhilahti, Raija Moilanen, Mikko Alatalo, takinkääntäjät,