Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lipputanko on omakotitalo- ja mökkitontin viimeinen silaus!

Tiistai 7.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Vietimme eilen Itsenäisyyspäivää ja se on eräs arvokkaimmista liputuspäivistämme.

 

Itsenäisyyspäivän arvokkuutta korostaa se, että liputusaika alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 20.00.

 

Meillä on lipputanko omakotitalotonttimme lisäksi myös mökkitontillamme ja ne ovat ahkerassa käytössä liputuspäivinä.

*********************

 

Rakensimme omakotitalon vuonna 1988 ja Rouvalla kävi omakotitalon suunnitteluvaiheessa hyvä tuuri, sillä hän voitti jossain rakennustarvikkeiden myyntikampanjassa lipputangon!

 

Lipputanko saapui tontillemme jo ennen maansiirtotöiden alkamista ja sitä jouduttiinkin sitten siirtelemään eri puolille rakennustyömaata töiden edetessä!

 

 

Mökille lipputanko hankittiin ihan ”omarahoituksella” lähikauppiaan välityksellä ja siellä se on paikallaan myös nyt!

****************

 

 

IMG_4542.JPG

 

Eilen oli haastava liputussää, sillä Tampereella oli koko Itsenäisyyspäivän ajan tuuleton sää, joten siniristilippu ei saanut tuulesta ”liehumisvoimaa”, mutta ainahan lipputankoon nostettu Suomen lippu on arvoisensa!

 

 

Kannustan kaikkia omakotitalon sekä mökin omistavia hankkimaan tontilleen lipputangon!

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää näin vielä tänäänkin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lipputanko omakotitalotontille, lipputanko mökkitontille, lipputanko, Itsenäisyyspäivän liputus, liputussäännöt, Itsenäisyyspäivä,

Tänään on päivä, jolloin voin kantaa rinnassani Suomen Valkoisen ruusun ansioristiä

Maanantai 6.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Agrologit ry anoi minulle useita vuosia sitten ansiomerkkiä ja Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta päätti myöntää minulle…

 

 IMG_4538.JPG

 

…Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin.

 

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta on perustettu valtionhoitaja Gustav Mannerheimin päätöksellä 28. tammikuuta 1919 eli ritarikunta on yli 100-vuotias.

 

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta perustettiin korvaamaan samalla päivämäärällä keskeytetyn Vapaudenristin ritarikunnan toiminta – Vapaudenristin ritarikunnan kunniamerkkejä on myöhemmin alettu jakamaan uudelleen.

 

Kunniamerkki on yrjönristi, jonka keskuksessa on hopeinen ruusu.  Ristin sakaroiden välissä on Suomen leijonan pää kohotettuine miekkoineen.

 

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan merkit on suunnitellut Akseli Gallen-Kallela ja ritarikunta on siviili- sekä sotilasritarikunta.  Ritarikunnan suurmestarina toimii tasavallan presidentti.

 

Arvostan saamaani kunniamerkkiä ja kiitän Pirkanmaan Agrologit ry:tä sen anomisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on päivä jolloin voin kantaa rinnassani Itsenäisyyspäivä, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta, SVR Ar, Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi, Pirkanmaan Agrologit ry, valtionhoitaja Gustav Mannerheim, Akseli Gallen-Kallela,

Piispanristi on eräs piispan viran tunnuksista!

Sunnuntai 5.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Luterilaisen kirkon piispoilla on eräitä ulkoisia tunnuksia ja eräs näistä tunnuksista on piispanristi.

 

Lainaan Tampereen hiippakunnan nettisivuja ja totean Tampereen hiippakunnan piispanrististä seuraavaa:

 

  • Tampereen hiippakunnan piispanristi on Ruotsin kuninkaan Kustaa IV Adolfin lahja vuodelta 1805. Kuningas antoi tuolloin kaikille Ruotsin valtakunnan piispoille samanlaisen ristin, ja Suomeen niitä tuli tuolloisiin kahteen hiippakuntaa, Turkuun ja Porvooseen.

 

  • Myöhemmin perustettujen hiippakuntien piispanristit ovat kopioita alkuperäisistä.

 

 

  • Tampereen piispalla on Porvoon hiippakuntaan annettu risti, ja sitä on nyt vuorollaan kantanut 16 piispaa. Siitä on tullut jatkuvuuden ja yhteenkuuluvuuden symboli.

 

  • Kun kuningas antoi ristin, hän liitti siihen saatesanat, joiden mukaan ristillä on kaksi tehtävää: ensinnäkin siitä ihmiset tunnistavat piispan, ja toiseksi se muistuttaa piispaa hänen tehtävästään julistaa Jumalan armoa Kristuksessa.

 

 

IMG_4483.JPG

 

 

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo kutsui Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenet vierailulle Tampereen Piispantaloon marraskuun 30. päivänä 2021 ja silloin hän esitteli mm. sen piispanristin yli 200-vuotisen historian, jota hän kantaa.

 

 

IMG_4503.JPG

 

Piispanristi on keskeisessä roolissa myös siinä muotokuvassa, joka piispa Matti Revosta on Piispantalon seinällä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Piispanristi on eräs piispan viran tunnuksista!, Piispanristi, Tampereen hiippakunta, Tampereen Piispantalo, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Turun arkkihiippakunta, Porvoon hiippakunta,

Tampereen Piispantalon seinillä on vanhempaa ja uudempaa taidetta

Lauantai 4.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Piispantalo rakennettiin vuonna 1937 ja se on arkkitehti Gunnar Wahlroosin käsialaa.

 

 

IMG_4484.JPG

 

Arkkitehdin sisko Anna Huss-Wahlroos on maalannut Piispantalon ison salin seinällä olevan kalastusaiheisen maalauksen, joka perustuu Luukkaan evankeliumin kohtaan, jossa Jeesus sanoi Simeonille: ”Älä pelkää, tästedes sinä saat saaliiksi ihmisiä”.

 

 

IMG_4507.JPG

 

Piispantalon eteishallin seinällä on Anna Huss-Wahlroosin maalaama toinen seinämaalaus, joka kertoo hiippakunnan alueesta kirkkoineen ja vesistöineen 1930-luvun lopulla.

 

 

**********************

 

 

 

Tampereen Piispantalon uudempaa taidetta ovat seurustelutilassa sijaitsevat…

 

 

IMG_4489.JPG

 

 

IMG_4504.JPG

 

…kuvataiteilija Ilkka Väätin kaksi teosta.

 

 

Ilkka Väätti on syntynyt Hyrynsalmella vuonna 1955 ja olen oppinut tuntemaan hänet kahdenkin kertausharjoituksen aikana – Väätti on sotilaalliselta peruskoulutukseltaan ilmatorjuntamies ja minä panssaritorjuntamies, mutta hyvin me sovimme samaan kertausharjoitukseen kahdestikin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Piispantalon seinillä on vanhempaa ja uudempaa taidetta, Piispantalo, Tampereen Piispantalo, arkkitehti Gunnar Wahlroos, Anna Huss-Wahlroos, kuvataiteilija Ilkka Väätti, Luukkaan evankeliumi,

Ajanvaraus kolmenteen koronarokotukseen vaatii Tampereella yli tunnin jonotuksen!

Perjantai 3.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Eilen kerrottiin, että toisen ja kolmannen koronarokotuksen väliaika lyhennetään kuudesta kuukaudesta viiteen kuukauteen.

 

Tuon tiedon innoittamana soitin Tampereen koronarokotusten ajanvaraukseen ja siitähän tulikin hieman pidempi homma!

 

Aluksi automaatti kertoi minulle, että jonotusaikani on 31 minuuttia, mutta todellisuudessa jonotusaika venyi selvästi yli tuntiin.

 

Positiivista oli se, että automaatti kertoi lyhyin väliajoin kuinka kauan jonotusaikaa on jäljellä.

 

Jonotus eteni hitaasti ja sen vuoksi yritinkin välillä varata aikaa netistä, mutta monimutkaisten vaiheiden jälkeen sain tiedon, että sitä kautta vapaita aikoja ei ole saatavilla.

 

Olin sitkeä ja pidin koko ajan ”haarat auki” puhelimitse ajanvaraukseen ja vihdoin ystävällinen sairaanhoitaja vastasikin ja sain ajan tammikuun 4. päivälle.

 

Mainittakoon, että sairaanhoitaja ei tiennyt mitään toisen ja kolmannen rokotuksen väliajan lyhentämisestä viiteen kuukauteen!

 

Olisin halunnut ajan Hatanpäälle, mutta siellä olisi ollut vapaita aikoja vasta tammikuun lopulla ja sen vuoksi otinkin ajan Kaukajärven terveysasemalle.

 

 

***********************

 

Puhelimen luurissa roikkuessani tuli mieleeni ajatus, jota olen viljellyt aluevaaleihin liittyvissä kysymyksissä ja se on se, että

 

  • aluevaaleissa on tärkeää antaa äänensä johtamis- ja järjestelykykyisille ehdokkaille, sillä näin ei voida sosiaali- ja terveyspalveluja jatkossa hoitaa!

 

 

On luonnollista, että aluevaltuustoihin pitää valita tietty määrä myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, mutta heidän johtamiseensa on valittava henkilöitä, jotka tuntevat talousasioita sekä pystyvät luottamushenkilöinä johtamaan tulevia hyvinvointialueita!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ajanvaraus kolmenteen koronarokotukseen vaatii Tampereella yli tunnin jonotuksen!, kolmas koronarokotus, aluevaaleissa johtamiskykyisiä ehdokkaita,

Suomessa on vain kolme Piispantaloa ja yksi niistä on Tampereella!

Torstai 2.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Suomessa on yhdeksän luterilaista hiippakuntaa, mutta vain kolmella hiippakunnalla on oma Piispantalo ja eräs näistä kolmesta sijaitsee Tampereen Pyynikillä eli Tampereen hiippakunnan Piispantalo – myös Turun arkkihiippakunnalla ja Porvoon hiippakunnalla on oma Piispantalo.

 

Tampereen Piispantalon osoite on Pyynikintie 9 ja talon kohdalla on…

 

 

IMG_4468.JPG

 

…oma bussipysäkki eli linja 10:n ”Piispantalo”!

 

 

IMG_45232.JPG

 

Tampereen Piispantalo on Suomen suurin piispantalo. Kolmikerroksinen, funkistyylinen talo on arkkitehti Gunnar Wahlroosin piirtämä. Talo on rakennettu vuonna 1937 ja vihitty käyttöön seuraavana vuonna.

 

 Piispantalo on suojeltu rakennustaiteellisin, kulttuurihistoriallisin ja maisemallisin perustein.

 

 IMG_4521.JPG

Piispantalon pääoven yläpuolella on pöytyäläissyntyisen kuvanveistäjä Aarre Aaltosen (1889 – 1980) vuonna 1938 paljastettu reliefi ”Pyhiinvaeltajat”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomessa on vain kolme Piispantaloa ja yksi niistä on Tampereella!, Piispantalo, Piispantalo Pyynikillä, Piispantalo Tampereella, arkkitehti Gunnar Wahlroos, kuvanveistäjä Aarre Aaltonen, Aarre Aaltonen Pyhiinvaeltajat, Pyhiinvaeltajat-reliefi,

Hieno vierailu Tampereen Piispantalossa!

Keskiviikko 1.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Muistelen vajaat kaksi vuotta sitten olleita tapahtumia, kun kerron Tampereen hiippakunnan järjestäneen yhteistyökumppaneilleen Tuomiokapitulin virastolla glögitilaisuuden 19.12.2019.

 

Sain Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen silloisena puheenjohtajana henkilökohtaisen kutsun tilaisuuteen ja mieluusti kutsua noudatinkin.

piispatrepojapihkala.jfif

Silloin tuota tilaisuutta isännöi Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo (vasemmalla) ja ”piispallisessa” keskusteluringissämme oli mukana myös hiippakuntamme emeritus-piispa Juha Pihkala.

 

***************

Piispa Repo oli tuolloin kiinnostunut Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen toiminnasta ja totesikin, että ”perästä kuuluu”!

 

Tuon tapaamisen tuloksena piispa Repo kutsui yhdistyksemme tutustumaan Piispantaloon ja monien koronarajoitusten vuoksi tuo vierailu pystyttiin toteuttamaan vasta eilen.

*****************

IMG_4480.JPG

 

Hiippakuntamme piispa Matti Repo on todellinen tietopakkaus suomalaisesta historiasta sekä kirkkohistoriasta ja sen lisäksi hänen kerrontansa asioista on kiehtovaa!

 

 

IMG_4506.JPG

 

Päivi Repo on miehensä vankka tuki Piispantalon vieraiden viihdyttämisessä sekä opastamisessa.

 

 

IMG_4483.JPG

 

Oli mielenkiintoista kuulla, kun piispa kertoi kantamansa piispanristin yli 200-vuotisesta historiasta.

 

 

IMG_45152.JPG

 

Vierailumme päätteeksi piispa kutsui kellonsoitolla jäsenemme Piispantalon kappeliin pienen laulu- ja yhteishetken viettoon.

 

 

IMG_4523.JPG

 

Harvoin tuntee saaneensa vierailukäynnillä niin voimallisia hengellisiä eväitä kuin tänään saimme vierailullamme Tampereen Piispantaloon!

 

 

 

Kiitokset Matti ja Päivi Repo!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Piispantalo, Piispantalo Tampereella, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Piispa Matti Repo, Tampereen hiippakunta, Tampereen Tuomiokapituli,

Yksitoista vuotta eläkkeellä

Tiistai 30.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Aloitin työurani 1.6.1970 K-ryhmässä ja siirryin aikajärjestyksessä toisen työnantajani eli Raision Tehtaat Oy:n palvelukseen 1.12.1970.

 

Jäin Rehuraisio Oy:n raaka-ainepäällikkönä eläkkeelle tasan 11 vuotta sitten eli 30.11.2010!

 

Raisiolla ollessani verokirjassani oli neljänkymmenen vuoden aikana useita eri työnantajia, mutta todellisuudessa olin koko ajan konsernin eri yritysten leivissä.

 

Raision Tehtaat Oy, Raision Rehu Oy, Oy Vehnä Ab, Raisio Yhtymä Oy, Raisio Oyj, Rehuraisio Oy – ainakin nämä yritykset esiintyvät palkkakuiteissani työnantajinani!

 

Olin työvuosien aikana aina valmis kaikkiin projekteihin, joita kulloisetkin esimieheni – joita neljänkymmenen vuoden aikana ehti kertyä 17 suoranaista esimiestä – ehdottelivat.

 

Kaksi näistä projekteista olivat selkeitä saneerausprojekteja eli Alf-Rehu Oy:n saneeraaminen sekä Liemirehu Oy:n saneeraaminen. Tiesin projekteihin ryhtyessäni, että molemmissa tapauksissa on kyse saneeraamisesta eli yritys tullaan saneeraamisen jälkeen siirtämään muistojen joukkoon.

 

Saneeraustehtävät vastaanottaessani tiesin, että tehtäviä oli ensin tarjottu myös eräille työkavereilleni, mutta heillä ei rohkeutta ollut riittänyt.

 

Saneeraustehtävät eivät olleet helppoja, sillä niiden aikana jouduin toimimaan emoyhtiön – eli palkanmaksajani – kilpailijana!

 

******************

 

 

Yhdentoista vuoden mittaisen eläkevaarina olemisen jälkeenkin olen kiitollinen kaikesta työelämän aikana kokemastani, sillä monipuoliset työtehtävät antoivat rikkaita kokemuksia ja melkoisia näköalapaikkoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: K-ryhmä, Raision Tehtaat Oy, Oy Vehnä Ab, Raision Rehu Oy, Rehuraisio Oy, Raision Yhtymä, Raisio Oyj, Alfa-Rehu Oy, Liemirehu Oy, yrityksen saneeraaminen,

Nyt ollaan oikealla tiellä!

Maanantai 29.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Koronapassi ja sen kattava vaatiminen mahdollisimman monessa paikassa on keskeinen tie koronan hillitsemisessä.

 

Osallistuin eilen…

 

 

IMG_3842.JPG

 

…Tampere-talossa Taipaleenjoki-oopperan esitykseen katsojana.

 

 

Ilahduin, kun…

 

 

IMG_3830.JPG

 

…Tampere-talo on alkanut vaatia koronapassia sisäänpääsyn ehtona.

 

 

Saavuin paikalle suurimman ryntäyksen aikana, mutta koronapassien tarkastaminen ovensuussa ei juurikaa hidastanut sisäänpääsyä.

 

Minulla koronapassi on paperille tulostettuna ja siitä vastaanottovirkailija totesi minut kelvolliseksi saapumaan oopperaesityksen yleisöksi.

 

********************

 

 

Kiitokset Tampere-talon johdolle, sillä koronapassin vaatiminen lisää turvallisuutta ja on myös varmaa, että tuo menettely tulee lisäämään koronarokotusten ottamista.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona, koronapassi, Tampere-talo, Tampere-talo vaati koronapassin, koronapassi luo turvallisuutta,

Nykyajan tekniikka merkitsee, että ääntenlaskijoita kokouksissa ei tarvita!

Sunnuntai 28.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen Keskustan Pirkanmaan piirikokoukseen virallisena kokousedustajana ja nyt kommentoin kokouksemme teknistä toteuttamista äänestysten osalta.

 

Kokouksemme toteutettiin hybridikokouksena eli osa osanottajista oli henkilökohtaisesti paikalla ja osa etänä kotonaan.

 

Olin henkilökohtaisesti paikalla ja myös meille oli annettu ohjeet, että kokousvarustuksena pitää olla joko tietokone nettiyhteyksillä tai puhelin vastaavilla ominaisuuksilla.

 

Oli ennakoitavissa, että kokouksessa tehdään henkilövalintoja äänestäen ja sen vuoksi kokousjärjestäjät olivatkin varautuneet vaalitoimitusten suorittamiseen WEBROPOL-palvelulla.

 

Monien kokousjärjestelyiden osalta omaan kokemusta WEBROPOL-palvelun käyttämiseltä, mutta eilen oli ensimmäinen kerta, kun sain olla mukana sen avulla toteutetuissa vaalitoimituksissa.

 

WEBROPOL-palvelu osoittautui käteväksi, nopeaksi sekä toimintavarmaksi tavaksi toteuttaa vaalitoimitukset.

 

Kokoustilamme takaosassa oli kätevä nuorimies, joka tallensi tietojärjestelmään niiden henkilöiden nimet, joita ehdotettiin valittavaksi eri vaaleissa.

 

Ehdokkaiden nimien tallentamisen jälkeen ehdokaslistat toimitettiin WEBROPOL-järjestelmällä kokousosanottajien sähköposteihin ja äänestäminen saattoi alkaa.

 

Äänestämisessä ei aikaa paljon tuhraantunut ja vaalitulokset olivat valmiit muutamassa minuutissa.

 

Piirihallitukseemme oli ehdolla yli kaksikymmentä ehdokasta, mutta kun piirihallituksen koko on vain 16 henkilöä, niin WEBROPOL-systeemi piti huolen, että kunkin osanottajan listalla sai olla vain 16 henkilön nimet!

 

Yhdenkään osanottajan äänestystä ei tarvinnut siis hylätä sen vuoksi, että hänen äänestyslistallaan olisi ollut liikaa nimiä!

 

*****************

 

Täytyyhän tähänkin juttuun saada lisättyä yksi kuva ja…

 

 

IMG_3829.JPG

 

…se on tässä!

 

Vasemmalla virallinen kokousedustaja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen Tampereelta ja keskellä Petra Schulze Steinen sekä oikealla Pilvi Kärkelä; Petra sekä Pilvi valittiin piirihallitukseen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nykyajan tekniikka merkitsee että ääntenlaskijoita kokouksissa ei tarvita!, WEBROPOL, hybridikokous, Pirkanmaan Keskusta, Keskusta,

Pihamännyt tulivat tiensä päähän!

Lauantai 27.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Istutimme omakotitalotontillemme neljäkymmentä vuotta sitten muutaman mökkitontiltamme Viljakkalan Majajärveltä tuomamme männyntaimen.

 

Nyt ne ehtivät poistoikään, sillä niiden juuret jylläsivät piha-asfalttimme huonoon kuntoon ja joutuivat ”sadonkorjuulistalle”!

 

Parisen vuotta sitten poistimme tontiltamme yhden männyn sekä yhden koivun ja nyt oli vuorossa…

 

 

IMG_37882.JPG

 

 

IMG_3791.JPG

 

…kahden jäljellä olevan männyn poistaminen.

 

*********************

 

Hommasimme kaatohommiin tutun yrittäjän, jolla on asiaankuuluvat vakuutukset, sillä katualueella on omat riskinsä puiden kaatamiselle.

 

Hyvin ja hallitusti puut kuitenkin…

 

 

IMG_3794.JPG

 

 

IMG_3797.JPG

 

…kaatuivat, sillä kyseessä oli ammattimies.

 

 

IMG_3796.JPG

 

Pyysin kaatamaan pitkään kantoon, jotta saan itse tehdä varsinaisen ”juurimisen” eli hoitaa omalla moottorisahallani kannon ”maisemoinnin”!

 

 

IMG_3798.JPG

 

Neljässäkymmenessä vuodessa yhdestä männystä saa polttopuita pitkäksi aikaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pihamännyt, pihapuiden kaataminen,

"On sullakin ristinsä"

Perjantai 26.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Pääkonsuli ja kaikkien tuntema jääkiekkovaikuttaja…

 

 

IMG_3809.JPG

 

…Kalervo Kummola oli eilen haastateltavana ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

 

 

Olen jostakin vinkkelistä Kummolan kanssa saman näköinen ja olen siitä saanut ainakin kahdesti muistutuksen jääkiekko-otteluiden erätauolla miesten vessassa!

 

”Saatana, mitä tuo Kummola täällä tekee” –huudahdukset ovat tulleet tutuiksi vaikka olen käynyt korkeintaan kymmenkunnan jääkiekko-ottelun katsomossa.

 

 *****************

 

Olin joskus takavuosina silmälääkärin vastaanotolla Tampereella ja Kummola oli samalla asialla saman silmälääkärin puheilla.

 

 

 

IMG_3807.JPG

 

Mainitsin Kummolalle saamistani kommenteista ja Kummola kommentoi niitä näin:

 

”On sullakin ristinsä”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: "On sullakin ristinsä", Kalervo Kummola, yhdennäköisyys, yhdennäköisyys Kalervo Kummolan kanssa, Puoli seitsemän-ohjelma 25.11.2021,

Hieno päätös Mikkelin kaupunginhallitukselta!

Torstai 25.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Mikkelin kaupunginhallitus on 23.11.2021 päättänyt esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki tarjoaisi jatkossa tilaisuuksissaan vain kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

 

Hieno ja arvostettava linjaus!

 

Kaupunginhallitus esittää, että kaupunki luopuisi ulkomaisista ruuista ja suosisi lähiruokaa. Vain kahvi ja tee olisivat linjauksen ulkopuolella.

 

Linjaukset olisivat voimassa kaikissa kokouksissa, seminaareissa, työpajoissa, vastaanotto- ja edustustilaisuuksissa sekä yleisötilaisuuksissa.

 

Lisäksi Mikkelin kaupunki kieltää jatkossa kertakäyttöastiat.

 

******************

 

Mikkelin kaupunginhallituksessa on 11 jäsentä ja paikkajakauma on seuraava:

 

  • Keskusta 3

  • Kokoomus 3

  • SDP 2

  • Perussuomalaiset 2

  • Vihreät 1

 

Lopullisen päätöksen asiassa tekee Mikkelin kaupunginvaltuusto.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hieno päätös Mikkelin kaupunginhallitukselta!, Mikkeli, Mikkelin kaupunginhallitus, Mikkelin kaupunginvaltuusto, vain kotimaisia elintarvikkeita, kotimaiset elintarvikkeet,

Kriisien kautta on pakko kehittää uusia toimintatapoja!

Keskiviikko 24.11.2021 - -Esko Erkkilä-

En tiedä, että ovatko jotkut viisaat joskus todenneet tuon juttuni otsikossani toteaman totuuden, mutta nyt ainakin se saakoon julkistamisen.

 

Ensimmäisenä ja päällimmäisenä kriisin tuottamana toimenpiteenä tuon esille koronakriisin aikaansaamat etäpalaverit!

 

On selvää, että erilaiset etäpalaverit jäävät elämään myös koronakriisin jälkeen, sillä niillä on muutamien ongelmiensa ohella paljon positiivisia vaikutuksia.

 

Otan esimerkiksi omasta kalenteristani viime sunnuntain palaverit, joita minulla oli kolme eli alkaen klo 17.00, klo 18.00 ja klo 19.00.

 

On selvää, että en olisi pystynyt fyysisesti osallistumaan samana iltana kolmeen eri palaveriin, mutta teams-palavereina ne onnistuivat oikein hyvin – kiirettä toki oli!

 

********************

 

Mainitsin jo etäpalavereiden ongelmat ja suurin niistä on se, että erilaisten yhdistysten vallassaolijat suosivat niitä, sillä muutosten aikaansaaminen esimerkiksi vastuuhenkilöiden osalta on paljon vaikeampaan teams-palaverissa kuin tavanomaisessa kokouksessa.

 

 

Hybridikokoukset – osa paikalla ja osa osanottajista etänä – ovat välimuoto ja sellaisessa saan olla mukana tulevan viikonvaihteen aikana; saadaankohan tarvittavia muutoksia aikaan?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kriisien kautta on pakko kehittää uusia toimintatapoja!, etäpalaverit, teams, teams-palaverit, teams-neuvottelut, korona, hybridikokoukset,

Uskomattoman vahvoja uskossaan nuo koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuvat

Tiistai 23.11.2021 klo 8:22

On uskomaton kokemus, kun tapaa koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuvan kanssaihmisen!

 

Siinä ei paljon järki pakota päätä, kun rokotevastainen paasaa omaa kriittistä kantaansa.

 

Paasaa varmaan siihen saakka, kun kohtaa henkilökohtaisesti koronan.

 

Koronakriittiset sekoittavat uskomuksensa mm. sellaiseen järjestöelämään, jossa koronalla ei pitäisi olla mitään roolia – varokaa heitä!

 

*********************

Yhteiskuntamme pyrkii nyt avautumaan koronasta, mutta tulokset näyttävät heikoilta – ne näyttävät jopa pelottavilta, sillä koronatartunnat ovat kohonneet ”koronakampanjan” korkeimmalle tasolle.

 

Totesin muutama päivä sitten, että olemme Suomessa joutumassa Itävallan koronakriisin tapaiseen tilanteeseen ja siitä ovat seuraukset yhteiskunnan lähes täydellinen sulkeminen sekä pakolliset koronarokotukset.

 

Kauhukuvaksi maalaamani tilanne on nyt Suomessa lähestymässä ja niin on ehkä hyvä, sillä muuta ulospääsyä ei kai ole!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rokotekriittiset, korona, koronarokote,

Nuorissa on tulevaisuus!,

Maanantai 22.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Marraskuun 16. päivänä television tekstitelevisiossa oli mieluisa uutinen, jossa kerrottiin nuorten suhtautumisesta ”Loimaan kassaan” eli Yleisen työttömyyskassan suosion kasvamiseen.

 

IMG_3683.JPG

 

Uutisessa kerrottiin, että YTK:n uusista jäsenistä yli kolmannes on nyt alle 35- vuotiaita!

 

**************

 

Hoidin yli nelikymmenvuotisen työurani työttömyysturvani ensimmäisinä vuosina Agrologien työttömyyskanssan kautta, mutta kun siihen liittyi kaikenmaailman muiden alan jäseniä, niin vaihdoin YTK:n suojiin.

Näin jälkeenpäin on helppo jälkiviisaana todeta, että turhaan maksoin työttömyysturvastani "Loimaallekaan", sillä työurani aikana en ollut päivääkään työttömänä.

 

Maailmankuvaani ei sovellu ammattiyhdistysliikkeen tukeminen ja sen vuoksi liputin silloin ja liputan yhä ammattiyhdistysliikkeestä pesäeron tehneiden kaikkien toimijoiden puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuorissa on tulevaisuus, YTK, Loimaan kassa, Yleinen työttömyyskassa, ammattiyhdistysliikkeen työttömyyskassat,

Nyt on patoutunutta tarvetta tavata ihmisiä!

Sunnuntai 21.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Meneillään oleva ja ilmeisesti yhä paheneva koronatilanne on luonut ihmismieliin patoutunutta tarvetta kohdata muita ihmisiä.

 

Sain tästä tilanteesta henkilökohtaista kokemusta eilen, kun osallistuin apupoikana Hämeenkyrössä Lavajärven Päivölässä järjestettyihin Joulumyyjäisiin.

 

Myyjäisistä kerrottiin vaatimattomalla ilmoituksella paikallislehdessä, mutta minäkin tehostin mainostamista omilla netti- sekä fb-sivuillani.

 

Olin liikenteessä varhain ja pääsin kiinnittämään…

 

 

IMG_3765.JPG

 

…tienvarsijulisteet maantie 2773:n varteen Päivölän kohdalle.

 

****************

 

Minulla, Rouvalla ja myös muilla myyjillä oli suuri epävarmuus, että uskaltavatko kansalaiset tulla myyjäisiin, mutta pelkomme oli aiheeton, sillä Päivölän juhlasali täyttyi ostavasta yleisöstä ääriään myöten heti aamukymmeneltä!

 

*************

 

IMG_3756.JPG

 

Kauppa kävi hyvin ja esimerkiksi Rouvan myyntipöydältä jäi myymättä ainoastaan punajuuria!

 

 

Toivottavasti suosittujen yleisötilaisuuksien varjopuolena eivät ole runsastuvat koronatartunnat!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt on patoutunutta tarvetta tavata ihmisiä!, Joulumyyjäiset, Hämeenkyrö, Lavajärvi, Päivölä, Lavajärven Päivölä, Korona, yleisötilaisuudet,

Tervetuloa tänään klo 10.00 - 13.00 Lavajärven Päivölään!

Lauantai 20.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrön Lavajärvellä sijaitsee Lavajärven Maamiesseuran omistama seurantalo Päivölä.

 

Päivölässä järjestetään tänään myyjäiset ja Rouva on hyvin valmistautuneena osallistumassa noihin myyjäisiin myyjänä.

 

Olen eilen mukana valmisteluissa ja seuraavassa muutamia kuvia niistä tuotteista, jotka tänään ovat Rouvan myyntipöydällä:

 

 

IMG_3749.JPG

 

Taateli-mallasleipä

 

 

IMG_3748.JPG

 

Vanhanajan lusikkaleivät

 

 

IMG_3747.JPG

 

Majajärvellä kasvatettu punasipuli

 

 

IMG_3745.JPG

 

Samassa paikassa kasvatettu sipuli

 

 

IMG_3741.JPG

 

Valkosipulipatonki

 

 

IMG_3710.JPG

 

Palsternakka

 

 

IMG_36912.JPG

 

Tyrnimarmeladi

 

 

IMG_3742.JPG

 

Hinnat eivät päätä huimaa!

 

 

Tervetuloa Päivölään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lavajärven Päivölä, Päivölän myyjäiset, Lavajärvi, Päivölä,

Tänään on Sininen Päivä!

Perjantai 19.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Marraskuu on omistettu eturauhassyövälle ja tuohon sairauteen liittyvä kampanja huipentuu tänään vietettävään Siniseen päivään!

 

Eturauhassyöpä on suomalaisten yleisin syöpä, johon sairastuu vuosittain yli 5 000 ja kuolee yli 900 miestä.

 

Lähes yhtä yleisin syöpä on naisten rintasyöpä, sillä niiden esiintymisessä on vuosittain vain n. satakunnan tapauksen ero.

 

Eturauhassyövän kuolleisuus on suurempi kuin rintasyövän.

 

Vaikka eturauhassyöpää on totuttu pitämään vanhojen miesten tautina, se on työikäistenkin miesten yleisin syöpä. 

 

*******************

 

Eturauhassyöpä on tuttu minullekin, sillä sain siitä diagnoosin loppuvuonna 2001.

 

Pääsin leikkaukseen marraskuulla sen jälkeen toipuminen alkoi.

 

Toipuminen sujui hyvin, sillä osallistuin Finlandia-hiihtoon jo vuoden 2002 helmikuun viimeisessä viikonvaihteessa - …

 

 

IMG_3732.JPG

 

…tässä mitalini tuosta hiihdosta!

 

Tuo mitali on ensimmäinen eturauhassyöpäni jälkeisistä yhdeksästä Finlandia-hiihtomitalista!

 

*******************

 

Ihmettelen suuresti, että ns. asiantuntijat eivät vieläkään puolusta niitä hankkeita, jotka tähtäävät eturauhassyövän varhaishavaitsemiseen.

 

Olen elävä esimerkki eturauhassyövän varhaistoteamisen merkityksestä, kun tarkastellaan riittävän varhain aloitettujen hoitotoimenpiteiden merkityksestä taudin taittamisessa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sininen Päivä, eturauhassyöpä, PSA-koe, rintasyöpä, Finlandia-hiihto, Pirkanmaan Syöpäyhdistys, Syöpäyhdistys,

"Miksi se joka tekee eniten, saa vähiten?"

Torstai 18.11.2021 - -Esko Erkkilä-

MTK toteutti eilen valtakunnallisen kampanjan maatalouden kannattavuuskriisin johdosta.

 

MTK-Pirkanmaa toteutti kampanjan omalta osaltaan Tampereen keskustassa Jugendtorilla ja olin paikalla.

 

Mielenilmaus toteutettiin siten, että kansalaiset saivat 2,5 kiloa perunoita sekä kymmenen kananmunaa sillä hinnalla, joka niistä yhteensä maksetaan tuottajalle…

 

IMG_3698.JPG

 

… – tuo hinta oli kahdesta tuotteesta yhteensä yksi euro!

 

 

Mielenilmauksessa oli vahva panos viljakkalalaisilla, sillä…

 

 

IMG_3703.JPG

 

…”oman kylän” Jukka Niittyoja toimii MTK-Pirkanmaan puheenjohtajana ja toinen viljakkalalainen oli…

 

 

IMG_3696.JPG

 

…kananmunantuottaja Ento Oino, joka on jo kolmannen polven kananmunantuottaja Viljakkalasta.

 

Tunsin vallan hyvin Enton vaarin Lauri Oinon ja vielä paremmin hänen isänsä Ari Oinon – Ari laati aikoinaan monena vuonna Maatalousyhtymä Erkkilän veroilmoituksenkin.

 

********************

 

MTK:n mielenilmaus sai myös median kiinnostumaan tuottajien ahdingosta, sillä illan uutislähetyksessä…

 

 

IMG_3715.JPG

 

…Jukka Niittyoja sekä…

 

 

IMG_3721.JPG

 

…Ento Oino pääsivät kertomaan maataloustuottajain ahdingosta!

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: "Miksi se joka tekee eniten saa vähiten?" MTK, MTK-PIrkanmaa, Jukka Niittyoja, Ento Oino, Viljakkala,

Vanhemmat kirjoitukset »