Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

SDP vetää neuvotteluja

Keskiviikko 26.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalien tuloksissa Tampereella suurimmaksi ryhmäksi nousi SDP.

 

 

Se merkitsi, että SDP pyrkii muodostamaan valtakoalition, joka hallisisi kaupunkia seuraavat neljä vuotta.

 

 

SDP valitsi pormestariehdokkaakseen Lauri Lylyn ja neuvotteluja valtakoalition muodostamiseksi käydään nyt hänen johdollaan.

 

 

********************

 

 

 

 

Aamulehti julkaisi neuvotteluista kuvan sähköisessä versiossaan maanantaina 24. päivänä huhtikuuta. Kuvassa Keskustan neuvotteluryhmä keskusteluissa SDP:n kanssa.

 

 

 

IMG_8876.JPG

 

 

Sama kuva oli Aamulehden printtiversiossa eilen ja nyt kuvatekstissä oli mainittu nimi nimeltä myös Keskustan neuvottelijat.

 

 

 

*******************

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen mukana Keskustan neuvotteluryhmässä.

 

 

Muut neuvotteluryhmämme jäsenet ovat minusta vasemmalle kunniapuheenjohtajamme Matti Kaperi, nykyisen valtuustoryhmämme puheenjohtaja Matti Järvinen sekä uuden valtuustoryhmämme puheenjohtaja Jouni Ovaska.

 

 

Neuvottelut käydään siis SDP:n johdolla ja on luonnollista, että vain SDP kommentoi neuvottelujen etenemistä.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 9.4.2017, Kuntavaalien suurin puolue Tampereella oli SDP, Kuntavaalien suurin puolue Tampereella, Matti Kaperi, Matti Järvinen, Jouni Ovaska, Lauri Lyly, pormestariehdokas Lauri Lyly, Pekka Salmi, Atanas Aleksovski, Harri Sandell,

Jokohan tänään hieman helpottaa?

Tiistai 28.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Puolueiden pitää tänään jättää 9.4.2017 järjestettävien kuntavaalien ehdokaslistat kuntin keskusvaalilautakunnille.

 

 

Aikaraja on klo 16.00, mutta olen varannut Tampereen Keskustalle ajan klo 13.00 ja silloin jätämme listamme Tampereen keskusvaalilautakunnalle.

 

 

En ole ”ensimmäistä kertaa pappia kyydissä”, sillä olin jättämässä ehdokaslistaamme myös edellisiin kuntavaaleihin, joita vielä silloin kutsuttiin kunnallisvaaleiksi.

 

 

Viime viikonlopun tienoo ja eilinen päivä olivat tosi kiireisiä, sillä monet ehdokasehdokkaat olivat jättäneet ehdokashakemuksensa tekemisen viime tinkaan.

 

 

Kirjoitan näitä rivejä maanantaina 27.2.2017 illan hämärtyessä ja en tiedä, että montako ehdokasta olemme saaneet vielä tänään. Sen tiedän, että myöhäisillan ja tänään aamutuimaan on vielä puolenkymmentä neuvonpitoa, että josko Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella!

 

 

Puhelimeni soi eilen taukoamatta, kun kunnallisjärjestömme ehdokashankkijat soittelivat ja kertoivat hyvistä saavutuksistaan – toki joukkoon mahtui myös sellaisia, että ei tällä kerralla, mutta sitten neljän vuoden kuluttua!

 

 

Sähköpostiviestit ovat myös suihkineet niin, että gmailissani on ollut jatkuvasti lukemista odottavia viestejä.  Facebook ja sen yksityisviestit ovat erityisesti nuoremman väen suosiossa ja ne ovatkin kätevä tapa pitää yhteyttä näissäkin asioissa.

 

 

Tänään ehdokashankinnassa on vielä tiukka loppurutistus ja sitten klo 13.00 ehdokaslistayhdistelmän luovuttaminen keskusvaalilautakunnalle.

 

 

Tiedän, että vaalikiireet eivät suinkaan pääty, mutta niiden luonne muuttuu tänään ehdokashankinnasta varsinaisen vaalikampanjan toteuttamiseen.

 

 

Ei olis kymmenenkään vuotta sitten uskonut, että pääsen (= joudun) mukaan tämmöiseen menoon!!

 

 

Mielenkiintoista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 9.4.2017, keskusvaalilautakunta, ehdokaslistojen, ehdotus puolueen ehdokaslistaksi,

Maakuntauudistus etenee

Maanantai 30.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Ennen viime eduskuntavaaleja Keskusta esitti kaksi suurta vaaliteemaa eli

 

 

Suomi kuntoon

 

 

ja

 

 

Kotikunta-maakuntahallinnon aikaansaaminen

 

 

Kevään aikana tulee hallitustaipaleen puolivälin tarkastelu ja jo nyt voidaan todeta, että molemmat Keskustan vaalitavoitteet ja vaalilupaukset ovat edenneet.

 

 

 

Suomi ollaan saamassa kuntoon taloudellisesti, mutta myös henkisesti.

 

 

Maakuntauudistuksen osalta kaikki ovat ainakin henkisesti hyväksyneet kotikunta-maakuntamallin ja nyt onkin tärkeää, että siihen liittyvät lakimuutokset saadaan eduskunnan käsittelyyn ennen juhannusta.

 

 

Huhtikuun kuntavaalit ja kotikunta-maakuntamallinen hallintouudistus liittyvät toisiinsa tiiviisti, sillä kuntavaalien tuloksen perusteella maakuntiin luodaan väliaikainen hallinto-organisaatio, joka valmistelee varsinaista maakuntahallintoa.

 

 

Huhtikuun kuntavaaleissa on tärkeää, että kotikunta-maakuntamallia ajaneet tahot saavat riittävän mandaatin kansalta, jotta maakuntauudistus sitten aikanaan etenee joutuisasti.

 

 

 

 

IMG_6877.JPG

 

 

Oli eilen mielenkiintoista kuunnella Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvista, kun hän totesi, että nyt kuntavaaleissa ja sitten tammikuussa 2018 maakuntavaaleissa saataisiin valittua samoja henkilöitä kunnanvaltuustoihin ja maakuntavaltuustoihin.

 

 

Kurvinen totesi, että tämä helpottaisi maakuntauudistuksen läpivientiä uudistuksen murrosvaiheessa.

 

 

Nyt siis huhtikuun kuntavaaleissa äänestyskopin hiljaisuudessa ääniä Keskustan kuntavaaliehdokkaille!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntauudistus, soteuudistus, kuntavaalit 9.4.2017, Keskustan vaalitavoitteet eduskuntavaaleissa 2015, Suomi kuntoon, kotikunta-maakuntamalli, kotikunta-maakuntahallinto,

"Kuluttajien luottamusindikaattori on noussut kuin kotka siivilleen"

Lauantai 28.1.2017 - -Esko Erkkilä-

On mieluisaa toistaa eilen julkisuudessa kerrottua uutista, jossa todettiin kuluttajilla nyt olevan vankka luottamus Suomen talouteen ja Suomen talouden nousuun.

 

 

 

IMG_6854.JPG

 

 

Olin eilen illalla eräässä palaverissa, jossa palaverihuoneessa oli televisio.

 

Palaveri oli alkamassa klo 17.00 ja odotellessani muita osanottajia avasin television ja vilkaisin tekstitelevisiota.

 

 

Ensimmäisenä uutisena oli ruudullinen positiivista maamme taloudesta.

 

 

Tuli etsimättä mieleen, että tämäkin positiivinen uutinen tulee vauhdittamaan Keskustan tilannetta huhtikuun kuntavaaleissa.  On varmaa, että Suomen talouden näin nopea vauhdittuminen positiiviseen suuntaan rohkaisee monia äänestämään kuntavaaleissa Keskustaa. 

Positiiviset talousuutiset rohkaisevat kansalaisia ryhtymään Keskustan kuntavaaliehdokkaiksi - vielä mahtuu listoille!

 

 

Keskustan teemana viime eduskuntavaaleissa oli ”Suomi nousuun” ja nyt näemme, että emme luvanneet liikaa.

 

 

Keskustavetoinen hallitus on selkeillä toimenpiteillään saanut Suomen nousuun yllättävänkin nopeasti

 

 

On selvää, että talouden nopea kohoaminen on myrkkyä hallituksen toimia arvosteleville, sillä arvostelijat olisivat suoneet, että Suomen rypeminen talousahdingossa olisi jatkunut.

 

 

Vaikka Suomi nyt on saatukin nousuun, on koko ajan oltava valppaana.  Britannian ero Euroopan Unionista ja Yhdysvaltain uuden presidentin arvaamattomuus ovat tekijöitä, jotka saattavat mullistaa orastavan talouskasvun nopeastikin.

 

 

Poliittisen elämän pysyminen vakaana on nyt kaikkien etu.

 

 

Veneen keikuttaminen olisi nyt pahinta mitä voisimme tehdä. 

 

Toivon, että me kaikki tiedostaisimme tämän ja että tukisimme vakaan tilanteen jatkumista.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuluttajien luottamusindikaattori on noussut kuin ktka siivilleen, kuluttajien luottamus, luottamusindikaattori, Keskustan kuntavaaliehdokkaat, kuntavaalit 9.4.2017,

Huhtikuun 9. päivänä valittavat valtuutetut eivät päätä sotesta eivätkä taitetusta indeksistä

Sunnuntai 22.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalit lähestyvät, sillä ne järjestetään jo 9.4.2017.

 

 

Vaalitaistelu on käynnistynyt ja on hupaisaa seurata, että eräät tahot petaavat valintaansa sellaisilla asioilla, joihin ei ole pienintäkään vaikutusvaltaa kunnanvaltuutetuilla tai kaupunginvaltuutetuilla.

 

 

Ammattiyhdistysliikkeen piiristä kuuluu kerrankin järkeviä, kun Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ihmettelee oppositiota, joka on lähdössä kuntavaaleihin sote edellä.

 

 

Luukkainen viittaa ihmettelyssään Kuntalehden artikkeliin, jossa kerrotaan opposition ajavan kuntavaaleihin voimakkaasti sote-teemalla.

 

 

Mainitussa artikkelissa mainitaan nimeltä kuntavaaleihin sote-teemalla ratsastavina RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden kansanedustaja Touko Aalto.

 

 

Tiedoksi oppositioedustajille, että soteasiat siirtyvät kunnilta maakuntien vastuulle 1.1.2019 ja siirtoon ei ole mitään mahdollisuuksia puuttua kunnanvaltuustoilla tai kaupunginvaltuustoilla – ei varsinkaan oppositiopuolueiden valtuutetuilla!

 

 

Toinen harhakuvitelma on niillä kuntavaaliehdokkailla, jotka taittavat peistä eläkeläisten taitetulla indeksillä.

 

 

On totta, että SDP:n entinen kansanedustaja Kimmo Kiljunen yrittää elämöidä eläkeläisten taitetulla indeksillä ja sen muuttamisella nykyisestä niin, että eläkkeen määrä määräytyisi enemmän palkkojen painoarvon suuntaan.

 

 

Turhaa elämöinti kuitenkin tämäkin kuntavaaliehdokkailta, sillä huhtikuussa valittavilla valtuutetuilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta puuttua taitettuun indeksiin. Ei varsinkaan oppositiopuolueiden kuntavaltuutetuilla ja vielä vähemmän niiden ryhmien ehdokkailla ja valtuutetuilla, joilla ei ole lainkaan edustusta Arkadianmäellä!

 

 

Kuntavaaleissa kannattaa tutkailla kuntavaaliehdokkaiden ammattia, sillä ne hyötyisivät taitetun indeksi korjaamisesta SDP:n Kimmo Kiljusen haluamaan suuntaan, joilla on suuri eläke; olen huomannut, että korkean eläkkeen – yli 4.000 euroa kuukaudessa – omaavat ovat innokkaimmat puolestapuhujat Kiljusen eläkeremontille.

 

 

Sote-uudistukseen pystyy hieman ottamaan kantaa maakuntavaaleissa vuoden 2018 tammikuussa ja taitettuun eläkeindeksiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa – malttakaa intoilijat ja muistakaa tämä äänestäjät!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit 9.4.2017, soteratkaisu, taitettu indeksi, soteratkaisulla elämöinti, taitetulla indeksillä elämöinti, Kuntalehti,

MTK:n traktorimarssilla saatiin paljon aikaan

Sunnuntai 11.12.2016 - -Esko Erkkilä-

Olin mukana MTK:n traktorimarssilla Helsingin Senaatintorilla 11.3.2016.

 

 

Maataloustuottajien suurmielenosoitukseen osallistui yli 5.000 viljelijää ja 700 traktoria.

 

 

Viestimme otettiin vakavasti ja siitä kertoo jo sekin, että paikalla olivat pääministeri Juha Sipilä, silloinen valtiovarainministeri Alexander Stubb sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

 

 

Traktorimarssi sai yleisen hyväksynnän, sillä ruoka on niin lähellä jokaista suomalaista, että sen tuottamisen ongelmista ovat kaikki suomalaiset kiinnostuneita.

 

 

Suurmielenosoituksesta tällä saitilla kertovat raporttini löytyvät, kun googlaa ”Esko Erkkilä traktorimarssi”.

 

 

Mitäkö traktorimarssista jäi käteen?

 

 

Siitä jäi viljelijöille paljonkin ja saimme kuulla traktorimarssin tuloksista yhteenvedon perjantaina 9.12.2016 pidetyssä MTK-Pirkanmaan syyskokouksessa.

 

 

 

mtk1.jpg

 

 

En toista oheisessa kuvassa yksilöityjä tuloksia, mutta totean niiden olevan yhteisarvoltaan yli 90 miljoonaa euroa.

 

 

Kiitokset MTK:lle traktorimarssin järjestämisestä, sillä se havahdutti päättäjät tajuamaan sen tilanteen, johon elintarvikkeidemme alkutuotantoa oltiin ajamassa.

 

 

Kiitokset myös Juha Sipilän johtamalle hallitukselle, joka osasi nähdä ”ajan merkit” ja ryhtyi toimenpiteisiin suomalaisen ruuantuotannon alasajon lopettamisessa.

 

 

Kuntavaalit 9.4.2017 ovat seuraava virstanpylväs, jolloin jokaisen suomalaisen velvollisuus on äänestyskopin hiljaisuudessa tehdä sellaisia päätöksiä, että suomalaisen ruuantuotannon edellytykset turvataan.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MTK, MTK-Pirkanmaa, traktorimarssi, traktorimarssi 11.3.2016, MTK:n traktorimarssi, pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Alexander Stubb, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, kuntavaalit 9.4.2017,

Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta!

Tiistai 15.11.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n syyskokous torstaina 10.11.2016 oli hieno kokemus, sillä kokous oli keskusteleva, sopuisa ja eteenpäinkatsova.

 

 

Sääntöjen mukaan syyskokouksen puheenjohtajana toimii kunnallisjärjestön puheenjohtaja eli se tiesi minulle lähes viisituntisen kokouksen puheenjohtajuutta.

 

 

Lämmitti, kun sain kokouksen jälkeen muutaman kommentin, että olin onnistunut kokouksen puheenjohtajana hyvin.

 

 

Henkilövalinnat ovat aina syyskokousten suola ja niin myös meidän kokouksessamme.

 

 

 

kj1.jpg

 

 

On mukava todeta, että puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja kunnallisjärjestön sihteerin valinnassa syyskokouksemme oli yksimielinen.

 

 

Varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Juva, sihteeriksi Raija Moilanen ja sain kolmannen vuoden jatkopestin kunnallisjärjestömme puheenjohtajaksi.

 

 

 

kj2.jpg

 

 

Syyskokouksemme lopuksi uusi johtokunta kokoontui yhteiskuvaan ja tässä eturivissä vasemmalta Raija Moilanen, Johannes Jonov, Aino-Riikka Simula ja Raija Kytöharju.

 

 

Takarivissä vasemmalta lukien minun rinnallani kunnallisjärjestömme kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi, Toivo Aura, Matti Järvinen, Joonas Soukkio, Lotta Järvinen, Vilhartti Hanhilahti, Tero Saarinen ja Mikko Kriikku.

 

Kuvasta puuttuu uusi varapuheenjohtajamme Antti Juva ja kuvassa oleva Joonas Soukkio ei ollut edes ehdolla, mutta hänet valittiin pari päivää myöhemmin Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallituksen jäseneksi – Joonas ryhtyy mitä ilmeisimmin meillä hoitamaan sähköistä maailmaa!

 

 

Vuosi 2017 tulee olemaan vahva vaalivuosi, sillä huhtikuussa järjestettävien kuntavaalien lisäksi ensi vuonna on tehtävä vahvasti töitä tammikuussa 2018 järjestettävien presidentinvaalien tiimoilta ja varsinkin maakuntavaalien tiimoilta, jotka järjestetään samana päivänä kuin presidentinvaalien ensimmäinen kierros eli 28.1.2018!

 

 

Työtä siis riittää ja kaikkien vaalien osalta Keskustan näkymät ovat valoisat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta Tampereella, Tampereen Keskusta, Kokemusta ja nuoruutta, kuntavaalit 9.4.2017, presidentinvaalit 28.1.2018, maakuntavaalit 28.1.2018,

Kolme kovaa K-kirjaimella alkavaa tahoa pelastavat Tampereen ratikalta

Perjantai 7.10.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskusta,

Kummola

 

ja

 

Kuntavaalit,…

 

 

…nämä kolme kovaa, jotka pystyvät pelastamaan Tampereen ratikalta!

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johdonmukainen linja tamperelaisten parhaaksi on saanut ja saa yhä edelleen vaikutusvaltaisia sekä järkeviä ihmisiä puolelleen Tampereen ratikka-asiassa.

 

 

Pääkonsuli Kalervo Kummolan mielipidekirjoitus avasi padot julkisessa keskustelussa järkevien vaihtoehtojen puolesta.

 

 

Kummola ehdotti aikalisän ottamista ratikka-asiassa ja se näyttää nyt myös toteutuvan, sillä Tampereen kaupunginhallitus laittoi koko ratikka-asian pöydälle 26.9.2016 pitämässään maratonkokouksessa.

 

 

Kummola esitti mahdolliselle ratikkalinjaukselle uutta linjausta ja kannatan lämpimästi Kummolan ajatusta, jos ratikka joskus Tampereelle olisi mahdollista rakentaa.

 

 

Oleellista Kummolan ehdotuksessa oli se, että ratikasta päättäminen siirrettäisiin 9.4.2017 valittavalle uudelle kaupunginvaltuustolle – tässä on todellista järkeä, sillä tamperelaiset saisivat kevään kuntavaaleissa valita päättäjiksi ne, jotka ovat toteuttamassa kuntalaisten tahtoa.

 

 

Näin päästäänkin siihen viimeiseen K-kirjaimeen eli Kuntavaalit 2017!

 

 

Kuntavaaleista 9.4.2017 pitää antaa muodostua todelliset ratikkavaalit, sillä on väärin, jos vanha ja eri vaaliteemojen mukaan valittu kaupunginvaltuusto päättäisi tulevien vuosien miljardihankkeesta eli ratikasta!

 

 

Toistan kolme ratikka-asian ratkaisevaa tekijää:

 

 

Keskusta, Kummola ja Kuntavaalit!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Kummola, Kalervo Kummola, pääkonsuli Kalrvo Kummola, Kuntavaalit, Kuntavaalit 9.4.2017, Kuntavaalit 2017, Kuntavaalit 2017 Tampereella, Kuntavaalit ovat ratikkavaalit, Ratikkavaalit, Tampereen ratikkavaalit