Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Miksi ihannoidaan vain naisten ja nuorten ehdokkaiden osuutta vaaleissa?

Torstai 15.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Maassamme järjestettiin viime huhtikuussa kuntavaalit.

 

 

Kuntavaalien jälkeen tammikuussa olivat presidentinvaalit ja ensi syksynä järjestetään maakuntavaalit.

 

 

Vuoden 2019 keväällä järjestetään eduskuntavaalit ja pian niiden jälkeen eurovaalit.

 

 

Vaaleja siis riittää!

 

 

*****************

 

 

Puolueet etsivät parhaillaan ehdokkaita maakuntavaaleihin ja sieluni silmin näen, että kohtapuoliin eri puolueet alkavat kertomaan julkisuuteen, että kuinka hyvin ne ovat saaneet maakuntavaaleihin naisehdokkaita ja nuoria ehdokkaita.

 

 

Eipä siinä mitään pahaa, mutta puolueiden välisessä tiedotuskilpailussa unohdetaan kertoa varttuneen väen osuus ehdokkaista.

 

 

Maakuntavaaleissa jos missä, kaikilla puolueilla on mielestäni suuri tarve saada ehdokkaikseen kokeneita ja koko maakunnan tuntevia ehdokkaita.

 

 

Varttuneet ja kokeneet ehdokkaat tuntevat elämänkokemuksensa perusteella maakuntien tilanteet, tarpeet ja kehityskohteet.  Toki nuorillakin on paikkansa maakuntavaaliehdokkaina, mutta heille ei ole ymmärrettävistä syistä ehtinyt kertyä maakunnallista näkemystä asioiden hoitamisesta.

 

 

Ehdotan, että eri puolueet lisäävät jatkossa tiedostusaineistoonsa 60 + -vuotiaiden maakuntavaaliehdokkaiden osuuden ehdokasmäärästään.

 

 

Varttuneen väen osuus lähentelee monilla alueilla neljäsosaa alueen väestöstä ja on puolueiden etu, että esimerkiksi 60 + -ikäisten maakuntavaaliehdokkaiden osuus ja lukumäärä kerrotaan julkisuuteen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuorten ehdokkaiden osuus, Naisehdokkaiden osuus, Varttuneen väestön osuus ehdokkaista, maakuntavaalit 2018, Kuntavaalit 2017, Eduskuntavaalit 2019, eurovaalit,

Eihän vaan roolit heitä häränpyllyä?

Tiistai 5.9.2017 - -Esko Erkkilä-

On aika, jolloin viime kuntavaalien tuloksena valitut luottamushenkilöt aloittelevat toimintaansa valtuutettuina, lautakuntien ja johtokuntien sekä erilaisten neuvostojen ja toimikuntien jäseninä.

 

 

Nyt luottamushenkilöiden joukossa on paljon uusia luottamushenkilöitä ja näin pitää ollakin, sillä muuten kansalaisten vaaleissa ilmaisema tahto ei täyty.

 

 

Luottamushenkilöiden kouluttaminen vastuulliseen tehtäväänsä on juuri nyt ajankohtaista toimintaa kunnissa ja kaupungeissa.

 

 

Erilaisissa seminaareissa, koulutustilaisuuksissa sekä symposiumeissa luodaan kunnalle visioita, strategioita ja tulevaisuuden suuntaviivoja.

 

 

Hyvä näin, mutta kaikissa noissa seminaareissa, koulutustilaisuuksissa ja symposiumeissa on se valuvika, että ”opettajina” niissä ovat ne samat virkamiehet, jotka ovat jo monet vaalikaudet olleet kuntien palveluksessa ja todellisuudessa johtaneet kuntaa.

 

 

Kansalaiset ovat vaaleissa ilmaisseet haluavansa muutosta ja valinneet päättäjiksi uusia henkilöitä.

 

 

Miksi vanhojen ja kaavoihin kangistuneiden virkamiesten sallitaan kouluttaa luottamushenkilöitä?

 

 

Vaalien jälkeen luottamustehtäviin valittujen luottamushenkilöiden pitäisi kouluttaa virkamiehiä eikä virkamiesten luottamushenkilöitä, sillä muuten asiat heittävät häränpyllyä ja entinen meno jatkuu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luottamushenkilöt, uudet luottamushenkilöt, kuntavaalit 2017, luottamushenkilöiden kouluttaminen, luottamushenkilöiden koulutus,

Kuntavaalikiireet eivät suinkaan päättyneet äänestystuloksen saamiseen!

Tiistai 11.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Monet saivat kuntavaalit kohdaltaan päätökseen sen jälkeen, kun vaalitulokset tulivat julkisuuteen.

 

 

Kuntavaalipäivän jälkeinen päivä eli eilinen oli kohdaltani ehkä vilkkain kuntavaalien talkoopäivä ja se oli kokemuksena kieltämättä myös hyvin monipuolinen.

 

 

Aluksi kiirehdin ennen aamukahdeksaa vaalimökille ja tarkoitukseni oli ”laittaa kahvit tulelle”, jotta olisimme voineet tarjota tamperelaisille kiitoskahvit hyvän kuntavaalituloksemme kunniaksi.

 

 

Kahvitarjoilu ei kuitenkaan onnistunut, sillä ”kaupungin miehet” olivat ehtineet katkaisemaan sähköt vaalimökeiltä!

 

 

Siivosin vaalimökiltä tavaraa ja esitteitä peräkärryyni roskasiiloon toimittamista varten.

 

 

*************************

 

 

Aamukymmeneltä piti laittaa pikkutakki päälle ja kiirehtiä Virastotalolle yhtenä Keskustan edustajana kuulemaan Tampereen suurimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n informaatiota, että miten edetään kuntavaalien jälkeen.

 

Kiitokset SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovskille selkeistä nuoteista, jotka hän antoi asioiden jatkolle.

 

 

**************************

 

 

Informaatiotilaisuuden jälkeen työvaatteet taas niskaan ja vaalimökin siivouksen jatkamista sekä nitojan niittien poistamista vaalimökin ulkoseiniltä.

 

 

Peräkärrykuormallinen roskia ja kuntavaaliesitteitä roskasiilon kautta kohti Tarastenjärven hyötyvoimalaa!

 

 ******************

 

Iltapäivällä olikin vuorossa kuntavaalien ulkomainosjulisteiden kerääminen julistetelineistä yhdessä Timo Vuohensillan kanssa – ajomatkaa kertyi satakunta kilometriä!

 

 

 

IMG_8478.JPG

 

 

Tampereella on vaalien ulkomainostelineitä 18 kappaletta eri puolilla kaupunkia ja tässä Multisillassa oleva ulkomainos, jonka heitin peräkärryyni joskus  iltapäiväviiden tienoilla.

 

 

Monipuolinen kymmentuntinen talkoopäivä alkoi olla lopuillaan!

 

Kuntavaaleihin liittyvät talkootyöt jatkuvat tänään heti aamutuimaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017 Tampereella, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta Tampere, talkootyö, kuntavaalien ulkomainosjulisteet, talkootyö kuntavaaleissa 2017 Tampereella,

Kuntavaalit ovat lähivaalit

Maanantai 27.3.2017 - -Esko Erkkilä-

En varmaan ole ainoa, joka ihmettelee ja kummastelee, kun monet kuntavaaliehdokkaat horisevat turuilla, toreilla ja somessa oman erinomaisuutensa perusteluina asioista, joita ei vähimmässäkään mielessä päätetä kunnan- tai kaupunginvaltuustoissa.

 

 

Taitettu indeksi ja sote-ratkaisuun liittyvät yksityiskohdat ovat suosituimmat aiheet, joita kyseiset ehdokkaat käsittelevät.

 

 

Miellän kuntavaalit lähivaaleiksi ja sen myötä pyrin vaatimattomassa vaalikampanjassani keskittymään asioihin, jotka koskettavat asukkaiden jokapäiväisiä askareita.

 

 

Laadin lyhyen monisteen, jonka sanoman kohdistan sen omakotitaloalueen asukkaille, jossa omakin omakotitaloni sijaitsee.

 

Tässä monisteeni keskeinen sisältö:

 

 

 

*****************************

 

 

 

 1. On huolehdittava, että omakotitalotonttien vuokrat pysyvät kohtuullisina myös nykyisen vuokra-ajan päättymisen jälkeen – nykyiseen vuosivuokraan ei saa tulla nollaa summan perään!

 2. On huolehdittava, että Lempääläntien ja Automiehenkadun risteyksen tienoille suunnitteilla oleva ”Peltolammin hyvinvointikeskus” palvelee Palokallion alueen asukkaita ja että sen rakennustyöt eivät aiheuta lähiluonnollemme ongelmia.

 3. On huolehdittava, että moottoritien itäpuolella Palokallion ja Multisillan kohdalla sijaitsevan Lahdesjärven työpaikka-alueen lähiaikoina alkavat louhinnat ja räjäytystyöt pystytään minimoimaan sellaisiksi, että ne eivät tuhoa kotejamme.

 

Kiitokset Palokallion Omakotiyhdistys ry:lle, jonka vaikuttamistyön tuloksena saimme Lahdesjärven louhintamäärät alle puoleen kaupungin alkuperäisistä suunnitelmista – sain olla mukana vaikuttamassa!

 

 

Esko osaa huolehtia, hän uskaltaa huolehtia ja häneen voi huolehtijana luottaa!

 

 

**************************

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit ovat lähivaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 9.4.2017, taitettu indeksi, Peltolammin hyvinvointikeskus, Lahdesjärven työpaikka-alue, räjäytysvahingot, omakotitalotonttien vuokrankorotukset,

Tänään alkaa uusi vaihe!

Keskiviikko 1.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Puolueet jättivät eilen kuntavaalien ehdokaslistansa kuntien keskusvaalilautakunnille.

 

 

Sain olla Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vaaliasiamiehenä, kun yhdessä kunnallisjärjestömme varapuheenjohtajan Antti Juvan kanssa jätimme Tampereen Keskustan ehdokaslistan keskusvaalilautakunnalle.

 

 

 

IMG_7516.JPG

 

 

Varsinainen ehdokaslistan luovuttaminen keskusvaalilautakunnalle oli leppoisa hetki ja tilaisuuden lopuksi hymy oli herkässä meillä luovuttajilla kuin myös keskusvaalilautakunnan jäsenillä.

 

Oikealta keskusvaalilautakunnan apulaissihteerit Tanja Welin ja Teemu Jokinen sekä keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa.

 

Vasemmalla rinnallani on Antti Juva.

 

 

 

Tampereen keskusvaalilautakunta ja sen toiminta tulivat minulle tutuiksi, kun olin keskusvaalilautakunnan jäsen taannoin parisen vuotta.

 

 

 

 

Ehdokaslistojen luovuttamista edelsi tiukka kolmituntinen, kun kunnallisjärjestön yleisen kokouksen valtuuttamana kokoonnuimme viiden henkilön porukalla päättämään kymmenkunnan uuden ehdokasehdokkaan hyväksymisestä Tampereen Keskustan kuntavaaliehdokkaiksi.

 

 

Edellisyön ja aamuvarhaisten tuntien aikana Keskustan kuntavaaliehdokkuudesta oli ilmaissut kiinnostuksensa peräti kuusi uutta henkilöä!

 

 

Kolmituntisen urakan mittavuutta lisäsi se, että kaikki ehdokkaat oli tuon ajan kuluessa saatava virallisille lomakkeille siinä järjestyksessä, kuin heidän nimensä sitten aikanaan ovat äänestyskopin seinällä ehdokaslistojen yhdistelmässä.

 

 

Otin aamusella mukaani läppärin sekä oman tulostimeni, jotta listaus oli mahdollista tehdä kaikkien sääntöjen mukaisesti.

 

 

Ainakin Tampereen Keskustalla on ehdottomana sääntönä se, että ehdokkaat ovat tasavertaisia ja se merkitsee ehdokkaiden asettamista aakkosjärjestykseen.

 

Ei ole keskustalaisten arvojen mukaista se, jota näkee esimerkiksi ainakin osuuskauppavaaleissa, että vaaliasiamies asettaa itsensä ehdokaslistan kärkeen – luokatonta toimintaa! Osuuspankkivaaleissa tai metsänhoitoyhdistysten vaaleissa en ole samanlaista toimintaa havainnut.

 

 

 

IMG_7510.JPG

 

 

Suomen lippu liehui pöydällä, kun hyväksyimme uudet kuntavaaliehdokkaat.

 

 

Vasemmalta kunnallisjärjestömme sihteeri Raija Moilanen, kunniapuheenjohtajamme Matti Kaperi, minä kunnallisjärjestömme puheenjohtajana, valtuustoryhmämme puheenjohtaja Matti Järvinen ja kunnallisjärjestömme varapuheenjohtaja Antti Juva.

 

 

 

Arvoisat lukijani!

 

 

Tuohon juttuotsikkoon se, että kuntavaaleissa ehdokashankintavaihe päättyi eilen ja nyt alkaa varsinainen kuntavaalikampanja!

 

 

 

************

 

 

 

Voitte muuten arvata, että helmikuinen avantouinti teki hienon olon, kun kaiken näiden yhteisten asioiden hoitamisen jälkeen pääsin Peltolammilla avantoon jo iltapäiväkahden tienoilla!

 

 

Jokohan tänään taas menisi avantoon, jotta myös maaliskuun ”avantouintivelvoite” tulisi hoidetuksi?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 2017, ehdokashankinta, ehdokashankinta 2017,

Haastavaa ja mielenkiintoista, mutta palkitsevaa!

Sunnuntai 26.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalien ehdokaslistat pitää jättää kuntien keskusvaalilautakunnille viimeistään ensi tiistaina eli helmikuun 28. päivänä klo 16.00.

 

 

Tampereen Keskustan vaaliasiamiehenä olen sopinut Tampereen keskusvaalilautakunnan kanssa, että jätämme ehdokaslistamme tiistaina klo 13.00.

 

 

Aikaa on siis ruhtinaallisesti, jotta Keskustan ehdokaslistalle pyrkivät ehdokkaat voivat ilmoittautua vaikkapa minulle vielä aamutuimaan tiistaina ennen klo aamukymmentä, sillä silloin laitamme ”kirjat kiinni” ja alamme puhtaaksikirjoittaa ehdokaslistaamme.

 

 

Tampereella jokainen puolue voi asettaa sata (100) ehdokasta ja se on todettava, että emme pääse ns. täyteen listaan.

 

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana en ole huolissani asiasta, sillä jo nyt ehdokaslistamme tulee olemaan korkeatasoinen.

 

 

Poliittisessa järjestössä toimiminen vaatii panostamista yhteisten asioiden hoitamiseen.  Se merkitsee taloudellisia panostuksia, joita ei pysty eikä voi miltään taholta veloittaa, mutta se vaatii ennen kaikkea oman ajan panostamista yhteisiin asioihin.

 

 

Kerron esimerkkinä, että eilen panostin ehdokashankintaan runsaat neljä tuntia ja muutaman bussilipun hinnan verran, kun keskustelin erään ehdokasehdokkaan kanssa.

 

 

Keskustelu oli palkitsevaa, sillä sain keskustelun tuloksena ehdokasehdokkaan allekirjoituksen lomakkeeseen, jonka nimi on:

 

 

 

IMG_7506.JPG

 

 

Puolueen ehdokkaan suostumus ja vakuutus

 

 **********************

 

Arvoisat lukijani!

 

 

Tänään on sunnuntai ja huomenna on maanantai.

 

 

Tamperelaiset!

 

 

Voitte vallan hyvin molempina päivinä olla minuun yhteydessä jos tunnette, että Tampereen asiat pitäisi saada kuntoon – laitetaan paperit kuntoon, jotta voit asettua Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella.

 

 

Tiedän, että lukijoissani on satamäärin henkilöitä muista kunnista kuin Tampereelta.

 

 

Kannustan Teitä olemaan heti tänään hteydessä oman kuntanne Keskustan kunnallisjärjestön vastuuhenkilöihin ja kertomaan, että Te haluatte olla vastuukantajia omassa kunnassanne – uskon, että ehdokaspaikka järjestyy!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 2017, kuntavaalit Tampereella 9.4.2017, Keskustan kuntavaaliehdokkaat Tampereella 2017,

Huhtikuun 9. päivänä valittavat valtuutetut eivät päätä sotesta eivätkä taitetusta indeksistä

Sunnuntai 22.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalit lähestyvät, sillä ne järjestetään jo 9.4.2017.

 

 

Vaalitaistelu on käynnistynyt ja on hupaisaa seurata, että eräät tahot petaavat valintaansa sellaisilla asioilla, joihin ei ole pienintäkään vaikutusvaltaa kunnanvaltuutetuilla tai kaupunginvaltuutetuilla.

 

 

Ammattiyhdistysliikkeen piiristä kuuluu kerrankin järkeviä, kun Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ihmettelee oppositiota, joka on lähdössä kuntavaaleihin sote edellä.

 

 

Luukkainen viittaa ihmettelyssään Kuntalehden artikkeliin, jossa kerrotaan opposition ajavan kuntavaaleihin voimakkaasti sote-teemalla.

 

 

Mainitussa artikkelissa mainitaan nimeltä kuntavaaleihin sote-teemalla ratsastavina RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden kansanedustaja Touko Aalto.

 

 

Tiedoksi oppositioedustajille, että soteasiat siirtyvät kunnilta maakuntien vastuulle 1.1.2019 ja siirtoon ei ole mitään mahdollisuuksia puuttua kunnanvaltuustoilla tai kaupunginvaltuustoilla – ei varsinkaan oppositiopuolueiden valtuutetuilla!

 

 

Toinen harhakuvitelma on niillä kuntavaaliehdokkailla, jotka taittavat peistä eläkeläisten taitetulla indeksillä.

 

 

On totta, että SDP:n entinen kansanedustaja Kimmo Kiljunen yrittää elämöidä eläkeläisten taitetulla indeksillä ja sen muuttamisella nykyisestä niin, että eläkkeen määrä määräytyisi enemmän palkkojen painoarvon suuntaan.

 

 

Turhaa elämöinti kuitenkin tämäkin kuntavaaliehdokkailta, sillä huhtikuussa valittavilla valtuutetuilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta puuttua taitettuun indeksiin. Ei varsinkaan oppositiopuolueiden kuntavaltuutetuilla ja vielä vähemmän niiden ryhmien ehdokkailla ja valtuutetuilla, joilla ei ole lainkaan edustusta Arkadianmäellä!

 

 

Kuntavaaleissa kannattaa tutkailla kuntavaaliehdokkaiden ammattia, sillä ne hyötyisivät taitetun indeksi korjaamisesta SDP:n Kimmo Kiljusen haluamaan suuntaan, joilla on suuri eläke; olen huomannut, että korkean eläkkeen – yli 4.000 euroa kuukaudessa – omaavat ovat innokkaimmat puolestapuhujat Kiljusen eläkeremontille.

 

 

Sote-uudistukseen pystyy hieman ottamaan kantaa maakuntavaaleissa vuoden 2018 tammikuussa ja taitettuun eläkeindeksiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa – malttakaa intoilijat ja muistakaa tämä äänestäjät!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit 9.4.2017, soteratkaisu, taitettu indeksi, soteratkaisulla elämöinti, taitetulla indeksillä elämöinti, Kuntalehti,

Kolme kovaa K-kirjaimella alkavaa tahoa pelastavat Tampereen ratikalta

Perjantai 7.10.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskusta,

Kummola

 

ja

 

Kuntavaalit,…

 

 

…nämä kolme kovaa, jotka pystyvät pelastamaan Tampereen ratikalta!

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johdonmukainen linja tamperelaisten parhaaksi on saanut ja saa yhä edelleen vaikutusvaltaisia sekä järkeviä ihmisiä puolelleen Tampereen ratikka-asiassa.

 

 

Pääkonsuli Kalervo Kummolan mielipidekirjoitus avasi padot julkisessa keskustelussa järkevien vaihtoehtojen puolesta.

 

 

Kummola ehdotti aikalisän ottamista ratikka-asiassa ja se näyttää nyt myös toteutuvan, sillä Tampereen kaupunginhallitus laittoi koko ratikka-asian pöydälle 26.9.2016 pitämässään maratonkokouksessa.

 

 

Kummola esitti mahdolliselle ratikkalinjaukselle uutta linjausta ja kannatan lämpimästi Kummolan ajatusta, jos ratikka joskus Tampereelle olisi mahdollista rakentaa.

 

 

Oleellista Kummolan ehdotuksessa oli se, että ratikasta päättäminen siirrettäisiin 9.4.2017 valittavalle uudelle kaupunginvaltuustolle – tässä on todellista järkeä, sillä tamperelaiset saisivat kevään kuntavaaleissa valita päättäjiksi ne, jotka ovat toteuttamassa kuntalaisten tahtoa.

 

 

Näin päästäänkin siihen viimeiseen K-kirjaimeen eli Kuntavaalit 2017!

 

 

Kuntavaaleista 9.4.2017 pitää antaa muodostua todelliset ratikkavaalit, sillä on väärin, jos vanha ja eri vaaliteemojen mukaan valittu kaupunginvaltuusto päättäisi tulevien vuosien miljardihankkeesta eli ratikasta!

 

 

Toistan kolme ratikka-asian ratkaisevaa tekijää:

 

 

Keskusta, Kummola ja Kuntavaalit!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Kummola, Kalervo Kummola, pääkonsuli Kalrvo Kummola, Kuntavaalit, Kuntavaalit 9.4.2017, Kuntavaalit 2017, Kuntavaalit 2017 Tampereella, Kuntavaalit ovat ratikkavaalit, Ratikkavaalit, Tampereen ratikkavaalit

"Ei talvi taitu tavoitta"

Tiistai 8.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Vanha suomalainen sananlasku…

 

 

…”Ei talvi taitu tavoitta”...

 

 

…oli eilen paikallaan, kun aamun selkeä kevättä enteilevä sää muuttui jo aamupäivän aikana räntää viskovaksi ja märkää lunta puskevaksi tyypilliseksi kevättalven sääksi.

 

 

Oli lähellä, että mieleen ei tullut jo toinen kevättä enteilevä sananlasku:

 

 

”Yhdeksää säätä syksyinen yö, kymmentä keväinen päivä!”

 

 

 

 

mmark1.jpg

 

 

Räntää satoi myös Tampereen Keskustorilla Keskustan telttakatoksella, mutta tunnelma oli korkealla, sillä kansalaiset olivat tyytyväisiä Keskusta-johtoisen hallituksen toimintaan.

 

Tyytyväisyyttä lisäsi, kun päivän mittaan saimme tiedon, että SAK:n hallitus on äänestyksen jälkeen päättänyt jatkaa neuvotteluja yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi.

Järki on siis voittamassa!

 

 

 

 

mmark2.jpg

 

 

Juha Sipilän tuvallinen hahmo kääri eilenkin hihansa, jotta suomalaisilla olisi parempi huominen.

 

 

Juha Sipilän hahmon voimin toivottelimme uudet keskustalaiset piiritoimistolle 17.3.2016 klo 18.00, jossa tulemme kertomaan tamperelaisille mahdollisuudesta ryhtyä Keskustan kuntavaaliehdokkaiksi 9.4.2017 järjestettävissä kuntavaaleissa.

 

 

 

 

mmark3.jpg

 

 

Piristystä räntäiseen maanantaihin toi, kun jaoimme tämänpäiväistä Naistenpäivää ennakoiden tulppaaneja naisille.

 

 

Varasimme tulppaaneja aivan liian vähän, sillä Keskusta-tulppaanit loppuivat jo aamupäivän aikana.

 

 

 

 

mmark4.jpg

 

 

Kansalaisten Keskusta-arvostusta lisäsi merkittävästi se, että kansanedustaja Mikko Alatalo oli keskipäivän tienoilla yleisön tavoitettavissa monta tuntia.

 

 

 

 

mmark5.jpg

 

 

Kiitokset myös Seija Alatalolle, joka saapui teltallemme puolenpäivän jälkeen.

 

 

Kiitoksia Mikko ja Seija Alatalolle, jotka pyynnöstäni suostuivat tähän hienoon perhepotrettiin!

 

 

Nuoret tapaavat puhua voimaannuttavista kokemuksista ja on selvää, että eiliset Keskustorin Maanantaimarkkinat Keskustan telttakatoksella olivat…

 

 

…voimaannuttava kokemus!

 

 

Tästä on hyvä aloittaa työ Kuntavaaleihin 2017!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ei talvi taitu tavoitta, Yhdeksää säätä syksyinen yö kymmentä keväinen päivä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustorin Maanantaimarkkinat, kansanedustaja Mikko Alatalo, Naistenpäivä 2016, Kuntavaalit 2017,

Nykyiset kunnan/kaupunginvaltuutetut saavat vuoden lisäaikaa?

Perjantai 5.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Politiikassa on viime päivinä tapahtunut paljon muutoksia ja nyt en tarkoita yksinomaan Paavo Väyrysen suunnitelmia uuden puolueen perustamiseksi.

 

 

Vaalijärjestelmämme ja vaalien aikataulutus tulevat kokemaan maakuntahallintoon siirtymisen vuoksi muutoksia.

 

 

Kunnallisvaalien nimi muuttuu kuntavaaleiksi – se on yksi muutos.

 

 

Vuonna 2012 kunnallisvaalit järjestettiin lokakuun neljäs sunnuntai, mutta vuodelle 2016 suunnitellut kuntavaalit siirrettiin vuoden 2017 huhtikuulle ja silloin huhtikuun kolmannelle sunnuntaille.  Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, niin pääsiäisen vuoksi vuonna 2017 kuntavaalit piti järjestää 9.4.2017.

 

 

Piti ja piti, sillä maakuntahallintoon siirtyminen on siirtämässä myös jo kerran siirrettyjä kuntavaaleja vielä puolisen vuotta eteenpäin.

 

 

Puoluesihteerit ovat Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen johtamassa työryhmässä päättäneet esittää, että vuonna 2017 toteutettavat kuntavaalit järjestettäisiin lokakuussa 2017!  Kahden pienpuolueen eli RKP:n ja vihreiden puoluesihteerit ovat kai toista mieltä, mutta eiköhän muiden puolueiden puoluesihteereiden yksimielisyys johda seuraavien kuntavaalien järjestämiseen lokakuussa 2017.

 

 

Vuoden 2017 kuntavaalien yhteydessä on tarkoitus järjestää Suomen ensimmäiset maakuntavaalit.  On tulossa siis todella poikkeuksellinen ja mielenkiintoinen vaalisyksy vuonna 2017!

 

 

Puoluesihteerien esitys merkitsee toteutuessaan, että nykyiset kunnanvaltuutetut ja kaupunginvaltuutetut tulevat istumaan viisi vuotta tavanomaisen neljän vuoden sijaan.

 

 

Samoin käsittääkseni tulee tapahtumaan lautakuntien, johtokuntien sekä erilaisten kunnallisten neuvostojen kohdalla.

 

 

Jos muutokset toteutuvat tässä kuvittelemallani tavalla, niin asia koskee myös minua kahdellakin tavalla.

 

 

Tampereen Infra Liikelaitoksen nykyinen johtokunta istuu 31.12.2017 saakka ja Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvosto samoin. Jos näin käy ja pysyn tolpillani, niin minulle tulee Infran johtokunnassa täyteen yhdeksän vuotta ja Viljakkala-neuvostossa viisi vuotta – eipä olisi uskonut, kun vuoden 2008 kunnallisvaalit oli pidetty!

 

 

Kunnallisten osakeyhtiöiden hallituspaikat jaeteen uusiksi aina vuosittain pidettävässä yhtiökokouksessa, joten niissä luottamushenkilöpaikat eivät noudata edellä kuvattua rytmiä.

 

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja ja mikään ei toki vielä ole varmaa, mutta tältä se näyttää tänään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit, kuntavaalit, kuntavaalit 2017, maakuntavaalit 2017, maakuntavaalit,