Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maanantaimarkkinoiden siirtäminen ratikan autioittaman Hämeenkadun päähän Hämeenpuistoon on ollut niille karhunpalvelus!

Tiistai 3.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry:n aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina järjestämät Maanantaimarkkinat ovat tuoneet elämää muuten ratikan aiheuttamista ongelmista kärsivän Tampereen elämään.

 

Maanantaimarkkinat on perinteisesti järjestetty Keskustorilla, mutta nyt ne on jouduttu muiden tapahtumien tieltä jouduttu siirtämään Hämeenpuistoon.

 

Matka Keskustorilta Hämeenpuistoon ei ole pitkä, mutta kun välissä on…

 

 

IMG_6905.JPG

 

…ratikan täysin autioittama Hämeenkatu, ovat Maanantaimarkkinat menettäneet merkityksensä.

 

*******************

 

Varsinaisia torimyyjiä eilen oli paikalla vain muutama, mutta pääosin Hämeenpuiston keskikäytävä huuteli tyhjyyttään.

 

 

Harmillista tuo ratikan aiheuttama Tampereen ydinkeskustan autioituminen, mutta Partolan, Turtolan, Linnainmaan, Lielahden ja Kalevan kauppakeskukset sekä Ideapark Lempäälässä ja Kauppakeskus Elo Ylöjärvellä kiittävät!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikka, Ratikan autioittama Hämeenkatu, Ratikan näivettämä Tampereen ydinkeskusta, Ideapark, Kauppakeskus Elo, Partolan kauppakeskus, Lielahden kauppakeskus, Turtolan kauppakeskus, Kalevan kauppakeskus, Linnainmaan kauppakeskus, Tampereen torikauppiasyh.

Ylöjärven Markkinat avasivat kesän!

Sunnuntai 22.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5360.JPG

 

LC Ylöjärvi Keijärvi oli jälleen järjestäjänä, kun Ylöjärven Markkinat järjestettiin eilen jo 40. kerran.

 

IMG_5361.JPG

 

Markkinat järjestettiin Kauppakeskus Elon parkkipaikalla ja osa markkinatapahtumista oli myös kauppakeskuksen aulatiloissa.

 

 

Koronatilanne tuntui näytteilleasettajien määrässä, mutta vähäisemmästä näytteilleasettajien määrästä huolimatta näyttelykentällä oli vilskettä.

 

 

IMG_5358.JPG

 

Markkinoilla oli uutta ainakin minulle se, että tilaisuuden juontaja kuljeksi näyttelykentällä itsekseen ja juonsi sieltä markkinoita – kaikkea se nykytekniikka mahdollistaa!

 

 

IMG_5357.JPG

 

Keskusta oli mukana markkinoilla ja talkoolaisten kulmakivinä olivat Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsen sekä Pirkanmaan aluevaltuutettu Minna Sarvijärvi (vasemmalla) ja kunnallisneuvos Pirkko Vuolle.

 

 

IMG_5359.JPG

 

Perussuomalaisten Mauri Heiska Viljakkalasta ja synnyinkotini naapurista toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja totesimme yhdessä poliittisten puolueiden yhteistoiminnan toimivan Ylöjärvellä hyvin.

 

 

*************

 

 

IMG_5363.JPG

 

Kangasalalta olevan pärekorikauppiaan osasto oli laaja ja hän totesi, että kaikki pärekorit ovat kotimaista tuotantoa – arvostan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ylöjärven Markkinat, LC Ylöjärvi Keijärvi, Kauppakeskus Elo, Ylöjärven Keskusta, Ylöjärven Perussuomalaiset, Minna Sarvijärvi, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle, Mauri Heiska, Pärekoppamestari Kangasala,

Kauppakeskusten puutteellinen kyky uudistua tekee ne suorastaan tarpeettomiksi

Keskiviikko 26.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Tampereen lähistöllä sijaitsee kaksi kauppakeskusta, joista toinen on pystynyt uudistumaan, mutta toinen ei.

 

 

Uudistumiskykyinen on ollut Lempäälässä sijaitseva liikemies Toivo Sukarin Ideapark-luomus ja se poiskuihtuva on Ylöjärvellä sijaitseva Spondan omistama Kauppakeskus Elo.

 

 

Tuo mainintani ”poiskuihtuva” on ehkä tässä vaiheessa hieman yliampuva, mutta jotain on pian tapahduttava, jotta Elo ei poiskuihtuisi.

 

 

Ideapark tuntui sen perustamisvaiheessa melkein järjettömältä hankkeelta, mutta sen uudistumiskyky on ollut ilmiömäinen.

 

 

Ideapark´n vastuuvetäjät ovat pystyneet muuttamaan jättimäisen luomuksensa elämyskeskukseksi ja se on ollut oikea ratkaisu.  Ideapark´n vastuuvetäjät ovat olleet ajan hermolla.

 

 

Kauppakeskus Elon vaikeudet tulivat minullekin yllätyksenä, mutta viime päivien henkilökohtaiset kokemukset osoittavat, että Kauppakeskus Elon elonpäivät ovat kortilla, jos jotain ei tehdä.

 

 

Asioin maanantaina eräässä Elon pikkuliikkeessä ja totesin tiskin takana olleelle tutulleni, että bisnes kai pyörii hyvin, kun oven editse kulkee joukoittain ihmisiä.

 

 

Tuttuni totesi, että kaikkea muuta, sillä edellisviikollakin oli ollut päiviä, jolloin kassakonetta oli saanut käyttää vain kolmesti päivässä!  Minäkään en suurta katetta tuohon liikkeeseen jättänyt, sillä ostokseni oli 25 euron suuruinen.

 

 

Kuulin, että Ylöjärven kaupunki on jo jonkin aikaa antanut Spondalle viestiä, että Elon konseptia pitäisi muuttaa tai kauppakeskuksesta tulee laajempikin rasite. Viestit ovat kuitenkin kaikuneet Kehä kolmosen sisäpuolella pääkonttoriaan pitävälle yritykselle kuin kuuroille korville ja niitä ei ole huomioitu.

 

 

Kannustan Kauppakeskus Elon kehittämistä, sillä se olisi oikein sopiva ostospaikka myös perhekunnallemme, kun matkaamme Tampereen kivikylästä mökillemme Viljakkalan Majajärvelle.

 

 

Kauppakeskus Elo olisi viljakkalalaisten ja kurulaisten lisäksi sopiva tulppa kohti Tampereen Lielahdessa sijaitsevia kauppakeskuksia kiirehtiville hämeenkyröläisille ja ikaalislaisille, joiden ei tarvitsisi tungeksia Lielahden tai peräti ratikkatöiden runtelemaa Tampereen keskustaa kohti!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppakeskusten puutteellinen kyky uudistua tekee ne suorastaan tarpeettomiksi, kauppakeskukset, Ideapark, Kauppakeskus Ideapark, Kauppakeskus Elo, Toivo Sukari, Sponda, ratikka, ratikan vika, ratikkatöiden runtelema Tampere, Tampere,

Ei ole toivoakaan Tampereen talouden kuntoonsaamisesta!

Perjantai 3.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Olin eilen osanottajana tilaisuudessa, jonka järjesti…

 

 

 

IMG_7008.JPG

 

 

…MSL-Tampere.

 

 

 

Tilaisuuden teemana oli…

 

 

IMG_7010.JPG

 

 

…”Tampereen keskustan liikennejärjestelmä muutoksessa”

 

 

 

IMG_7011.JPG

 

 

 

Tilaisuuden avasi Keskustan kunniajäsen, kaupunginvaltuutettu ja MSL-Tampereen sihteeri Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.

 

 

IMG_7013.JPG

 

 

Tilaisuuden alustajana oli liikennepäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta.

 

 

 

Tilaisuuden anti oli tamperelaisittain masentavaa, sillä Tampereen kaupungin keskikaupunkia koskevat suunnitelmat merkitsevät toteutuessaan, että Tampereen kaupungin surkea taloudellinen tilanne tulee jatkumaan ja lähivuosien aikana edelleen vaikeutumaan.

 

 

Yritysmaailmaan ei tulla satsaamaan, mutta ihmisten kuljettamiseen polkupyörillä, ratikalla ja kävellen panostetaan.

 

 

Tilaisuuden annista olisi paljonkin kerrottavaa, mutta se on jo nyt todettava, että surkealta näyttää.

 

 

Se on todettava, että Lempäälän Ideapark, Ylöjärven Elo-kauppakeskus, Koivistonkylän ja Kalevan Prismat sekä Pirkkalan Partolassa sijaitsevat liikkeet tulevat hykertelemään käsiään, kun Tampereen keskustan liike-elämää tullaan vauhdilla ajamaan alas!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MSL-Tampere, Tampereen keskustan liikennejärjestelmä muutoksessa, Ideapark Lempäälä, Kauppakeskus Elo Ylöjärvellä, Koivistonkylän Prisma, Kalevan Prisma, Partolan liikkeet, Pirkkalan Partola, kuihtuva Tampereen keskusta, Tampereen talousongelmat,

Markkinat määrittelevät tuotteiden menekin myös joulumyyjäisissä!

Sunnuntai 27.11.2016 - -Esko Erkkilä-

Kulumassa oleva viikonvaihde taitaa olla vilkkain viikonvaihde joulumyyjäisten vinkkelistä.

 

 

Piipahdin eilen kolmissa joulumyyjäisissä ja saan seurata joulumyyjäistilannetta muutenkin tarkasti lähietäisyydeltä, sillä Rouva on innokas myyjä lähiseudun joulumyyjäisissä.  Myös tuttavapiiristäni kuulemani havainnot vahvistavat tuntumaani joulumyyjäistilanteeseen.

 

 

Joulumyyjäisissä on valtavasti tarjolla hienoja käsitöitä, omatekoisia kauniita koruja ja kaikenlaisia kivoja tavaroita, joita olisi mukava hankkia itselle tai läheisille joululahjoiksi.

 

 

Valitettavasti on todettava, että niillä on perin heikko markkinaimu – ihmiset eivät osta sellaisia tuotteita, joita eivät välttämättä tarvitse jokapäiväisessä elämässään.

 

 

Tilanne on pettymys niille taitajille, jotka osaavat loihtia hienoja koruja ja käsitöitä.

 

 

Markkinaimua puolestaan on juureksilla, laatikkoruuilla ja sellaisilla leipomatuotteilla, jotka soveltuvat osaksi ”jokapäiväistä leipäämme”.  Toki erilaiset pullat, leivokset, kuivat kakut ja muut kahvipöydän herkut tekevät kauppansa, mutta suurinta kiinnostusta on kuitenkin reiluista ruokaleivistä ja vastaavista tuotteista.

 

 

Hinnaltaan edulliset käsityötuotteet tekevät kauppansa, mutta niidenkin hinta pitää jäädä alle kymmenen euron.

 

 

Rouva on muuttanut myyjäistuotteidensa painopisteen juureksiin ja sellaisiin leivontatuotteisiin, joita tarvitaan ruokapöydässä – toki hänellä on myyntivalikoimissaan hienoja lasitöitäkin, mutta useimmiten ne jäävät ostajien suunnalta suuren ihastelun kohteiksi – toki niistäkin näyttää kauppoja syntyvän!

 

 

Tässä muutama kuva Rouvan tiffany- ja sulatuslasitöistä, joita hänellä on seuraavan kerran myynnissä Ylöjärvellä Kauppakeskus Elossa 3.12.2016 – tervetuloa silloin kaupoille!

 

 

 

 

lasi1.jpg

 

 

Rouvan suunnittelemat ja tekemät lasilyhdyt ovat aidosti uniikkeja tuotteita, sillä niitä ei varmasti ole kahta samanlaista.

 

 

 

lasi2.jpg

 

 

Sulatuslasilautaset ja tiffany-tuotteet ovat mainioita lahjoja pukinkonttiin.

 

 

 

lasi3.jpg

 

 

Lapset – erityisesti tytöt – ovat ihastuneita Rouvan tekemistä pikkuenkeleistä.

 

 

Myös minä saan osallistua enkeleiden valmistamiseen lasinleikkaamisen ja hionnan osalta, mutta kolvaamiseen en ole saanut lisenssiä, sillä se on minulle liian vaativaa hommaa!

 

 

 

Tervetuloa Eloon 3.12.2016!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppakeskus Elo 3.12.2016, myyjäiset Kauppakeskus Elossa 3.12.2016, Minna Sarvijärven järjestämät myyjäiset, Minna Sarvijärven järjestämät myyjäiset Elossa 3.12.2016, tuffanytyöt, sulatuslasityöt, joulumyyjäiset,

Kokoomuksella synkkä näkemys tulevaisuudesta: Kyselee kuntalaisilta, että mistä palveluista kunnat voisivat luopua!

Sunnuntai 26.5.2013 - -Esko Erkkilä-

LC Ylöjärvi/Keijärvi ja LC Ylöjärvi/Teivo järjestivät eilen eli 25.5.2013 Kauppakeskus Elon piha-alueella perinteiset Ylöjärven Markkinat.

 

 

ylo1

 

Kauppakeskus Elo Ylöjärvellä on nopeasti noussut merkittäväksi kauppapaikaksi Pirkanmaalla. Kauppakeskuksen hyvä sijainti on vauhdittanut sen nopeaa kasvamista.

 

Poikkesin tapahtumassa ja viivyin eri osastoilla parisen tuntia.

 

Kaikki puolueet olivat omilla osastoillaan paikalla ja kaikilla olikin mielenkiintoista kerrottavaa markkinaväelle.

 

 

***********

 

 

Eniten minua ihmetytti se negatiivinen asenne, joka oli vallalla Kokoomuksen osastolla.

 

Kokoomuslaiset olivat väsänneet osastolleen yleisökysymystempauksen, jossa he kysyivät kansalaisten mielipidettä niistä kunnallista palveluista, jotka eivät ole kunnalle lakisääteisiä ja joista kunnat voisivat luopua!

 

Kerrassaan negatiivinen lähtökohta tulevaisuuden kannalta!

 

Kokoomuslaiset antoivat runsaasti vihjeitä niistä palveluista, joista kunnat heidän mielestään kai voisivat luopua – ainakaan nämä kokoomuslaisten vihjeeksi kertomat kunnan palvelut eivät ole heidän listauksensa perusteella lakisääteisiä:

 

 • kirjasto
 • kulttuuritoimi
  • kuvataidekoulu
  • kulttuuritapahtumat
 • liikuntapalvelut
 • lukio
 • nuorisotyö
 • erityisnuorisotyö
 • koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta
 • työväenopisto
 • musiikkiopisto
 • kiinteistöt, jotka eivät tue varsinaista toimintaa
 • piha-alueiden kesäajan hoito
 • puistoalueiden kesäkukat
 • eräiden urheilualueiden ja ulkoilupaikkojen kunnossapito
 • leikkikentät
 • yksityistieavustukset
 • avoin varhaiskasvatus eli leikkitoiminta
 • ikäkausiterveystarkastukset
 • omaistenhoidon tukien uudet saajat
 • veteraanien ruokailu
 • seutuyhteistyö siltä osin kuin ei ole pakollista
 • elinkeinotoiminta
 • yritysten työllistämistuki
 • työ- ja toimintakeskus
 • suhdetoiminta
 • tiedotus ja markkinointi
 • kansainvälinen toiminta
 • erilaiset avustukset

 

Järkyttävä lista!

 

Onko Kokoomuksen puoluetoimisto lähettänyt paikallisille organisaatioilleen ohjeet, että kansalaisia on valmennettava näiden palvelujen lopettamiseen?

 

Suhdetoiminta – mitä se sitten kokoomuslaisittain merkitseekään – on tässä Kokoomuksen listalla ainoa, josta minä olisin valmis luopumaan.

***********


SDP:n, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten osastoilla oli hyvä meininki ja mikään näistä puolueista ei ollut Kokoomuksen tavoin lopettamassa kuntalaisten kannalta tärkeitä palveluja.

 

 

ylo2

 

Vauhdikkain ja tulevaisuudenuskoisin tunnelma oli Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riitta Koskisen johtamalla Keskustan osastolla.

Keskustan osastolla ei valmisteltu kansalaisia kunnan palvelujen leikkaamiseen, vaan katsottiin luottavaisesti tulevaisuuteen.

 

 

ylo3

 

Keskustan osastolla kansanedustajat Mikko Alatalo (vasemmalla) ja Arto Pirttilahti (oikealla) loivat tulevaisuudenuskoa kansalaisilla. Eduskuntavaalit ovat jo kahden vuoden kuluttua ja silloin kansalaisilla on tilaisuus muuttaa nykymeno toiseksi!

 

 

ylo4

 

Keskusta oli markkinoilla mukana vahvalla miehityksellä, sillä paikalla oli myös Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska (vasemmalla), joka tässä keskustelee ylöjärveläisen Elina Siepin ja Viljakkalasta kotoisin olevan Pekka Hietaniemen kanssa. Ovaska on ehdolla Keskustan eurovaaliehdokkaaksi!

 

 

ylo5

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo kierteli näyttelyalueella ahkerasti – tässä hänen keskustelukumppaninaan on Esko Monthan ja takana katselee Minna  Sarvijärvi, Keskustan kaupunginvaltuutettu Ylöjärveltä!

 

 

Kiitokset LC Ylöjärvi/Keijärvelle ja LC Ylöjärvi/Teivolle, sillä markkinat olivat mielenkiintoiset ja kokonaiskuvaa ei kohtuuttomasti latistanut edes se, että Kokoomuksen osastolla oli perin pessimistinen näkemys tulevaisuudesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ylöjärven Markkinat 2013, Ylöjärven Markkinat, LC Ylöjärvi/Keijärvi, LC Ylöjärvi/Teivo, Kokoomuksen leikkauslista, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Riitta Koskinen, Minna Sarvijärvi, Esko Monthan, Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestö, Kauppakeskus Elo,

Terveysnysse syntyi asukasidean pohjalta

Lauantai 12.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on viime vuoden lokakuusta alkaen toiminut Terveysnysse.

 

Terveysnysse on pyörien päällä liikkuva sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontapalvelu, joka liikkuu eri puolilla kaupunkia erillisen aikataulun puitteissa.

 

 

terveysnysse1

 

Terveysnysse on käytännössä Tampereen kaupunginkirjaston Netti-Nysse, jonka ”toimenkuva” muuttuu torstaisin ja perjantaisin pyörien päällä liikkuvaksi terveyspalvelukioskiksi.

 

Terveysnyssen reittiliikennöinti ulottuu eri puolille kaupunkia ja pysähdyspaikkoja on seuraavilla alueilla:

 

 • Kaukajärvi
 • Linnainmaa
 • Lielahti
 • Koivistonkylä
 • Hervanta
 • Tesoma

 

Reittiliikennöinnin lisäksi Terveysnysse palvelee tamperelaisia jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 16.00 – 19.00 Keskustorilla.

 

Terveysnyssen palveluvalikoima tähtää ennaltaehkäisevään toimintaan terveys- ja sosiaalipalveluiden saralla.

 

Lainaan Terveysnyssen toiminnasta kertovaa Tampereen kaupungin informaatiota. Pätkä siitä kuuluu näin:

 

Terveysnyssessä on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta tai lähetettä.

 

Työntekijöinä on terveydenhoitaja, sosiaalialan ammattilainen ja mediasihteeri.

 

Terveydenhoitaja tukee elintapavalinnoissa, antaa tietoa terveyspalveluista ja ohjaa internetin terveystiedon lähteille.


Sosiaalialan ammattilaisen kanssa voi keskustella esimerkiksi toimeentuloon tai kulloiseenkin elämäntilanteisiin liittyvistä asioista. Hän neuvoo sosiaaliturvaan ja palvelujärjestelmään koskevissa kysymyksissä.

Mediasihteeri opastaa laaja-alaisesti internetin käytössä tiedonlähteenä.

 

Terveysnyssessä kävijä voi muun muassa mitata verenpaineensa, lainata liikuntavälineitä Kela-korttia vastaan sekä saada ravitsemusneuvontaa.

 

terveysnysse2

 

Olen saanut seurata Terveysnysse-projektia sen alusta alkaen, sillä idea Terveysnyssestä syntyi Alvari-toiminnassa.

Oli hupaisaa seurata, kun eräät kaupunkiorganisaation ”silmäätekevät” yrittivät omia Terveysnysse-ajatuksen omaksi ideakseen. Pari tiukkaa välihuutoa poliitikoille lopetti kuitenkin idean omimisen.

 

Terveysnysse-idean eräänä pontimena oli Ylöjärven kaupungin toteuttama Terveyskioski Kauppakeskus Elossa. Myös se, että Lahdessa on Terveyskioskit peräti kahdessa eri kauppakeskuksessa - Kauppakeskus Triossa ja Launeen Prismassa - oli eräänlainen esikuva Tampereen Terveysnysselle.

 

Terveysnysse jatkaa toimintaansa ainakin tämän vuoden loppuun saakka ja jatkosta päätetään sen jälkeen.

 

Toivottelen Terveysnysse-toiminnalle kaikkea menestystä, sillä sen ennaltaehkäisevä työ on kaikkien osapuolten näkökulmasta erittäin kannatettavaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Terveysnysse, Netti-Nysse, Terveyskioski Kauppakeskus Elo, Terveyskioski Kauppakeskus Trio, Terveyskioski Launeen Prisma,