Olen vahvasti samaa mieltä Elina Lepomäen ja Erkki Tuomiojan kanssa!Sunnuntai 12.7.2020 - -Esko Erkkilä- Suomalaisessa yhteiskunnassa on se kummallisuus, että työttömyyden kohdatessa kunnollinen työttömyysturva on ainoastaan niille, jotka ovat työttömyyskassojen jäseniä – näin siitä huolimatta, että työttömyyskassat vastaavat vain n. viiden (5) prosentin osuudella työttömäksi jääneiden jäsentensä työttömyyskorvauksesta.Lähes 95 % työttömäksi jääneiden työttömyyskorvauksista rahoitetaan verovaroistamme, mutta siis vain niille, jotka ovat työttömyyskassojen jäseniä.*************************Työttömyyskassat ovat teoriassa itsenäisiä, mutta niin on todellisuudessa ainoastaan ”Yleinen työttömyyskassa YTK” eli ns. Loimaan kassa, sillä kaikki muut työttömyyskassat ovat enemmän tai vähemmän vasemmistoliikkeen ikeen alla toimivia.***********************Kokoomuksen Elina Lepomäki osui poliittisesti megasuoneen, kun hän vaati, että kaikkien työttömäksi joutuneiden pitää saada samanvertainen korvaus työttömäksi jouduttuaan riippumatta siitä, että kuuluuko hän työttömyyskassaan vaiko ei.*********************Olen erityisen tyytyväinen siitä, että SDP:n Erkki Tuomioja on ottanut Elina Lepomäen esitykseen myönteisen kannan, kun hän toteaa näin:”Vaikka suhtaudun lähtökohtaisen epäluuloisesti kokoomuksen ja erityisesti Elina Lepomäen esityksiin, joudun silti miettimään, onko kestäviä perusteita vastustaa heidän esitystään ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamisesta kaikille eli myös työttömyyskassoihin kuulumattomille, kun kassat ovat etuuden maksajia vain reilulla viidellä prosentilla”.Toivon, että Elina Lepomäen esittämä ja Erkki Tuomiojan kannattama menettely toteutetaan mahdollisimman pian, sillä en halua olla rahoittamassa vain niiden henkilöiden työttömyysturvaa, jota ovat jäseninä työttömyyskassoissa!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elina Lepomäki, Erkki Tuomioja, työttömyyskassat, vain Loimaan kassa on poikkeus, |
Ulkopolitiikassa vastuuhenkilöiden puoluepoliittisella taustalla ei saa olla sijaa!Perjantai 18.10.2019 - -Esko Erkkilä- Maailma on myllerryksessä ja myllerrys saattaa minä päivänä tahansa koskea myös Suomea. …Kokoomuksen Ilkka Kanerva ja…
…SDP:n Erkki Tuomioja.
Liekö osaltaan oman ikääntymiseni vaikutusta, kun tunnen turvallisuuden tunnetta Ilkka Kanervaa ja Erkki Tuomiojaa kuunnellessani! Suhteestani Kokoomukseen kerroin jo yllä ja arvostan SDP:n toimintaa Tampereella paikallisesti, sillä sainhan olla demarien mandaatilla kaksi vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä; sitä ennen olin Keskustan mandaatilla tuon liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajana neljä vuotta ja tuon "demarikauteni" jälkeen taas Keskustan mandaatilla jäsenenä kaksi ja puoli vuotta! Yleensäkin harmittelen politiikassa, että henkilöt blokkiutuvat taustapuolueidensa taakse yksisilmäisesti ja eivät koe aitoa yhteistyöhenkeä puoluepoliittisten karsinoiden yli!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ulkopolitiikassa vastuuhenkilöiden puoluepoliittisella taustalla ei saa olla sijaa!, Ilkka Kanerva, Erkki Tuomioja, A-Studio 17.10.2019, |
Eduskunnassa 14.1.2015 käyty keskustelu osoitti, että myös Kokoomus on perääntynyt Venäjään suhtautumisessaan muiden puolueiden linjoilleLauantai 17.1.2015 - -Esko Erkkilä- Eduskunta kävi keskiviikkona 14.1.2015 ajankohtaiskeskustelun Suomen ja Venäjän suhteista.
Katselin keskustelusta tärkeimmät puheenvuorot jälkikäteen ja olin tyytyväinen siitä yksituumaisuudesta, jota päättäjämme osoittivat puheenvuoroissaan.
Keskustelun avasi pääministeri Alexander Stubb ja on annettava tunnustus niille tahoille, jotka olivat kirjoittaneet Stubb´n puheen.
Ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan puheenvuoro osoitti, että nykyhallituksen pätevin ministeri osaa asiansa.
Jokainen istunnon nauhoitusta seurannut pystyi havainnoimaan, että pääministeri Stubb ammensi Tuomiojan puheesta uutta oppia – toivottavasti ”oppilas” osasi omaksua oppimestarin selkeät linjanvedot.
Myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soinin käyttämässä puheenvuorossa oli paljon opittavaa pääministeri Stubb´lle.
Nauhoituksesta oli helppo havaita, että pääministeri yritti omaksua ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan puheenvuorosta oleellisimman omaksi ohjenuorakseen.
Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron käytti heidän eduskuntaryhmänsä ulkopoliittisesti kokenein jäsen Ilkka Kanerva.
”Pakotteiden ohella on siis uupumatta pyrittävä muuttamaan pahaenteisyyden ilmapiiriä sovinnollisuuden suuntaan. Meillä on Venäjästä pitkä kokemus, ehkäpä pidempi kuin useimmilla muilla. Siitä kokemuksesta voisi olla jotain annettavaa muillekin.”
Johannes Koskinen sanoi SDP:n ryhmäpuheenvuorossaan, että sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä Suomen edun mukaista on toimivaksi rakennetun, monipuolisen kahdenvälisen suhteen säilyminen. Punaisena lankana pitää olla avoin vuorovaikutus, molemminpuolinen hyöty ja aito halu vauhdittaa myönteistä kehitystä.
Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron käyttänyt Jussi Niinistö totesi puheenvuoronsa aluksi sattuvasti:
Kun hyvä Jumala kerran on antanut naapuriksemme suuren Venäjän, miksi emme siitä hyötyisi? Näin totesivat suomettarelaiset kauppamiehet 1800-luvulla.
Keskustan ryhmäpuheenvuoron käyttäneen Juha Sipilän puhetta odotettiin suurella mielenkiinnolla.
Sipilä vakuutti kansanedustajat ja puhettaan kuunnelleet, kun hän totesi mm. seuraavasti:
Pakotepolitiikalla pyritään Ukrainan kriisin ratkaisuun. Pelkkä pakotepolitiikka ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan jatkuvaa diplomaattista vuoropuhelua. Euroopan unionin samoin kuin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön on pyrittävä olemaan aktiivinen ja aloitteellinen kriisin laukaisemiseksi. On tietysti syytä toivoa, että tyydyttävä ratkaisu Ukrainan kriisiin löytyisi nopeasti ja pakotteet voitaisiin purkaa molemmin puolin. Ne osuvat Suomessakin sattumanvaraisesti yrittäjiin, yksityishenkilöihin ja ammatinharjoittajiin, joilla ei ole ollut mitään roolia kriisin syntymisen kanssa. Kriisin aika on osoittanut, että unioni ei kykene juuri lainkaan korvaamaan menetyksiä vahinkoa kärsineille.
Arvoisa puhemies! Tasavallan presidentti korosti uudenvuodenpuheessaan aktiivista vakauspolitiikkaa, jonka elementit mielestämme vastaavat hyvin keskustan pitkäaikaista linjaa. Suomen on vahvistettava omaa puolustuskykyä, ja maanpuolustuksen fundamenteista on pidettävä kiinni. Puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa syvennetään ja Naton rauhankumppanuutta kehitetään, mutta Nato-jäsenyyden hakeminen ei ole ajankohtaista.
Nauhoituksesta oli helppo havaita, että…
…pääministeri Stubb sekä…
…Ilkka Kanerva seurasivat tiiviisti Sipilän linjanvetoja.
Eduskunnan käymä ajankohtaiskeskustelu oli tarpeellinen ja sen suurin anti oli se, että Kokoomus on palannut muiden puolueiden mustamaalaamisesta siihen ruotuun, jolla pyritään palauttamaan hyvät suhteet Venäjään.
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Erkki Tuomioja, Timo Soini, Ilkka Kanerva, Johannes Koskinen, Jussi Niinistö, Juha Sipilä, ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista, Eduskunnan ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista, |
Suomen turvallisuuspolitiikasta on voitava keskustella!Keskiviikko 30.4.2014 - -Esko Erkkilä- Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on päättymässä 20.5.2015 ja varsinainen vaalipäivä on toukokuun 25. päivänä.
Eurovaalit eivät ole ehkä paras innoittaja, jotta voitaisiin syvällisesti keskustella Suomen turvallisuuspolitiikasta.
Keskustan eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen toki yritti avata keskustelua Suomen Nato-jäsenyyden tiimoilta, mutta asia on ainakin vielä nyt sivuutettu vaikenemalla.
Näen, että Suomen turvallisuuspolitiikka ja sen myötä Nato-keskustelu pitää avata heti eurovaalien jälkeen ja toivon, että se on tärkeä osa-alue, kun käydään eduskuntavaaleihin 2015.
Ukrainan tilanne merkitsee, että siirtoja Suomen ja Naton välisissä suhteissa ei tapahdu kriisin ollessa päällä, mutta se ei saa tukahduttaa kaikkien ajatuksissa olevaa kysymystä.
Asettaudun välimaastoon Nato-intoilijoiden ja Nato-keskustelujen kieltäjien väliin.
Odotan päättäjien asemassa olevilta kannanottoja Suomen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.
Joudun samaan hengenvetoon toteamaan, että ulkopoliittiseen ajatteluun pystyvien päättäjien määrä on perin rajallinen.
Asemansa vuoksi pystyvien päättäjien joukkoon kuuluu luonnollisesti Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, mutta hänen lisäkseen joukko on kovin harvalukuinen.
Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen lienevät Niinistön ohella ainoat, jotka omaavat kompetenssia linjata Suomen etuja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.
Tuomiojalla lienee päivitetyt tiedot, mutta ovatko Väyrysen tiedot ajantasaiset?
On selvää, että nykyhallituksesta Tuomiojan lisäksi ei kenelläkään muulla ole taustaa linjata Suomen turvallisuuskysymyksiä.
Maan turvallisuuspolitiikka ja sen harjoittaminen pitäisi olla pitkäjänteistä toimintaa ja sen vuoksi on suuri ongelma, että hallituksen keskeisten ministereiden ”maanpakolaisuuden” vuoksi hallitus on toimintakyvytön eduskuntavaaleihin saakka.
Hallituksen toimintakyvyttömyys merkitsee, että kansalaiset tukeutuvat maan turvallisuuspolitiikan hoitamisessa nyt Tasavallan Presidentin linjauksiin!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, Nato-keskustelu, Nato-keskustelu Suomessa, Sauli Niinistö, Mikael Pentikäinen, Erkki Tuomioja, Paavo Väyrynen, |
Hella Wuolijoki oli syntynyt Viron TaageperassaSunnuntai 1.9.2013 - -Esko Erkkilä- Näytelmäkirjailija, poliitikko, Yleisradion pääjohtaja ja liikenainen Hella Wuolijoki syntyi Virossa Helmen kunnan...
...Taageperan kylässä.
Olen jo parissa aiemmassa jutussani kertonut Taageperan kartanolinnasta ja Hella Wuolijoen synnyintalo sijaitsee lähellä Taageperan kartanolinnaa.
Tässä talossa syntyi Ella Murrik vuonna 1886.
Hella Wuolijoen synnyinkodin seinässä on tämä laatta, jossa kait kerrotaan, että EU sekä Viron valtio ovat osallistuneet kohteen kunnostamiseen.
Vastaavia laattoja näkee hyvin monien uusien EU-maiden erilaisissa kohteissa.
********
Ella Murrik siirtyi Suomeen 1904 ja aloitti opiskelunsa Helsingin Yliopistossa, jota silloin kutsuttiin Aleksanterin yliopistoksi.
Ella avioitui kansanedustaja Sulo Wuolijoen kanssa 1908 ja sen jälkeen hän käytti nimeä Hella Wuolijoki.
Hella Wuolijoella on ollut merkittäviä rooleja Suomen historiassa.
Eräs hänen ”nykypäivän rooleistaan” on se, että hän on ulkoministeri Erkki Tuomiojan isoäiti, sillä Hella ja Sulo Wuolijoen tytär Vappu oli suurlähettiläs Sakari Tuomiojan puoliso.
Yksi tekemättömistä töistäni on se, että pitäisi lukea Erkki Tuomiojan kirja ”Häivähdys punaista”. Kirjassa ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoo isoäidistään Hella Wuolijoesta ja tämän sisaresta Salme Pekkalasta.
Agrologien Viron-matkamme opas kertoi, että hän toimi oppaana, kun Erkki Tuomioja kävi tutustumassa isoäitinsä lapsuudenmaisemiin.
Hella Wuolijoen asema on Suomen historiassa värikäs ja osin myös kiistanalainen.
Jaksan henkilökohtaisesti uskoa, että Hella Wuolijoella oli tietty rooli, kun Neuvostoliiton Tukholman suurlähettiläs Aleksandra Kollontai toimi välittäjänä Talvisodan rauhaan päätyneissä Suomen ja Neuvostoliiton välisissä neuvotteluissa.
Aleksanda Kollontain isä oli venäläinen kenraali ja äiti suomalaisen puutavarakauppiaan tytär ja Aleksandra viettikin lapsena kesiään Kuusaan hovissa Muolaalla. Muistan, kun Muolaan hovista oli jotain jäljellä vielä kymmenkunta vuotta sitten, mutta nyt hienosta kartanosta ei liene enää mitään jäljellä.
Pysähtykää edes valokuvaamaan Hella Wuolijoen syntymäkoti, kun olette liikenteessä Helmen kunnan Taageperan kylässä, sillä niin merkittävästä henkilöstä on kyse, kun puhutaan Hella Wuolijoesta!
-Esko Erkkilä- |
5 kommenttia . Avainsanat: Agrologit Virossa 2013, Hella Wuolijoki, Ella Murrik, Helme, Taagepera, Sulo Wuolijoki, Sakari Tuomioja, Vuokko Tuomioja, Erkki Tuomioja, ulkoministeri Erkki Tuomioja, Aleksandra Kollontai, Kuusaan hovi, Salme Pekkala, |
Onko oikein, että Eduskunnan puhemies, ulkoministeri sekä kulttuuri- ja urheiluministeri istuvat kaupparyhmittymien hallintoelimissä?Perjantai 30.11.2012 - -Esko Erkkilä- Olen toistuvasti arvostellut suomalaisen päivittäistavarakaupan rakennetta, sillä se aiheuttaa kuluttajalle perusteettomia kustannuksia sekä ajaa ahtaalle elintarviketeollisuutemme ja uhkaa lopettaa maamme elintarvikkeiden alkutuotannon.
Saan olla tyytyväinen, että YLE toi maanantaina 26.11.2012 näyttävästi julkisuuteen kansanedustajien, ministereiden ja jopa eduskunnan puhemiehen tiiviit kytkennät kaupparyhmittymiin.
Yle otsikoi uutisensa totuudenmukaisesti, sillä jutun otsikko oli;
”S-puolue” ja ”Siwa”-puolue aktiivisina Arkadianmäellä
Ylivoimaisesti suurin poliittinen puolue kaupparyhmien hallinnossa kansanedustaja-, ministeri- ja puhemiestasolla on SDP. Toisena rynnii kokoomus ja kolmanneksi suurimmat ovat tasavahvoina Keskusta sekä Perussuomalaiset.
Perussuomalaisten ”saavuttama” jaettu kolmas tila oli yllätys, mutta niin se vaan näyttää olevan. Ainakin tällä saralla perussuomalaiset ovat olleet "ottamassa vastuuta"!
Vasemmistoliitto jää viidenneksi, mutta kyllä senkin kansanedustajilla on vahva asema ”S-puolueessa” ja ”Siwa-puolueessa”.
Yle Uutiset on selvittänyt, että 35 kansanedustajaa istuu joko S-ryhmän alueosuuskauppojen tai Siwa-liikkeiden taustalta löytyvän Tradekan päätöselimissä; hallintoneuvostoissa, hallituksissa tai edustajistossa.
Nimiluettelo näyttää Ylen mukaan tältä:
SDP
Kokoomus
Keskusta
Perussuomalaiset
Vasemmistoliitto
Toivon, että Yle Uutisten uutisoinnin jälkeen tapahtuu nopea poliitikkoharvennus S-ryhmän ja Tradekan hallintoelimissä. Erityisesti toivon, että Eduskunnan puhemies, ministerit ja kansanedustajat älyävät erota näistä luottamustehtävistään.
Heidän eronsa olisi vahva viesti myös maakuntiin, jotta kuntien johtavat luottamushenkilöt osaisivat ottaa tervettä etäisyyttä S-ryhmän sekä Tradekan hallintoon. Hämmästyin kun huomasin, että Tampereen Vihreät luettelevat omilla nettisivuillaan kattotermin "Politiikka" alla Pirkanmaan Osuuskaupan edustajistoon kuuluvat kunnallispolitikkonsa! Kuka vielä sanoo, että politiikka ja kaupparyhmät eivät olisi sidoksissa toisiinsa?
Kauppapaikkojen kaavoituskysymykset ovat asioita, joilla on jo vuosikaudet ratkaistu eri kaupparyhmittymien menestyminen markkinaosuuskilpailussa. Poliitikkojen kytkennät kaupparyhmiin luovat juuri kauppapaikkakysymyksen kautta hämäryyttä heidän toimintaansa yritysten hallinnossa.
Kiitän SDP:n mandaatilla hallituksessa istuvia Jukka Gustafssonia ja Krista Kiurua sekä Vasemmistoliiton Merja Kyllöstä, jotka osasivat ”lukea” aikaamme oikein ja erosivat Tradekan luottamustehtävistä.
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: S-ryhmä, Tradeka, S-ryhmän hallintohenkilöt, Tradekan hallintohenkilöt, ministerit kaupparyhmien hallinnossa, kansanedustajat kaupparyhmien hallinnossa, puhemies Eero Heinäluoma, ulkoministeri Erkki Tuomioja, kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki, |
Demareiden ministerikierrätys vie paitsioon kaksi hallituksen ehkä pätevintä ministeriä?Tiistai 6.3.2012 - -Esko Erkkilä- SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kertoi jo nykyhallituksen syntyhetkellä, että eräät heidän ministerinsä tulevat olemaan ns. pätkäministereitä.
Demareiden pätkäministereiksi nimettiin jo silloin ulkoministeri Erkki Tuomioja, työministeri Lauri Ihalainen ja opetusministeri Jukka Gustafsson.
Demariministereiden kierrätyshuhut ovat tiivistyneet ja onneksi kierrätyslistalle on nyt nostettu myös peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson.
Tuomioja ja Ihalainen ovat kierrätyslistalla sen vuoksi, että he syövät ammattitaidollaan Urpilainen julkisuusgloriaa ja Guzenina-Rickhardson´n ilmeinen siirtäminen vaihtopenkille perustuu kyseisen ministerin vaatimattomiin ja jopa kyseenalaisiin aikaansaannoksiin. Muistissa on ministeri Maria Guzenina-Richardson´n (os. Stieren, entinen Lindell) avustajansa välityksellä julkisuuteen saattamat kannanotot mm. miesten synnyttämiseen liittyen.
Gustafsson´n rooli ministerinä on jäänyt ennakkotunnelmien mukaisesti perin valjuksi ja hänen paluunsa ahkeraksi välihuutajaksi lisää istuntosalin tunnelmaa paljon enemmän kuin hänen jatkamisensa opetusministerinä.
Guzenina-Richardson´n tilalle on vahvassa nousussa kansanedustaja Mia-Petra Kumpula-Natri Vaasasta.
Vaikka Kumpula-Natrikin on ns. poliittinen broileri eli käytännön työelämän kokemus joitain kesäharjoitteluita lukuun ottamatta puuttuu, on hän perhekuntansa kautta hankkinut tiettyä kokemusta elävästä elämästä. Kumpula-Natrin aviomies Pasi Natri on toiminut mm. Fennovoima Oy:n yhteiskuntatiedottamisesta vastaavana johtajana.
Maantiede saattaa olla Mia-Petra Kumpula-Natrin ministeritien pahin karikko, sillä hänen valintansa ministeriksi tietäisi kahden naisministerin pestiä Vaasan vaalipiiristä – Urpilainen Kokkolasta ja Kumpula-Natri Vaasasta!
On kuitenkin selvää, että Kumpula-Natrin valinta ministeriksi vahvistaisi SDP:n ministeriryhmää ja koko hallitusta.
Työministeri Lauri Ihalaisen syrjäyttäminen olisi suuri vahinko. Tosin se palvelisi Urpilaisen henkilökohtaisia tavoitteita, sillä tahdottoman jees-miehen valinta ministeriksi kohottaisi puheenjohtaja Urpilaisen asemaa puolueessa.
Ulkoministeri Erkki Tuomioja on aina ollut oman tien kulkija SDP:ssä ja myös ”kivenä kengässä” kaikille SDP:n puheenjohtajille. Tuomiojan ja Urpilaisen suhteet eivät tee tässä suhteessa poikkeusta.
Olen aina arvostanut kohtuullisesti Tuomiojaa ja arvostukseni häneen kohosi viime perjantaina, kun hän kertoi valmistelleensa uuden presidentin eli Sauli Niinistön vierailua Yhdysvaltoihin. Tuomioja kertoi radiossa leventelemättä, että hän ja Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton ovat keskustelleet Niinistön vierailusta Valkoisessa Talossa.
Olisi hieno asia, jos Suomen Tasavallan presidentti saisi kutsun saapua Valkoiseen Taloon – tähän saakka Suomen Presidentin suhteet Yhdysvaltain presidenttiin ovatkin jääneet vain solmion oikomisen asteelle joissakin kokouksissa!
On siis harmi, että hallituksen kokeneimmat ministerit Tuomioja ja Ihalainen ovat lähtölaskennan kohteina. Heidän pakkolähtönsä hallituksesta tulee entisestään heikentämään hallituksen mahdollisuuksia vastata tulevaisuuden haasteisiin.
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ministerikierrätys, Lauri Ihalainen, Erkki Tuomioja, Jukka Gustafsson, Maria Guzenina-Rickhardson, Mia-Petra Kumpula-Natri, Jutta Urpilainen, Vaasan vaalipiiri, |
SDP:n Lauri Ihalainen - ministeri paikallaanSunnuntai 12.2.2012 - -Esko Erkkilä- Perin harvoin saan antaa tunnustusta demareille ja erityisesti jollekin henkilölle demarileirissä.
Luettelen muutamia näkökohtia, joita ministeri Ihalainen puheenvuoroissaan esitti:
|
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ministeri Lauri Ihalainen, työministeri Lauri Ihalainen, Erkki Tuomioja, Jukka Gustafsson, Jutta Urpilainen, |
Pahin sittenkin vältettiin - Vapaavuori on ministerivuoronsa käyttänytSunnuntai 19.6.2011 - -Esko Erkkilä- Olen perin tyytyväinen, että eilisen blogikirjoitukseni lähteenä käyttämäni kokoomusvaikuttajat eivät olleet ”kartalla” - Jan Vapaavuoresta ei sittenkään tule uuteen hallitukseen kuntaministeriä.
Helsinkiläisen kansanedustajan istuttaminen kuntaministerin pestille olisi tietänyt verisen kuntateurastamisen alkamista. Nyt niin ei ilmeisesti käy, sillä persujen ja Keskustan pelko merkitsee varovaisuutta kuntateurastuksissa.
Jokunen ajatus muistakin ministerikaavailuista. Ajatukset ovat täysin omiani:
Hallituskuvioista vielä se, että eipä olisi muutama vuosikymmenen sitten uskonut Kansallisen Kokoomuksen johdolla syntyvän Suomeen vasemmistohallitusta. Nyt sekin ihme on koettu!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jan Vapaavuori, puolustusministeri, kenraalien kanssa kuselle, Jukka Gustaffson, Erkki Tuomioja, Päivi Räsänen, Stubb, |
Presidentin viran kiinnostavuus heikkeniPerjantai 11.12.2009 klo 7.42 - -Esko Erkkilä- Rampa ankka- nimitystä käytetään vallassa yhä olevasta henkilöstä, jolle on jo valittu seuraaja, jota ei enää tulla valitsemaan jatkokaudelle tai joka on muuten siirtymässä sivuun.
Kysymys on tavallisimmin poliitikosta, mutta sama "nimittelyoikeus" on viime aikoina yleistynyt myös yhdistystoiminnassa eli väistyvän vastuuhenkilön - puheenjohtajan/johtokunnan tai hallituksenjäsenen - mielipiteille annetaan perin vähän painoarvoa. Yhdistysten kannattaisikin... |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lautaskiista, Tarja Halonen, Erkki Tuomioja, Matti Vanhanen |