Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomi allekirjoitti eilen hankintasopimuksen uusista hävittäjistä!

Lauantai 12.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Hallitus päätti 10. joulukuuta 2021 64 Lockheed Martin F-35A Lightning II -monitoimihävittäjän hankinnasta, joilla korvataan Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjien vuoteen 2030 mennessä poistuva suorituskyky.

 

Päätöksen toimeenpano eteni eilen siten, että Puolustusvoimien logistiikkalaitos solmi hankintaesityksen mukaiset hankintasopimukset F-35-järjestelmästä ja ilmasta-ilmaan aseista.  Tämän sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui eilen Tampereella ja sen suoritti Puolustusvoimien puolesta insinöörikenraalimajuri Kari Renko.

 

Samassa yhteydessä 10.12.2021 hallitus puolestaan valtuutti Puolustusministeriön allekirjoittamaan hävittäjähankinnan eli HX-hankinnan teollisen yhteistyön sopimus Lockheed Martinin ja moottorivalmistaja Pratt & Whitneyn kanssa.  Tämän sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui Helsingissä ja allekirjoittamisen suoritti…

 

 

IMG_4573.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

 

*******************

 

 

Suoritin varusmiespalveluksen alokkaasta Reserviupseerikouluun, kokelaaksi ja vänrikiksi ylentämiseen saakka Maavoimissa, mutta jossain vaiheessa reserviläisenä sain siirron Ilmavoimiin, joten tunnen Ilmavoimat ”omaksi” aselajikseni.

 

 

Eräissä kertausharjoituksissa saimme vieraaksemme kaksikin pilottia, jotka olivat osallistuneet Hornet-hävittäjien siirtolentoon jenkeistä Suomeen – lupsakoita kavereita!

 

 

Hornet-hävittäjien korvaaminen F 35-hävittäjillä maksaa Suomelle lähemmäs 10 miljardia euroa ja pidän positiivisena sitä, että hankkeella on poliittisesti yksimielinen tuki.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi allekirjoitti hankintasopimuksen uusista hävittäjistä!, HX-hanke, Hornet, Hornettien korvaaja, F 35, Lockheed Martin F-35A Lightning II -monitoimihävittäjä, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen,

Kohtuus olisi kohtuus lumentulossakin!

Lauantai 5.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Valtteri-lumimyrsky oli kaikkien huulilla muutama päivä sitten ja nyt huomaamme, että lumentulo ei suinkaan päättynyt Valtterin-päivään.

 

 

Omakotiasujalle lumentulo merkitsee hikisiä päiviä ja yksityistien puheenjohtajalle lumenaurauslaskujen jatkuvaa maksamista – valitettavasti joudun toimimaan noissa molemmissa persoonissa!

 

 

******************

 

 

Sain Mustialan Instituutissa Nuorena Veljenä opin, että lumipenkat pitää olla 45 asteen kulmassa ja…

 

 

IMG_4889.JPG

 

 

IMG_4890.JPG

 

 

…tuota oppia noudatan nyt yli viidenkymmenen vuoden kuluttuakin!

 

 

Tähän saakka lumentulo on ollut suoraan taivaalta, mutta pyryaika on alkamassa!  On selvää, että lumipyryn jälkeiset lumityöt ovat haastavampia kuin suoraan taivaalta tulleen lumen luominen.

 

 

Pari kuukautta vielä riittää lumitöitä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kohtuus olisi kohtuus lumentulossakin!, lumipyry, Valtteri-lumipyry, lumipenkat pitää olla 45 asteen kulmassa, Mustialan Instituutti, Mustialan Maatalousopisto,

Viisikymmentäneljä vuotta sitten opitut pätevät edelleen!

Perjantai 7.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Opiskelin agrologiksi Mustialan Instituutissa 1968 – 1970 ja näin lumisena talvena muistan hyvin, kun Nuorina Veljinä saimme pitää koulu- sekä asuntola-alueemme lumesta puhtaina.

 

Instituutissa oli silloin kova komento ja eräs sen ilmenemismuoto oli lumipenkkojen 45 asteinen kulma!

 

Kaikki lumipenkat piti olla ensinnäkin viivasuoria ja kaikki lumipenkat piti olla 45 asteen kulmassa.

 

 

IMG_4796.JPG

 

Saamani oppi on pysynyt kirkkaana mielessä, sillä yhä edelleenkin vaadin itseltäni, että lumipenkat pitää olla täsmälleen 45 asteen kulmassa!

 

*******************

Pyrin Instituutissa olemaan ”näkymätön”, jotta en olisi hankkinut itselleni ylimääräisiä lumihommia ja onnistuinkin siinä varsin hyvin, sillä säästyin niiltä.

 

Eräs työläimmistä lumihommista oli ”lentokentän avaaminen” ja se oli lentopallokentän avaaminen joskus helmi-maaliskuun vaihteessa, jolloin Vanhat Veljet halusivat aloittaa lentopallon pelaamisen ulkokentällä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mustiala, Instituutti, Mustialan Instituutti, Maatalousopisto, Mustialan Maatalousopisto, Agrologi, lumityöt, lumipenkat pitää olla 45 asteen kulmassa,

Tänään on talvipäivän seisaus klo 17.59!

Tiistai 21.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Päivä lyhenee tänään vielä klo ”iltapäiväkuuteen” saakka, sillä talvipäivän seisaus on tänään tarkalleen klo 17.59.

 

Talvipäivän seisauksessa päivä on lyhimmillään ja sen jälkeen alamme mennä kohti kevättä sekä kesää.

 

Huomenna eli 22.12.2021 päivä on jo muutaman sekunnin pidempi kuin tänään.

 

Talvipäivän seisaus on iloinen asia, sillä tänään matka kohti valoisuutta alkaa.

 

Päivä pitenee tänään siitä ”iltapäiväkuudesta” alkaen kesäkuun 21. päivään saakka, sillä silloin on kesäpäivän seisaus ja tuolloin päivä alkaa taas lyhentymään!

 

Tänään emme kuitenkaan sure ja ajattele päivän lyhentymistä, sillä nyt on aika nauttia päivän pitenemisestä.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Talvipäivän seisaus 21.12.2021 klo 17.59, Talvipäivän seisaus, Kesäpäivän seisaus 21.6.2022, Kesäpäivän seisaus,

F-35 sai arvioinnissa 4,5 pistettä viidestä mahdollisesta!

Perjantai 17.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Suomen hävittäjähankinta ”korpeaa” yhä edelleen monia ja ei vähiten ruotsalaisia.

 

Hävittäjäkisan ratkettua oli heti tiedossa, että valinnassa F-35 sai 4,5 pistettä, kun jaossa oli viisi pistettä.

 

Toiseksi tullut Super Hornet ylsi vain 3,8 pisteeseen, joten valinta oli helppo.

 

Vertailussa kolmanneksi tuli ruotsalainen Gripen, mutta sen saamia pisteitä ei ole julkistettu, - ne olivat kuitenkin huonommat kuin F-35:llä tai Super Hornetilla.

 

Kisaan osallistuivat myös yhteiseurooppalainen Eurofighter Typhoon sekä ranskalainen Dassault Rafale, mutta ne karsiutuivat kisasta jo varhaisessa vaiheessa.

 

Suomen päätyminen F-35:n valintaan oli oikea ratkaisu monestakin syystä; saman konetyypin ovat valinneet myös Norja sekä Tanska ja merkitseehän F-35:n valinta Suomen sijoittumista Nato-yhteensopivaan kalustoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: F-35 sai arvioinnissa 4, 5 pistettä viidestä mahdollisesta!, F-35, F-35 -monitoimihävittäjä, Super Hornet, Gripen, ruotsalainen Gripen jäi kolmanneksi, Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale, Nato, Nato-yhteensopivuus,

Olipa "merkillinen" maanantai!

Tiistai 14.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen 45-vuotisjuhlassa eilen minut oli plaseerattu arvovieraiden pöytään ja juhlan lopuksi takkini rinnuksiin kiinnitettiin…

 

 

IMG_4655.JPG

 

…Eläkeliiton Kultainen ansiomerkki!

 

 

IMG_4656.JPG

 

Kiitokset Eläkeliiton Tampereen yhdistykselle sekä Eläkeliitolle, jotka tämän huomionosoituksen ovat minulle osoittaneet!

 

 

IMG_4657.JPG

 

Eläkeliiton kultainen ansiomerkki (oikealla) pääsee juhlatilaisuuksissa rintapieleeni, mutta muun ajan sillä on paikka Eläkeliiton hopeisen ansiomerkin vierellä kirjahyllyssäni!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olipa "merkillinen" maanantai!, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliiton Kultainen ansiomerkki, Eläkeliiton hopeinen ansiomerkki, plaseeraus, Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen 45-vuotisjuhla,

Meni siten kuin olisin itse ollut päättämässä!

Lauantai 11.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Eilinen jää maamme turvallisuuspolitiikkaan suurena sekä myönteisenä päivänä, sillä päättihän hallitus eilen hankkia Hornet-hävittäjien korvaajaksi Lockheed Martinin F-35:n monitoimihävittäjän.

 

 

Hankintaprosessia on hoidettu ainakin kahden hallituksen toimesta ja tässä huomioin Antti Rinteen sekä Sanna Marinin hallitukset yhdeksi hallitukseksi.

 

Eilinen tiedotustilaisuus oli jämäkästi johdettu ja siitä kiitokset…

 

 

IMG_4552.JPG

 

…pääministeri Sanna Marinille,...

 

 

IMG_4557.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkoselle sekä...

 

 

IMG_4569.JPG

 

…Puolustusvoimain komentaja Timo Kiviselle.

 

****

 

IMG_4573.JPG

 

Puolustusministeri Antti Kaikkonen jatkoi mainioita ja vakuuttavia esityksiään illalla Seitsemän uutisissa ja Puoli yhdeksän uutisissa!

 

****

 

 

F-35:n valinta merkitsee, että Suomi liittyy Norjan ja Tanskan ohella niiden maiden joukkoon, jotka jatkossa luottavat F-35:n toimintakykyyn.

 

****************

 

 

Sain aikoinaan varusmiesaikana panssarintorjuntakoulutuksen ja sen aselajin piirissä pääsin käymään myös muutamat kertausharjoitukset ja silloin sain myös ensimmäisen reserviläisylennykseni.

 

Syytä en tunne, mutta jossain vaiheessa sain siirron Ilmavoimiin; en toki lentävään henkilöstöön!

 

Eräissä kertausharjoituksissa saimme illanviettoomme vieraiksi kaksi niistä Ilmavoimien piloteista, jotka huolehtivat Hornet-hävittäjien siirtolennoista Suomeen – oli mukavaa kuulla noiden pilottien kokemuksista!

 

Ehdin Ilmavoimien kertausharjoitusten tuloksena saada myös toisen reserviläisylennykseni, joten nyt jonkinmoisella asiantuntemuksella ja reservin yliluutnanttina osaan arvostaa eilen tehtyä hävittäjähankintapäätöstä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meni siten kuin olisin itse ollut päättämässä!, Hornet-hävittäjien korvaaja, Hornet, F-35, Sanna Marin, Antti Kaikkonen, Timo Kivinen, Puolustusvoimain komentaja, Seitsemän uutiset, Puoli yhdeksän uutiset, Lockheed Martin, Lockheed Martinin F-35,

Tampereen hiippakunnan historia ulottuu vuoteen 1554 saakka!

Torstai 9.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Kuningas Kustaa Vaasa jakoi vuonna 1554 koko Suomen käsittäneen Turun hiippakunnan kahteen osaan ja Turun ohella toinen hiippakunta sijoitettiin Viipuriin.

 

Viipurin jouduttua isonvihan (1713 – 1721) jälkeen Venäjän haltuun piispanistuin siirrettiin 1723 Porvooseen ja hiippakunnan nimeksi tuli Porvoon hiippakunta.

 

Kun vuonna 1923 perustettiin uusi, maamme ruotsinkielisen väestön käsittävä hiippakunta keskuspaikkanaan Porvoo, niin kaupungissa kaksi vuosisataa ollut piispanistuin muutettiin Tampereelle. Hiippakunnan nimi vaihtui Tampereen hiippakunnaksi ja se merkitsee, että nykyinen Tampereen hiippakunta saavuttaa vuonna 2023 sadan vuoden iän.

 

Satavuotisjuhlallisuuksia odotellen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen hiippakunnan historia ulottuu vuoteen 1554 saakka!, Viipurin hiippakunta, Porvoon hiippakunta, Tampereen hiippakunta, Kustaa Vaasa, Kuningas Kustaa Vaasa, Isoviha,

"On sullakin ristinsä"

Perjantai 26.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Pääkonsuli ja kaikkien tuntema jääkiekkovaikuttaja…

 

 

IMG_3809.JPG

 

…Kalervo Kummola oli eilen haastateltavana ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

 

 

Olen jostakin vinkkelistä Kummolan kanssa saman näköinen ja olen siitä saanut ainakin kahdesti muistutuksen jääkiekko-otteluiden erätauolla miesten vessassa!

 

”Saatana, mitä tuo Kummola täällä tekee” –huudahdukset ovat tulleet tutuiksi vaikka olen käynyt korkeintaan kymmenkunnan jääkiekko-ottelun katsomossa.

 

 *****************

 

Olin joskus takavuosina silmälääkärin vastaanotolla Tampereella ja Kummola oli samalla asialla saman silmälääkärin puheilla.

 

 

 

IMG_3807.JPG

 

Mainitsin Kummolalle saamistani kommenteista ja Kummola kommentoi niitä näin:

 

”On sullakin ristinsä”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: "On sullakin ristinsä", Kalervo Kummola, yhdennäköisyys, yhdennäköisyys Kalervo Kummolan kanssa, Puoli seitsemän-ohjelma 25.11.2021,

Yrittäjät pitävät Suomen pyörimässä!

Maanantai 6.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään aina syyskuun 5. päivänä ja niin myös eilen.

 

Tänä vuonna Yrittäjän päivän erikoisteemana oli se, että kansalaisia kannustettiin kiittämään yrittäjiä siitä työstä, jota he ovat tehneet yhteiskunnan hyväksi.

 

Yrittäjäjärjestöt kannustivat eilen liputtamaan Yrittäjän päivän kunniaksi ja mieluusti olisin sen tehnytkin, mutta jouduin päivän kuluessa muuttamaan mökiltä kotiin, joten molemmat lipputankoni olivat valitettavasti tyhjät!

 

**************

Olen työelämäni aikana saanut tehdä paljon yhteistyötä bisnesmaailmassa toimivien yrittäjien kanssa ja osaan arvostaa yrittäjien toimintaa.

 

Haluan bisnesmaailmassa toimivien perheyrittäjien osalta nostaa erityisasemaan perhekunnan naispuolisen vastuuhenkilön roolin.

 

Pienissä perheyrityksissä laskutuksesta, kirjanpidosta sekä perinnästä huolehtii usein perheen emäntä ja hänen roolinsa on keskeinen pienyrityksen toiminnassa.

 

Muistelen lämmöllä ja suurella arvonannolla useiden yrittäjäpariskuntien naisia, jotka ovat tarkkaan vahtineet, että teollisuuden myyntimiesten lupaamat alennukset ja menekinedistämisrahat ovat toteutuneet sovitusti.

 

Hyvää Yrittäjän päivää tänäänkin!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Yrittäjät pitävät Suomen pyörimässä!, Yrittäjän päivä, Yrittäjän päivä 5.9.2021, Yrittäjän päivä syyskuun 5. päivänä, Yrittäjän päivä viralliseksi liputuspäiväksi,

Tampere-talossa 25.8.2021 järjestetty Eläkeliiton 20. Liittokokouspäivien pääjuhla oli hieno kokemus!

Perjantai 27.8.2021 - -Esko Erkkilä-

IMG_2970.JPG

 

Tampere-talo loi arvokkaat puitteet Eläkeliiton 20. Liittokokouspäivien pääjuhlalle.

 

 

IMG_2946.JPG

 

Eläkeliiton piiriliput oli koottu esiintymislavalle tuomaan arvokkuutta pääjuhlaan.

 

 

IMG_2949.JPG

 

Edellispäivänä yksimielisesti Eläkeliiton puheenjohtajana jatkamaan valittu hallintotieteiden tohtori Raimo Ikonen toivotti juhlayleisön tervetulleeksi.

 

 

IMG_2955.JPG

 

”Harmonikalla komeasti” esittivät Harmonikkaliiton puheenjohtaja Kimmo Mattila ja Aino Ojakoski-Mattila.

 

 

IMG_2960.JPG

 

Tamperelainen naisvoimistelijaryhmä Minetit vieraili lavalla niin pikaisesti, että jopa kuvaaminen heistä epäonnistui – valitan!

 

 

IMG_29612.JPG

 

Tapahtuman suojelija Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen otti tervehdyksessään kantaa tammikuussa järjestettäviin hyvinvointialueiden vaaleihin, kohta valittavaan vanhusasiainvaltuutetun rooliin sekä kuntien Vanhusneuvostojen toimintaan.

 

 

IMG_2978.JPG

 

 

IMG_2987.JPG

 

Sorin Sirkus on tamperelainen nuorisosirkus ja juhlayleisö sai nauttia sen kahden taitajan esityksistä.

 

***

IMG_2989.JPG

 

IMG_2991.JPG

 

IMG_2994.JPG

 

IMG_2995.JPG

 

Pentti Hietasen musiikkiperhe viihdytti juhlayleisöä useilla esityksillään.

 

***

 

IMG_2997.JPG

 

Runotaiteilija Ritva Viitaniemi esitti kolme runoa.

 

 

IMG_3000.JPG

 

Pääjuhla päättyi Maamme-lauluun, mutta sitä ennen ooppera- ja oratoriolaulaja Anssi Hirvonen päätti esityksillään Eläkeliiton Liittokokouksen pääjuhlan.

 

 

IMG_2952.JPG

 

Kiitokset pääjuhlan juontaneelle Tampereen Teatterin näyttelijä Arttu Ratiselle, joka luotsasi pääjuhlamme nautittavaan lopputulokseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere-talossa 25.8.2021 järjestetty Eläkeliiton 20. Liittokokouspäivien pääjuhla, Eläkeliitto, Tampere-talo, Anu Vehviläinen, Raimo Ikonen, Minetit, Sorin sirkus, Kimmo Mattila ja Aino Ojakoski-Mattila, runotaiteilija Ritva Viitaniemi, Pentti Hietanen,

Valtakunnankansleri Adof Hitlerin yksinpuhe Mannerheimin 75-juhlissa 4.6.1942 keskittyi kahteen asiaan

Perjantai 16.7.2021 - -Esko Erkkilä-

Mannerheim ja myös muut suomalaiset pelkäsivät, että Adolf Hitler onnittelupuheessaan 4.6.1942 olisi 75-vuotiaalle Suomen marsalkka Mannerheimille vaatinut Suomea hyökkäämään Leningradiin tai ainakin katkaisemaan Muurmannin radan.

 

Kumpaakaan vaatimusta Hitler ei esittänyt ja se oli helpotus suomalaisille isännille.

 

************

Pitkässä yksinpuheessaan Hitler käsitteli hyökkäystään Romaniaan sekä ihmetteli sitä, että Neuvostoliitto oli ehtinyt rakentamaan 34 000 hyökkäysvaunua!

 

 

Jälkeenpäin tarkastellen suomalaisten selviäminen Hitlerin vierailusta 4.6.1942 oli suuronnistuminen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtakunnankansleri Adof Hitlerin yksinpuhe Mannerheimin 75-juhlissa 4.6.1942 keskittyi kahteen asiaan, Adolf Hitler, Mannerheim, Hitlerin vierailu Suomeen 4.6.1942, Suomen marsalkka Mannerheim,

Viitoset naapurikaupungeissa, mutta kotoisin saman koulupiirin alueelta!

Tiistai 1.6.2021 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaaleissa on ehdokasnumeroiden osalta mukavia yhteensattumia ja eräs näistä on Tampereella ja Ylöjärvellä ehdokasnumero viisi (5).

 

Keskustaa onnisti ja saimme molemmissa kaupungeissa piikkipaikan eli pienimmät numerot, joten ehdokaslistamme molemmissa kaupungeissa alkavat kakkosella.

 

 

IMG_1859.JPG

 

Minulle Tampereella tuli ehdokasnumeroksi 5 ja…

 

 

IMG_1857.JPG

 

…samoin onnisti Ylöjärvellä Timo Kulmalaa!

 

IMG_1949.JPG

 

Tapasimme Viljakkalassa Keskustan vaaliteltalla ja kunnallisneuvos Pirkko Vuolle otti kamerallani meistä yhteiskuvan!

 

 

Timo asuu edelleen Viljakkalassa Hanhijärvenkulmalla ja sieltä minäkin olen syntyisin eli me molemmat osaamme ajatella ihmisten parasta ja toimia tuntojemme mukaan!

 

 

On hyvä valinta kirjoittaa äänestyslippuun numero 5 sekä Tampereella että Ylöjärvellä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaaliehdokas Tampereella numero 5, kuntavaaliehdokas Ylöjärvellä numero 5, Timo Kulmala Viljakkalasta,

Nyt ehdokaskuvassani on myös äänestysnumero!

Lauantai 22.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Onneksi perhekunnassa on sometaitajia ja se merkitsi, että minullakin on nyt äänestysnumerolla täydennetty kuntavaalien ehdokaskuva!

eskonnumerokuva20212.png

Olen kieltämättä tyytyväinen ehdokaskuvaani ja olen tyytyväinen Keskustan arpaonneen Tampereella, sillä saimme "piikkipaikan" eli ehdokasnumeromme ovat ehdokaslistojen kärjessä!

Kommentoin jossain yhteydessä, että numero viisi on kohdallani helppo muistaa, sillä se on laulunumeroni päästötodistuksessa!

Vitonen laulunumerona ei ole lainkaan hassumpi, sillä sain opiskeluaikanani olla Mustialan Maatalousopistossa mieskuoron jäsen ja "tonttinani" oli toinen basso!

Sanoin silloin ja toistan taas nyt, että mieskuorossa tarvitaan kahdenlaisia esiintyjiä eli niitä, jotka osaavat laulaa ja niitä, jotka tekevät mieskuorosta komean näköisen.

************************

Eräs hienoimmista kuorolauluista, joiden esittämiseen olen osallistunut, on Aleksis Kiven sanoittama…

...Sydämeni laulu.
 
Sen harjoittelemiseen käytimme paljon aikaa, mutta tulos olikin sitten hieno, vaikka sen asianosaisena toteankin!


 
 
    "Tuonen lehto, öinen lehto!
    Siell’ on hieno hietakehto,
    Sinnepä lapseni saatan.

    Siell’ on lapsen lysti olla,
    Tuonen herran vainiolla
    Kaitsea Tuonelan karjaa.

    Siell’ on lapsen lysti olla,
    Illan tullen tuuditella
    Helmassa Tuonelan immen.

    Onpa kullan lysti olla,
    Kultakehdoss’ kellahdella,
    Kuullella kehräjälintuu.

    Tuonen viita, rauhan viita!
    Kaukana on vaino, riita,
    Kaukana kavala maailma"


**********************

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 2021 Tampereella, Ehdokasnumero 5 Tampereella, Sydämeni laulu, Aleksis Kivi,

Oikein meni!

Keskiviikko 19.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Eilen Eduskunnassa oli ainoassa käsittelyssä

 

”Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä”

 

Eduskunta päätti hyväksyä hallituksen esityksen äänin 134 – 57, joten Perustuslakivaliokunnan asettama 2/3 enemmistö täyttyi.

 

Olen äänestyspäätökseen tyytyväinen, sillä nyt voin jatkaa olemista ylpeänä suomalaisena.

 

Surullinen olen Keskustan Tuomas Kettusen äänestyskäyttäytymisestä ja surullinen sen vuoksi, että hän kuuluu samaan koulukuntaan kuin minä eli agrologien koulukuntaan!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ?Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä?, agrologit,

Keskusta ykkösenä ja minä viitosena kuntavaaleihin Tampereella

Maanantai 17.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Viime perjantaina Tampereella julkistettiin kuntavaalien ehdokasnumerot ja Keskustalla oli jälleen hyvä onni, sillä ehdokkaamme saivat ehdokasnumeroiden piikkipaikan ja se merkitsi, että minua voi kesäkuun kuntavaaleissa äänestää kirjoittamalla äänestyslippuun numeron viisi eli 5!

 

 

eskonehdokaskuva2.jpg

 

 

Tässä esittelyni:

 

Olen palvellut liike-elämässä yli 40 vuotta ja koko sen ajan agribisneksessä.

Jo työelämän aikana minulle avautui luottamustehtäviä, mutta pääosan niistä sain eläkkeelle siirtymiseni jälkeen.

*******

* Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajuus (6 vuotta)


* Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajuus (6 vuotta)


* MSL-Tampereen puheenjohtajuus (2 vuotta)


* Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvoston puheenjohtajuus (4 vuotta) ja sitä ennen varapuheenjohtajuus (2 vuotta) sekä jäsenyys (2 vuotta)


* Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajuus (4 vuotta) ja sen jälkeen jäsenyys (4 ja puoli vuotta)


* Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenyys (2 vuotta)


* parhaillaan Tampereen Vanhusneuvoston jäsen

 

Tampereella tarvitaan yhteistyötä kaikkien puolueiden kesken ja olen vuosien aikana saanut tutustua kaikkien puolueiden tamperelaisiin ja pirkanmaalaisiin päättäjiin; arvostan kaikkien muiden puolueiden keskeisiä toimijoita.

 

Tamperelaisen päättäjän pitää tuntea oman puolueensa keskeisten päättäjien lisäksi myös muiden puolueiden ydinpäättäjät.

 

Nettisivuillani (www.eskoerkkila.fi) on kuvia mm. siitä, kun keskustelen pääministereiden Alexander Stubb´n, Antti Rinteen, Matti Vanhasen, Mari Kiviniemen, Juha Sipilän sekä Sanna Marinin kanssa.

 

Eläkeläisjärjestöistä haluan erikseen mainita Suomen suurimman eläkeläisjärjestön eli Eläkeliiton, jonka elokuussa Tampereella järjestettävän Liittokokouksen järjestelyissä olen mukana.

 

Vielä se, että olen kirjoittanut joka päivä uuden jutun nettisivuilleni jo 13 vuoden ajan - poikkeahan nettisivuillani!

 

Sotilasarvoltani olen yliluutnantti. Olin RUK:ssa kurssilla 125 ja oletan, että olen harvoja kansakoulupohjalta kiitettävin arvosanoin reserviupseeriksi kohonneita - tuolla kurssilla vain 40 reserviupseerioppilasta sai kiitettävän arvosanan. Sotilasjohtaminen on tuonut siviilielämään paljon kokemusta ja eväitä! Siitä olen muuten erityisen hyvillä mielin, että vanhin poikamme on reservin kapteeni eli isänä saan puhutella poikaani:

”Herra kapteeni, yliluutnantti Erkkilä haluaa puhutella!”

 

 *******************

Kokemusta luottamustehtävistä ja vähän muustakin on siis minulle kertynyt, joten siitä vaan vitonen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit Tampereella, Kuntavaaliehdokas numero 5, Kuntavaaliehdokas Esko Erkkilä, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Infra Liikelaitos, Viljakkala-neuvosto, Tampereen Keskusvaalilautakunta, Yliluutnantti,

Arvoton näytelmä, jonka pääesiintyjät ovat perussuomalaiset

Torstai 13.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa on järjestetty viime tiistaina, keskiviikon vastaisena yönä ja vielä eilen klo 18.50 alkaneessa täysistunnossa arvoton näytelmä, jossa pääosassa ovat olleet perussuomalaiset, kun on heidän järjestämässään jarrutuskeskustelussa käsitelty…

 

…”hallituksen esityksestä eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä”.

 

Jarrutuskeskustelu saattaa kestää vielä pitkään – kestääkö jarrutuskeskustelu ensi viikolle saakka!

 

Myönnän, että olen joissain asioissa ymmärtänyt perussuomalaisten näkemyksiä, mutta tämä jarrutuskeskustelu on tehokkaasti tyrehdyttänyt ymmärtämykseni.

 

On vastenmielistä, että perussuomalaiset päättävät puheenvuoronsa toteamuksella, että jatkavat perustelujaan (=jarruttamista) seuraavassa puheenvuorossaan.

 

Tuo meneillään oleva arvoton näytelmä alentaa koko eduskunnan arvostusta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arvoton näytelmä jonka pääesiintyjät ovat perussuomalaiset, Arvoton näytelmä, Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä, Perussuomalaiset jarruttavat,

105-vuotias kuusi on kokenut kapinan, Talvisodan ja Jatkosodan!

Keskiviikko 24.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Takka- sekä saunapuiden pilkkominen ovat juuri nyt ajankohtaisia ja sitä hommaa minäkin olen kuluneen parin viikon aikana tehnyt.

 

Noudan kuivuneet tukkipuun kokoiset polttopuurangat pätkittyinä peräkärryllä maalta ja pilkon pätkityt pöllit klapeiksi lopullisella käyttöpaikalla eli omakotitaloni tontilla Tampereella.

 

Tukkipuun kokoiset polttopuut ovat pystyynkuivaneita kuusia, joilla ei enää ole käyttöä sahatavaraksi.

 

 

IMG_1527.JPG

 

Yksi peräkärrykuormallinen oli suuria kuusipöllejä ja niiden halkominen polttopuukokoon oli hyvinkin haasteellista.

 

 

 

IMG_1534.JPG

 

Tutkailin tarkemmin yhtä pölliä ja totesin, että sen ikä oli 105-vuotta, halkaisija 45 senttiä eli 17 tuumaa.

 

 

Meneehän se metsäomistaja hiljaiseksi, kun toteaa, että omasta metsästä löytyy kuusi, joka on elänyt taimivaiheensa jo kapinan aikana eli Vapaussodan aikana vuonna 1918!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 105-vuotias kuusi, Kapina 1918, Vapaussota 1918, vuoden 1918 tapahtumat , Talvisota, Jatkosota, polttopuut, polttopuiden tekeminen, klapien tekeminen, kevät on klapienteon aikaa,

Kantakortti kertoo mielenkiintoisia seikkoja mm. varusmiespalveluksen ajalta

Perjantai 29.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Kantakortti on jokaisesta puolustusvoimissa palvelusta suorittaneesta laadittu asiakirja, joka sisältää tiedot hänen palveluksestaan puolustusvoimissa.

 

Nykyään kantakortin tai oikeastaan sen kopion saaminen on haasteellista, mutta toki mahdollista.

 

Olin aikoinaan aktiivinen ja sain helposti kopion omasta kantakortistani, mutta vain siltä ajalta, jolloin olin varusmiespalveluksessa ja reservissä Maavoimissa.  Jossain vaiheessa minut siirrettiin reservissä Ilmavoimiin ja siltä ajalta olisin joutunut maksamaan kantakorttitietojen etsimisestä tuntiveloituksen, mutta ainakaan toistaiseksi en ole siihen ryhtynyt.

 

Ihmettelen kyllä Puolustusvoimien menettelyä, että kantakorttitietojen etsimisestä voidaan uhata erillisveloituksella!

 

 

Mutta siitä kantakortistani:

 

 

Toki tiedän sotilaspassitietojeni perusteella, että kaikki arvosanani ovat varusmiesaikana olleet kiitettäviä, mutta mielenkiintoisia ovat ne esimiesteni luonnehdinnat, jotka ilmenevät kantakortissani.

 

 kantakortti1.jpg

 

Aliupseerikoulun aikana saamani luonnehdinnat ovat;

 

  • tarmokas

  • luonteva

  • asiallinen

  • tunnollinen

  • vaativa

 

Reserviupseerikoulun opinnoista olen saanut luonnehdinnat;

 

  • jämerä

  • tunnollinen

  • vaativa

  • aloitekykyinen

 

Uutta minulle kantakortissani oli se, että olin aliupseerikoulussa Panssaritorjuntalinjan 1/25 eli priimus ja Reserviupseerikoulun kurssilla 125 kolmanneksi paras 59 oppilaan joukossa eli 3/59.

 

 

Näillä on työelämässäkin pärjätty!

Niin vielä se, että kansakoulupohjalla tässä on pärjätty, sillä eipä ole aikoinaan oppikoulua tullut käytyä ja sotilasarvoni on yliluutnantti.

Siitäkin olen tyytyväinen, että esikoisemme on sotilarvoltaan kapteeni eli joudun ilmoittautumaan pojalleni: "Herra kapteeni, yliluutnantti Erkkilä ilmoittautuu"!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kantakortti, Porin Prikaati, RUK 125, Panssarintorjunta, Ilmavoimat, yliluutnantti, kapteeni,

Nyt riittää aineksia 45 asteen lumipenkoille!

Torstai 28.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen vuonna 1968 ollut suorittavassa roolissa ja seuraavana vuonna ohjaavassa roolissa, kun Instituutin käytäville on lapioitu lumipenkkoja 45 asteen kulmaan.

 

Oppi on juurtunut otolliseen maaperään, sillä nyt olen taas saanut omakohtaisesti virkistää silloin saatua oppia.

 

 

IMG_1356.JPG

 

 

IMG_1355.JPG

 

 

IMG_1354.JPG

 

 

Asian tiimoilta on annettava suuri tunnustus Pihahuolto Haapaniemi Oy:n lumenauraajille, jotka osaltaan ovat pitäneet omakotitalomme rasitteeksi kuuluvan jalkakäytävän lumesta puhtaana. Toki minulle on jäänyt lumipenkkojen muotoilu ja siihen on kulunutkin koko ”pitkänen päivä”!

 

Tampereella on kai kymmenen aluetta, joista Tampereen Infra Oy huolehtii seitsemän kunnossapidosta ja meille palokalliolaisille ”arpa” on suonut tätä tehtävää suorittamaan Pihahuolto Haapaniemi Oy.

 

Muuten; Tampereen Infra Liikelaitos – aluksi Tampereen Infratuotanto Liikelaitos – perustettiin vuonna 2009 ja sain olla tuon liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä 8 ja puoli vuotta, aluksi neljä vuotta sen varapuheenjohtajana.

 
*******************

 

Nyt lumentulo kuitenkin sais jo riittää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 45 asteen lumipenkat, Pihahuolto Haapaniemi Oy, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Oy, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja, Instituutti,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »