Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Korona-aika antaa uutta kokousjärjestelyille!

Tiistai 23.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Korona-aikaa on pikapuoliin kestänyt nyt lähes vuoden ja sen päättyminen ei ole näköpiirissäkään.

 

Korona on hankaloittanut monien asioiden hoitamista, mutta toki se on tuonut jotain hyvääkin.

 

Kokousmenettelyjen uudistaminen on ollut eräs seikka, joka on koronan vuoksi uudistunut ja toivottavasti pysyvästi.

 

Tarkoitan kokousten siirtymistä nettiin ja etäyhteyksillä toimiviksi.

 

Netissä toteutettavat kokoukset säästävät osanottajien aikaa, sillä minullakin matka kaupungin keskustaan kestää julkisilla kulkuneuvoilla suuntaansa tunnin verran, joten aikasäästöä kertyy parisen tuntia jokaista kokousta kohti! Melkoinen ajansäästö!

 

 

Toki kokousten siirtymisessä nettiin on myös haasteita ja jopa ongelmia, mutta niistä ehkä joskus myöhemmin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona-aika antaa uutta kokousjärjestelyille!, teams-kokoukset, nettikokoukset,

Koronassa keinot keksitään!

Tiistai 16.2.2021 - -Esko Erkkilä-

”Hätä keinot keksii” on vanha suomalainen sananlasku ja se pätee moneen asiaan.

 

Tuon sananlaskun ajankohtainen muunnos on otsikossa esittämäni eli ”koronassa keinot keksitään”!

 

Tässä jutussani sovellan tuota muunnostani poliittisten tilaisuuksien järjestämiseen.

********************

 

Tunnettu tosiasia on, että nyt korona-aikana ovat sallittuja vain sellaiset tilaisuudet, joihin osallistuu maksimissaan 10 henkilöä.  Eihän sellainen tilaisuus ole minkään arvoinen poliitikoille, jotka ovat tottuneet tilaisuuksiin, joissa on kymmeniä ja mielellään satoja osanottajia.

 

 

**************************

 

 

Keskusta on kehittänyt tähän ”hätään” systeemin, joita kutsutaan verkkotupailloiksi.

 

Puolue järjesti puheenjohtajansa Annika Saarikon johdolla 16 tilaisuuden verkkotupailtaturneen, joka toteutettiin alueellisena puheenjohtajan sekä alueen Keskusta-kansanedustajien voimin.

 

 IMG_1402.JPG

 

Tilaisuuksien vetäjänä toimi puheenjohtaja Annika Saarikko ja hyvin toimikin.

 

 

IMG_1399.JPG

 

 

Pirkanmaan verkkotupaillan esiintyjänä toimi kansanedustaja Arto Pirttilahti ja mukana oli myös…

 

 

IMG_1405.JPG

 

…kansanedustaja Jouni Ovaska.

 

 

Verkkotupaillassa ja myös teams-kokouksissa esiintyjien ja puheenvuoronkäyttäjien kannattaa kiinnittää huomiota oikeaan valaistukseen, selkeään puhetapaan sekä siistiin ulkoasuun.

 

 

 

IMG_1411.JPG

 

Pirkanmaan tupaillassa Arto Pirttilahdella oli yllään vaimonsa Erja Pirttilahden kirjailema villa-asuste sekä rekvisiittana Erja Pirttilahden Sammallammas -yrityksen hittituote ”pikku repolainen”!

 

 

Tulipahan todistetuksi, että pienet yksityiskohdat muovaavat myös teams -kokouksiin hienon kokonaisuuden!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koronassa keinot keksitään!, Hätä keinot keksii, Verkkotupaillat, Keskustan verkkotupaillat, Annika Saarikko, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, Sammallammas,

Kasvomaskit hankaloittavat heikkokuuloisten "kuulemista"!

Maanantai 15.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Kasvomaskien käyttäminen on ilahduttavasti yleistynyt ja ilman niitä kulkeminen tuntuu melkein rikolliselta.

 

Uskon, että kasvimaskien käyttäminen hillitsee koronan leviämistä.

 

Olen sen verran huonokuuloinen, että kasvomaskien käyttäminen heikentää minullakin erityisesti televisiossa esiintyvien kuulemista.

 

Huonokuuloisilla on tavallisuudesta poikkeava kyky huulilta lukemiseen ja on luonnollista, että kasvomaskit estävät tämän.

 

Ymmärrän, että kasvomaskien käyttäminen julkisuudessa on myös tietynlaista esimerkin antamista ja niiden käyttöön kannustamista, mutta joskus tuntuu, että kyse on lähes pelleilystä.

 

Tunnen pienoista myötätuntoa perussuomalaista erotettua kansanedustaja Ano Turtiaista kohtaan, joka ei istuntosalissa suostu käyttämään kasvomaskeja.

 

Ano Turtiaisen kohdalla menettely on kieltämättä hieman erikoista, sillä hänen omistamansa yritys valmistaa kasvomaskeja ja on saanut jopa 71 000 euron suuruisen tuen lomautusten välttämiseksi ja hengityssuojainten valmistamisen aloittamiseksi.

 

Kukin taaplaa tyylillään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kasvomaskit hankaloittavat heikkokuuloisten "kuulemista"!, huuliltalukeminen, huonokuuloisuus, korona, kasvomaskit, maskit, Ano Turtiainen,

Korona-aika on synnyttänyt teams-, hybridi- ja sähköpostikokouksia!

Sunnuntai 24.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen ehdottomasti kasvokkain toteutettavien kokousten kannattaja, mutta korona-aika on tuonut myös kokouskäytäntöihin uusia menettelytapoja.

 

Teams-kokoukset ovat ainakin minulle muodostuneet melkein rutiiniksi, sillä niin usein olen niihin saanut (tai joutunut) osallistumaan.

 

 

IMG_1281.JPG

 

Teams-kokouksissa kaikki osallistujat ovat omien tietokoneidensa äärellä ja henkilökohtaista kontaktia ei kenenkään kokouksen osanottajan kesken pääse syntymään.

 

Teams-kokouksen määritelmä on, että se on ryhmätyön ja yhteistyön alusta, jossa voi keskustella ja kommunikoida pikaviestien, videopuheluiden tai äänipuheluiden avulla.

 

 

IMG_1321.JPG

 

Hybridikokous on puolestaan toteutukseltaan sellainen, joissa osa osallistujista on saman pöydän ääressä ja osa osallistuu kokoukseen jonkin etäkokousvälineen kautta.

 

 
****************

 

 

Varsinkin teams-kokouksissa puheenjohtajan rooli on hallitseva ja useinkin voidaan luonnehtia, että se on liiankin hallitseva.  Teams-kokouksia en osaa juuri tämän vuoksi arvostaa – toki on todettava, että puheenjohtajien menettelytavoissa on suuria eroja.

 

Hybridikokoukset ovat luonteeltaan jo lähempänä tavanomaisia kokouksia, sillä niiden osanottajista useat ovat samassa tilassa ja ihanne on, että puheenjohtaja on samassa tilassa, jossa ainakin osa kokouksen osanottajista on.

 

 

Kolmas tuntemani etäkokoustapa on sähköpostikokous ja siitä minulla on hyviä kokemuksia.  Sähköpostikokous on aikaaviepä kokoustapa, sillä siinä asioita käsitellään asiakohta kerrallaan sähköpostien välityksellä keskustellen. Sähköpostikokoukseen aikaa on varattava tuntikausia.

 

 

On todennäköitä ja varmaakin, että korona-ajan jälkeen teams-, hybridi- ja sähköpostikokoukset yleistyvät ja hyvä niin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona, Koron-aika, teams-kokoukset, hybridikokoukset, sähköpostikokoukset,

Ruotsissa koronakuolemia on väkilukuun suhteutettuna lähes kymmenkertainen määrä Suomeen verrattuna

Perjantai 15.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Nyt joudun minäkin ottamaan kantaa koronatilanteeseen tällä foorumilla ja teen sen vertaamalla Ruotsin tilannetta Suomeen.

 

Mielestäni Ruotsin ja Suomen koronatilanteiden vertailu on jäänyt aivan liian pienelle huomiolle, sillä muuten niin samanlaisten maiden koronatilanne on tyystin erilainen.

 

Ruotsin väkiluku on hieman yli 10 miljoonaa ja Suomen vastaavasti lähemmäs 6 miljoonaa – väkilukujen ero pitää luonnollisesti ottaa huomioon maiden välisessä vertailussa, joten tilanteita pitää vertailla…

 

…x tapausta/miljoona asukasta –periaatteella.

 

 

Eilisen tilanteen mukaan Ruotsissa on tapahtunut 10.185 koronakuolemaa eli 1.005 koronakuolemaa miljoonaa asukasta kohti.

 

Vastaavasti eiliseen mennessä Suomessa on kuollut koronaan 111 henkilöä miljoonaa asukasta kohti eli Ruotsissa koronaan kuolleiden määrä on asukaslukuun suhteutettuna lähes kymmenkertainen Suomeen verrattuna.

 

Siis;

 

  • Ruotsi 1.005 koronakuolemaa miljoonaa asukasta kohti

  • Suomi    111 koronakuolemaa miljoonaa asukasta kohti

 

 

Monessa asiassa on todettu, että Ruotsissa asioista vain diskuteerataan eli keskustellaan ja nyt tuntuu, että myös koronatilanteessa Ruotsissa on vain keskusteltu ja siinä sitten varsinaiset toimet ovat jääneet taka-alalle!

 

 

Jonkinmoinen hatunnosto suomalaisille päättäjille kaikesta huolimatta!

 

 

-Esko Erkkilä-

4 kommenttia . Avainsanat: Ruotsissa koronakuolemia on väkilukuun suhteutettuna lähes kymmenkertainen määrä Suomeen verrattuna, Koronakuolemat Ruotsissa, koronakuolemat Suomessa, korona, koronakuolemat,

Korona-rokotuksista kieltäytyvätkin arvostelevat rokotusten alkamisen viivästymistä!

Torstai 14.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä netin keskustelupalstat ja lehtien yleisönosastokirjoituspalstat ovat täyttyneet valittajien valituksista siitä, että miten huonosti Suomi on hoitanut korona-rokotusten alottamisen.

 

Ainakin erilaisissa nettiryhmissä valittajat ovat niitä, joille mikään muukaan asia ei heidän mielestään ole kunnossa.

 

Yhteinen piirre valittajille on se, että he eivät ole olleet koskaan pystyväisiä pienimpäänkään vastuulliseen tehtävään tai luottamushenkilöhommaan.

 

EU-kriittiset valittajat osaavat yhdistää valitusvirteensä sen, että kaiken syynä on EU.

 

Kriittisimmät kitisijät kuuluvat siihen joukkoon, jolle korona-piikki pistetään vasta viimeisessä vaiheessa ja sen vuoksi ennustan noilta kitisijöiltä melkoista kitinää, kun koronapiikkejä pistellään ikääntyneille sekä riskiryhmiin kuuluville ja he joutuvat vielä odottamaan.

 

Se kummastuttaa, että monet noista kriitikoista kuuluvat siihen vähemmistöön, joka ei halua ottaa koronapiikkiä, mutta silti he kitisevät.

 

Kunnioitan ja luotan esivaltaan niin, että uskon asioista vastaavien tekevän parhaansa, jotta kaikki saavat rokotuksella hankittavan suojan koronaa vastaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rokotukset, korona, koronarokotukset, valittajat, kitisijät, aiheetta valittajat, aiheetta kitisijät, EU-kriittiset, koronarokotuksista kieltäytyvät,

Tampereella korona-analysointi pelittää!

Sunnuntai 3.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Maailma on nykyisin paljolti koronaa ja niin myös meillä, jossa Rouva ja nuorimmaisemme tunsivat toissapäivänä eli viime perjantaina kuumetta sekä yskää.

 

Tampereella hommat pelaavat ja nettitutkailun tuloksena löydettiin, että korona-tutkimuksia tehdään Pirkka-hallin paikoitusalueella.

 

Soitto ilmoitettuun puhelinnumeroon iltapäivän alkaessa ja sieltä tutkimusaika vajaan puolen tunnin jälkeen eli melkoista kiirettä oli pidettävä, vaikka kokeenottopaikalle oli matkaa vain vajaat kolmisen kilometriä!

 

Pirkka-hallin paikoitusalueella oli ollut useita ajokaistoja korona-tutkimuksiin ja ohjaajat ohjaamassa oikeille kaistoille.

 

Näytteet oli otettu siten, että asiakas istui autossa ja avatun sivuikkunan kautta näytteenottaja oli ottanut korona-näytteen eli autosta ei tarvinnut poistua!

 

Analysointitulokset tulivat asiakkaiden kännykköihin tekstiviestinä eilen klo 11.42 eli alle vuorokausi näytteenotosta ja perhekuntamme molempien viesti oli vapauttava eli:

 

”Tuloksesi 1.1.2021 – CV19NhO NEG”.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella korona-analysointi pelittää!, Korona, Korona-tutkimus, Pirkka-halli, "Tuloksesi 1.1.2021 CV19NhO NEG".

Uudistinko turhaan?

Maanantai 2.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Passini on menossa vanhaksi ja sen vuoksi ryhdyin toimeen ja hain uuden passin.

 

”Elän” netissä, mutta halusin uusia passini vanhanaikaisesti eli menin jonottamaan Tampereen Poliisilaitokselle.  Ennen jonottamista kävin valokuvaamossa, jossa minusta otettiin passikuva ja se lähetettiin sähköisesti viranomaisille.

 

Ensimmäinen jonotusyritykseni meni mönkään, sillä pääsin jonotusautomaatille vasta klo 15.15 ja passiviranomaisethan eivät suostuneet asioimaan kanssani, sillä jonotusnumero olisi pitänyt ottaa jo klo 15.00 – kaksi virkailijaa kyllä yritti tappaa aikaansa omissa oloissaan ilman asiakkaiden häirintää.

 

 

IMG_0765.JPG

 

No, seuraavalla yrityksellä homma onnistui ja kohdalleni sattuikin oikein palveluhenkinen virkailija, jolla olisi varmaan taattu työpaikka myös todellisissa asiakaspalvelutehtävissä.

 

****************

Nyt on kokonaan toinen asia, että onko passilla enää mitään käyttöä, sillä maailmalla koronatilanne sulkee yhä tiukemmin matkustamista.

 

 

Ehdimme alkuvuodesta varaamaan ja jopa maksamaan viikon matkan huhtikuulle…

 

 

IMG_0811.JPG

 

…Italian saappaankorkoon eli Apuliaan ja Bacilicataan, mutta korona muutti kaiken.

 

Kiitokset Albatros´lle, että saimme rahamme takaisin!

 

Saapa nähdä, että pääseekö enää milloinkaan Venäjälle, Italiaan tai Baltiaan?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, passin uudistaminen, uusi passi, Tampereen Poliisilaitos, Albatros Travel, Apulia, Bacilicata, Italian saappaankorko, etelä-Italia, matkailu Venäjälle, matkailu Baltiaan,

Korona teki tilaa kalenteriin!

Sunnuntai 27.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Tuskin olen ainoa, joka on painiskellut omasta mielestään liian tiukan kalenterin kanssa. Menoja – tähdellisiä ja vähemmän tähdellisiä menoja on ollut buukattuna kalenteriin aivan liian kanssa.

 

Koronatilanne on tullut tässä ongelmassa avuksi, sillä nyt kalenterissa on tilaa!

 

Tilanne oli jo muodostumassa entiselleen, mutta koronan toinen aalto palautti kalenteriin väljyyttä.

 

Koronan ”lepohetken” aikana ehdin osallistua kenraaliluutnantti Pentti Lehtimäen johtamalle Kyröläismatkalle Viroon sekä Latviaan ja selvisimme matkalta monia kokemuksia rikkaampina ja mikä tärkeintä ilman koronaa!

 

Toinen iso tapahtuma koronan hiljaisena jaksona oli osallistuminen Keskustan puoluekokoukseen.

Se toteutettiin alueellisesti hajautettuna ja osallistuin puoluekokoukseen Hotelli Tornissa Tampereella – olin puheenjohtajakisassa Annika Saarikon tukijoukoissa ja voitimme puheenjohtajaäänestyksen heti ensimmäisellä kierroksella!

 

**************

Koronan nykyvaihe merkitsee varotoimenpiteiden lisäämistä ja sen vuoksi henkilökohtaisia kontakteja tulee välttää.

 

Olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön hallituksen jäsen ja toteutammekin lokakuun alkuun päättämämme kokouksen teams-kokouksena.

 

Teams-kokous on korvike tavanomaiselle kokoukselle, mutta sellaisia pitää vaan nyt hyväksyä.

 

 

Korona-tilanne on raivannut tilaa kalentereihin, mutta siitä huolimatta harras toiveeni on, että saamme koronan hallintaan ja pääsemme palaamaan normaaliin elämänrytmiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona teki tilaa kalenteriin!, korona, Keskustan puoluekokous 2020, Annika Saarikko, Kyröläismatka,

Aikansa kutakin!

Lauantai 11.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen laiskuuttani, mukavuudenhaluisuuttani, erikoisentavoittelevaisuuttani tai mistä lie syystä jättänyt partani ajamatta heti korona-ajan alusta alkaen.

 

Kuontaloni on näyttänyt tältä:

 

 

IMG_8846.JPG

 

 

IMG_8842.JPG

 

 

Olen ajatellut ryhdistäytyä jo muutaman päivän ajan ja eilen sitten ryhdistäydyinkin, kun…

 

 

IMG_88482.JPG

 

 

…kuopuksemme kysyi, että ajetaanko parta nyt!

 

 

Palasin parranajon jälkeen suurinpiirtein sivistyneeseen maailmaan, sillä…

 

 

IMG_8850.JPG

 

 

IMG_8853.JPG

 

…nyt näytän tämmöiseltä!

 

*******************

 

Muistan joskus työelämän ajoilta, kun joku konsultti sanoi, että myyntihenkilöstön pitää aina sekä jatkuvasti tarjota asiakkailleen uutta ja eräänä keinona tähän hän kehotti kasvattamaan kesäparran ja syksyn taas koittaessa ajamaan sen pois!

 

Nyt olen tarjoillut lukijoilleni uutta; ensin partaa ja sitten taas ilman partaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aikansa kutakin!, kesäparta, koronaparta,

Pian joutuu muuttamaan päiväohjelmasasuunnitelmansa lääkedosetin tiedoista Päivämuistion varaan!

Perjantai 3.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Koronakriisi on tuonut jokapäiväiseen elämäämme paljon positiivistakin ja eräs näistä seikoista on se, olemme saaneet luopua pitkälle etukäteen suunnitelluista ja sovituista palavereista, neuvonpidoista ja kokouksista.

 

Monesti on nyt saanut vaan pähkäillä, että mikähän viikonpäivä on tänään ja mikä viikonpäivä huomenna.

 

Olen tykännyt tästä maailmanmenosta!

 

 

IMG_8696.JPG

 

Lääkkeiden annosteludosetti on koronakriisinajan ollut melkein ainoa ”kalenterini” ja siitä olen seurannut päivien kulumista, sillä verenpaineeni ja korkea kolesteronitasoni merkitsevät jokapäiväistä huolenpitoa.

 

 

IMG_8691.JPG

 

 

Viime päivinä sähköpostiini on ilmestynyt huolestuttavan paljon viestejä, jotka merkitsevät osallistumisvelvoitetta erilaisiin kokouksiin, neuvonpitoihin, tilaisuuksiin, matkoihin ja erilaisiin pippaloihin, joten kai joudun aloittamaan entisen meiningin eli ”tärkeiden” menojen ja tapahtumien kirjaamiseen Päivämuistiooni!

 

 

Onneksi ei kuitenkaan vielä heinäkuussa, joten tukeudun vielä kuukauden päivät lääkedosettini päiväohjelmaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lääkedosetti, "llääkedosentti", koronakriisi, koronan myönteiset puolet, teams-kokoukset, etäkokoukset,

Puutarha-alan kauppa käy ennätystahtiin!

Lauantai 30.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Koronatilanne on merkinnyt vaikeita aikoja talouselämälle ja on perusteltua ennustaa, että ongelmat jatkuvat vuosikausia, vaikka akuutti koronatilanne saataisiinkin aisoihin jo loppuvuoden aikana tai ehkä ensi vuonna.

 

Pahiten ovat kärsineet majoitus- sekä ravintolapalvelut ja myös autokauppa on pysähtynyt kuin seinään.

 
********************

 

Toki joidenkin toimialojen toimeliaisuus ja bisneksenteko ovat piristyneet koronatilanteen vuoksi ja eräs hyötyjistä on ollut puutarha-alan kauppa.

 

****************

 

Olen osaltani ollut piristämässä puutarha-alan kauppaa, sillä…

 

IMG_7767.JPG

 

IMG_7766.JPG

 

…moniaita kertoja olen noutanut taimia, lannoitteita, kalkkia, siemeniä yms. tavaraa puutarha-alan kaupoista – sen voin myös todeta, että en ole ollut suinkaan ainoa asiakas puutarha-alan liikkeissä!

 

 

Hyvästä kysynnästä kertoo ainakin Tampereen seudulla, että siemensipulit ovat totaalisesti loppuneet kaikista puutarha-alan liikkeistä – tavallisesti siemensipuleita myydään suurilla alennuksilla kesäkuun puolessavälissä, mutta nyt niin ei tapahdu.

 

***************

 

Onneksi ehdin hankkimaan erilaisia siemensipuleita runsaan sadan rivimetrin tarpeisiin, mutta tavoitteenani ollut 150 – 200 rivimetriä jää saavuttamatta.

 

*************

 

Mökkimaailmassa on sopivaa maata sipulinkasvatukseen ja tässä muutama kuva sipulimaamme kunnostuksesta:

 

 

IMG_8165.JPG

 

Sipuli pitää hyvinkalkitusta kasvupaikasta ja sen vuoksi sipulimaa pitääkin voimakkaan lannoituksen lisäksi kalkita.

 

 

IMG_8166.JPG

 

Jyrsin on viherpeukalon tärkein työväline ja nyt meillä viimekesäisen erään huutokaupan tuloksena sellainen on – malli on iäkäs, mutta tehoja löytyy!

 

 

IMG_8201.JPG

 

Olen tavattoman huono pitämään kylvö- ja istutuspäiväkirjaa, mutta nyt kirjaan tänne vasemmalta alkaen sipuli-istutukseni:

 

  • istukassipuli 26 metriä

  • keltasipuli 22 metriä

  • jakosipuli 7 metriä

  • salottisipuli 4 metriä

  • hopeasipuli 10 metriä

  • punasipuli 39 metriä

 

Pieni erä punasipulia on vielä istuttamatta ja niillä pääsen hieman yli sadan rivimetrin – tavoite jää siis saavuttamatta, mutta tähän on tyytyminen, kun en ollut ajoissa asialla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puutarha-alan kauppa käy kiivaana, Korona vauhdittaa puutarha-alan kauppaa, siemensipulit,

Pihat ja puutarhaliikkeet kiittävät koronaa!

Sunnuntai 3.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen varma, että jos omakotitalojen pihoilla olisi sielu ja ne voisivat puhua, ne kiittäisivät nykyistä koronatilannetta.

 

Samoin tekevät varmaan kaikki maamme puutarhaliikkeet, sillä korona on tuonut niille käsittämättömän suuren kysyntäpiikin.

 

Omakotitalojen osalta minulla on varma tieto – joskaan ei oman omakotitalomme pihan kertomana, koska sillä ei ole puhekykyä – mutta aistin, että se kaikkinainen huolenpito, jota omakotitalomme piha on viime aikoina saanut kokea, on jotain ennenkuulumattoman arvokasta!

 

Pihamme huolenpito ei ole tavalliseen tapaan rajoittunut vain lehtienpuhaltamiseen ja niiden kuljettamiseen Tarastenjärven jätteenkeskukseen, vaan se on ollut rikkaruohojen kitkentää, pensaiden täydennysistutuksia, kasvulohkojen uudelleenasettelua ja paljon muuta.

 

Merkittävästi on saatu uutta aikaan, mutta lisää uutta on suunnitteilla.

 

****************

 

Puutarhaliikkeiden korkeasuhdanteesta sain eilen suorastaan ennen kokemattoman kokemuksen, kun poikkesin Pirkkalan Bauhausista ostamassa uudet sekatöörit eli oksasakset.

 

Olin matkassa peräkärryn kanssa ja väenpaljous oli niin suurta, että en mistään löytänyt ns. ”blondipaikkaa” eli paikkaa, johon olisi voinut pysäköidä peräkärryllisen henkilöauton kahteen peräkkäiseen ruutuun. Oli pakko jättää autoni ja peräkärryni kauas pysäköintipaikasta.

 

 

Kassoilla oli joka puolella pitkät jonot ja niiden vuoksi jouduinkin opettelemaan ensimmäistä kertaa itsepalvelukassan käyttökokemuksen, sillä itsepalvelukassoille ei ollut jonoja! 

 

Itsepalvelukassa oli uusi kokemus minulle ja koronan ansiosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Omakotitalojen pihat saavat nyt paljon huolenpitoa, Puutarhaliikkeillä on koronan vuoksi korkeasuhdanne, täydennysistutukset, Bauhaus, sekatöörit, puutarhasakset, blondipaikka, itsepalvelukassa,

Korona-tilanne on kaikkien ongelmien keskellä nähtävä myös yhteiskunnan toimintoja kehittävänä elementtinä!

Perjantai 24.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Maailmanlaajuinen koronatilanne on suuri ongelma, mutta on nähtävä myös sen positiiviset vaikutukset yhteiskunnassamme.

 

Jaksan nähdä, että kaikista Donald Trumpin, Vladimir Putinin ja Valko-Venäjän Alexsander Lukashenkon koronaa vähättelevistä puheista huolimatta maailma toimii yhteisrintamassa koronaa vastaan. Olemme siis kerrankin ”samassa veneessä”!

 

******************

 

Haluan nyt ja tässä ottaa esille erään hengellisen elämän uuden toimintamuodon, joka ovat seurausta koronakriisistä.

 

********************

 

Olen muutaman kerran saanut henkilökohtaisesti tutustua Tampereen hiippakunnan piispaan Matti Repoon ja arvostan, että piispamme järjestää nykyisin jokaisena iltana hartaushetken Piispantalossa ja hartaushetki lähetetään netissä suorana. Kannustan katsomaan ja osallistumaan piispan johdattelemaan hartaushetkeen - eilen olin hieman myöhässä, mutta hyvin ehdin mukaan vielä klo 21.00!

IMG_6397.JPG

***********************

IMG_6343.JPG

Viime joulukuussa Tampereen tuomiokapituli järjesti tiloissaan glögitilaisuuden sidosryhmilleen ja arvostan, että sain silloisena Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana henkilökohtaisen kutsun tuohon tilaisuuteen.

 

Sain silloin kamerani linssin eteen piispa Matti Revon ja myös Tampereen hiippakunnan emerituspiispa Juha Pihkalan (oikealla).

 

*******************

Seurakuntien jumalanpalvelusten nettilähetykset ovat arvokas asia, jotka koronatilanne on saanut aivan uuteen vauhtiin, mutta niistä ehkä joskus toiste tällä saitilla.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona-tilanne yhteiskunnan kehittäjänä, korona ja hengellinen elämä. Tampereen hiippakunta, piispa Matti Repo, emerituspiispa Juha Pihkala, Tampereen tuomiokapituli, Donald Trump, Vladimir Putin, Alexsander Lukashenko,

Korona-kriisi avaa uusia mahdollisuuksia hengelliseen toimintaan

Maanantai 13.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen huono ja matoinen matkamies hengellisellä saralla, mutta toki pyrin parempaan hartaudenharjoittamiseen.

 

Vuonna 1915 syntynyt anoppini oli 1970-luvun alkuun saakka harras ortodoksi, mutta miehensä kuoleman jälkeen hän liittyi ”ympäristönsä paineen vuoksi” evankelis-luterilaiseen kirkkoon.  Ortodoksisuus ei hänestä kuitenkaan hävinnyt, sillä kaikki ortodoksisuuteen liittyvät pääsiäisen seudun jumalanpalvelukset hän seurasi televisiosta – pääsiäinen oli hänelle paljon suurempi juhla kuin joulu!

 

*********************

 

Annan tunnustuksen evankelis-luterilaisen kirkon monille seurakunnille, jotka ovat korona-kriisin aikana ottaneet toimintaansa uusia toimintamuotoja!

 

Satuin facebookista saamani vihjeen perusteella seuraamaan 10.4.2020 eli pitkäperjantaina Ylöjärven kirkosta lähetettyä jumalanpalvelusta ja pidin näkemästäni.

 

 

IMG_7591.JPG

 

Ylöjärven seurakunnan vs. kirkkoherra Jyrki Koivisto oli ottanut ruudun haltuunsa ja hänen saarnaansa oli mukava seurata.

 

 

IMG_7594.JPG

 

Viishenkinen kvintetti…

 

 

IMG_7595.JPG

 

…esitti virren 757…

 

 

IMG_7596.JPG

 

…puhuttelevasti ja meitä kirkkokansaa ”oli paikalla” n. yhdeksänkymmentä!

 

 

IMG_7597.JPG

 

Isä meidän –rukoukseen oli helppo osallistua myös niiden, jotka eivät tuota rukousta osaa ulkoa.

 

 

IMG_7598.JPG

 

Kirkkoherra Jyrki Koiviston jakama Herran siunaus oli puhutteleva kokemus!

 

 

IMG_7600.JPG

 

Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle ja toivon, että jatkossa nettijumalanpalvelus lähetetään myös Viljakkalan sekä Kurun kirkoista!

Olellista on se, että eri uskontokuntien nettijumalanpalveluksiin voisi osallistua myös korona-kriisin jälkeen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona-kriisi avaa uusia mahdollisuuksia hengelliseen toimintaan, Korona-kriisi, Ylöjärven seurakunta, Viljakkalan seurakuntapiiri, Kurun kappeliseurakunta, kirkkoherra Jyrki Koivisto, ortodoksisuus,

Onneksi korona-tilanne ei viivästytä hävittäjähanketta merkittävästi

Perjantai 10.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Maamme puolustuksesta vähät välittävät henkilöt ovat pitämässä yllä keskustelua, että korona-tilanne viivästyttäisi Hornet-hävittäjiä korvaavien monitoimihävittäjien hankintaa.

 

Toissaillan A-studiossa valtiovarainministeri Katri Kulmuni hapuili, kun juontaja kysyi hävittäjähankintojen toteuttamisesta.

 

Kulmuni ei osannut vastata ja katsoi apua anovasti pääministeri Sanna Marinin suuntaan.

 

Onneksi Marin otti tilanteen haltuunsa ja totesi selkeästi, että mahdolliset pienet viivästykset eivät vaikuta hallituksen päätöksentekoaikatauluun, vaan päätös tehdään alkuperäisen aikataulun mukaan.

 

Sanna Marinin vastaus oli merkittävä Suomen ulkopolitiikan ja turvallisuuden kannalta, sillä varmaa on, että maamme hävittäjähankintojen etenemistä seurataan myös niissä maissa, jotka…!!

 

*********************

Eilen hävittäjähankintojen tiimoilta tulivat julkisuuteen kaksi entistä Ilmavoimien komentajaa eli kenraaliluutnantit Heikki Nikunen ja Matti Ahola.

 

Ainakaan minulle ei ollut yllätys, että nuo kaksi entistä Ilmavoimien komentajaa kallistuivat jenkkivaihtoehtojen puolelle.

 

Arvostan pääministeri Sanna Marinin linjausta ja Ilmavoimien reserviläisenä olen kenraaliluutnanttien kanssa samaa mieltä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi korona-tilanne ei viivästytä hävittäjähanketta merkittävästi, kenraaliluutnantti Heikki Nikunen, kenraaliluutnantti Matti Ahola, Hävittäjähanke,

Korona kasaa paineita lomamatkustamiseen

Keskiviikko 1.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Monet varmaan sanovat, että nyt kun koronatilanne on yhä kiihtymässä, niin on turha funtsailla koronan jälkeistä aikaa.

 

Aikataulua koronan jälkeiseen aikaan kukaan ei pysty ennakoimaan, mutta kohtuullisen varmaa on, että sekin aika – eli koronaton aika – vielä tulee.

 

Miksi tänään pähkäilen lomamatkustamista koronan jälkeen?

 

Syy siihen on yksinkertainen, sillä minulta on nyt jo varmasti peruuntumassa kaksi ulkomaille suuntautuvaa lomamatkaa ja näin tulee todennäköisesti käymään kolmannellekin lomamatkalle.

 

 

Ensimmäinen peruuntuva lomamatkamme:

 

Huhtikuun 8. päivänä olimme lähdössä kahdeksan päivän mittaiselle lomamatkalle Italian ”saappaankorkoon” eli Apuliaan ja Basilicataan.

 

Matkamme on varattu jo kauan sitten, mutta vasta vajaat pari viikkoa sitten matkatoimistomme Albatros Travel antoi ensimmäisiä merkkejä matkan peruuntumisesta.

 

Albatros Travel kertoo nettisivuillaan, että he ottavat yhteyttä niihin, joiden matka alkaa 17.3 – 15.5.2020 välisenä aikana, mutta mitään ei ole vielä kuulunut.

 

Albatros lupaa palauttaa kaikki maksut, mutta toisaalta se ilmeisen mieluusti odottaa, että matkan varanneet peruuttaisivat itse matkansa ja siinä tapauksessa voimassa olisivat normaalit matkan muutos- ja peruutusehdot!

Emme aio perua matkaamme, vaan Albatros saa sen tehdä!

 

Toinen peruuntuva lomamatkamme…

 

…oli tarkoitus tehdä Viroon Tyrin Kukkamarkkinoille toukokuun puolivälissä.

Tyrin Kukkamarkkinat on kuitenkin peruttu ja kiitokset Tilausliikenne V-H Tuoviselle, joka heti tiedon saatuaan ilmoitti Kukkamarkkinoiden peruutumisesta.

 

Kuinkahan käy kesän kolmannelle lomamatkalleni…

 

…eli Vihdin Liikenteen ja VL-Matkojen matkalle Baltiaan sekä Valko-Venäjälle heinäkuun alussa?

 

Matka taitaisi olla jo seitsemästoista peräkkäinen matkani kenraaliluutnantti Pentti Lehtimäen johdolla – matkoillamme olemme matkustaneet Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa sekä Puolassa.

 

Hienoja matkoja kaikki ja myös ensi kesän matkalle olen ilmoittautunut!

 

 

Mutta tuohon juttuni otsikkoon:

 

Lukuisat suomalaisten ulkomaille suuntautuvat lomamatkat tulevat korona-tilanteen vuoksi peruuntumaan ja se luo varmasti paineita ”koronan jälkeisiin” lomamatkoihin.

 

Toivon, että epävarma ajanjakso jää matkatoimistojenkin osalta lyhyeksi ja se on varmaa, että korona-tilanteen helpottuessa suomalaisten lomamatkainnostus tulee nousemaan ennätystasolle!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ulkomaanmatkat on peruttu, Koronan jälkeinen elämä, lomamatkabuumi koronan jälkeen,

Ammattiyhdistysliike ei maksa senttiäkään työttömäksi joutuneen työttömyysturvasta!

Torstai 26.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Korona-tilanne tulee valitettavasti merkitsemään, että jopa satojatuhansia suomalaisia tulee joutumaan lomautetuiksi ja monet myös työttömiksi.

 

On valitettava harhaluulo monilla muuten asiantuntevilla ja järkevilläkin kansalaisilla, että ammattiyhdistysliike maksaisi näille lomautetuille ja työttömäksi jääneille ansionmenetyskorvauksia.

 

Ammattiyhdistysliike ei maksa senttiäkään näille henkilöille, vaan mahdolliset korvaukset tulevat työttömyyskassojen kautta.

 

Ammattiyhdistysliikkeen etu on sumuttaa kansalaisia siten, että se muka maksaisi lomautetuille ja työttömille korvauksia – näin ei missään tapauksessa ole!

 

On selvästi todettava, että työttömyyskassat ovat tyystin erillään ammattiyhdistysliikkeestä – kipeä ja karu totuus monille!

 

Työttömyyskorvauksien rahoituksesta ja maksamisesta huolehtivat seuraavat tahot:

 

  • työssäkäyvät ja heidän työnantajansa 55–58 %

  • valtio 37–39 %

  • työttömyyskassojen jäsenmaksut 5,5 %

 

On selvästi todettava, että ammattiyhdistysliike ei maksa senttiäkään lomautettujen ja irtisanottujen työttömyysturvakorvauksista!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Ammattiyhdistysliike ei maksa senttiäkään työttömäksi joutuneen työttömyysturvasta!, työttömyysturva, lomautetut, irtisanotut, Koronan vuoksi lomautetut, Koronan vuoksi irtisanotut,

Horjuttaako korona elintarvikkeidemme huoltovarmuutta?

Tiistai 24.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Korona-asia saa päivä päivältä yhä suurempia kierroksia ja hyvä ainakin siltä kannalta, että me kaikki tajuamme tilanteen vakavuuden.

 

Nyt koronan ensimmäisinä päivinä on julkisuudessa keskitytty erilaisten rajoitustoimien luomiseen ja niiden käsittelyyn, mutta esimerkiksi epidemian vaikutukset elintarvikkeiden huoltovarmuuteen ovat jääneet ainakin toistaiseksi käsittelemättä.

 

Maataloustuottajat, elintarviketeollisuus ja päivittäistavarakauppa rauhoittelevat, että ongelmia ei ole ja ei ole tulemassakaan. Näin varmaan myös on, mutta…

 

***********

Mutta tulee maataloustuottajien, kotieläintuottajien, elintarviketeollisuuden työntekijöiden sekä päivittäistavarakaupan henkilöstön terveenä pysymisestä!

 

Kevätkylvöjen aika alkaa kuukauden kuluttua ja on ensiarvoisen tärkeää, että silloin viljanviljelijät ovat työkuntoisia. Lannoitteet ja siemenet on tiloille hankittuina, joten niiden osalta asia on kunnossa.

 

Kotieläntuottajien osalta tilanne on sama eli terveyttä pitäisi riittää.

 

Meillä kotieläintalous perustuu valtaosiltaan perheyrittäjyyteen, jossa isäntä ja emäntä muodostavat työparin; isommissa yksiköissä apuna on kuitenkin palkkatyövoimaa ja monesti kyseessä on ulkomaalaiset ammattihenkilöt. Rajojen sulkemiset asettavat nämä ulkomaalaiset karjanhoitajat uuteen tilanteeseen eli he eivät voi viettää vapaa-aikojaan kotimaassaan ja tulla takaisin entiseen malliin.

 

Elintarviketeollisuudessa toimivien terveenä pysyminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta elintarviketehtaat pystyvät toimimaan täydellä teholla.

 

On selvää, että myös päivittäistavarakaupan piirissä toimivien myyjien, hyllyttäjien, kassahenkilöiden yms. terveystilanteen säilyttäminen hyvänä on nyt tärkeää.

 

 

Kertaan vielä:

 

Elintarvikehuoltomme keskeinen kysymys on, että maataloustuottajien, kotieläintuottajien, elintarviketeollisuuden työntekijöiden sekä päivittäistavarakaupan henkilöstö pysyisi terveenä!

Tuon edellä toteamani perusteella kannatan hallituksen määräämiä kaikkia erilaisia karanteenijärjestelmiä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, huoltovarmuus, elintarvikkeiden huoltovarmuus, ruokahuolto, maanviljelijät, kotieläintuottajat, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa,

Korona-virustilanne vaikuttaa jo Suomessakin

Keskiviikko 11.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen ollut keskeinen toimija, kun Eläkeliiton Tampereen yhdistys on suunnitellut osallistuvansa yleisönä seuraamaan Eduskunnan kyselytuntia torstaina 12.3.2020 klo 16.00.

 

Sain eilen iltapäivällä tiedon, että Eduskunnan puhemiesneuvosto keskusteli koronatilanteesta tiistaina.

 

Eduskunnan työskentelyn turvaamiseksi puhemies Matti Vanhanen sanoi päättäneensä lopettaa opastetut vierailut Eduskuntatalossa torstaista lähtien toistaiseksi.

 

Päätös merkitsee, että huomiselle suunniteltu osallistumisemme Eduskunnan kyselytunnille yleisönä peruuntuu.

 

Suunnitelma kyselytunnille osallistumisesta sai suuren suosion, sillä meille luvattu 50 hengen kiintiö täyttyi nopeasti ja varalle jäi paljon yhdistyksemme jäseniä.

 

Matkan peruttamiselle ei ollut mitään vaihtoehtoja ja nyt ainoaksi tehtäväksemme jäikin kertoa muuttunut tilanne matkaan ilmoittautuneille ja matkan maksaneille. Onneksi lähes kaikkien sähköpostiosoitteet ovat tiedossa, joten nyt toivomme, että jäsenemme lukevat sähköpostejaan.

 

Teemme tänään vielä varmistuksia, että tieto mielenkiintoisen matkan peruuntumisesta on tavoittanut kaikki ilmoittautuneet.

 

Olen päättänyt, että kaikesta huolimatta menen Tampereen Vanhalle kirkolle torstaina 12.3.2020 klo 8.30 ja kerron kaikille paikalle saapuville, että matkamme on korona-viruksen vuoksi jouduttu perumaan.

 

Toivottavasti paikalle ei saavu kukaan, mutta ainahan voi olla, että kaikki eivät ole lukeneet sähköpostejaan!

 

Kiitokset kansanedustaja Arto Pirttilahdelle, joka oli lupautunut isännäksemme kyselytuntivierailullemme!

Kiitokset myös Artsin eduskunta-avustaja Jukka Saarimäelle, joka on ansiokkaasti ollut puuhaamassa vierailuamme Eduskunnassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti 12.3.2020, Yleisön osallistuminen Eduskunnan kyselytunnille 12.3.2020 klo 16.00 on peruut, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Korona-virus vaikuttaa Eduskunnassakin, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Jukka Saarimäki,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »