Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt ollaan oikealla tiellä!

Maanantai 29.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Koronapassi ja sen kattava vaatiminen mahdollisimman monessa paikassa on keskeinen tie koronan hillitsemisessä.

 

Osallistuin eilen…

 

 

IMG_3842.JPG

 

…Tampere-talossa Taipaleenjoki-oopperan esitykseen katsojana.

 

 

Ilahduin, kun…

 

 

IMG_3830.JPG

 

…Tampere-talo on alkanut vaatia koronapassia sisäänpääsyn ehtona.

 

 

Saavuin paikalle suurimman ryntäyksen aikana, mutta koronapassien tarkastaminen ovensuussa ei juurikaa hidastanut sisäänpääsyä.

 

Minulla koronapassi on paperille tulostettuna ja siitä vastaanottovirkailija totesi minut kelvolliseksi saapumaan oopperaesityksen yleisöksi.

 

********************

 

 

Kiitokset Tampere-talon johdolle, sillä koronapassin vaatiminen lisää turvallisuutta ja on myös varmaa, että tuo menettely tulee lisäämään koronarokotusten ottamista.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona, koronapassi, Tampere-talo, Tampere-talo vaati koronapassin, koronapassi luo turvallisuutta,

Kriisien kautta on pakko kehittää uusia toimintatapoja!

Keskiviikko 24.11.2021 - -Esko Erkkilä-

En tiedä, että ovatko jotkut viisaat joskus todenneet tuon juttuni otsikossani toteaman totuuden, mutta nyt ainakin se saakoon julkistamisen.

 

Ensimmäisenä ja päällimmäisenä kriisin tuottamana toimenpiteenä tuon esille koronakriisin aikaansaamat etäpalaverit!

 

On selvää, että erilaiset etäpalaverit jäävät elämään myös koronakriisin jälkeen, sillä niillä on muutamien ongelmiensa ohella paljon positiivisia vaikutuksia.

 

Otan esimerkiksi omasta kalenteristani viime sunnuntain palaverit, joita minulla oli kolme eli alkaen klo 17.00, klo 18.00 ja klo 19.00.

 

On selvää, että en olisi pystynyt fyysisesti osallistumaan samana iltana kolmeen eri palaveriin, mutta teams-palavereina ne onnistuivat oikein hyvin – kiirettä toki oli!

 

********************

 

Mainitsin jo etäpalavereiden ongelmat ja suurin niistä on se, että erilaisten yhdistysten vallassaolijat suosivat niitä, sillä muutosten aikaansaaminen esimerkiksi vastuuhenkilöiden osalta on paljon vaikeampaan teams-palaverissa kuin tavanomaisessa kokouksessa.

 

 

Hybridikokoukset – osa paikalla ja osa osanottajista etänä – ovat välimuoto ja sellaisessa saan olla mukana tulevan viikonvaihteen aikana; saadaankohan tarvittavia muutoksia aikaan?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kriisien kautta on pakko kehittää uusia toimintatapoja!, etäpalaverit, teams, teams-palaverit, teams-neuvottelut, korona, hybridikokoukset,

Uskomattoman vahvoja uskossaan nuo koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuvat

Tiistai 23.11.2021 klo 8.22

On uskomaton kokemus, kun tapaa koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuvan kanssaihmisen!

 

Siinä ei paljon järki pakota päätä, kun rokotevastainen paasaa omaa kriittistä kantaansa.

 

Paasaa varmaan siihen saakka, kun kohtaa henkilökohtaisesti koronan.

 

Koronakriittiset sekoittavat uskomuksensa mm. sellaiseen järjestöelämään, jossa koronalla ei pitäisi olla mitään roolia – varokaa heitä!

 

*********************

Yhteiskuntamme pyrkii nyt avautumaan koronasta, mutta tulokset näyttävät heikoilta – ne näyttävät jopa pelottavilta, sillä koronatartunnat ovat kohonneet ”koronakampanjan” korkeimmalle tasolle.

 

Totesin muutama päivä sitten, että olemme Suomessa joutumassa Itävallan koronakriisin tapaiseen tilanteeseen ja siitä ovat seuraukset yhteiskunnan lähes täydellinen sulkeminen sekä pakolliset koronarokotukset.

 

Kauhukuvaksi maalaamani tilanne on nyt Suomessa lähestymässä ja niin on ehkä hyvä, sillä muuta ulospääsyä ei kai ole!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rokotekriittiset, korona, koronarokote,

Nyt on patoutunutta tarvetta tavata ihmisiä!

Sunnuntai 21.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Meneillään oleva ja ilmeisesti yhä paheneva koronatilanne on luonut ihmismieliin patoutunutta tarvetta kohdata muita ihmisiä.

 

Sain tästä tilanteesta henkilökohtaista kokemusta eilen, kun osallistuin apupoikana Hämeenkyrössä Lavajärven Päivölässä järjestettyihin Joulumyyjäisiin.

 

Myyjäisistä kerrottiin vaatimattomalla ilmoituksella paikallislehdessä, mutta minäkin tehostin mainostamista omilla netti- sekä fb-sivuillani.

 

Olin liikenteessä varhain ja pääsin kiinnittämään…

 

 

IMG_3765.JPG

 

…tienvarsijulisteet maantie 2773:n varteen Päivölän kohdalle.

 

****************

 

Minulla, Rouvalla ja myös muilla myyjillä oli suuri epävarmuus, että uskaltavatko kansalaiset tulla myyjäisiin, mutta pelkomme oli aiheeton, sillä Päivölän juhlasali täyttyi ostavasta yleisöstä ääriään myöten heti aamukymmeneltä!

 

*************

 

IMG_3756.JPG

 

Kauppa kävi hyvin ja esimerkiksi Rouvan myyntipöydältä jäi myymättä ainoastaan punajuuria!

 

 

Toivottavasti suosittujen yleisötilaisuuksien varjopuolena eivät ole runsastuvat koronatartunnat!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt on patoutunutta tarvetta tavata ihmisiä!, Joulumyyjäiset, Hämeenkyrö, Lavajärvi, Päivölä, Lavajärven Päivölä, Korona, yleisötilaisuudet,

Itävalta näyttää esimerkkiä!

Tiistai 16.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Koronatilanne pahenee joka puolella voimakkaasti – pahenemista tapahtuu Suomessa ja koko Euroopassa.

 

Rokottamattomat pitävät muita pilkkanaan ja aiheuttavat itselleen, mutta erityisesti rokotetuille suuria ongelmia.

 

Itävalta toimii nyt suunnannäyttäjänä koronatilanteen hallinnassa, kun se määräsi 15.11. alkaen lockdown rokottamattomille henkilöille koko maassa.

  • rokottamattomien osalta lockdown-tilanne merkitsee, että he voivat mennä ulos vain hoitamaan välttämättömiä ostoksia, ulkoilemaan ja päästäkseen töihin tai ottamaan koronarokote.

​​​​

Arvostan Itävallan jämerää toimintaa ja odotan aikaa, jolloin Suomessa on seurattava Itävallan esimerkkiä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itävalta näyttää esimerkkiä!, korona, Itävallassa lockdown-tilanne rokottamattomille, rokottamattomat, rokotetut,

Koronatilanteen kehittyminen antaa aihetta syvään huoleen!

Keskiviikko 10.11.2021 - -Esko Erkkilä-

On tosiasia, että koronatilanne on kehittymässä huonoon suuntaan ja syynä on päättäjien löperö suhtautuminen asiaan.

 

Pirkanmaa ns. ”koronanyrkki” piti eilen tiedostustilaisuuden ja seurasin puolisen tuntia kestäneen tilaisuuden alusta loppuun.

 

Koronanyrkki kertoi, että Pirkanmaa siirtyy leviämisvaiheeseen ja se on takapakkia vallinneeseen tilanteeseen.

 

************

 

Löperyydestä ei voi syyttää ainoastaan päättäjiä, sillä suurimmat typerykset ovat ne, jotka suhtautuvat kriittisesti koronarokotuksiin.

 

Nyt on eri tahojen kiristettävä menettelytapojaan ja vaadittava koronapassi kaikkiin sellaisiin tapahtumiin, joissa koronan leviämiselle on mahdollisuus.

 

 

Tiedän vallan hyvin, että koronan voi saada myös sellainen, joka on saanut kaksi rokotusta, mutta harvinaisempaa se on ja sairaus on lievempi.

 

Koronarokotuksesta kieltäytyminen on isku rokotuksistaan huolehtineiden naamaa vastaan ja siis täysin tuomittavaa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koronatilanteen kehittyminen antaa aihetta syvään huoleen!, korona, koronarokotukset, koronarakotuksista kieltäytyvät, rokotuskriittiset, Pirkanmaan koronanyrkki,

Jaan Krista Kiurun näkemyksen, että Suomessa koronatilanne ei ole hallinnassa!

Sunnuntai 7.11.2021 - -Esko Erkkilä-

En omaa vähimmässäkään mielessä sosiaalidemokraattisia näkemyksiä, mutta sen totean, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on oikeassa siinä, että koronatilanne ei Suomessa ole kenenkään hallinnassa.

 

Krista Kiuru on aivan liian helposti antanut koronakysymyksessä periksi pääministeri Sanna Marinille, jonka toimintapolitiikka ja päätökset ovat ajamassa Suomen vaikeaan tilanteeseen.

 

Miksi Krista Kiuru laistaa oikeista näkemyksistään ja antaa vallan turmiollisen näkemyksen omaavalle pääministerille koronatilanteesta? On peiliinkatsomisen paikka tosin koko hallitukselle.

 

Odotan suurella mielenkiinnolla ensi keskiviikkoa, jolloin hallituksen on tarkoitus arvioida koronatilannetta ja sen vaatimia toimenpiteitä uudestaan.

 

Onko ensi keskiviikkona jo liian myöhäistä tehdä järkeviä päätöksiä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koronatilanne Suomessa ei ole kenenkään hallinnassa, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, pääministeri Sanna Marin,

Hoitohenkilöstön rokottamattomuus on potilasturvallisuusriski

Keskiviikko 27.10.2021 - -Esko Erkkilä-

En ole lainkaan yllättynyt, että pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä eli ns. koronanyrkki suosittaa erityistä varovaisuutta yli 12 – vuotiaille rokottamattomille.

 

Pääkaupunkiseudulla koronanyrkki kehottaa rokottamattomia välttämään anniskeluravintoloita, joukkueurheilua ja kontaktilajeja, hengellisiä kokoontumisia, kuorolaulu- ja yhteislaulutilaisuuksia, joukkoliikennettä sekä isoja yleisötilaisuuksia. 

 

On käsittämätöntä piittaamattomuutta olla ilman koronarokotuksia – se on piittaamattomuutta omaa itseään kohtaan, mutta pahinta on se, että se on piittaamattomuutta muita ihmisiä kohtaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hoitohenkilöstön rokottamattomuus on potilasturvallisuusriski, korona, COVID - 19,

Valko-Venäjä on jo poissa matkustuskohteena ja käykö Virolle samoin?

Tiistai 26.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Muistelen muutamia viime vuosia, kun suunnittelimme useinakin vuosina matkaa Valko-Venäjälle.

 

Kyseessä olivat ns. kyröläismatkat ja matkat olisivat toteutuneet, mutta osanottajien määrä oli liian vähäinen.

 

Harmitti silloin ja nyt harmittaa entistä enemmän, sillä matkustaminen Valko-Venäjälle lienee nyt ja lähitulevaisuudessa täysin mahdotonta.

 

****************

 

Huolestuttavaa on se, että myös Baltian maat ovat joutumassa tilanteeseen, jossa matkustaminen sinne on vaikeaa ja jopa mahdotonta.

 

Baltian osalta syy on maiden hallitsematon koronatilanne ja se näyttää pahenevan päivittäin.

 

Koronatilanteessa on huolestuttavaa se, että Suomessa olemme ajautumassa liian nopeasti tapahtuneiden ja tapahtuvien rajoitusten purkamisen vuoksi samaan tilanteeseen, kuin missä Baltian maat sekä Venäjä nyt pyristelevät.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valko-Venäjä, Baltian maat, Viro, Latvia, Liettua, Viron koronatilanne, koronatilanne,

Kyllä Krista Kiurun linja koronarajoitusten jatkamisesta olisi ollut oikea!

Lauantai 23.10.2021 - -Esko Erkkilä-

En olisi koskaan uskonut, että kannattaisin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun esittämiä asioita, mutta nyt joudun koronarajoitusten osalta toteamaan Kiurun olleen oikeassa.

 

Toki tilanteestani tekee helpon se, että olen koko ajan ollut koronarajoituksista tismalleen samaa mieltä kuin Kiuru!

 

Me kaikki voimme kai nyt olla yksimielisiä siitä, että koronarajoitusten purkaminen tapahtui liian nopeasti. Asiantilaa ei muuta miksikään purkajien sanoma, että suomalainen yhteiskunta piti avata pitkän sulkemisajanjakson jälkeen.

 

Silmiinpistävää perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun käyttäytymisessä on ollut se, että hän on ainakin julkisuudessa mukisematta hyväksynyt pääministeri Sanna Marinin linjan, joka on nyt nopeasti ajamassa Suomen vaikeaan koronatilanteeseen.

 

On selvästi nähtävissä, että Suomi on nopealla aikataululla ajautumassa koronan osalta samaan tilanteeseen, jossa Latvia ja Venäjä nyt painiskelevat.

 

Tuskin olen ainoa, joka nyt esittää, että Suomessa on välittömästi tehtävä linjanmuutos ja palattava entisiin tiukkoihin koronarajoituksiin.

 

Kansanedustaja Aki Linden totesi eilen televisiossa, että paluu tiukkoihin koronarajoituksiin loisi epävarman tunteen Suomen päättäjien toiminnasta.

 

En allekirjoita Lindenin mielipidettä, vaan esitän nopeita toimenpiteitä ja palaamista tiukkoihin rajoitustoimenpiteisiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krista Kiurun koronalinjaukset ovat olleet oikeita, Krista Kiuru, Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, korona, Covid - 19, koronarajoitukset pitää palauttaa, vajoaako Suomi koronatilanteessa Latvian tasolle?, vajoaako Suomi Venäjän tasolle?

Tulostin koronapassin!

Perjantai 22.10.2021 - -Esko Erkkilä-

EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallinen käyttöönotto eli koronapassi on sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä oikeusministeriön yhdessä valmistelema hanke.

 

 

IMG_3563.JPG

 

Poikkesin eilen Omakanta-nettisivuilla ja tulostin itselleni koronapassin eli EU:n koronatodistuksen eli EU Digital COVID Certificate.

 

Välitöntä tarvetta minulla ei koronapassille ole, mutta nyt se kuitenkin minulla on – tulostin koronapasseja neljänä kappaleena eli nyt niitä riittää lompakkoon, auton hansikaslokeroon ja pari kappaletta vielä muuallekin!

 

Suhtaudun koronapassiin positiivisesti, sillä sen käyttöönsä ottaneet yritykset pystyvät toimimaan lähes ilman rajoituksia – rajoituksena on vain se, että ilman koronapassia olevat asiakkaat eivät pääse koronapassia vaativiin yrityksiin.

 

Minulle koronapassista on myös se hyöty, että siitä näen viimeksi saamani rokotteen antopäivän ja kun siitä lasken kuusi kuukautta eteenpäin, niin sen jälkeen voin mennä odottamaan kolmatta koronarokotetta.

 

 

Vahva suositukseni on, että ladatkaa netistä koronapassi tai käykää omassa terveyskeskuksessa tilaamassa se.

 

Koronapassin tulostaminen on vastuullista toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tulosta koronapassi!, EU:n koronatodistus, EU:s coronaintyg, EU Digital COVID Certificate, Rokotustodistus, Vaccination certificate, COVID-19, Omakanta,

Avataanko yhteiskuntaamme nyt hallitsemattoman nopeasti?

Keskiviikko 15.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen arvostanut ministeri Krista Kiurun linjaa koronarajoitusten ylläpidosta, mutta nyt hänkin näyttää lipsuvan aiemmista periaatteistaan.

 

Hallituksen suunnitelmat koronarajoitusten höllentämisestä tulevat ilmeisesti voimaan ensi viikolla ja nyt onkin kysyttävä, että edetäänkö rajoitusten lieventämisessä liian nopeasti.

 

********************

 

Toinen koronaan liittyvä seikka ovat ne ”vapaamatkustajat”, jotka eivät suostu ottamaan rokotuksia.

 

Mielestäni meillä on jo käytännöntasoista tietoa siitä, että kaksi rokotusta antavat riittävän suojan ainakin voimakkainta koronaa vastaan.

 

Kaksi rokotusta saaneita lienee tällä hetkellä n. 65 % kansalaisista, joten 80 %:n tavoitteeseen on vielä matkaa eli emme voi hyväksyä vapaamatkustajia.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Avataanko yhteiskuntaamme nyt hallitsemattoman nopeasti?, Koronarokotukset, koronarokotusten välttelijät, koronarokotusten vapaamatkustajat, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru,

Viranomaisten ja erityisesti poliittisten päättäjien on nyt toimittava!

Sunnuntai 8.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Koko maailma ja Suomi siinä mukana on nyt kärvistellyt korona-taudin pinteessä joulukuusta 2019 alkaen.

 

 

Viranomaiset ja erityisesti poliittiset päättäjät ovat tilanteessa ymmällään.

 

Ymmällään oloa ruokkivat ne tahot, jotka itsellisistä syistä vastustavat tehokkaita rajoitustoimenpiteitä.

 

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on edustamansa alan etujärjestö ja se on viime päivinä ollut äänekkäin koronarajoitusten vastustaja.

 

Olen eri mieltä MaRa ry:n kanssa ja kannustan viranomaisia määräämään entistä tehokkaampia rajoitustoimia, jotta saamme koronatilanteen hallintaan.

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on hallituksessa edustanut tiukinta linjaa koronarajoitusten aikaansaamiseksi.

 

Krista Kiuru on muuten vihoviimeinen ministeri jota kannatan, mutta arvostan hänen koronalinjauksiaan.

 

Toivon, että Krista Kiurun linjaukset saavat laajempaakin kannatusta hallituksen piirissä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viranomaisten ja erityisesti poliittisten päättäjien on nyt toimittava!, koronarajoitukset, Krista Kiuru, Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry,

Nykyisin ehtii olemaan mukana monissa palavereissa melkein samanaikaisesti!

Torstai 1.7.2021 - -Esko Erkkilä-

Meneillään olevasta korona-ajasta on todettava useitakin positiivisia asioita ja eräs niistä on se, että nyt on opittu hyödyntämään ”etäpalaverointia”!

 

Ehdin eilen olemaan puheenjohtajana mökillämme pidetyssä neuvonpidossa ja heti sen jälkeen osallistuin etänä järjestettyyn teams-palaveriin, jossa myös käsittelimme tärkeitä ja ajankohtaisia asioita.

 

 

IMG_2208.JPG

 

Valmistelin mökillämme pidettyä kokousta laittamalla pihapöytämme valmiiksi kokoustamme varten.

 

 

IMG_2209.JPG

 

Toimin kokouksessamme puheenjohtaja-roolin lisäksi pöytäkirjanpitäjänä ja sen vuoksi virittelin läppärini varjoisaan paikkaan pöytäkirjan laatimista varten.

 

 

IMG_2210.JPG

 

Varasin osanottajille ”kellarinkylmiä” virvokkeita ja banaaneja, sillä kukapas haluaisi palaverissa olla janoisena ja nälkäisenä!

 

 

IMG_2211.JPG

 

Palaveritarjoiluni kruunasivat mansikat, jotka hetki sitten oli poimittu viereiseltä mansikkamaaltamme.

 

*********************

 

Teimme hyviä sekä kauaskantoisia päätöksiä ja palaverimme jälkeen olikin aika liittyä kakstuntiseen teams-palaveriin, jossa siinäkin teimme – toki uudella kokoonpanolla – vaalikauden mittaisia linjanvetoja!

 

On tämä ajankäyttö nykyisin tehokasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teams-palaveri, Teams, etäpalaverit, korona, korona-aika,

Potkupalloilun EM-kisoihin liittyvät koronatartunnat merkitsevät, että matkailu Suomesta Venäjälle on mahdottomuus vielä pitkälti!

Maanantai 28.6.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen lukemattomien monien muiden suomalaisten kanssa elättänyt toiveita, että matkailu Suomesta Venäjälle avautuisi lähiaikoina.

 

Pietarissa parhaillaan järjestettävät potkupalloilun EM-kisat todistavat kuitenkin, että Venäjän vaikean koronatilanteen vuoksi matkailun avautumiseen sinne on vielä pitkä matka.

 

Tänään saamme THL:n julkaisemat uusimmat koronaluvut ja on hyvinkin mahdollista, että uusien tartuntojen määrä ylittää 200 tapausta.

 

Vastuutonta toimintaa niiltä tahoilta, jotka järjestivät suomalaisille matkoja Pietarin potkupallokisoihin ja erityisen vastuutonta toimintaa se oli niiltä, jotka lähtivät näille matkoille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Potkupalloilun EM-kisoihin liittyvät koronatartunnat merkitsevät että matkailu Suomesta Venäjälle on mahdottomuus vielä pitkälti!, potkupalloilun EM-kisat Pietarissa, vastuutonta potkupalloiluturismia,

Oma osuus on nyt tehty; tai eipäs olekaan!

Keskiviikko 23.6.2021 - -Esko Erkkilä-

Sain toisen annoksen korona-rokotetta toissapäivänä ja omalta osaltani rokotteet on nyt pistetty!

 

Ensimmäinen annokseni oli AstraZeneca-rokotetta ja samaa sain myös toisella rokotuskerralla.

 

Jossain vaiheessa kerrottiin, että AstraZenecaa saaneet saavat toisella kerralla jotain muuta rokotetta, mutta ainakaan minun kohdallani se ei pitänyt paikkaansa.

 

Minua piikittänyt nuorimies kertoi, että kahden viikon kuluttua rokotesuoja on noussut huippuunsa, joten nyt vaan odotellaan!

 

*************

 

Poikkesin Rouvan apupoikana päivittäistavaraostoksilla Prismassa ja totesin, että hyvin ovat ihmiset omaksuneet kasvomaskien käyttämisen – Prismassa oli paljon asiakkaita ja näin vain yhden mieshenkilön vaeltelevan myymälässä ilman maskia!

 

Koronataistelussa tehosterokotukseen saakka pääseminen on suuri edistysaskel, mutta kasvomaskien käyttäminen on edelleen välttämätöntä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koronarokotus, tehosterokotus, kasvomaskit, maksit, AstraZeneca, AstraZeneca-rokote,

Korona-aika on pakottanut tehostamaan palaveri- sekä kokouskäytäntöjä!

Perjantai 11.6.2021 - -Esko Erkkilä-

Korona-aika jatkuu yhä, mutta siitä huolimatta puhun siitä tämän juttuni otsikossa menneessä aikamuodossa – se sallittaneen, sillä tuo viheliäinen vitsaus alkanee olla voiton puolella.

 

Käsittelen korona-ajan vaikutuksia palaveri- sekä kokouskäytäntöihin ja vaikutukset ovat niihin voittopuolisesti positiiviset.

 

Kokoukset ovat koronan vuoksi (ja sen ansiosta) siirtyneet pääosin nettiin ns. teams-kokouksiksi ja se on tehostanut osanottajien ajankäyttöä sekä tiivistänyt kokousten etenemistä.

 

Kerron esimerkin eilisestä melko tärkeästä kokouksesta:

 

Kävin toki eilenkin mökkimaailmasta kivikylässä eli Tampereella, mutta en jäänyt sinne odottelemaan illalla järjestettyä kokousta vaan osallistuin sitten aikanaan tuohon kokoukseen netin välityksellä.

 

Sain sanottua sanottavani ja uskon, että muut kokouksen osanottajat antoivat arvon muutamalle asialle, jotka otin esille eli pystyin vaikuttamaan tekemiimme päätöksiin myös etänä!

 

Kokous kesti runsaan tunnin ja jos olisin joutunut ajamaan mökiltä Tampereelle ”meno-paluuna”, olisi aikaani kulunut lähemmäs nelisen tuntia!

 

 

Totean ”yksoikoisesti”, että etäkokoukset säästävät osanottajien aikaa sekä sen lisäksi tehostavat kokousten päätöksentekoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona-aika on pakottanut tehostamaan palaveri- sekä kokouskäytäntöjä!, korona, korona-aika, koronan positiiviset seikat,

Kiitokset rokotusjärjestyksestä!

Maanantai 12.4.2021 - -Esko Erkkilä-

Harvoin annamme millekään toimijalle kiitosta, mutta nyt haluan lausua kiitokseni niille päättäjille, jotka ovat linjanneet koronarokotusten järjestyksen ja aikataulut.

 

Riskiryhmät ensin ja sen jälkeen kansalaiset ikäjärjestyksessä on aivan oikein.

 

Alueelliset ja ammattiryhmiin liittyvät rokotusjonojen ohittamispyrkimykset on torpattu ja toivottavasti noin tapahtuu jatkossakin.

 

En lähde nimeämään ammattiryhmiä, jotka ovat pyrkineet ohittamisiin, mutta sen totean, että kyseessä ovat sellaisten ammattiryhmien ”edunvalvojat”, jotka ovat yleensä ensimmäisinä aiheuttamassa kaaosta työmarkkinoilla.

 

Ainoa ongelma nykytilanteessa on rokotteiden saamisen hitaudessa, mutta toivottavasti siihenkin ollaan saamassa parannusta.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koronarokotukset, koronarokotusten aikatalut ja järjestys,

Kylläpä oli ohut troospiikki!

Tiistai 30.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen ensimmäisen koronapiikin ja olipa miellyttävä kokemus, sillä troospiikki oli harvinaisen ohut ja pistos ei sattunut lainkaan.

 

 

IMG_1551.JPG

 

Pistospaikakseni sain valita Hatanpään terveysaseman ja pistosajakseni oli sovittu klo 12.25 - aikataulu taisi olla muutaman minuutin etuajassa. Pistoaikoja oli kuulemma annettu viiden minuutin välein.

 

Pistoshuoneessa oli hoiturin lisäksi miespuolinen kirjanpitäjä ja sanoinkin oven avattuani, että täällä näkyy olevan myös kiinnipitäjä!

 

Pistosaikaani sovittaessa Astra Zeneca oli käyttökiellossa, mutta siitä huolimatta toivoin saavani sitä – toiveeni toteutui, sillä Astra Zenecan käyttökieltoaika päättyi eilen.

 

Tehosterokotusaika ilmoitettiin ja se on kahdentoista viikon kuluttua.

 

Eiköhän tämä tästä jo Juhannukseen mennessä ole OK!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Troospiikki, troospiikki eli neula, troospiikki eli rokotusneula, rokotusneula, Astra Zeneca, koronapiikki, tehosterokotus, tehosterokotus 12 viikon kuluttua,

Nyt ei vaatteet kulu!

Keskiviikko 17.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Olemme eläneet korona-aikaa vuoden ja tilanne on kaiken aikaa pahenemassa.

 

Koronaan liittyvillä rajoituksilla on myös myönteisiä vaikutuksia ja mieluusti tuon niitä esille.

 

*****************

 

Muistelen naapurin vanhaa emäntää, joka 1950-luvulla oli selväjärkinen, mutta kuitenkin vuoteenoma – aikaansa hän kulutti keittiössä sijaitsevassa sängyssään; sängyn patjassa oli senaikaiseen tapaan pehmusteena rukiinoljet!

 

**************

 

Emäntä oli tuossakin tilanteessa säästäväinen ja muistan, kun hän valitteli näin:

 

”Voi voi, kun joutuu niin paljon kääntelemään ja matrassi kuluu!”

 

Matrassi on vanhaa suomenkieltä ja tarkoittaa paksua vuodepatjaa eli vanha emäntä oli aivan asiassa!

 

********************

 

Minua ei toki vaivaa matrassin kuluminen, mutta sen totean, että vaatteet eivät kulu nyt lainkaan, sillä ”herrastusvaatteita” en ole tarvinnut moneen viikkoon.

 

Minulle sopii vallan hyvin, että nyt ei ole pitkään aikaan tarvinnut kalenteria ainakaan sen vuoksi, että pitäisi kiirehtiä palavereihin ja se on merkinnyt myös sitä, että vaatekaapilla ei ole tarvinnut käydä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt ei vaatteet kulu!, korona, matrassi, matrassi ei kulu,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »