Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Europarlamentaarikko Mauri Pekkarisella riittää virtaa!

Lauantai 12.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustan europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen poikkesi eilen kahdessakin yleisötilaisuudessa Pirkanmaalla – Koskikeskuksessa Tampereella ja Tavaratalo Veskassa sijaitsevassa Ståhlbergin kahvilassa Pirkkalassa.

 

Olin mukana Pirkkalan tilaisuudessa.

 

 

IMG_4972.JPG

 

Pekkarinen tarjoili itse tilaisuuden osanottajille kahvit – tässä kahvimukinsa saa Pirkkalan Keskustan puheenjohtaja Antti Tölli.

 

Merkittävää oli myös se, että Pekkarinen maksoi tarjoamansa kahvit sekä maistuvat…

 

 

IMG_4971.JPG

 

…Ståhlbergin leipomon korvapuustit!

 

 

IMG_4975.JPG

 

”Venäjän aloittama rikollinen sota Ukrainaa vastaan” hallitsi europarlamentaarikko Pekkarisen alustusta ja hän totesikin, että siinä Putin on pyyhkinyt pitkällä pöydällä eurooppalaisia päättäjiä.

 

 

IMG_4976.JPG

 

Pekkarinen totesi, että länsi on pystynyt nopeasti yhdistämään voimansa Venäjää vastaan.

 

Lännen asettamista pakotteista Pekkarinen totesi maakaasun haasteelliseksi kysymykseksi, sillä Etelä-Euroopassa asunnot lämpiävät venäläisellä maakaasulla ja samoin on myös saksalaisen teollisuuden kohdalla.

 

 

Euroopan osalta toimijana Ukrainan kriisissä Pekkarisen mukaan on ainoastaan Eurooppa-neuvosto, sillä Euroopan Unionilla tai Euroopan Parlamentilla sitä roolia ei ole.

 

 

Mauri Pekkarinen on syntynyt vuonna 1947, joten täytyy ihailla hänen aktiivisuuttaan yhteiskunnallisten asioiden hoitamisessa – Pekkarinen sai ministerin arvon vuonna 2020!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Europarlamentaarikko Mauri Pekkarisella riittää virtaa!, Mauri Pikkarinen, ministeri Mauri Pekkarinen, europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen, Antti Tölli, Pirkkalan Keskusta, Pirkkalan Keskustan puheenjohtaja Antti Tölli, Ståhlbergin kahvila, Veska,

Venäjän heikko sotamenestys on osittain materialistinen

Keskiviikko 9.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän Ukrainaa vastaan aloittama hyökkäyssota on kohtapuoliin kestänyt jo pian parisen viikkoa ja monille se on ollut yllätys, että Venäjä on menestynyt sotatoimissaan niin heikosti.

 

Hyökkäyssota on psykologisesti vaikea, sillä Venäjän sotajoukot tajuavat olevansa moraalisesti heikoilla. Putin teki suuren virhearvioinnin, kun lähti hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan.

 

**************

 

Venäjän heikko sotamenestys on ainakin osittain materialistinen ja sitä valaisee Venäjän entinen ulkoministeri Andrei Kozyrev, kun hän kertoo, että Venäjällä on kavallettu 20:n viime vuoden aikana miljoonittain sotakalustohankintoihin tarkoitettua rahaa.  Kozyrev sanoo, että iso osa sotakalustobudjetista yksinkertaisesti varastettiin ja käytettiin muun muassa luksusjahtien hankkimiseen Kyproksella!

 

Totuus tänään on se, että Venäjä on pärjännyt hyökkäyssodassaan kehnosti, kun taas Ukrainan puolustuskyky ja taistelutahto ovat ylittäneet odotukset.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän heikko sotamenestys on osittain materialistinen, Venäjän hyökkäyssota, Venäjä hyökkää, Ukraina puolustaa, Ukraina, Venäjän entinen ulkoministeri Andrei Kozyrev, ulkoministeri Andrei Kozyrev,

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on vahva toimija yhdessä presidentti Niinistön vierellä

Maanantai 7.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Eurooppa, Suomi ja koko maailma elävät nyt kriittisiä aikoja jopa maailmanrauhan kannalta ja sen vuoksi on tärkeää, että maamme peräsimessä on vakaat sekä luotettavat päättäjät.

 

Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö pystyy kansakuntamme keulakuvana luotsaamaan meitä.

 

Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin toiminta maailmanrauhan rikkojana on tuonut sotilaalliset kysymykset ajankohtaisiksi rauhan säilyttämisessä Euroopassa sekä koko maailmassa ja sen vuoksi myös Suomi on varassa joutua rauhattomuuksien keskelle.

 

 

tku13

 

 

Äänestin Antti Kaikkosta vuonna 2019 Keskustan puoluekokouksessa Keskustan puheenjohtajaksi, mutta silloin hän hävisi äänin 829 – 1098 Katri Kulmunille.

 

Kulmuni oli lyhyen aikaa Keskustan puheenjohtaja, sillä vuoden 2021 puoluekokouksessa valitsimme puheenjohtajaksemme Annika Saarikon.

 

 

Puolustusministerinä Antti Kaikkonen on osoittanut pätevyytensä ja kansalaisten ei tarvitse pelätä, että mitä hän haastatteluissa laukoo – näistä poliitikoista meillä on huutava puute!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Sauli Niinistö, Katri Kulmuni, Annika Saarikko,

Kannatan hallituksen eilen julkistamia esityksiä!

Lauantai 19.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Hallitus on eilen päättänyt valtiovarainministeri Annika Saarikon johdolla määräaikaisista toimista, joilla vastataan energian hintojen nousuun ja tuetaan kotitalouksia, ammattiliikennettä sekä maatalouden yrittäjiä lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä.

 

  • Työmatkavähennyksen enimmäismäärää kohotetaan määräaikaisesti vuoden 2022 verotuksessa 7 000 eurosta 8 400 euroon.

 

  • Kilometrikohtaista matkakuluvähennystä omalla autolla kuljettaessa korotetaan määräaikaisesti vuodelle 2022 säätämällä sen määräksi 0,30 e/km (aiemmin 0,25e/km).

 

Lisäksi maatalouden tuotantorakennusten kiinteistövero poistetaan väliaikaisena toimena vuoden 2022 verotuksessa edellyttäen, että toimi on EU-oikeudellisesti hyväksyttävä.

 

Toimenpiteet eivät suoranaisesti vaikuta omaan talouteeni, mutta kannatan niitä lämpimästi.

 

Ihmettelen monien tahojen kitinää toimenpiteiden merkityksestä, sillä näissä kitinöissä johtavana periaatteena on ”väärin sammutettu”!

 

Erityisesti osaan arvostaa työmatkavähennyksen sekä omalla autolla tapahtuvan kilometrikohtaisen matkakuluvähennyksen määräaikaista korottamista, sillä olihan minulla työurani loppuvaiheessa työmatkaa 167 kilometriä suuntaansa.

 

Maatalouden tuotantorakennusten kiinteistövero on kummajainen, jonka nyt toivon poistuvan pysyvästi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallituksen päätökset 18.2.2022, työmatkavähennyksen enimmäismäärän korottaminen, kilometrikohtaisen matkavähennyksen korottaminen, maatalouden tuotantorakennusten kiinteistöveron poistaminen, valtiovarainministeri Annika Saarikko,

Suomi allekirjoitti eilen hankintasopimuksen uusista hävittäjistä!

Lauantai 12.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Hallitus päätti 10. joulukuuta 2021 64 Lockheed Martin F-35A Lightning II -monitoimihävittäjän hankinnasta, joilla korvataan Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjien vuoteen 2030 mennessä poistuva suorituskyky.

 

Päätöksen toimeenpano eteni eilen siten, että Puolustusvoimien logistiikkalaitos solmi hankintaesityksen mukaiset hankintasopimukset F-35-järjestelmästä ja ilmasta-ilmaan aseista.  Tämän sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui eilen Tampereella ja sen suoritti Puolustusvoimien puolesta insinöörikenraalimajuri Kari Renko.

 

Samassa yhteydessä 10.12.2021 hallitus puolestaan valtuutti Puolustusministeriön allekirjoittamaan hävittäjähankinnan eli HX-hankinnan teollisen yhteistyön sopimus Lockheed Martinin ja moottorivalmistaja Pratt & Whitneyn kanssa.  Tämän sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui Helsingissä ja allekirjoittamisen suoritti…

 

 

IMG_4573.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

 

*******************

 

 

Suoritin varusmiespalveluksen alokkaasta Reserviupseerikouluun, kokelaaksi ja vänrikiksi ylentämiseen saakka Maavoimissa, mutta jossain vaiheessa reserviläisenä sain siirron Ilmavoimiin, joten tunnen Ilmavoimat ”omaksi” aselajikseni.

 

 

Eräissä kertausharjoituksissa saimme vieraaksemme kaksikin pilottia, jotka olivat osallistuneet Hornet-hävittäjien siirtolentoon jenkeistä Suomeen – lupsakoita kavereita!

 

 

Hornet-hävittäjien korvaaminen F 35-hävittäjillä maksaa Suomelle lähemmäs 10 miljardia euroa ja pidän positiivisena sitä, että hankkeella on poliittisesti yksimielinen tuki.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi allekirjoitti hankintasopimuksen uusista hävittäjistä!, HX-hanke, Hornet, Hornettien korvaaja, F 35, Lockheed Martin F-35A Lightning II -monitoimihävittäjä, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen,

Ajaako koronarajoitusten hallitsemattoman nopea poistaminen yhteiskunnan taas kestämättömään tilanteeseen?

Tiistai 1.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marin on eilen Päätoimittajayhdistyksen tilaisuudessa luvannut, että kaikista koronarajoituksista luovutaan helmikuun aikana.

 

Pääministerin vastaavista lupauksista on heikkoja kokemuksia, sillä näin hän lupasi jo jossain vaiheessa viime syksynäkin.

 

Uusien koronatapausten esiintyvyys kertoo tyystin toista ja toivon, että emme lähde hallitsemattomasti vapauttamaan koronarajoituksia.

 

Ymmärrän sen poliittisen paineen, jolla koronarajoitusten poistamista vaaditaan, mutta rajoitusten hallitsemattomaan poistamiseen ei nyt ole aihetta.

 

Korostan sanaa ”hallitsemattomaan”, sillä joitakin rajoituksia toki voidaan poistaa.

 

Pääministerin ilmoitus koronarajoitusten poistamisesta oli hänen kannaltaan loistavasti ajoitettu, sillä tiukkojen rajoitusten puolesta toiminut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on jäämässä sairaslomalle ja ainakin jossain vaiheessa Kiuruakin tiukempia rajoituksia vaatinut uusi perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden ei ole vielä saanut ministerin mandaattia!

 

Se näkee joka elää, mutta toivon malttia koronarajoitusten purkamisessa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ajaako koronarajoitusten hallitsemattoman nopea poistaminen yhteiskunnan taas kestämättömään tilanteeseen?, koronarajoitukset, koronarajoitusten poistaminen, perthe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden,

Sain tuurata Euroopan Unionin ulkoministeriä parin tunnin ajan vuonna 2014

Maanantai 31.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Näinä päivinä tulee kuluneeksi 8 vuotta, kun sain osallistua tutustumismatkalle Euroopan Unioniin Brysselissä ja samalla matkalla pääsin vierailemaan myös Naton päämajassa.

 

 

eskobrysselissa.jpg

 

Matkamme eräs kohokohta oli, kun seurueemme pääsi osallistumaan asiantuntijoiden esityksiin Euroopan Komission kokoushuoneessa ja minulle osui paikka Catherine Ashtonin paikalla, joka oli ensimmäinen Euroopan Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja eli ”EU:n ulkoministeri”!

 

Uphollandin paronitar Ashton on brittiläinen poliitikko, joka johti Euroopan ulkosuhdehallintoa 19.11.2009 – 1.11.2014 – hänet valittiin tuohon tehtävään marraskuussa 2009 viiden vuoden toimiajaksi.

 

Brittien EU-eron vuoksi nykyään komissiossa ei enää ole brittiedustajaa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sain tuurata Euroopan Unionin ulkoministeriä parin tunnin ajan vuonna 2014, Catherine Ashton, Euroopan Unioni, "Euroopan Unionin ulkoministeri", EU-komissio, Uphollandin paronitar Ashton,

Nato-lausunto osoitti pääministeri Marinilta pelisilmän puutetta

Perjantai 21.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marinin lausunto Reutersille, että Suomen liittyminen Natoon olisi hyvin epätodennäköistä, oli ajattelematon ja Suomen ulkopolitiikkaa vahingoittava.

 

Asiaa ei paranna se, että Marin totesi tuon linjauksen koskevan vain hänen hallituksensa hallinta-aikaa.

 

Eilisen aikana Marin tarkensi lausuntoaan, mutta ne vain pahensivat hänen alkuperäisen lausuntonsa vaikutuksia.

 

**********************

 

Kaikille pitäisi olla tiedossa, että Tasavallan Presidentti hoitaa ulkopoliittiset kysymykset ja Natoon liittyminen jos mikä on ulkopolitiikkaa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato-lausunto osoitti pääministeri Marinilta pelisilmän puutetta, Sanna Marin, pääministeri Sanna Marin, Nato, Tasavallan Presidentti,

Puolustusministeri Antti Kaikkonen eilen; "Naton ovi pysyy auki"

Maanantai 10.1.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_4800.JPG

Puolustusministeri Antti Kaikkonen totesi viisaasti eilen Yle Uutisissa klo 17.00 näin:

 

”Tämä yksi aihe, mistä ensi viikolla keskustellaan. Edessä on tärkeitä keskusteluja Venäjän ja Yhdysvaltojen, Venäjän ja Naton, ETYJ:n piirissä, en uskon niin, että tätä ovea meiltä suljettaisiin.

 

Tästä on saatu tuoreet arviot ja takeet viimeksi Naton suunnalta ja on tietysti Suomelle tärkeää, että nämä asiat pysyvät meillä omissa käsissämme.”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naton ovi pysyy auki, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Nato, Nato ja Suomi,

Vuosi 2022 alkaa mielenkiintoisesti

Lauantai 1.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marin totesi eilen uudenvuoden tervehdyksessään, että Suomi pitää yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.

 

Suora lainaus kuuluu näin:

 

”Pidämme yllä myös mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä. Meidän on syytä vaalia tätä valinnanvapautta ja pitää se todellisena, sillä se koskee jokaisen maan oikeutta päättää omista turvallisuusratkaisuistaan. Se kuuluu eurooppalaisen turvallisuuden perustaan, joka kirjattiin ETYJ:n periaatteisiin. Osoitimme, että opimme menneisyydestä. Pidämme liikkumatilastamme vahvasti kiinni.”

 

Presidentti Niinistö käsitteli samaa asiaa radion Ykkösaamussa eilen ja nyt odotankin, että käsitteleekö Tasavallan Presidentti tätä asiaa tänään uudenvuoden puheessaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosi 2022 alkaa mielenkiintoisesti, pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys, presidentti Niinistön haastattelu radion Ykkösaamussa 31.12.2021, Suomen kanta Natoon liittymisessä, Suomi ja Nato, Nato,

Toimenpiteet ovat oikeansuuntaisia, mutta riittämättömiä!

Torstai 23.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Koronatilanne sai viimeinkin myös hallituksen havahtumaan, mutta päätetyt toimenpiteet ovat täysin riittämättömiä.

 

Eilisillan televisio-ohjelmassa…

 

 

IMG_4719.JPG

 

…pääministeri Sanna Marin pyöritteli hallituksen päätöksiä, mutta hänen pyörittelynsä oli perin kaukana vakuuttavuudesta.

 

 

Käsitän, että uudetkin koronaohjeet sallivat jääkiekko-ottelujen järjestämisen mm. Tampereella Nokia Areenalla!

 

Jos näin todella on, niin Nokia Areena tulee olemaan todellinen koronalinko, sillä ilman maskeja mölyävät kiekkofanit ovat suuri ongelma koronan levittäjinä.

 

Nokia Koronalla – vai oliko se Nokia Areena - tartunnan saaneet koronalevittäjät altistavat joko suoraan tai parin välilinkin kautta määrättömän määrän sellaisia kansalaisia, jotka eivät missään tapauksessa poikkeaisi jääkiekko-otteluissa.

 

 

Tarvitsemme kiireesti uusia rajoitustoimia koronan pysäyttämiseksi ja ensimmäisen näistä toimista soisin olevan, että Nokia Areenan otteluihin ei päästettäisi yleisöä!

Lopullinen vastuu nyt on alueellisilla viranomaisilta ja toivon, että he toimivat vastuullisesti, jotta katsomoista ei tulisi koronalinkoja!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, hallituksen koronatoimet ovat riittämättömiä, pääministeri Sanna Marin, Nokia Areena, jääkiekko-ottelut Nokia Areenalla on pelattava ilman yleisöä, Nokia Areena on koronalinko, koronalinko,

Viljakkalan Seurojentalo sekä Lavajärven Päivölä saivat valtiovallan tunnustuksen työlleen!

Maanantai 20.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ministeri Antti Kurvisen johdolla myöntänyt seurojentaloja ylläpitäville yhdistyksille kaikkiaan 2.150.000 euron suuruiset avustukset seurojentalojen ylläpitoon tarkoitettuja ns. korona-avustuksia.

 

Avustuksia myönnettiin 637 hakijalle.

 

Viljakkalan Seurojentaloa ylläpitävä Viljakkalan Seurojentaloyhdistys ry sai avustusta 1.500 euroa ja Lavajärven Päivölää ylläpitävä Lavajärven Maamiesseura ry puolestaan 3.000 euroa.

 

viljakkalanseurojentalo.jpg

 

Varhaisimmat muistoni Viljakkalan Seurojentalosta liittyvät 1950-luvun alkupuolelle, jolloin siellä toimi mm. Viljakkalan Säästöpankki.

 

Säästöpankkiin mentiin kulmauksessa olevasta ovesta ja pankkitiskin takana Elli Riihioja palveli asiakkaita – pankinjohtaja Hugo Salvas istui pankinjohtajan huoneessa, josta hieno sikaarintuoksu levisi myös asiakaspalvelutilaan.

 

Viljakkalan Seurojentalo – Viljakkalan Maamiesseurantalo silloiselta nimeltään – oli paikka, jossa kävin kansalaiskoulun 1960-luvulla.  Koulun johtajana toimi Martti Ryhänen, mutta opettajat olivat kaikki paikkakuntalaisia; kirkkoherra Arvo Autio opetti uskontoa, Väinö Myllymäki maataloutta, Väinö Ihantola metsätaloutta, Timo Eronen koneoppia, Hildi Alanen tytöille kotitaloutta ja Elli Ihantola tytöille käsitöitä.

 

***

 

paivola.jpg

 

Varhaisimmat muistoni myös Lavajärven Päivölästä liittyvät pankkimaailmaan, sillä joskus 1950-luvulla menimme Hanhijärven kansakoululta kävellen Päivölään, jossa Väinö Alakomi Lavajärven Osuuskassan johtajana piti esitelmän säästäväisyydestä sekä antoi kaikille säästölippaan, johon saattoi laittaa kolikoita säästöön.

 

Tilaisuuden jälkeen Väinö Alakomi näytti meille elokuvia – aluksi filmin Helsingin Olympialaisista ja sen jälkeen Aku Ankka-filmejä, joita suuresti odotimmekin.

 

 

 

Kiitokset valtiovallalle, että se arvostaa Viljakkalan Seurojentaloyhdistyksen ja Lavajärven Maamiesseuran työtä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Opetus- ja kulttuuriministeriö, opetus- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Viljakkalan Seurojentalo, Viljakkalan Seurojentaloyhdistys, Lavajärven Päivölä, Päivölä, Lavajärven Maamiesseura, Viljakkalan kansalaiskoulu vuonna 1962, Helsingin Olympialaiset

Korona-asiassa tarvitaan nyt johtajuutta!

Sunnuntai 19.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Koronatilanne pahenee päivä päivältä, mutta päättäjät torailevat keskenään tarvittavista toimenpiteistä ja toimenpiteiden ajoituksesta.

 

Poliittisten päättäjien keskuudessa vallitsee päättämättömyyden kaaos, sillä kukaan ei omaa kriisitilanteissa vaadittavaa johtajuutta.

 

Hallituksessa pitää nyt ottaa oppia puolustusministeri Antti Kaikkosen johdolla tehdystä hävittäjäkaupasta, jossa saatiin aikaiseksi laajalti hyväksytty päätös.

 

**********************

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on korona-asiassa kohonnut tasolle, jota tarvitaan kriisitilanteen johtamisessa.

 

Kansa haluaa kriisitilanteessa jämäkkää johtamista ja nyt näyttää, että entisestä pitkäpuheisesta jaarittelijasta on kehittynyt kriisitilanteen johtaja.

 

Krista Kiurun nouseminen hallituksen johtavaksi kriisitilanteen johtajaksi tapahtui nopeasti. Pääministerin moninainen kompurointi ja hänen vitkuttelunsa päätöksenteossa loivat jämäkkyyden jostain löytäneelle Kiurulle tilanteen nousta hallituksen johtajaksi kriisitilanteen hallinnassa.

 

Keskeistä on myös se, että perhe- ja peruspalveluministerin vastuulle kuuluu terveyteen kuuluvien ongelmien hallinta sekä ratkaiseminen.

 

Nyt hallitukselta tarvitaan nopeita ja jämäköitä toimenpiteitä, jotka velvoittavat operatiivisesta toiminnasta vastaavat viranomaiset toimimaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona-asiassa tarvitaan nyt johtajuutta!, kriisijohtaminen, nyt tarvitaan kriisijohtamista, perhe- ja peruspalveluministeri, Krista Kiuru, Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru,

Aluevaalit pääsevät vauhtiin!

Maanantai 13.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Puolueiden aluevaaliehdokkaat pitää ilmoittaa aluevaalilautakunnille huomenissa eli 14.12.2021 viimeistään ennen klo 16.00.

 

Joillakin keskisuurillakin puolueilla on ollut vaikeuksia saada listoilleen täyttä ehdokasmäärää ja se on vahinko, sillä nyt pidettävät ensimmäiset aluevaalit ovat tärkeät vaalit.

 

Aluevaaleja kutsutaan myös maakuntavaaleiksi tai hyvinvointialueiden vaaleiksi.

 

Olen aluevaaleissa vaalitoimitsijana ja saamani etukäteisaineiston perusteella olen pannut merkille, että vaalien koronaturvallisuuteen panostetaan.

 

 

IMG_4599.JPG

 

On luonnollista, että vaalien suorittaminen koronaturvallisesti riippuu ensisijaisesti äänestäjien käyttäytymisestä vaalipaikoilla sekä vaalitoimitsijoiden menettelytavoista.

 

 

Tulen omalta osaltani vaalitoimitsijana noudattamaan Oikeusministeriön sekä THL:n antamia ohjeita turvallisista aluevaaleista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalit, maakuntavaalit, hyvinvointialueiden vaalit, vaalitoimitsijat, vaalivirkailijat, koronaturvalliset aluevaalit, Oikeusministeriö, THL,

Jaan Krista Kiurun näkemyksen, että Suomessa koronatilanne ei ole hallinnassa!

Sunnuntai 7.11.2021 - -Esko Erkkilä-

En omaa vähimmässäkään mielessä sosiaalidemokraattisia näkemyksiä, mutta sen totean, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on oikeassa siinä, että koronatilanne ei Suomessa ole kenenkään hallinnassa.

 

Krista Kiuru on aivan liian helposti antanut koronakysymyksessä periksi pääministeri Sanna Marinille, jonka toimintapolitiikka ja päätökset ovat ajamassa Suomen vaikeaan tilanteeseen.

 

Miksi Krista Kiuru laistaa oikeista näkemyksistään ja antaa vallan turmiollisen näkemyksen omaavalle pääministerille koronatilanteesta? On peiliinkatsomisen paikka tosin koko hallitukselle.

 

Odotan suurella mielenkiinnolla ensi keskiviikkoa, jolloin hallituksen on tarkoitus arvioida koronatilannetta ja sen vaatimia toimenpiteitä uudestaan.

 

Onko ensi keskiviikkona jo liian myöhäistä tehdä järkeviä päätöksiä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koronatilanne Suomessa ei ole kenenkään hallinnassa, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, pääministeri Sanna Marin,

Sosiaalipolitiikan professori on pahasti kuutamolla!

Maanantai 1.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus on päättänyt esittää Liikenne- ja viestintäministeriölle, että HSL:n alueella tarkastuksissa pummilla matkustaville määrättäisiin nykyisen 80 euron suuruisen tarkastusmaksun sijaan tarkastusmaksun suuruudeksi 100 euroa.

 

 

Pidän HSL:n hallituksen esitystä oikeana.

 

Tarkastusmaksun välttämiseksi on yksi hyvä keino ja se on se, että ei edes yritä matkustaa pummilla!

 

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo pitää kahdenkympin korotusta tarkastusmaksuun haitallisena – hän toteaa, että se on erityisen haitallinen nuorille, sillä hänen mukaansa kaikilla vanhemmilla ei ole varaa maksaa nuorten tarkastusmaksua.

 

Tarkastusmaksun laiminlyönnistä seuraa maksuhäiriömerkintä ja se on mielestäni aivan oikein, sillä siipeilijöitä meillä on jo aivan riittävästi.

 

Hiilamon poliittinen tausta on Vihreät, sillä hän oli vuoden 2011 eduskuntavaaleissa vihreiden ehdokkaana Uudellamaalla ja sai 1.596 ääntä – ehkä siltä suunnalta löytyy perusteluja Hiilamon erikoiselle mielipiteelle.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sosiaalipolitiikan professori on pahasti kuutamolla!, Helsingin seudun liikenne, HSL, HSL:n hallitus, Liikenne- ja viestintäministeriö, Heikki Hiilamo, Professori Heikki Hiilamo, Vihreät,

Tanhuava valtiovarainministeri

Sunnuntai 24.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Viime elokuussa ilmestyi Pekka Perttulan kirjoittama kirja Ahti Pekkalasta; ”Ahti Pekkala – poliitikko ja valtiovarainministeri”.

 

Ahti Pekkala toimi valtiovarainministerinä 1979 – 1986 ja tuohon aikaan liittyy ainoa henkilökohtainen muistelukseni tuosta perin suositusta kirstunvartijasta – kas näin:

 

***

 

Olin menossa samalla laivalla Ahti Pekkalan kanssa tuolloin Neuvostoliittoon kuuluneeseen Viroon; tarkkaa ajankohtaa en muista.

 

Ahti Pekkala oli matkalla yksityishenkilönä, sillä tuolloin hän kuului Haapavedeltä kotoisin olevaan tanhuporukkaan, joka oli matkalla esiintymään Virossa.

 

Tuolloin tullimuodollisuudet Tallinnan satamassa kestivät ikuisuuden, sillä mekin saimme jonottaa maahanpääsyä Tallinnan satamassa lähes kolme tuntia!

 

Haapaveden tanhuporukka jonotti viereisessä jonossa maahanpääsyä ja niin myös silloinen valtiovarainministerimme!

 

Ihailimme Ahti Pekkalan kärsivällisyyttä, sillä hän ei pienimmässäkään määrin käyttänyt valtiollista asemaansa maahanpääsynsä vauhdittamiseksi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tanhuava valtiovarainministeri, valtiovarainministeri, valtiovarainministeri Ahti Pekkala, Ahti Pekkala - poliitikko ja valtiovarainministeri, Tallinnan satama, Tallinnan satama Neuvostoliiton aikana, Haapavesi, Haapaveden tanhuajat, Ahti Pekkala, Viro,

Kyllä Krista Kiurun linja koronarajoitusten jatkamisesta olisi ollut oikea!

Lauantai 23.10.2021 - -Esko Erkkilä-

En olisi koskaan uskonut, että kannattaisin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun esittämiä asioita, mutta nyt joudun koronarajoitusten osalta toteamaan Kiurun olleen oikeassa.

 

Toki tilanteestani tekee helpon se, että olen koko ajan ollut koronarajoituksista tismalleen samaa mieltä kuin Kiuru!

 

Me kaikki voimme kai nyt olla yksimielisiä siitä, että koronarajoitusten purkaminen tapahtui liian nopeasti. Asiantilaa ei muuta miksikään purkajien sanoma, että suomalainen yhteiskunta piti avata pitkän sulkemisajanjakson jälkeen.

 

Silmiinpistävää perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun käyttäytymisessä on ollut se, että hän on ainakin julkisuudessa mukisematta hyväksynyt pääministeri Sanna Marinin linjan, joka on nyt nopeasti ajamassa Suomen vaikeaan koronatilanteeseen.

 

On selvästi nähtävissä, että Suomi on nopealla aikataululla ajautumassa koronan osalta samaan tilanteeseen, jossa Latvia ja Venäjä nyt painiskelevat.

 

Tuskin olen ainoa, joka nyt esittää, että Suomessa on välittömästi tehtävä linjanmuutos ja palattava entisiin tiukkoihin koronarajoituksiin.

 

Kansanedustaja Aki Linden totesi eilen televisiossa, että paluu tiukkoihin koronarajoituksiin loisi epävarman tunteen Suomen päättäjien toiminnasta.

 

En allekirjoita Lindenin mielipidettä, vaan esitän nopeita toimenpiteitä ja palaamista tiukkoihin rajoitustoimenpiteisiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krista Kiurun koronalinjaukset ovat olleet oikeita, Krista Kiuru, Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, korona, Covid - 19, koronarajoitukset pitää palauttaa, vajoaako Suomi koronatilanteessa Latvian tasolle?, vajoaako Suomi Venäjän tasolle?

Ministeri Jari Leppä oli eilen monessa mukana!

Perjantai 15.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on osoittamassa osaavuuteensa jo toisessa hallituksessa ja eilen sain seurata livenä hänen pärjäämistään aamupäivällä Tampereella ja iltapäivällä television kautta eduskunnan kyselytunnilla sekä illalla vielä A-studion A-Talk –ohjelmassa.

 

 

IMG_3505.JPG

 

Ministeri Leppä avasi eilen aamukymmeneltä KoneAgria 2021 – maa- ja metsätalousalan suurtapahtuman Tampereella Messu- ja Urheilukeskuksessa.

 

Leppä totesi puheenvuorossaan mm. näin:

 

”Te hyvä yleisö olette niitä henkilöitä, joiden ammattitaidolla jokainen suomalainen saa syödä omassa maassa kasvatettua, puhdasta ja turvallista ruokaa joka päivä. Ilman teidän ammattitaitoa, sitoutumista ja jatkuvaa osaamisenne kehittämistä emme olisi näin etuoikeutettuja nauttimaan maailman parhaita elintarvikkeita. Ilman teitä tulisi nälkä. Nyt olemme kuitenkin kannattavuuden osalta erittäin vaikeassa tilanteessa. Ennuste siitä, että maatalouden yrittäjätulo putoaisi tänä vuonna jopa viidenneksen heikon sadon ja kustannusten nousun takia on merkki kustannuskriisistä. Erityisesti lannoitteiden, rehun ja rakentamisen hinnat ovat nousseet merkittävästi. Yhtälö, jossa kustannukset kasvavat, mutta tuottajien saama korvaus ei muutu, on kestämätön.”

 

 

IMG_3524.JPG

 

Eduskunnan kyselytunnilla ministeri Leppä pääsi vastaamaan ainakin kahdesti ja hyvin pärjäsi!

 

 

IMG_3528.JPG

 

Illan A-Talkissa ministeri Lepällä oli ns. helppo vastustaja, sillä niin kaukana ympäristöministeri Krista Mikkosen ajatukset ovat maatalouskysymysten ytimestä!

 

****************

 

IMG_7040.JPG

 

 

Tämän juttuni lopuksi kaivelin tietokoneeltani kuvan, jossa yhdessä hämeenkyröläisen Klaus Pentin kanssa esiinnymme ministeri Jari Lepän kanssa tuiskusäässä Tammelantorilla vuonna 2018 – juonsin tuon tilaisuuden!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministeri Jari Leppä oli eilen monessa mukana!, Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, eduskunnan kyselytunti 14.10.2021, A-Talk 14.10.2021, ympäristöministeri Krista Mikkonen, KoneAgria 2021, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus,

Suomessa voi ministeriin törmätä keskellä katua!

Tiistai 12.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Kyllä Suomi on yhä edelleen turvallinen maa, sillä meillä voi keskellä päivää törmätä ministeriin kadulla.

 

Olen vuosien saatossa saanut olla järjestämässä yleisötilaisuuksia Tampereella, joissa pääesiintyjänä on ollut ministeri.

 

Muistelemani tilaisuudet ovat olleet ulkoilmassa järjestettyjä yleisötilaisuuksia ja mieleeni tulevat ainakin ne tilaisuudet, joissa ministerit Paula Lehtomäki sekä ministeri Anu Vehviläinen ovat olleet esiintymässä – molemmat ministerit ”saapastelivat” tilaisuuksiin ilman turvamiehiä eli vapaina kansalaisina; Anu Vehviläinen on ollut useassakin tilaisuudessa, joissa olen ollut päävastuullisena.

 

Myös pääministerin esiintymisissä olen saanut olla vastuullinen ja silloin kyseessä on ollut arvostamani Mari Kiviniemi.  Pääministerin läsnäolo yleisötilaisuuksissa on jo vuosia sitten merkinnyt turvahenkilöstön läsnäoloa, mutta niistä jutuista yksityiskohtaista muistelua ehkä joskus myöhemmin.

 

******************

 

Eilen törmäsin ministeriin keskellä päivää Tampereen ydinkeskustassa, kun…

 

 

IMG_3387.JPG

 

…valtiovarainministeri Annika Saarikko huikkasi minulle tervehdyksensä Tampereen Raatihuoneen edustalla – Saarikko oli yhdessä erityisavustaja Antti Kivelän kanssa menossa tapaamaan pirkanmaalaisia päättäjiä Raatihuoneelle.

***

 

Olin Annikan pirkanmaalaisena tukihenkilönä, kun Keskustalle taannoin valittiin uusi puheenjohtaja. Tehtävä oli mieluisa ja projektimme oli tuloksekas!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomessa voi ministeriin törmätä keskellä katua!, Annika Saarikko, valtiovarainministeri Annika Saarikko, Anu Vehviläinen, ministeri Anu Vehviläinen, Paula Lehtomäki, ministeri Paula Lehtomäki, Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »