Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valtiovallan ei kuulu puuttua kansalaisten ruokailutottumuksiin!

Lauantai 11.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Viime aikoina on kuulunut äänenpainoja, että lihankulutusta pitäisi vähentää – asiasta on kuulemma linjattu jopa hallitusohjelmassa!

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen on selkeäsanaisasti kertonut, että hän ei sellaista linjausta tule ehdottamaan eikä hyväksymään.

 

Kannatan ministeri Kurvisen linjausta!

 

****************

Arvostan kotimaisia kasviksia ja erityisesti arvostan niitä kasviksia, joita olen omalla trekoolipalstallani kasvattanut.

 

Pitääpä pyytää, että Rouva hankkii seuraavalla kauppakäynnillään entistä enemmän punaista lihaa sisältäviä tuotteita!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtiovallan ei kuulu puuttua kansalaisten ruokailutottumuksiin!, Lisää punaista lihaa lautaselle, punainen liha, Antti Kurvinen, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen,

Ministerivieras Maanantaimarkkinoilla!

Tiistai 7.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina Maanantaimarkkinat.

 

Maanantaimarkkinat järjestettiin aikaisemmin Keskustorilla, mutta monien myllerrysten tuloksena ne on viime kuukausina järjestetty Hämeenpuistossa.

 

Hämeenpuisto on armottomasti syrjässä, mutta näillä systeemeillä on mentävä.

 

*******************

 

Poliittiset puolueet ovat ottaneet tavakseen esiintyä Maanantaimarkkinoilla ja eduskuntavaalien läheisyys villitsi kaikki puolueet eilen esiintymään Hämeenpuiston Maanantaimarkkinoilla.

 

***************

 

Taisi eilen olla ensimmäinen kerta, kun Tampereen Keskusta sai Maanantaimarkkinat-osastolleen vieraakseen ministerin, kun valtiovarainministeri Annika Saarikko vieraili osastolla!

 

Tässä muutama kuva ministeri Saarikosta Keskustan osastolla:

 

 

IMG_7026.JPG

 

Annika Saarikko jaksoi hymyillä kilpaa talvisen auringon kanssa.

 

 

IMG_7031.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi viihtyi hyvin ministerin seurassa.

 

 

IMG_7038.JPG

 

Ehdokkaat halusivat, että otan yhteiskuvan heistä sekä valtiovarainministeristä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerivieras Maanantaimarkkinoilla!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Tampereen Keskustori, Tampereen Hämeenpuisto, valtiovarainministeri Annika Saarikko, Annika Saarikko,

Mahtava voitto Mika Lintilän johdolla toteutetulle Suomen elinkeinopolitiikalle!

Keskiviikko 4.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomen talous- ja elinkeinopolitiikka sai eilen hienon voiton, kun julkisuudelle kerrottiin norjalaisen Blastr Green Steel –nimisen yrityksen valinneen Inkoon tulevan terästehtaansa sijaintipaikaksi.

 

Toteutuessaan hanke olisi lähes samansuuruinen kuin Raahen terästehdas.

 

***************

 

 

Norjalaisyrityksen päätös sijoittua Inkooseen on osoitus suomalaisen teollisuuden ja infrastruktuurin kilpailukyvystä.

 

Tuo päätös on myös valtavan suuri voitto Keskustalle ja elinkeinoministeri Mika Lintilälle johdonmukaisesta työstä Suomen teollisen kilpailukyvyn nostamisesta maailman kärkeen.

 

Projektin toteuttamisessa on paljon haasteita ja ehkä merkittävin niistä on operoivan yrityksen nuori ikä sekä ohut osaamistausta.

 

Parhaimmat onnentoivotukset kuitenkin Blastr Green Steel-yritykselle, elinkeinoministeriöllemme ja kaikille asiaan vaikuttaneille, jotta tarkemmat neuvottelut johtavat siihen, että jo vuonna 2026 Inkoossa pystytään tuottamaan ”vihreää terästä”!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mahtava voitto Mika Lintilän johdolla toteutetulle Suomen elinkeinopolitiikalle!, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Mika Lintilä. Inkoon terästehdashanke, Blastr Green Steel,

Vastuutonta horinaa!

Torstai 22.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Ympäristö- ja ilmastoministeri (mikä titteli!) Maria Ohisalo päästi eilen julkisuuteen todellisen aivopierun, kun hän väitti. että…

 

 

IMG_6843.JPG

 

…Suomessa metsistä on muka tullut päästölähde!

 

 

Ohisalon väite on naurettava ja osoittaa hänen täydellistä tietämättömyyttään ja tarkoitushakuisuuttaan.

 

Metsänomistajat ovat vastuullisia ja he hoitavat omaisuuttaan siten, että suomalaiset metsät voivat hyvin.

 

Metsänomistajana koen Ohisalon möläytykset loukkaavina ja suomalaista yhteiskuntaa horjuttavina.

 

Toivon, että suomalaiset antavat kevään eduskuntavaaleissa haisevan vastalauseensa Vihreiden mollauksille!

 

 

-Esko Erkkilä-

5 kommenttia . Avainsanat: Vastuutonta horinaa!, Maria Ohisalo, Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo,

Meni yhdeksän vuotta, jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!

Tiistai 13.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 2013 hallituksen pääministerinä oli kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja siihen kuuluivat kokoomuksen lisäksi sosiaalidemokraatit, vihreät, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit sekä huhtikuuhun 2014 saakka vasemmistoliitto.

 

Tuo Kataisen hallitus vähät välitti maamme kansallisesta turvallisuudesta ja eräs tuon piittaamattomuuden ilmenemismuodoista oli, kun se puolitti maamme leipäviljan varmuusvarastot.

 

Maamme leipäviljan varmuusvarastot riittivät aikaisemmin vuoden tarpeisiin, mutta Kataisen hallitus puolitti ne ja nyt meillä on leipäviljaa Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimissa varmuusvarastoissa vain puolen vuoden tarvetta vastaava määrä.

 

Viljojen varmuusvarastoista myytiin Kataisen hallituksen päätöksellä elintarvikelaatuista viljaa noin 146 miljoonaa kiloa, josta vajaat 130 miljoonaa kiloa oli vehnää.

Myynti tapahtui useassa erässä 13 kuukauden aikana vuosina 2015–16.

 

******************

 

Tervehdin suurella tyydytyksellä eilen tehtyä päätöstä, jolla Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimia leipäviljan varmuusvarastoja nostetaan siten, että ne riittävät kahdeksan ja puolen kuukauden tarpeisiin.

 

Valitettavaa puolestaan on se, että edelleenkään emme yllä niihin varmuusvarastointimääriin, jotka olivat voimassa ennen kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemiä leikkauspäätöksiä.

 

Vaadin, että leipäviljamme varmuusvarastointimäärät palautetaan ennen vuotta 2013 olleelle tasolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meni yhdeksän vuotta jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!, Huoltovarmuuskeskus, Leipäviljojen varmuusvarastot, Jyrki Katainen, Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus teki karhunpalveluksen Suomelle,

Kulttuuriravintola oli oikea paikka tiede- ja kulttuuriministerin yleisötilaisuudelle

Perjantai 9.12.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_6770.JPG

 

Tampereen Keskustorin laidalla Tampereen Teatterin talossa sijaitseva Kulttuuriravintola Kivi oli eilen nimensä mukaisessa toiminnassa, kun Pirkanmaan Keskusta järjesti siellä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen yleisötilaisuuden – olin mukana yleisön joukossa.

 

 

IMG_6772.JPG

 

Tilaisuuden järjestämisestä vastasi toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä (vasemmalla) ja juontajana toimi Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Linda Lähdeniemi.

 

 

IMG_6778.JPG

 

Ministeri Honkonen kertoi olleensa koko päivän Tampereella erilaisissa tilaisuuksissa.

 

 

Ministeri ja kansanedustaja Petri Honkonen on Keskustan varapuheenjohtaja yhdessä Riikka Pakarisen ja Markus Lohen kanssa, joten hän tuntee puolueen linjaukset.

IMG_6776.JPG

 

Ministeri Honkonen on puheissaan selkeäsanainen ja hänellä on varmaan merkittävä tulevaisuus suomalaisessa politiikassa!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kulttuuriravintola oli oikea paikka tiede- ja kulttuuriministerin yleisötilaisuudelle, Kulttuuriravintola Kivi, Tiede- ja kulttuuriministeriö, Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä, Linda Lähdeniemi,

Onneksi meillä on puolustusministerinä Antti Kaikkonen!

Keskiviikko 12.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Puolustusministeri Keskustan Antti Kaikkonen teki laajan vierailun Pirkanmaalle maanantaina 10.10.2022.

 

Olin mukana tilaisuudessa, jossa Kaikkonen esiintyi Kirjastotalo Metsossa.

 

 

IMG_6334.JPG

 

Vaikka Kaikkonen totesikin, että elämme synkkiä aikoja hän jatkoi, että Suomessa maanpuolustustahto on korkealla.

 

Hän palautti mieliin, että Suomen eduskunta päätti toukokuun 17. päivänä suurella ääntenenemmistöllä liittyä Pohjois-Atlantin liittoon – liittymisen puolesta äänesti 188 kansanedustajaa ja vain 8 äänesti liittymistä vastaan; kolme kansanedustajaa oli poissa ja puhemieshän ei osallistu äänestyksiin!

 

 

Suomen tuesta Ukrainalle Kaikkonen totesi, että nyt on päätetty 9 eri paketista – kyselemme Ukrainalta, että mitä he eniten tarvitsivat ja toisaalta tarkastelemme, että mitä meillä olisi tarjolla.

 

 

Kiitokset puolustusministerille vierailusta ja siitä annista, jota saimme kuulla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi meillä on puolustusministerinä Antti Kaikkonen!, Antti Kaikkonen, puolustusministeri, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Kirjastotalo Metso,

Mies paikallaan - Antti Kaikkonen!

Keskiviikko 5.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Politiikassa on onnistujia ja epäonnistujia – eräs parhaimmista onnistujistamme on puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

Syvän rauhan aikana puolustusministeriä pidettiin ministereistä aliarvostetuimpana ja silloin pidettiinkin tärkeänä, että puolustusministerin piti olla mies, jotta puolustusministeri voisi käydä kenraalien kanssa kusella nurkan takana!

 

Antti Kaikkonen valittiin kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä vuonna 2003 ja on siitä alkaen ollut kansanedustajana.

 

Puolustusministerinä Antti Kaikkonen toimi Antti Rinteen johtamassa hallituksessa ja jatkoi samassa pestissä, kun pääministeriksi tuli Sanna Marin.

 

***

 

Olen ”aina” arvostanut Antti Kaikkosta ja äänestinkin häntä Keskustan puheenjohtajaksi Juha Sipilän seuraajaksi vuonna 2019 – lyhytaikaiseksi puheenjohtajaksi valittiin kuitenkin Katri Kulmuni.

 

 

**********************

 

 

IMG_6293.JPG

 

Antti Kaikkonen kävi viime torstaina tervehtimässä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäseniä, kun vierailimme Eduskunnan kyselytunnilla.

 

*****************

 

Ennakkotietona kerron, että puolustusministeri Antti Kaikkonen vierailee Tampereella Kirjastotalo Metsossa maanantaina 10.10.2022 klo 15.00 -16.30!

 

Tervetuloa tapaamaan Antti Kaikkosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mies paikallaan - Antti Kaikkonen!, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Puolustusministeri Antti Kaikkonen Tampereella 10.10.2022 klo 15.00, Eläkeliiton Tampereen yhdistys,

Eduskunnan kyselytunti kerää ministerit ministeriaitioon!

Tiistai 4.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin viime torstaina lehteriyleisönä seuraamaan Eduskunnan kyselytuntia – olin mukana Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenenä.

 

Kyselytunti televisioidaan ja on todettava, että televisioinnin kautta pääsee vallan mainiosti seuraamaan ministerien käyttäytymistä ja heidän vastauksiaan kysymyksiin.

 

Seuraavassa kuvakimara ministeriaition tapahtumista:

 

 

IMG_6299.JPG

 

 

IMG_6300.JPG

 

 

IMG_6302.JPG

 

 

IMG_6305.JPG

 

 

IMG_6306.JPG

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti kerää ministerit ministeriaitioon!, Kyselytunti, ministeriaitio, Suomen hallitus, Eduskunnan lehterit, Eläkeliiton Tampereen yhdistys,

Keskusta joutuu maamme nykyisessä tilanteessa ottamaan suuremman roolin hallituksessa!

Maanantai 5.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheuttaa oheisilmiöineen entistä suurempia ongelmia Euroopan, maailman ja myös Suomen taloudelle.

 

Maamme hallitus järjesti eilen iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi niistä toimenpiteistä, joita nyt tarvitaan.

 

Tiedostustilaisuuteen osallistuivat pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko ja elinkeinoministeri Mika Lintilä – jo osanottajien nimilistasta ilmenee, että mikä puolue pystyy kantamaan vastuuta vaikeinakin hetkinä.

 

 

IMG_6150.JPG

 

Mika Lintilä ja…

 

 

IMG_6155.JPG

 

…Annika Saarikko kertoivat niistä toimenpiteistä, joihin Suomen valtio on valmis rauhoittaakseen energia-alalla vallitsevan tilanteen.

 

Toivottavasti Lintilän ja Saarikon eilen kertomat toimenpiteet rauhoittavat tänään avautuvat markkinat!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta joutuu maamme nykyisessä tilanteessa ottamaan suuremman roolin hallituksessa!, elinkeinoministeri Mika Lintilä, valtiovarainministeri Annika Saarikko, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan,

Mika Lintilän ehdotus sähkön alv-alennuksesta tuli hallituksen päätökseksi!

Perjantai 2.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdotti jo elokuun alussa sähkön arvonlisäveroprosentin alentamista nykyisestä 24 prosentista joko 14 tai 10 prosenttiin.

 

Hallitus päätti eilen, että sähkön arvonlisäveroprosentti alennetaan 01.12.2022 alkaen 10 prosenttiin eli Lintilän ehdotus päätyi hallituksen päätökseksi!

 

Arvonlisäveroprosentin alentaminen on määräaikainen, sillä se päättyy 30.04.2023.

 

Arvostan Lintilän toimintaa, sillä sähkön hinnan kohotessa hänen esittämänsä ja hallituksen päättämä asia ei ilmeisesti ole keneltäkään pois!

 

Esimerkillistä toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mika Lintilän ehdotus sähkön alv-alennuksesta tuli hallituksen päätökseksi!, Mika Lintilä, Mika Lintila elinkeinoministeri. Mika Lintilä Keskusta, sähkön alv, sähkön alv-alennus,

Elinkeinoministeri Mika Lintilän ehdotus sähkön arvonlisäveron laskemisesta on eräs ratkaisu sähkön hinnannousuun!

Maanantai 29.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Sähkölaskussa arvonlisäveroprosentti on nykyisin 24 ja elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdottaa, että se alennettaisiin joko 14 prosenttiin tai kymmeneen prosenttiin.

 

Kannatan Lintilän ehdotusta!

 

*********************

 

Eilen iltauutisissa kuulimme rohkaisevia näkemyksiä sähkön hintatilanteesta eli hintataso olisi ensi vuoden puolella alenemassa.

 

Nämä näkemykset eivät kuitenkaan saa olla este sille, että Mika Lintilän ehdotukset eivät olisi toteuttamiskelpoisia – olkoon alv-alennus vaikkapa määräaikainen ja/tai tilapäinen!

 

Harmittelen, että muuten arvostamani MTK on asettunut vastustamaan Lintilän ehdotusta.

 

MTK:n vastustamisen syy on se, että maataloustuottajat saavat tehdä alv-palautuksen, mutta kuluttajien saamaa alv-tason alennusta he eivät siis hyväksyisi!!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elinkeinoministeri Mika Lintilän ehdotus sähkön arvonlisäveron laskemisesta on eräs ratkaisu sähkön hinnannousuun!, Elinkeinoministeri Mika Lintilä, sähkölaskujen alv-alentaminen,

Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay oli Mannerheimin luottomies!

Sunnuntai 17.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Espoon tuomiokirkon hautausmaalla on…

 

 

IMG_5631.JPG

 

…Ramsayn sukuhauta ja sinne on haudattuna…

 

 

IMG_5632.JPG

 

…Edvin Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay.

 

*****************

 

Talvi- ja Jatkosodan historiaa tunteville Henrik Ramsay on tuttu persoona, sillä hän oli keskeisessä roolissa, kun Suomi irtautui sodasta.

 

Ramsayllä ja Mannerheimilla oli läheinen suhde, sillä yrittihän Mannerheim välirauhan aikana jopa saada Ramsayn Suomen pääministeriksi.

 

Erään suomalaisen suurmiehen viimeinen leposija on siis Espoon tuomiokirkon hautausmaalla!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay oli Mannerheimin luottomies!, Mannerheim, marsalkka Mannerheim, Edvin Linkomies, Henrik Ramsay, Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay, Välirauha, Espoon tuomioikirkko,

Hautausmailla lepää monia tärkeitä ja aikanaan paljon aikaansaaneita henkilöitä!

Lauantai 16.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen kulumassa olevan viikon aikana saanut vierailla eri hautausmailla ja niillä olen pikaisesti tutustunut eräisiin merkittäviin valtakunnallisesti sekä paikallisesti paljon aikaansaaneiden henkilöiden hautoihin.

 

*******************

 

Espoon tuomiokirkon äärellä lepää Ihamuotilan sukuhaudassa…

 

 

IMG_5754.JPG

 

…ministeri Veikko Artturi Ihamuotila, jonka johdolla Maataloustuottajain Keskusliitosta eli MTK:sta muodostui vahva maanviljelijöiden sekä metsänomistajien etujärjestö.

 

Veikko Ihamuotila toimi maa- ja metsätalousministerinä Keijo Liinamaan virkamieshallituksessa vuonna 1975.

 

Veikko Ihamuotila isännöi Espoossa sijaitsevaa Histan tilaa, joka on tunnettu maatalousopiskelijoiden harjoittelutila.

 

Veikko Ihamuotilalle myönnettiin ministerin arvonimi vuonna 1976.

 

Arvostan Veikko Ihamuotilan toimintaa, sillä hänen ansiostaan maa- ja metsätalouden harjoittajien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa pystyttiin nostamaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hautausmailla lepää monia tärkeitä ja aikanaan paljon aikaansaaneita henkilöitä!, Veikko Ihamuotila, MTK, ministeri Veikko Ihamuotila, Maataloustuottajain Keskusliitto, Histan tila, Espoon tuomiokirkko, Espoon tuomiokirkon hautausmaa, Keijo Liinamaa,

Eilinen päivä alkoi Ministeriaamiaisella!

Perjantai 20.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5335.JPG

 

Olipa eilen ensimmäinen kerta, kun pääsin osallistumaan Ministeriaamiaiselle!

 

 

IMG_5337.JPG

 

 

Ministeriaamiaisen isäntänä toimi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, joka nyt on toiminut tuossa ministeritehtävässä kolme viikkoa!

 

Ministeri Honkonen on Keskustan varapuheenjohtaja ja hän on ollut kansanedustaja vuodesta 2015 alkaen.

******************

 

Kulttuuritapahtumat ovat kärsineet koronan aiheuttamista ongelmista jo parin vuoden ajan ja kun koronaongelmat nyt ovat väistymässä, niin ministeri kannusti suomalaisia osallistumaan kesän kulttuuritapahtumiin innokkaasti.

 

Petri Honkonen oli aikaisemmin Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaja, mutta ministerinimityksensä jälkeen hän erosi tuosta luottamustehtävästä.

 

IMG_5342.JPG

 

Ministeriaamiaisen toisena esiintyjänä oli kansanedustaja Arto Pirttilahti, joka on kansanedustajaehdokkaana myös ensi kevään eduskuntavaaleissa.

 

On varmaa, että Pirttilahti kerää merkittävän äänisaaliin eduskuntavaaleissa myös Tampereelta.

 

 

IMG_5343.JPG

 

Oman esiintymisensä jälkeen Pirttilahti toimi Ministeriaamiaisen juontajana ja hän jakoi tilaisuuden lopuksi myös osanottajille puheenvuorot!

 

 

Ministeriaamiaisen tarjoilut olivat runsaat ja myös ministeri Honkosen sekä kansanedustaja Pirttilahden sanomiset olivat valaisevia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministeriaamiainen, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Arto Pirttilahti, Petri Honkonen, Suomi-Venäjä-Seura, Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen,

Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!

Perjantai 13.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5280.JPG

 

Siniristiliput liehuivat eilen Suomalaisuuden päivän kunniaksi ja se päivä sopi oikein hyvin sille, että Tasavallan Presidentti ja pääministeri julkaisivat yhteislausunnon Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin totesivat yhteislausuntonsa lopuksi näin:

 

”Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, toteamme omat yhtenevät kantamme myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi. Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.”

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!, Suomalaisuuden päivä, Nato, Presidentti Niinistö ja pääministeri Marinin yhteislausunto Suomen Nato-jäsenyydestä,

Hyvä johtaja osaa valita alaisikseen päteviä henkilöitä!

Lauantai 30.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilisessä ministerikierrätyksessä Antti Kurvinen siirtyi taide- ja kulttuuriministerin paikalta maa- ja metsätalousministeriksi.

 

IMG_5166.JPG

 

Sain viime keskiviikkona olla samassa tilaisuudessa taide- ja kulttuuriministeri Kurvisen kanssa, kun hän piti juhlapuheen Maaseudun Sivistysliiton Tampereen Opinto- ja Kulttuuriyhdistyksen 40-vuotisjuhlassa Suomalaisella klubilla Tampereella.

 

Jo silloin oli tiedossa, että juhlapuhe oli viimeisiä Kurvisen tiede- ja kulttuuriministerinä pitämistä.

 

********************

 

On kaikkien tiedossa, että Antti Kurvisen kokemus maa-ja metsätalousasioista on ohut, mutta hän paikkasi tilannetta jo heti eilen, kun hän ilmoitti valinneensa erityisavustajakseen…

 

perttihakanen.jpg

 

…ex-kansanedustaja Pertti Hakasen.

 

Hakanen on kansanedustajakautensa jälkeen toiminut Karjala liiton toiminnanjohtajana ja nyt hän on MTK:n järjestöpäällikkö.

 

Tunnen Pertti Hakasen hyvin ja arvostan ministeri Kurvisen päätöstä valita Pertti Hakanen erityisavustajakseen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä johtaja osaa valita alaisikseen päteviä henkilöitä!, tiede- ja kulttuuriministeri Antti KUrvinen, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen järjestöpäällikkö Pertti Hakanen, eritysiavustaja Pertti Hakanen, Pertti Hakanen, Karjala Liitto,

Tehyltä ja Superilta pallo on pahasti kateissa!

Keskiviikko 20.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Tuskin koskaan olen saanut niin paljon korjata näkemystäni jostain julkisuuden henkilöstä kuin nyt ole saanut tehdä Aki Lindenistä – oleellista on se, että arvostan Lindenin toimintaa nyt paljon enemmän kuin muutama päivä sitten!

 

En ole koskaan arvostanut lakkoilua ja nyt Tehyn sekä Superin toiminta on rapeuttanut sen vähäisenkin arvostukseni noita ay-järjestöjä kohtaan.

 

Superin puheenjohtajan Silja Paavolan lausumat ovat osoittaneet, että kokenut johtaja osaa ajatella tulevaisuuttakin, mutta Tehyn kokemattoman puheenjohtaja Millariikka Rytkösen lausunnot osoittavat hänen kokemattomuutensa noin merkittävän järjestön peräsimeen.

 

IMG_5133.JPG

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden on osoittanut suoraselkäistä toimintaa Tehyn ja Superin aiheuttaman ongelman ratkaisemisessa.

 

Tuen täysimääräisesti Aki Lindenin toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tehyltä ja Superilta pallo on pahasti kateissa!, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Tehy, Super, Superin puheenjohtaja Silja Paavola, Aki Linden, perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén osaa ja pystyy toimimaan vastuullisesti!

Tiistai 12.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Tunnustaudun kuuluvani siihen joukkoon, joka epäröi Aki Lindénin kykyjä perhe- ja peruspalveluministeriksi Krista Kiurun äitiysloman sijaisena.

 

Mieluusti nyt tunnustan, että turhaan ja aiheettomasti epäilin Lindénin johtamiskykyjä ja sitä, että hän olisi tahdoton SDP:n etäispääte, sillä Aki Lindén ajaa päättäväisesti potilasturvallisuuslain viemistä valtioneuvoston käsittelyyn.

 

Potilasturvallisuuslain säätäminen näyttää välttämättömältä, sillä lakkoilevat Tehy ja Super eivät osaa tunnistaa vastuutaan.

 

Toivon, että Lindén pysyy mielipiteessään ja että hallitus yhtyy hänen mielipiteeseensä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén osaa ja pystyy toimimaan vastuullisesti!, Aki Lindén, Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén, SDP, SDP:n perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén,

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja puolustusministeri Antti Kaikkosen esiintymiset luovat turvallisuudentunnetta myös tässä tilanteessa!

Keskiviikko 16.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Kriisitilanteissa päättäjien sanomiset ja heidän esiintymisensä ovat ratkaisevassa asemassa, että miten kansalaiset kokevat turvallisuudentunteensa.

 

 

Presidentti Niinistö osallistui eilen ja toissapäivänä JEFF-maiden kokoukseen ja sen jälkeen Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonin tapaamisella.

 

Britannian johtamat nopean toiminnan JEF-joukot muodostuvat kahdeksasta pohjoisen Euroopan Nato-maasta sekä Suomesta ja Ruotsista. Suomi on ollut mukana vuodesta 2017.

 

Katselin Yle Areenasta Niinistön tiedotustilaisuuden JEFF-maiden kokouksesta ja sen jälkeen tapahtuneesta Boris Johnsonin tapaamisesta.

 

Arvostan Niinistön esiintymistä ja totean, että meillä on luotettava valtionpäämies; on suuri onni, että edellisen presidentin valtakausi on muisto vain!

 

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on toinen päättäjistämme jonka sanomisiin ei tarvitse tuntea pelkoa.

 

Onko Kaikkosesta kasvamassa Niinistön manttelinperijä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja puolustusministeri Antti Kaikkosen esiintymiset luovat turvallisuudentunnetta myös tässä tilanteessa!, Sauli Niinistö, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, JEFF-maat, Boris Johnson,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »