Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eläkeliiton Tampereen yhdistys on kasvanut jäsenmäärältään Eläkeliiton Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi!

Tiistai 19.3.2024 - -Esko Erkkilä-

elakeliitto18032024.jpg

Oli ilo ja suuri kunnia saada eilen puheenjohtaa Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen kevätkokousta – kuva on Liisa Flinck-Vasaman ottama.

 

Ilo ja kunnia erityisesti sen vuoksi, että yhdistyksemme on tämän alkuvuoden aikana kasvanut jäsenmäärältään Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi!

 

 

IMG_9529.JPG

 

Puheenjohtajamme Liisa Flinck-Vasama esitteli kahdeksansivuisen ja A4-kokoisen toimintakertomuksemme – on ollut toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eläkeliiton Tampereen yhdistys on kasvanut jäsenmäärältään Eläkeliiton Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi!, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri, Liisa Flinck-Vasama, Eläkeliiton kevätkokous,

Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuudet sytyttävät poliittisissakin tapahtumissa

Lauantai 11.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti kaikille avoimen…

 

 

IMG_7286.JPG

 

…yhteislaulutilaisuuden Nokian Kerholassa 9.3.2023.

 

 

IMG_7331.JPG

 

Laulattajana toimi Mikko Alatalo ja myös minä olin yleisössä mukana!

 

 

IMG_7295.JPG

 

Mikon mukana säestäjänä oli hänen poikansa Kalle Alatalo.

 

 

IMG_7366.JPG

 

Yhteislaulutilaisuuden juonsi Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä ja hyvin juonsikin!

 

 

IMG_7287.JPG

 

Esiintymislavalla olivat esillä muutaman eduskuntavaaliehdokkaan roll ´up ja parhaat niistä olivat Marjo Mäkinen-Aakulan sekä Arto Pirttilahden roll´up:t!

 

 

Ehkä palaan yhteislaulutilaisuuden ohjelmaan ja esiintyjiin myöhemmin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuudet sytyttävät poliittisissakin tapahtumissa, Mikko Alatalo, Kalle Alatalo, Pirjo Ala-Hemmilä, Marjo Mäkinen-Aakula, Arto Pirttilahti, Keskustan Pirkanmaan piiri, Nokian Kerhola,

Edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat pitäisi yhdenmukaistaa hyvinvointialueiden toimintarajojen kanssa!

Sunnuntai 8.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Vuodenvaihteessa siirryimme Sote-palveluissa hyvinvointialueiden vastuulla olevien maakunnallisten alueiden piiriin.

 

 

Hyvinvointialueet ovat aikojen kuluessa muovautuneet sellaisiksi, että ne vastaavat ihmisten luonnollisia asioimissuuntia vaikka niitä ei ole aikaisemmin kutsuttukaan hyvinvointialueiksi.

 

Aikojen kuluessa lukemattomien edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat ovat muotoutuneet eräänlaisen Suomen kartan pahoinpitelyn tuloksena.

 

 

Otan esimerkkinä esille eläkeläisjärjestöjen tavan pahoinpidellä Suomen karttaa!

 

 

Tunnen kohtuullisen hyvin Suomen suurimman eläkeläisjärjestön eli Eläkeliiton maakunnalliset rajat ja nyt haluan nostaa esille Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat.

 

 

Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat ovat hyvinkin kaukana niistä kuntakohtaisista rajoista joita nyt on Pirkanmaan hyvinvointialueella.

 

 

Pirkanmaan alueellinen keskus on Tampere ja jokainen ymmärtää, että on nurinkurista jos ja kun vajaan neljänkymmenen kilometrin etäisyydellä Tampereen Keskustorilla sijaitsevan Mouhijärven alueet kuuluvat Eläkeliiton Satakunnan piiriin!

 

 

Ennustan, että Eläkeliiton alueellisten piirirajojen muuttaminen järkeviksi vaatii vähintään vuosikymmenten työn, mutta esitän, että tämä muutostyö aloitetaan välittömästi - olkoon tämä blogikirjoitukseni lähtölaukaus tähän työhön!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Edunvalvontaorganisaatiot, eläkeläisjärjestöt, hyvinvointialueet, Pirkanmaan hyvinvointialue, Eläkeliitto, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri, Eläkeliiton Satakunnan piiri, Pirkanmaa, Satakunta, Mouhijärvi,

Astuin sisään koputtamatta!

Perjantai 2.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla oli eilen tarjolla ohraryynipuuroa sekä rusinasoppaa ja piipahdin paikalla heti klo 15 tienoilla.

 IMG_6700.JPG

 

Piiritoimiston ovella rohkaistiin sisääntulolle sekä noudatinkin ohjetta ja en koputtanut!

 

 

IMG_6703.JPG

 

Tarjolla oli ohraryynipuuroa ja väskynäsoppaa eli rusinasoppaa.

 

 

IMG_6701.JPG

 

Keskeisenä toimijana oli Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Kristiina Mäki-Välkkilä.

 

 

IMG_6707.JPG

 

Oli mukavaa, että joulupuurotilaisuudessa Tampereella olivat paikalla kahden merkittävän Keskustapiirin toiminnanjohtajat eli vasemmalla Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä – molemmat ovat nykyisissä hommissaan varsin uusia!

********************

 

Uusien henkilöiden esiinmarssi on välttämätöntä, sillä entiset voimat ovat jo näyttönsä antaneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Astuin sisään koputtamatta!, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piirin joulupuurotapahtuma, Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä, Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä,

Osatotuudet vääristävät sanoman!

Maanantai 17.8.2020 - -Esko Erkkilä-Osatotuudet vääristävät sanoman!

Viime lauantaina Ylöjärven valtuustosalissa järjestettiin Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokous korona-kriisin vuoksi muutaman kuukauden myöhästyneenä.

 

Olin paikalla virallisena kokousedustajana ja käytin kokouksessa myös muutaman puheenvuoron.

 

Paikalla oli myös Suomenmaan toimittaja ja hän raportoi kokouksesta mm. näin:

 

”– Tunnelma on monesta syystä pessimistinen, ja minä nyt lisään pessimismiä. Nimittäin ainakin Matti Vanhanen ja Juha Sipilä ovat jättämässä eduskuntatyön tähän kauteen. Kautta on onneksi jäljellä monta vuotta, mutta tällaisten vahvojen nimien sivuun jääntiä ei noin vain korvata, Esko Erkkilä pohtii tulevia vaalikausia.”

 

Valitettavasti toimittaja jätti raportoimatta sen positiivisen viestin, jolla jatkoin tuota puheenvuoroani eli jatkoin näin:

”…mutta nyt tarvitaan uskoa tulevaisuuteen ja sitä me saamme olemalla Annikan mukana!”.

 

#annikanmukana

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #annikanmukana, Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi, Annika Saarikko, Keskustan Pirkanmaan piirikokous, Ylöjärven kaupungin valtuustosali, Ylöjärvi, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piirikokous Ylöjärvellä 15.8.2020, Suomenmaa,

Oli hieno puurojuhla!

Lauantai 17.12.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan perinteistä jouluhenkistä puurojuhlaa vietettiin eilen Tampereen Näsilinnankadulla sijaitsevalla piiritoimistolla.

 

 

Sain olla mukana mukavassa tilaisuudessa koko ajan eli klo 14.00 – 17.00.

 

 

 

puuro1.jpg

 

 

Puurojuhlan pääemäntänä toimi Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajana ensi vuoden alussa aloittava mansikkatilan emäntä Mirva Kittilä Pälkäneeltä.

 

 

Pirkanmaan keskustalaisilla kävi hyvä ”emäntätuuri”, sillä niin selkeäsanaisesti, osuvasti ja nasevasti Mirva osasi sujuvasti sanansa asettaa, kun kannusti Pirkanmaan keskustaisia ensi vuoden kuntavaaleihin ja tammikuun 2018 maakuntavaaleihin!

 

 

 

puuro2.jpg

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo antoi suurta tunnustusta Keskustan eduskuntaryhmälle, joka osaa edetä kaikkiin asioihin asiapohjalla.

 

 

Mikko toi voimakkaasti esille sen, että Suomen – Isänmaamme – suunta on muuttunut.  Suomen Pankin arvioon perustuen Suomi on saatu kasvuun ja luottamus maamme taloudenpitoon on kasvanut.

 

 

 

puuro3.jpg

 

 

Myös kansanedustaja Pertti Hakanen painotti puheenvuorossaan, että Suomi on saatu myönteisen talouskehityksen uralle.

 

 

Pertti oli huolestunut Virossa ja Venäjällä riehuvasta afrikkalaisesta sikarutosta (ASF), joka Suomeen saapuessaan merkitsisi kotimaisen sianlihantuotannon alasajoa.

 

 

Hakanen totesi, että vast´ikään Kiinaan saadut sianlihan vientiluvat katkeaisivat välittömästi, jos Suomessa tavattaisiin afrikkalaista sikaruttoa.  Vakava paikka ja vaatii Viroon matkaavilta vastuullisuutta, jotta tauti ei leviäisi Suomeen.

 

 

 

puuro4.jpg

 

 

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen piti asiasisällöltään ja esitystekniikaltaan todella mainion puheen.

 

 

Myös Kurvinen tukeutui Suomen Pankin analyysiin maamme taloudellisesta tilanteesta ja totesi, että lama-aika Suomessa on päättynyt.

 

 

Investoinnit ovat lähteneet liikkeelle ja kotimainen kysyntä on vilkastunut.  Nämä molemmat tosiasiat heijastuvat koko Suomeen, sillä ne merkitsevät, että teollisuuden alihankkijoiden ketjut ovat saaneet viime aikoina melkoisen piristysruiskeen.

 

 

Sinipunahallituksen katastrofi on saatu käännettyä nousuun.

 

 

 

puuro5.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti loi omassa puheenvuorossaan katsauksen maamme elinkeinoasioihin ja mainitsi uutena asiana, että pk-sektorin vientivauhditukseen tullaan panostamaan - odotamme suurella mielenkiinnolla

 

 

Hankintalain uudistamisessa Pirttilahti on tehnyt paljon töitä ja hän oli tyytyväinen siihen, että uusi hankintalaki mahdollistaa painottamaan hankinnoissa muitakin seikkoja, kuin halvinta hintaa.  Paljon riippuu kunnista, että miten ne osaavat hyödyntää uuden hankintalain säädöksiä.

 

 

”Pirkanmaan taudin” eli maalle rakentamiskiellon selättäminen on asia, johon Pirkanmaan kuntien pitää nyt panostaa.

 

 ************************

 

Käytin tilaisuuden lopussa yleisöpuheenvuoron, jossa totesin, että kullakin kolmella pirkanmaalaisella kansanedustajalla on asialohkonsa, joilla he ovat huippuasiantuntijoita. 

 

Kiitin kansanedustajiamme, että näin on.

 

 

Osoitin kiitokseni myös Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurviselle selkeästä puheenvuorosta, joka selvensi monia asioita.

 

 

Hieno tilaisuus kerta kaikkiaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan puurojuhla, Keskustan perinteinen puurojuhla, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Antti Kurvinen, Mirva Kiitilä, Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja,

Lämminhenkistä uutta vuotta!

Tiistai 5.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Maanantaimarkkinat Keskustorilla Tampereella.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu Maanantaimarkkinoille ja niin tapahtui myös eilen.  Oli merkillepantavaa, että muista puolueista ainostaan Vasemmistoliitto oli paikalla, sillä SDP, Kokoomus ja Perussuomalaiset olivat hyytyneet pakkaseen vai oliko syynä hyytyminen politiikan kiemuroihin!

talkoovakeamarkkinoilla.jpg

Tampereen keskustalaisia oli paikalla koko markkinapäivän ajan ja saimme lisäksi vieraaksemme Keskustanaisten Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtajan Minna Sarvijärven (kuvassa vasemmalla)!
 
Minna laittoi päivän tunnelmat paperille heti tuoreeltaan ja tässä hänen "raporttinsa" markkinoista:

*************

Lämminhenkistä uutta vuotta!

 

Vuoden ensimmäiset maanantaimarkkinat vietettiin kylmässä pakkassäässä. Mutta tunnelma keskustan teltalla oli lämminhenkinen. Miesten keittelemät kahvit irrottivat hymyn monen torivieraan kasvoille.

Joululomalaisena minulla oli ilo ja kunnia olla toimeliaassa remmissä mukana pienen hetken. Joku epäili meidän olevan liikkeellä seuraavia vaaleja silmällä pitäen. Kerroin, että on tärkeä pysyä tavallisten ihmisten arjen tasolla myös vaalien välillä. Parhaiten tuntuma säilyy, kun on aktiivisesti kuulolla ja läsnä.

Tampereelle on tunnusomaista suuri muualta muuttaneiden määrä. Tänäänkin siitä virisi monta keskustelua. Kotoutumisessa on kovasti tehtävää meillä jokaisella.

Torikahvit onnistuvat vain touhukkaan talkooporukan voimin. Toivottavasti talkoohenki on vallitsevasti periytyvä ominaisuus ja saa sille kuuluvan arvon. Kiitos jokaiselle vastuunkantajalle uurastuksesta yhteisen aatteen vaalimiseksi!

*********

Kiitokset Minnalle, kiitokset muulle talkooväelle ja kiitokset erityisesti markkinavieraillemme!

Tapaamme samoissa merkeissä maanantaina 1.2.2016!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjstö, Tampereen Keskusta, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Minna Sarvijärvi, Keskustanaisten Pirkanmaan piirijärjestö,

Matti Vanhanen: Keskustan vaalivoiton merkitys on korostunut viime päivinä!

Sunnuntai 15.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti piirikokouksensa eilen Parkanossa.

 

 

 

 

par1.jpg

 

 
Kokouksessa olivat paikalla kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa: vasemmalta Pertti Hakanen, Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti.

 

 

”Omien” kansanedustajiemme lisäksi paikalla oli Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen (oikealla).

 

 

 

 

par2.jpg

 

 

Matti Vanhanen totesi esityksensä aluksi tämän juttuni otsikossa toteamani eli sen, että vasta nyt huomataan viime eduskuntavaaleissa Keskustan saaman vaalivoiton merkitys.

Vanhanen tarkoitti, että viime aikojen myllerrykset maailmalla ja Suomen yhä heikkenevä taloustilanne vaativat sellaista valtiojohdon jämäkkyyttä, johon ainoastaan Keskusta pystyy.

 

 

 

 

par3.jpg

 

 

”Helpot säästöt on tehty” ja ”Säästöt tulevat jatkumaan koko vaalikauden” olivat Matti Vanhasen toteamuksia.

 

 

 

 

par4.jpg

 

 
Vanhanen totesi, että Nokian ja metsäteollisuuden ongelmat eivät selitä Suomen vaikeuksia eli säästöjen lisäksi tarvitaan maamme kilpailukykyä parantavia toimenpiteitä.

 

 

Entinen pääministeri kysyi, että pystyvätkö järjestöt sopimaan riittävistä toimenpiteistä vai joudutaanko turvautumaan valtiovallan toimenpiteisiin.

 

 

 

 

par5.jpg

 

 

Sote-ratkaisusta Matti Vanhanen muistutti, että sen myötä joka neljäs julkisen puolen euroista siirretään itsehallintoalueille.

 

************

 

On paikallaan muistaa, kun puhutaan 18:sta itsehallintoalueesta, että niitä on todellisuudessa 19; manner-Suomessa 18 itsehallintoaluetta ja sen lisäksi yksi itsehallintoalue Ahvenanmaalla.

 

 

Vanhanen painotti, että itsehallintoalueet piti luoda nyt.  Itsehallintoalueiden luominen on ollut Keskustan pitkäaikainen tavoite ja nyt siihen päästiin!

 

 

Kiitokset Vanhaselle esityksestä, johon pystyy vain henkilö, joka omaa sellaisen kokemuksen kuin Matti Vanhanen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Matti Vanhanen,

Keskusta ohjaa ja johtaa pakolaiskeskustelua myös Pirkanmaalla

Tiistai 8.9.2015 - -Esko Erkkilä-

Kaikki tunnustavat, että Juha Sipilän ilmoitus Kempeleen kotinsa antamisesta pakolaisperheiden sijoituspaikaksi on merkinnyt Keskustan aseman vankistumista pakolaiskysymyksen hoitamisessa.

 

 

Lehtitietojen mukaan pääministeri Juha Sipilä kertoo, että idea heidän Kempeleen kotinsa antamisesta veloituksetta pakolaisperheiden käyttöön oli hänen vaimonsa Minna-Maaria Sipilän idea!

 

 

Juha Sipilän ilmoitus merkitsi, että valtakunnallisesti pakolaiskysymyksen käsittely Suomessa siirtyi Keskustan johdolla tapahtuvaksi toiminnaksi.

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirihallitus julkaisi päivää ennen pääministeri Juha Sipilän ilmoitusta kannanoton, jossa todetaan näin:

****************

 

 

Pirkanmaan tyhjät sairaalakiinteistöt palvelemaan turvapaikanhakijoita ja kuntataloutta

 

Turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu on merkittävä haaste Suomelle. Tosiasiaan on valtion puolelta herätty ja vastaanottokapasiteettia pyritään lisäämään ripeästi ympäri Suomea.

 

Täyttääkseen velvoitteensa valtio panostaa huomattavia summia uuteen palvelutuotantoon.

 

Kunnilta ja kolmannelta sektorilta sekä yksityisiltä tahoilta toivotaan tukea nopeasti käyttöön otettavissa olevien kiinteistöjen löytämiseksi vastaanottokeskuksia varten. Tilanteen kiristyminen on nostanut esiin jopa kysymyksen kuntien velvoittamisesta turvapaikanhakijoiden vastaanottoon. Se olisi huomattavasti kiinteistönomistajien ja yhteisöjen vapaaehtoisuuden tukemista huonompi, tehottomampi ja vaikeampi ratkaisu. 

 

Pirkanmaan kuntien talous on erittäin kireä ja työllisyyshaasteet suuria. Maakunnassa on vajaakäytöllä tai kokonaan käyttämättä olevia julkisia rakennuksia. Mm. Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymällä on Mäntän sairaala täysin käyttämättömänä ja Ylisen kuntoutuskeskuksessa suuri osa kapasiteetista käyttämättömänä. Nykyisten suunnitelmien mukaan myös Kaivannon sairaalan käyttökuntoiset tilat jäävät kokonaisuudessaan käytöstä talveen mennessä ja ovat suurelta osin vapaita jo nyt.

 

Tyhjien kiinteistöjen ylläpito rasittaa kuntien taloutta satojen tuhansien eurojen kustannuksilla yksikköä kohden samaan aikaan, kun toisaalla tilojen puutteessa ihmisiä majoitetaan jopa telttoihin täysissä vastaanottokeskuksissa. Aktiivisessa potilaskäytössä vielä olevien ja siitä vapautuneiden tilojen soveltuvuus vastaanottoyksiköille on yleisesti hyvä. Vastaavia kohteita hyödynnetään jo eripuolilla Suomea.  

 

Pirkanmaan Keskustan mielestä sairaanhoitopiirin tulee aktiivisesti tarjota tyhjillään olevia tiloja vuokrattavaksi tarpeiden mukaan vastaanottokeskuksiksi. Näin toimien maakunnassamme voidaan osallistua yhteiseen vastuunkantoon vahvistaen samalla kuntataloutta ja edistäen työllisyyttä valtion panostusten kautta.

 

Tampereella 2.9.2015

 

Keskustan Pirkanmaan piiri

 

 

*************************

 

 

On selvää, että aloite pakolaiskysymyksen hoitamiseksi tuli Keskustalta Juha Sipilän toimesta valtakunnan tasolla, mutta myös Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus linjasi tarvittavia toimenpiteitä siten, että niistä saadaan ainespuita vaikean tilanteen sorvaamisessa!

 

 

Asiassa aloite on nyt vankasti Keskustalla – valtakunnallisesti ja myös Pirkanmaalla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Spiliä, Juha Sipilän Kempeleen koti, Sipilän koti pakolaisille, Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus, Keskustan Pirkanmaan piiri,

Hämeenpuiston puistofiestassa oli mukava kokea se luottamus, joka kansalaisilla on Juha Sipilää ja Keskustaa kohtaan!

Maanantai 10.8.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto ja Kulttuuripalvelut järjestivät eilen jo kuudennen kerran Tampereen Hämeenpuistossa

 

Hämeenpuiston puistofiestan.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja Keskustan Pirkanmaan piiri osallistuivat puistofiestaan osastolla, jonka nimi oli Tampereen Keskustajärjestöt.

 

 

 

 

puisto1.jpg

 

 

Sää suosi tapahtumaa ja väkeä oli Hämeenpuistossa liikkeellä viiden tunnin aikana ehkä jopa 20.000 henkeä!

 

 

Kyseessä oli ilmeisesti suurin yleisötapahtuma Tampereella, johon Keskusta on milloinkaan osallistunut.

 

 

Tavoitimme suuren joukon sellaisia henkilöitä ja perheitä, joita emme ole aikaisemmin tavoittaneet.

 

 

Voidaan aiheellisesti myös todeta, että monet henkilöt ja perheet pääsivät ensimmäisen kerran yhteyteen Keskustan ja keskustalaisten kanssa tässä tapahtumassa.

*************

 

 

Olin toiminnanjohtaja Jaana Viilon sekä Johannes Jonov´n kanssa mukana aamuvarhaisesta tilaisuuden loppuun saakka ja kokemuksemme olivat todella hienot.

 

 

Tässä pieni kuvakertomus eilisestä:

 

 

 

 

puisto2.jpg

 

 

Suuri kiitos kansanedustaja Arto Pirttilahdelle, joka oli kansalaisten tavattavissa osastollamme monta tuntia.

 

 

 

 

puisto3.jpg

 

 

Olipa mukava seurata, kun kansanedustajamme toimi osastollamme aktiivisena talkoolaisena ja tarjoili innokkaasti kahvia ja mehua vieraillemme!

Esimerkillistä toimintaa!

 

 

 

 

puisto4.jpg

 

 

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja ja eduskunnan 1. varapuhemies Mauri Pekkarisen erityisavustaja Jouni Ovaska oli mukana ja myös hän oli Pirttilahden ohella avuliaana talkoomiehenä osastollamme.

 

 

 

 

puisto5.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen hääri osastollamme talkoolaisena monta tuntia ja hän otti omaksi roolikseen ilmapallojen jakamisen perheiden pienimmille sekä poliittiset keskustelut vanhempien kanssa.

 

 

 

 

puisto6.jpg

 

 

Pääsin harvoina hiljaisina hetkinä yhteiskuvaan kansanedustaja Pirttilahden ja piirimme puheenjohtaja Riitta Koskisen kanssa!

 

 

 

 

puisto7.jpg

 

 

Kuvan ottajana toimi Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnajohtaja Jaana Viilo, joka tässä on turvallisesti kansanedustaja Arto Pirttilahden kainalossa.

 

 

 

 

puisto8.jpg

 

 

Sata maratonia juossut ikinuori Johannes Jonov ehti joka paikkaan, mutta hän otti päävastuun siitä, että aina oli erivärisiä ilmapalloja annettavaksi perheiden pienimmille.

 

 

 

 

puisto9.jpg

 

 

Keskusta-aktiivi Kaisa Leppänen oli aktiivinen kaikissa talkootehtävissä, joita vaativan tilaisuuden järjestäminen edellytti.

 

 

 

******************

 

 

 

 

puisto10.jpg

 

 

Kansalaiset antoivat Puistofiestan aikana vahvan tuen Juha Sipilän ja Keskustan toiminnalle, jolla Suomea nyt laitetaan kuntoon.

 

 

Kansalaisilta saamamme palaute sai aiheellisesti kansanedustaja Arto Pirttilahden ja minut myhäilemään!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puistofiesta, Hämeenpuisto, Hämeenpuiston puistofiesta 2015, Keskustan Tampereen kunnallisjärjstö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut,

Nyt on mahdollisuus saada niskalenkki "Pirkanmaan taudista"!

Maanantai 15.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunkiseudulla on viime vuosina esiintynyt vakava tauti – Pirkanmaan tauti.

 

 

Nyt taudin talttumiseen on melko hyvät ennusteet, sillä pääministeri Juha Sipilä totesi puoluevaltuuston kokouksessa, että jatkossa maallekin saa rakentaa.

 

 

Tarkoitan Pirkanmaan taudilla Tampereen kaupunkiseutua kiusaavaa MAL-sopimusta, joka on lähes tyrehdyttänyt maaseudulle rakentamisen.

 

 

 

 

pirttilahti14062015

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti esitti eduskuntakatsauksen eilen Ikaalisissa, jonne Keskustan Pirkanmaan piirihallitus oli kutsunut Keskustaväkeä koko Pirkanmaalta.

 

 

Pirttilahti totesi, että Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat tyytyväisiä niihin valiokuntapaikkoihin, jotka he saivat.

 

 

Pirttilahti mainitsi katsauksessaan mm. sen, että maamme tulevaisuutta tehdään nyt paljolti pirkanmaalaisvoimin, sillä Tulevaisuusvaliokunnan jäsenistä valtaosa on pirkanmaalaisia!

 

 

Pirttilahden yhteenveto maa- ja metsätalousvaliokunnan sekä ympäristövaliokunnan kokoonpanoista sai kokouksen osanottajilta suuren hyväksynnän, sillä niiden kokoonpano luo nyt hyvät mahdollisuudet Pirkanmaan taudin taltuttamiselle.

 

 

Pirkanmaan keskustalaisten työ ei ole mennyt hukkaan, sillä jatkossa maalle saa rakentaa Pirkanmaallakin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Mikko Alatalon valiokuntapaikat, Arto Pirttilahden valiokuntapaikat, Pertti Hakasen valiokuntapaikat, Pirkanmaan tauti, MAL-sopimus,

Keskustan Pirkanmaan piirihallituksen kokouksessa hymy oli herkässä

Keskiviikko 29.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus kokoontui Sääksmäellä 23.4.2015 ja kokouksen kattavana teemana oli palautteen antaminen ja sen saaminen 19.4.2015 järjestetyistä eduskuntavaaleista.

 

 

Kokousta voi luonnehtia ”hymyhuulikokoukseksi” sillä Keskusta kasvatti Pirkanmaalla äänimääräänsä näissä vaaleissa yli 17.000 äänellä.

 

 

Emme kuitenkaan jääneet nautiskelemaan hyvästä vaalituloksesta vaan suuntasimme katseet jo seuraaviin eduskuntavaaleihin ja niitä aikaisemmin järjestettäviin kunnallisvaaleihin.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen tyytyväinen, että koko Pirkanmaan keskustalainen väki näkee vaalitulosten ratkaistavan Tampereella.

 

 

Keskustan ääniosuus Tampereella on edelleen vaatimaton – 10, 5 % - mutta nyt se oli kuitenkin kaikkien aikojen paras eduskuntavaaleissa!

 

 

Yhden %-yksikön kohottaminen kannatuksessa Tampereella merkitsee vaalipiirissä suurta parannusta vaalipiirin ääniosuudessa!

 

 

Piirihallituksen kokoukseen oli kutsuttu myös kaikki Keskustan Pirkanmaan vaalipiizrin ehdokkaat ja heistä pääsi paikalle 12/19.

 

 

Tässä kuvakimara ehdokkaiden ilmeistä rakentavanhenkisessä palauteseminaarissa;

 

 

 

 aa1

 

 

Juha Kuisma

 

 

 

 

aa2

 

 

Raija Moilanen

 

 

 

 

aa3

 

 

Timo Hanhilahti

 

 

 

 

aa4

 

 

Timo Vuohensilta

 

 

 

 

aa5

 

 

Pilvi Kärkelä

 

 

 

 

aa6

 

 

Arto Pirttilahti

 

 

 

 

aa7

 

 

Monica Lamberg

 

 

 

 

aa8

 

 

Santeri Lampi

 

 

 

 aa9

 

 

Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

 

 

aa10

 

 

Pertti Hakanen

 

 

 

 aa11

 

 

Minna Sarvijärvi

 

 

 

 

aa12

 

 

Hanna Holma

 

 

 

 

 

********************  

 

 

 

 

 

aa13

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen

 

 

 

 aa14

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Tuukka Liuha

 

 

 

 

aa15

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo

 

 

 

 

aa16

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastaja Esko Erkkilä

 

 

**************

 

aa17

 
Tilaisuuden lopuksi Riitta Koskinen, Tuukka Liuha ja Jaana Viilo luovuttivat paikalla olleille kansanedustajaehdokkaille Risto Uimosen kirjoittaman kirjan: ”Juha Sipilä – Keskustajohtajan henkilökuva”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri,

Pirkanmaalla Keskustan eduskuntavaalikampanjan vetäminen ja siihen osallistuminen on mukavaa!

Keskiviikko 21.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Tiedotusvälineet kilvan kertovat, että kautta Suomen on suorastaan tungosta Keskustan eduskuntavaalitoimintaan.

 

 

Saan aitiopaikalta seurata ilmiötä Pirkanmaalla sekä Tampereella ja on helppo uskoa kansalaisten pyrkimystä auttamaan Keskustaa vaalivoittoon huhtikuun eduskuntavaaleissa.

 

 

Eduskuntavaalityö on mukavaa ja palkitsevaa myös keskustalaisten omassa piirissä.

 

 

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula poikkesi tapaamassa piirin keskeisiä toimihenkilöitä ja luottamushenkilöitä viime maanantaina.

 

 

Sain olla mukana Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana.

 

 

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa a sen vuoksi tässä muutama kuva sen jälkeen, kun hyvähenkinen neuvottelu oli päättynyt:

 

 

 

 

vrehula1

 

 

Varapuheenjohtaja Juha Rehula sekä Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja ja itsekin kansanedustajaehdokas Minna Sarvijärvi yrittivät hymysuin löytää kalentereistaan yhteistä aikaa, jolloin Pirkanmaan Keskustanaiset voisivat järjestää ”jotain kivaa”!
 

 

 

 

vrehula2

 

 

 

Juha Rehulan yksityinen ”kakkaraoppitunti” Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelälle sai hetkeksi jäädä, kun pyysin molempia vilkaisemaan kamerani linssiä.

Pilvi Kärkelä on eräs Keskustan Pirkanmaan piirin 19:stä kansanedustajaehdokkaasta.

 

 

 

 

vrehula3

 

 

Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Santeri Lampi peukutti yhdessä varapuheenjohtaja Juha Rehulan kanssa hyvää vaalimenestystä Pirkanmaan Keskustalle!

 

 

 

 

vrehula4

 

 

Juha Rehula kokosi oikeaan kainaloonsa Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilon ja vasempaan kainaloonsa Pirkanmaan Keskustanuorten toiminnanjohtaja Emme Korkalaisen – Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä peukuttaa kuvassa oikealla!
 

 

 

 

vrehula5

 

 

Tämä kuvastaa mainiosti niitä hyviä suhteita, joita Keskustan Pirkanmaan piirillä on puoluejohtoon – Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula ja Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen!

 

 

 

Varapuheenjohtaja Juha Rehulan toissapäiväinen käynti sekä sitä seurannut Vaalityöryhmän kokous merkitsivät, että vapaita päiviä eduskuntavaaleihin saakka kalenterista on perin vaikea löytää!

 

 

Hyvä niin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Minna Sarvijärvi, Pilvi Kärkelä, Santeri Lampi, Emmi Korkalainen, Riitta Koskinen, Juha Rehula,

Kaikkea sitä vaalitilaisuuksissa oppii - happisaturaatio!

Tiistai 20.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Keskustanaiset järjestivät vaalitilaisuuden Lempäälän Ideaparkissa lauantaina 17.1.2015.

 

 

Poikkesin paikalla iltapäivällä ja huomasin, että Keskustan Pirkanmaan piirin naisehdokkailla oli mahtava fiilinki vaalitilaisuudessaan ja myös Ideaparkin asiakkaat olivat kiinnostuneita Keskustanaisten sanomasta.

 

 

Opin tilaisuudessa uuden termin eli happisaturaatio!

 

 

Kyseessä on toiselta nimeltään happikylläisyys ja sillä tarkoitetaan vereen sitoutuneen hapen suhteellista määrää.

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin kansanedustajaehdokas Raija Moilanen selvitti halukkailta sormenpäästä mittaamalla kunkin happisaturaatioluvun!

 

 

 

 

Stubbin happi! 
Pääministerin happisaturaatio ja pulssi olivat kohdillaan tänään aamupäivällä Ideaparkissa. Sen todistaa vierelläni myös kansanedustajaehdokas Minna Sarvijärvi.

Miten saataisiin Suomen talouden

 

 

 

Pääministeri Alexander Stubb oli aamupäivällä poikennut Keskustanaisten  osastolla ja Stubb oli ollut ”hyvässä hapessa” Raijan tutkimuksessa!  Stubb´n tutkimusta seuraa Raija Moilasen vieressä Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Minna Sarvijärvi Ylöjärven Kurusta.

 

 

”Hyvässä hapessa” oleminen tarkoittaa tuloksena vähintään 96 %.

 

 

 

 

vaalihappi1

 

 

Laite, jolla happisaturaatio mitataan, on pieni patterilla toimiva laite, jonka koloon sormi työnnetään.  Laite antaa tuloksen välittömästi.

 

 

Tässä kuvassa Raija Moilanen selvittää sata maratonia juosseen nyt 87-vuotiaan Johannes Jonov´n happisaturaation.

 

 

Johanneksella kunto sekä happisaturaatiot ovat kohdallaan ja täytyy ollakin, sillä hän on kunnallisjärjestömme aktiivinen talkoolainen!

 

 

 

 

vaalihappi2

 

 

Raija Moilanen mittasi myös Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilolta happisaturaation – kunnossa oli!

 

 

Mittausta seuraavat Raija Kytöharju sekä Johannes Jonov, jotka molemmat ovat Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäseniä.

 

 

Myös minulta Raija Moilanen mittasi happisaturaation ja tulos oli kelvollinen eli 97 %.

 

 

Happisaturaation mittaaminen on nyt tärkeää, sillä...

...Keskusta-aktiivien on syytä olla ”hyvässä hapessa”, kun eduskuntavaalien vaalitiimellys kohta pääsee täyteen vauhtiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: happisaturaatio, Raija Moilanen, Pirkanmaan Keskustanaiset, Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Minna Sarvijärvi, Minnan Sarvijärvi, Johannes Jonov, Jaana Viilo, Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo, Alexander Stubb,

Kuljeta, kustanna ja kannusta

Maanantai 10.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Puoluesihteeri Timo Laaninen piti mainion alustuspuheenvuoron Keskustan Pirkanmaan piirikokouksessa viime lauantaina Toijalassa.

 

 

 

 

laaninen1

 

 

 

Puheessaan Laaninen toi esille puolueen kannatuksen joka on Keskustalle kaikkien aikojen korkein, mitä on saatu Ylen tekemissä gallup-tutkimuksissa eli 25,5 %.

 

Laaninen kuitenkin totesi, että ei tarvitse mennä kauaksi ajassa taaksepäin kun se oli puolet pienempi, eli nopeat muutokset ovat mahdollisia molempiin suuntiin. Tämä on pidettävä mielessä nyt alkavassa vaalityössä.

 

 

 

 

laaninen2

 

 

Laaninen totesi myös, että yksi tekijä, eikä vähäisin, Keskustan kannatuslukemiin on hallituksen perinpohjainen epäonnistuminen. Tämä taas oli Laanisen mukaan odotettavissa viime vaalien jälkeisessä poliittisessa asemassa. Hallituspohjaksi tuli liian leveä otos, joka ei pystynyt muodostamaan yhtenäisiä päämääriä. 

 

Puoluesihteeri Laaninen muistutti, että maamme julkinen talous on nyt viritetty 2007 tasolle ja useat yritykset pohtivat, että kannattaako Suomeen enää investoida. Tähän on saatava muutos. 

 

Keskustan vaihtoehto on biotalous ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttö, metsien ja peltojen tuotto.

Yritystaloutta on elvytettävä kasvurahastoilla. Jokaisen on otettava vastuuta lähiyhteisöistään. Huolenpitojärjestelmät on oltava kunnossa niille, jotka eivät omin avuin selviä.

 

 

 

 

 

laaninen5

 

 

Laaninen rohkaisi pirkanmaalaista kokousväkeä, kun hän totesi, että nyt kun Keskusta tuntuu olevan vahvoilla, iskuja tulee niin oikealta kuin vasemmalta.  Hän kuitenkin totesi, että ei kannata lähteä vastaiskuihin.

 

Pidin, kun Laaninen muistutti liike-elämän periaatteista, että markkinajohtaja ei vilkuile sivuilleen vaan keskittyy omaan näkemykseensä ja toimii sen mukaan.

 

 

Osuva oli Laanisen vertaus myös siinä, kun hän kannusti tavallisia keskustalaisia toimimaan kansanedustajaehdokkaiden suuntaan samoin, kuin vanhemmat toimivat kannustaessaan ja tukiessaan lapsiaan hyviin harrastuksiin.

 

Lasten harrastusten tukemisessa on kolme keskeistä toimenpidettä:

 

 • kuljeta

 • kustanna

 • kannusta

 

Hyvä ohje meille kaikille, jotka haluamme muutoksen nykymenoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Laaninen, puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan Pirkanmaan piiri,

Pirkanmaan senaattoreilla oli hymy herkässä

Sunnuntai 28.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa eilen oli luottavainen tunnelma seuraavia eduskuntavaaleja odoteltaessa.

 

 

 

 

piiri1

 

 

Pirkanmaan molemmat Keskusta-senaattorit – Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti – olivat yhtä hymyä, kun he valmistautuivat antamaan piirikokoukselle lyhyen raportin ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä.

 

 

 

 

piiri2

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo totesi kahteenkin kertaan, että kevään eduskuntavaalien jälkeen Keskustan on mentävä korjaamaan Isänmaan asiat, kun nykyhallitus ja sen edeltäjä ovat saaneet maamme asiat umpikujaan.
 

Toimin juontajana piirikokouksen jälkeen Jugend-torilla järjestetyssä Keskustan Pirkanmaan piirin vaalistartissa ja totesin, että arvostan kansanedustaja Mikko Alatalon käyttämää termiä ”Isänmaa”.

 

Totean tässäkin, että ”Isänmaa” –termin käyttäminen sopii hyvin sen politiikan kuvailemiseen, jota Keskusta noudattaa.

 

 

 

 

 

piiri3 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti vaati puheessaan, että ”Pyörät on saatava pyörimään”!

 

Pirttilahti – joka hetki sitten valittiin Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmien puheenjohtajaksi – vaati, että turpeen verotus ja hakkeen oikeudenmukainen kohtelu on saatava sille tasolle, että Vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka on vain synkkä muisto!

************

 

 

Uskon, että Keskustan Pirkanmaan kansanedustajaryhmän koko tuplaantuu, kun eilen nimetty kansanedustajaehdokasryhmä ehtii jalkaantua Pirkanmaan eri kuntiin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, vihreiden hiilenmusta enenrgiapolitiikka, ,

Keskustan Vappu-tilaisuudessa Hämeenpuistossa Tampereella oli vahva usko parempaan tulevaisuuteen

Perjantai 2.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin työmarkkinatoimikunta järjesti eilen Tampereella Hämeenpuistossa ”Keskustahenkisen Vihreän Vapun”.

 

Sain osallistua tilaisuuteen ”kahta kättä heittäen”, mutta tilaisuuden juontaja Pilvi Kärkelä pyysi pariinkin kertaan minua tarttumaan juontomielessä mikrofoniin.

 

Kuulimme tilaisuudessa vahvaa asiaa ja asialle oli leimaa-antavaa, että se oli kaikista Suomen nykyongelmista huolimatta vahvasti tulevaisuuteen uskovaa.

 

Keskusta on vahvassa myötätuulessa ja kaikki uskovat, että nyt kolme vuotta kestänyt vaikea aika on seuraavien eduskuntavaalien jälkeen menneen talven lumia.

 

 

vappu1

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen Johannes Jonov avasi Vapputilaisuuden ja toivotti Kirjastotalo Metson eteen saapuneen yleisön tervetulleeksi paikalle.
 
Tapaamme kutsua Johannesta ”sadan maratonin mieheksi”, sillä niin monta maratonia 86-vuotias Johannes on ehtinyt taittaa.

 

 

 

vappu2

 

 

Eurovaaliehdokas Jouni Ovaska toi tilaisuuteen tervehdyksen vaalikentiltä ja toivoi, että kansalaiset lähtisivät runsain joukoin vaaliuurnille europarlamenttivaaleissa.
 
Pidän Jounin siitä keskeisestä sanomasta, jossa hän muistuttaa, että ainoastaan taloudellisesti terve EU pystyy takaamaan kansalaisille hyvät elinolosuhteet.

 

 

 

vappu3

 

Tamperelainen Kalle Kiili on valittu Keskustan Pirkanmaan piirin erääksi kansanedustajaehdokkaaksi ensi vuonna järjestettävissä eduskuntavaaleissa.
 
Työnantajansa luottamushenkilönä Kalle edustaa keskustalaista ammattiyhdistyssiipeä ja sen myötä hänen sanoillaan on paljon painoarvoa.

 

 

 

vappu4

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli jälleen kerran paneutunut oikein kunnolla sanottavaansa ja sen vuoksi hänen viestiään olikin mukava kuunnella.
 
Toivon, että minulla on jonain päivänä mahdollisuus kertoa laajemmin ”Pirkanmaan senaattorin” sanomisista, mutta nyt otan esille sen, kun Alatalo muistutti Pirkanmaan olevan vahva metsä- ja turvemaakunta.
Maamme metsätuotteet ja turvevarannot merkitsevät, että Kataisen-Urpilaisen-Ville Niinistön hiilenmusta energiapolitiikka eivät ole tarpeellisia Suomessa ja eivät myöskään Pirkanmaalla!

 

 

vappu5

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän jäsen Timo Vuohensilta painotti omassa puheenvuorossaan, että pienyritysten omistajat ja niiden työntekijät ovat kavereita keskenään.
 
Arvostan Vuohensillan mielipiteitä, sillä ne asettavat nykyisten Vapputilaisuuksien asiasisällön oikeisiin raameihin.

 

 

vappu6

 

Tartuin mikrofoniin ja haastoin Kalle Kiilin sekä Timo Vuohensillan depattiin työntekijän ja työnantajan näkemyksistä.
 
Ei varmaan ollut kenellekään yllätys, että pienyrittäjä Vuohensilta ja ammattiyhdistysaktiivi Kiili löysivät kaikista työelämän kysymyksiä heti yhteisen sävelen!

 

 

 

vappu7

 

Oli iloinen yllätys, että lihakarjatilan emäntä, luokanopettaja ja Keskustan eduskuntavaaliehdokas Minna Sarvijärvi Kurusta saapui paikalle ja kertoi mukavaan tyyliinsä seikoista, joita hän pitää tärkeinä.
 
Minna Sarvijärvi on Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja ja se tuo hänen sanomisilleen lisää painoarvoa.
 
Tulemme lähikuukausina kuulemaan Minna Sarvijärvestä enemmänkin!

 

 

vappu8

 

Tilaisuuden juontajana toiminut Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja ja Keskustan Pirkanmaan piirin eduskuntavaaliehdokas Pilvi Kärkelä pääsi viimeisenä esittämään ajatuksiaan paremman Suomen rakentamiseksi.
 
On mainio asia, että Pilvi Kärkelä lähti tavoittelemaan paikkaa Arkadianmäeltä, sillä yrittäjänä ja monipuolisen kokemuksen muutenkin omaavana hänellä on paljon annettavaa.

 

 

Keskustan Vapputilaisuudessa muistutettiin useamminkin kerran, että puheenjohtaja Juha Sipilä osallistuu Tampereen Tammelantorilla lauantaina toukokuun 3. päivänä järjestettävään kaikille avoimeen yleisötilaisuuteen.

 

Sipilä saapuu Tammelantorille klo 11.00, mutta aloitamme tilaisuuden jo tuntia aikaisemmin.

 

Olen ”otettu”, että Tammelantorin tilaisuuden käytännön järjestelyt ovat allekirjoittaneen vastuulla.

 

Tervetuloa Tammelantorille 3.5.2014 jo klo 10.00!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piirin työmarkkinatoimikunta, Keskustan Pirkanmaan piiri, Johannes Jonov, Jouni Ovaska, Kalle Kiili, Mikko Alatalo, Timo Vuohensilta, Minna Sarvijärvi, Pilvi Kärkelä, Pirkanmaan Keskustanaiset, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Juha Sipilä - mies, jonka sana painaa suomalaisessa politiikassa

Sunnuntai 13.4.2014 - -Esko Erkkilä-

On ainutkertaista, että pienimmän oppositiopuolueen puheenjohtaja johtaa Suomen politiikkaa.

 

Vasemmistoliiton irtautuminen hallituksesta toki teki siitä nyt pienimmän oppositiopuolueen, mutta sen asema on heiveröinen, sillä olihan se hallituksessa rakentelemassa ja puolustamassa niitä lukemattomia hankkeita, joita nyt lähes päivittäin kuopataan.

 

Juha Sipilän johdolla Suomeen saatiin parisen viikkoa sitten sote-raamit. Ne merkitsivät, että Keskusta päästi hallituksen siitä häpeästä, johon se oli uppoutunut.

 

Perjantaina huhtikuun 11. päivänä kansalaiset saivat lopullisen varmuuden, että kokoomuksen ja demareiden suurella innolla ajama kuntien pakkoliitoshanke haudataan.

 

Kolme vuotta kestänyt kuntakohellus sai ansionsa mukaan!

 

 

Sain viime perjantai-iltana olla paikalla Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa virallisena kokousedustajana, kun puheenjohtaja Juha Sipilä lyhyesti kertasi viime päivien tapahtumia ja linjasi tulevaa.

 

Piirikokous järjestettiin Kiikoisten Nuorisoseurantalolla – Kiikoisissa, joka uunituoreen päätöksen tuloksena liittyi Sastamalan kaupunkiin ja samalla siirtyi Satakunnasta Pirkanmaalle.

 

sipila1

 

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä piti selkeän esityksen ja käydyn keskustelun aikana hän nousi puhujakorokkeelle useaan kertaan vastaamaan niihin kysymyksiin, joita piirikokouksen osanottajat hänelle esittivät.

 

 

Seuraavassa joitain pätkiä ja suoria lainauksia Juha Sipilän esittämistä linjauksista:

 

 

 

sipila2

 

 

”Halot ovat loppuneet ja nyt poltetaan huonekaluja”

 

 

 

sipila3

 

 

”Santeri Alkio suuttuisi ja sanoisi nykytilanteesta ehkä näin:

 

Älkää jättäkö velkaa lapsillenne

 

ja

 

Huolehtikaa, että koko maassa voi asua turvallisesti”

 

 

 

sipila4

 

 
”En lähtenyt politiikkaan pelleilemään”

 

 

 

sipila5

 

 

”Kuntien pakkoliitoslaki saatiin tänään tyrmättyä”

 

 

 

sipila6

 

”Tiimipelurit erotan jo neljän kilometrin päästä”
 
”Tupakkavero olisi lapsilisien leikkaamisen sijasta kelvannut , mutta SDP:lle tupakoitsijoiden asia on lapsiperheitä tärkeämpi”
 
”Piilovelkaa on löytynyt 10 miljardia”
 
”Piilovelka merkitsee, että Suomi on ylittänyt velkaantuneisuudeltaan kriittisen 60 %:n rajan bruttokansantuotteesta”
 
”Kasvupakettiin on petytty, sillä mm. sen kokonaissummasta 1/6 ohjataan Helsingin Olympiastadionin remontointiin – välttämättömään rakenneuudistukseen ei”
 
”Sote-ratkaisun toteuttamisessa yliopistolliset keskussairaalat tarvitsevat päällystakin”
 
”Julkisen sairaanhoidon on oltava niin vahva, että se pystyy kilpailemaan yksityisiä vastaan”
 
”Tiestön korjausvelka on 2,5 miljardia ja siitä 200 miljoonaa euroa on syntynyt nykyisen hallituksen aikana”

 

 

 

sipila7

 

 

Lopuksi Juha Sipilä painotti Keskustan eurovaaliteeman ”Koti kuntoon” tärkeyttä, sillä suomalaisten on nyt tehtävä niitä toimia, joita olemme vaatineet Kreikalta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piiriin piirikokous, halot ovat loppuneet ja nyt poltetaan huonekaluja,

Keskustan Pirkanmaan piirihallitus otti selkeän kannan kuntien pakkoliitoksia vastaan!

Lauantai 18.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus kokoontui 16.1.2014 Tampereella ja otti kannanotossaan selkeästi kielteisen kannan hallituksen suunnittelemia kuntia pakkoliitoksia vastaan.

 

Piirin toiminnantarkastajana osallistuin kokoukseen ja siinä roolissa oli rohkaisevaa todeta, että koko piirihallitus oli yksimielinen kokouksesta annetun kannanoton laadinnassa.

 

Piirihallituksen kannanotossa todetaan mm. näin:

 

 

”Pirkanmaan Keskusta toteaa, että pirkanmaalaisten hyvinvoinnin sekä terveyden edistämiseksi tarvitaan kunnat ja hallinnonalat ylittävää yhteistyötä, eikä pakollisia kuntaliitoksia.

 

Pirkanmaan Keskusta toimii yhtenäisen ja kehityskelpoisen Pirkanmaan puolesta ja toteaa, että suurkunta-ajatus on kehityksen este. Myös Tampereen rikkaus on sitä ympäröivät itsenäiset kehyskunnat.

 

Terve kuntien välinen kilpailu edesauttaa kehitystä.

 

Tampereen kehyskunnat ovat elinvoimaisia ja kyvykkäitä tuottamaan palveluita joko yksin tai yhteistyössä naapurikuntien kanssa.

 

Mitkään tutkimukset eivät ole todistaneet suurkuntien taloudellisuuden puolesta, mutta päinvastaisia todisteita on.

 

Tanskassa toteutettujen pakkoliitosten myötä kulut ovat kasvaneet eli suuruuden ekonomia ei ole toiminut.

 

Pirkanmaan Keskustan mielestä sairaanhoitopiirejä ei tule lakkauttaa.”

 

**********

 

Keskustan Pirkanmaan piirin selkeä kannanotto Pirkanmaan kehittämiseksi itsenäisten kuntien voimalla on oikea linjaus ja se antaa Keskustalle hyvät mahdollisuudet tuplata nykyiset kaksi kansanedustajapaikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntien pakkoliitokset, kuntien pakkoliitokset Pirkanmaalla, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus, Keskustan Pirkanmaan piirin kannanotto,

Arto Pirttilahti: "Jokaisessa suomalaisessa asuu pieni kepulainen, mutta vasta joka neljäs sen tunnustaa!"

Lauantai 14.12.2013

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti Itsenäisyyspäiväjuhlat ravintola Laternassa Tampereella 7.12.2013.

 

Toimin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana sekä Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana myös ensi vuonna ja oli luonnollista, että osallistuin omalla kustannuksellani juhliin.

 

 

late1

 

 

Piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen palautti avaus- ja tervetulosanoissaan juhlayleisön mieliin itsenäisyytemme alkuvaiheet.
 
Puheenjohtaja Hakanen toimi myös Itsenäisyyspäiväjuhlan juontajana.

 

 

late2

 

 

Keskustan virallisen tervehdyksen juhlaa toi Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen.
 
Olen referoinut Elsi Kataisen puhetta näillä palstoilla 9.12.2013 – kannattaa sieltä katsoa, että mitä asioita Keskustan eurovaaliehdokkaaksi valittu kansanedustaja Elsi Katainen puheessaan käsitteli.

 

 

late3

 

 

Itsenäispäiväjuhlan juhlapuheen piti Puolustusvoimien Länsi-Suomen Sotilasläänin Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, komentaja Matti Eskola.
 
Komentaja Eskola muistutti, että Tampereen varuskunta on lähes 1.300 työntekijällään maamme toiseksi suurin varuskunta.

 

Tampereen varuskuntaan kuuluvat;

 

 • Ilmavoimien Materiaalilaitoksen Tampereen toimipiste
 • Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta
 • Pirkanmaan aluetoimisto
 • Puolustusvoimien Teknillinen Tutkimuslaitos
 • Satakunnan Lennosto
 • Tampereen Johtamisjärjestelmäyksikkö ja Tietopalvelukeskus

 

 

Komentaja Matti Eskola oli teemoittanut juhlapuheensa viidellä eri teemalla;

 

 • Puolustusvoimien sisäinen uskottavuus
 • Reserviläiset ja varusmiehet
 • Kansallinen uskottavuus
 • Luotetaanko ulkomailla puolustuskykyymme?
 • Onko pelotteemme riittävä?

 

Useita kertausharjoituksia käyneenä oli ilo kuunnella sotilaallisella täsmällisyydellä pidettyä juhlapuhetta ja on helppo yhtyä puheenjohtaja Pertti Hakasen sanoihin, kun hän kiitti komentaja Eskolaa ”läpileikkaavista sanoista”.

 

 

************

 

late4

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin Itsenäisyyspäivä juhla sai vieraakseen myös europarlamentaarikko Hannu Takkulan.

 

Europarlamentaarikko Takkula on taitava sanankäyttäjä ja hänen tosikertomuksensa pienestä pojasta, joka odotti isäänsä lomalle sodasta, mutta ”tulikin käymään mies mustissa” sai melkein kyyneleet silmiin.

 

Takkula painotti, että Itsenäinen Suomi on Vapaa Suomi ja hän peräänkuulutti politiikkojen vastuuta, kun totesi: ”Nyt poliitikot pyrkivät vain tanssimaan tähtien kanssa”!

 

 

late5

 

 

Keskustan Pirkanmaan piiri ehdotti eurovaaliehdokkaaksi hämeenkyröläistä Jouni Ovaskaa ja puoluevaltuusto valitsikin hänet Keskustan eurovaaliehdokkaaksi 25.5.2014 järjestettävissä Eurovaaleissa.

 

Ovaska kertoi kirvulaisista juuristaan ja toi esille sen yksituumaisuuden, jolla kodeistaan häädetyt karjalaiset asutettiin itsenäiseksi jääneeseen Suomeen.

 

Eurovaaliehdokas Jouni Ovaska piti karjalaisten asuttamista ”keskustalaisena tekona”.

 

 

 

late6

 

 

Keskustan eurovaaliehdokkaat Hannu Takkula ja Jouni Ovaska olivat hyvillä mielin Keskustan Pirkanmaan piirin Itsenäisyyspäiväjuhlassa.

 

 

 

late7

 

 

”Arvovieraskimaramme” päätteeksi kansanedustaja Arto Pirttilahti toi juhlaväelle terveiset eduskuntatyön arjesta.

 

Pirttilahti totesi, että hallitus natisee liitoksistaan, sillä kukin hallituspuolue vetää omaan suuntaansa.

 

Hallitus ei kunnioita lainkaan parlamentaarista valmistelua, totesi Pirttilahti.

 

Keskustan 25 %:n gallupkannatuksesta Pirttilahti totesi letkeään tyyliinsä näin:

 

”Jokaisessa suomalaisessa asuu pieni kepulainen, mutta vasta joka neljäs sen tunnustaa!”

 

 

***********

 

Itsenäisyysjuhlassa jaettiin huomattava määrä tunnustuksia Keskusta-aatteen hyväksi toimineille järjestö- ja talkooväelle.

 

 

late8

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin talousneuvos Tauno Mäkelä Vilppulasta.

 

Mäkelä on puoluetyön lisäksi tehnyt mittavan työsaran suomalaisen kanatalouden kehittämisessä, sillä Mä-hybridit ovat syntyneet Mäkelän Jalostuskanalan työn tuloksena.

 

Olen oppinut tuntemaan ja arvostamaan talousneuvos Mäkelän työtä suomalaisen elintarvikeketjun kehittäjänä jo vuosikymmenet.

 

 

late9

 

 

Keskustan kultainen ansiomerkki luovutettiin Urho Kittilälle Pälkäneeltä…

 

 

 

late10

 

…sekä Ari Lamminmäelle Parkanosta.

 

 

Myös Pauli Pietilälle Sastamalasta oli myönnetty Keskustan kultainen ansiomerkki, mutta hän ei ollut paikalla Itsenäisyyspäiväjuhlassa.

 

 

late11

 

 

Erityisen iloinen olen, että ”arjen ahertaja” Sinikka Nousiaiselle annettiin kunniamaininta arvokkaasta vuosikymmenet kestäneestä talkootyöstä ”turuilla ja toreilla”!

 

 

 

late12

 

 

Kunnallisneuvos Pirkko Vuolle Viljakkalasta (vasemmalla) sekä kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen Tampereelta saivat myös olla huomionosoitusten kohteena.

 

 

 

late13

 

 

Paikalla olleet tunnustuksen saaneet yhteiskuvassa.

 

 

 

************

 

 

late14

 

 

Jossain välissä sain kamerani linssin eteen kansanedustaja Elsi Kataisen sekä kunnallisneuvos Pirkko Vuolteen!

Molemmat ovat tehneert paljon Keskustanaisten riveissä ja molempien työ jatkuu!

 

 

************

 

 

Muutamia kuvia juhlayleisöstä:

 

 

 

late15

 

 

late16

 

 

late17

 

 

late18

 

 

late19

 

 

late20

 

 

late21

 

 

*************

 

 

late22

 

Onnistuneen Itsenäisyyspäiväjuhlan musiikista vastasi ”Essi Leppäkoski Duo”.

 

  

Kiitokset järjestäjille hienosta juhlasta – toivottavasti tästä muodostuu perinne!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Pertti Hakanen, Elsi Katainen, Hannu Takkula, Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, Matti Eskola, komentaja Matti Eskola, Tauno Mäkelä, talousneuvos Tauno Mäkelä, Mä-hybridit, Urho Kittilä, Ari Lamminmäki, Pirkko Vuolle,

Vanhemmat kirjoitukset »