Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pirkanmaan Yrittäjien Suuressa Vaalikeskustelussa esitettiin raikkaita mielipiteitä Suomen tilanteen korjaamiseksi

Tiistai 24.3.2015 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Yrittäjät järjestivät maanantaina 23.3.2015 Tampereen Pakkahuoneella kaikille avoimen Suuren Vaalikeskustelun – Pirkanmaan Parlamentin.

 

 

Olin paikalla, sillä nelikymmenvuotisesta palkkatyöstäni huolimatta luotan yrittäjyyteen!

 

 

 

 

 

parla1

 

 

Pirkanmaan Parlamentin teknisessä toteuttamisessa oli mallina käytetty brittiparlamenttia, sillä…

 

 

 

 

parla2

 

 

…paneeliyleisöstä katsellen vasemmalla istuivat kansanedustajaehdokkaat…

 

 

 

 

parla3

 

 

…ja oikealla pirkanmaalaiset yrittäjät.

 

 

 

 

parla4

 

 

Pirkanmaan Parlamentin puhemiehenä toimi Merja Ryöppy…

 

 

 

 

parla5

 

 

…ja jotta puheenvuorot pysyivät annetuissa aikarajoissa, paikalla oli myös konginkumauttaja!

 

 

 

 

On tutkittu, että Pirkanmaan vaalipiirissä Keskustalla on eniten yrittäjäehdokkaita ja tässä eräiden heidän sanomisistaan lyhyet sitaatit:

 

 

 

 

parla6

 

 

Olli-Pekka Tuomi:

 

 

”Perustulo kohdennettava yrittäjille”

 

 

 

 

parla7

 

 

Arto Pirttilahti:

 

 

”Yhteenkään syrjäytyneeseen nuoreen ei ole varaa”

 

 

 

 

parla8

 

 

Mikko Alatalo:

 

 

”Ei kaikkien ole pakko tulla Tampereelle”

 

 

 

 

parla9

 

 

Pilvi Kärkelä:

 

 

”Vanhemmuuden kustannukset on jaettava kaikkien yritysten kesken”

 

 

 

 

parla10

 

 

Teuvo Hakanen:

 

 

”Uusi vero ulkomaisille autoilijoille, jotka ajavat rahtia Suomessa”

 

 

 

 

parla11

 

 

Jouni Ovaska:

 

 

”Koeaikojen pidentäminen ja määräaikaisten työsuhteiden helpottaminen”

 

 

 

******************

 

 

Kaikesta aisti, että pirkanmaalaiset yrittäjät uskovat huomiseen, vaikka maan taloustilanne onkin nykyhallituksen aikana ajautunut heikkoon kuntoon.

 

 

Tuntui, että yrittäjät luottavat Keskustan teemaan

 

 

Suomi kuntoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Yrittäjät, Pirkanmaan Parlamentti, Olli-Pekka Tuomi, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Pilvi Kärkelä, Teuvo Hakanen, Jouni Ovaska, Timo Vuohensilta, Ari Lamminmäki,

Ammuitko raketit suoraan lautasellesi?

Perjantai 2.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Otsikkoteksti on fb-kaverini Heimo Tuomarlan kehittämä, mutta sen aikaansaamisessa on minulla keskeinen rooli.

 

 

Kerron tarkemmin.

 

 

Palokallion Omakotiyhdistys on kuluneiden 25 vuoden aikana järjestänyt melkein omakotitalomme rappujen edessä Palokallion Pamaus-nimisen Uudenvuodentempauksen.

 

 

Kokoonnumme vuoden vaihtuessa ns. Uuden muuntajan eteen vastaanottamaan Uutta Vuotta ja tapaamaan tuttuja. Tarjolla on lämmintä juomaa ja vuoden vaihtuessa yhdistyksemme laulutaitoiset virittävät yhteislaulun.

 

 

 

roina1

 

 

Tilaisuutemme on vuosien saatossa laajentunut lähellä sijaitsevien kerros- ja rivitalojen asukkaiden toimesta viereiselle luistelukentälle, jossa he ampuvat raketteja.
 

 

Parina viime vuonna ilotulitusroina on ilahduttavasti vähentynyt, mutta nyt ilotulitteita ammuttiin taivaalle poikkeuksellisen paljon.

Sanotaan, että taloudellisesti tiukkoina aikoina lemmikkieläimiin uhrataan tavanomaista suurempia summia rahaa ja päteeköhän sama ilmiö myös siihen, että tiukkoina aikoina satsataan tavanomaista enemmän ilotulituksiin ja muihin turhuuksiin!

 

 

Olen vuosittain osallistunut Uudenvuodenpäiväaamuna ilotulitusroinan keräämiseen luistelukentältä ja sen lähitienoilta. Parina viime vuonna olen ollut ainoa ilotulitusroinan kerääjä, sillä aiemmin innokkaat talkoomiehet ovat muuttaneet pois Palokalliolta ja osa myös sen rajan taakse, jolta ei ole paluuta.

 

 

Tein Uudenvuodenaattona päätöksen, että nyt annan muiden kerätä ilotulitusroinan pois, mutta muutin Uudenvuodenpäivänä mieltäni, kun näin, että joku kerros- tai rivitaloasukas oli haravoinut luistelukentälle jätetyn ilotulitusroinan kasalle.

 

 

 

 

roina2

 

 

Ilotulitusroinaa oli luistelukentälle kertynyt niin paljon, että…

 

 

 

 

roina3

 

 

…sitä kertyi seitsemän muovipussillista ja autotallissamme sijaitseva peltitynnyrillinen täyteen.

 

 

Noin suuri roinamäärä ei mahdu omakotitalomme roskikseen, vaan se on vietävä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ylläpitämään jätepisteeseen. Minulla on näiden jätepisteiden käyttöoikeus, sillä maksan jätehuoltomaksua omakotitalosta, maatilasta sekä vapaa-ajanasunnosta.

 

 

Miten tämä kaikki liittyy tämän jutun otsikkoon?

 

 

Fb-kaverini Heimo Tuomarla jakoi ilotulitusroinasta ottamani kuvan facebookissa ja kun hän omaa laaja-alaisen tietämyksen maa- sekä metsäalan tutkimustoiminnasta, niin hän oli huolestunut ilotulitusroinan sisältämien myrkkyjen joutumisesta ravintoketjuumme.

 

 

Kiitän Heimo Tuomarlaa hänen havainnoistaan, sillä kaikki hänen sanomansa on täyttä totta.

 

 

Palokallion alueen ilotulitusroinat jäävät pääosin lähimetsiin ja puistoihin, joista niiden sisältämät myrkyt huuhtoutuvat ensiksi Peltolammiin ja siitä edelleen Pyhäjärveen.

 

 

Kiitän Heimo Tuomarlaa myös siitä, että sain hänen ansiostaan jälkikäteisen perustelun työlleni – kyllä kannatti kerätä luistelukentälle kertynyt ilotulitusroina talteen ja toimittaa se turvalliseen jätteenkäsittelyketjuun!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilotulitus, ilotukset, ilotulitusten ympäristövaikutukset, myrkkyjä ympäristöön, ympäristömyrkyt, Heimo Tuomarla,

Paavo Väyrysen koulutustilaisuus veti ennätysyleisön Tampereella

Tiistai 14.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sai taannoisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Tampereelta 11.339 ääntä ja sen vuoksi ei ollutkaan yllätys, kun Väyrysen eilisessä koulutustilaisuudessa Hotelli Rosendahlissa oli parisensataa innostunutta kuulijaa.

Olin mukana tilaisuudessa.

 

 

 

 

vayrynen1

 

 

Väyrysen järjestämän koulutustilaisuuden teemana oli

 

”Eurooppalainen Suomi 2020”

 

 

Tilaisuus kesti kalasoppatarjoiluineen neljä tuntia, mutta aika ei tuntunut lainkaan pitkältä, sillä niin lennokkaasti ja kuulijat huomioiden Paavo Väyrynen osaa esittää asiansa.
 

 

 

 

vayrynen2

 

 

On selvää, että kenelläkään suomalaispoliitikoista ei ole lähellekään samanlaista kokemuspohjaa Suomen poliittisesta elämästä kuin on Paavo Väyrysellä.

 

Kun Väyrysen kokemukseen yhdistyy hänen ihailtava esitystekniikkansa, on Väyrystä ilo kuunnella.

 

 

 

 

vayrynen3

 

 

En ole läheskään kaikista Väyrysen esittämistä asioista samaa mieltä, mutta arvostan Keskustan kunniapuheenjohtajan tapaa käsitellä asioita.

 

Näen Euroopan unionin ja Suomen euroon liittymisen paljon positiivisemmassa valossa kuin Paavo Väyrynen esittää. Näkemyseroistamme huolimatta arvostan korkealle Paavo Väyrysen esittämiä mielipiteitä.

************

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtajana kiitän Paavo Väyrystä, että hän halusi panostaa Tampereella ja Pirkanmaalla toimivien keskustalaisten tukemiseen, kun hän järjesti mielenkiintoisen koulutustilaisuuden Tampereella.

 

Toivon, että saan lähipäivinä kertoa tarkemmin niistä seikoista, joita Paavo Väyrynen esitti Hotelli Rosendahlissa 13.10.2014!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, MEP Paavo Väyrynen, Eurooppalainen Suomi 2020,

"Täytyy olla kansan palveluksessa"

Lauantai 21.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tiedän työkokemukseni perusteella, että saadakseen sanomansa perille, on oltava aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin.

 

Edustamallani toimialalla se merkitsi aktiivisuutta tilaisuuksien pitämisessä, osallistumista erilaisille markkinoille ja markkinointia suoraan potentiaalisille asiakkaille eli tilakäyntejä.

 

Sama periaate koskee poliitikkoja – on oltava kansan tavoitettavissa!

 

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on ilmeisesti aikamme paras esimerkki, että  ”jalkatyö” eli äänestäjien parissa tehtävä työ tuo tulosta.

 

On luonnollista, että tuotteen pitää olla kunnossa, sillä huonoa tuotetta on mahdotonta myydä edes kovalla jalkatyöllä.

 

”Tuotteena” Paavo Väyrynen on kunnossa, joten sen markkinointi on siltä osin kunnossa.

 

 

*************

 

 

 

Seurasin Paavo Väyrysen työskentelyä taannoisessa Keskustan puoluekokouksessa 13. – 15.6.2014 Turussa ja siitä muutama kuva selitysteksteineen:

 

 

 

vayry1

 

Väyrysellä oli kokouspaikkana toimineen Turun Messukeskuksen aulassa oma esittelypiste, jossa hän oli melkein koko ajan puoluekokousväen tavattavissa.

 

 

 

 

vayry2

 

 

Väyrysen valtakunnallista näkyväisyyttä edesauttoi, että YLE haastatteli häntä puoluekokouksen aikana.

 

 

 

 

vayry3

 

 

Yleiskeskustelun ensimmäisen puheenvuoron käytti Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

 

Väyrynen totesi puheessaan mm. näin:

 

Nyt Keskustan tehtävänä on pelastaa Suomen kansantalous. Keskustan tehtävänä on murtaa nykyinen keskittymiseen tähtäävä ja eriarvoisuuteen johtava sisäpolitiikan oikeistosuuntaus. Ja ennen muuta: Keskustan on jälleen turvattava se, että Suomi jatkaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan Paasikiven linjalla.”

 

 

 

 

vayry4

 

Paavo Väyrynen liikkui puoluekokousväen keskuudessa ahkerasti – tässä hän keskustelee puolustusministerinä 1977 – 1979 sekä maa- ja metsätalousministerinä 1979 – 1983 toimineen Taisto Tähkämaan kanssa.

 

 

 

 

vayry5

 

 

Osuin paikalle, kun Paavo Väyrynen ja Tapani Hankaniemi, melkein naapurini Kälviältä, ”paiskasivat kättä” ja varmaan keskustelivat Kälviän taannoisesta kuntaliitoksesta Kokkolan kaupunkiin!

 

 

 

 

vayry6

 

 

Arvostin monien muiden ohella, että Väyrynen oli paikalla puoluekokouksen päättymiseen saakka.

 

Kerroin hänelle, että arvostan hänen paikallaoloaan ja silloin Väyrynen totesi minulle tämän jutun otsikossa olevat sanat eli;

 

”Täytyy olla kansan palveluksessa”!

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Täytyy olla kansan palveluksessa, Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Taisto Tähkämaa, Tapani Hankaniemi, Kälviä, Kokkola, Kälviän kuntaliitos Kokkolaan,

Tampereen Keskusta tarjosi kiitoskahvit hyvin menneiden europarlamenttivaalien kunniaksi

Lauantai 7.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on ottanut tavakseen olla mukana Maanantaimarkkinoilla.

 

Näin teimme myös kesäkuun 2. päivänä, jolloin järjestettiin kesäkuun Maanantaimarkkinat.

 

Meillä oli silloin ilo tarjota kahvit tamperelaisille ja pirkanmaalaisille sen johdosta, että Keskusta pärjäsi hienosti toukokuun 25. päivänä järjestetyissä europarlamenttivaaleissa.

 

************

 

Keskusta sai Tampereella hyvin väen liikkeelle, sillä osuutemme kaikista annetuista äänistä nousi tasan kymmeneen prosenttiin!

 

Tulos on keskustalaisesti mainio, sillä viime vuosina osuutemme on ollut korkeimmillaan vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, jolloin Paavo Väyrynen sai 8,8 % Tampereella annetuista äänistä.

 

 

 

markkinat1

 

 

Keskustan vaaliveturi europarlamenttivaaleissa Tampereella oli valtakunnalliseen tapaan Olli Rehn, joka sai Tampereelta 2.133 ääntä.

 

Toisena keskustalaisista oli Anneli Jäätteenmäki 1.391 äänellä ja kolmantena Paavo Väyrynen, joka sai 1.130 ääntä.

 

*************

 

Kisa on ”perhepiirissä” aina tiukka ja olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana tyytyväinen, että Tampereen osuus Pirkanmaan vaalipiirin keskustalaisista äänistä oli peräti 32 %!

 

 

markkinat2

 

Otimme Olli Rehn´n europarlamenttivaalijulisteen osastomme kantavaksi elementiksi, kun tarjosimme kesäkuun Maanantaimarkkinoilla kiitoskahvit tamperelaisille!

 

Kahvit ja mökkipalstani herukoista, mansikoista sekä luumuista valmistettu sekamehu tekivät hyvin kauppansa!

 

Kiitokset tamperelaisille, että luotitte Keskustan europarlamenttivaaliehdokkaisiin!

 

Tästä on mainiot asemat jatkaa ensi vuoden huhtikuun 19. päivänä järjestettäviin eduskuntavaaleihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, europarlamenttivaalit 2014, Keskusta menestyi europarlamenttivaaleissa, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Paavo Väyrynen, presidentinvaalien ensimmäinen kierros 2012, Maanantaimarkkinat,

Eurovaalit laittoivat Suomen poliittisen kartan uusiksi

Keskiviikko 28.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Europarlamenttivaaleista on nyt kulunut kolme yötä ja on aika tehdä ensimmäisiä johtopäätöksiä vaalien jälkeisestä elämästä Suomessa ja miksei myös koko Euroopassa.

 

Kuuntelin Tampereen Radiosta Pirkanmaan maakuntajohtaja Esa Halmeen haastattelua ja hän osasi mielestäni vetää suomalaisten puolueiden merkityksestä oikean yhteenvedon.

 

Halme totesi radiohaastattelussa, että...

...Suomessa siirryttiin kahden suuren puolueen ja neljän keskisuuren puolueen tilanteeseen.

 

Vaalitappiostaan huolimatta Kokoomus säilytti europarlamenttivaaleissa suurimman puolueen aseman, mutta Keskusta kohosi vaalivoittonsa ansiosta samalle tasolle.

 

Perussuomalaisten ja Vihreiden merkittävät tappiot, SDP:n rökäletappio sekä Vasemmistoliiton selkeä vaalivoitto merkitsivät, että nämä neljä puoluetta kisaavat tasaisessa keskisarjassa.

 

Hallituspuolueet kärsivät selkeän tappion, sillä ainoastaan kristillisdemokraatit sekä RKP – Timo Soinin luonnehdinnan mukaan ”takiaispuolueet” – pystyivät kohentamaan suosiotaan.

 

 

**************

 

Keskustan osalta valituiksi tulleet Olli Rehn, Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki edustavat todellista timanttisarjaa euroedustajina.

 

Henkilökohtaisesti kävin pitkän puntaroinnin siitä, että kuka saisi ääneni ja puntaroinnin kohteena olivat juuri nämä kolme sittemmin valituiksi tullutta ehdokasta.

 

Olin heti alusta saakka iloinen, että Olli Rehn lähti ehdokkaaksi, sillä hän on tällä hetkellä ylivoimaisesti parhaiten suomalaisista perillä Euroopan taloustilanteesta.

 

Henkilökohtaisesti en ennen eurovaalikampanjaa tuntenut Olli Rehn´ä, mutta hänen käyntinsä Tampereella ja ne hetket, jolloin sain keskustella hänen kanssaan, vahvistivat mielikuvaani osaavasta vaikuttajasta.

 

Paavo Väyrynen on tullut näin ruohonjuuritason Keskusta-toimijallekin tullut tutuksi vuosien varrella. Väyrysen presidentinvaalikampanja palautti suomalaisten uskon keskustalaisuuden elinvoimaan ja se nosti minun sekä varmaan myös monen muun suomalaisen arvostusta Väyryseen.

 

Arvostan Väyrysessä todellista yrittäjyyttä, sillä Keminmaan herukkaviljelmät ja Pohjantähti-opisto sekä samalla tontilla olevat monet oheistoiminnat kertovat miehestä, joka osaa muutakin kuin politikoida.

Arvostan korkealle myös Vuokko Väyrysen roolin miehensä kanssakulkijana.

 

Anneli Jäätteenmäkeä olen saanut kuluneen vuoden aikana seurata näistä Keskustan ykkösehdokkaista läheisimmin.

 

Annelin toiminta Alde-ryhmän varapuheenjohtajana ja suomalaisten europarlamentaarikkojen kärkinimenä ovat vakuuttaneet minut siihen, että annoin ääneni ehdokkaalle numero 195.

 

Suomalaisten kuluttajien, kotimaisen ruokaturvallisuuden ja suomalaisen alkutuotannon puolestapuhujana sekä todellisena Suomen puolesta työtä tehneenä Anneli Jäätteenmäen panos on ollut europarlamentissa päättyneellä viisivuotiskaudella keskeinen.

 

Suomi tarvitsee Anneli Jäätteenmäen panosta myös seuraavana viisivuotiskautena ja sen vuoksi päädyin äänestämään Annelia europarlamenttiin.

 

En suinkaan ole kaikista asioista samaa mieltä Annelin kanssa, sillä mm. Suomen turvallisuuspolitiikasta meillä on selkeitä vivahde-eroja.

 

 

***************

 

 

Turvallisuuspolitiikan saralla toivon avointa keskustelua niistä vaihtoehdoista, joita Suomen poliittisen johdon pitäisi tarjoilla suomalaisille.

 

Sopiva forum turvallisuuspolitiikkakeskustelulle on ensi vuoden huhtikuussa järjestettävät eduskuntavaalit ja vaaleja edeltävä kampanjointi.

***************

 

On muistettava, että ministeripaon jatkuminen, kokoomuksen hyytyminen sekä SDP:n kannatuksen hupeneminen ja Fennovoiman ydinvoimalakysymys saattavat merkitä ennenaikaisia eduskuntavaaleja jo syksyllä.

Keskustan pitää olla joka hetki valmis syksyllä 2014 mahdollisesti järjestettäviin eduskuntavaaleihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: europarlamenttivaalit 2014, eurovaalit 2014, Olli Rehn, Paavo Väyrynen, Anneli Jäätteenmäki, ennenaikaiset eduskuntavaalit 2014, Esa Halme, takiaispuolueet,

Lippu salkoon ja uurnille!

Sunnuntai 25.5.2014 - -Esko Erkkilä-

On kansalaisvelvollisuus käydä tänään äänestämässä Europarlamenttivaaleissa.

 

Hämmästyttävää, että miten heikoksi ennustetaan äänestysaktiivisuuden jäävän, sillä veikataan, että äänestysprosentti jäisi 40 prosentin tuntumaan!

 

Emme saa tyytyä noin alhaiseen äänestysprosenttiin.

 

Tänään järjestettävissä vaaleissa on suuret asiat kyseessä ja ne asiat koskettavat jokaista suomalaista.

 

Nyt ratkaistaan paitsi koko EU:n kehityksen suunta myös se, että millaisia edustajia Suomesta valitaan valvomaan elintärkeitä kansallisia etujamme.

 

Tänään valitaan Suomen puolestapuhujat!

 

Tänään luodaan ne linjat, joilla Suomea kuunnellaan ja Suomi huomioidaan Euroopassa seuraavat viisi vuotta.

 

Ruoka koskettaa jokaista meitä. Jo yksistään se on syy mennä tänään vaaliuurnille, sillä ruokaturvallisuuden linjaratkaisut tehdään Europarlamentissa.

 

Onko suomalaisilla halua edistää Alexander Stubb´n linjaa, että ruuan alkuperämerkintöjä ei tarvittaisi?

 

Ei ole!

 

Haluavatko suomalaiset, että kotimaista ruuantuotantoa ei tarvita, kuten kokoomuslaisten päättäjien menettely 141-kysymyksessä merkitsisi?

 

Emme halua!

 

 

 

Kokoomuksen hampaaton ja komissiota nöyristelevä kumartelu 141-asiassa merkitsisivät, että ruuantuotantoketjussa kolmesataatuhatta suomalaista jäisi ilman työtä. Onko meillä varaa siihen?

 

Meillä ei ole siihen varaa!

 

*******************

 

 

Jokainen suomalainen on tänään päättäjän paikalla!

vaalit2014

 

Käy tänään äänestämässä ja muista, että ehdokasnumerot 192 – 211 puolustavat Suomea Euroopan Parlamentissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: europarlamenttivaalit 2014, eurovaalit 2014, kokoomuksen menettely 141-asiassa, 141, ruokaturvallisuus, ruuan alkutuotanto, elintarvikeketju, elintarvikeketju työllistäjänä, äänestysaktiivisuus, äänestysprosentti,

Paavo Väyrynen sai Presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella 22.1.2012 Tampereelta 11.339 ääntä

Maanantai 19.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eurovaaliehdokas Paavo Väyrynen vieraili Keskustan Vaalimökillä Tampereen Keskustorilla eilen klo 17.30.

 

Helteisestä kesäillasta huolimatta Väyrynen veti ”tuvan täyteen” kiinnostunutta yleisöä.

 

Etsimättä tuli mieleen taannoisen Presidentinvaalien ensimmäinen kierros, jolla Paavo Väyrynen osoitti, että Tampereella on paljon keskustalaisesti ajattelevia kansalaisia.

 

Presidentinvaaleissa eräiden ehdokkaiden tamperelaisäänet jakaantuivat seuraavasti:

 

 

  • Paavo Väyrynen 11.339 ääntä

  • Timo Soini 11.100 ääntä

  • Paavo Arhinmäki 8.554 ääntä

  • Paavo Lipponen 8.111 ääntä

 

Olen oppinut, että Paavo Väyrynen osaa tiukoista aikatauluistaan ja monista tilaisuuksistaan huolimatta pysyä aikataulussa ja saimme siitä taas eilen hienon esimerkin, kun Väyrynen porhalsi Keskustan Vaalimökille jo seitsemän minuuttia ennen sovittua aikataulua!

 

Minä ja monet muut arvostavat aikatauluissa pysymistä!

 

vayrynen1

Vaalimökkikeskustelujen lomassa Väyrynen jalkautui Hämeenkadulle, jakoi esitemateriaalia, kätteli ihmisiä ja keskusteli aktiivisesti.
 

 

*************

 

 

Tampereen eilinen tilaisuus oli Väyrysellä jo kuudes samana päivänä ja seitsemäs odotti alkamistaan Lempäälässä klo 19.00!

 

Mainitsin arvostaen Väyryselle hänen monista tilaisuuksistaan ja Paavo totesi, että jos lähtee ehdokkaaksi, on kierrettävä!

 

vayrynen2

Väyrysellä on aina myytäviä tavaroita mukanaan ja nyt hänellä oli kirjojen lisäksi myytävänä hittituotteeksi nousseen ”Paavo & Vuokko” –mukin lisäksi myös uusi ”Kuningas” –muki.

 

 

*************

 

 

Paavo Väyrynen on tehnyt paljon työtä suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseksi ja saamme olla kiitollisia, että hän on yhä edelleen valmis uusiin haasteisiin.

 

Väyrysen toiminta ja aktiivisuus herättävät kunnioitusta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Paavo Väyrynen, europarlamenttivaaliehdokas Paavo Väyrynen, Paavo ja Vuokko -muki, Kuningas-muki,

Anneli Jäätteenmäki 11.5.2014: "Kuluttajilla oikeus tietää mitä syö ja onko kotimaista"

Tiistai 13.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Helsingin Sanomat kertoi 8.5.2014 ilmestyneessä jutussa, että maa- ja metsätalousministeriö valmistelee ehdotusta, jonka mukaan kuluttajille ei enää olisi pakko kertoa kalan pyyntiajankohdasta.

 

Pidän kokoomuslaisen ministerin Jari Koskisen johtaman maa- ja metsätalousministeriön suunnitelmia käsittämättöminä.

 

Jari Koskinen – kokoomus – on ilmoittanut, että hän ei tavoittele ensi vuoden eduskuntavaaleissa kansanedustajuutta. Vaikka näin onkin – ja siitä syystä erityisesti – pidän kokoomusministerin johtaman ministeriön suunnitelmia vastuuttomina.

 

Miten norjalaiset kalankasvattajat ovat toimineet, kun kokoomusministeri on näin voimakkaasti norjalaisten kalankasvattajien äänitorvena Suomessa?

************

 

Europarlamentaarikko ja myös seuraavalle kaudelle ehdolla oleva varatuomari Anneli Jäätteenmäki järjesti viime sunnuntaina eli 11.5.2014 Facebook-keskustelun, jonka teemana oli: ”Järkeä EU:hun!”

 

Seurasin keskustelua ja kysyin Jäätteenmäeltä keskustelutilaisuuden lopulla näin:

 

 

Kannan huolta ruuan alkuperämerkinnöistä

On valitettavaa, että jotkut europarlamenttiin pyrkivät suomalaiset "vähät välittävät" ruuan alkuperämerkinnöistä.

Muistelen, että Anneli on vankkumaton ruuan alkuperämerkintöjen kannattaja, mutta huolestuttaa, että huhujen mukaan esim. nyt kotoinen maa- ja metsätalousministeriömme on luopumassa kaupassa myytävien kalojen pyyntiajankohdan ilmoittamisvelvollisuudesta!

 

Jäätteenmäki huomioi kysymykseni ja vastasi siihen näin:

 

 

Esko, kannatan selkeitä ja pakollisia alkuperämerkintöjä. Kuluttajilla oikeus tietää mitä syö ja onko kotimaista.

 

***************

 

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen vastaus on hyvä pitää mielessä, kun europarlamenttivaalien ennakkoäänestys huomenna alkaa!

 

Haluatko Sinä tietää, että millaista ruokaa syöt?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, Jari Koskinen, maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, europarlamantaarikko Anneli Jäätteenmäki, ruuan alkuperämerkinnät, kalojen pyyntiaikamerkinnät,

Toivottavasti europarlamenttivaalien ulkomainonta on seikka, joka kohottaa äänestysvilkkautta!

Lauantai 10.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Toukokuun 25. päivänä järjestettävät europarlamenttivaalit alkavat todellisuudessa jo ensi keskiviikkona, sillä ennakkoäänestys alkaa silloin eli 14.5.2014.

 

Kuntaliiton suositus europarlamenttivaalien ulkomainonnan alkamishetkeksi oli 7.5.2014 ja Tampereen kaupunki noudatti tätä suositusta.

 

Ulkomainontakauden noin varhainen alkamisajankohta asetti puolueille kiireitä, sillä ulkomainosjulisteiden painattamiselle jäi ehdokasnumeroiden saamisen jälkeen rajattu aika.

 

Haasteita oli myös puolueiden paikallisjärjestöillä, sillä ulkomainosjulisteiden liimaaminen ja liimattujen julisteiden kuivuminen vaati oman aikansa.

 

Tunnen kiireet hyvin, sillä sain olla kiinteästi mukana ulkomainosjulisteiden liimaamisessa sekä niiden kiinnittämisessä kaupungin asettamiin ulkomainontatelineisiin.

 

 

 

ulkomainonta1

 

 

Herätyskello pirisi 7.5.2014 jo klo 03.17 ja aloitimme ”kahteen pekkaan” kenttäpäällikkö Seppo Ollinkosken kanssa ulkomainosjulisteiden jakamisen telineisiin tasan klo 03.30!
 
Oli vielä lähes pimeä, kun kiinnitimme ensimmäiset ulkomainosjulisteet Tampereen Hervannassa.
Olimme Hervannassa puolueista ensimmäinen ja emme koko matkamme aikana nähneet minkään muun puolueen edustajia jakamassa ulkomainosjulisteita!

 

 

 

ulkomainonta2

 

 

Aamunkajo oli jo havaittavissa, kun klo 04.20 ehdimmeTammerkosken partaalle Koskipuistoon.

 

 

 

ulkomainonta3

 

 

Pidän Keskustan ulkomainosjulistetta onnistuneena, sillä se nojautuu perinteiselle asettelulle.

 

***********

Mielestäni monien puolueiden ulkomainosjulisteet ovat levottomanoloisia ja ilmiselvästi mainostoimistojen tuotteita.

 

Näkee, että eräät puolueet ovat nyt vailla todellista johtoa, sillä mainostoimistojen arjesta irti oleva ote näkyy selvästi!

**********

 

 

Pidän hyvänä europarlamenttivaalien ulkomainontaa, sillä se on eräs keino, jotta vaalien äänestysprosentti saataisiin nostettua edelliskertaa korkeammaksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: europarlamenttivaalit 2014, eurovaalit 2014, eurovaalien ulkomainonta, ulkomainonta, poliittinen ulkomainonta,

Anneli Jäätteenmäen esitys taustoitti asioiden ymmärtämistä

Keskiviikko 26.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäellä oli keskeinen rooli taustavaikuttajana, kun saimme tammikuun lopulla vierailla Brysselissä ja tutustua Euroopan parlamentin, Euroopan komission, Suomen pysyvän edustuston, Naton sekä Brysselissä toimivien suomalaisten edunvalvontaorganisaatioiden toimintaan.

 

Saimme olla Annelin vieraina Euroopan parlamentissa, jossa hän selvitteli meille Suomen vaikutusmahdollisuuksia Euroopan Unionissa.

keskustaryhmakuva

Vierailu Euroopan parlamentissa alkoi ryhmäkuvalla jäsenmaiden lippurivistön edessä.

 

 

keskusta1

 

 
Jäätteenmäki oli juuri palannut Etelä-Afrikkaan suuntautuneelta matkaltaan ja kertoi, että Eurooppa ei ole erityisen suosittu Afrikassa.
 
Kiina on Afrikassa suosittu ja koetaan ystävälliseksi maaksi, sillä se sijoittaa varojaan Afrikan kehittämiseen.
 

 

**********

 

 

Tuli mieleeni eräs poliitikkoystäväni, joka sai Kiviniemen hallituksen aikana olla mukana Angolaan suuntautuneessa Suomen kauppavaltuuskunnassa.  Kaverini ei ole keskustalainen, mutta hän kiitteli silloista ministeri Paavo Väyrystä, joka poliitikkoystäväni mielestä toimi esimerkillisesti kauppavaltuuskunnan johtajana.

 

”En ehkä koskaan tule äänestämään Paavo Väyrystä, mutta arvostan hänen toimintaansa kauppavaltuuskunnan puheenjohtajana” …

 

…oli kaverini toteamus!

 

Kauppavaltuuskunnan vierailun aikana oli tullut selväksi se myötämielisyys, jota Afrikassa tunnetaan Kiinaa kohtaan. Kiina kun panostaa Afrikkaan!

 

 

***********

 

 

keskusta2

 

 

Anneli Jäätteenmäki totesi, että EU myöntää 325 miljardia aluetukea jäsenmailleen ja siitä Suomi on saanut edellisellä kaudella 1,7 miljardia. Nyt kuitenkin Kataisen-Urpilaisen hallitus on tyrinyt aluetukineuvottelut niin, että Suomen saama aluetuki on jatkossa ainoastaan 1,3 miljardia!
 
Neljäsataa miljoonaa on suuri rahasumma, jonka menettämiseen Kataisen hallitus on syypää!
 

 

 

 

keskusta3

 

 

 

Anneli Jäätteenmäki painotti, että EU-parlamentti päättää arkisista asioista.
 
Esimerkkinä hän mainitsi, että hankintalainsäädökset on nyt saatu uudistettua ja ne merkitsevät, että hinnan lisäksi julkisissa hankinnoissa voidaan arvostaa ympäristö- sekä sosiaalisia seikkoja.

 

 

 

keskusta81

 

 
Talousasioista Jäätteenmäki muistutti, että finassiministerit (=valtiovarainministerit) ja huippukokous ovat päättäneet Kreikan tukemisesta – sitä ei ole tehnyt Euroopan parlamentti!

 

”Kriisi jatkuu”, totesi Anneli Jäätteenmäki.

 

"Pankkien asiat on nyt hoidettu, kun saksalaiset ja ranskalaiset pankit on pelastettu", jatkoi europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

 

 

 

keskusta71

 

 

Anneli muistutti, että Keskustaliberaalien ALDE-ryhmä – jonka varapuheenjohtajana Anneli Jäätteenmäki toimii – edusti taannoisissa EU-väännöissä enemmän Suomen etuja painottavaa linjaa kuin Kataisen hallitus.

 

Anneli Jäätteenmäki oli keskeisessä roolissa, kun parlamentti hylkäsi komission turvemaiden kyntökieltoon tähdänneen linjauksen ja puolusti menestyksekkäästi tuotantoon sidottujen tukien säilyttämistä sekä piti järjen mukana viherryttämissäännöksissä.

 

Ruuan alkuperämerkinnöissä oli suorastaan säälittävää, että kokoomuksen Alexander Stubb ei pitänyt ruuan alkuperämerkintöjä lainkaan tarpeellisina!

 

 

 

keskusta6

 

 

Aiemmin tässä jutussa tuli jo ilmi, että Suomen saamat aluetukirahat alenivat 1,7 miljardista 1,3 miljardiin.

 

On hämmästyttävää, että eteläisen Euroopan valtioille maksetaan aluetukeen verrattavaa tukea viininviljelystä, oliivinviljelystä ja vaikkapa Parmankinkun tuottamisesta!

 

 

keskusta7

 

 

 

Oli hieno havaita, että Suomen kokenein naispoliitikko Anneli Jäätteenmäki nauttii työstään Suomen parhaaksi Brysselissä ja on valmis myös kolmannelle edustajakaudelleen Euroopan parlamentissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, MEP Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki, eduskunnan puhemies Anneli Jäätteenmäki, oikeusministeri Anneli Jäätteenmäki, pääministeri Anneli Jäätteenmäki, Bryssel 2014,

Suomesta valitaan jatkossakin 13 edustajaa europarlamenttiin

Maanantai 24.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Euroopan parlamentissa eri maista valitut parlamentin jäsenet muodostavat tällä hetkellä kahdeksan poliittista ryhmää.

 

 

 

tiedottaja

 

 

Saimme taannoisella Brysselin matkallamme EU-rautaisannoksen parlamentin tiedottajalta Mari Tuomiselta, joka piti meille esityksen EU-parlamentin poliittista ryhmistä sekä parlamentin jäsenten määrästä eri valtioiden kesken.

 

 

Parlamentissa on nyt 766 jäsentä ja he jakaantuvat maittain seuraavasti:

 

  • Saksa                      99
  • Ranska                    74
  • Iso-Britannia          73
  • Italia                       73
  • Espanja                   54
  • Puola                       51
  • Romania                  33
  • Alankomaat             26
  • Belgia                      22
  • Tsekki                      22
  • Kreikka                    22
  • Unkari                     22
  • Portugali                 22
  • Ruotsi                     20
  • Itävalta                   19
  • Bulgaria                  18
  • Tanska                    13
  • Suomi                     13
  • Slovakia                  13
  • Kroatia                   12
  • Irlanti                     12
  • Liettua                    12
  • Latvia                       9
  • Slovenia                   8
  • Viro                         6
  • Kypros                     6
  • Luxemburg              6
  • Malta                        6

 

 

Toukokuun 25. päivänä järjestettävissä EU-vaaleissa jäsenmaista valitaan vain 751 europarlamentaarikkoa, mutta Suomesta tullaan edelleen valitsemaan 13 jäsentä europarlamenttiin!

 

 

 

************

 

 

Parlamentin poliittisista ryhmistä kolme suurinta ovat:

 

 

EPP – Euroopan kansanpuolue, 275 edustajaa

 

S&D –Euroopan sosialistit ja demokraatit, 194 edustajaa

 

ALDE – Euroopan liberaalidemokraatit, 85 edustajaa

 

 

EPP:n ryhmään Suomesta kuuluvat Kokoomuksen europarlamentaarikot sekä kristillisdemokraattien edustaja – kukaan heistä ei kuulu ryhmänsä puheenjohtajistoon.

 

S&D:n ryhmään kuuluvat molemmat SDP:n europarlamentaarikot, mutta myöskään heistä ei kumpikaan kuulu ryhmänsä puheenjohtajistoon.

 

Suomen Keskustan europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki, Riikka Pakarinen sekä Hannu Takkula kuuluvat ALDE-ryhmään ja heistä Anneli Jäätteenmäki toimii ALDE:n varapuheenjohtajana.

 

 

 

Pienemmät ryhmät ovat:

 

Greens/EFA –Vihreät/Euroopan vapaa allianssi

 

ECR – Euroopan konservatiivit ja reformistit

 

GUE/NGL – Euroopan yhtynyt vasemmisto/Pohjoismaiden vihreä vasemmisto

 

EFD – Vapaa ja demokraattinen Eurooppa

 

N-A – Sitoutumattomat

 

 

*********

 

Toukokuun 25. päivänä järjestetään EU-parlamenttivaalit, joissa valitaan europarlamentaarikot seuraavalle 5-vuotiskaudelle.

 

Kiinnostus EU-vaaleja kohtaan on kohoamassa ja syytä onkin, sillä edellisissä EU-vaaleissa äänestysprosentti oli todella alhainen eli 40,3 %.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Europarlamentti, tiedottaja Mari Tuominen, ALDE, Alde-ryhmän varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, Anneli Jäätteenmäki, Riikka Pakarinen, Hannu Takkula, Euroopan parlamenttivaalit, EU-vaalit 25.5.2014, Bryssel 2014,

Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio työskentelevät Brysselissä eri paikoissa

Torstai 20.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Tunnustan virhekuvitelmani, kun olen aiemmin luullut, että Euroon komissio ja Euroopan parlamentti työskentelisivät Brysselissä samassa paikassa…

 

 

 

sch1

 

 

…eli tässä rakennuksessa, jonka edessä poseeraan ja joka on TV:n uutislähetyksistä tullut tutuksi kaikille.

 

 

*********

 

 

Sain taannoisella Brysselin matkallamme omin silmin – ja omin jaloin – todeta, että näin ei ole asianlaita!

 

 

sch2

 

 

Euroopan parlamentti kokoontuu Brysselissä kokoontuessaan tässä komeassa rakennuksessa.
 

Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti sijaitsevat Brysselissä vajaan kilometrin etäisyydellä toisistaan.

 

On hyvä ja oikein, että parlamentti ja komissio sijaitsevat erillään toisistaan, sillä vahvasti oikoen komission voidaan todeta vastaavan suomalaisessa hallinnossa hallitusta ja parlamentin eduskuntaa!

 

 

sch3

 

 

Vieraat ovat tervetulleita tutustumaan Euroopan parlamenttiin ja siitä on osoituksena se tervetulotoivotus, jossa Euroopan parlamentin puhemies – president of the European Parliament - Martin Schulz  kahdellakymmenelläkolmella kielellä toivottaa vieraat tervetulleiksi tutustumaan Euroopan parlamentin toimintaan.
 

 

 

sch4

 

 

Parlamenttitalon ympärillä on opastuskylttejä, joilla vieraat ohjataan oikean sisäänkäynnin kautta parlamenttirakennukseen.

 

 

sch5

 

 

Parlamenttiin saapuvat vieraat joutuvat läpäisemään samanlaisen turvatarkastuksen kuin lentokentilläkin.

 

Turvatarkastusmenettelyä ei saa valokuvata.

 

 

**********

 

 

Parlamenttitalon vieressä on Luxemburg-aukio ja siitä tässä muutama kuva:

 

 

sch6

 

 

 

sch7

 

 

 

sch8

 

 

 

 

Nyt tiedän, että Euroopan parlamentti työskentelee Brysselin viikoillaan eri paikassa, kuin Euroopan komissio!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Euroopan parlamentti, Euroopan komissio, president of the European Parliament, president of the European Parliament Martin Schulz, Martin Schulz, Luxemburg-aukio, Luxemburgin aukio, Luxenburg-aukio Bryssel, Bryssel 2014,

Osaava, aikaansaapa, innostunut ja uudelle kaudelle vahvasti menevä Anneli Jäätteenmäki on tyytyväinen eurovaalien saamasta kiinnostuksesta

Sunnuntai 16.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Sain seurata läheltä, kun europarlamenttiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2004 valittu Anneli Jäätteenmäki tapasi pirkanmaalaisia Tampereen Kauppahallissa torstaina helmikuun 13. päivä.

 

 

 

parla1

Annelin kampanjatiimin jäsen Iiro Kangas otti jossain vaiheessa Annelista ja minusta tämän kuvan.

 

 

parla2

 

 

Tässä on puolestaan Iiro Kangas, syntyään lapualaisia kuten Annelikin!

 

 

************

 

Anneli Jäätteenmäki on jo nyt tehnyt politiikassa hienon työsaran.

 

Kansanedustajaksi Jäätteenmäki valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1987.

 

Oikeusministerinä hän toimi 1994 – 1995 ja Eduskunnan puhemiehenä vuonna 2003.

 

Anneli Jäätteenmäki toimi Keskustan puheenjohtajana vuodesta 2000 alkaen ja siinä roolissa hän saavutti suuren poliittisen voiton, kun Keskusta katkaisi Jäätteenmäen johdolla pitkään jatkuneen Paavo Lipposen valtakauden.

 

Lipposen kukistumista seurasi Anneli Jäätteenmäen pääministeriys, mutta se oli demareille niin kova paikka, että Anneli joutui eroamaan pääministerin paikalta, jolloin Matti Vanhasesta tuli pääministeri.

 

Anneli Jäätteenmäki on siis Suomen ensimmäinen naispuolinen pääministeri – myös Suomen toinen naispääministeri on keskustalainen eli Mari Kiviniemi!

 

 

************

 

 

 

parla4

 

 Ihailen Anneli Jäätteenmäen tapaa keskustella ihmisten kanssa - tässä hänen juttukaverinaan on Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi.

 

 

parla5

 

 

Herastuomari Matti Kivimäki ja Irja Kivimäki Viljakkalasta viihtyivät oikein hyvin Annelin seurassa.

 

 

*************

 

 

parla6

 

Aamulehti noteerasi Suomen ensimmäisen naispääministerin ja vahvaa työtä Europarlamentissa tehneen Anneli Jäätteenmäen käynnin ja teki jutun Annelin vierailusta Tampereella.

 

Toimittaja Kari Asikaisen tekemässä jutussa todetaan, että Jäätteenmäki ei pelästy, vaikka eurovaaleihin ovat jo nyt ilmoittautuneet monet ministeritkin.

 

”Tämähän vain kertoo europarlamentin suuresta arvovallasta ja kiinnostavuudesta”, jutussa todetaan Annelin sanoneen.

 

Anneli Jäätteenmäki on hallitusta kohtaan kohtelias, kun hän toteaa jutun mukaan näin:

 

”En halua ottaa kantaa siihen, pakenevatko ehdokkaat kotimaan politiikkaa vai ilmoittautuvatko pelkästä euroinnostuksesta.”

 

***********

 

 

parla7

 

 

Osoittautui, että Anneli Jäätteenmäkeä arvostetaan myös Suomen parlamentissa, sillä kansanedustaja Mikko Alatalo oli saapunut Annelia tapaamaan.

 

 

Vielä yksi kuva:

 

 

parla8

 

Anneli Jäätteenmäen Pirkanmaan alueen kampanjavastaava Pirkko Vuolle on tässä kuvassa Irja Kivimäen ja Mikko Alatalon välissä.
 
Kunnallisneuvos Pirkko Vuolle on kotoisin Viljakkalasta kuten minäkin.
 

Pirkko on eilen Suomelle Sotsin olympialaissa viestihopeaa tuoneen joukkueen ankkurin Krista Lähteenmäen mummo!

Muistan Pirkon hiihtotaidot hyvin ja ne tuntien on helppo todeta, että Kristan hiihtotaidoista osa on saatu geeneissä!

 

 

-Esko Erkkilä- 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, MEP Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki, eduskunnan puhemies Anneli Jäätteenmäki, oikeusministeri Anneli Jäätteenmäki, pääministeri Anneli Jäätteenmäki, Mikko Alatalo,

Bryssel - Euroopan vaiko vain Euroopan unionin pääkaupunki?

Perjantai 31.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Palasin eilisen varhaistunteina kotiin kolmen päivän mielenkiintoiselta matkalta Brysselistä.

 

Pääsin tutustumaan paikan päällä Euroopan komissioon, Euroopan parlamenttiin, Suomen EU-edustustoon, Naton päämajaan sekä useiden suomalaisten edunvalvontajärjestöjen toimintaan Brysselissä.

 

Tarkoitukseni on lähipäivinä käsitellä tällä saitilla edellä luettelemieni toimielinten ja järjestöjen toimintaa tarkemmin, mutta tässä jutussa kerron Brysselistä kaupunkina sillä kokemuksella, jonka siitä kolmen ohjelmaa täynnä olleen päivän aikana sain.

 

 

ylb1

 

 

Vaikka kyseessä oli tammikuu, orastavaa kevättä oli jo ilmassa. Mitään kukkaloistoa ei keskikaupungilla varmaan ole kesälläkään, mutta ensimmäiset istutukset puskivat maasta näkösälle.

 

 

 

ylb2

 

 

Nurmikot taitavat Brysselissä olla ikivihreitä, sillä alueen ilmasto on tyypiltään leuto ja sateinen meri-ilmasto.

 

 ***********

On selkeästi todettava, että Brysselin yleisilme ei ole siisti ja puhdas. Uskallan näin todeta, sillä mielipide ei ole yksinomaan omani.

 

Keskikaupungilla monet jalkakäytävät ovat laattakäytäviä ja kun useissa paikoissa laatat ovat irronneet, ne aiheuttavat suoranaisia vaaratilanteita.

 

Euroopan unionin hallintoon liittyvät monet toiminnot tuovat Brysseliin roppakaupalla rahaa ja on pienoinen ihme, että kaupungin infraa ei pystytä pitämään kunnossa.

 

Keskustelimme rempallaan olevista kaduista sekä jalkakäytävistä ja totesimme, että Bryssel ei ole lomanviettokaupunki.

 

 

ylb3

 

 

Toki kaupungissa katujen puhtaanapidosta huolehditaan, sillä näimme mm. tämän ”katukärsäkkään” puhdistamassa katuja.

 

 

ylb4

 

 

Jätehuollon järjestämisessä suomalaiset pystyisivät antamaan hyviä neuvoja ja käytänteitä brysseliläisille.

 

 

 

ylb5

 

 

Roskat tuodaan suoraan kadulle ja siitä roska-autot keräävät ne aamun tunteina – jos keräävät.

 

 

ylb6

 

 

Liikenne Brysselissä on vilkasta, mutta melko hyvin toimivaa. Kaupungissa on metroverkosto ja sen ansiosta merkittävä osa henkilöliikenteestä tapahtuu maan alla.
 
Kaduilla busseille ja takseille on varattu omat kaistansa ja ne on erotettu muusta liikenneväylästä kookkailla betonijöntiköillä.

 

 

 

ylb7

 

 

Sähköpyörä on keskikaupungilla liikuttaessa varmasti kätevä kulkuneuvo. Kaupungilla näkyi muutamia sähköpyörien latausasemia, joissa pyörien vihreä valo kertoi, että ne olisivat olleet valmiita käyttöön.

 

 

 

ylb8

 

 

Ainakin eräs sähköpyörien latausasema oli ”merkitty” tällä humoristisella pyöräilijällä.

 

 

 

ylb9

 

 

Leuto sää keskitalvellakin houkuttelee ravintolat tuomaan pöytiä myös kaduille. Ulkopöydissä oli nyt vielä perin vähän asiakkaita, mutta kevään edetessä ulkopöydät tulevat täyttymään.

Vanhassa kaupungissa ravintoloiden sisäänheittäjät osasivat heti muutaman saman suomea, kun ensiksi olivat varmistaneet kulkijan kansallisuuden. Näin toki myös muualla maailmalla!

 

 

ylb10

 

 

Liikennevaloihin pysähtyneiden autojen välissä kuljeskeli kaukomaiden tapaan kerjäläisiä ja heitä näytti yöpyvän peitteiden alla myös kaduilla. Mikään suuri ongelma kerjäläisyys ei Brysselissä kuitenkaan ole.
 

 

 *************

Grand-Place on kaupungin keskusaukio.

 

Brysselin Grand-Place on kirjattu vuonna 1998 Unecon maailmanperintöluetteloon.

 

Toria pidetään yhtenä maailman kauneimmista aukioista.

 

 

ylb11

 

 

Torin laidalla sijaitsevat mm. Kuninkaantalo sekä ammattikuntien talot.
 
Ranskalainen kirjailija Victor Hugo asui aikoinaan yhdessä torin laidalla sijaitsevassa talossa ja mm. hän piti Brysselin Grand-Placea maailman kauneimpana torina.

 

 

ylb12

 

 

Grand-Placen laidalla sijaitseva Kaupungintalo on niin suuri, että en päässyt siitä riittävän kauas, jotta olisin saanut sen kokonaan mahtumaan kuvaan!

 

 

************

 

 

ylb13

 

 

Belgian kuningas Philippe vannoi kuninkaan valan ja toisti valatekstin Belgian kolmella virallisella kielellä – hollanniksi, saksaksi ja ranskaksi – 21.7.2013.
 
Philippe on naimissa Mathilde d'Udekem d'Acozin kanssa ja heillä on neljä lasta.
 
Kuningasparin valokuvia näkyi kaupungilla eri paikoissa ja nämä kuvat olivat hotellimme vastaanottotilan seinällä.

 

***********

Tämän jutun otsikosta vielä sen verran, että koskaan ei ole päätetty Euroopan pääkaupungista – ei edes Euroopan unionin pääkaupungista - yhtään mitään, mutta todellisuudessa Bryssel on sellaiseksi muodostunut.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bryssel, kuningas Philippe, kuningatar Mathilde, Grand-Place, Victor Hugo, Unesco, Euroopan komissio, Euroopan parlamentti, Naton päämaja, Mathilde d'Udekem d'Acoz, Bryssel 2014,

Hämeensillan Pirkkalaisveistokset ovat Tampereen käyntikortti

Lauantai 4.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Hämeensillalla seisovat pirkkalaisveistokset tuovat Suomen Neitoa lukuun ottamatta tuulahduksen ajalta, jolloin pirkkalaiset (pirkanmiehet/pirkat) tekivät 1200 – 1500 luvuilla kauppa- ja eräretkiään pohjoiseen. Matkoista voidaan käyttää myös termiä ”verotusmatka”, jopa ”ryöstöretki”.

 

Pirkkalaisveistoksilla ei ole mitään yhteyttä Pirkkalan pitäjään, joten siinäkään mielessä Tampereen naapurikunnalla Pirkkalalla ei ole pienintäkään edes moraalista tarvetta yhtyä Tampereeseen!

 

Pirkkalaisveistokset ovat kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen vuosina 1928 – 1929 veistämiä ja niiden saamisesta Hämeensillalle saamme kiittää kauppaneuvos Rafael Haarlaa.

 

Kauppaneuvos Haarlan toimeksiannosta kirjailija Jalmari Finne laati aihesuunnitelman patsaiden saamiseksi koristamaan Hämeensiltaa – silta valmistui vuonna 1929.

 

Puhun kokemuksesta, kun totean, että Hämeensillan pirkkalaisveistosten kuvaaminen on haastavaa. Valaistusolosuhteet sillalla ovat yleensä vaikeat, jotta veistokset saisi kuvattua samalla kerralla.

 

Yritin taas kerran kuvat patsaat 17.12.2013 illalla ja tämän juttuni lukijat joutuvat nyt tyytymään silloin kuvaamiini kuviin!

 

 

 

patsaat1

 

 

Teatteritalon kulmalla seisovalla Eränkävijällä on ilves olallaan.
 
Kuvanveistäjä Aaltosella ei ollut kiirettä Eränkävijää veistäessään ja sitä sanotaankin onnistuneeksi veistokseksi.

 

 

 

patsaat2

 

 

Eränkävijän vierellä Hämeensillalla Rautatieaseman suuntaan seisoo Kauppias, jolla on ojennetussa kädessään oravannahka. 
 
Oravannahka kuvaa pirkkalaismiesten verotustoimintaa Pohjan perukoilla.
 
Sanotaan, että Kauppias pudottaa oravannahkansa katuun, jos patsaan ohi kävelee 17-vuotias impi – ei ole vielä kertaakaan oravananahka pudonnut Hämeensillalle!

 

 

patsaat3

 

 

 

Kauppiasta vastapäätä Hämeensillan Hotelli Ilveksen puolella seisoo Veronkantaja.
 
Kauppiaan ja Veronkantajan veistämisessä kuvanveistäjä Wäinö Aaltoselle tuli kiire ja sen vuoksi taidekriitikot sanovatkin, että ne jäivät hieman puolitekoisiksi. Erityisesti on kritisoitu Kauppiaan ja Veronkantajan yläruumiiden sekä päiden suurta kokoa suhteessa niiden muuhun ruumiiseen.

 

 

patsaat4

 

 

Tempon talon nurkalla seisoo Hämeenkadun pirkkalaisveistoksista tunnetuin eli Suomen Neito.
 
Suomen Neito ei tarinallisesti liity pirkkalaisiin, vaan jokainen voi itse vapaasti asettaa Suomen Neidon niihin puitteisiin kuin itse hyväksi ja oikeaksi tuntee.
 
Suomen Neito on poistunut paikaltaan kahdesti; vuonna 1931 se vieraili Zürichin Eurooppalaisen taiteen näyttelyssä ja vuonna 1965 Tampereen länsi-saksalaisen ystävyyskaupungin Essenin puutarhanäyttelyssä!

 

 

Veistosten lahjoittaja kauppaneuvos Haarla kirjoitti muistiinpanoihinsa arvostelun rahoittamistaan veistoksista ja kommentoi niitä näin:

 

”Eränkävijä on minusta hyvä, Suomen nainen myöskin, Veronkantaja auttava, Kauppias suoraan sanoen pliisu.”

 

 

Minusta kaikki pirkkalaisveistokset ovat onnistuneita ja kuuluvat Tampereen kaupunkikuvaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hämeensilta, Hämeensillan pirkkalaispatsaat, pirkkalaispatsaat, Eränkävijä, Kauppias, Veronkantaja, Suomen Neito, Essen, Zürich, Wäinö Aaltonen, kuvanveistäjä Wäinö Aaltonen, akateemikko Wäinö Aaltonen, Rafael Haarla, Jalmari Finne,

Anneli Jäätteenmäki: "Pääasia on puolustaa Suomea ja suomalaisia"

Maanantai 14.10.2013

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjesti perjantaina 11.10.2013 Tampereella Kirjastotalo Metsossa Meppikahvit, joille osallistui mm. Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

 

Anneli Jäätteenmäen lisäksi Meppikahveilla olivat Keskustan Hannu Takkula, SDP:n Liisa Jaakonsaari sekä Vihreiden Satu Hassi.

 

Tarkoitukseni on joskus myöhemmin kertoa laajemmin Metson Meppikahveista!

*********

Laitan heti tämän juttuni kärkeen kuvan, jossa Anneli ja minä hymyilemme keskustelumme aikana.

 

Meitä kumpaakin mainitaan usein tosikkomaisiksi, mutta osaammehan me joskus hymyilläkin!

 

Tämän kuvan on ottanut Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä – kiitokset Pilville!

 

 

*********

 

Tämän jutun otsikko on Anneli Jäätteenmäen vastaus siihen kysymykseen, jonka Matti Venäläinen mepeille teki.

 

Matti kysyi näin:

 

Ajatteko Te lainkaan Suomen kansallisia etuja siellä Brysselissä?

 

 

Anneli vastasi, että hänelle pääasia on puolustaa Suomea ja suomalaisia.

 

Anneli jatkoi vastaustaan jotenkin näin:

 

”Suhtautumisessa biopolttoaineisiin ja turpeen käyttöön suomalaiset mepit eroavat toisistaan.”

 

Anneli Jäätteenmäki totesi meppien Suomessa saamasta julkisuudesta, että mediatalot eivät lähetä tarpeeksi toimittajia Brysseliin, jotta suomalaismeppien erilaiset kannat tulisivat kansalaisten tietoisuuteen.

 

Tilaisuudessa todettiinkin, että mediatalojen kirjeenvaihtajien määrä Brysselissä on koko ajan vähenemässä.

 

Myös minä pidän kehitystä huolestuttavana, sillä suomalaisten tulisi tietää, että ketkä europarlamentaarikoistamme todella tekevät työtä Suomen ja suomalaisten puolesta!

 

 

 

********

 

venalainenjaanneli

 

 

 

Tässä toinen kuva, jossa Anneli Jäätteenmäki ja kysymyksen esittänyt Matti Venäläinen keskustelevat – kuka vielä väittää, että Anneli Jäätteenmäki olisi tosikko?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, Meppikahvit Metsossa, Meppikahvit, Pirkanmaan Keskustanaiset,

Miksi päättäjät ovat vammaisten asialla vain ennen vaaleja?

Perjantai 7.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Liityin mukaan politiikkaan vasta myöhemmällä iällä, kun olin lopettelemassa hieman yli nelikymmenvuotista työuraani.

 

Opin bisnesmaailmassa, että kolmesta asiasta ei saanut asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa keskustella; uskonnosta, politiikasta ja pankkipolitiikasta!

 

Pankkipolitiikasta saattoi maatiloilla keskustella sen jälkeen, kun oli nähnyt piirongin päällä joko osuuspankin tai säästöpankin viirin! Uskonnosta ja politiikasta oli viisainta olla kaikissa tapauksissa hiljaa.

 

Olen kokenut vuoden 2008 jälkeen useat vaalit ja lähes kaikki niistä ”lähietäisyydeltä”.

 

Erityislapsen isänä olen huomannut, että vammaisten, erityisnuorten ja erityislasten asioista keskustellaan ainoastaan ennen vaaleja.

 

Kaikki unohtavat vammaiset sen jälkeen, kun äänet on vaaliuurnaan pudotettu!

 

Seuraavat vaalit ovat EU-vaalit ja niiden tiimoilta vammaisasiat ovat taas nousemassa esille.

 

Aiheen tähän kirjoitukseen sain, kun maamme ensimmäinen naispuolinen pääministeri ja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kertoi facebook´ssa, että vammaisjärjestöt kävivät hänen luonaan ja esittelivät ensimmäisiä vaaliteemojaan seuraavia EU-vaaleja varten.

 

 

Kirjoitin Jäätteenmäen fb-sivulle seuraavanlaisen kommentin:

 

”Vammaisten, erityisnuorten ja erityislasten asiat ovat puheissa ennen vaaleja, mutta sitten ne hautautuvat kaiken muun alle. On muistettava, että mainitsemillani ryhmillä on yhtälainen äänioikeus kuin kaikilla muillakin.”

 

Jäätteenmäki kommentoi mielipidettäni näin:

 

”Esko, järjestöt olivat asialla, että heidän esityksensä toteutettaisiin.  Mutta palvelut ja sos.etuudet päätetään lähinnä kansallisella tasolla.”

 

Europarlamentaarikko Jäätteenmäki lisäsi myöhemmin kommenttiinsa puhutteluksi: ”Pirkko ja Erkki”.

 

Oletan, että Anneli Jäätteenmäki tarkoitti termillä ”Erkki” minua. Europarlamentaarikko täydensi aiemmin yksinomaan minulle osoittamaansa vastausta yhdellä lauseella, joka kuului näin:

 

”Mutta kyllä Eu voi ja sen pitää oman osuutensa hoitaa.”

 

Arvostan, että Anneli Jäätteenmäki kommentoi mielipidettäni ja arvostan myös hänen myöhemmin lisäämäänsä lausetta eli: ”Mutta kyllä Eu voi ja sen pitää oman osuutensa hoitaa.”

 

En ole nokon nuuka siitä, että etunimeni yhdessä yössä vaihtui MEP:n kielenkäytössä Eskosta virheellisesti Erkiksi - eipä ollut ensimmäinen kerta ja tuskin viimeinenkään!

 

Anneli Jäätteenmäki saa minulta anteeksi etunimivirheensä, kunhan hoitaa seuraavalla MEP-kaudellaan vammaisten asiat Brysselissä parempaan kuntoon, kuin ne nyt ovat!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, vammaiset, erityisnuoret, erityislapset,

Anneli Jäätteenmäki: Tehtäväni EU-parlamentissa on puolustaa Suomea ja suomalaisia!

Perjantai 10.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Kansalaisilla oli keskiviikkona 8.5.2013 mainio tilaisuus kuunnella europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäkeä Kirjastotalo Metsossa Tampereella.

 

Tilaisuuden järjestämisestä vastasi Eurooppatiedotus ja paikalla oli seitsemisenkymmentä kiinnostunutta kuulijaa.

 

 

anneli1

  

Olen toki tavannut Suomen ensimmäisen naispuolisen pääministerin useinkin, mutta vasta nyt pääsin kuuntelemaan hänen esitystään ”livenä”.

 

Pidin Jäätteenmäen esityksestä moneltakin kantilta.

 

Tärkein on se, että Jäätteenmäki hallitsee asiansa ja tuntee Suomen EU-historian tarkasti.

 

Toisekseen Anneli Jäätteenmäki on mainio esiintyjä; lähes kaksituntinen esitys ilman muistiinpanoihin tukeutumista ja silti hyvin jäsennelty esitys.

 

 

anneli2

 

Anneli Jäätteenmäki ei tarvinnut mikrofonia, sillä hänellä on kantava ääni. Jäätteenmäen esiintyminen oli parasta oppia esityksen teknisestä toteuttamisesta – lähellä yleisöä ja vapaata liikkumista kuulijoiden edessä.

 

Otan joitain asioita esille, joita Keskustan europarlamentaarikko Jäätteenmäki tilaisuudessa käsitteli:

 

  • Jäätteenmäki lupasi palata kymmenen vuoden kuluttua siihen, että tuleeko Turkista EU:n jäsenvaltio

 

  • Saksa sekä Ranska ovat käytännössä lopettaneet liittymisneuvottelut Turkin kanssa ja kun EU-kielteisyys myös Turkissa on kasvanut, niin nopeaa edistymistä asiassa ei ole odotettavissa

 

  • Jäätteenmäki totesi, että pienenkin maan edustaja pystyy vaikuttamaan EU-parlamentissa. Esimerkkinä vaikuttamisesta Anneli Jäätteenmäki mainitsi, kun hän kokosi ympärilleen tietyn porukan europarlamenttiedustajia ja he pystyivät kumoamaan komission esittämän ja jopa Suomen hallituksen hyväksymän turvemaiden kyntökiellon!

 

  • etsin maaliskuulla tänä vuonna ilmestyneen lehtiuutisen, jossa Anneli Jäätteenmäki kommentoi turvemaiden kyntökiellon kaatumista näin:

 

”– Kielto kohtelisi epäreilulla tavalla erityisesti Pohjois-Suomen laajentavia kotieläintiloja. Toivon, että Suomen hallituskin ymmärtää asian tärkeyden ja tukee nyt parlamenttia asiassa.”


Turvemaiden kyntökiellon lakitekninen termi kuuluu muuten näin: "Hiilirikkaiden maiden ensikyntökielto"!

 

 

  • Jäätteenmäki kummeksui Suomen hallituksen toimintaa, jolla tuetaan Kreikan pankkeja. Kreikan pankit operoivat rikollisen rahan kanssa ja sitä maan pankeille tukea myöntävät maat eivät saisi hyväksyä.

 

  • työttömyys on Euroopan suurin ongelma

 

  • eurobondeista Jäätteenmäki totesi, että niiden käyttöönotto johtaisi Euroopassa moraalikatoon

 

  • Jäätteenmäki kummeksui, että Suomen saamista aluekehitysrahoista suuret summat kuluvat hallintoon ja rahansaajakohteet saavat rahoista aivan liian pienen osan. Jäätteenmäki vertasi Suomen tilannetta Saksaan ja totesi, että Saksan maakuntaitsehallinnon ansiosta saksalainen aluekehitysrahojen saaja saa samasta rahasummasta enemmän kuin Suomessa. Helsingin väliportaat vievät myönnetyistä aluekehitysrahoista hallinnollisiin kustannuksiin järkyttävän suuren osan.

 

 

anneli3nyt

 

Oli mannaa kuulla, kun Anneli Jäätteenmäki luonnehti lopuksi toimintaansa EU-parlamentissa näin:

 

En ole hallituksen käskyläinen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, hiilirikkaiden maiden ensikyntökielto, Eurooppatiedotus, Turkin EU-jäsenyys, turvemaiden kyntökielto, Kreikka, Kreikan tukipaketit, eurobondit, aluekehitysrahoitus,

Ruotsalaismaitoa rohkeille

Maanantai 6.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Tasan neljäkymmentä vuotta suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa opettivat minulle, että Ruotsissa ja Norjassa on Australian ohella samankaltainen korkeatasoinen toimintakulttuuri elintarviketuotannossa kuin Suomessa.

 

Nyt olen viisastunut ja saan pyyhkiä Ruotsin pois tältä listalta.

 

Viimeinen niitti ruotsalaisten töpeksinnälle oli, kun Arlan Lindköpingissä sijaitsevan meijerin maidosta löydettiin aflatoksiinia.

 

Rehuteollisuusyrityksen raaka-ainehankinnoista aikoinaan vastanneena ihmettelen, että ruotsalainen rehualan yritys on tuonut Pakistanista riisijaetta Ruotsiin, jossa sitä on käytetty nautakarjan rehuseosten raaka-aineeksi ja siten ruotsalaismaidon tuottamiseen!

 

En tapaa käyttää rehuteollisuuden raaka-aineista ”jäte” –termiä, mutta nyt on pakko sitä käyttää, sillä on päivänselvää, että laadukasta raaka-ainetta ei Pakistanista kannata Ruotsiin rahdata!

 

Tiedän kokemuksesta, että kaikista rehuteollisuuden raaka-aineista on jo ostosopimuksessa oltava maininnat, että EU:n alueelle tuotavissa raaka-aineissa on noudatettava EU-määräyksiä.  Ruotsalainen maahantuoja ei ole ilmeisesti näin menetellyt, vaan on aikonut kääriä kunnolliset bisnesrahat pakistanilaisen riisijätteen maahantuonnista.

 

Aflatoksiinia sisältävän riisijätteen päätyminen ruotsalaisen rehuyrityksen rehuihin on merkittävä miinus myös ruotsalaiselle viranomaisvalvonnalle.

 

Emme voi luottaa ruotsalaisen ”Eviran” toimintaan.

 

Toksiinipitoista maitoa kuluttajille myynyt Arla Foods on neljä kertaa suomalaista Valiota suurempi maidonjalostaja.

 

Arlan ruotsalaista maitoa myydään myös Suomessa.

 

On annettava tunnustus Arlalle, kun se toteaa, että aflatoksiinin saastuttamaa maitoa on voitu toimittaa myös Suomeen.  

 

Ruotsin nyt paljastuneessa aflatoksiini-töppäilyssä ovat tupeksineet ainakin;

 

  • riisijätettä Pakistanista Ruotsiin tuonut raaka-ainetoimittaja
  • riisijätettä lypsykarjan rehuseoksiin käyttänyt ruotsalainen rehunvalmistaja
  • ruotsalaiset elintarviketurvallisuusviranomaiset, kun eivät ole ennen riisijätteen käyttämistä vaatineet kattavien hometoksiinianalyysien tekemistä

 

 

Pyydän Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraa selvittämään, että kuinka paljon pakistanilaista riisijätettä on Ruotsiin tuotu.

 

  • Onko tavara saapunut suoralaivauksena Ruotsiin vai onko sitä toimitettu Ruotsiin pienemmissä erissä esim. Rotterdamista?

 

  • Kuinka paljon aflatoksiinilla terästettyä riisijätettä on Pakistanista toimitettu EU:n alueelle ja minne?

 

  • Kuinka Ruotsin elintarviketurvallisuusviranomaiset huolehtivat aflatoksiinia sisältävän riisijätteen hävittämisestä?

 

Esittämäni kysymykset ovat tärkeitä ja Eviran selvitettäviä, sillä Arlan toimittamaa ruotsalaismaitoa myydään mm. lähimarkettimme maitohyllyssä.

 

En halua, että minä ja perhekuntamme ovat niitä rohkeita, jotka käyttävät aflatoksiinipitoista ruotsalaismaitoa ruokapöydässään!


Toivon, että ruotsalaismaidosta löytyneet homemyrkkyjäämät laittaisivat suomalaiset päivittäistavarakaupan valtiaat miettimään, että kuinka järkevää on altistaa suomalaiset kuluttajat näille jatkuville ruokaskandaaleille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hometoksiinit, aflatoksiini, ruotsalaismaidossa homemyrkkyjä, homemyrkyt, Arla, Arla Foods, Valio, Evira, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, hometoksiinianalysoinnit, riisijäte, riisijae, riisijätteen laivaus, Pakistan, pakistanilainen riisijäte,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »