Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eteenpäin!

Lauantai 6.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Omahyväisesti uskottelen, että lukijani odottavat minulta tänään kommentteja ja mielipiteitä eilisestä uutispommista eli valtiovarainministeri Katri Kulmunin erosta.

 

En petä lukijoitteni odotuksia, joten seuraavassa joitain ajatuksiani:

 

Taustaksi se, että olen asioista täysin sen tiedon varassa, jota julkisuudessa on kaikkien saatavilla liikkunut – tunnen toki kaikki seuraavassa käsittelemäni henkilöt, mutta kenenkään heidän tai muidenkaan kanssa en ole keskustellut eilen.

 

En myöskään käsittele Katri Kulmunin eroon johtaneita syitä, sillä en niitä tunne.

 

Siis; eteenpäin tästä!

 

 

  • ensinnäkin Keskustan pitää mielestäni jatkaa nykyisessä hallituksessa, sillä vain se takaa Suomelle vakaat lähiajat – uskon, että se on myös muiden hallituskumppaneiden mielipide

 

  • on hyvä, että Keskustan päättävät elimet päättävät uudesta valtiovarainministeristä jo ensi sunnuntaina

 

 

  • ykkösehdokkaani uudeksi valtiovarainministeriksi on Juha Sipilä, sillä hänellä on talousosaamista suomalaisista poliitikoista ylivoimaisesti eniten

 

  • on kokonaan toinen asia, että onko Juha Sipilä vielä valmis urallaan toisen kerran saamaan Suomen talous kuntoon

 

  • jos saamme Juha Sipilän valtiovarainministeriksi, voivat suomalaiset olla levollisin mielin

 

  • kakkosehdokkaita valtiovarainministeriksi ovat Juha Sipilän jälkeen sukunimien mukaan aakkosjärjestyksessä Esko Aho, Mika Lintilä ja Matti Vanhanen

 

Katri Kulmunin eilinen eroilmoitus valtiovarainministerin hommasta merkitsee, että Keskusta joutuu syyskuun puoluekokouksessaan valitsemaan uuden puheenjohtajan.

 

  • Keskustan puheenjohtajan hommaan mielestäni on yksi henkilö yli muiden ja hän on Annika Saarikko. Annikan lupsakka, mutta tiukka esiintyminen pystyisivät nostamaan Keskustan valtakunnallisen kannatuksen sinne kahdenkymmenen prosentin tasolle ja sillä kolkuteltaisiin jo valtakunnan ykköspuolueen asemaa - Annikka ei tarvitse edes konsulttien tarjoamaa esiintymiskoulutusta!

 

  • Jos Annika haluaa paneutua perheelleen ja tulla Keskustan puheenjohtajaksi vasta vuonna 2022, on paikka nyt varattava puolustusministeri Antti Kaikkoselle!

 

 

Näillä mietteillä ETEENPÄIN!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin paikasta, Katri Kulmuni, Juha Sipilä, Esko Aho, Mika Lintilä. Matti Vanhanen, Annika Saarikko, Antti Kaikkonen, Keskustan puoluekokous 2020,

Onneksi Keskusta oli aktiivinen, että Antti Rinne sai lähtöpassit pääministerin paikalta

Keskiviikko 18.3.2020

Kriisitilanteet vaativat jämäkkää johtamista ja vaikka en olekaan demari, joudun nostamaan hattua Sanna Marinin toiminnalle.

 

Tunnen Sanna Marinin ja uskallan todeta, että hän tuntee minut.

 

**********************

 

Olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana – vuodet 2013 – 2018 – saanut vetää lukemattomia poliittisia yleisötilaisuuksia Tampereella ja otin tavakseni, että pyysin Keskustan teltalle mikrofonin varteen myös kilpailevien puolueiden edustajia.

 

Kaikkien kilpailevien puolueiden edustajat ottivat aina tarjouksestani vastaan ja halusivat kertoa omista tavoitteistaan – sen myös soin!

 

Joskus pyysin teltallemme kansanedustaja Pia Viitasta ja mielellään hän tulikin ja totesi mikrofoniin, että eipä ole koskaan aikaisemmin esiintynytkään Keskustan tilaisuudessa.

 

 

sannajaleena.jpg

 

Puhun kokemuksesta, kun totean, että Sanna Marin on aina ollut poliittisissa toritilaisuuksissa huomaavainen myös muiden puolueiden edustajille – tässä minulla on ”voita molemmin puolin”, kun vasemmalla Sanna Marin ja oikealla silloinen Tampereen kokoomuslainen apulaispormestari Leena Kostiainen!

 

 

*****************

 

anttirinnetohlopissa2016.jpg

 

Tunnen toki myös maamme edellisen pääministerin Antti Rinteen, mutta joudun toteamaan, että Keskusta teki Isänmaallisen työn, kun vaikutti aktiivisesti Rinteen syrjäyttämiseen pääministerin paikalta.

 

Rinne ehkä pärjää eduskunnan varapuhemiehenä, mutta ei hänestä olisi pääministeriksi tässä tilanteessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Antti Rinne sai lähtöpassit pääministerin paikalta, Antti Rinne, Sanna Marin, Leena Kostiainen, apulaispormestari Leena Kostiainen, pääministeri Sanna Marin, pääministeri Antti Rinne, kansanedustaja Pia Viitanen,

"Perhe on paras"

Perjantai 6.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen Keskustan järjestämään some-koulutukseen Tampereella.

 

 

IMG_7228.JPG

 

 

Koulutustilaisuudessa totesimme, että oheinen ”Perhe on paras” –nettijulkaisu on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja puhuttelevaisuudessaan onnistunut julkaisu!

 

 

IMG_7219.JPG

 

 

Koulutuspaikkamme oli Tampereella Näsilinnankadulla sijaitseva Apilaksi kutsuttu Keskustan piiritoimisto.

 

 

IMG_7220.JPG

 

 

Piiritoimiston seinillä on Pirkanmaan Keskustan taannoiseen 100-vuotisjuhlaan liittyviä julisteita eli perinteitä on!

 

 

IMG_7227.JPG

 

Kouluttajanamme oli Keskustan poliittisen viestinnän suunnittelija Matias Ollila – Matias onnistui taas kerran oikein hyvin!

 

 

IMG_7231.JPG

 

 

Facebook on yleisin some-kanava ja sen suurin seuraaja- ja käyttäjäryhmä ovat yli 65-vuotiaat ja toisena ikäryhmänä tulevat 35 – 44 –vuotiaat kansalaiset.

 

Twitter- ja Instagram – käyttäjät ovat huomattavasti nuorempia.

 

 

IMG_7228.JPG

 

Palaan vielä tuohon tämän juttuni aloituskuvaan ja toistan, että siinä esitetty sanoma on saatu hyvin kansalaisten tietoisuuteen – yksinkertainen on tehokasta!

 

Voi kun aina muistaisi tuon totuuden!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Perhe on paras", Suomen Keskusta, Pirkanmaan Keskusta, Keskustan puoluetoimisto,

Mennyttä vuosikymmentä muistellen

Keskiviikko 1.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Viime yönä siirryimme uudelle vuosikymmenelle ja tuo siirtyminen luo hyvät mahdollisuudet tutkailla sekä muistella mennyttä vuosikymmentä omien kokemusteni pohjalta.

 

Aloitin työelämässä vuonna vuoden 1970 keväällä K-ryhmän palveluksessa ja siirryin toiseen työpaikkaani eli Raisio Yhtymän palvelukseen 1.12.1970. Tasan nelikymmenvuotisen Raisio-työurani päätteeksi siirryin eläkevaariksi 30.11.2010, joten kuluneen vuosikymmenen ensimmäiset 11 kuukautta olin yhä tiiviisti työelämässä mukana.

Kuluneen "eläkeläisvuosikymmenen" aikana sain olla useiden eri yhdistysten puheenjohtajana ja niistä ajoista muutama muistelus.

 

 

MSL-Tampere

 

Taisi olla vuosi 2011, kun minut valittiin Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistyksen puheenjohtajaksi. Kaksivuotinen puheenjohtajajakso oli mielenkiintoinen ja kolmannelle vuodellekin minut valittiin, mutta näin parhaaksi luopua siitä, sillä minut valittiin vuodeksi 2013…

 

 

…Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön…

 

…puheenjohtajaksi.

 

Olin tuossa tärkeässä luottamustehtävässä kuusi vuotta eli 31.12.2018 saakka.

 

Työparinani tuon kuuden vuoden jaksolla oli aluksi Titta Mattila kunnallisjärjestön sihteerinä ja onnistuimme nostamaan Tampereella Keskustan kannatuksen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 10,5 prosenttiin.

 

Luovuin vapaaehtoisesti puheenjohtajuudesta vuodelle 2019 ja seuraajani onnistuivat tussaroimaan Keskustan kannatuksen Tampereella vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 4,9 prosenttiin eli kannatuksen puolittaminen olisi ollut jonkinmoinen tulos, mutta se ei tussaroijille riittänyt!

 

Samat tussaroijat jatkavat vastuutehtävissä edelleen ja ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, että poliittisen taustaryhmäni alamäki tulee jatkumaan – surullista, mutta totta!

 

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen…

 

…puheenjohtajaksi minut valittiin vuodeksi 2014 ja sain jatkopestin aina eiliseen eli 31.12.2019 saakka eli siihen saakka, jonka Eläkeliiton säännöt sallivat, sillä Eläkeliitossa on sääntöjen mukaan kuuden vuoden katto saman luottamustehtävän hoitamiselle.

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen syyskokouksessa vuonna 2019 valittiin vastuuhenkilöiksi osaavat ja vastuuntuntoiset henkilöt, joten samanlaiseen katastrofiin ei ole vaaraa, kuin tapahtui Keskustan Tampereen kunnallisjärjestössä.

 

 

Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvoston…

 

 

…puheenjohtajuus on arvostamani luottamustehtävä, jota olen nyt saanut hoitaa kaksi vuotta.

 

Tehtävä on uudelleen jaossa taas helmikuun kokouksessamme.

 

 

 

Vipu-Viljakkala

 

Vipu ry (Vipu Viljakkala ry) vaalii Ylöjärven Viljakkalan kaupunginosan kulttuuriarvoja ja ympäristönäkökohtia.

 

Arvostan, että olen saanut vuonna 2019 toimia yhdistyksen puheenjohtajana.

 

 

Keskustan Etelä-Tampereen paikallisyhdistys…

 

…on eräs Keskustan perusyksiköistä ja teen sen puheenjohtajana parhaani, että pystymme antamaan eväitä suomalaisen yhteiskunnan parhaaksi.

 

 

Toivottelen kaikille nyt ja aikaisemmin puheenjohtamilleni yhdistykselle parhainta menestystä vuodelle 2020!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Muistoja 2010-vuosikymmeneltä, MSL-Tampere, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Sain eilen olla vallan liepeillä!

Sunnuntai 1.12.2019 - -Esko Erkkilä-

Muutamat viime päivät ovat olleen maamme politiikassa ilmeisen käänteentekeviä ja niin luullakseni tulevat olemaan myös muutamat tulevat päivät.

 

 

Kyse on demareiden tahdittamista Postin toimintaan liittyvistä toiminnoista.

 

 

Postinkantajien lakko on ohi – minulla ei muuten olisi ollut mitään sitä vastaan, että lakko olisi jatkunut pidempäänkin – mutta siihen liittyvät oheistapahtumat heiluttelevat vankasti myös maamme hallitusta.

 

 

Yksi demariministeri on jo eronnut ja käykö samoin myös maamme pääministerille?

 

 

Monet kaverini ovat pyytäneet minulta mielipidettäni näistä asioista ja nyt jokunen sana asiantilasta!

 

 

Sen olen todennut ja totean sen tässäkin, että Keskusta älkööt sekaantune pitkällä tikullakaan demarien keittämän keitoksen hämmentämiseen.

 

 

 

****************

 

 

IMG_5836.JPG

 

 

Sain eilen kahdessakin eri tilaisuudessa tavata elinkeinoministeri Katri Kulmunin ja viestini hänelle oli tukea häntä tänään tai viimeistään huomenna ajankohtaiseksi tulevassa tilanteessa, jossa hän joko tukee nykyisen hallituksen elonpäiviä tai sitten vetää Keskustan tuen pois nykyisen hallituksen pääministerin toilauksilta.

 

Ehkä kuitenkin olisi kansakunnan kannalta viisasta, että antaisimme demareille vielä yhden mahdollisuuden – pääministerin nimeen en ota kantaa!

 

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja ja ei vähiten sen vuoksi, että poliittisen naapurin sauna palaa, suorastaan roihuaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Postilakko 2019, demarien toilailut postilakon yhteydessä 2019, Antti Rinne ja postilakko 2019, Sirpa Paatero ja postilakko 2019, antaako Keskusta tukensa demareille ?, Katri Kulmuni, Katri Kulmuni päättää, demareiden sauna palaa, Ay-liike,

Pirkanmaan Keskusta tuomitsee huumeveikkojen esitykset, että kannabiksen käytön rangaistavuudesta pitäisi luopua.

Tiistai 12.11.2019 - -Esko Erkkilä-

Kan­na­bik­sen käy­tös­tä tai hal­lus­sa­pi­dos­ta ei tule ran­gais­ta, vaa­ti­vat yh­des­sä de­ma­ri­nuo­ret, ko­koo­mus­nuo­ret, RKP-nuo­ret, va­sem­mis­to­nuo­ret ja vih­re­ät nuo­ret.

 

Nämä po­liit­ti­set nuo­ri­so­jär­jes­töt nä­ke­vät, et­tä ran­gais­tuk­sis­ta luo­pu­mi­nen pa­ran­tai­si käyt­tä­jien mah­dol­li­suut­ta saa­da hoi­toa sekä pois­tai­si lait­to­mien päih­tei­den käyt­töön liit­ty­vää stig­maa ja syr­jäy­ty­mis­ris­kiä.

 

Kes­kus­ta­nuo­ret ei kui­ten­kaan läm­pe­ne puo­lu­e­ra­jat ylit­tä­väl­le kan­na­no­tol­le.

Nuo­ri­so­jär­jes­tön uu­si pu­heen­joh­ta­ja Han­na Mark­ka­nen lin­jaa Twit­te­ris­sä, et­tä Kes­kus­ta­nuor­ten mie­les­tä huu­mei­den käy­tön kyn­nyk­sen on py­syt­tä­vä mah­dol­li­sim­man kor­ke­a­na.

 

– Hoi­to­jär­jes­tel­mä ja hoi­toon oh­jaus ei­vät toi­mi täl­lä­kään het­kel­lä. Mi­ten siis voi­sim­me sal­lia dek­ri­mi­na­li­soin­nin ja mah­dol­li­sen käy­tön li­sään­ty­mi­sen, Mark­ka­nen haas­taa huu­me­lain­sää­dän­nön muu­tos­ta puol­ta­via kol­le­go­jaan.

 

 

Aina joukossa – myös Keskustanuorissa – on yksi huumeiden käytön puolustaja ja valitettavasti tässä asiassa se on Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Joonas Soukkio, joka Aamulehdessä 7.11.2019 julkaistussa kirjoituksessaan esitti nykytilanteen olevan kestämätön ja vaati kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamista.

 

 

Olen tyytyväinen, että Keskustan Pirkanmaan piirihallitus teki heti viime perjantaina eli 8.11.2019 päätöksen, jossa se totesi seuraavaa:

 

**************

 

”Pirkanmaan Keskusta vaatii vahvaa panostusta nuorten huumeongelmien
ehkäisyyn kannabiksen viihdekäytön laillistamisen sijasta


Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Joonas Soukkio käynnisti kirjoituksellaan Aamulehdessä 7.11.2019 voimakkaan keskustelun huumeongelman suuruudesta ja nykytilanteen kestämättömyydestä.

Soukkion kirjoituksessa esiintyvät ongelmat nykytilanteessa ovat todellisia ja niihin pitää löytää ratkaisuja. Päihteiden käytön laaja-alainen ehkäisy erityisesti nuorten osalta on erittäin tärkeää
Keskustalle.

Erityisen ongelmallisena pidämme sitä ajatusta, että laittoman toiminnan rangaistavuus poistettaisiin. Tämä olisi täysin käsittämätön viesti lakien noudattamisen ja yleisen oikeusmoraalin kannalta. Se antaisi myös
väärän viestin nuorille siitä, että laittomien päihteiden käyttö ja kokeilu on ihan ok.


Keskustan puoluekokous ei hyväksy kannabiksen laillistamista Suomessa.


Pirkanmaan Keskusta on puoluekokouksen linjalla.”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Keskusta, Pirkanmaan Keskustanuoret, huumeveikot, huumehörhöt, kannabis,

Tein oikean päätöksen tasan 25 -vuotta sitten!

Keskiviikko 16.10.2019 - -Esko Erkkilä-

Tänään tulee kuluneeksi 25-vuotta, kun Suomessa järjestettiin kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä.

 

 

Kunnioittamani tahot, kuten MTK sekä Suomen Keskusta hoipertelivat, kun ainakin merkittävä osa niiden jäsenistä teki myyräntyötä Euroopan Unioniin liittymistä vastaan.

 

 

On viime päivinä ollut mukava havaita, että nämä ”hoipertelijat” ovat palanneet järkilinjalle ja kiittelevät liittymistämme Euroopan Unioniin!

 

 

Olin 16.10.1994 mukana agribisneksessä ja tiesin vallan hyvin, että EY:hyn liittyminen – se oli silloinen termi – merkitsee suuria haasteita suomalaiselle maataloudelle.

 

 

Uskoin kuitenkin jo silloin, että liittyminen Euroopan Unioniin on maataloudenkin kannalta oikea ratkaisu – nyt me kaikki tunnustamme, että näin on!

 

 

Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 25 vuotta sitten meitä Euroopan Unioniin liittymistä kannattavia oli 56,89 % ja liittymistä vastustavia vain 43,11 %.

 

 

Eduskunta kunnioitti kansanäänestyksen tulosta ja Suomi liittyi Euroopan Unioniin 1.1.1995!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: 16.10.1994, Euroopan Unioniin liittyminen, kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, neuvoa-antava kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, Hoipertelijat Euroopan Unioniin liittymisessä, MTK, Suomen Keskusta,

Kuka vielä kehtaa kyseenalaistaa Keskustan osallistumisen nykyhallitukseen!

Keskiviikko 18.9.2019 - -Esko Erkkilä-

Eilen julkistettiin hallituksen budjettiesitys vuodelle 2020.
 
 
Olen perin pintapuolisesti perehtynyt hallituksen esitykseen, mutta jo senkin perusteella pidän hallituksen esitystä olosuhteisiin nähden mainiona.
 
 
On selvää, että oppositiopuolueet – erityisesti Kokoomus ja Perussuomalaiset - arvostelevat hallituksen budjettiesitystä, mutta sehän kuuluu ”koreografiaan”!
 
 

Kokoomuksen Arto Satonenkin antaa fb-päivityksessään tunnustusta hallituksen budjettiesitykselle näin:

 

 

”Silloin on annettava tunnustus, kun on sen paikka. Hallituksen budjettiesitys antaa hyvin rahaa pääradan suunnitteluun,…”.

 

 

Kiitokset vast´ikään Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajaksi nimetyltä Satosalta!
 
 
 
Toistan otsikossa toteamani, että…
 

 

”Kuka vielä kehtaa kyseenalaistaa Keskustan osallistumisen nykyhallitukseen!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallituksen budjettiesitys vuodelle 2020, Keskustan rooli vuoden 2020 budjettiesityksessä,

Kiersin kamerani kanssa Kouvolassa kuvaten keskustalaisia!

Tiistai 10.9.2019 - -Esko Erkkilä-

IMG_4437.JPG

 

 

Olin virallinen kokousedustaja Kouvolassa 7.9.2019 järjestetyssä Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa.

 

 

Minut tuntevat tietävät, että minulla on melkein aina mukanani kamera ja niin myös tuolloin Kouvolassa.

 

 

Politiikassa toimivat henkilöt ovat kiitollisia kuvattavia, sillä he kaikki suhtautuvat kuvaajiin suurella arvonannolla!

 

**************

 

Seuraavassa sekalaisessa järjestyksessä tunnettuja ja minulle tuttuja henkilöitä, joita tapasin Kouvolan Lumon Areenalla eli Kouvolan jäähallilla, sillä siellä järjestettiin Keskustan ylimääräinen puoluekokous.

 

 

 

IMG_4317.JPG

 

 

Kokouksen puheenjohtaja Markku Pakkanen ja Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

 

 

 

IMG_4318.JPG

 

 

Aina hymyilevä Anu Vehviläinen

 

 

 

IMG_4332.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä - mies paikallaan (jo toisessa hallituksessa)!

 

 

 

IMG_4357.JPG

 

 

Keskustan varapuheenjohtajat (molemmat sitä vielä kuvanottohetkellä) Hannakaisa Heikkinen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

 

 

 

IMG_4358.JPG

 

 

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen, puolustusministeri ja tässä vaiheessa puheenjohtajaehdokas Antti Kaikkonen sekä Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Antti Kivelä.

 

 

 

IMG_4359.JPG

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja Keskustanuorten tamperelainen puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

 

 

 

IMG_4362.JPG

 

 

Valtiosihteeri Tuomo Puumala

 

 

 

IMG_4363.JPG

 

 

Kansanedustaja Mikko Savola

 

 

 

IMG_4366.JPG

 

 

Lähes 2.800 osanottajan kokousta johti puheenjohtajana Markku Pakkanen

 

 

 

IMG_4367.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti

 

 

 

IMG_4374.JPG

 

 

Opiskelukaverini kunnallisneuvos, agrologi Antti Hietaniemi Perhosta.

 

 

 

IMG_4375.JPG

 

 

Karjala Liiton puheenjohtajana sekä MTK:n johtokunnassa toimiva Pertti Hakanen.

 

 

 

IMG_4379.JPG

 

 

Viime toukokuussa ministerin arvonimen saanut Sirkka-Liisa Anttila ja valtiopäiväneuvos Jukka Vihriälä. Olen tuntenut nykyisen valtiopäiväneuvoksen jo 1970-luvulta saakka, jolloin hän toimi alkutuotannon neuvojana Osuusteurastamo Itikassa Seinäjoella ja minä vastaavasti samalla alueella Rehuraisio Oy:n myyntimiehenä.

 

 

 

IMG_4330.JPG

 

 

Kokouksessa Keskustan varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Petri Honkonen ja…

 

 

 

IMG_4312.JPG

 

 

…hänen kanssaan tiukan kisan käynyt kansanedustaja Mikko Kärnä!

 

 

 

IMG_4322.JPG

 

 

Äänestin Juha Sipilää Keskustan puheenjohtajaksi jo Rovaniemen puoluekokouksessa vuonna 2012 ja olen tehnyt samoin myös kaikissa sen jälkeen järjestetyissä puoluekokouksissa. Nyt Juha luovutti Keskustan puheenjohtajuuden…

 

 

 

IMG_4404.JPG

 

 

…Katri Kulmunille!

Toivon, että voimme antaa Katrille kiitokset jo seuraavassa Keskustan puoluekokouksessa Vantaalla syntymäpäivänäni 7.6.2020!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan ylimääräinen puoluekokous 7.9.2019, kouvolanpuoluekokous2019, Katri Kulmuni, Hannakaisa Heikkinen, Juha Sipilä, Riikka Pirkkalainen, Jari Leppä, Antti Kurvinen, Suvi Mäkeläinen, Matti Vanhanen, Arto Pirttilahti, Mikko Savola, Pertti Hakanen,

Sain pitää ankkuripuheenvuoron Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7.9.2019

Maanantai 9.9.2019 - -Esko Erkkilä-

Olin työelämässä agribisneksessä mukana yli 40 –vuotta ja on luonnollista, että silloin en voinut olla politiikassa aktiivinen toimija – uskontoon, pankkipolitiikkaan sekä puoluepolitiikkaan liittyvät asiat olivat käytännössä minulta poissuljettuja työelämäni aikana vaikka kukaan ei niin määrännytkään.

 

 

Tuo ylläkerrottu taustatieto selittää sen, että olen osallistunut Keskustan puoluekokouksiin vain Rovaniemellä, Turussa sekä Sotkamossa ja toissapäivänä nyt ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa. Kaikissa noissa olen ollut virallinen kokousedustaja eli olen voinut käyttää puheenvuoron kokoussalissa. Noiden puoluekokousten lisäki piipahdin myös Lahden puoluekokouksessa, mutta siellä olin vain kuuntelija.

 

 

Sain Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana aikoinaan virallisen puoluekokousedustajan mandaatin Sotkamon puoluekokoukseen vuonna 2018 ja sama mandaatti oli minulla käytössä myös nyt Kouvolassa.

 

 

Keskustan Kouvolan puoluekokouksessa virallisia ja äänivaltaisia edustajia oli n. 1.700 ja heistä ainoastaan 161 käytti virallisen puheenvuoron – olin yksi heistä!

 

 

Satuin jättämään puheenvuoropyyntöni niin myöhään, että sain käyttää yleiskeskustelun viimeisen puheenvuoron.

 

 

 

IMG_4381.JPG

 

 

Kutsuin puheenvuorossani puheenvuoroani ”ankkuripuheenvuoroksi” ja sillä on mielestäni vankat perusteet – kukaan ei kyseenalaistanut kehittämääni termiä.

 

****************

 

Me tamperelaiset saimme käyttää kolme viimeistä puheenvuoroa – ankkuripuheenvuoroa, sillä…

 

 

 

IMG_4388.JPG

 

 

…minua ennen puheenvuoron käytti…

 

 

 

IMG_4384.JPG

 

 

 …Jouni Ovaska ja...

 

 

IMG_4382.JPG

 

 

…häntä ennen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen!

 

 

****

 

 

Puheiden valmistelu on minulle ”tervanjuontia”, sillä monesti valmistelen merkkipäivien onnittelupuheenikin vasta, kun olen saapunut päivänsankarin parkkipaikalle!

 

 

 

IMG_4432.JPG

 

 

Näin kävi taas kerran ja tässä näette iskusanaliuskani, johon tukeuduin puheenvuorossani Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7.9.2019!

 

 

 

 

Voitte katsoa puheenvuoroni myös tästä linkistä

 

 

https://youtu.be/SBdiFxqNdk4

Jos videotallenne ei avaudu tästä, on sama seitsentuntinen videopätkä katsottavissa minun fb-sivuiltani sekä Keskustan nettisivuilta!

 

Puheeni alkaa seitsentuntisen videotallenteen kohdasta 4.34.10 ja päättyy kohtaan 4.35.27!  Jouni Ovaskan ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiaisen puheenvuorot ovat välittömästi edelläni!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan ylimääräinen puoluekokous 7.9.2019, https://youtu.be/SBdiFxqNdk4, ankkuripuheenvuoro, kouvolanpuoluekokous2019,

Keskusta on kuskin paikalla!

Perjantai 5.7.2019 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalit järjestettiin 14.4.2019 ja Antti Rinteen johtama hallitus aloitti työnsä 6.6.2019.

 

 

Hallituksen muodostivat SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto sekä RKP.

 

 

Hallitus muodostettiin paljolti Keskustan ehdoilla ja se näkyy myös hallitusohjelmassa.

 

 

Hallituksen muodostamisprosessissa oli lukemattomia henkilöitä mukana ja he työskentelivät ns. ilmiöpöydissä.

 

 

Sain keskustella eräässä ilmiöpöydässä työskennelleen keskustalaisen kanssa ja hän totesi, että tämän hallituksen hallitusohjelmaan saatiin enemmän Keskustan ajamia asioita kuin oli konsanaan edellisen hallituksen hallitusohjelmassa!

 

 

Tuntuukin kummalliselta, että eräät itseään keskuslaisina pitävät henkilöt jaksavat yhä edelleen urputtaa, että Keskustan ei olisi pitänyt mennä tähän hallitukseen – ihmettelen!

 

 

Keskustan puoluejohto teki ennen hallituspäätöstä laajan kyselyn puolueaktiiveille ja siinä kyselyssä 80 % kannatti hallitukseen menemistä – olin samalla kannalla.

 

 

Keskustalaisten ja myös muiden on täysin turhaa jäärätä, että noin suuren vaalitappion jälkeen olisi pitänyt jäädä oppositioon. Jäärääjät näyttävät unohtaneen, että Keskusta on 31:llä kansanedustajallaan neljänneksi suurin puolue.

 

 

On vastuullista politiikkaa, että Keskusta on mukana Rinteen hallituksessa ja lisään tuohon otsikossa toteamani...

”…kuskin paikalla!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Keskusta on kuskin paikalla!, Rinteen hallitus, Antti Rinteen hallitus,

Karhen Markkinat ovat paljon muutakin kuin pelkkä myynti- ja ostostapahtuma!

Sunnuntai 30.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Entisaikaan Viljakkalassa oli kuusi kansakoulupiiriä ja kuusi kansakoulua – Kirkonkylä, Hanhijärvi, Nisu, Karhe, Hepo-oja ja Heinälammi.

 

 

Viljakkala liittyi Ylöjärven kaupunkiin 12 vuotta sitten, mutta jo sitä ennen koulujen määrä supistui kahteen eli nykyään kouluja on vain kirkonkylässä ja Karhella.

 

 

Karhella on aktiivinen Karhen koulun vanhemmat ry ja he ovat jo monina vuosina järjestäneet koulun kentällä Karhen Markkinat.

 

 

Vuoden 2019 Karhen Markkinat järjestettiin eilen ja olin mukana Viljakkala-neuvoston osastolla tapaamassa Viljakkalan vakituisia asukkaita sekä Viljakkalassa vapaa-ajanasunnon omistavia.

 

 

 

IMG_2268.JPG

 

 

Hoidimme yhdessä Asser Vuolteen kanssa Viljakkala-neuvoston osaston ja asukkailla oli mahdollisuus antaa kauttamme palautetta Ylöjärven kaupungin päättäjille.

 

 

 

IMG_2270.JPG

 

 

Asukaskyselyyn vastanneiden kesken arvoimme hedelmä- ja vihanneskorin ja arvonnassa onnettarena toimi…

 

 

 

IMG_2263.JPG

 

 

…viereiseltä osastolta Tuuliina!
Arvonnan virallisena valvojana ja tapahtuman valokuvaajana toimi kaupunginvaltuutettu Pekka Hietaniemi!

 

 

Koriarvonnassa onni suosi Veikko Hietamäkeä ja kori saatiin toimitettua voittajalle heti markkinoiden päätyttyä – onnittelut Viljakkala-neuvoston puolesta!

 

 

*******************

 

 

Pikainen silmäys palautteeseen kertoi, että Viljakkalan asukkailla ja siellä vapaa-ajanasunnon omistavilla on tärkeää palautetta Ylöjärven päättäjille. Palaute julkaistaan Ylöjärven kaupungin verkkosivuilla seuraavan Viljakkala-neuvoston kokouksen jälkeen – kokouspäivämäärä on 10.9.2019!

 

 **********************

 

Viljakkala-neuvoston varsinaisista jäsenistä kaksi on jäseninä Ylöjärven kaupunginvaltuustossa ja sen lisäksi meillä on hyvät henkilökohtaiset suhteet kaikkiin Ylöjärvellä toimiviin poliittisiin päättäjiin.

 

 

 

IMG_2255.JPG

 

 

Kokoomuksen osastolla kamerani tavoitti vasemmalta lukien Katja Luojuksen, Juho Ojareksen ja Ossi Sippolan,…

 

 

 

IMG_2256.JPG

 

 

…Vihreiden osastolla kolmannestusinan Ylöjärven päättäjiä sekä…

 

 

 

IMG_2249.JPG

 

 

…Keskustan osastolla Minna Sarvijärven, joka tässä poseeraa yhdessä Asser Vuolteen kanssa.

 

 

 

Itselleni yhteistoiminta kaikkien Ylöjärvellä toimivien poliittisten päättäjien kanssa on mutkatonta, sillä Viljakkala-neuvoston puheenjohtajana mikään puolue ei ole taustatoimijanani.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Karhen koulun vanhemmat ry, Karhen Markkinat, Viljakkala-neuvosto, Ylöjärven Kokoomus, Ylöjärven Vihreät, Ylöjärven Keskusta,

Turkistalouden harjoittamista vastustavat ääriainekset vetivät vesiperän!

Lauantai 15.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Keskustan ryhtyminen hallitusvastuuseen oli tärkeä askel suomalaisen kuluttajan, suomalaisen kotieläintuottajan ja koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta mm. sen vuoksi, että turkistalouden kieltoa havitelleet voimat saavat pitää suunnitelmilleen ainakin neljän vuoden tauon.

 

Turkistalouden lopettamista vaativat vouhottajat saivat uutta vettä myllyynsä, kun Norjan parlamentti eli suurkäräjät on hyväksynyt lain, joka kieltää turkistarhauksen vuoteen 2025 mennessä.

 

*****************

 

Lainaan vuoden 2014 tilastoja, kun totean näin:

”Vuonna 2014 turkisten viennin arvo oli 460 miljoonaa euroa. Se on osapuilleen yhtä paljon, kuin Turun telakalla usean vuoden aikana valmistettavan risteilyaluksen hinta.

Viennin arvo on valtava myös muiden tuotantoeläinalojen vientiin verrattuna. Niiden yhteen laskettu vienti on noin 1 miljardi.

Veroja turkiselinkeino maksoi 48,1 miljoonaa euroa.

Lukuisat kunnat turkistuotantoalueella ovat riippuvaisia elinkeinon tuomista veroeuroista. Vuonna 2014 turkisala tuotti yhdeksään suurimpaan tuottajakuntaan vähintään 100 euroa asukasta kohden.”

 

 ****************

Turkistalous alentaa ”jokapäiväisen leipämme” tai tarkemmin sanottuna ostamiemme jokapäiväisten lihajalosteiden hintaa, sillä turkisrehutehtaat maksavat lihanjalostusteollisuudelle muuten markkinakelvottomista rehujakeista hyvää hintaa.

 

 

Turkistaloudella on suuri taloudellinen merkitys Atrialle, HKScanille, Snellmanille ja muille lihanjalostusyrityksille – sillä turkistalous alentaa merkittävästi jokapäiväisen makkarapakettimme hintaa päivittäistavarakaupan kylmäaltaissa.

 

Maataloutemme on suuressa taloudellisessa kriisissä ja sen vuoksi on nostettava hattua turkiselinkeinolle, joka mahdollistaa Itikalle, Lihakunnalle, LSO:lle ja muille tuottajaosuuskunnille sekä lihaa hankkiville yrityksille paremman tilityskyvyn.

 

 

Jos turkisrehuyritykset eivät toimisi lihanjalostusteollisuuden rehujaemarkkinoilla – joita usein kutsutaan teurasjätemarkkinoiksi –  teurasjätteet jouduttaisiin kuljettamaan erillisiin käsittelylaitoksiin Honkajoelle ja Kaustisille, joissa ne kuivattaisiin kalliilla öljyllä lihaluujauhoksi ja se taas käytettäisiin melkein nolla-hinnalla eri paikkakuntien lämpövoimaloissa omakotitalojen, rivitaloasuntojen ja kerrostaloasuntojen kaukolämmön tuottamiseen.

 

 

On hienoa ja kannatettavaa, että Keskusta ja RKP ovat mukana Rinteen hallituksessa, sillä niiden mukanaolo päätöksenteossa estää sen, että turkistalouden harjoittamista vastustavat ääriainekset saisivat sananvallan asiassa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turkistalouden harjoittamista vastustavat ääriainekset vetivät vesiperän!, Turkistalous, Rinteen hallitus, Keskusta Rinteen hallituksessa, RKP Rinteen hallituksessa, Atria, HKScan, Snellman, Itikka, Lihakunta, LSO, Honkajoki Oy, Findest Protein Oy,

Neljänneksi suurimmasta tulikin ykkönen!

Tiistai 4.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuun 14. päivänä 2019 järjestetyissä eduskuntavaaleissa tulokset olivat äänimäärien osalta seuraavat:

 

SDP                                    546 471

Perussuomalaiset             538 805

Kokoomus                         523 957

Keskusta                           423 920

 

 

Vaalituloksen perusteella on nyt saatu päätökseen hallitusneuvottelut ja tulos on yllättäen se, että neljänneksi äänimäärissä sijoittuneesta Keskusta tulikin hallitusneuvotteluissa ykköspuolue, sillä ilman Keskustaa Suomeen ei oltaisi saatu hallitusta!

 

 

Julkisuudessa puhutaan Keskustan kokemasta rökäletappiosta, mutta hallitusneuvottelujen osalta tilanne on tyystin toinen, sillä Keskusta on pystynyt sanelemaan ehdot, joilla se on valmis ryhtymään hallitusvastuuseen.

 

 

Keskusta sai hallitusneuvotteluissa läpi jokseenkin kaikki kynnyskysymyksensä ja niistä 18 maakunnan itsehallintoon perustuva maakunnallinen hallintomalli on kirkkain kruunu saavutuksista.

 

 

Metsien hakkuumäärien rajaamisesta pidättäytyminen on iso askel, johon muut hallituspuolueet joutuivat sopeutumaan.

 

 

Turkiselinkeinon rajoittamisesta hallitusohjelmasta ei puhuta mitään ja uskon, että tässä järkevässä linjauksessa Keskusta sai tärkeää tukea RKP:ltä.

 

 

Joutui Keskusta toki myöntymäänkin ja polttoaineverotuksen kiristäminen on näistä seikoista se ehkä kaikkein valitettavin.

****************

 

 

 

Eilen virallisesti julkistettu viiden puolueen hallitussopu heijastui myös Tampereen Keskustorille Maanantaimarkkinoille eilen, jossa Vasemmistoliiton ja Keskustan telttakatokset sijaitsivat rinnakkain ja…

 

 

 

IMG_1619.JPG

 

 

…Keskustan järjestöaktiivi Reijo Laitinen (vasemmalla) sekä Vasemmistoliiton järjestöaktiivi Ilkka Järvelä (oikealla) halusivat, että heidät kuvataan ”ristikkäin” eli Laitinen Vasemmistoliiton telttakatoksen edessä ja Järvelä puolestaan Keskustan katoksen edessä!

 

 

Laitisen ja Järvelän pienimuotoinen hulluttelu sopii hyvin siihen, että mitä eilen on saatu eri puolueiden kesken aikaiseksi Helsingissä.

 

 

Politiikassa on keskeistä, että henkilösuhteet ovat aina kunnossa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Neljännestä puolueesta tulikin merkittävin, hallitusneuvottelut 2019, Keskusta sai kynnyskysymyksensä hallitusohjelmaan, Maanantaimarkkinat, Maanantaimarkkinat Keskustorilla,

Kyllä

Keskiviikko 8.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 1915 syntynyt isäni sai kahdesti Viljakkalan kunnallisvaaleissa eniten ääniä eli molemmilla kerroilla 55 ääntä.

 

 

Toisella kerralla hän oli yksinään Viljakkalan kunnan äänikuningas ja toisella kerralla eräs toinen ehdokas sai yhtä monta ääntä kuin isäni.

 

 

Isäni oli Maalaisliiton miehiä ja samaan poliittiseen viiteryhmään kuulun minäkin.

 

 

En toki ole aina äänestänyt maalaisliitto/keskustaa, sillä ainakin kerran olen presidentinvaaleissa äänestänyt RKP:n ehdokasta ja kerran presidentinvaaleissa kokoomuksen ehdokasta – toki molemmilla kerroilla vasta toisella äänestyskierroksella.

 

 

 

*****************

 

 

 

Poliittinen taustaryhmäni on siis Keskusta ja eilen Keskusta antoi 420.000:lle sitä viime eduskuntavaaleissa äänestäneelle mahdollisuuden evästää puoluejohtoa, että ollako ehdolla hallitukseen vaiko ei.

 

 

Sain eilen monilta Keskustan päättäjiltä kyselyn, että Kyllä tai Ei.

 

 

Vastasin empimättä Kyllä ja perustelen kantaani mm. sillä, että vastuuta pitää pystyä kantamaan ja se tapahtuu vain ja ainoastaan olemalla hallituksessa.

 

 

Me 420.000 kansalaista, jotka äänestimme Keskustaa, emme halunneet äänestyskopissa, että poliittinen taustaryhmämme laistaisi vastuusta Suomea kohtaan. Me halusimme, että edellisellä vaalikaudella kuntoonlaitettua Suomea kehitettäisiin edelleen.

 

 

 

Toivon, että vastauksemme tänään on yksimielisesti Kyllä ja sen saatuaan hallitustunnustelija tehkööt omat johtopäätöksensä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta hallitukseen?, hallitustunnustelija Antti Rinne,

Hieno puhetilaisuus Ylöjärvellä 24.3.2019

Maanantai 25.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko aloitti eilisen Pirkanmaa-turneensa tapaamalla kansalaisia Ruokakeitaalla Ylöjärvellä – poikkesin tapaamisessa, kun olin matkalla noutamaan maalta koivuklapeja takan ja kiukaan lämmitykseen.

 

 

Ministeritapaamisessa tunnelma oli käsinkosketeltavan aidosti herttainen ja tulevaisuudenuskoa tulvillaan.

 

 

Seuraavassa pieni kuvakertomus tapahtumasta:

 

 

 

IMG_9113.JPG

 

 

Ruokakeidas on kaupparyhmiin sitoutumaton kauppias Ville Pirtinahon omistama päivittäistavaraa ja myös muita kotitaloudessa tarvittavia tavaroita myyvä hyvinhoidettu liike.

 

 

 

IMG_9028.JPG

 

 

Liikkeen sisäänkäynnin yläpuolella väen toivotti tervetulleeksi hämeenkyröläisen eduskuntavaaliehdokkaan Katariina Pylsyn valomainos.

 

 

 

IMG_9034.JPG

 

 

Ministeri Saarikko saapui paikalle sopivasti etuajassa ja hänet toivotti Ylöjärvelle tervetulleeksi kunnallisneuvos Pirkko Vuolle.

 

 

 

IMG_9069.JPG

 

 

Annikaa on aina ilo kuunnella ja hän osaa sopivalla huumorilla höystää sanottavaansa.

 

”Syntyvyys on alhaalla vaikka jotkut pyrkivät kantamaan kortensa kekoon” sanoi ministeri Annika ja viittasi pari päivää sitten julkisuudessa kertomaansa, että heille odotetaan toista lasta!

 

 

 

IMG_9077.JPG

 

 

Kunnallisneuvos Pirkko ojensi ministerille järjestäjien lahjana Ylöjärvellä sijaitsevan Avant Tecno Oy:n valmistaman vihreän pienkuormaajan pienoismallin ja siitäkös Annika-ministeri riemastui! 

 

Ministeri kertoi, että perheen Aarni-poika kyselee aina äidin palatessa kotiin tuliaisia ja nyt tämä Avantin pienoismalli tulee tekemään hänestä suositun kotiinpalaajan illalla!

*****************

 

 

Ministerin puheenvuoron jälkeen ehdokkaat esittelivät itsensä ja nykyisistä ja entisistä kansanedustajista ehdokkaina olevat…

 

 

 

IMG_9102.JPG

 

 

…Arto Pirttilahti…

 

 

 

IMG_9093.JPG

 

 

…sekä Laila Koskela pitivät vakuuttavat puheenvuorot!

 

 

 

Kiitokset ministeri Annika Saarikolle ja Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestölle, joka toimi onnistuneen tilaisuuden järjestäjänä.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestö, Avant Tecno Oy, Ruokakeidas Ylöjärvi, ministeri Annika Saarikko, Annika Saarikko, Arto Pirttilahti, Laila Koskela, Pirkko Vuolle, Katariina Pylsy,

Näsijärven haltiat ovat heränneet eloon jääveistoksissa aivan Tampereen keskustassa

Lauantai 2.2.2019 - -Esko Erkkilä-

Kulttuuritalo Laikku on yhteistyössä Suomen Jouluvalo Oy:n kanssa järjestänyt jääveistoskokoelman yleisön ihailtavaksi aivan Tampereen keskustaan. Laikun piha-alueelle on rakennettu Suomessa ainutkertainen jääveistosteltta, jonne 10 jäänveistäjää on loihtinut mystisen maailman täynnä jäätä, lunta ja valoa.

 

 

Jääveistosteltan erikokoiset haltiat ovat saaneet yhdeksän suomalaisen ja yhden liettualaisen jäätaiteilijan käsissä muotonsa, jotka lainaavat hahmonsa sekä ihmisistä että järven eläimistä.

 

 

 

IMG_7208.JPG

 

 

Tutustuin Näsijärven haltiat –jääveistoksiin tammikuun viimeisenä päivänä ja seuraavassa kuvakimara näkemästäni.

**************

 

 

Kuvien yhteydessä veistoksen kohdalla on selitys kustakin haltijasta sekä maininta jääveistoksen tekijästä (lainaan teosten esittelytekstejä sellaisenaan kuin ne ovat näyttelyssä):

 

 

 

IMG_7166.JPG

 

 

Jäälentäjä: Eeva Karhu

 

Jäälentäjä ilmestyy näkyviin vain silloin, kun pakkasviima ja aallot jäädyttävät rantojen kasvustoa. Vain kaksi ihmistä on tiettävästi tehnyt näköhavainnon tästä erittäin vaikeasti havaittavasta haltiasta. Sen voi nähdä vain, jos on unten rajamailla.

 

 

 

IMG_7169.JPG

 

 

Pallosaaren pitkäkorva: Timo Koivisto

 

Arkana ja herkkäkuuloisena haltiana se ei pidä turhasta liikkumisesta ja metelöinnistä jään päällä. Siksi Pitkäkorva päästää jäälle vettä kulkijoiden riesaksi. Kerrotaan, että haltia päästää korvansa mitan vettä jään päälle. 20 cm vettä jään päällä kertoo, että kyseessä on 200-vuotias haltia.

 

 

IMG_7175.JPG

 

 

Koljonselän koukkunokka: Andrius  Petkus

 

Tämä haltia viihtyy syvissä vesissä. Se nousee pinnalle vain tarkistamaan jäittenlähdön ja antaa kaloille merkin, milloin voi aloittaa kudun. Koukkunokka on niin ylpeä nokastaan, että kaikki kumartavat sitä aina kohdatessaan ja naureskelevat sitten hyväntahtoisesti takanapäin.

 

 

 

IMG_7178.JPG

 

 

Muroleen murisija: Andrius Petkus

 

Tämä olion keho muodostuu osittain jääkiteistä. Kesäisinkin se pystyy pitämään kiteet jäässä. Talvisin Murisijan voi nähdä peuhaamassa pakkaslumessa. Murisijan tehtäviin kuuluu murista piisameille, majaville ja saukoille.

 

 

 

IMG_7180.JPG

 

 

Tavallinen haltia: Jesse Törmikoski

 

Tämä haltia on Näsijärvellä aika tavallinen näky.

 

 

 

IMG_7183.JPG

 

 

Sielusaattue: Antti Pedroso

 

Saattohaltiat keräävät sielut ja saattavat ne revontulten aikaan Voimapaikalle. Määrätietoisesti, mutta hellästi haltiat saattavat sielut taivaalle, jossa ne liittyvät revontuliin. Tällä tavalla sielut matkaavat maailmankaikkeuteen ja ties minne.

 

 

 

IMG_7186.JPG

 

Kuutamon kuuntelija: Marika Walden

 

Se nousee aina täydenkuun aikaan rantakiville tarkistamaan valon määrän, värin ja huminan. Se merkitsee muistiin täydet kuut ja viestittää tiedon järven pohjaeliöille. Se pitää lukua havainnoistaan vaihtelemalla rantakivien asentoja ja paikkoja.

IMG_7190.JPG

 

Näsinselän näkki: Pasi Ahokas

 

Toisin kuin useimmat näkit, on Näsinselän näkki hyväntahtoinen. ”Näsäkki”, kuten häntä järvenväen keskuudessa kutsutaan, liikuskelee koko vesistön alueella ja ratkoo riitoja ja kiistoja. Näsäkkiä ei ole kukaan koskaan nähnyt, mutta kuulohavaintoja ovat useammat meistä tehneet. Näsäkki laulaa järven jäätymisen aikaan.

 

 

 

IMG_7193.JPG

 

 

Haaveileva haltia: Riitta Matikainen

 

Haaveileva haltia kulkee vesistöissä tuoden mukaan haaveita ja tulevaisuuden uskoa. Antaa Haaveilevan haltian liihotella ja pidetään hyvää huolta vesistöistämme, jotta tulevat sukupolvetkin voivat haaveilla vesistömme rannoilla.

 

 

 

IMG_7197.JPG

 

 

Tavallistakin tavallisempi haltia: Eeva Karhu

 

Tämä haltia on Näsijärvellä tavattoman yleinen.

 

 

****************

 

 

 

IMG_7205.JPG

 

 

Jääveistosnäyttely ansaitsisi paljon suuremman huomion kuin se nyt on saanut. Viiden euron suuruinen pääsymaksuko aiheutti mm. sen, että sain tammikuun viimeisenä päivänä tutustua näyttelyyn ihan yksikseni!

Poiketkaahan - näyttely on luonnollisesti sääarka, mutta tavoite on, että se olisi avoinna maaliskuun puolenvälin tietämille saakka!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näsijärven haltiat, Laikunlava, Kultuuritalo Laikku, Suomen Jouluvalo Oy, jääveistosnäyttely, jääveistosnäyttely Tampereen keskustassa,

Se on syyskokousten aikaa!

Sunnuntai 11.11.2018 - -Esko Erkkilä-

Lokakuun loppu ja marraskuun alkupäivät ovat eri yhdistysten syyskokousaikaa ja tämäkään syksy ei tee tästä poikkeusta.

 

 

Omassa kalenterissani on tällä ja ensi viikolla neljän eri yhdistyksen syyskokoukset – eilen niistä oli ensimmäinen.

 

 

 

IMG_5988.JPG

 

 

Arvostin, että tämänpäiväisessä syyskokouksessa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen tuli saapuessaan kättelemään minua, vaikka istuinkin toisella penkkirivillä.

 

 

Sen jälkeen hulluttelimme kuvaajan edessä hieman – siis minäkin, joka yleensä olen kuin suolapatsas!

 

 

 

IMG_5999.JPG

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin eilisen syyskokouksen päätöksellä piirin puheenjohtajistoon tulivat puheenjohtaja Tuukka Liuhan lisäksi varapuheenjohtajiksi alkuaan köyliöläisen broiler-emotilan kasvatti ja nyt Vesilahdella asuva Aino-Riikka Simula  (vasemmalla) sekä virtolainen agrologi Heidi Tanhua, joka nykyisin toimii  Ruoveden kunnan kehityspäällikkönä.

 

 

Heidi on aikaisemmin toiminut mm. MTK-Pirkanmaan puheenjohtajana, joten hänellä on vankkaa kokemusta järjestöjohtajana.

 

 

Eilen oli hyvä alku ensi viikon syyskokousrumballe!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hannakaisa Heikkinen, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen, Aino-Riikka Simula, Heidi Tanhua, Pirkanmaan Keskustanaisten varapuheenjohtaja Heidi Tanhua,

Hieno yleisötilaisuus eilen Koskikeskuksessa Tampereella!

Sunnuntai 4.11.2018 klo 9.31 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat - Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen - olivat kansalaisten tavattavissa eilen Tampereella Koskikeskuksessa Linkosuon kahvilassa.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön varaamat mansikkakakut loppuivat yleisönpaljoudessa kesken, mutta Linkosuon väki taikoi kaikille läsnäolleille muunlaista makeaa tarjottavaa!

 

 

 

45093829_2091543300930453_6051407846875070464_nkoskari03112018.jpg

 

 

Perjantaina Aamulehdessä julkaistun ilmoituksen yhteistyökumppanina oli myös Keskustan Pirkanmaan piiri! Kiitokset piirille mukanaolosta!

 

 

 

IMG_5852.JPG

 

 

Koskikeskus saavuttaa tänä vuonna 30-vuoden iän ja Tampereen Keskusta on siellä järjestänyt ennenkin onnistuneita yleisötilaisuuksia!

 

 

 

IMG_5853.JPG

 

 

Linkosuo on perustettu jo vuonna 1939 ja nykyisin se tarjoaa tunnelmaa ja makuelämyksiä monessa paikassa Tampereella.

Eilen Linkosuon tunnelmasta ja makuelämyksistä saivat nauttia ne, jotka olivat saapuneet kuulemaan Keskustan kuulumisia eduskunnasta Linkosuon Koskikeskuksen kahvilaan!

 

 

 

IMG_5857.JPG

 

 

Kansanedustajat Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Antti Kaikkonen sekä Arto Pirttilahti pitivät selkeät esitykset eduskunnan kuulumisista!

 

 

 

IMG_5864.JPG

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen muistutti puheenvuorossaan, että sote- ja maakuntauudistus merkitsevät suurta tehostamista, sillä niiden toteuttaminen merkitsee yli 400 eriasteisen organisaation tehtävien siirtymistä 18 maakunnan hoidettaviksi. Melkoinen harppaus eteenpäin tehostamisen tiellä!

 

 

 

 

 

IMG_5865.JPG

 

 

Mikko Alatalo kehoitti keväällä valittavan eduskunnan jäseniä ottamaan takaisin sen vallan, joka eduskunnalle kuuluu.

"Pispalan senaattori" linjasi, että maasedun liikenteen hoitamisesta ei saa syyllistää maaseudulla asuvia ihmisiä.

Kolmostien linjaukset Hämeenkyrön kohdalla eivät saa jäädä tunnelin ja ratikan varjoon.



Mikko Alatalo esitti viittä näkökulmaa ilmastonmuutokseen ja liikenteeseen:


1. Ohjataan verotuksella autokannan nuorentamista.
2. Sähköisellä liikenteellä on merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä.
3. Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen on panostettava.
4. Liikenteen muutos tuo maaseudulle mahdollisuuksia.
5. Kaikkien on hoidettava osuutensa, vapaamatkustajille ei ole tilaa!

 

 

 

IMG_5868.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti esitti puheenvuorossaan kolme tai oikeastaan neljäkin "kolmosteemaa", joita nyt pitäisi viedä eteenpäin:



1. Kolmas raide Tampereelta etelään ja myös pohjoiseen.
2. Kolmostien parantaminen, sillä kumipyöräliikenne tarvitsee sitä!
3. Tampere 3 eli Tampereen teknillisen yliopiston (TTY), Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun (Tamk) yhteistyön saaminen maaliin.

Pirttilahti jatkoi ideointiaan, että 3 + 3 + 3 = 9 ja se tuo tulokseksi sen, että VT 9:n kehittämiseen on panostettava!

Metsänhoidosta Pirttilahti totesi vankalla kokemuksellaan, että metsiä pitää hoitaa, jotta saamme hiilinieluja!

Hienoja ajatuksia Artsilta!

 

 

 

IMG_5871.JPG

 

 

Myös kansanedustaja Pertti Hakanen otti voimallisesti kantaa ilmastonmuutokseen ja totesi sen tiimoilta tehtävän työn olevan arkipäivää.



Metsän käytöstä ja metsänhoitotöistä päättää metsänomistaja.

Hoitorästit pitää hoitaa ja taimikonhoito, jos mikä on ilmastotyötä, mainitsi kansanedustaja Hakanen.

Metsälle määrättävä kiinteistövero lopettaisi nyt jokamiehenoikeuksiin kuuluvana vapaan marjastus- ja sienestysoikeuden metsissä, sillä sen jälkeen metsänomistajat voisivat puomittaa omistamilleen metsille johtavat metsäautotiet.

Ruokaan ja erityisesti kotimaiseen ruokaan liittyvät kysymykset ovat aina olleet läheisiä kysymyksiä kansanedustaja Pertti Hakaselle.

Hakanen totesi, että nykyään päivittäistavarakaupoissa on elintarvikkeilla 25 miljoonaa hyllykilometriä. Ovatko kaikki nämä hyllykilometrit tarpeellisia, kysyi kansanedustaja Pertti Hakanen!

 

 

 

IMG_5872.JPG

 

 

Tilaisuudessa oli yleisön joukossa mukana myös Petra Schulze Steinen, joka on eurooppaoikeuteen erikoistunut suomalainen ja saksalainen lakimies, (oikeustieteen lisensiaatti, LL.M., Rechtsanwalt). Kuvaajamme tavoitti hänet keskustelemassa yleisötilaisuuden jälkeen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen kanssa.
 

 

 

*****************

 

 

Muuten, juonsin tuon tilaisuuden!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella on Keskusta, Keskusta on kaupungissa, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Antti Kaikkonen, Petra Schulze Steinen, Tampere 3,

Eilen taas vietiin kuin sammakkoa sukkelan alla!

Tiistai 16.10.2018 - -Esko Erkkilä-

Googlasin sanan ”sukkela” ja totesin, että eipä nykyaikana tiedetä mitään Sukkelasta.

 

Tilanne helpottui, kun googlasin ”sukkelä-äes”, sillä nyt alkoi tulla sitä tietoa, jota kaipasin ja jonka tunnen sanan ”sukkela” tiimoilta.

 

 

Sukkela on tässä jutussani hevosvetoinen äes, joka tuli minulle tutuksi pikkupoikana, kun äestin kotitilani kynnöspeltoja kylvökuntoon.

 

 ************

 

Eilen minua vietiin, kuin sammakkoa sukkelan alla, sillä osallistuin päivän aikana kolmannestusinaan eli yhteensä neljään tilaisuuteen.

 

 

Kerron siitä eilisen toisesta tilaisuudesta eli Keskustan eduskuntaryhmän ja puheenjohtamani Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön yhteisesti järjestämästä yleisötilaisuudesta Pala Cafe´ssa Tampereen Finlaysonilla.

Tilaisuutemme kattoteemana oli...

..."Tampereella on Keskusta!"

 

 

Emme käyttäneet äänentoistolaitteita, mutta ohjeena oli, että ”normaali” kovaääninen kotiääni riittää!

 

 

 

IMG_5497.JPG

 

 

Yleisötilaisuudessa kansanedustaja Mikko Alatalo sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko pitivät hienot alustukset ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä.

 

 

Molemmat ovat sanankäyttäjiä, joita on mielenkiintoista kuunnella.

 

 

Saarikko kuvaili Mikon toimintaa mm. niin, että sanomaa voi viedä eteenpäin muutenkin kuin puhumalla.

 

 

Jos joku on liikennemies, niin se on Mikko, luonnehti Annika Saarikko Mikko Alataloa.

 

 

 

IMG_5502.JPG

 

 

Mikko Alatalo luovutti Annika Saarikolle viimeisimmän levynsä eli ”Viimeinen juna”!

 

 

Omassa puheenvuorossaan Mikko Alatalo kosketteli ajankohtaista hiilinieluihin liittyvää metsäkeskustelua ja totesi ex-pääministeri Jyrki Kataisen taannoin todenneen, että Keski-Euroopassa metsänhoito käsitetään puistonurmikoiden haravoinniksi – kerrankin olen samaa mieltä Jyrki Kataisen kanssa.

 

 

Tunnin junasta Tampereelta Helsinkiin Mikko totesi sen tärkeyden ja muistutti, että pääradalla liikennemäärät ovat tyystin toista luokkaan kuin Helsinki-Turku –radalla, jota sitäkin jotkut haaveilevat ”tunnin junaksi”!

 

 

 

IMG_5513.JPG

 

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko muistutti ajankohtaisiin eduskuntakeskusteluihin viitaten, että Keskusta on sovinnonetsijä.

 

 

*************

 

 

IMG_5504.JPG

 

 

Sain tilaisuudessa kamerani linssiin todelliset voimanaiset eli vasemmalta Raija Moilanen, Seija Alatalo ja Annika Saarikko.

 

 

 

IMG_5506.JPG

 

 

Myös minä pääsin ”ministerikyytiin”!

 

 

 

Kiitokset Mikko Alatalolle ja Annika Saarikolle hienosta yleisötilaisuudesta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella on Keskusta, kansanedustaja Mikko Alatalo, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, Sukkela, Sukkela-äes,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »