Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

YLE Pirkanmaan presidentinvaalikysely virkisti hieman marraskuun Maanantaimarkkinoita!

Tiistai 3.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat ja eilen oli taas se päivä!

 

Yleensä Keskustori täyttyy Maanantaimarkkinoilla erilaisista osastoista, mutta eilen kaikki oli tyystin toisin.

 

Voisipa melkein todeta, että Tampereen päättäjien enemmistön harras toive keskikaupungin saattamisesta ”kuolleiden kaupungiksi” alkaa toteutumaan!

 

 

IMG_0813.JPG

 

En ole milloinkaan nähnyt Keskustoria Maanantaimarkkinoiden aikana niin autiona kuin eilen.

 

 

IMG_0815.JPG

 

Maanantaimarkkinoita virkisti se, että YLE Tampere oli etukäteen kertonut puolueille tekevänsä jutun läsnäolleille puolueille niiden ajatuksista Yhdysvaltain presidentinvaalien tilanteesta. Tavallisesti paikalla ovat Keskusta, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset, mutta nyt torilla olivat myös demarit sekä Vihreät – Kokoomuksen osastoa ei nytkään näkynyt!

 

 

IMG_0845.JPG

 

Illan televisiolähetyksessä minäkin vilahdin komean hattuni kanssa!

 

 

IMG_0816.JPG

 

Keskustan osalta mielipiteensä Yhdysvaltain presidentinvaaleista pääsi kertomaan Keskustan varavaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja…

 

 

IMG_0829.JPG

 

…hän totesikin olleensa joskus Yhdysvalloissa vaalien aikana ja tuntevansa sen meiningin, joka jenkeissä vaalien aikana vallitsee.

 

Anna-Kaarina oli varovainen lausunnossaan, mutta sen hän Joe Bidenin osalta totesi, että hän varmaan olisi tasoittava persoona ja ei olisi niin äkkioikoinen, kuin nykyinen presidentti.

 

Olen samaa mieltä Anna-Kaarinan kanssa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YLE Pirkanmaa, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Keskustori, Tampereen Keskustori, Maanantaimarkkinat, Keskusta, Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020,

Asiatonta otsikointia

Lauantai 10.10.2020 - -Esko Erkkilä-

Helsingin Sanomat julkaisi uusimman gallupkyselynsä tulokset eri puolueiden suosiosta 7.10.2020.

 

Kyselyssä Keskusta oli kasvattanut kannatustaan 0,2 %-yksikköä

 

Galluptulosta kommentoitiin eri medioiden otsikoissa mm. näin:

 

  • ”puheenjohtajan vaihto ei juuri nostanut Keskustaa”

  • ”Saarikon valinta ei nostanut Keskustaa”

 

******************

Otsikot eivät vastaa todellisuutta ja esitänkin tässä paremmin tilanteeseen sopivia otsikoita:

 

  • ”Keskustan alamäki muuttui Saarikon johdolla suosion kasvamiseen”

  • ”Keskustan suosio palasi nousu-uralle”

  • ”puheenjohtajan vaihdos nosti Keskustaa”

 

Vakaa tuntumani on, että Keskustan gallup-suosio olisi syyskuussa ollut tasoa 8 %, jos emme olisi tehneet puheenjohtajavaihdosta!

 

Nyt Keskustan toiminta on vakaalla ja luotettavalla pohjalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan alamäki muuttui Saarikon johdolla suosion kasvamiseen, Keskustan suosio palasi nousu-uralle, puheenjohtajan vaihdos nosti Keskustaa, Annika Saarikko,

Teams on laiha korvike henkilökohtaisille palavereille ja neuvotteluille!

Tiistai 6.10.2020 - -Esko Erkkilä-

Korona-aika on tuonut meille palaveri- ja neuvotteluaktiiveille uuden palaverimuodon eli ”Teams-palaverit” melkein jokapäiväiseksi ohjelmanumeroksemme elämäämme.

 

Teams-palaverit säästävät aikaamme, sillä niiden johdosta emme joudu istumaan enemmän tai vähemmän tärkeissä palavereissa eri puolilla kaupunkia, vaan voimme osallistua neuvotteluihin omalla tietokoneellamme kotoamme.

 

En lainkaan tykkää Teams-palavereista, vaikka joudunkin niihin osallistumaan melkein päivittäin.

 

Teams-palaverit tapaavat venyä turhan pitkiksi, sillä osanottajilla tuntuu olevan muka tärkeää sanottavaa määrättömästi.

 

Pitkäksi venyvät Teams-palaverit merkitsevätkin, että monet osallistujat kaikkoavat palavereista jo niiden kestäessä.

 

 

Olen huomannut, että Teams-palaverit ovat mainio työväline esim. niille yhdistysten vastuuhenkilöille, jotka tapaavat viivähtää palavereissa vain hetken.

 

*****************

 

 

Eilen olin tilaisuudessa, jossa ulkopuolinen selvityshenkilö oli tutkaillut Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön toimintaa ja hän oli jäsenkyselyn perusteella päätynyt toteamaan kysymykseensä ”Minkä tyylistä palautetta/kiitosta olet saanut” mm. seuraavaa:

 

 

IMG_0552.JPG

 

”Edellinen kiitti nykyinen ei”

 

Toimin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana 2012 -2018 ja tunnistan ylpeänä itseni ”edelliseksi puheenjohtajaksi”!

 

Mitä opimme tästä?

 

Opimme sen, että pyyteetöntä työtä tekeviä yhdistyksen jäseniä puheenjohtajan kannattaa kiittää, sillä jäsenten työ on kuitenkin kaiken perusta myös yhdistystoiminnassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teams, Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Korona teki tilaa kalenteriin!

Sunnuntai 27.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Tuskin olen ainoa, joka on painiskellut omasta mielestään liian tiukan kalenterin kanssa. Menoja – tähdellisiä ja vähemmän tähdellisiä menoja on ollut buukattuna kalenteriin aivan liian kanssa.

 

Koronatilanne on tullut tässä ongelmassa avuksi, sillä nyt kalenterissa on tilaa!

 

Tilanne oli jo muodostumassa entiselleen, mutta koronan toinen aalto palautti kalenteriin väljyyttä.

 

Koronan ”lepohetken” aikana ehdin osallistua kenraaliluutnantti Pentti Lehtimäen johtamalle Kyröläismatkalle Viroon sekä Latviaan ja selvisimme matkalta monia kokemuksia rikkaampina ja mikä tärkeintä ilman koronaa!

 

Toinen iso tapahtuma koronan hiljaisena jaksona oli osallistuminen Keskustan puoluekokoukseen.

Se toteutettiin alueellisesti hajautettuna ja osallistuin puoluekokoukseen Hotelli Tornissa Tampereella – olin puheenjohtajakisassa Annika Saarikon tukijoukoissa ja voitimme puheenjohtajaäänestyksen heti ensimmäisellä kierroksella!

 

**************

Koronan nykyvaihe merkitsee varotoimenpiteiden lisäämistä ja sen vuoksi henkilökohtaisia kontakteja tulee välttää.

 

Olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön hallituksen jäsen ja toteutammekin lokakuun alkuun päättämämme kokouksen teams-kokouksena.

 

Teams-kokous on korvike tavanomaiselle kokoukselle, mutta sellaisia pitää vaan nyt hyväksyä.

 

 

Korona-tilanne on raivannut tilaa kalentereihin, mutta siitä huolimatta harras toiveeni on, että saamme koronan hallintaan ja pääsemme palaamaan normaaliin elämänrytmiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona teki tilaa kalenteriin!, korona, Keskustan puoluekokous 2020, Annika Saarikko, Kyröläismatka,

Politiikka, uskonto ja pankkipolitiikka

Tiistai 15.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Miksi juttuni otsikossa on tänään nuo kolme asiaa?

 

 Antakaas kun kerron!

 

*****************

 

Opiskelujeni jälkeen ja eläköitymiseeni saakka toimin agribisneksessä – aluksi muutaman vuoden myyntimiehenä ja sen jälkeen erilaisissa esimiestehtävissä. Työelämävuosia ehti kertyä neljäkymmentä ja puoli vuotta!

 

Maanviljelijöiden ja kotieläntuottajien sekä maatalouskaupan piirissä toimiessani totesin, että menetyksellinen myyntimies karttaa asiakkaiden kanssa keskustelua noista kolmesta aiheesta.

 

 

Politiikka

 

Otaksun, että 1970-luvulla valtaosa viljelijäasiakkaistani oli silloisen Keskustapuolueen kannattajia, mutta oli joukossa myös Kokoomuksen kannattajia sekä nousuaan aloittelevan SMP:n kannattajia – myös demareita oli asiakkainani.

 

Uskonto

 

Asiakkaideni valtaosa kuului evankelis-luterilaiseen kirkkoon, mutta oppirahat sain tällä saralla maksaa, kun joskus eräänä vuonna parhaaseen toukoaikaan totesin maanantai-aamuna suurimmalle vähittäisliikkeen vastaavalla näin: ”Kyllä Sinäkin varmaan olit kylvöhommissa koko eilisen päivän” (eli sunnuntain).

 

Yhteistyökumppanini närkästyi lausumastani ja totesi: ”Kuule Esko, minä pyhitän Herran sunnuntait lepopäiväksi ja niin kiire minulla ei ole, että silloin lähtisin tekemään töitä!”

 

Ajattelematon lausahdukseni haittasi kaupankäyntiämme pitkän aikaa!

 

 

Pankkipolitiikka…

 

…oli agraariväestön piirissä säästöpankkiryhmän romahdukseen saakka kahden pankkiryhmän eli osuuspankkiuskollisten ja säästöpankkiuskollisten hoidossa.

 

Pankkipolitiikka oli 1970-luvulla paljon enemmän viljelijäväestöä jakava kuin konsanaan puoluepolitiikka.

 

Myyntimiehen piti erityisesti varoa käsittelemästä osuuspankkien ja säästöpankkien asioita, jos aikoi myydä tuotteitaan.

 

Peräkamarin pöydällä tai pirtin senkin päällä oleva osuuspankin tai säästöpankin viiri toki antoi hyvän tuen myyntimiehen puheille, jos hän halusi pankkipoliittisilla puheillaan höystää kaupankäyntiä!

 

*****************

 

Lähdin kuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2008 eli kaksi vuotta ennen eläköitymistäni, mutta silloin olinkin jo siirtynyt raaka-ainehankinnan vastuutehtäviin ja en päivittäin ollut tekemisissä ostavan asiakaskunnan kanssa!

 

Voi niitä mielenkiintoisia aikoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puoluepolitiikka, Keskusta, Kokoomus, Suomen Maaseudun Puolue, SDP, Osuuspankki, Opusspankkipuolue, Säästöpankki, Säästöpankkipuolue, Osuuspankin viiri, Säästöpankin viiri,

Keskustan nousu on nyt alkanut!

Torstai 10.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Muistelen viime maanantaita eli 7.9.2020 ja Tampereen Keskustorilla järjestettyjä Maanantaimarkkinoita, joissa olin eräs puuhamiehistä.

 

Kas näin:

 

*****************

 

IMG_00362.JPG

 

En ole milloinkaan kuluneiden vuosien aikana kohdannut niin myötäsukaista yleisön kohtelua Keskustaa kohtaan Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinoilla kuin tuolloin!

 

Ei ainuttakaan poikkipuolista sanaa vaan ainoastaan kannustavia ja kiittäviä lausuntoja siitä, että Keskustan nousu on nyt alkanut.

 

 

Osastollamme olivat aamupäivällä lisäkseni esittelijöinä (vasemmalta)

 

  • Tampereen Keskustan valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Matti Järvinen

  • Tampereen Keskustan hallituksen jäsen Reijo Laitinen

  • kansanedustaja Arto Pirttilahti

  • Tampereen Keskustan hallituksen jäsen Sirpa Kuusela

  • kansanedustaja Jouni Ovaska

 

 

Iltapäivän aikana esittelijöinä oli lisäksi monia muita Tampereen keskustalaisia!

 

********************

 

Kaikki se kansalaisten myötäsukaiseksi muuttunut suhtautuminen Keskustaan on sen ansiota, että valitsimme puolueemme puheenjohtajaksi…

 

IMG_0054.JPG

 

 …Annika Saarikon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Keskustan nousu on nyt alkanut!,

Nyt tarvitaan poliittista vakautta!

Keskiviikko 9.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Maamme taloudellinen tilanne on vakava ja se merkitsee, että emme nyt kaipaa pienintäkään seikkaa, joka merkitsisi poliittisen tilanteen epävakautta.

 

Asiaa ei lohduta vähääkään, että tilanne on samanlainen kaikissa maissa ja ehkä sittenkin Suomen tilanne on parempi kuin muissa maissa.

 

Olemme saavuttaneet poliittisen vakauden ja siinä asiassa Keskustalla on ollut keskeinen rooli.

 

*****************

 

On tunnustettava, että poliittinen taustaryhmäni eli Keskusta oli viikonvaihteeseen saakka hämmentämässä poliittista vakautta, sillä puolueen puheenjohtaja kaavaili vielä puoluekokouksessamme, että josko hän siirtyisi kuntavaalien jälkeen hallitukseen!

 

No, tilanne ratkesi, kun valitsimme puheenjohtajaksemme Annika Saarikon.

 

Saarikko on puheenjohtajakisan aikana mielestäni linjannut, että hänen toimestaan Keskustan hallitusryhmän kokoonpanoon ei tule muutoksia.

*****************

 

Oletan, että Annika Saarikko pitää lähipäivinä linjapuheensa ja toivon, että hän silloin kertoo linjauksensa Keskustan ministeriryhmän kokoonpanosta. Toivon, että henkilömuutoksia Keskustan ministeriryhmään ei tule, sillä nyt tarvitsemme siltäkin osin poliittista vakautta.

 

Jään odottamaan Annikan linjapuhetta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt tarvitaan poliittista vakautta!, Keskustan ministeriryhmä, Annika Saarikko,

Kaikki on nyt toisin!

Tiistai 8.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat ja siellä muun markkinaväen lisäksi poliittiset puolueet osallistuvat omilla osastoillaan markkinahumuun.

 

Omaan Maanantaimarkkinoista kokemusta usean vuoden ajalta, sillä kuusivuotisen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajajakson aikana junailin osastomme rakentamisen sekä purkamisen monena vuonna.

 

Viime ja tänä vuonna osastomme teknisestä toteuttamisesta ovat vastanneet muut, mutta olen yhä pyrkinyt olemaan aktiivisesti mukana ja niin myös eilen, jolloin Keskustan osasto oli suuren mielenkiinnon kohteena.

****************

 

Tamperelaisten suuri mielenkiinto Keskustan osastoa kohtaan johtui siitä, että edeltävän viikonlopun aikana Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Annika Saarikko!

 

 

En ole milloinkaan aikaisemmin kokenut Keskustan markkinaosastoa kohtaan niin suurta mielenkiintoa kuin eilen.

 

Erityisesti ilahdutti se, että emme kuulleet yhtäkään poikkipuolista sanaa Keskustaa ja sen toimintaa kohtaan, sillä viime lauantaina Keskustan puoluekokouksessa valittu uusi puheenjohtajamme Annika Saarikko oli kaikkien toivoma ja hyväksymä valinta!

 

 

IMG_0036.JPG

 

Osastollamme olivat aamupäivällä esittelijöinä (vasemmalta) Matti Järvinen, Reijo Laitinen, Arto Pirttilahti, Sirpa Kuusela ja Jouni Ovaska sekä allekirjoittanut – iltapäivän aikana ja osastomme purkamiseen osallistuivat myös monet muut Tampereen keskustalaiset!

 

 

On selvää, että puoluekokouksemme henkilövalinnat vauhdittavat Keskustan suosion mm. Tampereella aivan uudelle tasolla ja se on Keskustan kannalta mainio asia ensi kevään kuntavaaleja ajatellen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Matti Järvinen, Reijo Laitinen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Sirpa Kuusela, kansanedustaja Jouni Ovaska, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Tampereen Maanantaimarkkinat, Tampereen Keskusta,

Annika Saarikon voitto Keskustan puheenjohtajavaalissa luo vakautta ja ennustettavuutta valtakunnan politiikkaan

Maanantai 7.9.2020 - -Esko Erkkilä-

On osin ymmärrettävääkin, että Annika Saarikon voitto Keskustan puheenjohtajavaalissa on luonut myllerrystä hänen pääkilpailijaansa äänestäneiden keskuudessa. Annikan voitto oli kuitenkin niin ylivoimainen, että ”pulinat pois” ja nyt yhdessä rakentamaan ehyttä Keskustaa ja erityisesti ehyttä Suomea.

 

Annikan valinta Keskustan puheenjohtajaksi luo vakautta maamme poliittiseen elämään, sillä hän on luvannut, että hänen valintansa puheenjohtajaksi ei tule vaikuttamaan Keskustan ministeriryhmän kokoonpanoon.

 

Keskustan edellinen puheenjohtaja ilmoitti vielä puoluekokouksessakin, että hän harkitsee paluuta Keskustan ministeriryhmään kevään kuntavaalien jälkeen – nyt tämä epävarmuustekijä poistui, sillä edellinen puheenjohtajamme poistui Keskustan ministeriryhmän kokoonpanosta päättävien joukosta.

 

Keskustan hallituskumppanit, oppositio – ja tietysti myös keskustalaiset – voivat Annikan voiton jälkeen olla rauhallisia, sillä Keskustan hallitusryhmään ei ole tulossa muutoksia!

 

 

-Esko Erkkilä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan ministeriryhmä, Keskustan ministeriryhmään ei tule henkilömuutoksia, Annika Saarikko,

Annika meni jo ensimmäisellä äänestyskierroksella voittoon!

Sunnuntai 6.9.2020

Eilinen päivä kului iltayhteentoista saakka Keskustan puoluekokouksessa Hotelli Tornissa Tampereella ja sain reaaliaikaisella etäyhteydellä osallistua Ouluhallissa järjestettyyn päätapahtumaa.

 

Kokouksesta kertyi hienoja kokemuksia ja paljon materiaalia, mutta nyt kerron vain tärkeimmät eli puheenjohtajavaalin tulokset sekä Annika Saarikkoa kannattavan puheenvuoroni.

 

Keskustan puheenjohtajavaalin tulokset:

 

  • Annika Saarikko                                  1157

  • Katri Kulmuni                                        773

  • Petri Honkonen                                      308

  • Ilkka Tiainen                                             22

  • Jari Tasanen                                               4

 

Koska Annika sai annetuista äänistä jo ensimmäisellä kierroksella yli 50 %, niin toista äänestyskierrosta ei tarvittu!

 

 

Parhaimmat onnitteluni!

 

************************

 

Ja tässä kannatuspuheenvuoroni:

 

 

”Arvoisa puoluekokous!

 

Kannatan Annika Saarikon valintaa Keskustan puheenjohtajaksi.

 

Hetki sitten varapuheenjohtajatentin aikana tuli selväksi, että Keskusta on nyt siipi maassa ja taapertaa alakuloisesti sekä mollivoittoisesti.

 

Innostava, kannustava, rohkaiseva, valoisa, rohkea ja luotettava ovat määreitä, jotka sopivat Annika Saarikkoon.

 

Keskusta ja koko Isänmaamme ansaitsee tässä tilanteessa puheenjohtajan, joka esiintymisellään, äänenpainoillaan, innostavuudellaan ja koko toiminnallaan palauttaa uskon Keskustan toiminnalle!

 

Annikan mukana ja hänen johdollaan me kaikki pystymme yhdessä siihen!”

 

**************

 

Sain Torni-hotellissa kokoontuneilta pirkanmaalaisedustajilta raikuvat taputukset ja kun puheeni meni suorana Ouluun sekä neljälletoista muulle paikkakunnalle Suomessa, niin olihan puheellani kuulijoita!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko on Keskustan uusi puheenjohtaja,

Tekniikka pelasi mainiosti!

Lauantai 5.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Keskustan 78. sääntömääräinen puoluekokous alkoi eilen Oulussa, mutta korona-tilanteen vuoksi se on Oulun lisäksi hajautettu alueellisena toteutuksena eri puolille Suomea.

 

Puoluekokousedustajia on ennätysmäärä eli yli 2.400 osanottajaa.

 

 

IMG_9866.JPG

 

Pirkanmaan osalta kokouspaikkana toimii Sokos Hotelli Tornin kokoustila Tampereella.

 

 

IMG_9894.JPG

 

Kokouksen ensimmäisenä päivänä Sokos Hotelli Tornin kokoustilassa oli väljää, mutta tänään tilanne tulee olemaan toinen.

 

 

IMG_9885.JPG

 

Tekniikka toimi erinomaisesti ja saimme seurata Ouluhallisssa tapahtuneita avajaisseremonioita ”kuin paikanpäällä ollen”!

 

 

Tässä esimerkkejä, että miten näimme eräitä tärkeimpiä puheenvuoroja:

 

 

IMG_9898.JPG

 

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Antti Kivelä

 

 

IMG_9896.JPG

 

Europarlamentaarikko Elsi Katainen

 

 

IMG_9902.JPG

 

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen

 

 

Torni-hotellista puheenvuoron käytti mm. pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti ja tässä…

 

 

IMG_99122.JPG

 

…Pirttilahti livenä ja…

 

 

IMG_9915.JPG

 

…tässä Oulun kautta kulkeneena valkokangas-Artona!

 

********************

 

Valitsemme tänään Keskustalle puheenjohtajan ja…

 

 

IMG_9876.JPG

 

…vahvana ennakkosuosikkina on Annika Saarikko!

 

 

#annikanmukana

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #annikanmukana, Annika Saarikko, Keskustan 78. puoluekokous, Antti Kivelä, Elsi Katainen, Matti Vanhanen, Arto Pirttilahti,

Yhtä puuttuu

Perjantai 28.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluekokous järjestetään maakuntamallilla 4. -  5.9.2020.

 

Pirkanmaalaisten puoluekokouspaikka on Tornihotelli Tampereella ja siellä myös minä virallisena puoluekokousedustajana tulen osallistumaan maamme hallituksen toiseksi suurimman hallituspuolueen päättäjänä.

 

Kerroin jo eilen, että tuen Annika Saarikon valintaa Keskustan puheenjohtajaksi.

 

Varapuheenjohtajia valitaan kolme ja…

 

 

IMG_9686.JPG

 

…Riikka Pakarisen äänestäminen varapuheenjohtajaksi on minulle ollut päivänselvää jo aikoja sitten.

 

Riikka Pakarisella on vahvan poliittisen taustan lisäksi se vahvuus, että hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo nyt hankkimaan kannuksensa bisnesmaailmassa ja siitä toimiminen Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana sekä Metsäteollisuus ry:n edunvalvontapäällikkönä ovat vahva osoitus.

 

Bisnesmaailman kannuksien lisäksi Riikka Pakarisella on Suomen Urheiluliiton varapuheenjohtajuus sekä hallituksen jäsenyys!

******************

 

 

Toisen varapuheenjohtajan osalta äänestyskäyttäytymykseni sai ratkaisun toissapäiväisessä Ideaparkin tilaisuudessa, kun tutustuin ja kuuntelin…

 

 

IMG_9700.JPG

 

…kansanedustaja Pasi Kivisaaren vakuuttavaa esiintymistä – tämän miehen haluan yhdeksi Keskustan varapuheenjohtajaksi.

 

Pasi Kivisaari on Eduskunnan sivistysvaliokunnan ja Tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä suuren valiokunnan varajäsen, joten kompetenssia löytyy.

 

Seitsemän vuoden ajan Seinäjoella asuneena ja monesti sen lisäksi työnantajani Etelä-Pohjanmaan asioista vastanneena arvostan Seinäjoen kaupunginvaltuutettuna toimivaa Pasi Kivisaarta, sillä koen edelleenkin, että minulla on ”henkinen Jussi-paita” päälläni!

 

*****************

 

Keskustan puheenjohtajuus Annika Saarikon myötä ja Riikka Pakarisen sekä Pasi Kivisaaren varapuheenjohtajuuksien kera luovat hyvät tulevaisuudennäkymät Keskustalle – kenestä löytäisin sen kolmannen varapuheenjohtajan?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, #annikanmukana, Riikka Pakarinen, Pasi Kivisaari, Keskustan puoluekokous 2020,

Osatotuudet vääristävät sanoman!

Maanantai 17.8.2020 - -Esko Erkkilä-Osatotuudet vääristävät sanoman!

Viime lauantaina Ylöjärven valtuustosalissa järjestettiin Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokous korona-kriisin vuoksi muutaman kuukauden myöhästyneenä.

 

Olin paikalla virallisena kokousedustajana ja käytin kokouksessa myös muutaman puheenvuoron.

 

Paikalla oli myös Suomenmaan toimittaja ja hän raportoi kokouksesta mm. näin:

 

”– Tunnelma on monesta syystä pessimistinen, ja minä nyt lisään pessimismiä. Nimittäin ainakin Matti Vanhanen ja Juha Sipilä ovat jättämässä eduskuntatyön tähän kauteen. Kautta on onneksi jäljellä monta vuotta, mutta tällaisten vahvojen nimien sivuun jääntiä ei noin vain korvata, Esko Erkkilä pohtii tulevia vaalikausia.”

 

Valitettavasti toimittaja jätti raportoimatta sen positiivisen viestin, jolla jatkoin tuota puheenvuoroani eli jatkoin näin:

”…mutta nyt tarvitaan uskoa tulevaisuuteen ja sitä me saamme olemalla Annikan mukana!”.

 

#annikanmukana

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #annikanmukana, Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi, Annika Saarikko, Keskustan Pirkanmaan piirikokous, Ylöjärven kaupungin valtuustosali, Ylöjärvi, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piirikokous Ylöjärvellä 15.8.2020, Suomenmaa,

Karjalainen tervehdys!

Sunnuntai 16.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Nyt korona-aikana minäkin olen monesti tervehtinyt kavereitani ”kyynärpäätervehdyksellä”, mutta vasta eilen sain henkilökohtaista opastusta, että kyseessä on karjalainen tervehdys.

 

IMG_9593.JPG

 

Opastusta minulle antoivat Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula (oikealla) ja Pertti Hakanen (vasemmalla).

 

Pertti Hakanen on toiminut Karjala Liiton puheenjohtajana ja 1.5.2020 alkaen sen toiminnanjohtajana eli asiantuntemusta opastajiltani löytyi!

 

On helppo havaita, että karjalainen tervehdys pohjautuu Karjalan vaakunaan, jossa ilmiselvästi on kuvattuna kyynärpäätervehdys!

 

Aina oppii uutta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Karjalainen tervehdys!, Pertti Hakanen, Juha Rehula, Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula, Karjala Liitto ry, Karjala Liiton puheenjohtaja Pertti Hakanen, Karjala Liiton toiminnanjohtaja Pertti Hakanen,

Oikea päätös!

Perjantai 14.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Keskusta päätti eilen, että se toteuttaa puoluekokouksensa alueellisesti hajautetulla mallilla Oulun toimiessa kokouksen pääpaikkana.

 

Olen virallinen puoluekokousedustaja ja olen tyytyväinen päätökseen!

 

Listaan joitakin näkökohtia, jotka puoltavat eilen tehtyä päätöstä:

 

1.    Päätös suojaa puoluekokousedustajien terveyttä yhäti pahenevassa koronatilanteessa.

 2.    Päätös merkitsee, että Keskustan puoluekokous säilyttää edelleen paikkansa maailman toiseksi suurimpana puoluekokouksena – suurinhan on Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokous

 

 3.    Päätös merkitsee puoluekokousedustajille kustannusten säästöä, kun ei tarvitse matkustaa Ouluun kolmeksi päiväksi ja eikä tarvitse kustantaa majoitusta puoluekokouksen ajaksi.

 4.    Päätös merkitsee puoluekokousedustajille ajansäästöä, kun nyt voimme osallistua puoluekokouksen ohjelmaan omalla paikkakunnallamme

 

 5.    Päätös sataan puheenjohtajavaalissa Annika Saariston plakkariin, sillä nyt meidän Annikan tukijoukkojen ei tarvitse matkustaa Ouluun, vaan me voimme äänestää Annikan puolesta omilla paikkakunnillamme!

Tämä asiakohta on kaikkien suomalaisten etu, sillä maamme toiseksi suurin hallituspuolue tarvitsee asiantuntevan puheenjohtajan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Suomen Keskusta, Keskustan puoluekokous, Keskustan puoluekokous Oulussa, Annika Saarikko, #annikanmukana,

Toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja ei voi olla oppositiossa!

Maanantai 3.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Maassamme on tällä hetkellä eriskummallinen tilanne, sillä toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja tuntuu olevan oppositiossa ja kai puuhaa peräti hallituksen kaatamista!

 

Käsittämätöntä ja ennenkuulumatonta, sillä onhan uskomatonta, että puolue on hallitusvastuussa, mutta sen puheenjohtaja ähertää oppositiossa!

 

Onneksi tilanne on muuttumassa ja ministeriksi palaava…

 

 

IMG_9069.JPG

 

…Annika Saarikko toivottavasti valitaan Keskustan puheenjohtajaksi Oulun puoluekokouksessa.

 

Annika Saarikko toisi hallituksen työskentelyyn ryhtiä ja uskon, että hän pärjäisi hyvin myös pääministeri Sanna Marinin kanssa.

Annika on jo nyt ilmoittanut, että hän ei vaatisi ministerikierrätystä puheenjohtajaksi valintansa jälkeen - ilmoitus luo vakautta maamme poliittiseen elämään!

Olen varma, että Sanna Marinin ei tarvitsisi olla tukihenkilönä Annikalle, kuten taannoin tapahtui televisiossa, kun kyse oli Suomen hävittäjähankinnoista; silloin hävetti olla keskustalainen, kun demari joutui vastaamaan keskustalaisen ministerin ja Keskustan puheenjohtajan ollessa täysin pihalla, sanaton ja apua anova!

Silloin demari oli niin keskustalainen ja maamme turvallisuuspolitiikan kannattaja kuin olla ja voi!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Voiko hallituspuolueen puheenjohtaja olla oppositiossa? Annika Saarikko, Keskustan puoluekokous 2020, Oulu,

Sataa Annikan laariin!

Sunnuntai 2.8.2020

Keskustan puheenjohtajakisa alkoi, kun Annika Saarikko ilmoitti, että hän tavoittelee puheenjohtajuutta Oulussa syyskuussa pidettävässä puoluekokouksessa.

 

Oulun puoluekokous on sääntömääräinen, joten viime vuonna Kouvolassa pidetyssä ylimääräisessä puoluekokouksessa valittu nykyinen puheenjohtaja on vain ”koeajalla”!

 

*****

 Näin kertoo Lapin Kansa:

"Kes­kus­tan Lapin piiri epäröi asettua Katri Kul­mu­nin taakse pu­heen­joh­ta­ja­ki­sas­sa – otti ai­ka­li­sän

Keskustan Lapin piiri epäröi asettua Katri Kulmunin taakse keskustan puheenjohtajakisassa. Se tarvitsee aikalisän kantansa pureksimiseen."

 

*************

On enteellistä ja hyvin ymmärrettävää, että nykyisen puheenjohtajan ”kotipiiri” eli Keskustan Lapin piiri ei osannut asettua tukemaan nykyisen puheenjohtajan jatkokautta, sillä ylläoleva Lapin Kansa-lehden otsikko ja ingressi on vahva tuen osoitus Annika Saarikolle.

 

Keskustan Lapin piirin nykyisen puheenjohtajan valintaa koskeva epäävä päätös tapahtui torstaina 31.7.2020 ja he päättävät lopullisesta kannastaan vasta tiistaina 4.8.2020.

 

***********

 

On luonnollista, että mikään Keskustan piiri ei voi määrätä piirinsä puoluekokousedustajien menettelyä puheenjohtajaäänestyksessä, mutta Keskustan Lapin piirin menettely kertoo kuitenkin sen, että nykyinen Keskustan puheenjohtaja ei nauti edes oman piirinsä täydellistä luottamusta.

 

 

*********************

Olen virallinen ja äänioikeutettu puoluekokousedustaja Oulussa 4. – 6.9.2020 pidettävässä puoluekokouksessa ja vastuullisena päättäjänä tulen äänestämään Annika Saarikkoa Keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi!

#annikanmukana

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #annikanmukana, Annika Saarikko, kansanedustaja Annika Saarikko, Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi, Keskustan puoluekokous Oulussa, Lapin Kansa, Keskustan Lapin piiri,

#annikanmukana

Perjantai 31.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Eilinen torstai oli toivoa täynnä koko Suomelle, sillä Annika Saarikko ilmoittautui monien toiveet täyttäen Suomen Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi Oulussa 4. – 6.9.2020 pidettävässä Keskustan sääntömääräisessä puoluekokouksessa.

 

IMG_5506.JPG

 

 

Olen aina tukenut Annika Saarikkoa, sillä luotan hänen toimintaansa ja nyt sitä luottamusta tulee hänelle antamaan Keskustan puoluekokous syyskuussa – näin toivon ja uskon.

 

Annikalla on synnynnäinen taipumus sanoa sanottavansa yksinkertaisesti ja selvästi – hänen ei tarvitse luennoida vaikeistakaan asioista pitkälti ja monimutkaisesti.

 

Annika Saarikko ja Sanna Marin ovat politiikkoja, jotka eivät kaipaa kymmeniä tuhansia maksavia koulutuksia esiintymistaidossa, sillä heillä molemmilla esiintyminen ja sanomisen taito ovat synnyinlahjana.

 

 

Liity Sinäkin #annikanmukana –ryhmään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #annikanmukana, Annika Saarikko, kansanedustaja Annika Saarikko, Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi, Keskustan puoluekokous Oulussa,

Kyllä hallituspuolueen puheenjohtajan paikka on hallituksessa!

Perjantai 17.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Suomessa on tällä hetkellä eriskummallinen tilanne politiikassa, sillä kahden suurimman hallituspuolueen eli SDP:n ja Keskustan puheenjohtajat eivät ole hallituksessa ja hieman pahansuovasti, mutta paljolti todellisuudessakin voitaisiin todeta, että noiden puolueiden puheenjohtajat ovat oppositiossa.

 

Tilanne muuttuu SDP:n osalta sunnuntaina 23.8.2020 Tampere-talossa, kun SDP:n puheenjohtajaksi valitaan pääministeri Sanna Marin.

 

Keskustan eli toiseksi suurimman hallituspuolueen osalta tilanne on kimurampi, sillä Oulussa 5.9.2020 on tarkoitus valita puolueelle puheenjohtaja ja tällä hetkellä tilanne puolueen puheenjohtajan osalta on enemmän kuin auki.

 

Nykyinen Keskustan puheenjohtaja erosi omasta aloitteestaan hallituksen kakkospaikalta eli valtiovarainministerin paikalta, mutta onneksi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen otti tuon paikan.

 

Vanhanen on saavuttanut hallituskumppaneiden luottamuksen ja hänen vahvalle asiantuntemukselleen on kaikkien helppo antaa tunnustus.

 

 ***************

 

IMG_8938.JPG

 

 

Keskustan nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministerin paikalta eronnut Katri Kulmuni kiertää ahkerasti Suomea ja pyrkii vakuuttamaan keskustaväkeä siitä, että hän olisi pätevä johtamaan Keskustaa myös seuraavat kaksi vuotta – eilen Kulmuni esiintyi mm. Tampereella ja poikkesin häntä kuulemassa.

 

Kulmunin ongelmana on se, että hän ei ole valtioneuvoston jäsen.

 

 

******************

 

 

Omaan mandaatin Keskustan puoluekokousedustajaksi Ouluun 4. – 6.9.2020 ja harkitsen vakavasti, että josko menisin tuolloin Ouluun ja osaltani vaikuttaisin Keskustan puheenjohtajavalintaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallituspuolueen puheenjohtajan paikka on hallituksessa!, Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni, Keskustan puoluekokous 2020, SDP:n puoluekokous 2020, Sanna Marin, Matti Vanhanen,

Keskustan eiliset henkilöratkaisut saavat täyden tukeni!

Tiistai 9.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Keskusta teki eilen kaksi merkittävää henkilöratkaisua sen jälkeen, kun puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin paikalta.

 

 

Molemmat henkilövalinnat saavat täyden tukeni ja olen varma, että niiden myötä maamme politiikka saa uuden suunnan.

 

Matti Vanhasen suostuminen valtiovarainministeriksi ja Anu Vehviläisen valinta Eduskunnan puhemieheksi osoittavat, että nuorisokokeilujen jälkeen Keskustan päättäjät taas luottavat kokemukseen ja arvostavat vuosien varrella hankittua taitoa, luottamusta ja kokemusta.

 

Vanhasen aloittaminen valtiovarainministerinä merkitsee suomalaisille, että nyt meidän ei enää tarvitse pelätä ja olla varpaillaan mitä valtiovarainministeri sanoillaan, eleillään ja sanomatta jättämisellä tarkoittaakaan!

 

Erityisen tyytyväinen olen niiden arvostamieni opposition edustajien sanomisista, jotka arvostavat Matti Vanhasen siirtymistä valtiovarainministeriksi.

 

Kiitokset toki ansaitsee myös Keskustan nykyinen puheenjohtaja, joka totesi, ettei ole valmis Eduskunnan puhemieheksi.

****************

 

Mainittakoon, että tamperelainen Aamulehti oli jälleen kerran hakoteillä, kun totesi, ettei Katri Kulmuni ole kiinnostunut Eduskunnan puheenjohtajan toimesta – ei kai voi ollakaan, sillä Eduskunnan puheenjohtajan hommaa ei ole olemassakaan!

 

 

*********************

 

 

Olen vuosien varrella saanut tutustua uuteen valtiovarainministeriimme ja samoin myös tulevaan Eduskunnan puhemieheen – kas näin:

 

 

 

 

 

 

IMG_6857.JPG

 

 

Kaksi keskeistä henkilöratkaisua on siis eilen tehty ja nyt Keskusta sekä Suomi tarvitsevat sen kolmannen henkilöratkaisun – minulla on siihen selkeä ratkaisuehdotus ja se on…

 

IMG_5506.JPG

 

…Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi syyskuun puoluekokouksessa Oulussa!

 

 

Helppoa kuin heinänteko!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtiovarainministeri Matti Vanhanen, Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen, Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi, Keskustan puoluekokous Oulussa 2020, Matti Vanhanen, Anu Vehviläinen, Annika Saarikko, Keskustan puoluekokous 4. - 6.9.2020 Oulussa,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »