Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yhdistysten johtopaikoille on saatava kiertoa!

Perjantai 17.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Elämme järjestökentillä syyskokousten aikaa ja monella yhdistyksellä on aika valita uusi puheenjohtaja luotsaamaan tulevia vuosia.

 

Olen aikoinaan toiminut kuuden vuoden pätkän kahdenkin eri yhdistyksen puheenjohtajana ja mielestäni kuusi vuotta on maksimiaika, jonka sama henkilö voi luotsata yhdistystä.

 

********************

Eläkeliitolla tuo kuuden vuoden maksimiaika on kirjattu sääntöihin ja hyvä niin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdistysten johtopaikoille on saatava kiertoa!

Perunaa ja porkkanaa ei kannata itse viljellä!

Maanantai 23.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Vaikka elämmekin vasta lokakuun jälkipuoliskoa, on aika ajatella ensi kesän puutarhaviljelyksiä.

 

************

 

Emme ole jo kahtena vuonna viljelleet porkkanoita ja niiden osalta sama tilanne tulee jatkumaan myös ensi kesänä.

 

Porkkana on konstikas viljeltävä, sillä sen tuholaistorjunnasta on huolehdittava tai muuten porkkanakärpänen vie voiton.

 

IMG_8823.JPG

 

Kaupasta on viime päivinäkin ollut saatavissa kahden kilon suuruisia porkkanapusseja, joiden hinta on 1,00 euroa per pussi!

 

Nuo porkkanat ovat olleet laadultaan ensiluokkaisia ja laadun takeena on varmasti ollut oikea tuholaistorjunta.

 

 

*************

 

 

IMG_8822.JPG

 

Toinen hinnaltaan edullinen juures on viime päivinä ollut peruna, sillä K-ryhmä on myynyt pestyjä perunoita viiden kilon pusseissa hintaan 1,99 euroa per pussi!

 

Perunat ovat olleet laadukkaita ja on varmaa, että ne on kasvatettu oikein lannoittamalla.

 

Molemmat eli porkkanat ja perunat ovat luonnollisesti kotimaisia!

 

*************

 

Nyt näyttää kevään viljelysuunnitelmien osalta siltä, että perunaa istutetaan vain varhaisperunan tarvetta vastaavasti ja porkkanaa ei laiteta kasvuun laisinkaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perunaa ja porkkanaa ei kannata itse viljellä!, peruna, varhaisperuna, porkkana, porkkanakärpänen, perunaa ja porkkanaa pitää lannoittaa, porkkanan kasvinsuojelusta on huolehditttava,

Elovena ja Sunnuntai ovat nyky-Raision johtavat tuotemerkit

Maanantai 16.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Olin työelämässä hieman yli 40 vuotta ja siitä viimeiset tasan 40 vuotta Raisio oli leipäpuunani.

 

Raisio-ajastani olin rehuteollisuuden eli Rehuraision palveluksessa 38 vuotta ja pari vuotta sain olla Yhtymän Maatalousryhmässä, jossa vastuualueenani oli rehuviljojen hankinta.

 

************

 

IMG_8805.JPG

 

Poikkesin viime lauantaina Raision osastolla KoneAgria-tapahtumassa ja totesin tuntemani tosiasian eli sen, että Raision kuluttajamarkkinoinnissa keskeiset tuotemerkit ovat Elovena ja Sunnuntai.

 

**********

 

Vehnäjauhomarkkinoilla Raision Sunnuntai ja Vaasan Höyrymyllyn Anni Helena kävivät aikoinaan kovan keskinäisen kilpailun ja yritysjärjestelyjen myötä Sunnuntai pääsi niskan päälle.

 

Raisio ei ole kuitenkaan täysin hyljännyt Anni Helena-tuotemerkkiä, sillä se on Sunnuntai-jauhon alamerkkinä ”Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauho”.

 

 

IMG_8803.JPG

 

Elovena tuli yrityskauppojen tuloksena Raisiolle ja ”hyvään kotiin” pääsikin.

 

*******************

Elovenan juuret perustuvat Viipuriin ja siellä vuoteen 1925 eli runsaan vuoden kuluttua saamme viettää Elovenan 100-vuotisjuhlia.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elovena ja Sunnuntai ovat nyky-Raision johtavat tuotemerkit, Sunnuntai ja Elovena, Elovena, Raisio, Raisio Yhtymä, Rehuraisio, Raision Maatalousryhmä, Viipuri,

Jos tyrnimarjoja aikoo saada, on oltava tyttötyrnejä ja kollipoikatyrnejä!

Torstai 5.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Mökkimaailmassa meillä on tyttö- sekä kollipoikatyrnejä sopivassa suhteessa ja sen vuoksi siellä satokin muodostui kohtuulliseksi.

 

Synnyinkotini Välimäen pihapiiriin toin harjoittelutilalta kaksi tyrnintainta vuonna 1966 ja ne kasvoivat hyvin, mutta marjoja niihin ei tullut.

 

****************

 

Tupeksin ainakin 25 vuotta, kunnes minulle selvisi, että molemmat tyrnit ovat tyttötyrnejä ja marjoja on turha odottaa.

 

Hankin tyttötyrnien seuraksi kollipoikatyrnin ja jo ensimmäisenä vuonna se ehti ruiskimaan elämän eliksiiriä ilmoille niin, että ”vanhat piiat” tuottivat muutaman marjan.

 

************

 

Pienet kollipoikatyrnit ovat jänisten suurta herkkua ja kun myös innokkaat nurmikonleikkaajat ajelevat miten sattuu, niin taas on kulunut Välimäessä useita vuosia ilman marjan marjaa.

 

*****************

 

Viime maanantaina ajoin aamuvarhaisella…

 

 

IMG_8720.JPG

 

…Pinsiön Taimistolle ja…

 

 

IMG_8730.JPG

 

…ostin sieltä yhden kollipoikatyrnin.

 

Pinsiön Taimistolla oli tarjolla kahta kollilajiketta eli Tarmo- ja Rudolf –kollipoikatyrnejä; valitsin Tarmon!

 

 

IMG_8731.JPG

 

Istutin Tarmon tyttötyrnien keskelle ja pystytin sen ympärille kahdenkertaisen verkon, jonka tarkoituksena on suojata Tarmoa jäniksiltä ja myös yli-innokkailta nurmikonleikkaajilta.

 

**************

 

Jokohan Tarmo ehtii hoitamaan hommaansa ensi kesänä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jos tyrnimarjoja aikoo saada on oltava tyttötyrnejä ja kollipoikatyrnejä! tyttötyrnit, poikatyrnit, kollipoikatyrnit, Tarmo-tyrni, Rudolf-tyrni, tyrni,

Kyllä Rouva tykkäsi, kun...

Maanantai 2.10.2023 - -Esko Erkkilä-

…eilen saavuin mökkimaailmasta ja minulla ei ollut muovisangoissani tyrnejä, puolukoita eikä suppilovahveroita!

 

Marjojen ja sienien poiminnan sijaan kunnostin valkosipulimaamme istutuskuntoon!

 

IMG_8714.JPG

 

Kirjanoppineet kertovat, että valkosipulia ei saa monokulttuuriongelmien vuoksi viljellä samalla alalla moniaita vuosia peräkkäin, mutta kokemuksesta uskallan olla eri mieltä.

 

Meillä valkosipulia on viljelty ainakin 25 vuotta tällä samalla alueella ja mitään monokulttuuriongelmaa ei ole esiintynyt.

 

****

 

IMG_8710.JPG

 

Valkosipulimaa pitää vuosittain kalkita hyvin sekä antaa syksyllä kunnon PK-lannoitus ja keväällä on huolehdittava N-lannoituksesta.

Tärkeää on syväjyrsintä ja meillä se on viime vuodet tapahtunut Ylisen perikunnan huutokaupasta ostamallani ja 140 euroa maksaneella kunnon Caravan 4100-jyrsimellä! Ei nykyajan jyrsinhempuloista ole mihinkään!

 

************

 

IMG_8716.JPG

 

Olen viime kesän valkosipuleista valinnut parhaat yksilöt, joiden kynnet istutan nyt jyrsitylle maalle parin viikon kuluttua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyllä Rouva tykkäsi, kun..., valkosipulit, valkosipulien istuttaminen, valkosipulien istuttamisajankohta, valkosipulimaan kalkitseminen, valkosipulimaan lannoitytaminen, monokulttuuriongelma, Caravan 4100,

Ruonanjoessa elää nykytietämyksen mukaan 40.000 raakkua!

Maanantai 25.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrössä Lavajärveen laskevassa Ruonanjoessa elävä raakkukanta on nykytietämyksen mukaan peräti 40.000 raakkua.

 

Nettitiedon mukaan Ruonanjoen raakkukanta on vähenemässä, mutta uudemman tiedon mukaan tilanne onkin päinvastainen.

 

Lavajärven Päivölässä järjestetyssä raakkujaisissa 21.9.2023 kerrottiin, että Ruonanjoen latvoilta on löydetty uusia raakkuesiintymiä ja ne merkitsevät raakkukannan voimistumista Ruonassa.

 

Mökkijärveni Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä sijaitseva Majajärvi on tavallaan Ruonanjoen latvavesiä, sillä Majajärvi laskee Karhejärveen ja Karhejärvi puolestaan Ruonanjokea pitkin Lavajärveen!

 

*************

 

Lavajärveen Ruonanjoki laskee lähellä Lavajärven Päivölää Viljakkala – Ylöjärvi –maantien ali ja…

 

 

IMG_8592.JPG

 

…tässä ottamani kuva Ruonanjoen ”viimeisistä metreistä” ennen Lavajärveä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruonanjoessa elää nykytietämyksen mukaan 40.000 raakkua!, Ruonanjoki, Raakut, jokihelmisimpukat, Lavajärvi, Karhejärvi, Viljakkalan Majajärvi, Lavajärven Päivölä,

Joskus myönteisiäkin uutisia!

Perjantai 22.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Hyvät uutiset ovat Tampereella ja laajemmaltikin harvinaisia, mutta viime tiistaina saimme sellaisen, kun Tampereen kaupungin konsernijaosto laittoi lopullisen pisteen 20 vuoden ajan vatvotulle Tavase-teko­pohjavesi­hankkeelle.

 

Konsernijaosto perustelee päätöstään sillä, että hankkeen toteuttaminen on epärealistista muun muassa luontoarvojen, lupaprosessien ja muiden kuntaosapuolien kannanottojen perusteella.

 

On ihmeteltävä, että miten Tampereen kaupungilta kesti kaksikymmentä vuotta herätä siihen, ettei Tavase ole toteuttamiskelpoinen.

 

Kiitokset kansanedustaja Pauli Kiurulle ja Tavasen vastustamisaktiiville Ari Niemiselle, joiden työ on nyt vihdoinkin tuottamassa tulosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joskus myönteisiäkin uutisia!, Tavase, Tavase kuopataan vihdoinkin, kansanedustaja Pauli Kiuru. Ari Nieminen, Tampereen kaupungin konsernijaosto,

Rohkaisevaa, että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!

Tiistai 19.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Yllätyin positiivisesti, että eilen järjestetyssä Kouvolan Turvallisuuskonferenssissa kaikki presidenttiehdokkaat kannattivat Suomen Nato-jäsenyyttä.

 

Olen koko aikuisikäni pitänyt tavoitteena, että Suomesta tulisi puolustusliitto Naton jäsen – tavoitteeni täyttyi 4.4.2023, kun Suomesta tuli Naton täysjäsen.

 

Valitettavasti on luonnollista, että pieni vähemmistö suomalaisista edelleen hännystelee Neuvostoliittoa ja Venäjää toimiessaan Nato-jäsenyyttämme vastaan.

 

Maamme Nato- ja EU-jäsenyydet muodostavat Suomen ulkopoliittiset kulmakivet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rohkaisevaa että kaikki presidenttiehdokkaat kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä!, Kouvolan Turvallisuuskonferenssi 18.9.2023. Suomen Nato-jäsenyys, Nato, puolustusliitto Nato, EU, Suomen EU-jäsenyyt,

Tyrninpoiminta on haastavaa hommaa!

Perjantai 8.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Tyrni muodostaa joka-aamuisessa marja-annoksessani oman osansa ja näinä päivinä ratkaistaan, että jatkuuko tyrnin osuus marja-annoksessani entisenä.

 

Sato on riittävä, mutta sadonkorjuun onnistuminen on haasteellista.

 

 

IMG_8521.JPG

 

Tyrnimarjat ovat pensaassa herkullisen näköisiä ja varsinkin isokokoiset marjat näyttävät helpoilta poimittavilta.

 

 

****************

 

IMG_8525.JPG

 

Peratut tyrnit ovat ”keltaista kultaa”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tyrninpoiminta on haastavaa hommaa!, tyrni, tyrninpoiminta,

Olli Rehn: " Pyrin Suomen tasavallan presidentiksi, koska minä luotan suomalaisiin!"

Torstai 24.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on ehdolla tasavallan presidentiksi ensi vuonna järjestettävissä presidentinvaaleissa.

 

 

IMG_8410.JPG

 

Tamperelaisilla oli kunnia tavata Olli Rehn tiistaina 22.8.2023 Tampereen Keskustorilla Keskustan eduskuntaryhmän kesäillan yleisötilaisuudessa.

 

 IMG_8396.JPG

 

Olli Rehn liikkui yleisön keskuudessa ja…

 

 

IMG_8400.JPG

 

…piti myös selkeäsanaisen puheenvuoron ajankohtaisista asioista.

 

 IMG_8387.JPG

Tilaisuudessa kansalaisilla oli mahdollisuus allekirjoittaa Olli Rehn´ä kannattava kannattajakortti presidentinvaaleihin.

 

*****************

Hoidin tuon kansalaisvelvollisuuteni jo Okra-maatalousnäyttelyssä heinäkuussa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Rehn, Olli Rehn luottaa sjuomalaisiin, suomalaiset luottavat Olli Rehn´iin,

Karhe-Seuralla oli tyylitajua ja heidän ansiostaan Unisillan avajaisista tuli kyläläisten juhlatapahtuma

Sunnuntai 20.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Jatkan eilistä juttuani Unisillan avajaistapahtumasta ja totean, että Karhe-Seuran ansiosta avajaiset saivat arvoisensa puitteet.

 

 

IMG_8355.JPG

 

Unisillan luovuttivat kyläläisten käyttöön mittava joukko eri tahojen edustajia; vasemmalta Mikko Asunen ja Jyrki Toivonen Pirkanmaan Ely-keskuksesta, Petri Uitus ja Hanna Patinen työn urakoineesta Ylöjärven Kiviset Oy:stä, Ari Jokihaara Ylöjärven kaupungilta sekä Joonas Kilpinen Ylöjärven Kiviset Oy:stä!

 

 

IMG_8356.JPG

 

Karhe-Seura oli keskeisessä roolissa Unisillan avajaistilaisuudessa, sillä seuran hallituksen varajäsen Pirjo Malkamäki otti ohjat käsiinsä ja toimi tilaisuuden avaajana.

 

 

IMG_8353.JPG

 

Avajaistilaisuuden trahteerana toimi Karhe-Seura ja Pirjo Malkamäellä sekä Juhani Malkamäellä oli tässä keskeinen rooli.

 

 

IMG_8366.JPG

 

Kelpaa Unisillan yli nyt ajella!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Unisillan avajaiset, Karhe-Seura, Pirjo Malkamäki, Juhani Malkamäki, Viljakkala, Viljakkalan Karhe, Pirkanmaan Ely-keskus, Ylöjärven Kiviset Oy, Ylöjärven kaupunki,

Unisillan remonttityö oli hinnaltaan edullinen ja työ valmistui etuajassa!

Lauantai 19.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan Karhella sijaitsevan Unisillan remonttityö on valmistunut ja silta avattiin liikenteelle eilen.

 

Remonttityö oli kahdessakin mielessä positiivinen, että se pystyttiin suorittamaan 370.000 euron kustannuksilla ja työ valmistui selvästi etuajassa.

 

Työ oli kyläläisille hankala, sillä siltatyö merkitsi paikakuntalaisille ja mökkiläisille pitkää kiertomatkaa.

 

 

IMG_8348.JPG

 

Unisiltaa kutsuttiin avajaistilaisuudessa Karhen sillaksi, mutta…

 

 

IMG_8362.JPG

 

…Tuomo Korpilahti painotti puheenvuorossaan aivan oikein, että kyseessä on Unisilta!

 

 

**************

 

Eräs juttu Unisillan nimihistoriasta on kuulemma se, että Soukon poikien isä pyrki joskus lautta-aikana veden yli, mutta ei saanut lautturia hereille ja hän sanoikin, että olkoon aikanaan saatavan sillan nimi ”Unisilta”!

 

*********

 

 

Vuonna 1915 syntyneen isäni synnyinkoti oli ja on yhä edelleen lähellä Unisiltaa ja hänen koulumatkansa kotoaan Karhen koululle kulki Unisillan yli eli olen paljon kuullut juttuja Unisillasta.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Unisillan remonttityö oli hinnaltaan edullinen ja työ valmistui etuajassa!, Unisilta, Karhe, Viljakkalan Karhe, Karhen silta, Unisillan avajaiset 18.8.2023,

Tasavallan Presidentti on Puolustusvoimien Ylipäällikkö

Lauantai 12.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Suomessa Tasavallan Presidentti on perustuslain mukaan Puolustusvoimien Ylipäällikkö, missä ominaisuudessa hän muun muassa ylentää kaikki upseerit.

 

Olen aikoinaan saanut kolme upseeriylennystä eli vänrikiksi, luutnantiksi ja yliluutnantiksi – kaikkien noiden ylennysten myöntäjänä on toiminut Tasavallan Presidentti.

 

Seuraavat Presidentinvaalit järjestetään tammikuussa 2024 ja nyt noihin vaaleihin on ilmoittautunut vain yksi kärkiehdokas, joka on suorittanut varusmiespalveluksen eli Olli Rehn ja hän on kriteerieni mukaan ainoa kelvollinen myös Puolustusvoimien Ylipäälliköksi.

 

Olli Rehn on sotilasarvoltaan luutnantti, joten pyydän ”konsulenttien” heräävän ja huolehtivan, että Rehn ylennetään viimeistään joulukuun 6. päivänä yliluutnantiksi.

 

Pekka Haavisto, Mika Aaltola sekä Jussi Halla-aho eivät ole suorittaneet varusmiespalvelusta eli he eivät omaa pätevyyttä Puolustusvoimien Ylipäälliköksi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tasavallan Presidentti on Puolustusvoimien Ylipäällikkö, Tasavallan Presidentti, Puolustusvoimien Ylipäällikkö, Olli Rehn, luutnantti Olli Rehn, Pekka Haavisto ei ole käynyt varusmiespalvelusta, Jussdi Halla-aho ei ole käynyt varusmiespalvelusta, Aaltola,

Olemme omavaraisia tomaattien osalta!

Keskiviikko 9.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Elämme sitä aikaa vuodesta, jolloin ei tarvitse kaupasta ostaa tomaatteja, sillä saamme niitä aivan riittävästi omalta lasiverannaltamme ja mökiltä avomaan viljelyksiltämme.

 

Ensimmäiset tomaatit ovat kypsyneet sekä kypsymässä…

 

 

IMG_8314.JPG

 

 

IMG_8316.JPG

 

…mökillä ja…

 

 

IMG_8318.JPG

 

…myös omakotitalomme lasiverannalta saamme jo melkoista satoa!

 

 

Oman sadon tomaatit ovat todellinen makunautinto niihin tomaatteihin verrattuna, joita on marketeissa tarjolla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olemme omavaraisia tomaattien osalta!, Tomaatit, tomaatit lasiverannalta, tomaatit avomaalta,

Mainio kantarellisato on runsaiden sateiden ansiota!

Maanantai 31.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Kantarelli eli keltavahvero on eräs halutuimmista sienistämme ja eilen koin elämäni parhaimman kantarellihuuman, kun sain poimittua mökkimme porraspielestä…

 

 

IMG_8262.JPG

 

…2,4 kiloa kantarelleja!

 

Ainoa huono puoli asiassa on se, että meillä ei tulipalon seurauksena ole mökkiä!

 

 

Eilisestä innostuneena tarkoitukseni on nyt tutkailla kaikki ne paikat, joista takavuosina olen saanut kantarelleja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mainio kantarellisato on runsaiden sateiden ansiota!, kantarelli, keltavahvero,

Polttoaineiden hinnat saattavat muuttua jopa yli 10 % päivittäin!

Perjantai 28.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Polttoaineiden hintanoteerauksia tulee nykyisin seurattua hyvinkin aktiivisesti, sillä ajokilometrejä on kuluneen vajaan kolmen kuukauden aikana kertynyt satakunta kilometriä päivittäin.

 

Suurten ketjujen polttoaineasemilla mittarikentän hinnat saattavat eri päivinä vaihdella rajusti.

 

Tässä esimerkkinä Tampereen Koivistonkylän Prisman mittarikentän tolppahinnat 25.7.2023 ja 27.7.2023:

 

 

IMG_8213.JPG

 

95-bensa 25.7.2023 klo 16.56 oli 1,849 €/litra ja…

 

 

IMG_8216.JPG

 

…samainen laatu 27.7.2023 klo 10.18 oli 2,059 €/litra!

 

Onneksi tankkasin tuolla halvemmalla hinnalla, sillä hinnankorotus olisi eilen eli Unikeonpäivänä merkinnyt 21 sentin suuruista hinnankorotusta eli hinnanmuutos oli yli 10 %.

 

 

Nykyään kannattaa tankata jopa puolitankillista kerrallaan, jos hinta on kohdallaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Polttoaineiden hinnat saattavat muuttua jopa yli 10 % päivittäin!, polttoaineiden hinnat,

Yhdeksän avomaankurkuntainta pystyy huolehtimaan perhekunnan vuosittain tarvitsemista herkkukurkuista!

Maanantai 3.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Aina näin kesän alkupuolella koen ihmetyksen aiheita, kun Rouva varaa vain muutaman avomaankurkuntaimen koko pitkäisen talven tarpeisiin herkkukurkkuja.

 

Käytän johdonmukaisesti avomaankurkuistamme termiä ”herkkukurkut”, sillä esimerkiksi niiden suolakurkuiksi mainitseminen merkitsisi, että saisin tiskirättiä päin naamaani!

 

 

IMG_8069.JPG

 

Kurkkulavamme sijaitsee keskeisellä paikalla mökkipihassamme ja se sisältää tosiaan…

 

IMG_8070.JPG

 

…yhdeksän avomaankurkuntainta!

 

 

Elokuuta odotellen ja herkkukurkkuja vartoillen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Avomaankurkut, herkkukurkut, suolakurkut, kurkkulava, tiskirätti, tiskirättiä päin naamaa,

Tasavallan presidentin päiväkäsky 4.6.2023

Maanantai 5.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Venäjän julma hyökkäys Ukrainaan on muistuttanut meitä suomalaisia rauhan ja vapauden mittaamattomasta arvosta. Kukaan ei toivo sotaa, mutta viisas varautuu pahimpaankin. Halu elää rauhassa ja suojella päättäväisesti omaamme näkyy meissä suomalaisissa.

Koko historiansa ajan Puolustusvoimat on toteuttanut tehtäväänsä pitäen mielessä tärkeimmän – Suomen kansan elinmahdollisuuksien ja maamme itsenäisyyden turvaamisen. Perustan puolustuksellemme ja maanpuolustustahdollemme luo asevelvollisuus. Se on ankkuroinut Puolustusvoimat osaksi suomalaista yhteiskuntaa ja tehnyt jokaisesta suomalaisesta oman maansa järkähtämättömän puolustajan. Tähän perustaan me turvaamme jatkossakin.

Liittyminen puolustusliitto Natoon aloitti maamme historiassa uuden aikakauden. Suomea puolustavat tulevaisuudessakin ensi sijassa suomalaiset, mutta teemme sen yhdessä liittolaistemme kanssa. Suomen merkittävin panos Naton yhteiselle pelotteelle ja puolustukselle tulee olemaan oman alueemme puolustaminen. Samalla kannamme vastuumme Naton yhteisistä velvoitteista ja osallistumme aktiivisesti liittokunnan kehittämiseen.

Puolustusvoimissa tehdään herkeämättä työtä Suomen turvallisuuden eteen myös tulevaisuudessa. Mittava työ puolustuksemme yhteensovittamiseksi osaksi Naton yhteistä puolustusta on käynnissä. Se vie vielä aikansa, mutta voimme katsoa tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Suomalaiset ovat aina ymmärtäneet, ettei vapaus taikka turvallisuus ole itsestäänselvyys. Vaalimme kiitollisuudella ja kunnioituksella veteraanien ja maamme jälleenrakentaneiden sukupolvien meille jättämää perintöä. Sen ansiosta meillä on etuoikeus elää kaikin puolin hyvässä maassa. Saman perinnön haluamme jättää myös tuleville sukupolville.

Olen ylipäällikkönä ylpeä siitä vastuunkannosta ja sitoutumisesta, jota Suomen Puolustusvoimat ja kaikki maanpuolustustyöhön osallistuneet suomalaiset ovat osoittaneet. Jatkukoon samanlainen vastuunkanto ja sitoutuminen myös Suomen ollessa Naton jäsen.

Puolustusvoimien ylipäällikkö
Tasavallan presidentti

Sauli Niinistö

 

 

*********************

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tasavallan presidentin päiväkäsky 4.6.2023, Sauli Niinistö, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö,

On hienoa, että Tampereen ja Pirkkalan taivaalla on meneillään mittava lentosotaharjoitus!

Perjantai 2.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Valitettavasti en eilen ehtinyt kuvaamaan yhtäkään Pirkkalaan suuntautunutta lentosotaharjoitukseen kuuluvaa yhtäkään ylilentoa, jotka kuuluivat Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien johtamaan kansainväliseen Arctic Challenge Exercise 23 - lentotoimintaharjoitukseen.

 

Harjoitukseen osallistuu joukkoja ja ilma-aluksia 14 maan asevoimista. Isäntämaiden lisäksi harjoituksessa ovat mukana Tanska, Alankomaat, Belgia, Iso-Britannia, Italia, Kanada, Ranska, Saksa, Sveitsi, Tšekki ja Yhdysvallat.

 

Vaikka en ehtinytkään kuvaamaan alueemme yli lentäneitä lentokonemuodostelmia, oli hienoa seurata neljän ja jopa kuuden hävittäjän yhteislentoa kohti Pirkkalan tukikohtaa.

 

Sain aikoinaan maavoimista siirron Ilmavoimiin reserviläisaikani loppupuolella ja erityisesti arvostan sitä, että sain viimeisimmän reserviläisylennykseni yliluutnantiksi Ilmavoimien riveissä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On hienoa että Tampereen ja Pirkkalan taivaalla on meneillään mittava lentosotaharjoitus! Lentosotaharjoitus Pirkkalassa, Arctic Challenge Exercise 23 - lentotoimintaharjoitus,

Kyllä ammattimiehet osaavat!

Lauantai 20.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Mökkitonttimme on ollut ilman sähköjä siitä alkaen, kun tuli tuhosi mökkimme 5.5.2023.

 

Eilen tilanne muuttui, kun…

 

 

IMG_7822.JPG

 

…Elenian yhteistyökumppani Pirkan Verkkopalvelu Oy kytki mökkimme valtakunnan sähköverkkoon.

 

Ehdin muuttamaan mökkimme sähkönkulutuksen pörssisähköön ja ainakin tällä hetkellä sen tuntuu edulliselta vaihtoehdolta.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyllä ammattimiehet osaavat!, Elenia, pörssisähkö, Pirkan Verkkopalvelu Oy,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »